|
|
#151 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowo-lipcowe 2011-raczki nieboraczki
Kochana nie przejmuj się sny podobno tłumaczy się odwrotnie
więc wszystko będzie dobrze ![]() Ja też mam dziś usg 6 tc i 4d i mam takiego stresa że to poezja nie wiem jak wytrzymam do 15...
|
|
|
|
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane ja juz po usg
widzialam szkarbka naszego malego i bijace serduszko ale super uczucie jestem w 7tc 6d termin.p 8.07 nadia mozesz zmienic dane na liscie
|
|
#153 |
|
Rozeznanie
|
Ciao laseczki
![]() Jestem jestem i nic złego się nie dzieje jak na razie Dzięki za pamięć ale mam już sposób rano zanim wstanę z łóżeczka zjadam jakiegoś suchara i popijam wodą i potem przez dzień jest w miarę o.k ale dzisiaj n.p byłam na badaniach bo mi lekarz zlecił matko pobrali mi pół litra krwi ale miałam aż 24 badan zleconych w tym test na toksoplazmozę,i wiele wiele innych w tym również HIV noi szereg hormonalnych ale na szczęście nasz lekarz rodzinny wypisał mi skierowanie i powiedział,że za większość tych badań nie będę płacić ponieważ tutaj we Włoszech większość badan jest bezpłatna dla kobiet w ciąży tylko musiał po prostu zaznaczyć na skierowaniu w którym t.c jestem a tak się już z mężem zastanawialiśmy czy nam wystarczy na to wszystko 200€ ale na szczęście zapłaciliśmy tylko czy aż 50€ to tez nie mało ale jest sporo tych badan przecież .... wyniki dopiero w piątek maja być.... a wizytę u lekarza mam w przyszły piątek 03.12 wiec jeszcze dobry tydzień muszę poczekać a ja już żyje wylotem do Polski bo za 3 tygodnie już będę o tej porze w domku Widzisz Malinko było tak schiz ować oby tak dalej było wszystko o.k Nadia mnie też możesz dopisać t.p na 28.06.2011 bo zapomniałam Ci ostatnio napisać A co u Sico???
24.06.2011 Edytowane przez edzia Czas edycji: 2010-11-24 o 11:48 |
|
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Przeżywam chwile grozy i załamania nerwowego. Odebrałam wyniki z grupy krwi. I wyszło mi B RHD ujemny.
To znaczy, że coś nie tak? Przeciwciał nie mam we krwi, więc dobrze. Jest możliwe, że się pomylili? Moi rodzice oboje mieli Rh plus, tata 0 a mama B. Zaraz jadę do szpitala powtórzyć wyniki badania z grupy krwi. Moja mama miała taki przypadek, że jej pierwszy test na grupę wyszedł ujemny, a potem dwa kolejne dodatni. Strasznie się boję. Nie wiem co mam robić. Czuję się zepsuta, wybrakowana i że dzidzia nie jest we mnie bezpieczna. Okropnie się czuję.
|
|
#155 |
|
Przyczajenie
|
Hej kochane niestety muszę się od was odłączyć
właśnie wróciłam ze szpitala okazało się że moja ciąża jest pozamaciczna i musieli mi ją usunąć razem z jajowodem jestem załamana... ![]() Poproszę o wykreślenie z listy. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej, bardzo Ci współczuję. Nie załamuj się kochana, na pewno następnym razem się uda. Głowa do góry. Ściskam Cię gorąco.
|
|
|
#157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ojej...napewno sie uda nastepnym razem i daj znac jak tylko sie uda i pisz jak sie czujesz ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
ale wierze ze nic zlego stac sie nie moze i nie stanie kochaniutka
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
ja też mam ujemną grupę krwi i nie ma się co przejmować tylko spokojnie. Niech powtórzą Tobie badania i zobaczysz co ginekolog powie. Ma też znaczenie jaką Twój partner ma grupę krwi. Mój mąż ma dodatni a ja ujemny może wystąpić konflikt serologiczny ale nie musi. Lekarz Ci wszystko wyjaśni! POzdrawiam
|
|
|
#159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam szczerą nadzieję, że szybko uda Wam się odnaleźć szczęście i zapomnieć o tym w miarę możliwości |
||||
|
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzis jestem w 8 tc
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
, ja wczoraj bylam u gina, wszystko ok ale jeszcze karty mi nie założył dopiero za 4 tygodnie jak pojde na wizyte.. nie za pozno?? jestem w 5 t.c... już zaczełam cwiczyc "aktywne 9 miesiecy" mam nadzieje ,że coś pomogą te cwiczenia na łatwiejszy poród i na nie przytycie za dużo![]() No i poród gdzieś na 29.o7... a gdzie ta lista z terminami sie znajduje??
planowany t.p ok 26.07.2011 Edytowane przez koraa22 Czas edycji: 2010-11-25 o 12:30 |
|
|
|
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
kora mi zalozyla w 8tc wiec jak tobie zalozy w 9 to nic mi tez w 5 nie zalozyla jak bylam(na samym poczatku jest lista.)
Własnie nadia moze lepiej byloby na bierzaco ja kopiowac czasami??zreszta nie wiem dziewczyny napiszcie mi czy wy macie takiego dola jakiegos ze wszystko jest brzydkie szare ponure mam zly humor i nastroj wszytsko mnie przerasta
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama ma B rh- i ja jestem i mam sie dobrze i moj brat, ae on chyba troche lepiej Przy wspołczesnej medycynie ryzyko jest minimalne, pociesze Cie, ze prawdopodobnie ja mam taka samą A TZ badał grupe krwi? Cytat:
![]() Ja nie pisze, bo nie mam czasu. W pracy ciągle ktoś nade mną stoi, a w domu to mało siedze przed kompem. Wczoraj byliśmy u ginki pryw - super wrazenie na mnie zrobiła, miła, konkretna i zaangażowana. Syszałam serducho |
||
|
|
|
|
#165 |
|
Wtajemniczenie
|
scio bedziemy rodzic w tym samym czasie jak dobrze pojdzie
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się też na poczekalni na mamusie licp-sierp. ale po przeczytaniu kilku ostatnich postów, stwierdzam, ze tam nie pasuje. Bo się ciesze z mojej ciąży, z mojego dziecka. Więc zostaje tu i dałam linka innym dziewczynom. Chiałabym, zebyśmy tu miały taki radosny wątek, a nie wieczne narzekania
Malinko, moze nawet tego samego dnia |
|
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie kochana ja tez tak sie zastanawiam czemu tak malo osob sie tu udziela a powinno byc tak przyjemnie
![]() ja tez podczytywalam ten watek ale jakos juz tutaj jestem taka przyzwyczajona i na "walczymy..."
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
A od którego tygodnia widać brzuszek ??
|
|
#169 |
|
Wtajemniczenie
|
mysle ze w 4 miesiacu juz napewno
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj miałam jakiś okropny dzien.. było mi tak smutno, nie wiem o co mi w ogóle chodziło, aż w końcu się popłakałam i mi ulżyło
dzis jestem w dobrym humorze aż mi sie chce tańczyć wiecie na co mam najbardziej ochote? na dobrą kiełbase i kawał mięsa, teraz zadne serki mnie nie zadawalają
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
To nieźle, bo mnie od mięsa właśnie odrzuca
ale sery mi śmierdzą, najlepiej mi wchodzą kluski śląskie z pieczarkami, hmm... ja jestem na końcu 9tc i mam wrażenie, że mój brzuch się zmienia. Bielizna jest za ciasna, a w moje ulubione jeansy ledwo się dopinam jak tak dalej pójdzie to będę wyglądać jak sumo
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. ja myślę o mięsach sosach blee to mi nie dobrze. Jestem 9 tc widzę, że brzuszek się powiększa spodni nie mogę dopiąć a jak mam dresowe to delikatnie odstaje piersi też mam większe
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
ooo nie wiedziałam, że tutaj też wątki mamusiowe są
![]() mogę dołączyć? udzielałam się trochę na wątku mam lipcowo-sierpniowych, ale tam atmosfera jak w grobowcu i wieczne jojcenie i opowiadanie o chorobach. nie mówię, że nie można o tym pisać czy mówić, ale tam to temat przewodni a laski z ciąży jakoś się nie cieszą a ja skaczę z radości bo o fasolkę staraliśmy się od lutego ![]() mamy też 2 letnią córę Hanię ![]() ach no i mam na imię Iwona i mam 28 lat ![]() obecnie jestem w 10tc i czuję się rewelacyjnie (z małymi wyjątkami) co w odróżnieniu od 1 ciąży jest diametralnie inaczej bo z Hanią to przyjacielem najlepszym był kibelek i pawiki 24h/dobę a teraz luzzz ![]() tydzień temu byłam u lekarza, widziałam serducho, termin w okolicach 20 czerwca ![]() oto nasz dzidziuś: |
|
|
|
|
#174 | |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie odrzucilo od parowek i bulek co wczesniej zajadalam zaraz przed zajsciem teraz nie moge patrzec!!!
za to lubie konkrety typu golabki ,pierogi a jutro musze ugotowac fasolke!!!!!!!!!!!OJEJ ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() ojej ale dzidzi jest juz duze w 10 tc suuuper![]() u nas jest watek bardzo radosny bo wszystkie cieszymy sie z naszych dzieciakow ![]() zapraszamy nadia mam nadzieje ze sie odezwie to zapisze cie do listy![]()
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Malinko
![]() kiedy masz kolejne usg? u mnie to w ogóle dziwna historia bo hmmm ostatni okres miałam niby 8 października, ale to najprawdopodobniej nie był okres bo lekarz znalazł na usg cień tak jakby drugiego pęcherzyka i pewnie ten okres to była ciąża biochemiczna drugiego dzidziusia i wielce się zdziwiłam jak zobaczyłam na monitorze tak dużą fasolkę i mam liczyć, że ostatnią @ miałam 8 września i wtedy tylko dzidzia wg usg jest tydzień młodsza ![]() aj zamotałam chyba trochę w każdym bądź razie jest tak jak chcę i dobrze, że wcześniej do lekarza nie poszłam bo bym się tylko zamartwiała o tego 2 bobaska a tak to w sumie pewności 100% nie ma czy on tam na pewno był. Fikmyk kochana strasznie mi przykro. potrzebne Ci teraz będzie dużo siły i nadziei na przyszłość. buziaczki!!!! |
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Dziewczyny jestem Basia mam prawie
27 lat (za 2 tyg) w środe byłam u gina i potwierdził ciążę wg usg dziś jest 5 tydzień czyli ciąża młodsza niż wg ostatniej @ ..... jestem pełna strachu ale zarazem mega szczęśliwa ... Dzięki Scio za linka |
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Pozwolę sobie nieśmiało wpaść i pogratulować Wam wszystkim, tym bardziej, że są tu dwie bliskie mi przyszłe mamusie z wątku staraczkowego
Jeszcze raz wielkie gratulacje dziewczyny
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Ja witam wszystkie nowe mamusie i ich kochane fasolki.
Cieszę się, że nas tak przybywa Co do jedzenia. Ja nie mogę jeść niczego. Jak tylko pomyśle o jedzeniu to mnie zaraz mdli. Do konkretów się zmuszam. Dzisiaj mała pierś z kurczaka mieliłam ponad godzinę. I tak myślałam, że nie zjem. Nie mdli mnie tylko po mandarynkach. Więc w sumie to na tym żyję. Wszyscy po mnie psy wieszają, że nie jem. Ale po prostu nie daje rady nic przełknąć. Ale i tak się cieszę. Dzisiaj skończył mi się 8 tydzień. Ginek mówił mi, że objawy powinny minąć po 12 tygodniu. Mam nadzieję, że tak będzie i wreszcie będę mogła cieszyć się ciążą w pełni i przygotowywać w pełni. Mnie mdli nawet jak posprzątam coś w domu. A o gotowaniu nawet nie myślę, nie zbliżam się nawet do kuchni bo jak się zbliżę od razu pędzę do kibelka. Ciąża jest fantastyczna. Jeszcze 4 tygodnie i wreszcie mdłości miną.
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Marina przeczytałam wątek i doczytałam sie że z Mielca jesteś, tak jak ja
Jasiulek |
|
|
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to chodzi o Marinę1 ja jestem z Beskidu Żywieckiego Heh małe góralątko będzie Ciekawe czy tak uparte jak mamusia :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

więc wszystko będzie dobrze 
nie wiem jak wytrzymam do 15... 

ale mam już sposób rano zanim wstanę z łóżeczka zjadam jakiegoś suchara i popijam wodą i potem przez dzień jest w miarę o.k ale dzisiaj n.p byłam na badaniach bo mi lekarz zlecił matko pobrali mi pół litra krwi
ale miałam aż 24 badan zleconych w tym test na toksoplazmozę,i wiele wiele innych w tym również HIV
noi szereg hormonalnych ale na szczęście nasz lekarz rodzinny wypisał mi skierowanie i powiedział,że za większość tych badań nie będę płacić ponieważ tutaj we Włoszech większość badan jest bezpłatna dla kobiet w ciąży tylko musiał po prostu zaznaczyć na skierowaniu w którym t.c jestem a tak się już z mężem zastanawialiśmy czy nam wystarczy na to wszystko 200€ ale na szczęście zapłaciliśmy tylko czy aż
a ja już żyje wylotem do Polski bo za 3 tygodnie już będę o tej porze w domku 

LILIANNA
Mam szczerą nadzieję, że szybko uda Wam się odnaleźć szczęście i zapomnieć o tym w miarę możliwości