Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 14:07   #1321
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

dziewczyny mozna go tez zrobic samemu w latwy bardzo sposob, sa takie nakladki na garnki jakby metalowe z dziurkami, wystarczy to na garnek polozyc koszt ok 10 zl.
Ja mam parowar a teraz prawie nie uzywany stoi.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 14:33   #1322
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

ja jestem jeszcze po innej sciezce-kolegium naucz, potem mgr z kulturoznawstwa specjalnosc USA, podyplomowka z translatoryki. Biznesowych zadnych nie robilam i niewiele pomoge w wyborze w zwiazku z tym. O LCCI slyszalam, ale nic szczegolowego. A co Cie tak naszlo? jakies perspektywy czy po prostu oderwanie od codziennosci i doszkolenie? No i podziwiam, ze znajdziesz na to czas-ja musialabym pewnie do Poznania, Wawy lub znowu do lodzi dojezdzac (skitralabym sie wtedy u tylkooliwki), ale nawet do glowy mi nie przyszlo zeby cos zaczac choc chetnie bym sie znowu czegos pouczyla.
Teskno mi do tlumaczen medycznych...
dokładnie o to mi chodzi, brakuje mi nauki a biznes english mnie zawsze ciekawił na studiach miałam namiastke...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 14:43   #1323
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

pl Madzia pliss napisz mi ile np na dwie porcje dajesz Erwiemu mięsa?? bo ja nie mam pojęcia ile blenderem rozdrobnić żeby miał obiadko-zupkę na 2 dni...? HELP HELP HELP HELP

Nasze anglistki: gdzie mogę znaleźć słownictwo handlowe...?? Miałam zdania do tłumaczenia z terminami w stylu "czy te zapasy są dostępne od ręki" "ile czasu czeka się na realizację zamówienia" itp Oczywiście lekko to uwaliłam bo przetłumaczyłam na logikę a nie z użyciem tych specyficznych sformułowań ... (może dlatego do mnie nie dzwonią) Teraz mnie to nurtuje i MUSZĘ się tego nauczyć

Ja też lubię słowo lachon ale wiem że niektórych może to obrażać - mnie osobiście absolutnie nie obraża

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 15:25   #1324
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tej samej firmy? bo na all zadnego nie ma;/
nie mam pojęcia jakiej firmy, ale był w dość dobrym stanie. Chyba ktoś robił porządek na strychu

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
pl Madzia pliss napisz mi ile np na dwie porcje dajesz Erwiemu mięsa?? bo ja nie mam pojęcia ile blenderem rozdrobnić żeby miał obiadko-zupkę na 2 dni...? HELP HELP HELP HELP
bym napisała wcześniej jakbym dokladnie wadowo wiedziala. Mniej więcej wychodzi na oko, to wielkości dwóch winogron. Na garnek średni daje około 250 gr mięska wychodzi po 5-6 porcji. Mam nadzieje że choć troche pomoglam

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
dziewczyny mozna go tez zrobic samemu w latwy bardzo sposob, sa takie nakladki na garnki jakby metalowe z dziurkami, wystarczy to na garnek polozyc koszt ok 10 zl.
Ja mam parowar a teraz prawie nie uzywany stoi.
ja jak pyzy na parze robię to wkladam na durszlak do garnka z odrobiną wody i pod przykrywką. Ale jakoś nie widze potrzeby gotowania na parze obiadków, przecież ile to by trwało tak wszystko z osobna.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:19   #1325
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
ja jak pyzy na parze robię to wkladam na durszlak do garnka z odrobiną wody i pod przykrywką. Ale jakoś nie widze potrzeby gotowania na parze obiadków, przecież ile to by trwało tak wszystko z osobna.
ja wszystko gotuję, cały obiad na jednym palniku:
zupa, ziemniaki, brokuły, ryba, marchewka

kurczak sklepowy też się uparuje
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 18:22   #1326
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dokładnie o to mi chodzi, brakuje mi nauki a biznes english mnie zawsze ciekawił na studiach miałam namiastke...
to ja bym sobie medical eng. chetnie zrobila, tylko u nas w Koninie to predzej ja taki kurs zorganizuje i sama bede uczyc niz ktos cos takiego tu zrobi!

Cytat:
Nasze anglistki: gdzie mogę znaleźć słownictwo handlowe...?? Miałam zdania do tłumaczenia z terminami w stylu "czy te zapasy są dostępne od ręki" "ile czasu czeka się na realizację zamówienia" itp Oczywiście lekko to uwaliłam bo przetłumaczyłam na logikę a nie z użyciem tych specyficznych sformułowań ... (może dlatego do mnie nie dzwonią) Teraz mnie to nurtuje i MUSZĘ się tego nauczyć

Ja też lubię słowo lachon ale wiem że niektórych może to obrażać - mnie osobiście absolutnie nie obraża
Gmyrelka, polecam to http://alejka.pl/office_english.html ksiazka nie "młoda", ale fajna pod tym wzgledem, mi sie swietnie z niej uczylo doroslych, szczegolnie na korkach, mnostwo cwiczen na wczesniej wprowadzone slownictwo.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 20:16   #1327
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamulki

Izumi ja pier papier!! Jakie cycuchy!! Oddaj mi trochę bo ja nic a nic nie mam Mam mega kompleks na tym punkcie - myślałam o operacji ale te blizny mnie obrzydzają !! Twoje seksualne opowieści niezastąpione!! Teraz wiem żeby bitej śmietany pod uwagę w ogóle nie brać

drcron jezusicku jaka z Ciebie jest laska!! (czy możemy powrócić do tamatyki seksualnej ??) I pisz szybciutko co się dzieje!!

Oczywiście też parsknęłam śmiechem czytając przygody Izumi w pracy

P0P za wczorajszy pomysłowy dzień

Megi Iguś bombastyczny!! Ja wciąż wyczekuję spotkania z Wami!!

Ponawiam swoje pytanie o ilość mięska na jeden obiad dla mega syna?? skąd mam wiedzieć czy do obiadku daję nie za mało bądź nie za dużo ... ?? PLIS PLISS PLISSS

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

To już w takiej kaszce ma porcję mleka więc się nie martw.
Marcel rano pije mleko Bebiko 2R i wciąga w ciągu 30s 210ml bez mrugnięcia okiem (P0P Dyziek chyba je za siebie i za Twoją Oli )

Hej noooo piszcie coś bo mi się nie chce pracować
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Spaaaaaaać mi się chceeeeeeeee

Z siostrą nie rozmawiałam już huhu i trochę... jakoś ona nie ma potrzeby się odezwać. Ostatnio jak z nią rozmawiałam to się na mnie obraziła bo stwierdziłam że jej pomysł samotnego wyjazdu do Sopotu na koncert jest dziwny i tak samo jak rodzice bym jej nigdy nie pozwoliła na taki wyjazd... no nic do niej nie dociera... a jeść to z tego co wiem je, ale jak to ja mam sprawdzić, jak prawie z domu nie wychodzę bo dzieć chory

A katar to przekleństwo, mały u nas tak płacze, katar ma zalegający więc często musimy mu nawilżać nosek i czyścić... i nic się nie zapowiada aby było lepiej

ło matko, ty lachonie Grzeczną uczennicą to Ty nie byłaś

no jestem, jestem

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Iguś jest przeprzeprzeprzeprzeprzes łodki
Cytat:
ddzien dobry-odhaczam sie

Ferrou, wlasnie co z siastra???

drcron, co sie dzieje?

Izumi, melduj sie natychmiast, a nie za miesiac

AniaP, jak wrocisz z wojazy dzisiejszych to bede miala prosbe, moge??? (te sama co do PoP, tylko ze ona zlosliwa jest i nie chciala mrowce pomoc tylko sobie kulasa zlamala specjalniei nic z tego nie wyszlo, ale moze Ty sie zlitujesz)
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
drcron - wyglądasz zaje...biaszczo Bosz... takiej uczennicy jak nic tylko linijką trzeba klapsa dać

Aaaa... już wraca matka Polka ... a wczoraj tak czekałam na tżta, że w końcu zasnęłam z Igorem A dzisiaj nie wiem - pogoda czy co, ale jakoś mam mniejszą ochotę.
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
witam!!!

drcronku pisz szybko... bo jak sie zaczyna to trzeba skonczyć... zaczełas wiec czekam tu ./..
chodx zaraz jade do mista pewnie doczytam jak wróce ale prosze sie tu wyżalac natentychmiast!

megi-- bo tobie to trzeba pobudzac widze intensywnie nwyobraxnie i tematyke.. wiec skoro my tu codziennie nie damy rady... to ja proponuje jakis ostry filmik puścic zanim TŻ wróci a zobaczysz jak to działa!!!....

ja nosobiscie lubie oglądac ale nie takie chamskie i byle jakie tylko naparwde fajne" z sensem".. z sensem? w sexie?? hehe ale słow mi brakowało1
Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
To i ja witam

Megi ale Igus jest fajoski! i jak ladnie siedzi!
Ciacho Ci rosnie , jak nic!

Drcron oj Ty, oj Ty, po lekcjach do kozy! Lachonie TY!

Co sie tam dzieje U Ciebie, kochana? Moze mozemy jakos pomoc?

Izumi jestes niezastapiona!
Bywaj tu czesciej pliss....
( a swoja droga, to ciekawa jestem czy Twoja mama wie, co sie dzieje z jej czepkiem i fartuszkiem pielegniarskim, jak jej nie ma w domu ?... )

A ja dzis zombi x 2 , bo juz druga noc nie spie...Hania ma katar, wiec Ferrou, JAK JA CIE ROZUMIEM!!
Koszmar, co chwile sie przebudza z rykiem, cyca nie moze ciagnac, bo nos zapchany, a katarek nie daje rady wszystkiego chyba, odciagne, to chwile jest spokoj, ale tylko chwile.
Tak mi jej szkoda...A tak ladnie wola maaa, maaaa w tym swoim zalu
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ale z ciebie zaje....a laska. Taka lolitka. Każdy facet chyba chciałby mieć taką uczennicę.

Ja jeżeli chodzi o Ciebie to jestem w stanie we WSZYSTKO uwierzyć.
Więc pisz dziewczyno co tam u WAS. I tak jak pisałam wcześnej brakuje nam tu Ciebie.

megi- Igorek to prawdziwy mały przystojniak. Muszę jak najszybciej postarać się o córkę nr 2. I jaką fajną -napaloną seksoholiczkę by miał za teściową

Kaszak zastępuje mleko. Więc jak je kaszkę to nie musi jeść mleka. A napisz jak tak z jej problemami zdrowotnymi.

30s!!! I Ty narzekasz n tego swojego młodzieńca. Moja to z 5 minut zastanawia się czy zacząć jeść czy nie. A potem jakieś 20 -30 minut je.

A ja myślę ze to normalne. Bo moja mała też tak miała. Budział sie kilka razy nocy z takim okropnym płaczem i jak sie ją brało na ręce to się tak właśnie wyginałą w tył i prężyła. I tak było przez kilkanaście nocy. Teraz potrafi się obudzić 1-2 razy.

Bo ja naprawdę wredna baba jestem. I zrobię wszystko aby tylko nie pomóc innym. Nawet się połamię

A ja rano byłam w przychodni. Zrobili mi prześwietlenie i dalej mam leżeć i nie przeciąż tej nogi. gips mi zdejmą 21.12.2010 . Potem jeszcze jakaś krótka rehabilitacja i od lutego może do pracy.
W zeszłum roku też tuż przed świętami wyszłam ze szpitala.
Cytat:
Cytat:
Ponawiam zapytanie

co z nasza ksiązka kucharska??!!

zakąłdamy taki oddzielny watek?
i kazda w kazdej chwili bedzie miała tam dostęp

Pyt. do mam gotujących..
czy wy kupujecie np. piersi z kuraka i inne mieso dla dziecka w sklepie czy w innym źródle?

I jak gotujecie? na parze czy w wodzie?
bo ja nie mam tego na parze
dzieki dziewczyny ale to stare zdjecie z przed ciazy teraz nie ma sladu po moich dlugich wlosach

co do naszej sytuacji to az plakac mi sie chce tyle kasy w ten dm wlozylismy a teraz musimy sie wyprowadzic szkoda mi Tzeta bo bardzo to przezywa
w zalaczniku moja rozrabiara
1. mala smieszka co by tu zbroic
2. prbuje chodzic lap mnie
3. c sie stanie jak tutaj nacisne - nowa ulubiona zabawka Juli
4. slimak chodz tutaj
5. ale to pudelko z zabawkami smaczne
6. nowa bryka Juli
7. nowa bryka 2 u babci Helenki

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 20:44   #1328
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dlaczego musicie sie wyprowadzic? to to o czym pisalas ze tesc na emeryture idzie i nie chce chaty?
A.Camus
Stary 2010-11-23, 20:56   #1329
ania p
Zakorzenienie

Ponawiam swoje pytanie o ilość mięska na jeden obiad dla mega syna?? skąd mam wiedzieć czy do obiadku daję nie za mało bądź nie za dużo ... ?? PLIS PLISS PLISSS[COLOR=Silver]

)[/QUOTE]

W słoiczkach masz ok 10% na porcje , ja się staram żeby tak troszkę było wiecej niz w słoiku

Cytat:
ddzien dobry-odhaczam sie

Ferrou, wlasnie co z siastra???

drcron, co sie dzieje?

Izumi, melduj sie natychmiast, a nie za miesiac

AniaP, jak wrocisz z wojazy dzisiejszych to bede miala prosbe, moge??? (te sama co do PoP, tylko ze ona zlosliwa jest i nie chciala mrowce pomoc tylko sobie kulasa zlamala specjalnie i nic z tego nie wyszlo, ale moze Ty sie zlitujesz)
Pewnie że możesz a o co kaman ?

Mała wkońcu poszła spać , dziś w nocy mi dała popalić .. obudziła się o 4 i po co niby spać wiercenie się kręcenie , Szymka wkońcu obiudziła ..
wwrrr..
Szy,mek dziś był znowu w klubie malucha , bardzo chętnie poszedł do dzieci.
Na zakupach w sumie jedną bluzke tylko kupiłam i buty dla przyjaciółki córek bo się fajne w cocodrillo trafiły .
Ale nie ważne miło się było wyrwac bez Szymka

Drcron - co się stało ?

Darusiaa - wózek jest drogi ale amatorów na takie wózki jest mało dlatego tak naprawdę można potem używki za grosze nabyć
Stary 2010-11-23, 22:37   #1330
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Zapomniałam!!!!!!!
miałam rano napisac..

drcronku!!!!!!!!!!!!!

SPEŁNIENIA MARZEŃ!!!!!!! Aby kazdy dzien sprawiał usmiech na Twojej twarz, oby wszytskie troski i zmartwienia znikneły
a pojawiła sie radośc i spokój!
100 lat

Dobranoc dziewuszki!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 23:28   #1331
mrowak
Zakorzenienie

a gdzie ukrycior????
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 23:36   #1332
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Ponawiam pytanie o naszą drcron - gdzie Ona się podziewa????????? To samo Młoda i wiele wiele innych babeczek?
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dokladnie- gdzie są nasze laseczki. Sporo osób tu ostatnio nie zagląda. Jakoś się przerzedziło. Ja co prawda też rzadko bo praca mnie pochlania a potem nadrabiam stracony czas z... (piiiiii...) no ale jednak staram się jak mogę...

Odzywać się dziewczynki...
Cytat:
TO jeszcze wołamy:

Yoonka, Sponsa, Aixa, Maruko, IzaIZula, IzaZula, Zosia

Gdzie jesteście dziewczyny???

WZYWAMY WAS - APEL MAMY!!

.
jestem jestem i witam serdecznie
Czasu mi brakuje na wszystko i mój tż z racji, że mieliśmy wybory(cisza już nie obowiązuje)
ciągle siedział na kompie bo przypominam, że jest właścicielem drukarni i wciąż pracował i tworzył nowe plakaty wyborcze i nie miałam przez 3 tygodnie dostępu do lapka. Mam jeszcze stacjonarny komp ale nie chciało mi się go odpalać - to takie malutkie wytłumaczenie braku mojej obecności na wizażu
Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Tiaaaa... ja wiem, w pewnym wieku już nie wypada . Pop, ja bym się nie wiekiem przejmowała, tylko ..... domownikami. Ja zawsze największego buraka strzelam, jak się przebiorę, czekam na męża aż wróci do domu i przychodzi do mnie nasz pies. Siada, chwilę się przygląda z takim politowaniem, poczym z wyniosłością obraca się dupą i wychodzi zniesmaczony. TO JEST DOPIERO DOBIJAJĄCE!
Aha! I może jedna rada! Jak nie wiesz dokładnie za ile tż się pojawi... nie używam do przebierania jedzenia - NIGDY! RAZ tak zrobiła, bo tż dzwonił, że już idzie na górę. Z bitej śmietany zrobiłam sobie stanik i majteczki ... i czekam .. czekam.... czekam ... a jego nie ma. W czasie tego czekania bita śmietana zdążyła już się trochę rozwodnić, pociekłą do nogach, byłam boso, doleciało do stopy, wyrżnęłam orła i rozbiłam głowę... . Okazało się że tż spotkał na klatce sąsiada i się gadka przeciągnęła, za to minę miał bezcenną jak już wrócił i zobaczył mnie leżącą jak długą na posadzce, z goła dupą w kidzie bitej śmietany ... to było takie ....sexy. Do dziś nie kupujemy bitej śmietany ... uraz został
Izumi jesteś świetna. Cyce masz niezłe mniam.....

Cytat:
P0P popieram.. naczytałam sie jej opowiesci az mi się zachciało... ale że dziś jestem padnieta to "mój pierwszy raz" od daaaawna nie moze byc taki szybki.. wiec ide spać...

Dziewczy dzieki Wam się podbudowałam troszku.. no... kochane jesteście!!! takie słowa to miód dla uszu i serca!

Tylko szkoda że.. aha.. dzis nie piszemy nic złego!

to innym razem!

to DOBRANOC!!!!!!!!
kurczę nowe zasady jakieś wprowadzacie a ja nic o tym nie wiem

Cytat:
A ja na dzień dobry wrzucę fotki Igusia - zdjęcie z serii "misio atakuje" i "mmmm... co ja tu miałem" ...
jaki on słodziutki

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
pewnie juz zapozno ale i tak wkleje :P zdjecie w stroju uczennicy

a teraz moge napisac u nas nie zaciekawie az pisac sie nie chce bo i tak w to nie uwierzycie
ło matko aaaaaleee laska z Ciebie
Drcron wszystkiego Najlepszego z okazji urodzinek!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
witam!!!

ja nosobiscie lubie oglądac ale nie takie chamskie i byle jakie tylko naparwde fajne" z sensem".. z sensem? w sexie?? hehe ale słow mi brakowało1
sens w sensie filmu z seksem hmmmm ale fabuła musi być

Cytat:
Ponawiam zapytanie

co z nasza ksiązka kucharska??!!

zakąłdamy taki oddzielny watek?
i kazda w kazdej chwili bedzie miała tam dostęp

Pyt. do mam gotujących..
czy wy kupujecie np. piersi z kuraka i inne mieso dla dziecka w sklepie czy w innym źródle?

I jak gotujecie? na parze czy w wodzie?
bo ja nie mam tego na parze
książka kucharska??????????????? nie no to teraz mnie zaskoczyłyście rozumiem, że nie ma jeszcze naszego kulinarnego forum???? co nie co bym dopisała
ja mięso kupuję w sklepie normalnym i gotuję dla Lenusi osobno w wodzie. Ostatnio wogóle nie gotuję, bo zwyczajnie nie mam na to ani czasu ani chęci idę na łatwiznę i kupuję jej gotowe obiadki gerbera lub bobovity. Teraz dopiero widzę, ile można zaoszczędzić gotując dziecku samemu. Takie obiadki 190g to koszt ok 4zł a hipp nawet 5zł masakra tygodniowo na same obiadki wydaję 28zł nie licząc soczków bobo frut i deserków(codziennie deserek i pół soczku). Drogo ale wygodnie Kupiłam dzisiaj Lence ślimaka z FP. Słabo się tym interesuje i tylko klocki są fajne do gryzienia póki co.
Ząbków jeszcze nie mamy i trochę zaczyna mnie to martwić kurczę wy piszecie, że już górne idą waszym maluchom a Lena nie ma ani jednego i nie widzę żeby miała spucnięte dziąsełka.Ślini się i owszem, wszystko bierze do buzi ale zęba nadal brak.
Cudna jest ta moja mała. Muszę się pochwalić, że oczopląs który jej dolegał prawie znikł. Widoczne jest lekkie drganie gałki czasami ale jest ogromna poprawa i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodui dumna z Lenki, że takie zrobiła postępy.
Oczywiście zasuwa po całym domu na czworaka poleruje mi podłogę(nie zawsze czystą) i wciąż próbuje wstawać przy ścianie sama i puszcza się ściany i leci na pupę. Terrorystka. Ostatnio tam mocno przywaliła w łóżko nasze, że swrce na chwilę mi stanęło myślałam, że rozcieła sobie czoło. Na szczęście skończyło się na guzie barwy fioletowej. Teraz już lekko żółtej. Ac te nasze maluchy. Teraz są takie ruchliwe że ciężko je przed takimi zdarzeniami uchronić. Aż strach myśleć, co im jeszcze przyjdzie do głowy.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 23:41   #1333
aixa
Rozeznanie

a i z racji długiej nieobecności przypominam moje dziecię

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 23:55   #1334
P0P70
Zakorzenienie

Drcron - czyżby to Twoje URODZINY??? 100 lat:roz a:
Spełnienia aktualnych marzeń.
Masz piękną córkę więc wszytko na pewno się Wam ułoży.
I pamiętaj że jesteś wyjątkową osobą- pełną pasji. I nie do zdarcia

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Aixa - witaj dziewczyno. To już wiem kto tak zaśmiecił nasz kraj tymi okropnymi plakatami wyborczymi.
Lenka tak fajniusia jest. Fajnie że z tym oczoplonsem już lepiej ale ja wiedziała że tak będzie i od początku twierdział że t nie dojrzałość układu nerwowego. A tera Lenka rośnie i jest OK. Brawa dla niej.
A ta opaska to pewnie ukrywa tego wielkiego siniaka

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-11-23 o 23:58
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 07:23   #1335
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
a i z racji długiej nieobecności przypominam moje dziecię
ładnie jej w kropeczkach, i na sobie i pod sobą
O ząbki sie nie martw do roku ma czas, a im później dostanie tym dłużej będzie miała(wiem to po starszym, bo dostał w wieku 9 mc)
No i jak się gotuje samemu to trochę taniej wychodzi ale mi jakoś niewiele, bo mięsko to mam sklep gdzie kupuję, ale warzywa to już pilnuję żeby z dobrego źródła były, a to nie zawsze sie oszczędza, dodasz, czas,i gaz, i podobnie wychodzi. Mój nie zje tych kupnych, muszę mu na siłę wmuszać, to temu gotuję.

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Dzisiaj wstalam ze świadomością że nocka nie najgorsza(5 pobudek) ale chodzi o to że sie przebudzał, a nie wrzeszczał, to czlowiek może powili wstać, a nie pędzić ze snu jak na ratuneka to już wiele.Sprawdzałam w rozpisce że teraz ma skok rozwojowy
Na 10 idę z nim do lekarza, bo prawdopodobnie pokasłuje przez katar, ale lepiej sprawdzić, tym bardziej że ide na 12 odwiedzić koleżankę z 3 tyg córcią. I niech pani doktor zajrzy do gardla i osłucha że to nic poważnego
Erwi teraz jak się nauczył wstawać w łóżeczku, to rano sie budzę a tu jego uśmiechnięta podskakująca twarzyczka na mnie patrzy, i jak tu wstać lewą nogą
Pamiętajcie o Andrzejkach

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 07:56   #1336
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzien dobry.

drcronik spoznione, ale szczere wszystkiego najlepszego aby wszystko sie potoczylo po waszej mysli.

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

u nas noc srednia, mala sie 2 razy obudzila i po 1 jak wstala nie chciala usnac tz wychodzil za dziesiec druga do pracy a ona jescze nie spala, usnela dopiero jakies 20 po 2 o to ze mna na lozku . Pierwszy raz od x czasu;/
A.Camus
Stary 2010-11-24, 08:04   #1337
megi-megi
Zakorzenienie

drcron - 100 Lat !!!! I co, jak co, ale wierzę, że Tobie to można życzyć tyle i Ty dasz radę do 100!

A moje dziecko coś się naprawia trochę - w nocy sam umie usnąć, jak się obudzi - dorasta Ale coś dzisiaj pokasłuje...
A ja mam takie pytanie: co ubieracie na stópki maluchom na spacerach? Ja mam wrażenie, że mój ma zimne stopy, jak z nim wracam i cholerka - już sama nie wiem. Nie chce, żeby mi dziecko marzło.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 08:09   #1338
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja ma rajstopki i na to jak bardzo zimno skarpetki i takie mieciutkie buciki baranki grube.
A.Camus
Stary 2010-11-24, 08:17   #1339
megi-megi
Zakorzenienie

Mój ma rajstopki i skarpetki albo buciki z zamszu. Na to zawsze kocyk. A jak wracamy, to zimne nóżki.
Stary 2010-11-24, 08:23   #1340
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

cześć dziewuszki!
zaraz Was poczytam ale pomóżcie!
co na biegunkę?wiem,że nie wolno jej hamować tylko dziecko nawadniać,ale co jeszcze?
Daniel wczoraj zrobił 4 razy a dzisiaj rano już 3 w odstepach ok 110 minut,raz gęstą,raz siarczystą a później już woda-przepraszam za dokładność.
Mam tylko nadzieję,że to po jakimś jedzonku i zaraz przejdzie a nie to rota
możecie mnie troszkę bardziej uświadomić
powiedziałam mamie żeby mu ugotowała marchwkę z ryżem

Zdrówka dla Erwinka!!!
Drcron 100 lat i oby wszystkie problemy odeszły w siną dal!!!
Julcia świetnie wygląda i juz stoi sama?
Lenka słodziutka jak cukiereczek

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-11-24 o 08:26
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 08:35   #1341
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego musicie sie wyprowadzic? to to o czym pisalas ze tesc na emeryture idzie i nie chce chaty?
nie chdzi to ze po smierci mojej tesciowej moj Tz odziedziczyl dosc duzy spadek i jego ojciec chce wrecz zada by sie swojej czesci zrzekl na niego jego brat juz to zrobil glownie chodzi o dzialke budowlana bo on chce ja sprzedac a moj Tz nie chce by ta dzialka byla sprzedawana bo my tam mielismy sie budowac tak bylo mowione jeszcze przed slubem a tesc teraz mowi ze on nam jej nie da w calosci bo woli ja sprzedac no to moj Tz powiedzial ze on chce 100 tysiecy za spadek i moze sie zrzekac na niego dzialki i domu tego co jego brat w nim mieszka no i tesciu powiedzial ze skoro on nie chce na niego dobrowolnie spadku przepisac to zebysmy sie stad wynosili w ddatku tesc powiedzial ze to my otrulismy wlasnego psa co dla mnie jest nie do pomyslenia zeby zwolnic sobie jeden pokoj na gorze to powiedzialam mu ze jest nienormalny i ze tamta kobieta chyba pi******e mu na oczy polozyla bo nie widzi co on robi i co mowi i ze to wszystko kiedys sie przeciwko niemu odbije zapytalam sie go czy wlasne dziecko tez chcialam otruc to nic mi nie odpowiedzial
no i dlatego musimy sie wyprowadzic
Cytat:
Zapomniałam!!!!!!!
miałam rano napisac..

drcronku!!!!!!!!!!!!!

SPEŁNIENIA MARZEŃ!!!!!!! Aby kazdy dzien sprawiał usmiech na Twojej twarz, oby wszytskie troski i zmartwienia znikneły
a pojawiła sie radośc i spokój!
100 lat

Dobranoc dziewuszki!!
Cytat:
Drcron - czyżby to Twoje URODZINY??? 100 lat:roz a:
Spełnienia aktualnych marzeń.
Masz piękną córkę więc wszytko na pewno się Wam ułoży.
I pamiętaj że jesteś wyjątkową osobą- pełną pasji. I nie do zdarcia

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Aixa - witaj dziewczyno. To już wiem kto tak zaśmiecił nasz kraj tymi okropnymi plakatami wyborczymi.
Lenka tak fajniusia jest. Fajnie że z tym oczoplonsem już lepiej ale ja wiedziała że tak będzie i od początku twierdział że t nie dojrzałość układu nerwowego. A tera Lenka rośnie i jest OK. Brawa dla niej.
A ta opaska to pewnie ukrywa tego wielkiego siniaka
Cytat:
dzien dobry.

drcronik spoznione, ale szczere wszystkiego najlepszego aby wszystko sie potoczylo po waszej mysli.

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

u nas noc srednia, mala sie 2 razy obudzila i po 1 jak wstala nie chciala usnac tz wychodzil za dziesiec druga do pracy a ona jescze nie spala, usnela dopiero jakies 20 po 2 o to ze mna na lozku . Pierwszy raz od x czasu;/
Cytat:
drcron - 100 Lat !!!! I co, jak co, ale wierzę, że Tobie to można życzyć tyle i Ty dasz radę do 100!

A moje dziecko coś się naprawia trochę - w nocy sam umie usnąć, jak się obudzi - dorasta Ale coś dzisiaj pokasłuje...
A ja mam takie pytanie: co ubieracie na stópki maluchom na spacerach? Ja mam wrażenie, że mój ma zimne stopy, jak z nim wracam i cholerka - już sama nie wiem. Nie chce, żeby mi dziecko marzło.
DZIEKUJE DZIEWCZYNY JESTESCIE KOCHANE

wczoraj dosc duzo znajomych tak pokolei do nas przychodzilo zeby zlozyc mi zyczenia i ci na dole otwierali im drzwi wiecie ze ani tesc ani ta baba ani szwagier z szwagierka nie zlozyli mi zyczen nawet sie slowem nie odezwali a sasiadka im jeszcze mowila ze ja mam urodziny wczoraj smutno mi sie zrobilo no ale czego po ludziach co sie z patologi wywodza mozna sie spodziewac szkoda mi tylko mojego Tzta bo dobry z niego czlowiek cale zycie do wszystkiego dochodzi sam a wczoraj szwagierka do niego z tekstem wyskoczyla Tomasz ty sie teraz po tacie nie spodziewaj ze on ci cos da bo nie ma takiego obowiazku no az mnie trafilo wspomne tu ze im tesc wyremontowal caly wielki dom kupil sprzety dzieciom za szczepienia placi za przedszkole im za rachunki daje kase na zycie i ona to powiedziala tak jak my bysmy to wszystko dostawali ja ani Tz nie jestesmy zli na to ze on im pomaga skoro sami sobie rady dac nie umia my od tescia nic nie dostalismy kiedys na pampersy nam zabraklo pozyczylismy 60 zlotych Tz oddal 100 do dzis 40 reszty nie dostalismy

przepraszam ze zasmiecilam wam watek ale same chcialyscie mimo ze sie wygadalam to i tak nie jest mi lepiej

Stary 2010-11-24, 08:43   #1342
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to teraz wam sie przyda opcjapropozycji twojej mamy. Na pewno tezetowi jest ciezko ;/ chorzy ludzie po prostu;/
A.Camus
Stary 2010-11-24, 08:55   #1343
drcron
Zakorzenienie

Aixa dziekuje Lenka przecudna

Tylkooliwka dziekuje na biegunke to mi przy rota kazali jakis priobiotyk podawac tak jak ona do czegos sie doczolga lapie sie i wstaje czasem przy pchaczu uda jej sie zrobic kilka kroczkow i lec na pupe albo na glowe zalezy jak daleko pchacz odepcha

Darusia malo powiedziane propozycja mojej mamy swietna ale teraz nie mamy gdzie bo tesc chce ta dzalke sprzedac wiec zosta3je nam kupienie mieszkania dzwonie po deweloperach od rana i na jutro sie z nimi umawiam jak pojedziemy do miasta to zebysmy kilka mieszkan juz zobaczyli

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-11-24 o 08:57
Stary 2010-11-24, 09:06   #1344
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie mięska

drcron wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze Spełnienia marzeń i mnóstwo powodów do uśmiechu każdego dnia!!

Ja nie mogę uwierzyć w to co piszesz ... Jestem w ciężkim szoku ... ja naprawdę każdego dnia powinnam (chyba Bogu??) dziękować za to co mam ... moi rodzice i teściowie nieba by nam przychylili ... Nie powiem ile kasy dostałam od rodziców w darowiźnie na mieszkanie .... ale było tego bardzo bardzo bardzo dużo!! Teściowie co miesiąc dają nam dużo kasy bo by nam nie starczyło... Mama co rusz kupi mi a to kurtkę a to bluzkę a to buty itp bo wie że spłacamy nie mały kredyt i kasy nam starcza na styk na życie ... Nie wspomne o tym jak moje dzieci są przez dziadków rozpieszczane... Hania ma jedną nóżkę ciut krótszą i moi teściowie zabierają Ją do lekarza, płacą za to, pilnują by miała wkładki do butów i pamiętają o wizytach kontrolnych - jak mówią my i tak mamy dużo na głowie... Mój ojciec został dziadkiem mając 40lat - był to dla Niego mega szok, a teraz świata poza Hanią nie widzi. Kupuje jej najdroższe ciuchy (czego nie popieram bo dziecko wyrasta ale sam się w taich sklepach ubiera to i przy okazji ją), nawet rajstopy - o zgrozo!! mój tata!! - Jej kupuje Hania to generalnie jest oczkiem w głowie całej rodziny Jak jadę do kielc to Marcela w zasadzie nie mam stale ktoś Go opiekuje i bawi się z Nim Kurde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Ja naprawdę mam ogromne szczęście a niestety często o tym zapominam

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 09:10   #1345
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Drcron rzeczywiście nieciekawie,co za wstrętny dziad,może jeszcze dodatkowo ta babka go buntuje.Mam nadzieję,że znajdziecie jakieś dobre wyjście z sytuacji i będziecie mogli się kiedyś z tego śmiać a jemu się to na pewno kiedyś czkawką odbije.Szwagierka nie dziwne,że go broni skoro on cały czas na nich łoży ale chociaż mogłaby zachować twarz i nic się nie odzywać.
trzymam kciuki

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie mięska

drcron wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze Spełnienia marzeń i mnóstwo powodów do uśmiechu każdego dnia!!

Ja nie mogę uwierzyć w to co piszesz ... Jestem w ciężkim szoku ... ja naprawdę każdego dnia powinnam (chyba Bogu??) dziękować za to co mam ... moi rodzice i teściowie nieba by nam przychylili ... Nie powiem ile kasy dostałam od rodziców w darowiźnie na mieszkanie .... ale było tego bardzo bardzo bardzo dużo!! Teściowie co miesiąc dają nam dużo kasy bo by nam nie starczyło... Mama co rusz kupi mi a to kurtkę a to bluzkę a to buty itp bo wie że spłacamy nie mały kredyt i kasy nam starcza na styk na życie ... Nie wspomne o tym jak moje dzieci są przez dziadków rozpieszczane... Hania ma jedną nóżkę ciut krótszą i moi teściowie zabierają Ją do lekarza, płacą za to, pilnują by miała wkładki do butów i pamiętają o wizytach kontrolnych - jak mówią my i tak mamy dużo na głowie... Mój ojciec został dziadkiem mając 40lat - był to dla Niego mega szok, a teraz świata poza Hanią nie widzi. Kupuje jej najdroższe ciuchy (czego nie popieram bo dziecko wyrasta ale sam się w taich sklepach ubiera to i przy okazji ją), nawet rajstopy - o zgrozo!! mój tata!! - Jej kupuje Hania to generalnie jest oczkiem w głowie całej rodziny Jak jadę do kielc to Marcela w zasadzie nie mam stale ktoś Go opiekuje i bawi się z Nim Kurde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Ja naprawdę mam ogromne szczęście a niestety często o tym zapominam
masz rację to bardzo duże szczęście mieć taką rodzinę

kiedyś pisałyście nazwy tych priobiotykówmale oczywiście jak mnie nie tyczyło to nie zapisałam

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-11-24 o 09:11
Stary 2010-11-24, 09:19   #1346
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pozazdroscic, ja co najwyzej moge od mamy ciuch pozyczyc ale odkad mam meza nic mi juz nie kupuje. Oliwii owszem non stop cos, ale mnie juz nie, teraz wlasnie oddajemy jej kaske bo liczyla nawet 35 zl za wode i 40 za smieci. Plus inne rachunki to wyslzo ponad 8 stow a ze nie mielismy to jej oddajemy w tzw ratach

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

oj przepraszam jade plyn do chlodnicy dzis wymienic to koszt ok 80 zl , 40 mi wczoraj dala.
A.Camus
Stary 2010-11-24, 09:35   #1347
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
kiedyś pisałyście nazwy tych priobiotykówmale oczywiście jak mnie nie tyczyło to nie zapisałam
Dicoflor - mojemu też daję, bo od tej 3 dniówki robi po kilka razy na dobę kupkę.
Stary 2010-11-24, 09:38   #1348
P0P70
Zakorzenienie

TylkoOliwka - ja dawałam Dicoflor30 taki:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-saszetek.html
A na zatrzymanie biegunki to ORS200
http://www.apteka.gda.pl/hipp-kleik-...wy-p-1867.html

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-11-24 o 09:43
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 09:44   #1349
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
TylkoOliwka - ja dawałam Dicoflor30 taki:
mhttp://www.******* /apteka/p733-Dicoflor_30_kapsulki_30_s zt
A na zatrzymanie biegunki to ORS200
http://www.apteka.gda.pl/hipp-kleik-...wy-p-1867.html
dziękuję Wam,tz wraca dopiero o 15 do domu to kupi, a on zrobił kolejne 2 razy
a może smecte mu dać bo mam w domu?
Stary 2010-11-24, 09:52   #1350
yoonka
Rozeznanie

hej dziewczynki-lachonki (ja tez lubie to slowo i uzywam w pozytywnym sensie)

juz drugi tydzien smigam do pracy.
narzucilam sobie zbyt duze tempo i nie wyrabiam juz psychicznie i fizycznie. jestem przemeczona, zestresowana, niewyspana. kloce sie z TZ. ogolnie niefajnie.
dlatego postanowilam wprowadzic troche zmian, bo nie wyrobie. no i czesciej robie sobie przerwy w pracy (np teraz ) nie przejmuje sie tym, ze Tosia znowu nie chce jesc mleka z butli (chyba zeby ida) kupilam jej mnostwo kaszek i bedziemy probowac ktora najlepsza.

jak jestem taka zdolowana, to zle traktuje swoja coreczke nie mam cierpliwosci takiej jaka mialam, gdy nei chodzilam do pracy. chcialabym, zeby zjadla juz natychmiast to co jej daje, zeby zasnela w tej minucie, w ktorej ja usypiam, a nei po godzinie. nieladnie tak. tak jakbym nie szanowala swojego dziecka. a przeciez ona tez moze miec gorszy dzien...

do tego nie potrafie odpoczywac. jak w weekend mialam 30 minut wolnej chwili, to nie wiedzialam co ze soba zrobic i siedzialam na kanapie z zimna kawa patrzac w sciane. jak debil. nawet forum zaniedbalam i nie czytalam i nie wiem co sie u Was dzieje

musze przystopowac i wyluzowac. wziac wolny dzien i pojsc na zakupy, dziecko zostawic z niania i meza wygnac do pracy

drcron znam podobne przypadki. z rodzina najlepiej jednak na zdjeciu. jak w gre wchodzi kasa, to sie wszyscy chca pozabijac.

POP70 biednaś z ta nóżką

Tylkooliwka na biegunke jest taki soczek marchewkowy hippa do kupienia w aptekach. no i smecta chyba dobrze zadziala. jesli to rotawirus no to pic duuuuzo i mierzyc temperature. jak jest 38 to zbijac.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości