2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 14:57   #3991
Zuziczka
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

AaAAaaaaAAAAAAAaaaa!

To juz moj trzeci post, bo przed chwila pokracznym przycisnieciem klawiszy skasowalam caly tekst!!! A pisalam w nim, ze padl mi komp i zzarlo mi cytaty...

Motyla Noga!!!

W dodatku przypalilam garnek (znowu ) polamalam wieszak.
I gdy chcialam zrobic zdjecie Olkowi (bo tak fajnie lezal) to sie okazalo, ze bateria mi padla..

Z tego co pamietam-
Martynka- Dziewuszko Mamusko Wszystkiego naj z okazji Urodzin! Duzo duzo cieplych chwil z Rodzinka!
Zdjecie Mlodego- slodziachne!

Evi- twoj Radus sliczny chlopaczek!

Klari- przytulam Kochana. Dziwny ten twoj pediatra, chyba nawet moja jest lepsza...

Aniu- moj Olo gada jak najety, gdy ma dobry humor- Czyli na Przewijaku a wtedy na ogol robi takie - A.. Gu! i smiecznie, bo tak osobno to wymawia. i jeszcze mowi " Nie!" hehe

A tak w ogole, to Olo wazy 4370 i wydaje mi sie ze malo przybral, bo przez 13dni "tylko" niecale 400gr
Lekarka za to mowi, ze ok.

Ide skrobac pierogi...
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 15:48   #3992
malwina1204
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Nika, pytałaś o prezenty. Tymuszka dostał od chrzestnego fotelik FP ten http://allegro.pl/fisher-price-3w1-l...313147129.html
Od chrzestnej i jej męża (drugiego brata) łóżeczko turystyczne (jeszcze go nie złożyliśmy, więc nie wiem jak wygląda i wielkiego anioła do powieszenia
Od szwagra i szwagierki matę edukacyjną tę http://allegro.pl/mata-malpia-wyspa-...313183567.html
Od moich rodziców tego konika z FP (tylko wcześniej dali) i fotelik do karmienia taki http://allegro.pl/krzeselko-6-36-dre...327152190.html
Od teścia wybraliśmy sobie krokodyla tego http://allegro.pl/fisher-price-kroko...326141276.html
Od dziadków i cioci dostał kasę, którą na razie wkładamy na lokatę. Także to by było tyle
swietne prezenty wybrałas dla Tymka

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Eveliouses,Martynka-śliczne zdjęcia pociech!

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

u mnie tydzien kryzysowy tz pracuje od 22 do 6 rano nie ma jak pospac mamy jeden pokoj szkoda mi go bardzo bo jak on chce po spac to mała sie budzi i placze .... mowilam mu ze musimy cos znalesc wieksze mieszkanie ale boje sie że sobie nie damy rady finansowoale inaczej sobie dalszego zycia nie wyobrazam

z małą sobie tez nie radze jak placze to czuje sie bardzo bezradna i mam wyrzuty sumienia jak placze bidulka

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

naked- 4 zdjecie najsłodsze jak dla mnie
dlaczego twoj maluszek musi miec te cwiczenia??? skad sie dowiedziałas że musi miec itp jak ja mam sprawdzić to czy Amelce to nie jest potrzebne???

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 15:55   #3993
Pomidora
Zakorzenienie

Naked, fajne macie te ćwiczenia - my tyle nie mamy. Jak będę ćwiczyć to mąż porobi zdjęcia i też wkleję.

Ycnan, ja używam Pampersów S&P i nie widzę różnicy w chłonności. Do zapachu już się przyzwyczaiłam, a cena jest zawsze przystępniejsza. Też kupowałam ten dwupak w realu i jestem bardzo zadowolona z ceny Męża skrzyczeć za siedzenie przed kompem!

Ilonko, ja nie byłam w stanie odciągać mleka między karmieniami - nic mi nie leciało. Kiedyś mały przespał karmienie, ja odciągnęłam i od tej pory jak dostaje butlę to odciągam zamiast karmienia - dzięki temu mam jedną porcję zawsze w zamrażalniku Ale jak to też się skonczy to jak będe wychodzić to Tymula będzie dostawał mm - nie umrze od tego. Franuś supr wygląda!

Gabisun, pewnie, ze twoje rady się przydają! Nie tylko Marcie, ale i ja czytam zawsze z ciekawością, wiem na co zwracać uwagę dzięki tobie Także, kochana, jesteś na wątku naprawdę doceniana!

Marta, to ja się pogubiłam - kiedy ty masz to usg i coś będzie wiadomo?

Kalex, jak brzuszek małego i wizyta lekarza? Mam nadzieję, ze coś pomoże

Niuniuniau, i co zrobiłaś intuicyjnie? Matko, ja przy takim zachłyśnięciu to bym chyba ze strachu umarła!

Mszu, ja chyba nie doczytałam - jakis nowy kolaż robisz? To ja jakieś ładne zdjecie Tymuszki wybiorę. A ty się obijasz i nie ma nowych zdjeć Nadii - a ja czekam paskudo jedna na te śliczne fotki i czekam! Musisz się poprawić No i ja się domagam z pełną stanowczością adresu bloga!

Klarissa, wybacz, ale masz lekarza idiotę! Jak nie chcesz karmić piersią to ok, ale jak chcesz to jak on może ci mówić, ze masz na tydzień to prerwać i zobaczyć co będzie?! Noż normalnie mnie rozwalają lekarze! Jak ten, który mi wmawiał, ze przy antybiotykach na rogówkę nie moge karmić piersią, a potem okazało się, ze jednak mogę. Kochana, jeżeli chcesz karmić piersią, to nie dostawiaj małej! Nie wrócisz potem do kamrienia, nie ma szans. Może odstawiaj po kolei różne produkty? Kochana, nie wiem, co ci poradzić Co do rozmowy z księdzem to uważam, ze bardzo dobrze robicie - to uczciwe i mądre

Eveliouses, my mieliśmy też problemy z noskiem, też kilka razy dziennie psikaliśmy wodą morską, a potem nam pediatra powiedziała, że częste psikanie i używanie fridy powoduje opuchnięcie śluzówki nosa i jeszcze większe problemy! Lepiej właśnie nawilżać pokój. My mamy nawilżacz i się sprawdza (tylko teraz nie mogę go znaleźć, jak znajdę to ci wkleję). Raduś na tym zdjęciu podobny do mojego Tymcia - nie wiem, czy coś ma w minie czy co Śliczny chłopak! I ma super pajacyk!

Martynko, wszystkiego naj naj naj! Spełnienia marzeń Młody rewelacyjny - fajną ma minę na zdjęciu

Tifio, cieszę się, ze Franek taki grzeczny na chrzcie był! I że wszystko się udało Oby zabiegi na skórę pomogły. Pewnie się meczycie z tymi krostkami - niech już miną i niech Franciszek ma już głaciutką skórę

Zuza, czyli mamy ten sam system rehabilitacji A to ma jakąś nazwę, orientujesz się? Bo wszyscy mnie pytają, a ja nie wiem, co to za system Tekst dnia rewelacyjny - lekarz jajcarz

Tymcio mał dziś szczepienie na pneumokoki. Rozpłakał się oczywiscie na maksa, a teraz śpi mój aniołek. Waży już... równo 6 kg! Normlanie beczka z niego niesamowita

A ja wczoraj jakoś tak powspominałam i zrobiłam sobie porównanie moich zdjęć z roznacym brzuszkiem. Też macie tak, ze nie możecie uwierzyć, ze chodziłyscie z takim dużym brzuchem? Ja mam wrażenie, że miałam go przyczepionego i nie mogę sobie przypomnieć jak to było, kiedy był takie wielki.

A to mój wspomnień czar

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:35   #3994
Zuziczka
Rozeznanie

Pomi- no wlasnie nie wiem jakim systemem cwiczymy i czy to w ogole jest jakis system. Pani rehabilitantka jeszcze tak mu masowala glowe (zeby nie krzywil) ze cale cialo lezy na stole a glowa zwisa poza i ona ja naprzemiennie z reki do reki przeklada. Wyglada to strasznie, ale maly to lubil Idziemy jutro na rehabilitacje na nfz, zobaczymy jak tam bedzie.
Tymcio juz taki duzy jak Pawcio Niki
Kiedy moj taki bedzie?

Klari jak cie to pocieszy.
Moja pediatra dzisiaj, gdy jej powiedzialam ( w locie) ze Olek strasznie prezy przy karmieniu powiedziala, ze powinnam sciagac i dawac mu z butli a na moje-Olek nie znosi butli. Powiedziala, ze ma sie nauczyc. Nie przekonala mnie...

1) Zapomnialam wam powiedziec, ze chyba sie zetne na jeżyka. Jakas mam mega potrzebe sie kompletnie zmienic. Co myslicie?

2) Czy ktores z waszych dzieci zmienilo juz kolor oczu? Olek na bank bedzie mial niebieskie ale jestem ciekawa jak to u was wyglada.

Edytowane przez Zuziczka
Czas edycji: 2010-11-23 o 16:37
Stary 2010-11-23, 16:45   #3995
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

Ja tak tylko z doskoku

chciałam zapytać czy któraś z was ma jakieś zabawki z firmy LAMAZE bo chcę kupić małemu takiego konika ale nie wiem czy napewno fajny
http://allegro.pl/lamaze-konik-inter...334685517.html

No i też poszukuję dobrego nawilżacza.... jak coś znajdziecie fajnego dajcie znać

Moje dziecię dziś ma jakieś ciężkie chwile... piszczy non topa... najlepiej mu na rączkach i jakoś mało śpi :/

A TAK WOGLE TO DZIŚ PIERWSZY RAZ SIĘ UŚMIECHNĄŁ wprawdzie więcej razy do pluszaka jak do mnie, ale hmm coż ja zła kobieta jestem :P
Coś mi się zdaje że dzisiejszym podejrzanym za humorki jest kolejny skok.....

Trzymajcie się
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:57   #3996
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Hmmm, podniesiona ta temperaturka, a gdzie mierzyłaś, w pupce?
No właśnie nie na czole tym jednosekundowym Potem miał kreskę więcej Teraz 36.7 Ja już sama nie wiem może ten termometr Ale coś z moim dzieckiem jest nie tak od wczoraj a dziś to już masakra Cycka nei chce bo się pręży, butli nie umie Nie wiem albo to skok albo nie wiem sama wrrrrrrrr
Dlaczego oni nie mają takich lampeczek i np. zielona jestem głodny, czerwona zrobiłem kupę, niebieska boli mnie brzuch itp...

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

1) Zapomnialam wam powiedziec, ze chyba sie zetne na jeżyka. Jakas mam mega potrzebe sie kompletnie zmienic. Co myslicie?
Mam to samo i w sobotę idę do fryzjera ściąć tak i ufarbować na rudo Potrzebuję dokonać zmianyyyyyyyyyyy

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-11-23 o 17:00
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:23   #3997
cellaris
Rozeznanie

Marta nma dzisiaj dzień śpiocha, mam nadzieję,że w nocy jej się nie odmieni i też będzie spała...

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Kiedys mi Dominik napachał do niego chusteczek nawilżonych i tak mi sypialnie zapachniło że szok..nie mogłam dojść z czego ten zapach jest, a tu patrze przy myciu..chusteczki
Oj wyobrażam sobie jak musiałas mieć sypialnię "upachnioną"

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
cellaris, niezły prezent zrobiły Wam Twoje koleżanki, chociaż Martę masz "z głowy"
Oj, mój Franuś był faktycznie naubierany, bo te garnitury mają tyle części... Dobrze, że jeszcze kamizelki w komplecie nie było
Dopiero doczytałam - nie oliwkujesz Marty? Używasz samej parafiny? Wszystko z jej skórką jest w porządku? Może ja coś źle zrozumiałam...
dokładnie, w sumie to używamy przede wszystkim euceryny, wygląda jak wazelina,ale pod wpływem ciepła się rozpuszcza. A jak braknie euceryny to mam w zanadrzu parafinę. Już pisałam kiedyś,ze jest ona podstawą wszystkich oliwek. Różnica między parafiną,a oliwką jest taka,że parafina nie pachnie. Oliwka to parafina + dodatki zapachowe które czasem uczulają. Więc zamiast oliwki za kilkanaście zł. kupuję parafinę za 4zł A ze skórką (oprucz tej na buźce) nigdy nie było problemów.

Cytat:
A my doszliśmy do wniosku z tż-tem, że pójdziemy i uczciwie powiemy księdzu, że żadne z nas do kościoła nie chodzi, ale nie jesteśmy pewni co do małej, nie chcemy jej zamykać drogi do ewentualnych sakramentów....
klask i: jak mawia dzisiejsza młodzież...szacun...:brzy dal: a tak na serio to gratuluję tak dojrzałej i uczciwej postawy. Niewiele osób na tto stać

Cytat:

2) Czy ktores z waszych dzieci zmienilo juz kolor oczu? Olek na bank bedzie mial niebieskie ale jestem ciekawa jak to u was wyglada.
Moja malutka chyba będzie miała niebieskie oczka po tatusiu bo jej jaśnieją.
A co do włosków jestem za sama w czwartek idę zciąć i pofarbować włosy,a w piątek kosmetyczka i powrót do moich zelowych pazurków. A jak się już "wylaszczę" to postrzelam w końcu te obiecane foty

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
No właśnie nie na czole tym jednosekundowym Potem miał kreskę więcej Teraz 36.7 Ja już sama nie wiem może ten termometr
Na tym jednosekundowym marta też ma np 37,3 a po 10 minutach 36,7 ale podobno takie małe dzieciaki nie mają jeszcze dobrze wykształconej termoregulacji i nawet przy intensywnym płaczu temp.może do 38 st.skoczyć. A jako ciekawostkę powiem wam,że moja średnia siostra jak bardzo czegoś chciała i tego nie dostała, to z tych emocji mogła mieć temperaturę 38,6 nieźle nie ? Oczywiście po otrzymaniu wymażonej zabawki (za pierwszym razem o barbie chodziło) po 10 min.temp. 36,6. Najlepsze jest to,ze do dzisiaj jej tak zostało,a ma już 23 latka
Stary 2010-11-23, 17:26   #3998
martynka81
Rozeznanie

dzięki dziewczyny za życzenia

zuzi - Filip będzie miał chyba brązowe - po mamusi , a na razie to ma taki kolor nieokreślony, w jednym świetle ma bardziej zielone a kiedy indziej bardziej brązowe .
A z tym pediatrą to niefajnie że tak na odpiernicz wizyta, kurde dla nas są to ważne rzeczy a tak nas olewają czasami. My miedzy innymi dlatego zmieniliśmy przychodnię i teraz mamy taką pediatrę która wyczerpująco odpowiada na pytania i poświęca nam czas bez żadnej łaski

Eveliouses- Radzio jest cudny

Mszu - świetne skojarzenie

no nic zmykam kończyć obiadek a później trochę gości się zapowiedziało więc do jutra dziewuszki
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:35   #3999
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
No wiem coś o tym Żałuje że przeczytałam posta od którejś z dziewczyna że hałwe można jeść i to takie błędne koło Ćwiczę A6W , na rowerku śmigam codziennie a tu hałwe wpierdzielam ehhh
To chyba ja Przepraszam
Nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja już testowałam i mogę czekoladę jeść.
Teraz żałuję, że to sprawdziłam i wiem, że na moją Małą nie działa, bo sobie na za dużo pozwalam

Mpik gratulacje z powodu mieszkania!!
Na pewno niesamowite uczucie stać się właścicielem swojego kawałka na tej ziemi.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Niunia u nas się sprawdza sposób Aneczki, jak młoda nie może złapać oddechu to dmucham jej w buzię
Ja też stosuję ten sposób. Jagoda odruchowo wciąga powietrze i zaraz łapie rytm oddechu.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Hehe Mówię to samo Tylko czasem, jak jestem już wściekła, to dochodzi jeszcze "Co Ci, k***a, znowu nie pasuje?" czy "A ch**, drzyj się! Ja też muszę jeść." Zła matka ze mnie...
Jak mi się cierpliwość do Małej kończy i zaczynam przeklinać to sobie zaraz uświadamiam, że jestem tu tylko dla niej. W innej sytuacji byłabym w pracy i użerała się z głupkawymi ludźmi. Dziękuję!
To już wolę moje dziecię

Nadrobiłam Was a teraz lecę ziemniaczki obrać, bo zaraz TŻ z pracy wróci. Mała śpi to mogę

Mszu wybierz które lepsze (robione w dzień, pod oknem, bez flesza )
DZIĘKUJĘ za porady
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:39   #4000
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

mały dostał Debridat - 2 razy dziennie po 2ml mamy dawac przez 4 dni, a potem 3 razy po 2ml przez 4 tygodnie plus raz dziennie Lacidobaby.On ma problem z perystaltyka jelit i trzeba mu ja pomoc unormowac, bo przez to pryczki tez go bola no i to przelewanie w brzuchu o jelitkach swiadczy. Do tego w razie ataków mega kolki mamy dawac Viburcol, nawet 2 razy dziennie. Poza tym pediatra stwierdziła, ze wszystko ok, mały wycghuchany, neurologicznie powiedziała, ze bardziej niz w porzadku - dzwigneła go za rece i sie podniósł, na brzuchu główke na długo podnosił i krecił w obie strony.

jelita o może być jego słaby punkt, po mamusi, która ma zespół jelita drażliwego
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:40   #4001
Zuziczka
Rozeznanie

Ilona- fajny fryz ale ja musze bez grzywki (wlosy by mi sie jak rynna wygieły....)
Myslalam o czyms takim :
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=595

no nie umiem zrobic tak, zeby bylo tylko KLIK zamiast tego wielgachnego linka
Stary 2010-11-23, 17:41   #4002
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

anilkadro, martnka81, evelino-boskie zdjęcia!!!!
no i sto lat z jednym chłopem martynko81
tifio- a my to chyba mamy dzieciaczki z tego samego dnia?
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:50   #4003
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Ilona- fajny fryz ale ja musze bez grzywki (wlosy by mi sie jak rynna wygieły....)
Myslalam o czyms takim :

no nie umiem zrobic tak, zeby bylo tylko KLIK zamiast tego wielgachnego linka
No też super Ja lubię krótkie fryzury Sama nosiłam bardzo długo teraz od kilku lat mam długie albo średnie i przyszedł czas na zmiany

Wiecie co mój mały zjadł mleko z butlo ale od TZ szoooook

Jeszce mnie ząb zaczął boleć ****a jak nie urok to sraczka...

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-11-23 o 18:18
Stary 2010-11-23, 17:52   #4004
elenka1
Rozeznanie

a ja mam ochote uwiazac moja połówkę na smyczy... normalnie siedze sama calymi dniami a on rozkreca firme, wiem ze to nie wyjscia z kolegami na browarka wiec nie powinnam miec pretensji, ale czuje sie taka samotna

Zuziczka fajna fryzura, chociaz ja zawsze dlugowlosa nigdy nie odwazylabym sie na takie ciecie
ale fryzjer tez mi sie klania i zaprasza na odrosty...

a co do oczu moja ma nadal niebieskie i mam nadzieje ze jej takie zostana po tatusiu... ja mam piwne. narazie ksztalt ma tatusiowy to moze kolor tez zostanie

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:57   #4005
Eveliouses
Raczkowanie

Klari mądrze piszesz o tych nawilżaczach,kurcze temp.u nas do spania ok.20-21 ale niewiem jak wilgotność zmierzyć.Chyba jakieś specjalne termometry są tak?

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 18:25   #4006
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Klari- przytulam Kochana. Dziwny ten twoj pediatra, chyba nawet moja jest lepsza...
A kretyn jakiś, więcej do niego nie pójdę Myślałam, że jak młody lekarz to będzie rozsądny, a tu jeszcze gorzej. W dodatku sprawdziłam i mleko które używam jest lepsze dla alergików niż to co mi zalecił, więc wychodzi z tego, że w ogóle się facet nie zna.

Cytat:
A tak w ogole, to Olo wazy 4370 i wydaje mi sie ze malo przybral, bo przez 13dni "tylko" niecale 400gr
No moja przez tydzień 100g, też mało, ale ja myślę, że nie ma się póki co czym przejmować, jak dzieci przybierają to znaczy, że jest ok.

Widzę, że wróciłaś do palenia garów
A co do fryzury to jeśli nie boisz się drastycznych zmian to fajnie.
Ja zawsze mam włosy mniej więcej podobne, najkrótsze to i tak takie półdługie

Cytat:
Klarissa, wybacz, ale masz lekarza idiotę! Jak nie chcesz karmić piersią to ok, ale jak chcesz to jak on może ci mówić, ze masz na tydzień to prerwać i zobaczyć co będzie?! Noż normalnie mnie rozwalają lekarze! Jak ten, który mi wmawiał, ze przy antybiotykach na rogówkę nie moge karmić piersią, a potem okazało się, ze jednak mogę. Kochana, jeżeli chcesz karmić piersią, to nie dostawiaj małej! Nie wrócisz potem do kamrienia, nie ma szans. Może odstawiaj po kolei różne produkty? Kochana, nie wiem, co ci poradzić Co do rozmowy z księdzem to uważam, ze bardzo dobrze robicie - to uczciwe i mądre
No właśnie na razie jeszcze chcę karmić, dlatego nie zamierzam jej odstawiać bo wiem, że potem już piersi nie złapie. Na razie "skończyłam" z warzywami i nabiałem i wydaje mi się, że troszkę jest lepiej - nie ma nowych krostek i z uszek zeszły ale buzia jeszcze cała obsypana.

Cytat:
A ja wczoraj jakoś tak powspominałam i zrobiłam sobie porównanie moich zdjęć z roznacym brzuszkiem. Też macie tak, ze nie możecie uwierzyć, ze chodziłyscie z takim dużym brzuchem? Ja mam wrażenie, że miałam go przyczepionego i nie mogę sobie przypomnieć jak to było, kiedy był takie wielki.

A to mój wspomnień czar
Super zdjęcia.

Też już nie mogę uwierzyć w to, że w ogóle byłam w ciąży, wydaje mi się to takie nierealne. Porodu już prawie nie pamiętam (ale że to boli, to akurat będę pamiętać całe życie ) a ciąży to już w ogóle. Jedyne co mi po ciąży zostało to Natalka i czarna kreska na brzuchu, no i sflaczała skóra oraz cellulit

[QUOTE=Zuziczka;23408858]PKlari jak cie to pocieszy.
Moja pediatra dzisiaj, gdy jej powiedzialam ( w locie) ze Olek strasznie prezy przy karmieniu powiedziala, ze powinnam sciagac i dawac mu z butli a na moje-Olek nie znosi butli. Powiedziala, ze ma sie nauczyc. Nie przekonala mnie...[/quote] No to też jakaś wybitna...

Co do oczek to Natalka urodziłą się z granatowymi, ale widzę, że jej brązowieją - no to akurat, bo i ja, i tż mamy brązowe.

Cytat:
Mam to samo i w sobotę idę do fryzjera ściąć tak i ufarbować na rudo Potrzebuję dokonać zmianyyyyyyyyyyy
Ładna fryzura, ale dosyć radykalna zmiana.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
klask i: jak mawia dzisiejsza młodzież...szacun...:brzy dal: a tak na serio to gratuluję tak dojrzałej i uczciwej postawy. Niewiele osób na tto stać
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Klari mądrze piszesz o tych nawilżaczach,kurcze temp.u nas do spania ok.20-21 ale niewiem jak wilgotność zmierzyć.Chyba jakieś specjalne termometry są tak?
Trzeba by higrometr kupić albo pożyczyć od kogoś.
Stary 2010-11-23, 18:25   #4007
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
AaAAaaaaAAAAAAAaaaa!

To juz moj trzeci post, bo przed chwila pokracznym przycisnieciem klawiszy skasowalam caly tekst!!! A pisalam w nim, ze padl mi komp i zzarlo mi cytaty...

Motyla Noga!!!

W dodatku przypalilam garnek (znowu polamalam wieszak.
I gdy chcialam zrobic zdjecie Olkowi (bo tak fajnie lezal) to sie okazalo, ze bateria mi padla..

Z tego co pamietam-
Martynka- Dziewuszko Mamusko Wszystkiego naj z okazji Urodzin! Duzo duzo cieplych chwil z Rodzinka!
Zdjecie Mlodego- slodziachne!

Evi- twoj Radus sliczny chlopaczek!

Aniu- moj Olo gada jak najety, gdy ma dobry humor- Czyli na Przewijaku a wtedy na ogol robi takie - A.. Gu! i smiecznie, bo tak osobno to wymawia. i jeszcze mowi " Nie!" hehe

Ide skrobac pierogi...
no Rado też mowi "nie" a szczególnie jak mama mówi,że herbatke mu da
dziekujemy za komplementy,a posty??nieraz sie naprodukowałam a potem jeden paluch gdzies uciekł i du..pa blada
czekamy na fote w nowych włoskach
Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
swietne prezenty wybrałas dla Tymka

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Eveliouses,Martynka-śliczne zdjęcia pociech!

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

u mnie tydzien kryzysowy tz pracuje od 22 do 6 rano nie ma jak pospac mamy jeden pokoj szkoda mi go bardzo bo jak on chce po spac to mała sie budzi i placze .... mowilam mu ze musimy cos znalesc wieksze mieszkanie ale boje sie że sobie nie damy rady finansowoale inaczej sobie dalszego zycia nie wyobrazam

z małą sobie tez nie radze jak placze to czuje sie bardzo bezradna i mam wyrzuty sumienia jak placze bidulka

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

dlaczego twoj maluszek musi miec te cwiczenia??? skad sie dowiedziałas że musi miec itp jak ja mam sprawdzić to czy Amelce to nie jest potrzebne???
dziekia co do płaczu maluchów to wszystkie mamy tak samo,ze sobie robimy wyrzuty,to chyba prawidłowa reakcja,bo chcesz dla małej jak najlepiej i jest ci przykro jak nic nie skutkuje ale nie załamuj sie kochana,każde dziecko płacze i napewno nie dlatego,że jestes złą mamą!!zapamiętaj-JESTEŚ NAJLEPSZĄ MAMĄ DLA SWOJEGO MALEŃSTWA

Cytat:
Naked, fajne macie te ćwiczenia - my tyle nie mamy. Jak będę ćwiczyć to mąż porobi zdjęcia i też wkleję.

Ycnan, ja używam Pampersów S&P i nie widzę różnicy w chłonności. Do zapachu już się przyzwyczaiłam, a cena jest zawsze przystępniejsza. Też kupowałam ten dwupak w realu i jestem bardzo zadowolona z ceny
A SLEEP&PLAY SĄ TANSZE NIZ ZWYKŁE PAMPERSY?BO MY KONCZYMY JUZ 2-JKI I TERAZ KILOGRAMOWO JUZ NA TRÓJKI MUSIMY SIE PRZERZUCIĆSĄ TRÓJKI Z S&P?
Męża skrzyczeć za siedzenie przed kompem!

Ilonko, ja nie byłam w stanie odciągać mleka między karmieniami - nic mi nie leciało. Kiedyś mały przespał karmienie, ja odciągnęłam i od tej pory jak dostaje butlę to odciągam zamiast karmienia - dzięki temu mam jedną porcję zawsze w zamrażalniku Ale jak to też się skonczy to jak będe wychodzić to Tymula będzie dostawał mm - nie umrze od tego. Franuś supr wygląda!

Gabisun, pewnie, ze twoje rady się przydają! Nie tylko Marcie, ale i ja czytam zawsze z ciekawością, wiem na co zwracać uwagę dzięki tobie Także, kochana, jesteś na wątku naprawdę doceniana!

Marta, to ja się pogubiłam - kiedy ty masz to usg i coś będzie wiadomo?

Kalex, jak brzuszek małego i wizyta lekarza? Mam nadzieję, ze coś pomoże

Niuniuniau, i co zrobiłaś intuicyjnie? Matko, ja przy takim zachłyśnięciu to bym chyba ze strachu umarła!

Mszu, ja chyba nie doczytałam - jakis nowy kolaż robisz? To ja jakieś ładne zdjecie Tymuszki wybiorę. A ty się obijasz i nie ma nowych zdjeć Nadii - a ja czekam paskudo jedna na te śliczne fotki i czekam! Musisz się poprawić No i ja się domagam z pełną stanowczością adresu bloga!

NO TEŻ PODZIWIAM KLARISSE ZA BARDZO DOROSŁĄ I ODPOWIEDZIALNĄ POSTAWĘ

Eveliouses, my mieliśmy też problemy z noskiem, też kilka razy dziennie psikaliśmy wodą morską, a potem nam pediatra powiedziała, że częste psikanie i używanie fridy powoduje opuchnięcie śluzówki nosa i jeszcze większe problemy! Lepiej właśnie nawilżać pokój. My mamy nawilżacz i się sprawdza (tylko teraz nie mogę go znaleźć, jak znajdę to ci wkleję). Raduś na tym zdjęciu podobny do mojego Tymcia - nie wiem, czy coś ma w minie czy co Śliczny chłopak! I ma super pajacyk!

DZIEKI ZA MIŁE SŁOWA O RADUSIUFAKTYCZNIE COS MAJĄ CHŁOPAKI W SOBIE ...
A CO DO FRIDY TO AŻ SIE WYSTRASZYŁAM BO NAM POŁOŻNA I PEDIATRA KAZAŁY WRĘCZ TYM PSIKAC KILKA RAZY DZIENNIE I BĄDZ TU MĄDRY,ALE TEZ GDZIES CZYTAŁAM ZEBY NIE PRZESADZAC

Martynko, wszystkiego naj naj naj! Spełnienia marzeń Młody rewelacyjny - fajną ma minę na zdjęciu

Tifio, cieszę się, ze Franek taki grzeczny na chrzcie był! I że wszystko się udało Oby zabiegi na skórę pomogły. Pewnie się meczycie z tymi krostkami - niech już miną i niech Franciszek ma już głaciutką skórę

Zuza, czyli mamy ten sam system rehabilitacji A to ma jakąś nazwę, orientujesz się? Bo wszyscy mnie pytają, a ja nie wiem, co to za system Tekst dnia rewelacyjny - lekarz jajcarz

Tymcio mał dziś szczepienie na pneumokoki. Rozpłakał się oczywiscie na maksa, a teraz śpi mój aniołek. Waży już... równo 6 kg! Normlanie beczka z niego niesamowita
DUŻY,ZDROWY CHŁOPAK MAMUSIU

A to mój wspomnień czar
ZDJĘCIA SUPER A TY ???LASECZKA NAWET W OSTATNIM MCU CIĄŻYFAJNE WSPOMINKI HEHE
Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za życzenia

Eveliouses- Radzio jest cudny

Mszu - świetne skojarzenie

no nic zmykam kończyć obiadek a później trochę gości się zapowiedziało więc do jutra dziewuszki
DZIEKI

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
anilkadro, martnka81, evelino-boskie zdjęcia!!!!
no i sto lat z jednym chłopem martynko81
tifio- a my to chyba mamy dzieciaczki z tego samego dnia?
DZIEKUJEMY

Stary 2010-11-23, 18:42   #4008
malwina1204
Rozeznanie

co do fryzurki to ja mam taką teraz pokazuje dwa rozne zdjecia tył i przód

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 18:52   #4009
Ray
Zakorzenienie

malwina tez taka nosilam i bardzo sobie ja chwale... zepsula mi fryzjeraja teraz nie zrozumiala mnie jak trzeba i musze czekac az odrosnie echhh
Stary 2010-11-23, 19:13   #4010
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
mały dostał Debridat - 2 razy dziennie po 2ml mamy dawac przez 4 dni, a potem 3 razy po 2ml przez 4 tygodnie plus raz dziennie Lacidobaby.On ma problem z perystaltyka jelit i trzeba mu ja pomoc unormowac, bo przez to pryczki tez go bola no i to przelewanie w brzuchu o jelitkach swiadczy. Do tego w razie ataków mega kolki mamy dawac Viburcol, nawet 2 razy dziennie. Poza tym pediatra stwierdziła, ze wszystko ok, mały wycghuchany, neurologicznie powiedziała, ze bardziej niz w porzadku - dzwigneła go za rece i sie podniósł, na brzuchu główke na długo podnosił i krecił w obie strony.

jelita o może być jego słaby punkt, po mamusi, która ma zespół jelita drażliwego
Kalex a ten Debridat to jest na receptę. U nas pediatra stwierdził, że jelitka mogą nie radzic sobie z przetwarzaniem laktozy z mleka dlatego ma takie prężenia. Dostaje Delicol i chyba jest poprawa bo w dzień więcej śpi i troszkę mniej się pręży.

Cytat:
My tez mamy taką temperature w pokoju gdzie śpi mały. Wilgotność między 50 - 60 % utrzymujemy i się zastanawiam jaka powinna byc ona poprawna. Do pomiaru mamy taką "stację pogodową", która pokazuje i temp. i wilgotność.

Dziewczyny od kiedy dziecko powinno podnosić główkę do góry jak złapie je się za rączki i podnosi do góry
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 19:42   #4011
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Ninaad, dobrze, ze wysypka z buzi zeszła. A co lekarz powiedział?
w zasadzie nic nowego. Generalnie ta lekarka zachęca mnie, żeby jak małej zejdzie wysypka to mam powoli znowu wprowadzać pokarmy, z których zrezygnowałam.
Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Mam pytania do dziewczyn karmiących cycem i mm...
czy wasze kupki (tzn. kupki dzieciaczków) tez sa takie ..hmm..gliniaste???

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
ninnad, ale Wasza wysypka to skaza prawda? U nas jest to wysypka, być może jeszcze poporodowa, ale do końca nikt tego nie wie. Maść śię skończyła i kolej na drugą tubkę. Główka już jest praktycznie czysta, tylko na policzkach czasami jakieś pojedyńcze wyskakują...
chyba skaza, ale też na 100% nie wiadomo. Krostki są głównie na twarzy, ale jak jest gorzej to też trochę na całym ciele. Aż robią jej się takie czerwone obrączki i prawie że ranki- na szyi i ostatnio na przegubach
Cytat:
Ale sie wkur***am bo byl prawie godzinny poslizg. Jakas parka byla pierwszy raz na wizycie i *******ca dostali- najpierw siedzieli pol godizny u pielegniarki a potem przez godzine zadawali te same pytania lekarce.
Jak my weszlismy to prawie w 5 min nas załatwiono... I zadawalam pyt pediatrze, a juz inny dzieciak lezal na stole
ja staram się wyrozumiała A jak rodzice byli z dzieckiem pierwszy raz to wiadomo- mnóstwo pytań. Może następnym razem ty będziesz dłużej i ktoś inny będzie musiał czekać?
Cytat:
A my doszliśmy do wniosku z tż-tem, że pójdziemy i uczciwie powiemy księdzu, że żadne z nas do kościoła nie chodzi, ale nie jesteśmy pewni co do małej, nie chcemy jej zamykać drogi do ewentualnych sakramentów i chcieliśmy ją ochrzcić i dać jej praktykujących rodziców chrzestnych, którzy z nią do kościoła chodzić będą. I jak się ksiądz zgodzi pod takim warunkiem na chrzest to ok, jak nie, to trudno, pretensji mieć nie będę. Ale na pewno nie będziemy nikogo oszukiwać i udawać jaka z nas katolicka rodzina, bo taką nie jesteśmy. Wiadomo, że jedyna wiara jaką dobrze znamy to rzymskokatolicka i tylko takiej jestem w stanie jej nauczyć, ale nie jestem w stanie być dla niej przykładem - co nie znaczy, że np. dziadkowie nie mogą być. W każdym razie chcemy do sprawy podejść uczciwie, wystarczy mi, że przy ślubie nakłamaliśmy z tż-tem - do dziś dnia mam wyrzuty sumienia z tego powodu
w sumie chyba dobre rozwiązanie. Ciekawa jestem co wam ksiądz powie..
Cytat:

Ja dziś tylko na chwilę- nie mam czasu nadrabiać.
Ola dzisiaj duużo spała w dzień -chyba przez tę pogodę.
Idę zaraz rozkładać matę- mała zaczęła się bawić zabawkami karuzelki i wiszącą przed nią grzechotką- jutro będziemy się bawić na macie
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 19:48   #4012
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Ładna fryzura, ale dosyć radykalna zmiana.
.
Wiem i o oo chodzi bo muszę coś ze sobą zrobić

Kolejne kupki też śluzowate kalex i kaska bo Wy pisałyście o podobnych objawach z tego co pamiętam Wasze pociechy też takie miały prężenie, gazy, przelewanie się w brzuszku? A kupki są też ze śluzem?
Stary 2010-11-23, 20:17   #4013
falbala
Raczkowanie

hej w rossmanie jst promocja i do kazdego mleka Nan daja płyte z bajką dla maluchów.

A to my
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 20:28   #4014
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co mój mały zjadł mleko z butlo ale od TZ szoooook

..
hehe to tak jak u mojej znajomej..pije tylko od ojca..pisałam Ci dziś o tym

A moje szczęście juz śpi..to mniejsze szczęcie.. starszy nadal łobuzi

Dobrej nocki mamuski
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 20:56   #4015
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Moje dziecko dzis mi dało nieźle popalić. Już go więcej chwalić nie będę bo potem jak na złość- nie spi, marudzi... Aż myślałam, że będę musiała mu viburcol zapakować, ale chyba zasnął

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
naked ja mam patent na ten skrzypiacy laktator. Zdejmij z góry tą białą pokrywkę i pośliń ten cypel, który przy pompowaniu jest podciągany do góry u mnie podziałało

kochana jak Ty na to wpadłaś, no leje tu po prostu

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
załączam foto mojego szkrabka z serii pogawędki z kolegami, pod tytułem: " co mówiłeś???"
cudo

Cytat:
a to Raduś 8 tygodni
j.w.

Cytat:
A my doszliśmy do wniosku z tż-tem, że pójdziemy i uczciwie powiemy księdzu, (...)
bardzo rozsądna decyzja

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
zaczeliśmy kiedy skończył 6 tygodni. Wtedy głownie niepokoiły mnie zaciśnięte paluszki. Teraz doszło jeszcze wyginanie się w rogalik. Najlepiej zapytaj pediatry, a w ogóle najlepiej to iść do neurologa ew. dobrego rehabilitanta, który od razu widzi czy coś jest nie tak

Cytat:

A to mój wspomnień czar
Mnie się wydaje że właśnie mało tych ćwiczeń, te już nam się znudziły koniecznie wklej fotki, chociaż u nas kolejna reh 6.12 i poproszę o dokładkę ćwiczeń.

Ja też często wracam do fotek ciążowych. Najbardziej podoba mi sie jednak to, że mój brzuch prawie wyglada jak przed zajściem

Cytat:
Zapomnialam wam powiedziec, ze chyba sie zetne na jeżyka. Jakas mam mega potrzebe sie kompletnie zmienic. Co myslicie?

Ja też się chciałam po porodzie opitolić na krótko ale speniałam

Oczy Fifkowe są nie do zidentyfikowania, na bank jednak nie ma niebieskich po mamusi. W ogóle po mamusi to nie ma jak narazie nic Jak tak czasem kładę się w nocy koło niego i patrzę to jakbym koło ex się kładła te same miny, oczy, te same śmierdzące bąki ehhh

Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
A TAK WOGLE TO DZIŚ PIERWSZY RAZ SIĘ UŚMIECHNĄŁ wprawdzie więcej razy do pluszaka jak do mnie, ale hmm coż ja zła kobieta jestem :P
Coś mi się zdaje że dzisiejszym podejrzanym za humorki jest kolejny skok.....

Trzymajcie się
to superowo!! uśmieszki wszystko wynagradzają

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
hej w rossmanie jst promocja i do kazdego mleka Nan daja płyte z bajką dla maluchów.

A to my
slicznie o kurczę przecież niedługo święta
Stary 2010-11-23, 20:58   #4016
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Kolejne kupki też śluzowate kalex i kaska bo Wy pisałyście o podobnych objawach z tego co pamiętam Wasze pociechy też takie miały prężenie, gazy, przelewanie się w brzuszku? A kupki są też ze śluzem?
Ilona N2 ja na razie przelewania w brzuszku nie dostrzegłam, a jak wygląda obecnie kupa mojego syna to tez nie wiem bo dziś 3 dzień jak jej nie zrobił i zaczyna mnie to martwić bo mały od pełnych 2 dni jest tylko i wyłącznie na moim mleku. Wcześniej jak robił kupy to były normalne czyli "musztardówki"
Stary 2010-11-23, 21:00   #4017
Eveliouses
Raczkowanie

Malwinko-bardzo ładna fryzurka !!!!ale do moich kręconych to nie bardzo by pasowałapozatym ja uwielbiam dłuuuugie włosiska,raz proste raz kręcone ale musze mieć długie,choć czasem korci mnie na zmiane na krótkie(przewaznie jak sie rano brzydko układają)ale zaraz kubeł zimnej wody i se myśle''głupia,tyle zapuszczałas a teraz chcesz to obciąć?!!''pozatym na lato w przyszłym roku robie sobie warkoczykihurrra,zawsze marzyłam a teraz juz se nie daruje.Miałam kiedys nad morzem,bo wygodnie na wakacje takie warkoczyki,ale to kumpelka mi robiła,a teraz chce takie z doplecionymi pasemkami blond(stara a głupia) hihi a co tam!!raz sie żyje,a moje włosy latem są trudne do okrzesania więc przy małym będzie to wygodna fryzurka

kaska1980,chyba bedziemy musieli kupic taką stacje pogodową,ale jeszcze jest szansa ,ze była szefowa co ma sklep pozyczy mi do sprawdzenia na teraz

falbala super fotki,a szczegolnie mi sie podoba drugie zdjecie,gdzie jestes ty i maluszekjacy podobniiiii,szoook

naked dziekujemy za komplement dla Radzia
ja Ciebie dziewczyno podziwiam,bo jak pamiętam ,jestes sama(chyba ze sie cos zmieniło,a ja przeoczyłam to przepraszam)i jeszcze przy maluszku troche zajęć masz więcej bo i ta gimnastyka i problemy z brzusiem(posyłamy całuska w brzusioooo)a ty dajesz rade i jeszcze na wizaz masz czas super mama z Ciebie,buuuuziaki

Edytowane przez Eveliouses
Czas edycji: 2010-11-23 o 21:04
Stary 2010-11-23, 21:08   #4018
kaska1980
Rozeznanie

[QUOTE=naked21;23414609
Ja też często wracam do fotek ciążowych. Najbardziej podoba mi sie jednak to, że mój brzuch prawie wyglada jak przed zajściem

[COLOR=red]Mój też już prawie jak przed ciążą z tym że troszkę galaretkowaty i muszę zacząć nad nim porządnie pracować[/COLOR]

Wogóle po mamusi to nie ma jak narazie nic Jak tak czasem kładę się w nocy koło niego i patrzę to jakbym koło ex się kładła te same miny, oczy, te same śmierdzące bąki ehhh

U nas na pocztku mały był bardzo podobny do mnie a teraz niestety upodabnia się do tatusia ale.... śmierdzące bąki ma jednak po mamusi
/QUOTE]
Stary 2010-11-23, 21:08   #4019
Eveliouses
Raczkowanie

uspałam małego i śpi w.....swoim łóżeczku,juz dobre 40 min!!!!!!od dawna nie spał już tam tylko z nami,wiem,wiem,ze nie powinnismy go tak uczyc bo bedzie problem,ale tęsknilismy za nim jak 5 min go nie widzielismy(wariaty)no i zaraz go bralismy do łózka,pewnie w nocy i tak go wezme bo na karmienie i juz do rana zostanie,ale chociaz niech sie pomału przyzwyczaja,no nie??
dziewczyny,mój aniołek niema kolek i bogu dziekuje,jeszcze nigdy nie miał i chciałam spytac kiedy się konczy ten czas,ze mogą się pojawic kolki??do konca 3 mca??czy dłuzej,bo nie chce zap[eszyc ale bardzo nas to cieszy

Stary 2010-11-23, 21:09   #4020
ycnan
Zadomowienie

Martynka, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Klarissa
, to w końcu chcecie małą ochrzcić, jeśli tylko ksiądz się zgodzi?

mszu, normalnie czuję się zaszczycona komplementem od znawcy Dziękuję Postaram się, by kolejne zdjęcie nie było gorsze
Hmm... chyba ściągnę od Ciebie pomysł z blogiem...

Cytat:
AaAAaaaaAAAAAAAaaaa!

Motyla Noga!!!
ekhm... Nie to, żebym pouczała czy coś, ale tutaj też działa Ctrl+z i wszystko można naprawić
Cytat:

Mój dziubek krzyczy "Nie! Nie! Nie!" zamiast płakać I tez najwięcej gada, gdy leży na przewijaku - z gołym tyłkiem
A 400g w 13 dni to dobry przyrost. Różnie podają normy, ale ogólnie powinno być między 150-300g/tydzień
Borysek przybiera jakieś 40-45g na dzień Tłuścioszek
Jeśli chodzi o kolor oczu, to nie mam pojęcia. Zmieniają mu się, ale na jaki kolor to nie mam pojęcia.
Co do fryzury, to akurat takiej bym się bała, ale Tobie powinna pasować

czita18, dla synka za pierwsze uśmiechy
Co do zabawki, to nie pomogę, niestety.

IlonaN2, a jak mierzysz kilka razy pod rząd temperaturę, to wychodzi mniej więcej taka sama? Bo może termometr Ci szwankuje?
Na rudo powiadasz... hmm...

Pomidora, super zestawienie Też ostatnio przeglądałam te zdjęcia i stwierdziłam, że miałam ogromny brzuchol ...i brakuje mi go Fajnie było się po nim głaskać
Mąż dostał z***kę i dziś jest grzeczny. Teraz wprawdzie też siedzi od godziny przed komputerem, ale dostał pozwolenie

anilkadro
, Eveliouses, martynka, falbala, wszystkie Wasze dzieciaczki są słodziuchne

kaska1980, Borysek próbuje podnosić od tygodnia czy dwóch, a ma 2,5 miesiąca. Ale kiedy powinien to nie wiem. Pediatra mi mówiła, żeby się nie stresować, bo teraz dzieciaczki są bardzo silne

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć

Kochane, zakładała już któraś wkładkę antykoncepcyjną? Ja najprawdopodobniej się zdecyduje. Jeszcze muszę iść do ginki, żeby "pozwoliła", ale w mojej sytuacji (cesarka, sytuacja finansowa, psychiczna nietolerancja gumek , plany na kolejne dziecko dopiero za 3-4 lata) to najlepsze wyjście.

Pochwalić się muszę, że moje dziecię zaczęło podnosić główkę podpierając się na ramionach, a nie tylko wyginając ciałko Kolejny krok w stronę raczkowania

Wstawiam swoją nową tapetę w telefonie. Normalnie gęba mi się cieszy, za każdym razem, jak biorę telefon Technicznie bez komentarza (mszu ), ale nie o to chodzi - dla wyjaśnienia, mierzyłam, które czapeczki są jeszcze dobre na tą jego głowiznę.
1. uśmiech dla mamusi
2. przymierzanie bucików
3. popatrzcie na mnie

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-11-23 o 21:13
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości