Mamusie czerwcowo-lipcowe 2011-raczki nieboraczki - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 11:36   #151
fikmyk
Przyczajenie

Dot.: Mamusie czerwcowo-lipcowe 2011-raczki nieboraczki

Kochana nie przejmuj się sny podobno tłumaczy się odwrotnie więc wszystko będzie dobrze
Ja też mam dziś usg 6 tc i 4d i mam takiego stresa że to poezja nie wiem jak wytrzymam do 15...
fikmyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 10:05   #152
malinka123108
Wtajemniczenie

hej kochane ja juz po usg widzialam szkarbka naszego malego i bijace serduszkoale super uczucie jestem w 7tc 6d termin.p 8.07nadia mozesz zmienic dane na liscie
Stary 2010-11-24, 11:38   #153
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Ciao laseczki

Jestem jestem i nic złego się nie dzieje jak na razie Jestem w tym momencie na końcówce 10 t.c a iw piątek zaczniemy 11
Dzięki za pamięć nie piszę nic jakoś bo różnie się czuję raz lepiej a raz gorzej na szczęście tylko raz wymiotowałam ale te mdłości są okropne że hej ale mam już sposób rano zanim wstanę z łóżeczka zjadam jakiegoś suchara i popijam wodą i potem przez dzień jest w miarę o.k ale dzisiaj n.p byłam na badaniach bo mi lekarz zlecił matko pobrali mi pół litra krwi ale miałam aż 24 badan zleconych w tym test na toksoplazmozę,i wiele wiele innych w tym również HIV noi szereg hormonalnych ale na szczęście nasz lekarz rodzinny wypisał mi skierowanie i powiedział,że za większość tych badań nie będę płacić ponieważ tutaj we Włoszech większość badan jest bezpłatna dla kobiet w ciąży tylko musiał po prostu zaznaczyć na skierowaniu w którym t.c jestem a tak się już z mężem zastanawialiśmy czy nam wystarczy na to wszystko 200€ ale na szczęście zapłaciliśmy tylko czy aż 50€ to tez nie mało ale jest sporo tych badan przecież .... wyniki dopiero w piątek maja być.... a wizytę u lekarza mam w przyszły piątek 03.12 wiec jeszcze dobry tydzień muszę poczekać a ja już żyje wylotem do Polski bo za 3 tygodnie już będę o tej porze w domku a mąż dopiero na Święta doleci a ja lecę wcześniej z tego względu,ze bilet jest o wiele tańszy i wrócę tez później tak,ze sobie posiedzę dobry miesiąc w Polsce!!!!
Widzisz Malinko było tak schiz ować oby tak dalej było wszystko o.k
Nadia mnie też możesz dopisać t.p na 28.06.2011 bo zapomniałam Ci ostatnio napisać
A co u Sico???

Edytowane przez edzia
Czas edycji: 2010-11-24 o 11:48
edzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 18:24   #154
Marina123
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Przeżywam chwile grozy i załamania nerwowego. Odebrałam wyniki z grupy krwi. I wyszło mi B RHD ujemny.
To znaczy, że coś nie tak? Przeciwciał nie mam we krwi, więc dobrze.
Jest możliwe, że się pomylili? Moi rodzice oboje mieli Rh plus, tata 0 a mama B. Zaraz jadę do szpitala powtórzyć wyniki badania z grupy krwi.
Moja mama miała taki przypadek, że jej pierwszy test na grupę wyszedł ujemny, a potem dwa kolejne dodatni.
Strasznie się boję. Nie wiem co mam robić. Czuję się zepsuta, wybrakowana i że dzidzia nie jest we mnie bezpieczna. Okropnie się czuję.

Marina123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 18:32   #155
fikmyk
Przyczajenie

Hej kochane niestety muszę się od was odłączyć właśnie wróciłam ze szpitala okazało się że moja ciąża jest pozamaciczna i musieli mi ją usunąć razem z jajowodem jestem załamana...
Poproszę o wykreślenie z listy.
Pozdrawiam
fikmyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 18:33   #156
Marina123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fikmyk Pokaż wiadomość
Hej kochane niestety muszę się od was odłączyć właśnie wróciłam ze szpitala okazało się że moja ciąża jest pozamaciczna i musieli mi ją usunąć razem z jajowodem jestem załamana...
Pozdrawiam

Hej, bardzo Ci współczuję. Nie załamuj się kochana, na pewno następnym razem się uda. Głowa do góry. Ściskam Cię gorąco.

Stary 2010-11-24, 18:45   #157
malinka123108
Wtajemniczenie

Cytat:
Pozdrawiam
o rety nie wiem co napisac myslalam wlasnie o tobie czemu sie nie odzywasz a tu takie wisci
ojej...napewno sie uda nastepnym razem i daj znac jak tylko sie uda i pisz jak sie czujesz

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina123 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Przeżywam chwile grozy i załamania nerwowego. Odebrałam wyniki z grupy krwi. I wyszło mi B RHD ujemny.
Jest możliwe, że się pomylili? Moi rodzice oboje mieli Rh plus, tata 0 a mama B. Zaraz jadę do szpitala powtórzyć wyniki badania z grupy krwi.
Moja mama miała taki przypadek, że jej pierwszy test na grupę wyszedł ujemny, a potem dwa kolejne dodatni.
Strasznie się boję. Nie wiem co mam robić. Czuję się zepsuta, wybrakowana i że dzidzia nie jest we mnie bezpieczna. Okropnie się czuję.
kochana ja za bardzo sie nie znam na tych sprawach moze nadia nasz ekspertka zaraz ci napisz eja naprawde nie wiem ale mysle ze to chyba nic takiego zlego ale co ja sie bede wypowiadac jak nie wiemale wierze ze nic zlego stac sie nie moze i nie stanie kochaniutka
Stary 2010-11-24, 19:48   #158
karolciarw
Raczkowanie

ja też mam ujemną grupę krwi i nie ma się co przejmować tylko spokojnie. Niech powtórzą Tobie badania i zobaczysz co ginekolog powie. Ma też znaczenie jaką Twój partner ma grupę krwi. Mój mąż ma dodatni a ja ujemny może wystąpić konflikt serologiczny ale nie musi. Lekarz Ci wszystko wyjaśni! POzdrawiam

Nasza kochana perełka jest już z nami

LILIANNA
karolciarw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 19:53   #159
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
hej kochane ja juz po usg widzialam szkarbka naszego malego i bijace serduszkoale super uczucie jestem w 7tc 6d termin.p 8.07nadia mozesz zmienic dane na liscie
Wczoraj to zrobiłam, nawet nie widziałaś

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Nadia mnie też możesz dopisać t.p na 28.06.2011 bo zapomniałam Ci ostatnio napisać
A co u Sico???
Dopisałam Scio chyba nie ma dostępu do neta, coś mi się kojarzy z ostatnich postów.

Cytat:
Grupę krwi zawsze trzeba sprawdzić dwa razy, a jak wyjdą rozbieżne to 3-4 razy. Ale to nie wyklucza, że możesz mieć współczynnik RH ujemny, to rzadne wybrakowanie, istnieją dwa współczynniki i część ludzi ma dodatni, a część ujemny, to normalne. Jedyne co to jeśli partner ma współczynnik dodatni, to może dojść do konflikty serologicznego, w zależności od tego jaki współczynik odziedziczyło dziecko. Jeśli faktycznie wyjdzie Ci ujemny, to musisz regularnie robić badanie na przeciwciała we krwi, chociaż życie pokazuje, że w pierszej ciąży ryzyko prawie zerowe. Może lekarz poda Ci szczepionkę w ciąży, a na pewno dostaniesz szczepionkę po porodzie, aby zabezpieczyć się przy kolejnej ciąży. Bądź spokojna. A mama powinna powtórzyć badanie

Cytat:
Pozdrawiam
Kochana, tak mi przykro płaczę razem z Tobą, choć tylko mogę sobie wyobrazić co czujesz Mam szczerą nadzieję, że szybko uda Wam się odnaleźć szczęście i zapomnieć o tym w miarę możliwości
nadiazloto1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 20:15   #160
blueberry_11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Mamy podobny termin ja mam na dzień wcześniej
ostatnio mam wrażenie, że mi przybyło trochę w pasie i brzuch jakiś taki większy mi się zrobił, a to dopiero 9 tc, nie za wcześnie???
blueberry_11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-25, 12:12   #161
malinka123108
Wtajemniczenie

ja dzis jestem w 8 tc
Stary 2010-11-25, 12:28   #162
koraa22
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamusie czerwcowo-lipcowe 2011-raczki nieboraczki

Cześć dziewczynki, ja wczoraj bylam u gina, wszystko ok ale jeszcze karty mi nie założył dopiero za 4 tygodnie jak pojde na wizyte.. nie za pozno?? jestem w 5 t.c... dostałam zdjątko z usg, mój bąbelek ma 12,5mm już zaczełam cwiczyc "aktywne 9 miesiecy" mam nadzieje ,że coś pomogą te cwiczenia na łatwiejszy poród i na nie przytycie za dużo
No i poród gdzieś na 29.o7... a gdzie ta lista z terminami sie znajduje??

Edytowane przez koraa22
Czas edycji: 2010-11-25 o 12:30
koraa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-25, 13:36   #163
malinka123108
Wtajemniczenie

kora mi zalozyla w 8tc wiec jak tobie zalozy w 9 to nic mi tez w 5 nie zalozyla jak bylam(na samym poczatku jest lista.)
Własnie nadia moze lepiej byloby na bierzaco ja kopiowac czasami??zreszta nie wiemdziewczyny napiszcie mi czy wy macie takiego dola jakiegos ze wszystko jest brzydkie szare ponure mam zly humor i nastroj wszytsko mnie przerasta
Stary 2010-11-25, 19:22   #164
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Moja mama ma B rh- i ja jestem i mam sie dobrze i moj brat, ae on chyba troche lepiej Przy wspołczesnej medycynie ryzyko jest minimalne, pociesze Cie, ze prawdopodobnie ja mam taka samą A TZ badał grupe krwi?

Cytat:
Pozdrawiam
Nie wiem co powiedziec. Szok. Z całego serca Ci współczuje

Ja nie pisze, bo nie mam czasu. W pracy ciągle ktoś nade mną stoi, a w domu to mało siedze przed kompem. Wczoraj byliśmy u ginki pryw - super wrazenie na mnie zrobiła, miła, konkretna i zaangażowana. Syszałam serducho i mam foteczke. Termin na 7.07

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 11:49   #165
malinka123108
Wtajemniczenie

scio bedziemy rodzic w tym samym czasie jak dobrze pojdzie
Stary 2010-11-26, 12:48   #166
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Zapisałam się też na poczekalni na mamusie licp-sierp. ale po przeczytaniu kilku ostatnich postów, stwierdzam, ze tam nie pasuje. Bo się ciesze z mojej ciąży, z mojego dziecka. Więc zostaje tu i dałam linka innym dziewczynom. Chiałabym, zebyśmy tu miały taki radosny wątek, a nie wieczne narzekania

Malinko, moze nawet tego samego dnia

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 13:02   #167
malinka123108
Wtajemniczenie

wlasnie kochana ja tez tak sie zastanawiam czemu tak malo osob sie tu udziela a powinno byc tak przyjemnie
ja tez podczytywalam ten watek ale jakos juz tutaj jestem taka przyzwyczajona i na "walczymy..."
Stary 2010-11-26, 13:41   #168
Marina123
Raczkowanie

A od którego tygodnia widać brzuszek ??

Stary 2010-11-26, 13:53   #169
malinka123108
Wtajemniczenie

mysle ze w 4 miesiacu juz napewno
Stary 2010-11-26, 16:39   #170
koraa22
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamusie czerwcowo-lipcowe 2011-raczki nieboraczki

Wczoraj miałam jakiś okropny dzien.. było mi tak smutno, nie wiem o co mi w ogóle chodziło, aż w końcu się popłakałam i mi ulżyło dzis jestem w dobrym humorze aż mi sie chce tańczyć już wiem co to znaczy humor kobiety w ciąży już bym chciala następną wizyte u gina wiecie na co mam najbardziej ochote? na dobrą kiełbase i kawał mięsa, teraz zadne serki mnie nie zadawalają
Stary 2010-11-26, 17:29   #171
blueberry_11
Raczkowanie

To nieźle, bo mnie od mięsa właśnie odrzuca ale sery mi śmierdzą, najlepiej mi wchodzą kluski śląskie z pieczarkami, hmm... ja jestem na końcu 9tc i mam wrażenie, że mój brzuch się zmienia. Bielizna jest za ciasna, a w moje ulubione jeansy ledwo się dopinam jak tak dalej pójdzie to będę wyglądać jak sumo
blueberry_11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 17:37   #172
karolciarw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueberry_11 Pokaż wiadomość
To nieźle, bo mnie od mięsa właśnie odrzuca ale sery mi śmierdzą, najlepiej mi wchodzą kluski śląskie z pieczarkami, hmm... ja jestem na końcu 9tc i mam wrażenie, że mój brzuch się zmienia. Bielizna jest za ciasna, a w moje ulubione jeansy ledwo się dopinam jak tak dalej pójdzie to będę wyglądać jak sumo
ja zjadam tylko żółty ser i chudą szynkę nic innego mi nie wchodzi przynajmniej na śniadanko. Obiadek rybka chudy filet z kurczaka o śledzie też mi wchodzą jakaś kapusta kiszona . ja myślę o mięsach sosach blee to mi nie dobrze. Jestem 9 tc widzę, że brzuszek się powiększa spodni nie mogę dopiąć a jak mam dresowe to delikatnie odstaje piersi też mam większe

Nasza kochana perełka jest już z nami

LILIANNA
karolciarw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 17:44   #173
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

ooo nie wiedziałam, że tutaj też wątki mamusiowe są

mogę dołączyć?

udzielałam się trochę na wątku mam lipcowo-sierpniowych, ale tam atmosfera jak w grobowcu i wieczne jojcenie i opowiadanie o chorobach.
nie mówię, że nie można o tym pisać czy mówić, ale tam to temat przewodni a laski z ciąży jakoś się nie cieszą a ja skaczę z radości bo o fasolkę staraliśmy się od lutego
mamy też 2 letnią córę Hanię
ach no i mam na imię Iwona i mam 28 lat

obecnie jestem w 10tc i czuję się rewelacyjnie (z małymi wyjątkami) co w odróżnieniu od 1 ciąży jest diametralnie inaczej bo z Hanią to przyjacielem najlepszym był kibelek i pawiki 24h/dobę a teraz luzzz

tydzień temu byłam u lekarza, widziałam serducho, termin w okolicach 20 czerwca

oto nasz dzidziuś:
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 17:50   #174
malinka123108
Wtajemniczenie

a mnie odrzucilo od parowek i bulek co wczesniej zajadalam zaraz przed zajsciem teraz nie moge patrzec!!!
za to lubie konkrety typu golabki ,pierogi a jutro musze ugotowac fasolke!!!!!!!!!!!OJEJ

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
ooo nie wiedziałam, że tutaj też wątki mamusiowe są

mogę dołączyć?

udzielałam się trochę na wątku mam lipcowo-sierpniowych, ale tam atmosfera jak w grobowcu i wieczne jojcenie i opowiadanie o chorobach.
nie mówię, że nie można o tym pisać czy mówić, ale tam to temat przewodni a laski z ciąży jakoś się nie cieszą a ja skaczę z radości bo o fasolkę staraliśmy się od lutego
mamy też 2 letnią córę Hanię
ach no i mam na imię Iwona i mam 28 lat

obecnie jestem w 10tc i czuję się rewelacyjnie (z małymi wyjątkami) co w odróżnieniu od 1 ciąży jest diametralnie inaczej bo z Hanią to przyjacielem najlepszym był kibelek i pawiki 24h/dobę a teraz luzzz

tydzień temu byłam u lekarza, widziałam serducho, termin w okolicach 20 czerwca

oto nasz dzidziuś:
Witam witam
ojej ale dzidzi jest juz duze w 10 tcsuuuper to ja na kolejnym usg tez moze zobacze juz nasza taka duuuuzo dzidzie
u nas jest watek bardzo radosny bo wszystkie cieszymy sie z naszych dzieciakow
zapraszamynadia mam nadzieje ze sie odezwie to zapisze cie do listy
Stary 2010-11-26, 17:59   #175
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

dziękuję Malinko
kiedy masz kolejne usg?

u mnie to w ogóle dziwna historia bo hmmm
ostatni okres miałam niby 8 października, ale to najprawdopodobniej nie był okres bo lekarz znalazł na usg cień tak jakby drugiego pęcherzyka i pewnie ten okres to była ciąża biochemiczna drugiego dzidziusia i wielce się zdziwiłam jak zobaczyłam na monitorze tak dużą fasolkę i mam liczyć, że ostatnią @ miałam 8 września i wtedy tylko dzidzia wg usg jest tydzień młodsza
aj zamotałam chyba trochę

w każdym bądź razie jest tak jak chcę i dobrze, że wcześniej do lekarza nie poszłam bo bym się tylko zamartwiała o tego 2 bobaska a tak to w sumie pewności 100% nie ma czy on tam na pewno był.

Fikmyk kochana strasznie mi przykro. potrzebne Ci teraz będzie dużo siły i nadziei na przyszłość. buziaczki!!!!
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 18:42   #176
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

czesc Dziewczyny jestem Basia mam prawie 27 lat (za 2 tyg) w środe byłam u gina i potwierdził ciążę wg usg dziś jest 5 tydzień czyli ciąża młodsza niż wg ostatniej @ ..... jestem pełna strachu ale zarazem mega szczęśliwa ...

Dzięki Scio za linka

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 18:50   #177
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Pozwolę sobie nieśmiało wpaść i pogratulować Wam wszystkim, tym bardziej, że są tu dwie bliskie mi przyszłe mamusie z wątku staraczkowego Ja co prawda mam termin na początek kwietnia, więc za bardzo tu nie pasuję, ale będę podczytywać i chętnie pomogę w razie czego Jeszcze raz wielkie gratulacje dziewczyny Pozdrawiamy z Filpkiem

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 19:10   #178
Marina123
Raczkowanie

Ja witam wszystkie nowe mamusie i ich kochane fasolki.
Cieszę się, że nas tak przybywa

Co do jedzenia. Ja nie mogę jeść niczego. Jak tylko pomyśle o jedzeniu to mnie zaraz mdli. Do konkretów się zmuszam. Dzisiaj mała pierś z kurczaka mieliłam ponad godzinę. I tak myślałam, że nie zjem. Nie mdli mnie tylko po mandarynkach. Więc w sumie to na tym żyję.
Wszyscy po mnie psy wieszają, że nie jem. Ale po prostu nie daje rady nic przełknąć.

Ale i tak się cieszę. Dzisiaj skończył mi się 8 tydzień. Ginek mówił mi, że objawy powinny minąć po 12 tygodniu. Mam nadzieję, że tak będzie i wreszcie będę mogła cieszyć się ciążą w pełni i przygotowywać w pełni.
Mnie mdli nawet jak posprzątam coś w domu. A o gotowaniu nawet nie myślę, nie zbliżam się nawet do kuchni bo jak się zbliżę od razu pędzę do kibelka.

Ciąża jest fantastyczna. Jeszcze 4 tygodnie i wreszcie mdłości miną.

Stary 2010-11-26, 19:15   #179
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Marina przeczytałam wątek i doczytałam sie że z Mielca jesteś, tak jak ja do jakiego gina chodzisz?

Jasiulek

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 19:18   #180
Marina123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Marina przeczytałam wątek i doczytałam sie że z Mielca jesteś, tak jak ja do jakiego gina chodzisz?

Jasiulek

A to chodzi o Marinę1 ja jestem z Beskidu Żywieckiego

Heh małe góralątko będzie Ciekawe czy tak uparte jak mamusia :P

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości