|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Hej
Telefony musimy mieć koniecznie Na moim starym wątku zrobiłyśmy listę numerów każdej chcącej udostępnić i pisałyśmy potem do wybranej. Ja już godzinę po porodzie wysyłałam eska, a do kompa mogłam siąść dopiero po kilku dniach. Dziewczyny rodzące sn zdawały czasem relacje z porodówek, to naprawdę były emocje. Kiedy zaczęłyśmy się rozpakowywać ciągle coś się działo, pamiętam jak płakałam kiedy pierwsza z nas urodziła wcześniaczka. Maggol, ja startowałam z 52 i to już było za dużo, poprzednią ciążę zazynałam od 48 z groszami. I chcę wrócić do tej wagi Szara Myszka, bo to niestety tak jest, jak ktoś normalnie jest szczupły to odczuje każdy dodatkowy kilogram. I od razu czuje się kręgosłup, stawy. Również i z tego powodu dobrze jednak ograniczać się, aby to tycie nie było nadmierne. Mój kręgosłup czuje każdy dodatkowy kilogram... Kolba, to z koleżanki torpeda Ja w poprzedniej ciąży tyłam bardzo równomiernie, do 20 tc-3 kilo, do 30-kolejne 3 i do końca ostatnie 3. Teraz widzę że leci mi szybciej bo przez pierwszy trymestr nic a potem dosłownie z tygodnia na tydzień. Oby zwolniło ![]() Anika, trzymam kciuki choć pewnie już po |
|
|
|
#3902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
Cytat:
ale mi sie dizs spac che o matko
|
||
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czasem podczytuję wątek mam listopadowo-grudniowych. i powiem Wam, że jak czytam to zaczynam sobie zdawać sprawę [tak realnie] z tego, co mnie czeka. że to już nieuniknione i się chyba boję....
|
|
#3905 |
|
Wtajemniczenie
|
hm no mysle ze jest taki raczje przezroczysty?? o matko zy to znak ze sacza mi sie wody bo mi sie szyjka otwiera? kurcze moze to jednak jest torch bialawe na majtakach jak zaschlo jest biale
|
|
|
|
#3906 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też czytam wątek grudnióweczek
albo czytam też ich wątek na odchowalni tam to dopiero są jaja jak piszą o tych swoich dzieciaczkach to normalnie sikam ze śmiechu no ale to normalne one biedne nie wiedzą co i jak, kolki te dzieciaki dostają ehh mi się śmiać chce teraz a potem będę płakać razem z moją Rybą![]() no a u mnie skurczy ciąg dalszy i to regularnych - lekarz kazał mi się pakować do szpitala no ale powiedziałam mu że mam ten szpitalny Fenoterol no i powiedział że w takim razie mam brać go do czw aż 6x na dobę jak nic nie przejdzie to szpital murowanyserce to mi chyba splajtuje, pikawa tak mi skacze że szok po nim i cała sie trzęse, no ale jak ma mi to pomóc to mogę brać wszystko ![]() ale myślę że w końcu i tak w szpitalu wyląduje po raz drugi ![]() przyszły dzisiaj do mnie pierwsze ciuszki z all ![]() a jakie słodkie mrrrr zaczynam powoli chyba kompletować tą moją wyprawkę bo coś to moje dziecię się wyrywa na świat, i nie chce się obudzić z ręką w nocniku ![]() ja za wami i tak jestem w dżungli ale w końcu was dogonię
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-11-23 o 13:04 |
|
|
|
#3907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bierz te tabletki a w razie konieczności faktycznie ten szpital. Może to pomoże skutecznie. a ja tak sobie myślę że w sumie dla dziecka zaczyna coś tych ciuszków przybywać, ale za to ja nie mam nic do szpitala. Ani koszuli, ani szlafroka, te wszystkie podkłady i rzeczy takie higieniczne. chyba czas i o tym pomyśleć. Bo nie mam zamiaru pakować się jak już będe miała skurcze haha
|
|
|
|
|
#3908 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a ja kupiłam kombinezon na all i nie ma go już 1,5 tyg. Kontakt ze sprzedającym zerowy do tego ma tylko 4 komentarze. Nie wiem co zrobić
|
||
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() ![]() dostała L4 i pewnie juz do pracy nei wróce znow mam infekcje ![]() masakra jak ja to zrzuce4 a jeszcze 4 miesiące aaaaa cukier mam zbyt wysoki bo sie okaząło ze ledwie w przedziale sie mieszcze siedze jeszcze w pracy porobie co ma porobic do 16 i spadam podebrac ubranka z licytacji
|
|
#3910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pierwszy raz mam taką sytuację. Poczekam jeszcze dzień , dwa - jeśli się nie odezwie- to zgłaszam do Allegro. Castia- trzymajcie się dzielnie. W takiej sytuacji to nawet szpital niestraszny- byle skurcze przeszły. Trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo! Łopatka mnie boli nadal. wkurzam się na to bardziej niż cierpię, ale ... ech... diabelstwo. Dziewczyny z okolic Śląska, czy któraś z Was planuje rodzić w szpitalu Kolejowym w Katowicach??
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2010-11-23 o 13:36 |
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
Od kiedy u was położna/ginekolog mierzy tętno u dziecka. Chodzi mi o to że nie przez usg tylko tym detektorem
W sumie u mnie wydaje się to trochę dziwne, ale mi tylko badają na usg. A usg miałam mało, bo ostatnio 20.09 I prenatalne i 15.11 II prenatalne. A położna ostatnio powiedziała mi na wizycie że dopiero ok 27 - 28 tyg. badają normalnie tętno tym urządzeniem. Spotkałyście się z czymś takim ??? ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
nasze kciuki pomogły
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne ze pomogły
|
|
|
#3913 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojj no to zonk z tym all - nie wiem może zgłoś to do allegro oni jakoś się z nim skontaktują czy cos Cytat:
no a cukier w normie to nie tak zle, gorzej jakby wyskoczył juz poza norme, ja też tyję ale jak mam nie tyć jak non stop leżakuję bo muszę![]() no to pochwal się ciuszkami koniecznie Cytat:
![]() tyle tylko że na KTG by mi wyszło jak silne mam te skurcze, najwyżej przejadę się z TZ dziś na izbę niech mi zrobia ktg będę spokojniejsza ![]() a myślę że ty też zgłoś to do allegro, oni może coś zdziałają, trzymam kciuki żeby się wyjaśniła ta sytuacja. ja też nigdy tak nie miałam na szczeście ![]() Megi jak byłam w szpitalu to był 22tydz to już wtedy rano i wieczorkiem mi sprawdzali tętno, tak od 20tyg ale lekarz na wizycie jeszcze mi tego nie robił. zawsze mi robi USG Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-11-23 o 13:41 |
|||
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też myślę, że chyba już pora zacząć robić zakupy dla siebie......bo potem mogę obudzić się z ręką w nocniku
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3916 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak masz zwolnienie, to po co siedzisz w pracy, kolejna pracoholiczka, ja z Wami nie mogę pozdrawiam Was z pracy
|
||
|
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
Diatoma u mnie w przychodni mają pewnie jakiś przedwojenny ten detektor skoro dopiero od 27-28 tyg. mierzą
|
|
|
|
#3918 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe to ja bym wypelniła że nie jestem bo nie miałam okazji jej przetestować bo jej nie dostałam ![]() Cytat:
i się cieszysz jak wariatka nie? ja tak zawsze mam ![]() Cytat:
właśnie racja mama marcowa jak już urodzi raczej często na forum zaglądać nie będzie najlepiej z kwietniowych jakieś 2-3 dyżurujące ewentualnie jedna z marca też niech będzie ale faktycznie macie rację że ta z marca może potem już czasu nie mieć jak kwietniówki będą się rozpakowywać no i niech to będzie mama która codziennie się w miarę tu udziela wiadomo dlaczego ![]() Cytat:
a o porodzie nie myślę![]() Cytat:
kochana trzymaj się ja trzymam kciuki za ciebie i martwię się troszkę ale będzie dobrze dzidzi dobrze w brzuszku a jak trzeba w szpitalu leżeć to też się zgódź bo to w końcu dla dzidzi Cytat:
Cytat:
a ja tylko raz miałam badane tętno przez detektor tak to mam usg i wtedy widać wszystko a raz mi usg nie robił to zrobił właśnie tym detektorem serducho posłuchał a ostatnio nie mógł tym wychwycić i w końcu zrobił usg. także to chyba od lekarza zależy wszystko
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
Castia, trzymaj się kochana, oby te skurcze przeszły
ja mam wizytę za 2 godziny i już się denerwuję, nie wiem po co ![]() taki mam nastrój nerwowy że już nie czytam o tych waszych wyprawkach dzisiaj, bo zacznę po ścianach chodzić, że nic nie mam odbija mi więc idę się położyć na chwilę i dam znać wieczorkiem
|
|
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
Eirene no jasne że się ciesze jak dziecko haha
czekam jeszcze na spodnie i bluzkę z babaluno i no i bluzę którą dziś kupiłam a wczoraj w rossmanie kupiłam smoczek 0-3 miesiące chyba - podobno jakiś uspokajający nie wiem czy dziecko będzie chciało używać ale nie zaszkodzi mieć
|
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Castia trzymam kciuki
Chyba jednak czuję od wczoraj to moje maleństwo Czytam o tych waszych zakupach, myślicie, że już czas i na mnie?? ![]() Jadę na 17 z bratem i koleżanką na Harry'ego Pottera |
|
|
|
#3922 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakieś udzielające się laski które będą widziały kto jest kto ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
prunelle trzymam kciuki
Cytat:
pewnie że tak ja też chcę kupić lepiej mieć smoczek to drogo nie kosztuje a ja się pochwalę moim kombinezonem ubrałam miśka w niego tż się śmieje ze mnie ale to tak słodko wygląda ![]() Załącznik 3549297
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
Mordka jestes? byłam na zajeciach "sprawna w ciąży"
byłaś też?bo była też jedna nowa dziewczyna i może to Ty? ![]() ale fajnie było ![]() bedę miała zakwasy jak nic w udach
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Subtelle, na moim starym wątku jedna z koleżanek będzie rodzić na dniach, ona właśnie z listopadowo-grudniowych jest
Kasiapruszkow, jeśli zasycha na majtkach to śluz, i widzisz że białawy. Wody byłyby jak woda, czyli mokra plama na wkładce i przezroczysta. Castia, o kurcze, nieciekawie z tymi skurczami Trzymam kciuki żeby jednak przeszło, ale w razie gdyby nie to jednak w szpitalu zawsze bezpieczniej. A dostajesz coś do fenoterolu? Bo ja nigdy nie bralam ale wiem że bardzo obciąża serce i podaje się coś osłonowo, zapomniałam co oczywiście...Anika, ja w poprzedniej ciągle miałam infekcję, teraz podejrzewam że też dostanę globulki bo już poprzednio gin mi mówił że wygląda podejrzanie. Ale na razie nic mnie nie piecze więc w czwartek się dowiem. A co masz teraz robić z cukrem? |
|
|
|
#3926 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cały dzień bolą mnie nogi a najbardziej kolana. Jeszcze co jakiś czas odzywa się ból jajnika dziwne. Może to jakiś brak witamin. Bo z tydzień dobry już nie biore bo straciła apetyt po nich a dla ciężarnych nie ma w płynie czy w zawiesinie witaminek. To pije Vibovit no ale ile to daje tych witamin ![]() acha i jakoś zaczynam wahać się nad imieniem. Julcia za bardzo myli mi się z Luśką (imieniem kota :P) Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-11-23 o 14:44 |
|||
|
|
|
#3927 |
|
Zadomowienie
|
Eirene misiu wygląda przeuroczo
kombinezonik śliczny
|
|
|
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak do fenoterolu biorę Isoptin bez niego to chyba bym zawału dostała ![]() Anika ja leżałam z jedną dziewczyną co miała cukrzycę,no ale ona to już miała dość niebezpieczną no i mogła jeść tylko chlebek ciemny, chudą wędlinkę, gorzką herbatę, z owoców tylko grejfruty wcinała - one są ogólnie bardzo zdrowe jedno jabłko na tydz mogła zjeść bananka i pomarańczę lub mandarynkę i tylko przed południem zero słodkości oczywiście ty jeszcze nie masz cukrzycy ale skoro cukier wysoki to kontroluj sobie jedzonko, owoce niby zdrowe ale one mają ogrom cukrów jogurty tylko naturalne, dużo warzyw i wody mineralnej. i będzie następnym razem lepiej Eirene no jakie super dzieciątko wy to macie pomysły hehe
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-11-23 o 15:04 |
|
|
|
|
#3929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny właśnie sam kombinezon nie wyglądął tak fajnie więc ubrałam miśka i od razu lepiej do zdjęcia tylko rodzina myśli że zdurniałam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

Telefony musimy mieć koniecznie
Na moim starym wątku zrobiłyśmy listę numerów każdej chcącej udostępnić i pisałyśmy potem do wybranej. Ja już godzinę po porodzie wysyłałam eska, a do kompa mogłam siąść dopiero po kilku dniach. Dziewczyny rodzące sn zdawały czasem relacje z porodówek, to naprawdę były emocje. Kiedy zaczęłyśmy się rozpakowywać ciągle coś się działo, pamiętam jak płakałam kiedy pierwsza z nas urodziła wcześniaczka.
Ja w poprzedniej ciąży tyłam bardzo równomiernie, do 20 tc-3 kilo, do 30-kolejne 3 i do końca ostatnie 3. Teraz widzę że leci mi szybciej
bo przez pierwszy trymestr nic a potem dosłownie z tygodnia na tydzień. Oby zwolniło 

- lekarz kazał mi się pakować do szpitala
no ale powiedziałam mu że mam ten szpitalny Fenoterol no i powiedział że w takim razie mam brać go do czw aż 6x na dobę jak nic nie przejdzie to szpital murowany