|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
| Pokaż wyniki sondy: Ile wyżysz? ;] | |||
| 45 i mniej |
|
129 | 28,79% |
| 45-55 |
|
223 | 49,78% |
| 56-66 |
|
76 | 16,96% |
| 67-77 |
|
12 | 2,68% |
| 78 i więcej |
|
4 | 0,89% |
| nie twój interes |
|
4 | 0,89% |
| Głosujący: 448. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II
Cytat:
przez to powstaja kompleksy wstyd poczucie niszosci wiele kolezanek mi mowi zebym sie nie przejmowala ze jestem zakompleskiona ale co moge poardzic na to ze takie mialaam zycie a teraz powstaja konsekwencje tego ze wtedy bylam tak traktowana. poweim wam szczerze ze wczesniej jadlam w miare duzo ale teraz juz nie mam sily zbyt duzo problemow pozatym gdy jadlam duzo i wazylam sie i okazalo sie ze nie przytylam stracilam motywacje zeby tyle jesc
|
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie z kolei czepili się zawsze do mojej głupoty... do wyglądu też, ale w innym sensie tzn. że nie czesz sięw kucyk ani w kitki bo wyglądasz okropnie, nie ubieraj tego czy tego bo coś tam... i tak we wszystkim ...
|
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie sie wszytskie chudzielce podziały
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem Ja już nie tyję raczej bo mi chłopak truje, że mam schudnąć XD To raczej nie było by trudne, ale ja zamierzam teraz utrzymywać wagę w jednym miejscu, żeby nie spadła
|
|
|
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Nie opuściłam Was.Długo mnie tu nie było ale to ze względu mojego Internetu, który od niedawna jest szybki odwrotnie ![]() Ja nadal jestem super extra szczupła (czyli chuda) - 44 kg przy 165 cm Nadal lubię swoje ciało i dobrze się z nim czuję Co prawda wątpię w moje dalsze przytycie... Pozdrawiam.
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co.. moja lekarka stwierdziła ze moge miec cukrzyce
dlatego nie moge utyc chudne ciagle chodze głodna.... moze tu pies pogrzebany.. zoabczymy...badala sie ktoras z was nacukrzyce? kurde to trwa 2 h 2 razy kluja, 2 razy pobieraja z zyly krew ała
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
pobieranie krwi to nie aż takie ała :P ała to można sobie zrobić, gdy się robi peeling w wannie, gdy owy peeling znajduje się w porcelanowej miseczce
|
#2228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A poza tym wcale nie musisz mieć cukrzycy ;P Więc jeszcze nie myśl o tym w ten sposób i bądź dobrej myśli
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Raczkowanie
|
"witaj mam bardzo podobna sytuacje do twojej rowniez mam 17lat mierze 166 i waze 46 kg i rowniez mam plaski tylek
![]() dzieki ciczeniom mozesz nabrac miesni niekoniecznie musisz chudnac ja od malego bylam krytykowana za figure moja sytuacja bylam o tyle o ile gorsza ze mam bardzo piekna i sexowna siostre ktora ma idealna figure(duzy biust duzy tylek szeroka na biodrach) i wszyscy sie nia zachwycali cala rodzina i chlopcy.." Krytykowali cię za figurę? Jak można krytykować kogoś za coś na co człowiek nie ma wpływu? Pociesz się że twoja dupiata siostra z czasem zrobi się jeszcze bardziej dupiata a niestety kiepściutko wygląda szeroki tyłek z odstającymi na kilka centymetrów kośćmi biodrowymi (mam na myśli główki kości udowych). ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- sailorka jak chłopak każe ci schudnąć to po pierwsze zastanów się czy aby na pewno jest normalny, a po drugie powiedz mu że mógłby być bardziej umięśniony.
|
|
|
|
#2230 |
|
Zadomowienie
|
Jak dla mnie mógł by się pozbyć mięśnia piwnego ;P A poza tym powiedziałam mu, że ani myślę chudnąć bo włożyłam w przytycie na prawdę dużo pracy... On się cały czas i tak powtarza ...
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
chudnąć z 45kg jakie by to było mądre i wcale nie podpadające pod myślenie anorektyczki
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi ubyło 1 kg ehhh..
|
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2234 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Utało się jakoś, że dla każdego faceta ideałem jest wielki cyc, talia osy i duża pupa, a tak nie zawsze jest. Powiem szczerze, że mój facet nie był zachwycony jak przytyłam 5kg. Najbardziej mu się podobam z 48-49kg
|
|
|
|
|
#2235 |
|
Raczkowanie
|
Chudnięcie wystepuje w przypadku cukrzycy typu 1,rzadko 2. Diagnozuje sie ją poprzez oznaczenie glikemii na czczo(pobiera się krew na czczo). Następnie robi sie dousty test tolerancji glukozy. Pierwszy raz krew pobiera się na czczo a potem trzeba wypić szklankę roztworu glukozy i po 2 godz znowu pobrac krew. chudnięcie może występowac także przy nadczynności tarczycy i nowotworach.
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć. Wszędzie tylko wspólne odchudzanie, a ja muszę przytyć trochę. Wyglądam tragicznie, mam 160cm, ważę 44kg. W tali mam 60cm, biust 74, biodra 73, uda 41... W ciągu roku schudłam 6kg, może 8kg, nigdy jakoś specjalnie nie pilnowałam wagi, ale teraz sama widzę, że jestem za chuda. Chciałabym wrócić do 48kg. Staram się jeść, ale często o tym zapominam tzn. zapomnę zrobić zakupów, albo czymś się zajmę i zapominam, że jeszcze nie jadłam... A jak już jem, to dużo na raz i niezbyt zdrowo - słodycze, chińczyk, fast food. Może tu się dowiem, jak przytyć?
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez AguŚ87 Czas edycji: 2010-11-25 o 18:37 |
|
|
|
|
#2239 |
|
Przyczajenie
|
Cześć !
To ja też mogę się przyłączyć ? Mam 166 cm i ważę 51 kg. Kiedyś ważyłam 55 i naprawdę lepiej wyglądałam. Chciałabym wrócić do tamtej wagi . A jeśli chodzi o facetów to naprawdę istnieją tacy, którzy szaleją za drobnymi, delikatnymi kobietkami. Wiem bo mój mąż cały czas podkreśla, że jestem dla niego idealna i za nic nie zamieniłby mnie na kobietę z dużym biustem i szerokimi biodrami. I że nie chce żebym przytyła. Także głowy do góry !!! Aha i my nie jesteśmy chude tylko SZCZUPŁE !!! Zawsze to podkreślam gdy ktoś mówi, że jestem chuda.
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Postanowiam dołączyć do grona chudzielców Ważę 48 kg ( nie wiem czy aktualne , bo ważyłam się jakieś 3 mies. temu) Czuję że znowu schudlam ;/Wzrost 162 cm. Nie wiem jak przytyć, co jeść. Za parę miesięcy ślub a wyglądam jak kościotrup :P Boję się że rozmiar 36 będzie za duży :| Od dziecka mama mi powtarzała że jestem chuuuda. Nawet jak ważyłam 51 kg ( mój rekord) to nadal to było dla niej za mało :| Teraz mój narzeczony zaczął się tak samo zachowywać.Denerwuje mnie to. W mojej rodzinie wszyscy są szczupli,więc wątpię czy kiedykolwiek będę zadowolona ze swojej wagi. Mam strasznie chudą twarz.Nie wiem co robić:P |
|
|
|
#2241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A ja- zawsze chudzielec, po urodzeniu dziecka zaczęłam jakoś wyglądać. Choć chciałabym trochę jeszcze przytyć.Najważniejsze to, że mimo iż 30 -stka mi stuknęła jakiś czas temu, ludzie myślą, że mam jakieś 25
|
|
#2244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiem, wiem - to dobrze młodo wyglądać, ale jednak póki co mnie nieco irytuje... |
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Moja waga jak stała w miejscu tak stoi nadal, ostatnio się zaniedbałam i mniej jadłam, ale nie ucierpiałam na tym zbytnio. Mam podejrzenie że mnie waga oszukuje ![]() Mam nowe wymiary z 78/61/85 zwiększyłam się na 80/61/87 ![]() SAILORMAARY 15 lat? Ja już pełnoletnia nawet z wyglądu, ale dobrze bo nie chcę już być gimnazjalistką z dowodem osobistym ![]() Lubię gdy mój Tż mi ciągle powtarza, że jestem jego ideałem, że mam ładne ciało i na pewno nie CHUDE ! tylko "zgrabniutkie". Podkreślam swoją szczupłość obcisłymi rzeczami, nie ukrywam się, lubię podkreślony biust i biodra.
|
#2247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
Tak właśnie bo wszystko spadło na brzuszek na wysokości pępka i tu gdzie są kości biodrowe, takie bardziej okrągłe te biodra
Poza tym często tańczę brzuszkiem więc nie ma kiedy zawiesić się na talii sadełko więc spada na dół
|
#2249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam Twoje zdjęcia i nie powiedziałabym, że masz 15 lat tak jak inni Ci mówią. Moim zdaniem wyglądasz spokojnie na te 18 tylko że ja nie widziałam Cię na żywo więc mogę się mylić.
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

Też mam złe doświadczenie z psychologami...

U mnie z kolei czepili się zawsze do mojej głupoty... do wyglądu też, ale w innym sensie tzn. że nie czesz sięw kucyk ani w kitki bo wyglądasz okropnie, nie ubieraj tego czy tego bo coś tam... i tak we wszystkim ...

. A jeśli chodzi o facetów to naprawdę istnieją tacy, którzy szaleją za drobnymi, delikatnymi kobietkami. Wiem bo mój mąż cały czas podkreśla, że jestem dla niego idealna i za nic nie zamieniłby mnie na kobietę z dużym biustem i szerokimi biodrami. I że nie chce żebym przytyła. Także głowy do góry !!! Aha i my nie jesteśmy chude tylko SZCZUPŁE !!! Zawsze to podkreślam gdy ktoś mówi, że jestem chuda.