|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
dzisiaj kupie sab simplex, dawalam wczesniej inne ,ale niewiele pomagaly
|
|
|
|
#693 |
|
Kici kici miau miau
|
ale musisz szukac na ebayu bo one sa niemieckie..
|
|
|
|
#694 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez chce taka bransoletke !!!!! ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Ale w sumie sprobowac mozesz, moze akurat u Was pomoga |
||
|
|
|
#695 |
|
Kici kici miau miau
|
no wlasnie chyba kazde dziecko bedzie reagowalo inaczej.. my sprobujemy.
|
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
ranko co jest niemieckie?
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
irsin krople sab simplex
|
|
|
|
#698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moge sie czasem wypowiedziec u was?? choc pewnie za tydzien dolacze normalne jest ze co 4-6 godz spi, czasem nawet po tych godz nie chce jesc czasem traci a po dwoch przybiera podwojnie Tosiek z tych dzieci byl - lekarz prosil by co 2,5-3 godz dostawiac do piersi ale nawet jak go rozbudzilam i udalo si eprzystawic to nie ssal tylko sie przytulil i spac dalej ( u nas mial przedluzajaca sie zoltaczke i tlumacze sobie ze to przez to ) normalne tez jest ze nie spi poza jedna drzemka! ojjj mam takiego kuzynka wspolczuje Isha - jesli dz. nie jest nerwowe to spokojnie, musisz przetrwac i pozmieniac poki co plan dnia dla siebie powodzenia...pozdrawiam was bardzo cieplo i zycze dalszych sukcesow w trudnych aczkolwiek wspanialych dniach macierzynstwa ![]() p.s. jako prezent na Mikolaja dla dziadkow robimy kalendarz ze zdjeciem maluchow
|
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
ehh u nas koszmarnie - mały od powrotu ze spaceru ciągle płacze - noszenie, bujanie, suszarka, kropelki - NIC nie pomaga. na szczęście tż wrócił z pracy to mnie zmienił a jutro wpadnie mama i przede wszystkim ja czuje sie dobrze. Ale mały CIĄGLE płacze zaczynam serio się martwic
dziewczyny po cc - jak u Was z plamieniami? ja już miałam bardzo skąpe brązowe ale od 2 dni znów ze mnie leci czerwona krew - nawet myślałam ze dostałam okres ale to nie to |
|
|
|
#700 |
|
Kici kici miau miau
|
ja od czasu cc mam caly czas krwiste odchody - dopiero dzis zaczely zmieniac troche barwe.. ale caly czs obfite.
|
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz tez podaje, ale to niby działa po kilku dniach, choć chyba już jest poprawa.
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
melduje się i ja jako rozpakowana mama ![]() Natalia urodziła się przez cc we wtorek 16.11 o 09:05, waga 3240 g, wzrost 53 cm. W czwartek wyszłyśmy ze szpitala. Podczytuje was od wczoraj w nocy ale jakoś nie ma czasu żeby coś napisać ![]() Serenity ja miałam podobnie jak ty w niedziele już miałam bardzo skąpe odchody i w kolorze brązowym i myślałam, że to już końcówka ale wczoraj wieczorem znowu wróciło, dzisiaj już prawie nic nie leci ale nie wiem czy to znowu nie jakaś zmyłka ![]() Byłam dzisiaj na zdjęciu szwów, nie taka straszna sprawa a tak się bałam. My z mężem po nocnych walkach ze spaniem (Natalka w dzień śpi jak aniołek a w nocy płacze) zaczynamy wprowadzać pewien rytm ze spaniem, po 3 h ją wybudzamy zmianą pieluszki i dajemy jeść a potem znowu do spania, na razie się sprawdza. |
|
|
|
#703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nika je co 3godz w dzień i co 3,5 w nocy po 120ml. |
|
|
|
|
#704 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie Sereniti to samo caly dzień... ani łózeczko, ani ręce, ani bujanie, ryk nie z tej ziemii, nie wiem dlaczego i te ciągłe szukanie cycka, naje się jak bąk a potem ulewa...ale pociamkać musiCytat:
![]() U mnie była w piątek, i teraz znów jutro, potm nie wiem, ale chyba już dość. Cytat:
) silna szyjka )
|
|||
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz odciągam i podaję Natalce z butli bo mam poranione brodawki i tak się zastanawiam jak będę musiała odciągać po 120 ml na każde karmienie to nie wiem czy mi mleka wystarczy Teraz podaję 50 ml a Natalka ma tydzień, czy tyle jest ok, ile wy dawałyście jednorazowo pokarmu tygodniowemu dzidziusiowi? |
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
mam kropelki bobotic skład jak sab simplex jeśli chodzi o symetykon tzn prawie 67% na razie pozostanie przy espumisanie ale jeśli nadal będzie jak jest czyli źle to spróbujemy tych
mały śpi już 3 godzinki pierwszy raz dziś biedny tak się zmęczył tym płaczem aż boję się myśleć jaka czeka nas noc ale trudno przecież to nie jego wina ze go boli |
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
czy wasze maluszki tez tak często kichają?
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
kilka razy dziennie
dziewczyny macie jakiegos sprawdzonego sprzedawce od sab simplex? |
|
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak liczycie te 3 godziny? od końca ostatniego karmienia do następnego czy od końca ostatniego karmienia do następnego?? ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Boże ale napisałam Chodzilo mi czy 3 godziny liczycie od końca ostatniego karmienia czy początku do nastepnego?? |
|
|
|
|
#710 | ||
|
Dragonfly
|
Cytat:
sliczna dziewczynkaCytat:
Tak w ogole to slyszalam ostatnio stwierdzenie ze kolka u dzieci karmionych piersia w 90 procentach jest od mleka krowiego pitego lub jedzonego przez matke(sery,maslo,wedliny itp)..ja przedwczoraj zjadlam gulasz i biedna wczoraj miala problem z kupka i brzuszek ja bolal..
|
|
|
#711 |
|
Kici kici miau miau
|
moja siostra jak karmila piersia dosc sporo wylaczyla z diety.. wylaczyla mleko calkowicie tzn. nabial,smazone, jadla gotowane miesko i same lekkostrawne rzeczy. jej synek nie mial kolek.
|
|
|
|
#712 | |
|
Raczkowanie
|
nawet kilka razy dziennie po kilka razy
Cytat:
oj... a ja tak lubie przetwory mleczne, u mnie głównie dieta z serków i deserków plus wędlinka ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- dziewczyny, a czy wy w nocy jak karmicie to też ustawiacie dzieci żeby im się odbiło? Bo mój zasypia podczas jedzenia i nie mam siły ani sumienia wybudzać go. Kladę go tylko (jak pozwoli) do łóżeczka i sama idę też spać? |
|
|
|
|
#713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Dziewczynka
|
|
#714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie nie tylko soja jest winna ale może bez niej byłoby lepiej dla małego brzuszka. A u nas już 3 noce spokojne nawet bez viburcolu a dziś zaryzykowałam i nie podałam nawet symetikonu i odpukać ale na razie cisza. |
|
|
|
|
#715 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
i zal mi ze byc moze nie bede mogla go jesc i pic,no ale juz czasem brzuszek chory i trzeba sprawdzic od czego...Zazwyczaj odbijam,jak po odlozeniu do wozka sie prezy i widze jakis dyskomfort to probuje odbic jeszcze raz
|
|
|
#716 |
|
Rozeznanie
|
Andziat Ten sam termi tyle ze ja o 1 juz miałłam mała
|
#717 |
|
Raczkowanie
|
Kootekk troche z innej beczki wracajac do linka o bransoletkach...piekne sa, wczoraj buszowalam po tym linku...czy juz cos kupilas?
|
|
|
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
mąż wczoraj zainstalował karuzelkę ( wiem, ze mała za mała na nią, ale chcieliśmy się pobawić). Hania nie doceniła gestu ojca, olala melodyjki, misie, projektor- od razu odwróciła się na bok , puściła bąka i zasnęła ![]() Poza tym dzis pierwszy raz jestem z dzieckiem sama- mąż po urlopie wrócił do pracy.
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-11-24 o 10:31 |
|
|
|
#719 |
|
Kici kici miau miau
|
ja sie nauczylam na pamiec jednej kolysanki
i jak ja spiewam to Mała nieruchomieje i chyba slucha ..
|
|
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuski
![]() U nas ciezki dzien wczoraj byl...lekarka zalecila znowu zmiane mleczka...ja juz zalamana jestem ;/ja osluchiwalajego jelitka to sie zszokowala-tak sie w nich przelewalo...powiedziala ze to ze calymi dniami nie spi to wina mleka....no rzeczywiscie bo widzimy ze chce zasnac ale nie moze chyba z bolu Ponawiam pytanie do dziewczyn uzywajacych czopkow viburcol. Czy Wy tez musialyscie miec na nie recepte? Beata wczoraj w carrefurze express widzialam te chusteczki Pampersa clean&play 4-pak po ok 15zł dokladnej ceny nie pamietam ale bodajze 15,50 tylko daje cynka jakby co bo tez sie opłaca
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

( u nas mial przedluzajaca sie zoltaczke i tlumacze sobie ze to przez to 

wlasnie nie umiem karmic spod pachy
chyba cwiczenia na wedzidelko cos daja bo przestala mnie tak gryzc w lewa piers...