|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cellaris i IlonaN2 ten nutriton to proszek (podobny do mleka w proszku) i rzeczywiście sprawuje się super jak chodzi o ulewanie, tylko Mała zaczęła po nim mieć zaparcia i robi kupę jak z gumy. Wcześniej robiła rzadkie... Teraz będę jej zagęszczać raz lub dwa razy dziennie a nie każdą butlę... A jeszcze powiem, że jak pierwszy raz przed snem dałam jej taką mieszankę to później spała 7 godzin!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! nieźle co
Edytowane przez dash Czas edycji: 2010-11-22 o 18:45 |
|
|
|
#3902 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Nagadalam Wam dzisiaj na mojego synusia, a on sie dzis zlitowal nad matka i malo ryczy i cały dzien spi
![]() Niepodobne to do niego. Pewnie w nocy da nam popalic jak zawsze. ![]() za to poprasowalam, posiedzialam na necie i ogarnelam szafki w kuchni ![]() a moje dziecie spi po karmieniu. W szoku jestem i ciagle sprawdzam czy zyje ![]() Aha, Mszu-jak Olo ryczy to ja czesto staram sie go przetrzymac, bo nic by nie zrobila (nawet siku Wiec krzycze do niego: -Synuuu, poczekaj mama zaraz przyjdzie!!! -Synuuuus, daj mamie zrobic siku/kanapke/ herbate! -Synuu, zamknij sie...
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Klarisko, linzey mpik niniuniau piękne te wasze pociechy nie mogę się na nie napatrzeć
NIKaP-n tak totalnie na 4 jakiś tydzień półtorej temu bo dokańczaliśmy jeszcze 3 ale zapinamy je ciasniej bo nieoplaca sie juz dawac 3, Nika Zuzia nie martwię się mięśni amii bo pani powiedziała że wystarczy trochę popracować i będzie ok tak jak Zuzia u was ja się martwie tą całą resztą na którą zwróciła mi uwagę, tym jego zapatrywaniem się zawieszaniem olewaniem jak się do niego mówi niereagowaniem, bo czasem jest tak że ma z nami kontakt wzrokowy i jest ok a czasem jak się zawiesi to koniec, no i teoretycznie to on ma 4 mce i powinien reagować jak się go woła coś pokazuje, a książę robi to tylko co jakiś czas, nie ze w ogole ale jak mu się zachce, a że pani jest młoda i ambitna to powiedziała że woli to sprawdzić stąd neurologopeda usg przezciemiączkowe u neurologa badanie wzroku słuchu itd... mam nadzieje że wszystko co złe w mikołaja (bo wtedy idziemy na te neurologiczne badania) wykluczą... w ogóle to ja cały czas myślałam że dziś mamy neurologa i on zadecyduje co i jak a to się okazało że to było spotkanie z rehabilitantką i ona po jego obejrzeniu decydowała co dalej bo tak czasem jest ok, a czasem jak złapie taką zawieche to niczym nie da się go odwiesić ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- ejjj mam pytanie co będzie robić z nim psycholog? przecież nie gadać, on rysować ani nic tworzyć też nie potrafi więc nie wiem jak to badanie będzie wyglądać.... będzie go zagadywać śmiać się czy jak?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-11-22 o 17:41 |
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Nikus a jak Pawelek zaciska te piastki? bo nieprawidlowe jest jak dziecko ma problem z trzymaniem dłoni otwartej i zaciska wewnatrz piastki kciuk
Elenka no najpierw sie zgodzilam, ze pojde a potem juz bylo za pozno zeby sie wykrecic Zuzi ja gadam podobnie zwlaszcza jak mala nie placze tylko krzyczy i wiem ze krzywda jej sie nie dzieje i po prostu robie swoje ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Martucha ja myśłe, ze będzie badać jak reaguje na otoczenie, na bodźce słuchowe, wrokowuje, czy łapie kontakt np. może mu pokazać kolorowa grzechotkę, sprawdzać jego zainteresowanie zabawkami, czy odpowiada na zagadywanie, usmiech itp. każde dziecko jest inne, ale np. moja jak ktoś do niej gada to odwraca głowę i się smieje, tylko ,że to też zależy od dziecka trzymam mocno kciuki, mam nadzieje ,że wszystko jest ok i ,że Pat to po prostu leniuszek |
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dziękuję za odpowiedz odnośnie psychologa, też mam nadzieję że będzie ok... chyba do końca niedługo osiwieje i zdurnieje
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-11-22 o 17:58 |
|
|
|
|
#3906 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- On zaciska piąstki i ten paluszek właśnie wkłada do środka (figa z makiem) ale nie ma tak cały dzień. Czasem sobie paluszki ogląda, wkłada do buźki i ciągnie paluszek druga rączką. Często coś chwyta- pieluchę, kocyk, smoczka. |
|
|
|
|
#3907 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki - a jak doszłaś do tego, że coś jest nie tak? Cytat:
Też nie rokuje to za dobrze w kwestii kilogramów... Cytat:
--------------------------------- Tydzień temu pediatra powiedziała mi, że moje dziecko jest za grube i kazała ograniczyć liczbę posiłków z 10-12 do 7-8. Tak zrobiłam. Dzisiaj mi facet powiedział, że za mało przybiera i "jak tak dalej będzie to trzeba będzie ją dokarmiać"... kurde, zgłupiałam...
|
|
#3908 | ||
|
Raczkowanie
|
obudził się mój okruszek i juz mi trochę lepiej, bo przywitał mnie super usmiechem... właśnie mnie obslinił... czy wasze dzieciaczki tez się tak slinią mocno (te urodzone w podobnym czasie)? Kubuś ma 2,5 m-ca a slini się tak bardzo jakby miały zaraz mu się ząbki wyzynać... obslinił mi właśnie całą rękę i koszulkę....
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Kuba też tak szybko wyrasta, teraz nosi rozmiar 68, a myślałam, że dopiero na święta w ten rozmiar wejdzie...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
||
|
|
|
#3909 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() martucha 3mam kciuki, żeby rehabilitacja przyniosła efekty |
||||
|
|
|
#3910 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie.
Jak zwykle nadrabiam na raty od 12-tej ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze (a będzie na pewno). Rehabilitacja pomoże i będzie super. Napisz proszę jakie konkretnie objawy spowodowały że dostaliście skierowanie do neurologa. Cytat:
A Maluszek cudny Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jaki był wtedy przyrost wagi i jaki jest teraz?
|
|
#3911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- czuje się tak, bo ciągle sama siedzę z dzieckiem w domu, jedynie kiedy mąż ma nockę to nie sama, ale to i tak nic nie daje, bo pół dnia staram sie zajmować maluchem tak żeby mógł mąż odespać... tak to razem już dawno nigdzie nie bylismy, nawet zapomnielismy o naszej rocznicy slubu i dopiero po kilku tygodniach moglismy razem wyjść, ale to były tylko 2 godziny relaksu na całe 11 tygodni...no nic chyba muszę porozmawiać z małżonkiem o moich uczuciach...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#3912 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Raz na jakiś czas się gdzieś wyrwę i bardzo mi to pomaga, i tak czasem wariuję (ostatnio wpadłam na pomysl, że mój mąz ma zapewne jakąś przyjaciółkę, bo przecież ja taka fatalna, zaniedbana, to co mu po mnie) i takie niedorzeczności czasem z przemęczenia wymyślam...W sobotę mama została z juniorkiem i z mężykiem byliśmy na cudnej kolacji w Umberto ( z deserkiem) i na Harrym w kinie i co?Tęskniłam za Małym
|
|
|
|
|
#3913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jako pierwszy izolowany ruch w bok, odruch Rof w 3 miesiącu życia obecny u 100% dzieciRof-nagłe zbliżenie dłoni w kierunku otwartych oczu powoduje odruchowe mruganie . Objawem patologicznym jest brak reakcji po 5 miesiącu. Cytat:
Nikuś jeśli to takie sporadyczne i nie ma problemu z ruchami dłonią to nie masz się czym martwić. Zresztą nie wszystkie maluszki rozwijają się modelowo, niektóre w 3 miesiącu robią to co inne już w 2. Nie ma też co szukać na siłe objawów |
||
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
3200 ważyła jak wyszłam ze szpitala, potem po 6 tygodniach ważyła 4790, a po 7 tygodniach (dzisiaj) 4900. Podobno powinna przybierać ok. 300g / tydzień, czyli w ostatnim tygodniu przybrała mniej - dla mnie to zrozumiałe, przecież ograniczyłam jej liczbę posiłków z 10 do 7
![]() Ninaad ja wiem, że są mrożonki tylko bawi mnie jak ktoś ci mówi, że powinnaś jeść wszystko a potem ci zapoda "oprócz" i okazuje się, że niewiele zostało... zresztą ten lekarz w końcu nic konkretnego mi nie powiedział. Jutro odbieram z apteki maść (bo jest robiona) i zobaczymy, jak ona nie pomoże to będę szukać mleka dla alergików i przestanę karmić piersią.
|
#3915 | |||
|
Rozeznanie
|
A ja już po wizycie u lekarza i szlag mnie normalnie trafi tu zaraz. Chciałam żeby mi babka jakąś sensowną maść na moje jeszcze lekko opuchnięte nogi dała,a ona mi wypisała skierowanie do chirurga naczyniowego bo niby jakieś zmiany naczyniowe to mogą być
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=fem;23392433]obudził się mój okruszek i juz mi trochę lepiej, bo przywitał mnie super usmiechem... właśnie mnie obslinił... czy wasze dzieciaczki tez się tak slinią mocno (te urodzone w podobnym czasie)? Kubuś ma 2,5 m-ca a slini się tak bardzo jakby miały zaraz mu się ząbki wyzynać... obslinił mi właśnie całą rękę i koszulkę.... ![]() ![]() QUOTE] Kochana głowa do góry...musimy się "wziąźć do kupy" ja też często mam takie momenty totalnego załamania, szczególnie jak sama w domku jestem,a niestety często się to zdarza Co do ślinienia, to marta ma ślinotok od urodzenia,ale od ok tygodnia to masakra jakaś czasem jak jej ślinka pocieknie to jakby ulewała.
|
|
#3916 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
Kubuś właśnie się tak slini, że aż mu czasem ta ślina kapie... hehe... ![]() zmykam szykować kąpiel, bo sama jestem i trochę mi to zajmie a mój krzykacz lezy i macha kuloskami przy dźwiekach suszarki... (zbawienie moje...)
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png Edytowane przez fem Czas edycji: 2010-11-22 o 20:00 |
||
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Moje dziecko przestało być wczoraj poganinem W domu wszystko poszło sprawnie mimo wielkiej ilości żarcia, ale to dzięki pomocy mamy i cioci. Zaraz będę was nadrabiać ![]() Marta, zaczęłam tylko czytać ostatnią stronę i od razu ci napiszę, ze Tymek ma z tymi zawiechami to samo! Też nie zawsze odwraca wzrok do osoby mówiącej, olewa totalnie czasami. A innym razem śmieje sie jak głupi do sera. Jak mu się chce to odwróci głowę za kolorową grzechotką, a jak nie ma dnia - to się wypchajcie i nie odwraca A moje dziecko dzięki rehabilitacji tak pięknie i równo le.zy na brzuszku i podnosi główkę, ze nie mogę się napatrzeć ![]() Lecę czytać, a dodaję zdjęcie mojego aniołka, który przespał całą mszę (my do snu puszczamy mu radio, pewnie w kościele myślał, ze to RMFka leci |
|
|
|
#3918 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
itd.. dużo zachować wyprzedza, ale jak czytam, że nagle dziewczynom coś wychodzi nie tak, to się zaczęłam martwić, żeby czegoś nie przeoczyć.Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
Kochana!! Jak miło, że zajrzałaś Super, że chrzest się udał, Tymuś wyglądał obłędnie A jakie dostał (dostaliście) prezenty? Ja w ogóle nie wiem, co sie kupuje na chrzciny... Zazdraszczam, Pawełka zmuszam do leżenia na brzuszku, nie lubi. Chociaż coraz lepiej sobie radzi z podpieraniem i już mu łatwiej teraz leżeć. Moje dziecko dziś ma mego głoda, właśnie 2 herbatkę szykuję... Wciąż ma rączki w buźce i marudzi, jakby faktycznie ząbkować zaczął |
||
|
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś pół dnia przespałam z Małym
![]() Martucha, mój mały też z tych leniuchów, on wręcz rzadko kiedy odwróci głowę do osoby do niego mówiącej. Jak leży na wprost to pieknie utrzymuje kontakt wzrokowy, "rozmawia" śmieje się do ludzi, zabawek. Na pewno widzi i słyszy, tylko te zawiechy ![]() Druga sprawa która mnie martwi to to jego krzywe leżenie [rogalik]. Również mamy zalecenie rehabilitacji, ale ciężko się zapisać na nfz idę 6.grudnia prywatnie i pogadam z babką, żeby nas gdzieś wcisnęła.Wierzę, że tak jak u Pomi, ćwiczenia przyniosą dobre rezultaty Pomi jaką metodą ćwiczycie Tymka, głównie chodzi mi o to wykrzywianie się leżąc
|
#3920 |
|
BAN stały
|
Może wiecie, jaką herbatkę można podawać po 3 mcu życia?
Oprócz koperkowej i rumiankowej? i tego typu właśnie? Jak byliśmy na kontroli bioderek, to była babeczka z maludą i podawała jakąś czerwoną herbatkę. Mała wyglądała na młodszą od Pawełka, a ja głupia- nie pomyślałam, żeby zapytać jaka to herbatka ![]() Chciałabym Mu trochę urozmaicić... |
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Nika, Tymek miał szatkę kupioną przez chrzestną - normalnie popłakałam się jak ją zobaczyłam, z tyłu jest jeszcze wyszyta data urodzenia, waga, długość - przynajmniej ksiądz nie miał problemów ze spamiętaniem imienia
Ja podaję herbatkę hippa - tam jest wszystko, a Tymuszka ją uwielbia! Naked, no właśnie ja nie wiem, jaką my metodą ćwiczymy, bo nam nie mówiła nic rehabilitantka A kontrolę u niej mamy dopiero po skończeniu 4 mc. My mamy serię przewrotów, obrotów, specjalny sposób podtrzymywania Tymuchy na brzuszku, masaże dłoni i stopek rozluźniające uchwyt i serię zakazów Nie miałam pojęcia, że są jakieś określone metody rehabilitacji, wiec nawet nie pytałam. Ale ta babeczka rehabilituje od 2 lat córkę mojej przyjaciółki (może kojarzysz wizażową Nabuko?) więc wiem, ze jest dobra.Marta, nam rehabilitantka powiedziała, ze dziecko przewroty z pleców na brzuch (bo z brzucha na plecy się nie liczy podobno - to tylko siła odbicia dziecka) zalicza dopero jakoś jak ma pół roku. i uwaga! Rehabilitantka mówiła nam, że dzieci urodzone przez cc mogą troszkę później łapać niektóre rzeczy. A u nas Tymuszka urodził się jeszcze na początku 38tc, więc podobno to dodatkowo teraz procentuje No i podduszenie przy porodzie... Ech... Idę czytać dalej.
|
|
|
|
#3922 |
|
BAN stały
|
Pomi muszę coś obadać zatem
![]() ale niedługo rozszerzamy dietę ![]() fajna stronka: https://mamotoja.pl/kalendarz_rozwoj...ml?cac_month=4 można wpisac wiek dziecka i są opisy jak się powinno zachowywać. Tylko, że w świetle tego, Pawcio powinien mieć z 5 mcy... |
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko po dzisiejszym szczepieniu cały dzień spało...
Budził sie tylko jak głodny był.wyciumkał mleczko i dalej spał... wieczorem Go wykapała...i próbowałam Go zabawic grzechotką a On tylko patrzył sie takim nieobecnym wzrokiem i usnoł.. Już sie martwic zaczynam..bo dalej śpi ![]() ![]() czy Wasze dzieciaczki też tak miały po szczepieniu???? A i ile wazyły jak maiły równe 2 miesiące???
|
|
#3924 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomi jesli byłoby to wykonalne, mogłabyś opisać jakieś proste ćwiczenia, które wykonujecie??
![]() Mój urodzony w 38+4 ehh ja tam bym go mogła tarmosić wiele razy w ciągu dnia, gdyby on to jeszcze lubił ...
|
#3925 | ||
|
Rozeznanie
|
Martus- mysle, ze bedziej tak jak pisze Pomi- Pat to leniuszek. Zreszta ciezko ustandaryzowac nasze dzieci. Olek powinien w nocy dluzej spac, lezec w lezaczku i gadac do zabawek, usmiechac sie jak widzi mamę i ma to w nosie
Dacie rade!Pomi- Tymek widze w bieli grzecznie lezal Fajnie, ze chrzciny udane. Cytat:
![]() Takze dobrze Mamuski, ze mamy wizaz chociaz nie? ![]() Jak HArry? Przez chwile tez myslalam by pojsc, ale nie mam z kim Malego zostawic. Z bratem sie boje Cytat:
Niestabilnosc - to u nas bylo jakos z nietrzymaniem glowy i chyba z krzywym podpieraniem sie, ale nie pamietam jak. Olek ogolnie jest silny i sam sie juz podnosi na raczkach jak lezy na brzuszku,ale cwiczymy cwiczymy. ![]() Btw. moja pediatra tez tak mowila. Ja nie wiem kiedy one cos zauwazaja. Tylko mi glowe kazala przekladac, bo Olo ma krzywa Zalaczam foty mojego Asa. |
||
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu - kolaż rewelacyjny! Tymuś taki malutki na nim jeszcze, chudzinka, a teraz klops wielki
![]() Zuza, w końcu Olo się ustatkuje. Biedna jestes z tym swoim wyjcem kochanym Ilonko, mam nadzieję, ze kryzys laktacyjny minął A co do Ukryciorka - już jej gratulowałam na jej wątku. Marysia jest z mojego miasta Ninaad, dobrze, ze wysypka z buzi zeszła. A co lekarz powiedział? Abz, buźka ![]() Kalex, mała rada odnośnie karmienia butelką (nam to podpowiedziała położna jeszcze w szpitalu i się sprawdza) - jak wkłądasz dziecku smoczek do buzi, to kieruj smoczek do podniebienia - dzięki temu języczek się nie zawinie i dziecku będzie łatwiej pić. Może to pomoże ![]() Mpik, gratuluję mieszkania Rewelacja!!!!! Czyli nowy rok już zaczniecie u siebie? ![]() cdn.
|
|
|
|
#3927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
Tymuś podczas chrztu- no istny aniołek
Oluś też przystojniak, mój też taki krzywulec ![]() Dziewczyny, jeśli chcecie moge Wam powysyłać na maila filmki z rehabilitacji Filusia. Oczywiście nie namawiam do ćwiczeń Waszych pociech bez konsultacji z rehabilitantem, ale możemy sobie porównać. ![]() Mam nadzieję, że to przez to wcześniejsze cc Filus taki "opóźniony" i że nadgoni w końcu ![]() edit: no niestety nie chcą mi te filmiki się załadować
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-11-22 o 21:20 |
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Nika, fajna stronka, dziękuję
Aaneczko, moje dziecko po szczepieniach przespało 2 dni i 2 noce - tylko płakało przez sen tak żałośnie. Ale potem doszło do siebie, więc daj małemu pospać Cytat:
Nie wiem, czy dobrze to opisałam, ale lepiej chyba nie potrafię...Zuza, Olek to z tą asymetrią lustrzane odbicie Tymka ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Niuniuniau, mała słodziutka Klarissa, moje dziecko też wyrasta z ciuszków w ekspresowym tempie - niektórych nie zdążyłam mu założyć Natala wymiata ![]() I czytam dalej
|
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Kurczaczek, nie mam czasu poodpisywać wszystkim...
Dzieciaczki wszystkie cudowne ![]() Cytat:
Mówię to samo Tylko czasem, jak jestem już wściekła, to dochodzi jeszcze "Co Ci, k***a, znowu nie pasuje?" czy "A ch**, drzyj się! Ja też muszę jeść." Zła matka ze mnie...martucha84, trzymam kciuki, żeby rehabilitacja szybko pomogła. S pomoże na pewno, nie martw się Klarissa, fajnie, że się dogadaliście z mężem, w sprawie chrztu. Co do przybierania małej, to faktycznie teraz za mało trochę przytyła. fem, ![]() Borysek w niedzielę skoczył 2,5 miesiąca i też się strasznie ślini Pomidora, witaj po długiej przerwie ![]() Super, że chrzciny się udały. Tymka nie widać zbytnio na zdjęciu, ale poliki ma okazałe ![]() Super, że rehabilitacja przynosi efekty. aaneczka1984, już niejedna mamusia pisała, że dzieciaczki straaasznie dużo śpią po szczepieniu. Nie masz się czym martwić. mszu, co do chrzcin - wypróbuj może jednak metodę Klarissy - powiedz rodzicom, że teraz nie będzie chrzcin. A potem ciągle "jeszcze nie teraz", "teraz to nie" itp itd ![]() ![]() Co do kolażu nr 2 - kiedy mija termin nadsyłania zgłoszeń? ![]() Coś chciałam napisać, ale nie pamiętam co... ![]() Borysinka moja zmienia się z dnia na dzień. Co chwilę coś nowego robi ![]() Jakiś tydzień temu zyskał super umiejętność - ssanie/lizanie własnych piąstek (i wszystkiego dookoła ), dzięki czemu, jak wypadnie mu smoczek, to zajmuje się własna łapką, a nie darciem "Mama! Smok!" Przy okazji łapie teraz wszystko co mu się w okolice rączek nawinie (włosy własnej matki też) i pakuje do buźki No i liże wszystko ![]() Od kilku dni podaję mu herbatkę uspokajającą Hipp. Pierwszego dnia dałam mu 100ml, 1,5h po karmieniu, i wypił całą. Za 1,5h znów jadł - z dwóch cycków Żarłok mój mały ![]() Teraz podaję mu po około 60-70ml, dwa razy dziennie. Około południa i godzinkę przed kąpaniem. I, przyznam, że łatwiej mu idzie zasypianie. Rzuca się nadal, ale słabiej i wystarczy go pogłaskać, by się uspokoił i zaraz zasnął. A, no i bąków więcej puszcza, co chyba tez mu służy ![]() Pokazałam mu ostatnio jego odbicie w lustrze, ale zamiast na siebie to patrzył na moje odbicie i się uśmiechał do niego i gadał A! I puściłam mu filmik z jego gadaniem ...i zaczął rozmawiać sam ze sobą ![]() I ostatnio "powiedział" Ania ...czy jakoś tak A gdzie wcięło Bordowa/-ą??
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-11-22 o 21:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

. No ale skoro zarejestrowałam małą to nie będę odwoływać- pójdę, może chociaż ją zważą, zmierzą, porozmawiam jak mam zmodyfikować swoją dietę i wezmę receptę na bebilon pepti- tak na zapas- mniej więcej raz na tydzień mała dostaje butlę jak jedziemy z Tż na większe zakupy (nie mam tyle pokarmu, żeby na bieżąco odciągnąć i zostawić babci dla małej).

) I teraz cos widze, ze lepiej to wyglada, choc buzia nadal szorstka. Jesli tendencja sie utrzyma to powoli zaczne wprowadzac masło itd.