Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 09:19   #331
maatra
Wtajemniczenie

Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
Kupiłam zwykłą prostą, ręczną jaką mama i babcia od zawsze miały
http://cgi.ebay.co.uk/LARGE-RETRO-ME...item3efde35b42

Są różne szmery bajery elektryczne (pewnie w Kenwoodzie Vedmowym I maatrowym to też jest) ale powiem szczerze że dla mnie takie urządzenia nie są warte ani ceny ani cennego miejsca w mojej małej kuchni.
straszna jest ta maszynka.przytachalam ja z polski od dziadkow. nie uzywam czesto ,wiec wystaczy.
co do elektrycznej nasadki do miksera, to kosztuje ok 35 f,wiec nie kupie, bo za drogo na moje potrzeby.
zastanawiam sie za to nad nasadka do makaronow,bo te uwielbiamy

Dziewczyny ,a moj blender nie chce mi miesa mielic, ogolnie to juz ledwo zipie do miksera dostalam taka nasadke o podobnym zastosowaniu,ale to nie to samo

Co do kartek, to lubie tradycyjne na swieta. natomiast na dzien taty,mamy,zaproszenia ,urodziny korzystam z takich smiesznych.przerabiane zdjecia, doklejane chmurki z tekstem,smieszne wierszyki

Troche Wam zazdroszcze ,ze same robicie karki Moze ja tez bym sprobowala

Dzisiaj dzien bez auta,zaraz zmykamy na rower,a poznien plej grupa.

Pralka mi sie znowu popsuła Co robic ??? rozkrecilam ja rano sama,ale te kableki nic mi nie mowia
Stary 2010-11-23, 09:22   #332
olka_222
Zakorzenienie

Kofii to ja poproszę o taką kartkę na święta, własnoręcznie zrobioną Zobaczymy jaki zdolny manualnie jest nauczyciel historii

wiolqn, kofii to po prostu nie my cup of tea Nie wiem dlaczego nie mam z tego miejsca super wspomnień- może to kwestia pogody (jak byłam to było chłodno, wiało i padało) czy towarzystwa

Dużo bardziej podobał mi się Port Grimaud we Francji, zbudowany na wzorcu Wenecji, tyle że bardziej nowoczesny i luksusowy

120 f nie wydaje mi się dużo za lot i 3 noce, tym bardziej w świątecznym okresie

wiolqn dżem truskawkowy z chili?? :. Robiłam taki w ostatnim roku przed wyjazdem do UK. Eksperymentowałam jeszcze z cynamonem ale mojemu TZ'towi nie podszedł

bb wpisałam po prostu w google Bronx UK i mi wyskoczy różne sklepy, wiem że to był jakiś sklep internetowy gdzie tylko wybrane numery były dostępne.

maatra a czemu straszna?

Pralkę kup nową

kupiłam dywan. Szary, niby wełniany... Gubi sierść i w domu wygląda jakby niesprzątane z miesiąc było i po kątach kłęby kurzu latały

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-11-23 o 09:48
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 10:26   #333
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
maatra a czemu straszna?

Pralkę kup nową

kupiłam dywan. Szary, niby wełniany... Gubi sierść i w domu wygląda jakby niesprzątane z miesiąc było i po kątach kłęby kurzu latały
jak krecisz za szybko ,to i sie rusza no ale tak jak napisalam, kilka razy w roku przejdzie
dziekuje za rade szkoda mi 300f :9 poza tym jak mialabym kupowac nowa pralke, to juz z suszarka,a taki koszt to ok 500f,czyli to co zaoszczedzilismy w zeszlym miesiacu i tak w kolku.zaoszczedzone i wydane
Co do dywanu,to trza bylo o rade zapytac ja moj zwinelam i wynioslam do komórki. przez rok sie nie poddawalam,ale ten kurz i siersc mnie wykonczyly
Stary 2010-11-23, 10:40   #334
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
jak krecisz za szybko ,to i sie rusza no ale tak jak napisalam, kilka razy w roku przejdzie
dziekuje za rade szkoda mi 300f :9 poza tym jak mialabym kupowac nowa pralke, to juz z suszarka,a taki koszt to ok 500f,czyli to co zaoszczedzilismy w zeszlym miesiacu i tak w kolku.zaoszczedzone i wydane
Co do dywanu,to trza bylo o rade zapytac ja moj zwinelam i wynioslam do komórki. przez rok sie nie poddawalam,ale ten kurz i siersc mnie wykonczyly
ojj nie, nie wszystkie maszynki tak mają. trzeba ja mocno do odpowiedniego blatu przykrecic i przede wszystkim gumki nałożyć

Dywan okazyjnie kupiony i na szybko więc o radę nie pytałam spoko damy mu nauczkę jak odkurzymy dobrym odkurzaczem-trzepaczką.. mam nadzieję że łysy nie zostanie

co do pralki to poradziłam jak mogłam na kabelkach się nie znam A czasem jest lepiej kupić nową niż inwestować w starą. (twoja zdaje się nie była aż taka stara? )

materac do mnie przyjechał teraz ramę ładna do niego trzeba upolować i na miasto iść podwójne prześcieradło kupić

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-11-23 o 10:44
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 10:48   #335
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
ojj nie, nie wszystkie maszynki tak mają. trzeba ja mocno do odpowiedniego blatu przykrecic i przede wszystkim gumki nałożyć

Dywan okazyjnie kupiony i na szybko więc o radę nie pytałam spoko damy mu nauczkę jak odkurzymy dobrym odkurzaczem-trzepaczką.. mam nadzieję że łysy nie zostanie

co do pralki to poradziłam jak mogłam na kabelkach się nie znam A czasem jest lepiej kupić nową niż inwestować w starą. (twoja zdaje się nie była aż taka stara? )

materac do mnie przyjechał teraz ramę ładna do niego trzeba upolować i na miasto iść podwójne prześcieradło kupić
moja nie ma nawet 2 lat. spoko zadzwonilam do 2 firm,maja sie odezwac do 15. najgorsze,ze juz za naprawe raz zaplacilam 50f i dzialala moze 2,3,4 tyg ? nie pamietam, bo zaraz po tym na wakacje pojechalam.
moja maszynka jest od dziadkow i gumek mi do niej nie dolaczyli
Stary 2010-11-23, 11:11   #336
szperrr
Zakorzenienie

Maatra, my mamy umowe z british gas, przyjezdzaja i naprawiaja "za darmo" (stala oplata miesieczna) boiler, pralke, zmywarke, lodowke i wszystkie takie sprzety + rurki. U nas sie wiecznie cos psuje, wiec warto zaplaic kilka funtow co miesiac i pozniej nie bac sie rachunku za naprawe.

Tak wogole to ostatnio nie mialam za bardzo czasu na forum i teraz probuje nadrobic. Jednym okiem Drugie spuchlo mi totalnie (tzn. powieka nie oko ) i wygladam jak ofiara przemocy w rodzinie Swoja droga, to nie wiem co jest grane, bo nic nowego nie jadlam, kosmetykow nowych nie uzywalam

Ps. Maatra, juz nie pierwszy raz Hania na widok Twego avatarku prosi, zebysmy zrobily takie muffinki-potworki
Stary 2010-11-23, 11:30   #337
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:

Są różne szmery bajery elektryczne (pewnie w Kenwoodzie Vedmowym I maatrowym to też jest) ale powiem szczerze że dla mnie takie urządzenia nie są warte ani ceny ani cennego miejsca w mojej małej kuchni.
Taką małą maszynkę wrzucę w kąt i użyją ją może raz na 2 miesiące, a elektryczna musiałaby stac i miejsce zajmować. Widziałam jak to u teściowej było...
ja mam dokladnie taka, tez nie chcialam elektrycznej
nie robie pierogow ruskich na 100 osob zeby sie zameczyc reczna (zreszta a co przyznam sie bez bicia, maz i tesciu kreca korba )

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
A co do kartek, to ja jestem z Kofika, lubie wysylac i dostawac. Nie ma to jak wlasnorezcnie wypisana kartka.W pracy tez dostajemy co roku, wszystkie sobie zostawiam. Mam cale pudlo, a na swieta je sobie wieszam w domu.
jedna z tych rzeczy ktora mnie nastraja pozytywnie na swieta, siasc przy stole i pisac kartki swiateczne

Cytat:
Dziewczyny ,a moj blender nie chce mi miesa mielic, ogolnie to juz ledwo zipie do miksera dostalam taka nasadke o podobnym zastosowaniu,ale to nie to samo
moj tez, pic na wode fotomontaz te blendery (moj stoi kurz zbiera )

Cytat:
Co do kartek, to lubie tradycyjne na swieta. natomiast na dzien taty,mamy,zaproszenia ,urodziny korzystam z takich smiesznych.przerabiane zdjecia, doklejane chmurki z tekstem,smieszne wierszyki

Troche Wam zazdroszcze ,ze same robicie karki Moze ja tez bym sprobowala
ja mysle ze Si bedzie sie cieszyl jak razem siadziecie do recznych kartek

Cytat:
Pralka mi sie znowu popsuła Co robic ??? rozkrecilam ja rano sama,ale te kableki nic mi nie mowia
a patrzylas filetr? moze zapchany...

Cytat:
tfuj - od sluchania czuje pyl w ustach
nie wiem sama co na takie cos poradzic - ... pokochac

u mnie w pracy caly czas budowa - siedze miedzy rozwalnymi sciankami i przewracam sie o kable (szewc bez butow chodzi )
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 11:45   #338
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Maatra, my mamy umowe z british gas, przyjezdzaja i naprawiaja "za darmo" (stala oplata miesieczna) boiler, pralke, zmywarke, lodowke i wszystkie takie sprzety + rurki. U nas sie wiecznie cos psuje, wiec warto zaplaic kilka funtow co miesiac i pozniej nie bac sie rachunku za naprawe.

Ps. Maatra, juz nie pierwszy raz Hania na widok Twego avatarku prosi, zebysmy zrobily takie muffinki-potworki
to brzmi intrygujaco. zadzwonie do mojej firmy i zapytam ,czy maja cos takiego.
Co do mufinek, to ja juz ich wieki nie robilam.
Za to moj tata dziekowal mi za pyszny przepis na takie serowe Pamietam cos takiego,ale mi one nie wyszly

Bakteryjka filtr ,to byl zapchany ,ale w suszare. Juz sie nia z rana zajelam W tym tyg ja robie za facaeta w naszym zwiazku. nic mi nie straszne
Co do kartek wszystko brzmi super, tylko moje dziecie nie znosi takich rzeczy robic. mamy juz na naszym koncie ramke wlasnorecznie wykonana i wyklejanke na dzien taty,ale ile przy tym bylo nerwow.Nie wiem ,czy on to robi na zlosc, czy ja nie jestem wystarczajaco cierpliwa Potrafi wziac cos i nagle zmiac,albo pociac. oczywiscie na zlosc

w pralce popsuło sie pokretlo. każdy program przeskakuje na 90 stopni i niszczy mi ubrania no nic ,poczekam na specjaliste
Stary 2010-11-23, 12:38   #339
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
moze ty sie z powolaniem minelas i powinnas byc art teacher?
nie nie na dluzsza mete to nudne
jedynie przy takich okazjach jak swieta czy urodziny lubie sie "pobawic w artystke"

Cytat:
Co robic ??? rozkrecilam ja rano sama,ale te kableki nic mi nie mowia
hym nic nie mowia moze zapomnialy jezyka w gebie

Cytat:
Kofii to ja poproszę o taką kartkę na święta, własnoręcznie zrobioną Zobaczymy jaki zdolny manualnie jest nauczyciel historii
o nie nie kartek sama nie robie (kiedys robilam na studiach)
tylko KOPERTY dekoruje
a kto wie.... jak bedziesz grzeczna to moze dostaniesz
Cytat:
to oddaj

mialm cos pisac chyba nie
czas na kawe
aaa wie ktora ? z tym sniegiem to serio?

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:08   #340
little_ola
Zakorzenienie

witam się z kawką

maatra ty jesteś jakaś super woman normalnie ja bym się nigdy za naprawianie pralki nie brała moja propozycja: kupić nową i wykupić dodatkowy cover, znaczy się ubezpieczenie; chyba można nawet na 3 lata...

olka, nowe dywany chyba tak mają może po kilku tygodniach mu przejdzie

szperrr mam nadzieje, że szybko ci ta opuchlizna zejdzie

kofika, ja ze wszystkich stron słyszę, że ma padać śnieg w czwartek lub piątek, ale są sprzeczne zeznania odnośnie gdzie dokładnie i podejrzewam, że londek ominie
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 14:27   #341
bellebelle
Zadomowienie

Cytat:
Jednym okiem Drugie spuchlo mi totalnie (tzn. powieka nie oko ) i wygladam jak ofiara przemocy w rodzinie
Zdrowka

Cytat:
A ta pralka to Wasza? Bo my jak wynajmowalismy, to zawsze landlord nam wszystko naprawial

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
Bo masz jakis lewy
Moj ma juz chyba ze 2 lata i dziala pieknie, pierogi, smoothie, lody, nawet cebule mieli dzielnie
Lo taki http://www.amazon.co.uk/Braun-Gillet...m_cr_pr_sims_t

Edytowane przez bellebelle
Czas edycji: 2010-11-23 o 14:29
bellebelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 14:46   #342
maatra
Wtajemniczenie

bb poza piekarnikiem wszystko jest nasze.
ola jak juz nie mam sily do Tz,to probuje mu pokazac,ze swietnie sobie bez niego radze i ot caly sekret super kobiety
Stary 2010-11-23, 15:51   #343
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bellebelle Pokaż wiadomość
Bo masz jakis lewy
Moj ma juz chyba ze 2 lata i dziala pieknie, pierogi, smoothie, lody, nawet cebule mieli dzielnie
Lo taki http://www.amazon.co.uk/Braun-Gillet...m_cr_pr_sims_t
taki to mam osobno, do zupy melaksowania
ja mam taki all singing all dancing - wcale nie lewy
tylko nauczona ze najlepiej wszystko wychodzi jak uzyje troche 'elbow grease'
podobny do tego:
http://www.amazon.co.uk/Kenwood-FP58...0527295&sr=1-3
a miesa nie mieli

szperrku - zdrowiej , co za paskuda cie obila? moze ci sie jakis jeczmien robi, albo cos cie przewialo?
Stary 2010-11-23, 16:48   #344
szperrr
Zakorzenienie

Dzieki nic mi nie jest, tylko wygladam dziwnie . Jeczmienia nigdy nie mialam, kto wie, moze to to

Macie moze sprawdzony przepis na danie z kapusty pekinskiej +wieprzowiny? Zawsze robie stir-fry tak na oko, totalna improwizacja i niestety skutki bywaja rozne , a dzis mam ochote ugotowac cos wg wskazowek przepisu (czy scisle, to sie okaze ).

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
najlepiej wszystko wychodzi jak uzyje troche 'elbow grease'

ostatnio stwierdzilam, ze moim ulubionym ..urzadzeniem kuchennym jest mozdzierz

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2010-11-23 o 16:50
szperrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:17   #345
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:

ostatnio stwierdzilam, ze moim ulubionym ..urzadzeniem kuchennym jest mozdzierz
oj ty moja ulubiona moje ukochane narzedzie to mozdzierz! najlepszy wynalazek kuchenny - mam taka satysfakcje jak mi sie rzeczy na pyl da tym zmielic
Stary 2010-11-23, 17:55   #346
bellebelle
Zadomowienie

Jak juz jestesmy przy mikserach to jak ten Mikolajowy glowny slucha (a moze akurat jest fanem Wizazu ) to ja bym bardzo chciala Kitchen Aid

Cytat:
Macie moze sprawdzony przepis na danie z kapusty pekinskiej +wieprzowiny? Zawsze robie stir-fry tak na oko, totalna improwizacja i niestety skutki bywaja rozne , a dzis mam ochote ugotowac cos wg wskazowek przepisu (czy scisle, to sie okaze ).
Ja z wieprzowiny robie czesto to, wychodzi pycha. Gotowe w mniej niz pol godziny.
Ostatnio mialam nadmiar wlasnie kapusty pekinskiej (zastapilam pak choi, czyli chinska kapuste ) wiec dodalam i wyszlo bardzo dobre

http://www.styleathome.com/food-and-...e-soup/a/32794

Edytowane przez bellebelle
Czas edycji: 2010-11-23 o 17:56
Stary 2010-11-23, 20:04   #347
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Oj,co tu tak cicho? Gdzie sie wszystkie podzialyscie?

Z tego co wiem pogoda ma sie pogorszyc na weekend i ma padac snieg na wschodzie i poludniowym wschodzie. Ja z pogoda musze byc na bierzaca, bo jak cos nie tak to mi sie statki spozniaja.

Dobra nie ma nikogo, sama do siebie nie bede pisac, wiec chyba sie wybiore do lozka. Jestem padnieta dzisiaj

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 20:20   #348
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:

Taką małą maszynkę wrzucę w kąt i użyją ją może raz na 2 miesiące, a elektryczna musiałaby stac i miejsce zajmować. Widziałam jak to u teściowej było...
wlasnie patrze i mysle ze sie chyba w taka zaopatrze. male to to a lelektryczna mi tylko miejsce zajmie. i jaka tania

Cytat:

Dzisiaj dzien bez auta,zaraz zmykamy na rower,a poznien plej grupa.

a ubezpieczenie ci tego nie moze pokryc?

a kartki.... ja mam tak dwie lewe rece ze juz teraz widze ze moje dziecko siedzi poirytowane jak mamusia usiluje cos namalowac i nie wiadomo o co kaman

Cytat:
jedna z tych rzeczy ktora mnie nastraja pozytywnie na swieta, siasc przy stole i pisac kartki swiateczne

tfuj - od sluchania czuje pyl w ustach
nie wiem sama co na takie cos poradzic - ... pokochac

u mnie w pracy caly czas budowa - siedze miedzy rozwalnymi sciankami i przewracam sie o kable (szewc bez butow chodzi )
moj blender najlepszy jest do mielenia ziemniakow na placki
dlugo ta budowa potrwa? przeca sniegiem ma padac niedlugo

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Oj,co tu tak cicho? Gdzie sie wszystkie podzialyscie?

Z tego co wiem pogoda ma sie pogorszyc na weekend i ma padac snieg na wschodzie i poludniowym wschodzie. Ja z pogoda musze byc na bierzaca, bo jak cos nie tak to mi sie statki spozniaja.

Dobra nie ma nikogo, sama do siebie nie bede pisac, wiec chyba sie wybiore do lozka. Jestem padnieta dzisiaj
upieklam ciasto marchewkowe, posprzatalam, siadam z herbata do lapa i slucham jak polka sztorcuje krolika w lozku

upatrzylam jej zabawke na swieta, kurna woody z toy story kosztuje 40F !! poglupieli ci ludzie chyba

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 20:24   #349
bellebelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
dlugo ta budowa potrwa? przeca sniegiem ma padac niedlugo
Ale przeciez nie wystawili biurka Bakti na zewnatrz

Stary 2010-11-23, 22:34   #350
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
vedma ile adas teraz ma?
4 miesiace za tydzien konczy...
Jak ten czas leci, nie?

Cytat:
(TZ wiedzac o tym, ze maja przyjsc, bedzie robil wszystko zeby zakopac topor wojenny )
O Ty! To dopiero dzialanie dywersyjne, hyhyhy!

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
Uwielbiam zmiany w domu, chyba jak kazda kobieta
No co Ty? Ja nie znosze! Ja sie czuje chora, jak przesune stol o 20cm, a malowanie pokoju mnie przyprawia o apopleksje

Cytat:
Ja mialam dosc czesto, kazali smarowac wnetrze nosa wazelina co kilka godzin i pomoglo
Nawilzanie sluzowki, zgadza sie. Rutinoscorbin tez powinien pomoc doraznie, z tym, ze nie wit C tylko rutyna w nim zawarta uszczelnia naczynia krwionosne. Nie sadze, zeby dalo sie to przedawkowac biorac po kilka tabletek dziennie, zgodnie ze wskazaniami lekarskimi, wit C sie nie kumuluje w organizmie, bo jest latwo wyplukiwalnym kwasem a rutyna sie rozklada, jak kazdy zwiazek organiczny.

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Vedma co do kiełbas wiem, tylko, miałam na myśli kiełbaski, które zalicza się do kiełbas mimo, że mają 40% mięsa w sobie.
Fuj!

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
a welede wyprobuje zobaczymy !!! jak mi sie cera spier **** to lori, vedma
No nie wiem, ja na razie eksperymentuje tylko na Adasiu

Cytat:
Kiedy wysylacie kartki swiateczne do Polski? Ja zastanawiam sie, czy by tak na poczatku grudnia juz nie zaczac wysylac, zeby doszly na czas no i chcialabym wyslac do wszystkich, ktorzy byli u nas na slubie...
Mysmy wysylali z kartkami swiatecznymi plyty ze zdjeciami z wesela oraz film (do niektorych osob), pamietam, ze zaplacilam wtedy za znaczki ponad 17 funtow

Cytat:
Nie mam nasadki do mielenia miesa, kupuje gotowe, zmielone, z Tesco. Natomiast moja Mama ma maszynke elektryczna z roznymi nasadkami. No, ale kuchnia w domu moich rodzicow jest wielkosci calego mojego mieszkania w UK...

Cytat:
Przygotowania slubne to byl piekny i kreatywny czas, sama robilam (z drobna pomoca TZta zaproszenia i zawieszki na butelki.
Ja robilam sama wizytowki i zawieszki na butelki (sama ukladalam wierszyki, takie niby "staropolskie"), a zaproszenia projektowalam, ich wydrukowaniem zajela sie firma mojej znajomej.

Cytat:
Nie gadaj! Ja mam taki sprzet:
http://www.amazon.de/Kenwood-Kenmix-.../dp/B0001WTUCG
Faktycznie, zajmuje troche miejsca w mojej mikroskopijnej kuchni, ale jest tego wart. Uzywam go praktycznie codziennie. A jeszcze nie odkrylam wszystkich jego mozliwosci!

-------------------------------------------------------------------
A w ogole jeszcze sie wam nie pochwalilam, ze Adas bedzie mial ubranka haute couture! Zagonilam ciocię Wiolqn do drutow
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 09:11   #351
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

widzialam dzis Aidena w metrze, zn taka wersje starsza o jakies 5-7 lat. Z lekkim zarostem. Hot hot byl normalnie. Oczywiscie zaczytana w swojej ksiazce zauwazylam go dopiero jak wysiadalam na swojej stacji (a stal caly czas kolo mnie). Mmmm slodziak

Dzieki Vedmie okrylam ponownie radosc dziergania na drutach. Ehhh juz zapomnialam jakie to uspokajajace. (juz prawie koncze, V). Tylko w domu zawsze jakis kot ganial za klebkiem i przeszkadzal. Gdyby nie to ze weterynarz tu kosztuje jak zloto i nie ma co z kotem zrobic jak wyjezdzamy na holidaya to pewnie byl sobie sprawila takiego.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 09:54   #352
bellebelle
Zadomowienie

Vedma Tez wierszyki ukladalam. A nad tekstami na zaproszenie i rsvp to chyba z tydzien siedzielismy Kartki zamierzam wypisac i zaadresowac, wyslac do rodzicow, niech oni rozesla dalej.
Szpan z tym haute couture

Wiolqn skad bierzesz wzory? Ja na ravelry juz mam notesik pelny ubraznek, kocykow i zabawek ktore “zamierzam” drucikowac w ciazy Ciekawe czy mi starczy czasu

Moj tygrys ma swoje wlasne wloczki i nimi sie bawi wiec nie przeszkadza az tak, kiedy robie na drutach. Jedyny problem z kotem to ze duzo miejsca potrzeba.
My na czas wakacji oddalismy nasza znajomym, oni maja dwojke kotow, bojek nie bylo.

Stary 2010-11-24, 09:59   #353
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
to oddaj
aaa wie ktora ? z tym sniegiem to serio?
oddać nie mogę bo na gumtree kupiony Może mu przejdzie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
kofika, ja ze wszystkich stron słyszę, że ma padać śnieg w czwartek lub piątek, ale są sprzeczne zeznania odnośnie gdzie dokładnie i podejrzewam, że londek ominie
u mnie już dzisiaj padał śnieg z deszczem, a w sobotę w ogóle zapowiadają śnieg -6 w nocy. Takiej temperatury w UK to jeszcze nie przeżyłam....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 10:20   #354
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Wiolqn skad bierzesz wzory?
z glowy, podpatrzylam tylko jak zrobic warkoczowy wzorek bo nigdy nie robilam, zabralam Adasiowe body na przymiarke (juz niedlugo odesle obiecuje) i sobie dziergam

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:55   #355
olka_222
Zakorzenienie

Gdyby ktoś słyszał o płycie z kolędami, piosenkami świątecznymi jako dodatek do gazety poproszę o cynk
Stary 2010-11-24, 12:12   #356
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdyby ktoś słyszał o płycie z kolędami, piosenkami świątecznymi jako dodatek do gazety poproszę o cynk
u mnie pewnie beda w ktoryms momencie to ci wysle
Stary 2010-11-24, 12:59   #357
little_ola
Zakorzenienie

bry!

jakby co to ja mam "simply baby" by Debbie Bliss - 20 wzorów na druty dla maluszków i mogę zeskanować
wiolqn pochwal się końcowym efektem
Stary 2010-11-24, 14:26   #358
Bakteryika
Wtajemniczenie

przed budynkiem Sony stoi czerwony autobus i jakas punkowa grupa daje koncert przed biurem Mr Cowella
X factor war continues....
Stary 2010-11-24, 14:49   #359
bellebelle
Zadomowienie

Dziewczyny kupowalyscie cos elektrycznego z charity shopow? Znalazlam dzisiaj przypadkowo taki mikser, wyglada dobrze, wedlug pan w sklepie nie jest popsuty, kosztuje 7.50F ale nie wiem czy brac czy nie? Nie jest to chyba dokladnie ten, ale jest Kenwooda i wyglada podobnie

http://www.letsbuyit.co.uk/product/2...itchen-machine

Stary 2010-11-24, 15:06   #360
little_ola
Zakorzenienie

Belle, a może jest możliwość kupienia, a później odniesienia? żebyś mogła sobie sprawdzić w domu.... ja jeszcze nic elektrycznego w charity nie kupowałam ale wiem, że niektóre przyjmują zwroty i dają credit do wykorzystania w sklepie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości