Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Pokaż wyniki sondy: Ile wyżysz? ;]
45 i mniej 129 28,79%
45-55 223 49,78%
56-66 76 16,96%
67-77 12 2,68%
78 i więcej 4 0,89%
nie twój interes 4 0,89%
Głosujący: 448. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-21, 20:12   #2221
sophisticated_
Rozeznanie

Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
No nie wiem całe życie wszyscy odradzają mi ciemne włosy ...

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Ja mam za to brata, który na każdym kroku przypomina mi jaka jestem brzydka. Zawsze chciałam mieć siostrę swoją drogą Też mam złe doświadczenie z psychologami...
moja siostra w sumie teraz nie jest taka zla kiedys mnie obrazala ale teraz jest w porzadku ale wiesz miec piekna siostre to nic przyjemnego ciagle wszyscy do ciebie mowia jaka jest piekna itd a o tobie nic
przez to powstaja kompleksy wstyd poczucie niszosci wiele kolezanek mi mowi zebym sie nie przejmowala ze jestem zakompleskiona ale co moge poardzic na to ze takie mialaam zycie a teraz powstaja konsekwencje tego ze wtedy bylam tak traktowana.
poweim wam szczerze ze wczesniej jadlam w miare duzo ale teraz juz nie mam sily zbyt duzo problemow pozatym gdy jadlam duzo i wazylam sie i okazalo sie ze nie przytylam stracilam motywacje zeby tyle jesc
sophisticated_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 20:32   #2222
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sophisticated_ Pokaż wiadomość
moja siostra w sumie teraz nie jest taka zla kiedys mnie obrazala ale teraz jest w porzadku ale wiesz miec piekna siostre to nic przyjemnego ciagle wszyscy do ciebie mowia jaka jest piekna itd a o tobie nic
przez to powstaja kompleksy wstyd poczucie niszosci wiele kolezanek mi mowi zebym sie nie przejmowala ze jestem zakompleskiona ale co moge poardzic na to ze takie mialaam zycie a teraz powstaja konsekwencje tego ze wtedy bylam tak traktowana.
poweim wam szczerze ze wczesniej jadlam w miare duzo ale teraz juz nie mam sily zbyt duzo problemow pozatym gdy jadlam duzo i wazylam sie i okazalo sie ze nie przytylam stracilam motywacje zeby tyle jesc
Rozumiem U mnie z kolei czepili się zawsze do mojej głupoty... do wyglądu też, ale w innym sensie tzn. że nie czesz sięw kucyk ani w kitki bo wyglądasz okropnie, nie ubieraj tego czy tego bo coś tam... i tak we wszystkim ...
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 12:48   #2223
AguŚ87
Zakorzenienie

gdzie sie wszytskie chudzielce podziały
Stary 2010-11-23, 13:56   #2224
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
gdzie sie wszytskie chudzielce podziały
nie wiem Ja już nie tyję raczej bo mi chłopak truje, że mam schudnąć XD To raczej nie było by trudne, ale ja zamierzam teraz utrzymywać wagę w jednym miejscu, żeby nie spadła
Stary 2010-11-23, 15:15   #2225
Exquise
Zadomowienie

Witajcie Nie opuściłam Was.
Długo mnie tu nie było ale to ze względu mojego Internetu, który od niedawna jest szybki odwrotnie
Ja nadal jestem super extra szczupła (czyli chuda) - 44 kg przy 165 cm Nadal lubię swoje ciało i dobrze się z nim czuję
Co prawda wątpię w moje dalsze przytycie...
Pozdrawiam.

Exquise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:56   #2226
AguŚ87
Zakorzenienie

wiecie co.. moja lekarka stwierdziła ze moge miec cukrzyce dlatego nie moge utyc chudne ciagle chodze głodna.... moze tu pies pogrzebany.. zoabczymy...

badala sie ktoras z was nacukrzyce? kurde to trwa 2 h 2 razy kluja, 2 razy pobieraja z zyly krew ała
Stary 2010-11-23, 18:46   #2227
Haylee
Zakorzenienie

pobieranie krwi to nie aż takie ała :P ała to można sobie zrobić, gdy się robi peeling w wannie, gdy owy peeling znajduje się w porcelanowej miseczce
Stary 2010-11-23, 19:40   #2228
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
pobieranie krwi to nie aż takie ała :P ała to można sobie zrobić, gdy się robi peeling w wannie, gdy owy peeling znajduje się w porcelanowej miseczce
o je jej . Ja miałam co chwilę pobieraną krew np przed operacją i w wielu innych sytuacjach, tyle razy, że już nie zliczę ;P Nie martw się jak się przyzwyczai to już nie takie straszne A poza tym wcale nie musisz mieć cukrzycy ;P Więc jeszcze nie myśl o tym w ten sposób i bądź dobrej myśli
Stary 2010-11-23, 22:01   #2229
tatiana22
Raczkowanie

"witaj mam bardzo podobna sytuacje do twojej rowniez mam 17lat mierze 166 i waze 46 kg i rowniez mam plaski tylek
dzieki ciczeniom mozesz nabrac miesni niekoniecznie musisz chudnac
ja od malego bylam krytykowana za figure moja sytuacja bylam o tyle o ile gorsza ze mam bardzo piekna i sexowna siostre ktora ma idealna figure(duzy biust duzy tylek szeroka na biodrach) i wszyscy sie nia zachwycali cala rodzina i chlopcy.."

Krytykowali cię za figurę? Jak można krytykować kogoś za coś na co człowiek nie ma wpływu? Pociesz się że twoja dupiata siostra z czasem zrobi się jeszcze bardziej dupiata a niestety kiepściutko wygląda szeroki tyłek z odstającymi na kilka centymetrów kośćmi biodrowymi (mam na myśli główki kości udowych).

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

sailorka jak chłopak każe ci schudnąć to po pierwsze zastanów się czy aby na pewno jest normalny, a po drugie powiedz mu że mógłby być bardziej umięśniony.
tatiana22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 13:11   #2230
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tatiana22 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

sailorka jak chłopak każe ci schudnąć to po pierwsze zastanów się czy aby na pewno jest normalny, a po drugie powiedz mu że mógłby być bardziej umięśniony.
Jak dla mnie mógł by się pozbyć mięśnia piwnego ;P A poza tym powiedziałam mu, że ani myślę chudnąć bo włożyłam w przytycie na prawdę dużo pracy... On się cały czas i tak powtarza ...
Stary 2010-11-24, 15:53   #2231
AguŚ87
Zakorzenienie

chudnąć z 45kg jakie by to było mądre i wcale nie podpadające pod myślenie anorektyczki
Stary 2010-11-24, 16:57   #2232
Haylee
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie mógł by się pozbyć mięśnia piwnego ;P A poza tym powiedziałam mu, że ani myślę chudnąć bo włożyłam w przytycie na prawdę dużo pracy... On się cały czas i tak powtarza ...
to po co jesteś z kolesiem, który każe Ci zniweczyć tyle pracy...

mi ubyło 1 kg ehhh..
Stary 2010-11-24, 17:04   #2233
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
to po co jesteś z kolesiem, który każe Ci zniweczyć tyle pracy...

mi ubyło 1 kg ehhh..
Jestem bo ani mi się śni robić tego co on chce. Kiedyś może bym się tym przejęła, ale teraz nie bardzo. Po prostu jak mnie będzie męczyć za bardzo to dam sobie z nim spokój
Stary 2010-11-24, 18:37   #2234
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Jestem bo ani mi się śni robić tego co on chce. Kiedyś może bym się tym przejęła, ale teraz nie bardzo. Po prostu jak mnie będzie męczyć za bardzo to dam sobie z nim spokój
Wbrew pozorom są faceci wielbiący drobne, szczupłe sylwetki Utało się jakoś, że dla każdego faceta ideałem jest wielki cyc, talia osy i duża pupa, a tak nie zawsze jest. Powiem szczerze, że mój facet nie był zachwycony jak przytyłam 5kg. Najbardziej mu się podobam z 48-49kg
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 15:21   #2235
mrowkan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
wiecie co.. moja lekarka stwierdziła ze moge miec cukrzyce dlatego nie moge utyc chudne ciagle chodze głodna.... moze tu pies pogrzebany.. zoabczymy...

badala sie ktoras z was nacukrzyce? kurde to trwa 2 h 2 razy kluja, 2 razy pobieraja z zyly krew ała
Chudnięcie wystepuje w przypadku cukrzycy typu 1,rzadko 2. Diagnozuje sie ją poprzez oznaczenie glikemii na czczo(pobiera się krew na czczo). Następnie robi sie dousty test tolerancji glukozy. Pierwszy raz krew pobiera się na czczo a potem trzeba wypić szklankę roztworu glukozy i po 2 godz znowu pobrac krew. chudnięcie może występowac także przy nadczynności tarczycy i nowotworach.
mrowkan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 15:52   #2236
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Wbrew pozorom są faceci wielbiący drobne, szczupłe sylwetki Utało się jakoś, że dla każdego faceta ideałem jest wielki cyc, talia osy i duża pupa, a tak nie zawsze jest. Powiem szczerze, że mój facet nie był zachwycony jak przytyłam 5kg. Najbardziej mu się podobam z 48-49kg
Takich facetów jednak jest mniej niż tych co lubią duże cyce i pupy, ale się jednak zdarzają.
Stary 2010-11-25, 16:39   #2237
dagienka
Zadomowienie

Hej Dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć. Wszędzie tylko wspólne odchudzanie, a ja muszę przytyć trochę. Wyglądam tragicznie, mam 160cm, ważę 44kg. W tali mam 60cm, biust 74, biodra 73, uda 41... W ciągu roku schudłam 6kg, może 8kg, nigdy jakoś specjalnie nie pilnowałam wagi, ale teraz sama widzę, że jestem za chuda. Chciałabym wrócić do 48kg.
Staram się jeść, ale często o tym zapominam tzn. zapomnę zrobić zakupów, albo czymś się zajmę i zapominam, że jeszcze nie jadłam... A jak już jem, to dużo na raz i niezbyt zdrowo - słodycze, chińczyk, fast food.

Może tu się dowiem, jak przytyć?
Stary 2010-11-25, 18:35   #2238
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagienka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć. Wszędzie tylko wspólne odchudzanie, a ja muszę przytyć trochę. Wyglądam tragicznie, mam 160cm, ważę 44kg. W tali mam 60cm, biust 74, biodra 73, uda 41... W ciągu roku schudłam 6kg, może 8kg, nigdy jakoś specjalnie nie pilnowałam wagi, ale teraz sama widzę, że jestem za chuda. Chciałabym wrócić do 48kg.
Staram się jeść, ale często o tym zapominam tzn. zapomnę zrobić zakupów, albo czymś się zajmę i zapominam, że jeszcze nie jadłam... A jak już jem, to dużo na raz i niezbyt zdrowo - słodycze, chińczyk, fast food.

Może tu się dowiem, jak przytyć?
no to faktycznie po wymiarach sądzac chudzinka z Cieibie, w sumie dziwnie mam ten sam wzrost tylko 4kg wiecej, a wszędzie po 10cm więcej. nie pytaj co zrobic tylko poczytaj pare stron wątku przeciez temat ttuaj wałkowany wiecznie wystarczy się cofnąć .

Edytowane przez AguŚ87
Czas edycji: 2010-11-25 o 18:37
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 19:09   #2239
79aniol
Przyczajenie

Cześć !
To ja też mogę się przyłączyć ? Mam 166 cm i ważę 51 kg. Kiedyś ważyłam 55 i naprawdę lepiej wyglądałam. Chciałabym wrócić do tamtej wagi . A jeśli chodzi o facetów to naprawdę istnieją tacy, którzy szaleją za drobnymi, delikatnymi kobietkami. Wiem bo mój mąż cały czas podkreśla, że jestem dla niego idealna i za nic nie zamieniłby mnie na kobietę z dużym biustem i szerokimi biodrami. I że nie chce żebym przytyła. Także głowy do góry !!! Aha i my nie jesteśmy chude tylko SZCZUPŁE !!! Zawsze to podkreślam gdy ktoś mówi, że jestem chuda.
Stary 2010-11-25, 20:07   #2240
monis989
Raczkowanie

Hej Postanowiam dołączyć do grona chudzielców
Ważę 48 kg ( nie wiem czy aktualne , bo ważyłam się jakieś 3 mies. temu) Czuję że znowu schudlam ;/Wzrost 162 cm.
Nie wiem jak przytyć, co jeść. Za parę miesięcy ślub a wyglądam jak kościotrup :P Boję się że rozmiar 36 będzie za duży :| Od dziecka mama mi powtarzała że jestem chuuuda. Nawet jak ważyłam 51 kg ( mój rekord) to nadal to było dla niej za mało :| Teraz mój narzeczony zaczął się tak samo zachowywać.Denerwuje mnie to. W mojej rodzinie wszyscy są szczupli,więc wątpię czy kiedykolwiek będę zadowolona ze swojej wagi. Mam strasznie chudą twarz.Nie wiem co robić:P
monis989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 20:26   #2241
asiakasia92
Raczkowanie

GG do asiakasia92

Cytat:
Napisane przez monis989 Pokaż wiadomość
Ważę 48 kg ( nie wiem czy aktualne , bo ważyłam się jakieś 3 mies. temu) Czuję że znowu schudlam ;/Wzrost 162 cm.
Nie wiem jak przytyć, co jeść. Za parę miesięcy ślub a wyglądam jak kościotrup :P Boję się że rozmiar 36 będzie za duży :| Od dziecka mama mi powtarzała że jestem chuuuda. Nawet jak ważyłam 51 kg ( mój rekord) to nadal to było dla niej za mało :| Teraz mój narzeczony zaczął się tak samo zachowywać.Denerwuje mnie to. W mojej rodzinie wszyscy są szczupli,więc wątpię czy kiedykolwiek będę zadowolona ze swojej wagi. Mam strasznie chudą twarz.Nie wiem co robić:P
Poczytaj wątek, a się dowiesz;] Osobiście polecam kozieradkę - ohyda ale działa!
Stary 2010-11-26, 13:12   #2242
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monis989 Pokaż wiadomość
To jak są szczupli to chyba powinni cie zrozumieć a nie ci dokuczać ;/ MI akurat w domu nie dokuczają poza bratem bo wszyscy są szczupli i powtarzają. Zobaczysz te dziewczyny co teraz mają duże tyłki będą za kilka lat starymi torbami a ty będziesz w sam raz i to się powoli zaczyna sprawdzać Widzę po moich koleżankach
Stary 2010-11-27, 18:14   #2243
79aniol
Przyczajenie

Cytat:
bZobaczysz te dziewczyny co teraz mają duże tyłki będą za kilka lat starymi torbami a ty będziesz w sam raz i to się powoli zaczyna sprawdzać Widzę po moich koleżankach
W 100 % się zgadzam. Też zauważyłam, że ślicznotki z lat szkolnych nie wyglądają już tak ślicznie. Po urodzeniu dzieci to już w ogóle dużo im zostało A ja- zawsze chudzielec, po urodzeniu dziecka zaczęłam jakoś wyglądać. Choć chciałabym trochę jeszcze przytyć.
Najważniejsze to, że mimo iż 30 -stka mi stuknęła jakiś czas temu, ludzie myślą, że mam jakieś 25 . Właśnie przez to, że jestem szczupła i drobna. Często brana jestem za starszą siostrę mojej dziewięcioletniej córki .
Stary 2010-11-27, 18:24   #2244
asiakasia92
Raczkowanie

GG do asiakasia92

Cytat:
Napisane przez 79aniol Pokaż wiadomość
Często brana jestem za starszą siostrę mojej dziewięcioletniej córki .
Hah, to ja jak idę z rówieśnikami jestem brana za młodszą siostrę kogoś z nich
Wiem, wiem - to dobrze młodo wyglądać, ale jednak póki co mnie nieco irytuje...
Stary 2010-11-28, 13:26   #2245
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiakasia92 Pokaż wiadomość
Hah, to ja jak idę z rówieśnikami jestem brana za młodszą siostrę kogoś z nich
Wiem, wiem - to dobrze młodo wyglądać, ale jednak póki co mnie nieco irytuje...
No tak mnie też ;D jeszcze niedawno potrafili mnie wziąć za 12-latkę chociaż do dzisiaj wchodzę na basen jako dziecko na tańszy bilet ten do 15 roku życia nawet nie pytają o legitymację ;D a moja koleżanka młodsza ode mnie musi pokazywać bo biorą ją za starszą. Więc czasami się korzysta
Stary 2010-12-01, 12:51   #2246
Exquise
Zadomowienie

Witajcie
Moja waga jak stała w miejscu tak stoi nadal, ostatnio się zaniedbałam i mniej jadłam, ale nie ucierpiałam na tym zbytnio. Mam podejrzenie że mnie waga oszukuje
Mam nowe wymiary z 78/61/85 zwiększyłam się na 80/61/87 . Moja udo ma już 50 cm Od razu mi lepiej po tych miarach

SAILORMAARY 15 lat?
Ja już pełnoletnia nawet z wyglądu, ale dobrze bo nie chcę już być gimnazjalistką z dowodem osobistym

Lubię gdy mój Tż mi ciągle powtarza, że jestem jego ideałem, że mam ładne ciało i na pewno nie CHUDE ! tylko "zgrabniutkie".
Podkreślam swoją szczupłość obcisłymi rzeczami, nie ukrywam się, lubię podkreślony biust i biodra.

Stary 2010-12-01, 13:12   #2247
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Exquise Pokaż wiadomość
Witajcie
Moja waga jak stała w miejscu tak stoi nadal, ostatnio się zaniedbałam i mniej jadłam, ale nie ucierpiałam na tym zbytnio. Mam podejrzenie że mnie waga oszukuje
Mam nowe wymiary z 78/61/85 zwiększyłam się na 80/61/87 . Moja udo ma już 50 cm Od razu mi lepiej po tych miarach

SAILORMAARY 15 lat?
Ja już pełnoletnia nawet z wyglądu, ale dobrze bo nie chcę już być gimnazjalistką z dowodem osobistym

Lubię gdy mój Tż mi ciągle powtarza, że jestem jego ideałem, że mam ładne ciało i na pewno nie CHUDE ! tylko "zgrabniutkie".
Podkreślam swoją szczupłość obcisłymi rzeczami, nie ukrywam się, lubię podkreślony biust i biodra.
te drugie cyferki bez zmian? łał

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 13:26   #2248
Exquise
Zadomowienie

Tak właśnie bo wszystko spadło na brzuszek na wysokości pępka i tu gdzie są kości biodrowe, takie bardziej okrągłe te biodra Poza tym często tańczę brzuszkiem więc nie ma kiedy zawiesić się na talii sadełko więc spada na dół

Stary 2010-12-01, 16:28   #2249
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Exquise Pokaż wiadomość
Witajcie

SAILORMAARY 15 lat?

19 grudnia skończę 23 lata a max wieku jaki mi dają to 17lat, ale nadal najczęściej to 15 lat;/
Stary 2010-12-01, 19:12   #2250
Exquise
Zadomowienie

Widziałam Twoje zdjęcia i nie powiedziałabym, że masz 15 lat tak jak inni Ci mówią. Moim zdaniem wyglądasz spokojnie na te 18 tylko że ja nie widziałam Cię na żywo więc mogę się mylić.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości