Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 ! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-22, 22:31   #1111
BeautifulShe
Zakorzenienie

Dot.: Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 !

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Beautiful, przytulanie TŻta ważniejsze niż forum. Ja swojego wyprzytulam jutro

Patrzcie i sie nie załamcie:

http://facet.wp.pl/gid,12784964,img,...zdjecie.html?T[page]=11
No musiałam On jest taki słodki Uwielbiam go przytuuulać

Co do tych miejsc... Niektóry jeszcze można "zrozumieć" ale reszta... Istny koszmar albo głupota

Od 24.08.2005 z Nim...

94 - 93 - 92 - 91 - 90 - 89 - 88 - 87 - 86 cm

BeautifulShe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 22:39   #1112
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Alice, sadysto

Piona za poczucie bycia miernotą. Tez mam takie wrażenie. tez non stop o czymś zapominam. A to, żeby lekcje z małą odrobić, a to, żeby rysunek z młodszą zrobić do przedszkola, a to, żeby wziąć obiecane łamigłówki, a to, żeby coś tam. Codziennie coś. Czuję się jak niedojda życiowa i tylko czekam na wywalenie mnie stamtąd

Alice, a długo ten Twój staż/ praktyki maja trwać jeszcze?
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 22:43   #1113
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alice_007 Pokaż wiadomość
mam wyrzuty sumienia. dałam mojemu psu do zjedzenia mój kulinarny eksperyment- sos serowy do makaronu ( wcale nie był dobry) i teraz mój pies ma czkawkę i mu wierci w jelitkach a ja nie chciałam

kurczę, mam ostatnio takie wrażenie, że ciągle coś robię nie tak.
ostatnio przyjęłam receptę z nieczytelnymi danymi pacjenta. jak już udało mi sie ją poprawić, to okazało się, że źle wydałam babce lek, bo ktoś go źle odłożył do zamówień. a potem jeszcze okazało się, że zapomniałam powiedzieć szefowej, że brakowało 1 kremu w przesyłce. No i szlag mnie trafia i jakiegoś takiego doła mam, bo mam wrażenie, że nic nie potrafię zrobić od początku do końca tak, jak się należy. już pominę, że zaj.eb jest straszny, pracuję po 8 godzin dziennie za darmochę i jeszcze płacę za paliwo, żeby tam dojechać
Czasami łapią nas takie gorsze dni Ale nie masz się czym martwić, bo to po chwili się całkowicie zmienia

Co do Twojego Psiaka Jako przyszły weterynarz mówię Ci, że nie powinnaś mu nic dawać innego, jak psiakowa karma Psiaki uwielbiają pewne rzeczy ale...
- ser - powoduje u nich wzdęcia i niemiłosierne gazy
- chleb - jest dla nich bardzo słodki ale niestety go nie trawią Więc to taki niepotrzebny zapychacz, który może tylko zaszkodzić
- niektóre przyprawy też szkodzą
Ogólnie to powinnaś psiakowi dawać tylko karmę (najlepiej nie pedigree bo jakoś...nie spotkałam się jeszcze z dobrą opinią u weterynarzy o niej :/). Piesek nie powinien jeść rzeczy "ludzkich" bo są one przygotowane na "nasz sposób", a zwierzakowi mogą bardzo poważnie zaszkodzić :/ Jeśli chcesz urozmaicić jedzonko, to możesz od czasu do czasu dodać do suchej karmy jajko Możesz też dodać czasem ryżu ALE pod warunkiem, że zastąpi on część suchej karmy
To co wszystkim dookoła powtarzam Pies ma mniejszy żołądek Zje wszystko co mu się da, bo takie są z "natury" Żeby jeść jeśli jest Ale przez to ludzie myślą, że piesek jest ciągle głodny i ładują w niego ile popadnie Dlatego... To co dajesz psiakowi pomnóż razy 4 albo 5 Po pomnożeniu będziesz wiedziała jaki to byłby stosunek "obiadu" dla Ciebie, jakie ilości I zastanów się czy po pomnożeniu tyle być tego zjadła

Acha Mleka też się nie powinno dawać pieskom Kotom tym bardziej Jedynym kotem pijącym mleko był kot Filemon i na tym koniec

Od 24.08.2005 z Nim...

Edytowane przez BeautifulShe
Czas edycji: 2010-11-22 o 22:45
Stary 2010-11-22, 22:45   #1114
alice_007
Raczkowanie

do końca marca

po prostu patrzę na siebie krytycznie, chciałabym, żeby było idealnie i cacy, a tu sie okazuje że znowu ch... bombki strzelił
alice_007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 22:48   #1115
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
do końca marca

po prostu patrzę na siebie krytycznie, chciałabym, żeby było idealnie i cacy, a tu sie okazuje że znowu ch... bombki strzelił
Kochana, ty naprawdę nie masz się czym przejmować! Jest parę złych dni ale zaraz to wszystko mija! Trzeba to przetrwać, bo poddanie się to najgorsza rzecz jaką możesz zrobić

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2010-11-22, 22:53   #1116
alice_007
Raczkowanie

beautiful, dzieki za rady

generalnie to mój pies je kocią karmę ( podobno ma więcej białka itd) . ale jak spojrzy tymi swoimi oczkami to jak mam jej czegoś nie dać. pilnuję, żeby nie jadła słodyczy, tzn ja jej nie daję i upominam rodziców. a tak to je mięso, warzywa gotowane, kostki no i tą kocią karmę.

PS- gazy już są u psa ale ze mnie brzydal

moje koty BARDZO dobrze tolerują mleko i nie piją nic innego, szybciej padną z pragnienia niż wypiją wodę.

a czy to normalne, że pies pije wodę spod wanny ??
Stary 2010-11-22, 22:56   #1117
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Mam wrażenie, że psy są w stanie wciągnąć wszystko

Moja koleżanka ma takiego głupiego, który najpierw się łasi do Ciebie, a jak chcesz go pogłaskać to warczy i gryzie. Świr.

Chlip. Cie pierścienia.
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 23:03   #1118
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
beautiful, dzieki za rady

generalnie to mój pies je kocią karmę ( podobno ma więcej białka itd) . ale jak spojrzy tymi swoimi oczkami to jak mam jej czegoś nie dać. pilnuję, żeby nie jadła słodyczy, tzn ja jej nie daję i upominam rodziców. a tak to je mięso, warzywa gotowane, kostki no i tą kocią karmę.

PS- gazy już są u psa ale ze mnie brzydal

moje koty BARDZO dobrze tolerują mleko i nie piją nic innego, szybciej padną z pragnienia niż wypiją wodę.

a czy to normalne, że pies pije wodę spod wanny ??
Co do piesa i patrzenia tymi swoimi pięknymi, wielkimi, proszącymi oczętami Przy utuczeniu psa (do czego dochodzi bardzo szybko) bądź przy niewłaściwej diecie skracamy życie psiaka nawet o 5-6 lat. Bo przy nadwadze wysiadają psiakowi stawy, przez co jeszcze mniej się rusza i coraz bardziej tyje (koło zamknięte). Przez nadwagę układ krwionośny psa obrasta w tłuszcz. Tak samo dzieje się z sercem. Serducho bardziej się męczy, żyły i tętnice zwężają swoje światło. W koniec końców układ krwionośny psiaka wysiada "dużo przed czasem". Czyli nadwagą, złym karmieniem itd, kiedy wydaje nam się, że robimy dobrze dla psiaka dając mu kolejnego kurczaczka, kolejną kanapeczkę czy kolejną porcję naszego jedzenia, po prostu psa zabijamy. I to samo tyczy się kotów. Dlatego jestem akurat na tym punkcie strasznie uczulona Jak ktoś daje takie jedzenie psiakowi to niech je albo całkowicie zlikwiduje z menu, albo bardzo mocno ograniczy i zapewni psiakowi więcej ruchu

Koty piją mleko bo je uwielbiają Dla porównania -> dla nich mleko to jak dla nas ulubione czekoladki Ale różnica jest taka, że my czekoladki trawimy, a kotki mleka nie

I co do picia wody spod wanny... Jak często pod wanną sprzątacie? Myjecie podłogę i czym? Ile ta woda tam "stoi"? No i oczywiście czy jest to woda po kąpieli czy zwykła bez niczego?

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Mam wrażenie, że psy są w stanie wciągnąć wszystko

Moja koleżanka ma takiego głupiego, który najpierw się łasi do Ciebie, a jak chcesz go pogłaskać to warczy i gryzie. Świr.

Chlip. Cie pierścienia.
Ten pierwszy...

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2010-11-22, 23:07   #1119
alice_007
Raczkowanie

co do wanny- jest zabudowana i jest tylko taki mały otwór, w który tylko mały zwierz wlezie więc jako tako pod wanną nie da się wytrzeć. i woda raczej czysta, po kąpieli nie pije. a świeżej ze swojej miski nie chce, ba...nawet odstanej
Stary 2010-11-22, 23:09   #1120
_kamea_
Zakorzenienie

Mój kot od początku pija wodę spod wanny, kiedyś nawet do niej wpadł (pełnej wody) i się do tego nie zraził a mleko pija bardzo rzadko - w dodatku tylko takie zagęszczone do kawy

Gaja - zdecydowanie pierwszy

Edytowane przez _kamea_
Czas edycji: 2010-11-22 o 23:12
_kamea_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 23:13   #1121
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
co do wanny- jest zabudowana i jest tylko taki mały otwór, w który tylko mały zwierz wlezie więc jako tako pod wanną nie da się wytrzeć. i woda raczej czysta, po kąpieli nie pije. a świeżej ze swojej miski nie chce, ba...nawet odstanej
Patrząc, że łazienka to miejsce dosyć...narażone na różną pleśń i grzyby, to na Twoim miejscu jakoś bym mu to uniemożliwiła Bo to, że do tej pory się niczym psiak nie struł, nie znaczy, że nie zatruje się np jutro czy pojutrze :/ Też do końca nie wiesz jaka ta woda jest, bo piesio też Ci nie powie, że tam żadne detergenty nie pływają Na prawdę bym mu to zastawiła Bałabym się, że czymś się struje niestety :/ Polska weterynaria niestety nie jest tak rozwinięta jak na zachodzie więc lekarze mają mniej możliwości uratowania zwierzaka gdyby coś się stało :/ A tą wodę to jaką mu dajesz? Z kranu? Czy przegotowaną?

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2010-11-22, 23:15   #1122
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Może to jednak nie wina jajników? ja bym chyba dostała nerwicy od takiego opóźniania @
u mnie to normalne chociaz nie wykluczam malego obcego hehe(we wczesniejszej czesci pisalam ze mam nadzieje ze do 6tego grudnia dostane okres zeby zaczac brac tabsy na mikołaja ale nie wiem czy sie uda) poczekamy zobaczymy. kiedys nie mialam okresu 90 dni.. to byl hardcore
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
U mnie bez zmian, ale widzę, że u Was to się dużo dzieje grudzień się zbliża wielkimi krokami i pewnie wysypie pierścionki Ja na swój już przestałam liczyć, kiedy usłyszałam: "A po co te zaręczyny... Czy to coś zmieni?" - wszystko na ten temat a malował takie ładne plany...
facet cos powie i pozniej zaluje. nie sluchaj go bo glupoty gada
Cytat:
Napisane przez BeautifulShe Pokaż wiadomość
Co do piesa i patrzenia tymi swoimi pięknymi, wielkimi, proszącymi oczętami Przy utuczeniu psa (do czego dochodzi bardzo szybko) bądź przy niewłaściwej diecie skracamy życie psiaka nawet o 5-6 lat. Bo przy nadwadze wysiadają psiakowi stawy, przez co jeszcze mniej się rusza i coraz bardziej tyje (koło zamknięte). Przez nadwagę układ krwionośny psa obrasta w tłuszcz. Tak samo dzieje się z sercem. Serducho bardziej się męczy, żyły i tętnice zwężają swoje światło. W koniec końców układ krwionośny psiaka wysiada "dużo przed czasem". Czyli nadwagą, złym karmieniem itd, kiedy wydaje nam się, że robimy dobrze dla psiaka dając mu kolejnego kurczaczka, kolejną kanapeczkę czy kolejną porcję naszego jedzenia, po prostu psa zabijamy. I to samo tyczy się kotów. Dlatego jestem akurat na tym punkcie strasznie uczulona Jak ktoś daje takie jedzenie psiakowi to niech je albo całkowicie zlikwiduje z menu, albo bardzo mocno ograniczy i zapewni psiakowi więcej ruchu

Koty piją mleko bo je uwielbiają Dla porównania -> dla nich mleko to jak dla nas ulubione czekoladki Ale różnica jest taka, że my czekoladki trawimy, a kotki mleka nie
mojego TŻta pies jest wypasiony bo poniewaz ojciec dokarmia roznymi slodyczami i innym ludzkim zarelkiem
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 23:18   #1123
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
u mnie to normalne chociaz nie wykluczam malego obcego hehe(we wczesniejszej czesci pisalam ze mam nadzieje ze do 6tego grudnia dostane okres zeby zaczac brac tabsy na mikołaja ale nie wiem czy sie uda) poczekamy zobaczymy. kiedys nie mialam okresu 90 dni.. to byl hardcore
A chodzisz z tym do lekarza regularnie?

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2010-11-22, 23:19   #1124
alice_007
Raczkowanie

daję psu wodę z kranu bo nie mam wody z oczyszczalni tylko wodę głębinową jurajską taką jak w sklepie

może mój pies jest inny
Stary 2010-11-22, 23:19   #1125
miss_bennet
Rozeznanie

Cytat:
do końca marca

Ojj, alice, nie łam się. Też mam czasem takie poczucie.
Stary 2010-11-22, 23:23   #1126
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
A chodzisz z tym do lekarza regularnie?
nalezy mi sie bicie ale nie. musialabym isc na badania hormonalne, bo cytologie robie co roku
Stary 2010-11-22, 23:28   #1127
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
daję psu wodę z kranu bo nie mam wody z oczyszczalni tylko wodę głębinową jurajską taką jak w sklepie

może mój pies jest inny
To w takim razie go trochę pomęcz Zastaw mu swoje ulubione miejsce picia czyli tzw. pijalnię podwannową Żeby nie miał do niej dostępu A w widocznym dla psiaka miejscu daj czystą miskę z wodą Nalewaj mu rano nową wodę i po południu W pewnym momencie zachce mu się pić i będzie musiał skorzystać z wody podstawionej przez Ciebie Będzie musiał się nauczyć, bo inaczej będzie mu smutno A ty musisz być w tym cierpliwa, bo oduczanie pupili takich rzeczy to bardzo ciężka sprawa, tym bardziej jak się widzi minkę swojego psiaka Wjeżdża wtedy dość konkretnie na sumienie Ale nie daj się i wytrzymaj Żeby się oduczył Po prostu wymieniaj tą wodę, nie nalewaj za zimnej ani za ciepłej (najlepsza jest taka chłodna ) Wymieniają ją 2x dziennie i pamiętaj też o myciu miski!
I jeszcze jeden sposób Możesz wziąć psiaka na dosyć intensywny spacer, gdzie będzie biegał, szalał itd Żeby wrócił do domciu z wywieszonym do ziemi ozorem Wtedy będzie mu się chciało bardzo pić A jak łazienka będzie zamknięta i do wyboru będzie miał jakąś miskę z wodą to po chwili się zdecyduje na wodę Możesz go po napiciu się z miski nagrodzić oczywiście jakimś psim smakołykiem kupionym w sklepie zoologicznym Napije się z miski, a ty od razu powinnaś go pogłaskać z widocznym zadowoleniem (psy wyczuwają jak jest naprawdę więc się postaraj ). I od razu dać mu smakołyk mówiąc dalej z entuzjazmem "dobry pies!" I tak parę razy, aż się nauczy

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
nalezy mi sie bicie ale nie. musialabym isc na badania hormonalne, bo cytologie robie co roku

Kobieto! Marsz do lekarza! Chcesz się poważnie pochorować? Znajdź jakiegoś dobrego ginekologa i idź się dokładnie przebadać! Wiesz jakie paskudztwa mogą z tego się porobić? A poza tym, przy takim podejrzeniu, znaczy przy podejrzeniu takiej choroby nie ma bata o zaczęciu brania tabletek hormonalnych bez zrobienia wcześniejszych badań! Ja Ci to mówię! Możesz się załatwić czymś takim na amen!

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2010-11-22, 23:35   #1128
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Kobieto! Marsz do lekarza! Chcesz się poważnie pochorować? Znajdź jakiegoś dobrego ginekologa i idź się dokładnie przebadać! Wiesz jakie paskudztwa mogą z tego się porobić? A poza tym, przy takim podejrzeniu, znaczy przy podejrzeniu takiej choroby nie ma bata o zaczęciu brania tabletek hormonalnych bez zrobienia wcześniejszych badań! Ja Ci to mówię! Możesz się załatwić czymś takim na amen!
to chyba bede musiala znalezc jakiegos spoza kalisza bo tu chodze do takiego ktory jest uwazany za najlepszego i on mowil ze to pewnie przez to ze w mlodosci mialam lekkie zaburzenia tarczycy i teraz tez cos moze byc jednak jesli bede chciala zajsc w ciaze to bede musiala sie wybrac do endokrynologa
Stary 2010-11-22, 23:41   #1129
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba bede musiala znalezc jakiegos spoza kalisza bo tu chodze do takiego ktory jest uwazany za najlepszego i on mowil ze to pewnie przez to ze w mlodosci mialam lekkie zaburzenia tarczycy i teraz tez cos moze byc jednak jesli bede chciala zajsc w ciaze to bede musiala sie wybrac do endokrynologa
Ogólnie miesiączka jest potrzebna też po to, żeby błona śluzowa macicy się złuszczyła Kiedy długo to nie następuje to mogą wdać się infekcje różne, stany zapalne itp. A to powoduje bardzo poważne choroby. I jeśli myślisz kiedyś o dzieciaczku to naprawdę. Wybierz się do jakiegoś lekarza, który zrobi Ci bardzo dokładne badania, usg, wymazy itp. Nawet lekki stan zapalny jest w stanie zlepić jajowody ze sobą tak, że ciąża będzie niemożliwa, bez lekarskiej ingerencji :/ To są sprawy o które warto zadbać, warto zgłosić się do specjalisty I jeśli będziesz robić sobie morfologię to skuś się również od czasu do czasu na zrobienie badań TSH III generacji Warto to kontrolować Sama mam problemy z tarczycą więc wiem

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2010-11-22, 23:46   #1130
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie miesiączka jest potrzebna też po to, żeby błona śluzowa macicy się złuszczyła Kiedy długo to nie następuje to mogą wdać się infekcje różne, stany zapalne itp. A to powoduje bardzo poważne choroby. I jeśli myślisz kiedyś o dzieciaczku to naprawdę. Wybierz się do jakiegoś lekarza, który zrobi Ci bardzo dokładne badania, usg, wymazy itp. Nawet lekki stan zapalny jest w stanie zlepić jajowody ze sobą tak, że ciąża będzie niemożliwa, bez lekarskiej ingerencji :/ To są sprawy o które warto zadbać, warto zgłosić się do specjalisty I jeśli będziesz robić sobie morfologię to skuś się również od czasu do czasu na zrobienie badań TSH III generacji Warto to kontrolować Sama mam problemy z tarczycą więc wiem
na usg i wymazie bylam w sierpniu i wszystko bylo okej. a w styczniu chce sie wybrac na porzadne badania, usg, wymaz, morfologia no i te hormonalne.. dziekuje za pomoc
Stary 2010-11-22, 23:49   #1131
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
na usg i wymazie bylam w sierpniu i wszystko bylo okej. a w styczniu chce sie wybrac na porzadne badania, usg, wymaz, morfologia no i te hormonalne.. dziekuje za pomoc
Wiem, że czasem truję d*pę no ale... Po prostu miałam sporo do czynienia z różnymi lekarzami, mam dużą rodzinę, każdy na coś choruje, coś się dzieje, do tego interesowałam się medycyną, trochę wiem z weterynarii no i Tż jako przyszły lekarz Tak to już ze mną bywa

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2010-11-22, 23:51   #1132
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że czasem truję d*pę no ale... Po prostu miałam sporo do czynienia z różnymi lekarzami, mam dużą rodzinę, każdy na coś choruje, coś się dzieje, do tego interesowałam się medycyną, trochę wiem z weterynarii no i Tż jako przyszły lekarz Tak to już ze mną bywa
aaa to sie nasluchalas ale to dobrze przynajmniej wiesz ze jakby co to juz mniej wiecej jak reagowac
Stary 2010-11-22, 23:57   #1133
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to sie nasluchalas ale to dobrze przynajmniej wiesz ze jakby co to juz mniej wiecej jak reagowac
Jak ktoś ma jakiś problem ze zdrowiem to od razu przejmuję "dowodzenie" Mnie samej ciężko było się zebrać do lekarza więc teraz choruję na co choruję I patrząc na to, jakie mam przez to wszystko problemy, to wolałabym wcześniej to wszystko przemyśleć Albo żeby ktoś mi dosadnie wytłumaczył i zabrał do lekarza

Uciekam Dziewczynki spać Muszę wcześnie wstać, bo będę się bawić w rozwożenie CV po różnych miejscach Szukam pracy i szukam To dobranoc Kochane

Od 24.08.2005 z Nim...

Edytowane przez BeautifulShe
Czas edycji: 2010-11-23 o 00:17
Stary 2010-11-23, 06:50   #1134
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj miałam pogawędkę z gościem z Biura Obsługi z Heyah, zaczął mnie namawiać na tego mixa i chyba mnie przekona
A na czym ten mix w Heyah polega? Dadza Ci jakis wypasiony telefon?

Ja wczoraj weszlam do ery i tam byl moj telefonik to sobie chociaz pomacalam

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
U mnie bez zmian, ale widzę, że u Was to się dużo dzieje grudzień się zbliża wielkimi krokami i pewnie wysypie pierścionki Ja na swój już przestałam liczyć, kiedy usłyszałam: "A po co te zaręczyny... Czy to coś zmieni?" - wszystko na ten temat a malował takie ładne plany...
Ale to na prawde jeszcze o niczym nie swiadczy bo moj mowil dokladnie to samo i na pierscionek i na prawo jazdy

Cytat:
Ala, gratuluję zdobycia telefonu. Toż to sukces krwią okupiony
Zobaczymy co mi przysla A żelki też kocham szczegolnie takie z bialymi brzuszkami

Cytat:
Napisane przez netali Pokaż wiadomość
Słuchajcie macie jakieś sprawdzone,w miarę tanie pokoje/kwatery w Krakowie?
Jak przeglądam ceny to się załamuję
Sprawdzone co prawda jeszcze nie, ale my jedziemy do Moon Hostel

Cytat:
Chlip. Cie pierścienia.
A mi drugi sie bardziej podoba

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 06:51   #1135
studi
Zakorzenienie

Dziewczyny widzę,że wątek miłosno-pierścionkowy przeplata się z radami weterynaryjno-jubilerskimikochane jesteście
Też mam problem żeby sie wkońcu wybrac do lekarza, zwłaszcza,że czuję,że posypie się seria badań na które trzeba mieć czas i $.
Ale podziwiam tych którzy w ogole nie chodzą i nie biorą nawet tabletki na ból głowy-znam ja takie osoby oj znam
Stary 2010-11-23, 09:31   #1136
akusiowa
Raczkowanie

Dziewczynki.. zwlekaliśmy dlatego, że nie mieliśmy wszystkich informacji z banku i USC, a ogłoszenia cały czas oglądaliśmy od kiedy pojawiła się w ogóle taka możliwość. No ale okazało się, że to jednak zbyt mało czasu... Nawet jeśli wczoraj złożyli byśmy do urzędu dokumenty, to czekamy przy przyspieszonych procedurach 2 tyg, czyli najszybciej 7 byłby ślub, na uprawomocnienie dokumentów, aby móc składać je do wszelkich urzędów, banków itd musielibyśmy czekać kolejne 7 dni wiec mamy 14, zakładając że do tego czasu znaleźlibyśmy mieszkanie i od razu poszli z wnioskiem do banku zabrakło by nam tak czy siak kilku dni.. decyzja kredytowa to 3 tyg.. więc 4 otrzymalibyśmy decyzje, a gdzie załatwienie wszystkiego.. no cóż, zostają jeszcze nowe mieszkanie.. może to lepiej..

byłam w zeszłym tygodniu też w sprawie tej sali i wiecie co zakochałam się mój się ze mnie nabijał, bo wiedział że tak będzie więc sala wybrana,wstępnie zaklepana na 04.08.2012 po nowym roku mamy zadzwonić i już oficjalnie zaklepać 2 tys. aż przedpłata, ale ceny rewelacyjne, ok 150zl za osobę każe liczyć ale mówi, że to wszystko zależy od menu może okazać się ze 120 wyjdzie za osobę a wiekszą kwotę każe wziąć pod uwagę żeby nie było niespodzianki nieprzyjemnej a w tej kwocie ciasto w cenie co dla mnie jest szokiem i korkowego nie biorą
akusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 10:20   #1137
Kohnelia20
Zakorzenienie

akusiowa w takim razie ciesze się razem z tobą
a pierscionek już dostałaś bo nie pamiętam wybacz
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 10:22   #1138
studi
Zakorzenienie

Akusiowa wielka szkoda,że z kredytem wyszło jak wyszło, może jeszcze kiedyś wyszystko wyjdzie wam na dobreTrochę mało czasu, a ślub zorganizujecie sobie na spokojnie i po swojemu
duże będziecie mieli wesele?150 zł za osobę to fajna cena, pewnie coś jeszcze opuszcząMy też tak wstępnie liczymy koło 160 zł za osobę, może jeszcze w niedzielę podskoczymy do restauracji
Stary 2010-11-23, 10:24   #1139
Kohnelia20
Zakorzenienie

drogo u was coś biorą... u nas mniej więcej od 1o0-130zł max
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 10:29   #1140
akusiowa
Raczkowanie

No u nas ceny nawet do 200 dochodzą a odnośnie zaręczyn to my zawsze inaczej niż wszyscy, po swojemu, pierścień wybrany, kupiony razem czeka u Lubego na szczególną okazje i będzie w formie niespodzianki wszystko, a kiedy to nie wiem mam nadzieję, że niedługo bo tęsknie już za jego widokiem
akusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości