2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 21:36   #4021
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Klarissa, to w końcu chcecie małą ochrzcić, jeśli tylko ksiądz się zgodzi?
Tak, i pod warunkiem jeśli znajdziemy odpowiednich chrzestnych, którzy się podejmą opieki nad małą w tym religijnym względzie. Natomiast sądzę, że się nie zgodzi. Wyraźnie nie spełniamy warunków jakie powinni rodzice spełniać aby móc ochrzcić swoje dziecko.

--------------------------------
Od kiedy dzieciaczek powinien dźwigać główkę leżąc na brzuszku? Natalka kręci główką na wszystkie strony, ale tak leżeć i unosić łebek to nie potrafi.
Stary 2010-11-23, 21:42   #4022
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Wybaczie ze nie wchodze, w żadne powazne tematy ale nadal walcze z Naduskowym blogiem... uf

Pomi don't worry! zdjecia robię, ale ostatnio tylko dlatego bo dziadkowie jeczą, ze choc wirtualnie chcą widziec wnusię. Ale powoli konczy mi sie wena, bo ile mozna zrobic leżacych zdjęć na niecalych 50 metrach kwadratowych?
Pomi, brawo za sumienne ofotografowywanie sie okresie ciażowym, ja najpierw nie mialam aparatu, a pozniej nie mialam zapału
Mi za brzuchem jakos narazie nie teskno, chyba wisi nade mna pietne mojego traumatycznego porodu nadal

Ycnan...masz racje, zdjec pod wzgledem technicznym nie komentuje bo musialabym bluzgami rzucac (a już tak Cie wychwaliłam, oj oj) ale skomentuje ciuszki! Wyyyyczesna ta czapa i te trampole! Ja też takie chce!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-11-23, 21:49   #4023
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
uspałam małego i śpi w.....swoim łóżeczku,juz dobre 40 min!!!!!!od dawna nie spał już tam tylko z nami,wiem,wiem,ze nie powinnismy go tak uczyc bo bedzie problem,ale tęsknilismy za nim jak 5 min go nie widzielismy(wariaty)no i zaraz go bralismy do łózka,pewnie w nocy i tak go wezme bo na karmienie i juz do rana zostanie,ale chociaz niech sie pomału przyzwyczaja,no nie??
dziewczyny,mój aniołek niema kolek i bogu dziekuje,jeszcze nigdy nie miał i chciałam spytac kiedy się konczy ten czas,ze mogą się pojawic kolki??do konca 3 mca??czy dłuzej,bo nie chce zap[eszyc ale bardzo nas to cieszy
ja też tak rozpieszczam Fifka on nawet w dzień śpi w moim małżeńskim łózku hehe. Jakos tak wolę mieć go na oku, druga sprawa to przyzwyczaił się do mojej obecności, ciagłego głaskania i przytulania a co mu będę żałować, w końcu mamy tylko siebie

kolki pojawiają się zwykle już u noworodków i trwaja ok 100 dni raczej Was ominęły [nas też ]

Cytat:
Pochwalić się muszę, że moje dziecię zaczęło podnosić główkę podpierając się na ramionach, a nie tylko wyginając ciałko Kolejny krok w stronę raczkowania

Wstawiam swoją nową tapetę w telefonie. Normalnie gęba mi się cieszy, za każdym razem, jak biorę telefon Technicznie bez komentarza (mszu ), ale nie o to chodzi - dla wyjaśnienia, mierzyłam, które czapeczki są jeszcze dobre na tą jego głowiznę.
1. uśmiech dla mamusi
2. przymierzanie bucików
3. popatrzcie na mnie
to wspaniale mój Grubek już od tygodnia na przedramionach oparty, ostatnio nawet lewą rączkę prostuje i myk na plecy szkoda tylko, że druga rączka jeszcze tak nie potrafi

piekny Borysik [no normalnie to imię jest boskie ]

mszu też bym chętnie oblookała Twoje fotki, ale spoko, poczekam na bloga a nie że wkleisz se 3 i mamy byc usatysfakcjonowane

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-11-23 o 21:51
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 22:02   #4024
tifio
Rozeznanie

gabisun, czy Kinia nie ma nic po Tobie? Szok!

Zuziczka, faktycznie nie poszło Wam z tą dzisiejszą wizytą, ale może następna będzie lepsza. A tekst pediatry po prostu zwala z nóg Oj, Ty to się masz z tym swoim wyjcem. Podziwiam Cię kobieto!
Gratuluję kolejnego przypalonego garnka

NIKaP-n, ja narazie z proszku nie rezygnuję, bo chyba musiałabym wszystko jeszcze raz wyprać, żeby zobaczyć czy to aby napewno proszek. Pokąpiemy Go w Oilatum i zobaczymy czy będzie poprawa. Jeśli tak owa nie nastąpi to wtedy biorę się za pranie Oliwki niestety nie możemy używać schleckerowskiej, bo nie ma u nas takiego sklepu Na tą chwilę została całkowicie odstawiona, tylko boję się ciemieniuchy

Klarissa, Twojego szefa już nie będę komentować, bo brakuje mi słów, których można użyć na forum
A komplementy nie były tylko dla Natalki
Gratuluję podjęcia tak odważnej decyzji dotyczącej chrztu! Czekam na wieści co ksiądz na tą Waszą "prawdę"...

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Tifio, cieszę się, ze Franek taki grzeczny na chrzcie był! I że wszystko się udało Oby zabiegi na skórę pomogły. Pewnie się meczycie z tymi krostkami - niech już miną i niech Franciszek ma już głaciutką skórę

Anioł nie dziecko! Tymek też pewnie dzielnie zniósł nawał gości prawda?
Oj, faktycznie mamy dość tych paskudnych krostek i tylko czekamy kiedy pójdą sobie w świat! Dziś mi się nawet tak fajniuchno na niego patrzyło, bo już czółko praktycznie czyste, tylko na policzkach i bródce takie pojedyncze krosteczki i już nie takie czerwone jak wcześniej.

Tymcio mał dziś szczepienie na pneumokoki. Rozpłakał się oczywiscie na maksa, a teraz śpi mój aniołek. Waży już... równo 6 kg! Normlanie beczka z niego niesamowita

Biedulek Dobrze, że chociaż teraz nie grymasi...
No, no! Kawał chłopa z niego! Mieliście co trzymać w kościółku

A to mój wspomnień czar
Po prostu bomba!
Rewelacyjnie wyglądałaś w ciąży! Możesz produkować drugą

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dlaczego oni nie mają takich lampeczek i np. zielona jestem głodny, czerwona zrobiłem kupę, niebieska boli mnie brzuch itp...

Niezłe to by było! Jednak macierzyństwo by było wtedy zbyt proste...

Mam to samo i w sobotę idę do fryzjera ściąć tak i ufarbować na rudo Potrzebuję dokonać zmianyyyyyyyyyyy
Gratuluję odwagi radykalnej zmiany fryzury! Koniecznie pochwal się efektem końcowym

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
dokładnie, w sumie to używamy przede wszystkim euceryny, wygląda jak wazelina,ale pod wpływem ciepła się rozpuszcza. A jak braknie euceryny to mam w zanadrzu parafinę. Już pisałam kiedyś,ze jest ona podstawą wszystkich oliwek. Różnica między parafiną,a oliwką jest taka,że parafina nie pachnie. Oliwka to parafina + dodatki zapachowe które czasem uczulają. Więc zamiast oliwki za kilkanaście zł. kupuję parafinę za 4zł. A ze skórką (oprucz tej na buźce) nigdy nie było problemów.
I co mam iść do apteki i tak po prostu poprosić eucerynę?

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Kiedy moj taki bedzie?

Będzie, będzie i to całkiem niedługo. Już mu niedużo brakuje

1) Zapomnialam wam powiedziec, ze chyba sie zetne na jeżyka. Jakas mam mega potrzebe sie kompletnie zmienic. Co myslicie?
Gratuluję decyzji radykalnej zmiany fryzurki!
Też byłam u fryzjera w zeszłym tygodniu i jak wyszłam to się poryczałam, bo teraz to dopiero wyglądam jak miotła Ehhh, a chciałam chociaż troszkę inaczej niż zawsze to mam... Cholercia zmian mi się zachciało

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
mały dostał Debridat - 2 razy dziennie po 2ml mamy dawac przez 4 dni, a potem 3 razy po 2ml przez 4 tygodnie plus raz dziennie Lacidobaby.On ma problem z perystaltyka jelit i trzeba mu ja pomoc unormowac, bo przez to pryczki tez go bola no i to przelewanie w brzuchu o jelitkach swiadczy. Do tego w razie ataków mega kolki mamy dawac Viburcol, nawet 2 razy dziennie. Poza tym pediatra stwierdziła, ze wszystko ok, mały wycghuchany, neurologicznie powiedziała, ze bardziej niz w porzadku - dzwigneła go za rece i sie podniósł, na brzuchu główke na długo podnosił i krecił w obie strony.

jelita o może być jego słaby punkt, po mamusi, która ma zespół jelita drażliwego
Tryzmam kciuki za szybką poprawę! A z takim asortymentem leków powinna naprawdę szybciutko nastąpić...

Cytat:
tifio- a my to chyba mamy dzieciaczki z tego samego dnia?
A tak jakoś wyszło
Nie wiem czy pamiętasz jak pisałam na poczekalni, że do 15-tego to napewno nie dochodze w dwupaku, a tu proszę jaki zonk! I to babci na imieniny się trafiło

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
chyba skaza, ale też na 100% nie wiadomo. Krostki są głównie na twarzy, ale jak jest gorzej to też trochę na całym ciele. Aż robią jej się takie czerwone obrączki i prawie że ranki- na szyi i ostatnio na przegubach
A jak przejedziesz palcem po policzku to skórka jest szorstka czy tylko czuć na niej pojedyncze krosteczki? Nasze krostki były/są takie czerwone i w samym centrum tego placka jest biały, ropny czubek. Jak wychodzimy na podwórko to wcale ich nie widać, bo pod wpływem zimna bledną...
Przepraszam jeśli już pisałaś, najwyraźniej musiałam przeoczyć, ale czy Wy czymś smarujecie te krostki czy tylko miałaś wyeliminować nabiał?

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
A to my
Śliczna z Was rodzinka! A synio jaki do Ciebie podobny!

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Moje dziecko dzis mi dało nieźle popalić. Już go więcej chwalić nie będę bo potem jak na złość- nie spi, marudzi... Aż myślałam, że będę musiała mu viburcol zapakować, ale chyba zasnął

U nas też zazwyczaj tak jest, że jak pochwalę Młodego to później jest niezła jazda bez trzymanki

Oczy Fifkowe są nie do zidentyfikowania, na bank jednak nie ma niebieskich po mamusi. W ogóle po mamusi to nie ma jak narazie nic Jak tak czasem kładę się w nocy koło niego i patrzę to jakbym koło ex się kładła te same miny, oczy, te same śmierdzące bąki ehhh
Rozwaliłaś mnie tym:hahah a:

Cytat:
Wstawiam swoją nową tapetę w telefonie. Normalnie gęba mi się cieszy, za każdym razem, jak biorę telefon. Technicznie bez komentarza (mszu), ale nie o to chodzi - dla wyjaśnienia, mierzyłam, które czapeczki są jeszcze dobre na tą jego głowiznę.
1. uśmiech dla mamusi
2. przymierzanie bucików
3. popatrzcie na mnie
Uśmiech bezcenny! Czadowy trampolek Ahh, boski ten Twój Borysek!

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 22:10   #4025
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

Dziewczyny - pomocy! Poradźcie coś na potówki
Mój synek ma do nich skłonność i ma wysypana całą główkę, kark i pod szyjką... Myślę, że był za ciepło ubrany na spacerze, bo w pokoju ma ok.20-21 st. i ubieram go w jedną warstwę ubranka i przykrywam do wys. paszek bawełnianym kocykiem (nie sztucznym jak większość kocy teraz typu mikrofibra, polar itd.).
Pediatra zaleca kąpiele w sodzie. Przemywałam mu skórę wodą z sodą, ale uszka mu sie okropnie od tego przesuszyły. Może znacie jakiś kremik na potówki?
Stary 2010-11-23, 22:33   #4026
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Cześć

Mój synek ma do nich skłonność i ma wysypana całą główkę, kark i pod szyjką... Myślę, że był za ciepło ubrany na spacerze, bo w pokoju ma ok.20-21 st. i ubieram go w jedną warstwę ubranka i przykrywam do wys. paszek bawełnianym kocykiem (nie sztucznym jak większość kocy teraz typu mikrofibra, polar itd.).
Pediatra zaleca kąpiele w sodzie. Przemywałam mu skórę wodą z sodą, ale uszka mu sie okropnie od tego przesuszyły. Może znacie jakiś kremik na potówki?
Z innego forum:
*kąpiel w nadmanganianie potasu, szałwii i krochmalu. Ta mieszanina działa cuda
*jeśli to rzeczywiście są potówki to można dziecko kapać w naparze kory dębu -bardzo pomaga, lub przemywać miejsca w których występują potówki takim naparem
*jeszcze tu poczytaj http://www.babyboom.pl/niemowleta/no...k/potowki.html

Osobiście nie sprawdzałam. Ale jesteś pewna, że to potówki?

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-11-23 o 22:37
Stary 2010-11-23, 23:06   #4027
Szczęśliwa
Zadomowienie

Nadrabiam od południa na raty, ale odpisywać jednak już nie mam sił- idę spać. Szczególnie, że w międzyczasie mąż wyłączył mi kompa i przez to wcięło zaznaczone cytaty
U nas już chyba koniec karmienia piersią- nawet oszukaństwo i podmianka nie działa. Odrzuciła pierś i koniec a dzisiaj kończy równo 2 miesiące.
Postanowiłam przez miesiąc odciągać i podawać w butli. Stąd moje pytanie do dziewczyn odciągających pokarm: odciągacie co 3h czy np. co 6???? I jak długo pokarm może stać w temp pokojowej? Czy laktator skutecznie podtrzymuje laktacje, czy widzicie u siebie spadek ilości pokarmu? ehhh jak ja to przetrwam.

Wszystkie wklejone dzisiaj dzieciaczki cudne i mamusie też fajne!

martynka81-sto lat i jeszcze dłużej w zdrowiu, szczęściu i miłości

aaneczka1984- Dominik ma niezłe pomysły

Zuziczka- moim zdaniem (wiedza zaczerpnięta od pediatry) taki przyrost jest w normie. Minimum to 180 gr na tydzień. Moja Dagula tez przytyła w ostatnich 13 dniach 480 gr więc podobnie.

Pomysł ze zmianą fryzury fajny! Ja sama uwielbiam zmiany i zawsze zapuszczam włosy- żeby ściąć radykalnie. Ostatnio miałam bardzo krótkie po poronieniu- ciachnęłam na poprawę humoru. Teraz zapuszczam, a jak będą już półdługie to znów ciach na krótko- uwielbiam zmiany.

A moja córa oczy ma nadal ciemno niebieskie.

Pomidora- ja też ostatnio leżałam w sypialni (teraz śpię u małej) i wróciły wspomnienia z ciąży, trudności w spaniu się przypomniały i tak sobie przypominałam jak to było z tym brzuchem

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
co do fryzurki to ja mam taką teraz pokazuje dwa rozne zdjecia tył i przód
Też taką miałam ponad rok temu.

Cytat:
Jak tak czasem kładę się w nocy koło niego i patrzę to jakbym koło ex się kładła te same miny, oczy, te same śmierdzące bąki ehhh
Ty jednak jesteś fajna

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 02:53   #4028
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
ja też tak rozpieszczam Fifka on nawet w dzień śpi w moim małżeńskim łózku hehe. Jakos tak wolę mieć go na oku, druga sprawa to przyzwyczaił się do mojej obecności, ciagłego głaskania i przytulania a co mu będę żałować, w końcu mamy tylko siebie
Dokładnie dajcie siebie sobie nawzajem ile wlezie
ja też tak robię, Pablicjusz jest zawsze z mamunią, nawet zasypia trzymając mnie za rękę. Ech, a niebawem usłyszymy: Mamo!!! Nie całuj mnie, jestem już duży!!! i... serce nam pęknie

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
NIKaP-n, ja narazie z proszku nie rezygnuję, bo chyba musiałabym wszystko jeszcze raz wyprać, żeby zobaczyć czy to aby napewno proszek. Pokąpiemy Go w Oilatum i zobaczymy czy będzie poprawa. Jeśli tak owa nie nastąpi to wtedy biorę się za pranie Oliwki niestety nie możemy używać schleckerowskiej, bo nie ma u nas takiego sklepu Na tą chwilę została całkowicie odstawiona, tylko boję się ciemieniuchy
Kochana ja nie prałam od razu w nowym, ale sama wiesz- jak często to pranie się robi, więc przy najbliższym zmieniłam. Dzidziuś nie jest drogi, warto spróbować
a co do oliwki- to bezpieczna jest też bambino, choć zapach mnie odstrasza...

---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ----------

Cytat:
Mam to samo i w sobotę idę do fryzjera ściąć tak i ufarbować na rudo Potrzebuję dokonać zmianyyyyyyyyyyy
Super fryz, to Marta (czy jak jej) z Top Model ? ta, co na rurze dyla?
Niestety, moje kręcidła by się zupełnie nie układały

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość

A to mój wspomnień czar

Rewelacyjna pamiątka, że Tobie się Kobieto chciało

Cytat:

Motyla Noga!!!

Kocham to Twoje przekleństwo Mała

W dodatku przypalilam garnek (znowu ) polamalam wieszak.
I gdy chcialam zrobic zdjecie Olkowi (bo tak fajnie lezal) to sie okazalo, ze bateria mi padla..

Chyba Tobie gary na Gwiazdkę zafundujemy zbiórka na forum!

A tak w ogole, to Olo wazy 4370 i wydaje mi sie ze malo przybral, bo przez 13dni "tylko" niecale 400gr
Lekarka za to mowi, ze ok.

ja myślę, że na fakt bycia wcześniakiem, to Oluś będzie mniej przybierał niż podają w tabelkach, nie martw się

Ide skrobac pierogi...
Nie no, i ja nie zostałam na nie zaproszona

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość

Mszu wybierz które lepsze (robione w dzień, pod oknem, bez flesza )
DZIĘKUJĘ za porady
Śliczna

Cytat:
Ilona- fajny fryz ale ja musze bez grzywki (wlosy by mi sie jak rynna wygieły....)
Myslalam o czyms takim :
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=595
Ciocia Monia Cię nauczy tego klik
To Hermiona!!!

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
A to my
Super Rodzinka

[QUOTE=ycnan;23414960
1. uśmiech dla mamusi
2. przymierzanie bucików
3. popatrzcie na mnie [/QUOTE]

Borysinka jest przepięknym Chłopczykiem
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 07:26   #4029
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Cześć

U mnie krochmal działa cuda. Mała łyżeczka mąki ziemniaczanej zalana wrzątkiem do małego kubeczka i do wanienki

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Super fryz, to Marta (czy jak jej) z Top Model ? ta, co na rurze dyla?
Niestety, moje kręcidła by się zupełnie nie układały

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
hehe to tak jak u mojej znajomej..pije tylko od ojca..pisałam Ci dziś o tym
W szoku byłam, ale dobre i to bo to TZ będzie z nim zostawał jak ja na uczelni będę

Cytat:
IlonaN2, a jak mierzysz kilka razy pod rząd temperaturę, to wychodzi mniej więcej taka sama? Bo może termometr Ci szwankuje?
Na rudo powiadasz... hmm...

No właśnie na Franka nie a na mojej i TZ tak dziwne i sama nie wiem co i jak

Kochane, zakładała już któraś wkładkę antykoncepcyjną? Ja najprawdopodobniej się zdecyduje. Jeszcze muszę iść do ginki, żeby "pozwoliła", ale w mojej sytuacji (cesarka, sytuacja finansowa, psychiczna nietolerancja gumek , plany na kolejne dziecko dopiero za 3-4 lata) to najlepsze wyjście.

Wkładka to raczej nie jakoś nie mogę sobie pomyśleć że będę coś tam miała Ja myślałam na początku o zastrzyku na 3 miesiące Albo w piątek albo we wtorek idę do gina to się okaże co mi zaproponuje na poje policystyczne jaja

1. uśmiech dla mamusi
2. przymierzanie bucików
3. popatrzcie na mnie
Ale przystojniak Wszystkie laski jego Oprócz tych z Krakowa co mój Franek wyrwie

U nas PRŻĘNIA się kolejny dzień się zaczął I o co chodzi Czy mu te cycki moje nie pasują? Pzrekłądam go do drugiego cycka jak zaczyna się prężyć ale nic to nie zmienia A dzi jak obudził się na karmieni o 5 to potem jak spał to tak stękał głośno tak mu się w brzuchu przelewało a TZ stwierdził że to przelewanie zaczęło się jak Espumisam zaczęłam podawać i teraz się zastanawiam czy te kupki śluzowate też nie I odstawiam dziś epumisam i zobaczymy.
Cały czas On chce jeść a przy cycku cyrki ostawia A w nocy jak aniołek Budzi się koło 2 je 5 minut i zasypia pięknie A od 5 zaczyna się jazda
Dziś na USG bioderek jedziemy A potem chyba do dentysty bo mnie ząb zaczął bolec wczoraj

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-11-24 o 09:18
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 07:57   #4030
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

Pochwalić się muszę, że moje dziecię zaczęło podnosić główkę podpierając się na ramionach, a nie tylko wyginając ciałko Kolejny krok w stronę raczkowania

Moja Kinia też już podnosi, ale ona jakoś wcześnie zaczęła od jakichś dwóch tygodni

Wstawiam swoją nową tapetę w telefonie. Normalnie gęba mi się cieszy, za każdym razem, jak biorę telefon Technicznie bez komentarza (mszu ), ale nie o to chodzi - dla wyjaśnienia, mierzyłam, które czapeczki są jeszcze dobre na tą jego głowiznę.
1. uśmiech dla mamusi
2. przymierzanie bucików
3. popatrzcie na mnie
Jaki model słodki ten twój dzieć
to mam propozycję..odwiedź nas z synem no ale jak skończa studia
Cytat:
gabisun, czy Kinia nie ma nic po Tobie? Szok!
nie no owszem ma...spanie z otwartą buzią no i jeszcze jedną część ciała ma po mnie a tak serio to: oczy robią jej się zielone, ale oboje z tż takie mamy, policzki ma takie pączkowate to po mnie włoski ma takie brązowawe ale po kim ja mam ciemny brąż a tż ciemny blond, szatyn, no chyba, że jej ściemnieją i jeszcze niektórzy widzą u niej ciemną karnacje no to po mnie w ogóle to myślałam, ze moje geny są dominujące a tu nawet ważyła tyle co tż podczas narodzin

Cytat:
ja też tak robię, Pablicjusz jest zawsze z mamunią, nawet zasypia trzymając mnie za rękę. Ech, a niebawem usłyszymy: Mamo!!! Nie całuj mnie, jestem już duży!!! i... serce nam pęknie
pięknie napisane ja moją małą to też mam czasami ochotę zacaowac, a jeszcze jak zaczyna się śmiać na głos jak ją całuję po brzuszku to wymiekam

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 08:06   #4031
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

pięknie napisane ja moją małą to też mam czasami ochotę zacaowac, a jeszcze jak zaczyna się śmiać na głos jak ją całuję po brzuszku to wymiekam

Dokładnie ja jak widzę bezzębny uśmiech, to reszta świata się dla mnie nie liczy

gabi bo to Córeczka Tatusia, to jak może po Tobie wszystko mieć?
Synuś będzie miał wszystko po Tobie
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 08:25   #4032
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie ja jak widzę bezzębny uśmiech, to reszta świata się dla mnie nie liczy

gabi bo to Córeczka Tatusia, to jak może po Tobie wszystko mieć?
Synuś będzie miał wszystko po Tobie
oby, oby..a jak będzie druga córka

Stary 2010-11-24, 09:56   #4033
falbala
Raczkowanie

w imieniu Wiktoa dziekuje za miłe slowa pod jego adresem )))

a moje dziecię puscilo dzisiaj mega pawia zalewajac połowe naszego łózka w sypialni o nim samym nie wspomne
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 10:00   #4034
tifio
Rozeznanie

Cytat:

Oj pęknie pęknie, ale co poradzisz? Taka jest kolej rzeczy...

Kochana ja nie prałam od razu w nowym, ale sama wiesz- jak często to pranie się robi, więc przy najbliższym zmieniłam. Dzidziuś nie jest drogi, warto spróbować
a co do oliwki- to bezpieczna jest też bambino, choć zapach mnie odstrasza...
Wiem, wiem, ale ja mam poprane ciuszki także na zapas Jeśli będzie taka konieczność to napewno zmienię, bo nie będę dziecka męczyć, ale najpierw muszę sprawdzić czy to napewno proszek.
Co do oliwki to też mnie ten zapach przeraża no i te żółte plamy, które zostają na ubrankach

Cytat:
U mnie krochmal działa cuda. Mała łyżeczka mąki ziemniaczanej zalana wrzątkiem do małego kubeczka i do wanienki

Wypróbuję po kolejnej wizycie u teściów

U nas PRŻĘNIA się kolejny dzień się zaczął I o co chodzi Czy mu te cycki moje nie pasują? Pzrekłądam go do drugiego cycka jak zaczyna się prężyć ale nic to nie zmienia A dzi jak obudził się na karmieni o 5 to potem jak spał to tak stękał głośno tak mu się w brzuchu przelewało a TZ stwierdził że to przelewanie zaczęło się jak Espumisam zaczęłam podawać i teraz się zastanawiam czy te kupki śluzowate też nie I odstawiam dziś epumisam i zobaczymy.
Cały czas On chce jeść a przy cycku cyrki ostawia A w nocy jak aniołek Budzi się koło 2 je 5 minut i zasypia pięknie A od 5 zaczyna się jazda
Dziś na USG bioderek jedziemy A potem chyba do dentysty bo mnie ząb zaczął bolec wczoraj
Nie zazdroszczę prężenia, stękania itp. U nas wczoraj były małe problemy brzuszkowe, ale dziś jest już ok. Życzę szybkiej poprawy, aby Franuś się tak nie męczył
Powodzenia na usg bioderek! Trzymam kciuki, aby było w porządku

Cytat:
nie no owszem ma...spanie z otwartą buzią no i jeszcze jedną część ciała ma po mnie a tak serio to: oczy robią jej się zielone, ale oboje z tż takie mamy, policzki ma takie pączkowate to po mnie włoski ma takie brązowawe ale po kim ja mam ciemny brąż a tż ciemny blond, szatyn, no chyba, że jej ściemnieją i jeszcze niektórzy widzą u niej ciemną karnacje no to po mnie w ogóle to myślałam, ze moje geny są dominujące a tu nawet ważyła tyle co tż podczas narodzin
No to w sumie niewiele ma po Tobie... Ale nic się nie martw z czasem się troszkę zmieni i już nie będzie taka do Tż-ta podobna

A z tym synusiem mamusi jak pisały dziewczyny to też nic nie wiadomo, bo np. mój Franek jest podobny właśnie do... męża! Podobnież tylko oczy ma po mamusi - takie ogromniaste

Stary 2010-11-24, 10:05   #4035
martynka81
Rozeznanie

Jeszcze raz wielkie dzięki za życzenia urodzinowe no i kompementy pod adresem Filipka

Ycnan - ale masz przystojniaka w domu, Borysek jest cudny
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 10:24   #4036
martucha84
Zakorzenienie

martynka81 słodka fotka gratuluję znośnego przeżycia szczepienia

Eveliouses jaki kawaler

Klarissa trzymam kciuki za karmienie, no i myślę że dobrze postanowiliście z tymi chrzcinami, szczerze bynajmniej. my idziemy dziś, załatwić wszytko musimy poprosić księdza o "dyspenzę" dla siostry w uczestnictwie w naukach, bo do kraju wróci dopiero na same święta ciekawe co powie

tifio dziękuję za słowa otuchy, trzymam kciuki za wysypkę żeby szybko się ulotniła, super że chrzciny się udały rewelacja

Zuziczka tragicznie mieliście w tej przychodni, a tekst pediatry mnie rozwalił, u nas za każdym razem tak pielęgniarka pyta.. i dodaje "dziwne to pierwsze dziecko w życiu które szczepie i tak ryczy" aha jasssne

Pomidora super masz te fotki brzuszkowe, takie jedno fajne zestawienie. A my tak w piątek mamy psychologa ma podobno sprawdzić jego "uspołecznienie i emocje" hmm.. potem 2 grudnia mamy pierwszą rehabilitacje, 6 grudnia mamy neurologa i usg, a 4 stycznia neurologopeda
gdzieś po drodze ma mieć badanie słuchu i wzroku ale to w ośrodku już. Najwięcej sie dowiemy teraz u psychologa, tak myślę, no i u neurologa w MIkołaja, mam nadzieję że dostaniemy prezent.. a nie "rózgę"

Zuziczka obcinaj się ja też po porodzie ciachnęłam się na krótko trzeba było coś zmienić, moje dziecię od początku ma stalowo niebieskie oczy (jak ja) i nie wiem czy mu się to zmieni

idę was nadrabiać dalej

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

anilkadro słodziachna księżniczka

falbala cudna rodzinka

ycnan Borysek rządzi! w tej czapie wymiata! czadddd

martynka81 i jeszcze ode mnie spóźnione ale szczere NAJLEPSZEGO
Stary 2010-11-24, 10:26   #4037
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Klarissa, Twojego szefa już nie będę komentować, bo brakuje mi słów, których można użyć na forum
A komplementy nie były tylko dla Natalki
Gratuluję podjęcia tak odważnej decyzji dotyczącej chrztu! Czekam na wieści co ksiądz na tą Waszą "prawdę"...
Tą sprawą zajmiemy się dopiero po nowym roku

Cytat:
Ja próbowałam krochmalu na nasze krostki ale nie pomogło

Cytat:
Ale przystojniak Wszystkie laski jego Oprócz tych z Krakowa co mój Franek wyrwie
Znaczy się trza pilnować Natalki

Cytat:
Może powinnaś poradzić się jakiegoś lekarza? Myślę, że problemem nie jest twoja pierś tylko jego brzuszek. Przelewanie w brzuszku to objaw problemów z trawieniem.

-----------------------------
Całe życie chodzę z rozpuszczonymi włosami bo najlepiej się tak czuję i chyba najlepiej wyglądam (no i nie umiem się uczesać ) ale teraz muszę coś wymyślić bo Natalka nauczyła się łapać za włosy i jak tak dalej pójdzie to będzie miała łysą matkę znacie coś do uczesania oprócz warkoczyka i kucyka?

Smaruję od wczoraj jej buźkę tą robioną maścią za 5 zł na razie jednak nie widzę żadnej różnicy. Natomiast zauważyłam, że mojemu dziecku włoski powoli zaczynają się kręcić, wygląda na to, że jest szansa na pokręcone maleństwo chociaż troszkę się jej przerzedziły w porównaniu do tego jak miała po urodzeniu.
Stary 2010-11-24, 10:28   #4038
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Kalex a ten Debridat to jest na receptę. U nas pediatra stwierdził, że jelitka mogą nie radzic sobie z przetwarzaniem laktozy z mleka dlatego ma takie prężenia. Dostaje Delicol i chyba jest poprawa bo w dzień więcej śpi i troszkę mniej się pręży.
Debridat jest na recepte a nad Delicolem tez myslałam,zebu mu moze podać?

Cytat:
Kolejne kupki też śluzowate kalex i kaska bo Wy pisałyście o podobnych objawach z tego co pamiętam Wasze pociechy też takie miały prężenie, gazy, przelewanie się w brzuszku? A kupki są też ze śluzem?
u mnie akurat sluzu w kupce nie ma

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Od kiedy dzieciaczek powinien dźwigać główkę leżąc na brzuszku? Natalka kręci główką na wszystkie strony, ale tak leżeć i unosić łebek to nie potrafi.
mój to od 2 tygodnia podnosi nawet wczoraj pediatra była zdziwiona,ze on tak juz główkę dźwiga (w załaczniku foto-niewyrazne, bo w ruchu
)
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 10:32   #4039
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Kalex moja strasznie szybko zaczęła główkę dzwigać do góry, a dziś zauważyłam, że jak trzymam ją w pionie do odbicia to już sama głowę na sztywno trzyma

a teraz śpi na balkonie, bo wyrodnej matce nie chciało się gondoli na dół dzwigać i dziś zamiast spaceru drzemka na balkonie
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 10:41   #4040
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:

mój ma to samo-bulgocze mu w brzuchu,ze hej na razie dostał Debridat wczoraj wieczorem i dziś rano oraz wczoraj dziś Lacidobaby, zobaczymy czy i kiedy będzie jakaś poprawa.
aaaa...w ogóle to wczoraj wreszcie udało mi sie okiełznać ręczny laktator z Aventu, odciągnęłam mleko i mały wpił je z rozpuszczonym w nim Lacidobaby z butli wykorzystałam do tego jeszcze nie testowany na nim smoczek silikonowy do butli z aventu i zassał go od razui wczoraj i dziś wydoił mleczko z butelki

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Kalex moja strasznie szybko zaczęła główkę dzwigać do góry, a dziś zauważyłam, że jak trzymam ją w pionie do odbicia to już sama głowę na sztywno trzyma
no to możemy sobie rękę podać
Stary 2010-11-24, 10:51   #4041
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Tą sprawą zajmiemy się dopiero po nowym roku
Tak czy siak czekam na wieści

Cytat:
mój to od 2 tygodnia podnosi nawet wczoraj pediatra była zdziwiona,ze on tak juz główkę dźwiga (w załaczniku foto-niewyrazne, bo w ruchu
)
Ale z niego siłacz! Mój próbuje, ale słabo mu to jeszcze idzie - najwyraźniej ma za ciężką głowę Ale jak Go pionizuje to już ładnie trzyma, z resztą od urodzenia ją tak dźwiga

Stary 2010-11-24, 10:51   #4042
gabisun
Zakorzenienie

Klarissa dla mnie taka fryzura na szybko to "banan", zawijasz i zapinasz klamerką

Kalex ładnie moja już próbuje podnosić jak leży na plecach, ale jej nie pozwalam, bo to za wcześnie jeszcze. A w pionie to już dawno glówkę trzyma i rozgląda się zza mojego ramienia

Stary 2010-11-24, 10:55   #4043
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:

Ale z niego siłacz! Mój próbuje, ale słabo mu to jeszcze idzie - najwyraźniej ma za ciężką głowę Ale jak Go pionizuje to już ładnie trzyma, z resztą od urodzenia ją tak dźwiga
Cytat:
Kalex ładnie moja już próbuje podnosić jak leży na plecach, ale jej nie pozwalam, bo to za wcześnie jeszcze. A w pionie to już dawno glówkę trzyma i rozgląda się zza mojego ramienia
dziękowacwiadomo,że każde dziecko ma swoje tempo rozwoju, takze czy prędzej czy poźniej każde główkę dźwignie
Stary 2010-11-24, 11:10   #4044
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Tak, i pod warunkiem jeśli znajdziemy odpowiednich chrzestnych, którzy się podejmą opieki nad małą w tym religijnym względzie. Natomiast sądzę, że się nie zgodzi. Wyraźnie nie spełniamy warunków jakie powinni rodzice spełniać aby móc ochrzcić swoje dziecko.

co do chrztu ja bierzmowania nie mam , mąz ma , miał zone juz i my mamy tylko slub cywilny i ksiadz mi powiedział(nie z mojej parafi bo u mnie to sie nawet pytac nie bede jedynie tż)że KAŻDY KSIĄDZ musi DAĆ RODZICĄ CHRZEST DZIECKA!!! Tak mi powiedział ksiadz

ja moją małą kłade po kąpieli na brzuszku to już unosi główke i lekko kręci tak jak ją biore na piersi to samo robi chodz ma 3 tyg i 1 dzien

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Eveliouses ja mialam zawsze długie włosy tylko mialam taki problem z nimi gęste i się krecily tylko pod spodem ehhhh masakra, w kwietniu lub maju podjełam zla decyzje i sie obciełam na prosto do ramion deprecha była jak nie wiem co, pozniej nic z nimi nie robilam bo w lipcu był slub nasz, we wrzesniu się obciełam tak jak na obrazkach i jestem bardzo zadowolona bo z tyłu mam wycięte i nie musze prostowac z przodu tez elegancko,szczerze tesknie za długimi i włosy na grzywie do góry i kucyk ale jakos przezyje

naked-ja ucze od razu w łozeczku bo potem bedzie chciała z nami spac a tego bym nie chciała zero intymnosci,ty sobie z jednej strony mozesz pozwolic na to by Filipek z tobą spał bo nie masz tż JAK NARAZIE a jak sie ktos pojawi w twoim zyciu będzie ciezko Filipkowi sie na łozeczko nastawic, ja moja usypiam na rękach bez bujania, chodz tż buja ale ma zakaz i do lozeczka przewaznie jak ją odstawiam budzi sie ale zostawiam pomarudzi i usypia a jak bardzo marudzi znów biore heee

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:12   #4045
tifio
Rozeznanie

No to teraz przyszedł czas, aby się zaprezentować

Oto Franuś
1 - mszu czy ta fota nada się do kolażu, czy mam dalej polować?
2 - Franuś w całej okazałości
3 - Dość już tych zdjęć! Ileż można pozować?

Stary 2010-11-24, 11:15   #4046
malwina1204
Rozeznanie

Co do zmian ŚWIETNY POMYŚL dziewczynki bo jesteśmy świeżo upieczonymi matkami i musimy sie ładnie prezentowac i sie lepiej czuć,moją zmianą wielką było sciecie tylu włosów ale jest SUPERRR a na świeta Bozego Narodzenia chce sie ufarbowac na CZARNY bo mam taki od fioletu ..... ale jak chce na czarny musze zaczac chodzic na solarium bo nie byłam 10 miesiecy SZOK ahahaaa

Stary 2010-11-24, 11:28   #4047
malwina1204
Rozeznanie

Amelka
mszu - mam nadzieje ze cos wybierzesz do kojazu ja bym dała nr 4
dwa ostatnie z wczorajszej kąpieli

Edytowane przez malwina1204
Czas edycji: 2010-11-24 o 11:32
Stary 2010-11-24, 11:36   #4048
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Amelka
Czy ona przypadkiem nie ma za dużego smoczka? Cały nosek jej zasłania... Śliczna ta Twoja kruszynka! A jak dźwiga główkę - mała siłaczka

Stary 2010-11-24, 11:39   #4049
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Czy ona przypadkiem nie ma za dużego smoczka? Cały nosek jej zasłania... Śliczna ta Twoja kruszynka! A jak dźwiga główkę - mała siłaczka
szukałam mniejszego nie było kobita w sklepie ma sprowadzić czekamy,dziekuje za mile slowa

Stary 2010-11-24, 11:41   #4050
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Amelka
ale ślicznota
na 2 ostatnich zdjęciach to jak lalka wygląda
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości