|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
Ja daje jogurty Hippa, Babyvita ze sloiczkow - to sa takie, ze pol jest jogurtu albo twarozka a pol owocow, albo muesli tez daje.... Juz napisalam na gorze jak sie robi syropek Cytat:
No to mialas... A pomaga Piotrus troche przy przebieraniu? Wyciaga raczki z rekawow czy co takiego? Cytat:
Moj pije mleko dwa razy. Pytaj pytaj... Ja bym polecila kolo Swimmhorsy... Witaj w klubie bolacych plecow... jak bylam w ciazy to chociaz sobie na masaze chodzilam, bo mialam czas a teraz... ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Mozesz namaczac tez chlebek mleczkiem troche Albo polozyc na chlebek serek zolty, na chwilke do mikrofali, zeby sie lekko roztopil - André tak uwielbia... ![]() Hehehe....mysle, ze jest zadowolony, chodzi kolo niego, pcha go przez caly dom...a najbardziej sie cieszy jak uda mu sie stolik wywrocic do gory nogami... ![]()
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Karerina kurde własnie w tym problem bo nie mam mikrofali,
....Dziękuje Kochana za wszystko ...przez to ze jest chora ,nie trzyma główki i nie umie jesc ,ze wszystkim mam problemy czy robic to tak jakby była calkowiecie normalna itd /mam nadzieje ze wiesz o co i chodzi do tego zero wsparcia w rodzinie i w Tżcie ...oni nie wiedzą i uwazaja chyba to za nie potrzebne np zakupienie s[pecialnego wózka itp porazka Własnie skonczyłyśmy rehab. i bedziemy jesc sałatke owocową
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-11-23 o 15:23 |
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie,
przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla Amelki i ogromne gratulacje dla Zaharii A ja na razie muszę oprządzić dom i siebie po wyjeździe rodziców, mam 2 wielkie kosze prania (pościele) i taka jestem trochę rozbita i muszę się znów wbić w stary system, do tego powoli musimy zacząć przygotowywać się do wakacji i mam nadzieję, że wkrótce znajdę w końcu chwilę czasu na nadrobienie i wklejenie zdjęć
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-11-23 o 15:44 |
|
|
|
#1954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() Witaj Guciu
|
|
#1955 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje. Tak fajnie się to wszystko ułożyło że naprawde nawet sobie nie marzyłyśmy że to tak pójdzie. Pamiętam jak tydzień temu gadałyśmy że dobrze by było jeszcze jedno mieszkanie sprzedać a tu taka niespodzianka
![]() A i jeszcze mam jeden powód do radoch. Namówiłam tżta na dyskotekę. A wiecie jaki ze mnie maniak dyskotek Jest wtorek a ja już mam problem i rozmyślam w co się ubiorę Zdrowo szurnięta jestem, ale jak człowiek tak rzadko wychodzi to tak potem ma Cytat:
![]() A z Wikim to kurcze trochę się martwie czy normalne jest to że dziecko nie umie chodzić a w tempie błyskawicy potrafi wejść i zejść z tapczana ![]() Cytat:
![]() Ja osobiście wolalabym fajne, duże mieszkanie z małym ogródkiem. Chyba się będziemy z tżtem nad czymś takim zastanawiać bo ja nie dam rady ogarnąć 210m2 domu i działki pół hektarowej Zresztą jak wiecie ze mnie jest żadna pani domu więc nie nadaje się na takie duże metraże. No nic jeszcze 50 minut a ja do domu. Powiem Wam że gdyby nie WIki to ja bym sobie tu jakies łóżko polowe skołowała i siedziała całymi dniami i nocami |
||
|
|
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie u nas mała dostała rano gorączki miała 38.6 dałam czopka i przeszło teraz znów temperatura podskoczyła. Dzwonie po lekarzach oczywiście nie przyjedzie pediatra do nas więc dzwonie do prywatnego a tu cisza w telefonie. Zaraz przyjedzie tż to podskoczymy do pani doktor.
Jak dzwoniłam do przychodni powiedziała mi żebym kupiła dziecku taki lek o nazwie engystol miałyście już go
|
|
|
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
Dawno mne nie bylo ale brakuje mi czasu na wszystko i bardzo bym chciala byc na biezaco jak mam wolna chwile to nadrabiam zaleglosci watkowe a jak juz zaczynam pisac to albo mala mi nie daje albo juz padam na pysk i nie mam sily na nic.Wszystkie najlepszego dla naszych kochanych maluszkow konczacych roczek Widze ze grono zafasolkowanych nam sie powieksza U nas ok, Gabi jeszcze sama nie chodzi ale i tak nadrabia raczkowanie i chodzeniem za raczki Znow ladnie zjada obiadki ale strajk na jogurciki urzadzila Zabkow na 8 i nowych nie widac na razie.No i oczywiscie zdjecia maluszkow cudowne No i ostatnio ogladalam zdjecia malej od urodzenia az do teraz i az lza sie w oku kreci jak sie przypominaja te pierwsze chwile razem Ide nadrabiac zaleglosci
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
To sa leginsy
Dzien Dobry mamusie wreszcie udalo mi sie do was zagladnac bo tyle co do domu przyszlam. Najpierw od 7-12.30 bylam w pracy przyhchalam do domu spakowalismy wszystkie rzeczy dla Kamilki i popedzilismy na zakupy. IOgladalismy stół do salonu i wypoczynek bo chcvemy sobie kupic ale nic ciekawego w oko nam nie wpadlo wiec dalej bedziemy szukac.
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja na chwilke dziś tylko
Maria nie słyszałam jeszcze nazwy tego leku wpadłam na chwilę bo przeraził mnie ten reportaż http://interwencja.interia.pl/news?inf=1561801
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina wcale nie pomaga. Wyrywa się wściekle i jest jeszcze gorzej:F
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Aniu szkoda nawet słów na taką patologie...Ludzie seks uprawiać potrafią ale zabezpieczyć się już nie... |
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
edit
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, ja mam szczerą prośbę, wiem,ze kiedyś sama wrzuciłam link do tej &^%#$#$, ktora zagłodziła dziecko przez farmę, ale nie wstawiajcie tu takich linkow bo ja później jestem roztrzęsiona po tym :/
|
|
|
|
#1964 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze latwo sie mowi, ale dla Misi musisz byc silna i madrzejsza od wszystkich...jakby cos to my tu jestesmy i zawsze chetnie sluzymy rada Podziwiam cie naprawde i wierze caly czas, ze rehabilitacja bedzie dawal coraz lepsze efekty i twoja coreczka bedzie dla ciebie wielkim zrodlem radosci, a zmartwien bedzie coraz mniej Cytat:
Skad ja to znam... A niedlugo sie widzimy!! Cytat:
Oj, oby zdrowko szybko wrocilo... Super sa...pasuja do Kamilki ![]() Cytat:
Ja mysle, ze to taka faza...André tez mial takie ataki wscieklizny a teraz raczki ladnie przeklada z i do rekawow, nozki podnosi...bedzie dobrze... Cytat:
Ja tam nawet takich linkow nie otwieram...nie nadaje sie nawet na filmy, w ktorych dzieciom dzieje sie jakas krzywda... A ja znow na all znalazlam takie faaaajne zabawki... ![]()
|
|
#1965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pocieszyłyście mnie z tymi kubkami. kurcze, coraz więcej kaszlących dzieciaczków. dużo zdrówka dla wszystkich! |
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Nie nie pokazuj bo znowu wydam fortune na allegro
![]() no dobra pokazuuj
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-11-23 o 22:16 |
|
|
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Nasza ma wirusa dostała Bactrim i osłonowe i czywiście czopki na zbijanie temp.
Ja nawet nie czytam tego.... karenina19 pokaż pokaż
|
|
|
|
#1969 | |
|
Rozeznanie
|
witajcie moje ulubione mamuski
![]() dziekuje wam za gratulacje..... tarasiu - tak ja miriam pomalutku odstawialam od piersi, musze powiedziec, ze nie mialysmy z tym wielkich problemow, ale zal mi jej bylo w te pierwsze dni jak szukala tulac sie do mnie - zawsze wymieklam i dawalam, az jednego dnia zapomniala. ![]() kareninka, olalicious - najlepszym sposobem na nie pasujace spodnie jest zajsc w ciaze ![]() ja bylam dzisiaj na pierwszej wizycie u mojej gin: prosze na wage. a tam 46, 6 w ciuchach - wiec znam wasz problem doskonale a figura to bardziej do kareninki, bo pupa jest a talia oooooooosy nie bede sie brala za cm. ![]() ![]() ale ola dukan??? dla ciebie??? ![]() ja to marze przybrac troszke.....teraz mi sie uda ))olalicious - podobnie ubieramy dziewczynki, i siebie tez chyba podobny gust mamy![]() aniulka- ja tez z nikim nie zostawilabym malej, powtorze za toba "nawet tesciowej na 5 min" tylko tz i mojej mamie i tacie, ok siostrze czy tez bratu ale ani jednego nie mam blisko (((lucky -ja tez chce przepisy na te pierniczki ![]() pietrusia -kamilka jest rozbrajajaca z ta czystoscia. ooo biedaczek fifi, brombi- wycaluj go tez od cioci ![]() gosik- z zabawa mam to samo, tak ladnie do 11 miesiecy moje dziewcze sie bawilo, a teraz.... musze z nia siedziec na dywanie, jak jestem w przy stole pije kawe, czy tez chce zjesc to siedzi po krzeslem i marudzi...... u nas to nowosc, bo byla aniolem w zabawie, nie wiedzialam, ze mam dziecko.... a teraz wymiekam.... powiedzcie, ze to okres przejsciowy ![]() ja dzisiaj odwiedzilam moja pania gin i moja kropeczka znalazla juz sobie dogodne miejsce w mieciutkiej macicy ![]() wszystko jest ok.... teraz czekac na bicie serduszka. kolejna wizyte mam 10 grudnia. czuje sie wspaniale, nie mam, albo jeszcze nie mam zadnych dolegliwosci ![]() gosik - maly jest cudowny ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#1970 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
LUCKY - PROSZE pokaż menu też nad tym teraz siedzę...Madziu, dziękuję za odp w spr chodzika Cytat:
To co wolne do świat?![]() Cytat:
Cytat:
to tak jak mój hehe Tż pewnie tez wysoki? Ale co ciekawe podobno gen wzrostu dziecko dziedziczy właśnie po matce...[/QUOTE] Cytat:
no i z buteleczki z mineralką z dziubkiem.[QUOTE=karenina19;23404631] My mamy pchacza z Chicco, takiego, ktory gra kiedy jedzie...malemu bardzo sie podobalo to granie i naprawde motywowalo go do chodzenia...do dzisiaj, mimo ze smiga dawno przeciez sam to lubi go sobie pchac jedna raczka i cieszy sie z muzyki...no i tanczy tez oczywiscie.... ![]() [/guote] Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie nawet w ciąży nie bolały, ale teraz buuu... A co do wbijania sie w schematy to nie wiem jak sie wbiję w przyszłym tygodniu... Teraz jeszcze mamy w tygodniu dwie imprezy i przyjechała moja przyjaciólka z De. Lecę
|
|
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
katekate gratuluje sprzedaży tylu mieszkanek
widzisz jak się ładnie spelniasz w pracy tylko nie popadnij w pracoholizm )Przypomniało mi się, że pisalas o pchaczu FP, zastanawiam się czy go na allegro nie wystawić, bo Blanka go wręcz nienawidzi, a ma ją motywować do chodzenia a nie spełniać funkcje pianinka, które zresztą ma ![]() Karenina, co Ty byś zrobiła jakbyście mieli mieszkanko takie np. 40mkw? w sensie z ilością zabawek ![]() zahario, Twoich zdjęć zbyt wiele nie widziałam, ale malutkie ubieramy identycznie - ah ta Zara Baby ![]() 46.6 w ubraniu? to bez niecałe 46 aaaa tyle nigdy nie ważyłam ![]() super, że się dobrze czujesz, oby tak dalej ) i czekamy na pierwsze zdjecia włochatej fasolki :Pwłaśnie zjedliśmy z tż pizze, wspaniale po prostu... jak zwykle, tydzien bez pizzy to tydzien stracony ale od rana dieta znów ![]() a co do zakupów - wystawiłam na allegro ta "ciążową" sukienkę z h&m, kupiłam za 129zł, miałam na sobie na 2 imprezach więc wszyscy możliwi znajomi mnie w niej widzieli i licytacja trwa do niedzieli i już jest 200zł szkoda, ze tylko jedną kupiłam heh![]() i mój tż mi na mikołajki funduje zabieg global keratin, pewnie Domi będzie wiedziała o co chodzi, ale się ciesze )))nasze nowe zdjęcia, zapraszam http://picasaweb.google.com/bartekch.../MamJuzRoczek#
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-11-23 o 23:13 |
|
|
|
#1972 |
|
Rozeznanie
|
Konspi,
zaplanowałam na szwedzki stół: - mini szaszłyczki boczek ze śliwką - rollsy z łososia z wrapem (z awokado) - tarta brokułowa - tarta cebulowa - zawijana szynka z pastą - sałatka z makaronu ryżowego i pakuszków krabowych - sałatka makaron szpinakowy z szynką i fetą - kolorowe kanapeczki przekładane z myszkami z jajek - i kilka past do pieczywa: pesto, guacamole, może humus albo z fasoli? i tyle.. więcej nie dam rady przygotować, bo i tak muszę zrobić wszytko wcześniej bo przed samą imprezą mam włoski i muszę jeszcze dojechać... myślisz, że starczy na 16 os ? a na niedzielę na obiad dla dziadków wciąż nie wiem co?... wymyśliłam dziś dzwonki z łososia pieczone (wcześniej zamarybowane w miodzie i czosnku) i do tego jakieś mięcho duszone?..nie wiem... zmykam spać ![]() dobranoc |
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :za rlok:![]()
|
|
#1974 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Skupilam sie tym razem bardziej na bardziej "rozwojowych" zabawkach, cos do ukladania itp. I tak: Sorter ksztaltow Załącznik 3550827 Jamnik do ciagniecia Załącznik 3550828 Labirynt Załącznik 3550829 Buczaca drewniana krowkaZałącznik 3550830Sorter Załącznik 3550831 Ukladanka z misia Załącznik 3550832Klocki nakladane Załącznik 3550833 Pianinko SmobyZałącznik 3550834 Cytat:
Super, ze dobrze sie czujesz obys cieszyla sie ciaza przez cale 9 m-cy Ja piluje po ciazy swojej wagi - zeby nie wazc mniej niz 47 kg musze jesc np. duzo slodyczy itp. Moja wymarzona waga to tak 50-52 kg ![]() Cytat:
Mi tez wydaje sie dziwne, no ale przeciez na sile nie dam mu pic...ale w lecie naprawde pil az milo wiec widac jak potrzebowal to pil.... ![]() Cytat:
Nawet nie strasz.... Moje 150 metrow jest akurat akurat.... ![]() Dzien doberek pierwsza..? Myslalam, ze wczoraj nici ze wspolnego wieczoru, bo malz wrocil o 18, ale jak maly poszedl spac to tz zrobil wczoraj pyyyyszna kolacje, wyciagnal cudne po prostu wino z piwniczki...mily wieczor... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-11-24 o 08:05 |
|||
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
o to faktycznie miałaś miły wieczór, luuuubie winko białe wytrawne najbardziej Umówiłam się z nianiami (chyba z 3), więc może coś z tego wyjdzie, oby.. ![]() Mam kilka pytan mamuśki,prosze ladnie odpowiedziec ![]() 1) uzywacie jeszcze przewijaków? jeśli tak to długo jeszcze planujecie? Blanka tak strasznie sie na nim wierci, ucieka na parapet, staje przy oknie, ja już mam dość ![]() 2)czym smarujecie dzieci po kąpieli, oliwką czy jakims balsamem? 3) Czy to normalne,że moje dziecko nie chce jeść nic lyżką już, zadnych zupek itd, wszystko chce sama pakować do buzi 4) I jeszcze z tych niedyskretnych, głównie do mam, które robiły chrzciny w restauracji - ile was to wyszło całościowo? no to na tyle na razie
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja najbardziej czerwone O, to zeby ktoras byla ok! Trzymam kciuki...kiedy sie z nimi spotykasz? Ladnie odpowiadam: 1. mamy duza komode z przewijakiem wiec klade tam malego jak jestesmy na gorze, ale tylko na przewijanie pieluszki...mial faze, ze skakal na nim jak wariat, ale teraz w miare spokojnie lezy... 2. po kapieli czasami smaruje kremikiem Weledy, ale nie zawsze, bo André ma ladna skore 3. normalne - corcia ci rosnie i dorosleje, po raczce przyjdzie czas na lyzeczke 4. ---- nie robilismy jeszcze chrzcin ![]() Pisalam juz wa, jak moje dziecko negocjuje ze mna ostatnio co mu wolno a co nie? Andre zbliza sie do czegos i ja mowie "Nie, nie wolno". Na to maly podchodzi do tego czegos wyciaga paluszka i mowi "Ne? Ne?". Ja: "Nie, kochanie nie wolno". André: "Neee?" Ja: "Nie" André: "Nenenenene....hmmmm! " ...i odchodzi przytulic sie do mnie albo idzie bawic sie czyms innym... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-11-24 o 08:48 |
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja od razu pisze póki jestem i nadrobiłam mniej więcej ![]() Syropek z cebuli zrobiony, za chwile podam Polusi, wczoraj jedną łyżeczkę dostała Katee gratuluje sprzedazy tylu mieszkanek Lucky ale pyszności, coś odgapie od Ciebie ![]() Olalicious ten zabieg keratyna, że będziesz miała takie prosciutkie włosy przez jakis czas? Ile takie efekt się utrzymuje? ![]() co do Twoich pytań to: - przewijaka nie uzywamy już chyba 3-4 miesiące. Teoretycznie przewijak jest dla dzieci (z tego co pamietam) do 7-8 miesiąca a ja bałabym się, własnie przez to wiercenie Polusi.I co do przebierania to ja w ogole bardzo często przebieram Polusie na kolanach, wiec może Zebro Ty tez powinnas Piotrusia? ![]() -ja nie uzywam zadnego balsamu ani oliwki. Nie ma sensu bo po kapieli ma dobrze natłuszczonąskórke, lepiej nie przyzwyczajac ![]() -to chyba dobrze, uczy sie sama jesc -my robilismy, mielismy 14 czy 15 osób (kurde nie pamietam juz ) i zapłacilsimy jakies 1450 zł w tym byly 3 posilki ciepłe, acha wódka, ciasta i tort osobno. Teraz pewnych osób bym nei zaprsiła. Bo nasz wróg nr 1 czyli Tz bracior i jego ojciec zachowywali sie tak jakby to oni placicli za te chrzciny i byli gospodarzami! nawet jak moi dziadkowie wychodzili to im dziekowali...nosz kur dobra to chyba tyle, bo zaraz zaczne sobie przypominac jak to było i bede zła
|
|
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
hehehe Domi, luzik, zapomnij o wrogu nr 1
![]() Ten zabieg odżywia włosy i maksymalnie je regeneruje i nawilża a prostowanie to efekt uboczny juz sie nie moge doczekac ![]() Ja też mam przewijak na komodzie i np. po kąpieli jest to bardzo wygodne. Tzn bylo dopoki moje dziecko nie dostawało tam ataku szału ![]() A po kąpieli smaruje oliwką, jakoś ta skórka po niej wydaje mi się najprzyjemniejsza ehh te chrzciny, mówie Wam, ten temat dosłownie spędza mi sen z powiek, chce jej zrobić już wiosną ale mamy robia takie miny i komentarze, ze az sie chce Ja policzyłam,że to wyjdzie razem ok 2tys ( z fotografem, sukienka Blanki, ksiedzem i obiadem dla 12 osob), ciekawe czy sie zwroci w prezentach wiec chyba zrobimy w drugi dzien swiat ![]() a w piątek idziemy z Blanka na małą imprezkę napisze może po piątku, żeby jeszcze nie weszła tu przypadkiem i nie przeczytała heh ![]() Karenina, spotkania mam w czwartek dwa już konkretnie umówione, jedno na 17 a drugie 18.30. Tym razem chce wybrać razem z tż a nie sama, na pewno dwie osoby ocenią lepiej
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-11-24 o 08:58 |
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Ola jeśli chodzi o włosy to ja bardziej "siedze" w domowych sposobach
![]() Jeśli chodzi o chrzciny to Mszy też tam nie doliczyąłm, 1450 wyszło za sama resturacje.A z Mszą, wódka i ciastami to jakieś 1700-1800. Sukieneczke miałysmy od chrzsetngo z hameryki ![]() No dlatego my robilismy w resturacji, zeby sie obeszło bez zbednych komentarzy teściów:/ i zostali zaproszeni tylko jako goscie ![]() Nam sie chrzciny zwrócily tylko dlatego, że chrzestny dał nawet nawet
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Ola zdjęcia cudne
Wogóle cały album na picassie obejrzałam ostatnio i nie mogłam wyjść z podziwu Karenina jesteś zabawkoholiczką : cojest: Mi się z tego najbardziej chyba jajnik do ciągniecia podoba![]() Maria dużo zdrówka życzę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

...........za niesubordynacje czy co???

wylał zupe i jadł ze stolika. Przebrałam go, wysłuchałam wrzasków...a on się zesrał tak, że bodziaka ubrudził i od nowa przebieranie
A pomaga Piotrus troche przy przebieraniu? Wyciaga raczki z rekawow czy co takiego? ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jak bylam w ciazy to chociaz sobie na masaze chodzilam, bo mialam czas a teraz... 
parówki to ja nie za bardzo bede dawła

...przez to ze jest chora ,nie trzyma główki i nie umie jesc ,ze wszystkim mam problemy czy robic to tak jakby była calkowiecie normalna itd /mam nadzieje ze wiesz o co i chodzi
do tego zero wsparcia w rodzinie i w Tżcie ...oni nie wiedzą i uwazaja chyba to za nie potrzebne np zakupienie s[pecialnego wózka itp porazka

(((

chce