|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
u nas noc spokojna właściwie powtórka z poprzedniej ale znów od 7 rano brzuszek dał się we znaki. udało mi się teraz po karmieniu go uśpić ale pewnie za chwilkę się obudzi i koncert od nowa, ehh ale dobrze że w dzień przynajmniej
ja jakbym mogła to nic bym nie jadła - zmusza mnie do jedzenie tylko zdrowy rozsądek. czy chudnę to nie wiem - spodnie sprzed cięży na dupę nie włażą ale nie liczę na cud z tak dużym przyrostem jaki miałam. ciekawe ze całkowicie zwisa mi to jak wyglądam - po prostu nie mam czasu o tym myśleć |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Dragonfly
|
Ishka wspolczuje problemow z brzuszkiem malego,biedulek sie meczy..
KarolinaBa ja zamiast husteczek uzywam duzych wacikow zamoczonych w wodzie,mam na przewijaku miseczke a obok butelke-nie ma bata by czegos nie domylo ![]() Ja tam waga sie nie przejmuje juz ale tragedii nie ma,mimo ze przybralam 18 kilo w ciazy-jestem grubsza,ale zapasy sie przydaja,a brzuch sie nadal wciaga..Wczoraj jaj sie ubralam porzadnie i umalowalam to az tz sie zdziwil jak mnie zobaczyl ![]()
#724 |
Kici kici miau miau
|
ja tez nie lubie Pampers Sensitive - strasznie mi smierdza alkoholem
Ishka Małej tez sie przelewa ale to jest wina nie do konca sprawnego ukladu pokarmowego.. ja mam dawac probiotyki i Enterol 250 Edytowane przez ranka Czas edycji: 2010-11-24 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie,
u nas wczoraj był płacz od 19 do 24 z przerwami 10-15 minutowymi na sen, nie wiem co się działo, sucho było, nie zimno i nie za gorąco, przytulałam i wtedy zasypiała, nie wiem czy to nie brzuszek ale ładnie robi kupki i nie pręży się. Skąd wy wiecie, że to np. brzuszek boli? Karmię swoim odciąganym pokarmem. I jeszcze chciałam was zapytać jak przechowujecie ściągnięty pokarm znaczy wiem, że trzeba w lodówce lub zamrażać, chodzi mi o to czy np. osobno z jednej i z drugiej piersi, osobno z każdego ściągnięcia i osobno pokarm nocny, czy w nocy też ściągacie bo przyznam się, że ja tylko w ciągu dnia ściągam ![]() Czy codziennie kąpiecie swoje maluszki? Dzisiaj też zauważyłam na stopkach, że w zgięciach jest delikatnie popękana skórka, czy to jest spowodowane, że skóra jest sucha i trzeba ją częściej nawilżać czy o co chodzi? Przepraszam was za taką ilość pytań, ale jestem z tych zamartwiających się mam ![]() to dobrze, bo już zaczęłam się martwić, moja Natalka kicha kilka razy dziennie i myślałam, że coś nie tak. Nawilżam jej nosek solą morską ale dalej kicha ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a jakich używasz? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
właśnie mojemu małemu też okropnie burgoce w tym brzusiu
bardzo mi ulewa,dzisiaj od rana błędne koło ssie 15min.drzemie 15min. i ciągle ulewa oszaleję. coś ten pediatra dotrzeć do nas nie morze a już boje się coraz bardziej o małego. w nocy po 1,5godziny snu obudził si ę ulał dość dużo i zasnoł dalej . a i dodam ,że prawie przed każdym ulaniem mały okronie się denerwuje po ulaniu leży jak aniołek. |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
Ranka my niestety mamy od pocatku problemy z brzuszkiem...to juz 6 mleko jakie probujemy i juz sie modle zeby pomogło i bylo dobrze...bo maly i ja sie wykonczymy;/ on ma po mnie te problemy brzuszkowe
![]() Pozatym u nas jest podejrzana wysypka wiec musiałam zmienic na mleczko z HA ;/ My uzywalismy chusteczek Pampers sensitive, Huggis Pure i teraz Pampers clen& play i te sa chyba jak dla nas najlepsze ![]()
#728 |
Dragonfly
|
moj tz to w ogole urlopu nie wzial
![]() Kapiel robie co drugi lub trzeci dzien,a sciagniety pokarm z obu piersi zamrozilam w jednym pojemniku,nie bawie sie w segregacje..te suche polacie trzeba traktowac oliwka ![]()
#729 |
Zadomowienie
|
Andziat dzieki za odpowiedź.
Ponawiam jeszcze zapytanie dotyczące pępuszka?? kiedy wasze odpadły i jak wyglądały? Martwię się bo kikut w sumie juz jest czarny ale dookoła jest troszczeczke czerwone, jak zbieram patyczkiem ze spirytusem. Juz wisi na ostatnim ogonku, boje sie , ze jak mała spi na brzuszku to go tam oderwie. Co do ulewania to mojej sie chyb araz ulalo ,ale za to sie cofa pokarm i ona próbuje go połykać, nawet jak długo nosze po karmieniu - rzadko też jej sie odbije. |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Hej mamuski
![]() Trzymam za was kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
odpadl po 3 tyg nika niestety dostala wysypki i mamy podejrzenie skazy bialkowej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
Ishka to wspolczuje - ja choruje na jelita,tez mam problemy z przyswajaniem mleka w okresie zaostrzen ale mam nadzieje ze Mała nie dostanie ode mnie tego w prezencie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Ja kąpie codziennie wieczorem bo Madzia wtedy ładnie mi śpi w nocy, jak raz jej nie wykąpałam to miałam całą noc nie przespaną ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Od końca ostatniego karmienia do następnego.
![]() |
#735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiscie, ze ja wykluczam - nie bede malutkiej meczyc i denerwowac. Dzisiaj noc ok, tylko od 3 do 6 malej nie chcialo sie spac w ogole...chciala wisiec na cycku caly czas... ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
Lutien jakie u Was sa objawy uczulenia? Bo my tez jestesmy z podejrzeniem skazy ale narazie jest jeszcze nie potwierdzona i lekarka stwierdzila ze ta nasza wysypka moze byc od proszku dzieciecego i wszystko musiałam na nowo uprac w płatkach mydlanych i narazie jest lepiej bo schodzi powoli...
#737 |
Kici kici miau miau
|
a slyszeliscie o tym ze NFZ podobnoz wydal nowe rozporzadzenie ze jesli lekarz stwierdzi skaze przed skonczeniem 3 miesiaca to i tak Nutramigen czy inne podobne na recepte beda bez znizki? bo mi tak pediatra poweidziala
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
Andziat, ja odciągam, gdy wychodzę i mąż zostaje z małą. Ściągam z obu piersi do jednego pojemnika. I jeżeli uda mi się zrobić zapas, to mrożę, a jeśli wiem, że np następnego dnia też mnie nie będzie przez jakiś czas, to trzymam w lodówce.
Ja kąpię Helenkę codziennie, bo pomaga mi to zachować rytm dnia- ona chyba nawet lubi kąpiel i po niej się uspokaja i przygotowuje do snu. |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Ranka cos mi przeszlo przez uszy....ale my i tak płacimy 27zł za puszke ktora nam starcza na ok 3 dni bo maly wypija juz do 120ml takze spory wydatek na miesiąc ale zdrowie małego dla nas najwazniejsze. Tylko wkurza mnie to bo juz tyle mlek wyprobowalismy i jak narazie zadne nie sluzylo mu dobrze...mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej bo normalnie rece opadaja...
#740 |
Zakorzenienie
|
u nas odkąd podaje samo bebilon pepti to nie ma problemow z brzuszkiem czy kupka
![]() ![]() ![]() a jak jest zmierzły czy cokolwiek to włanczam suszare i chwila moment i spi ![]() ![]() jutro na kontrole do tego zmierzłego pana od bioderek :/a w piatek do katowic ostatni raz na kontrole oczu, aż sie boje tego płaczu ![]() ide sie połozyc bo maly znowu spi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- ishka my płacimy za bebilon pepti jakos 10zł bo jest refundowane, moze sprubujesz trego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Rozeznanie
|
Soja jest ciezkotrawna jak fasola czy groch
#742 |
Zadomowienie
|
ISHKA-dzięki.
Może jak któraś będzie wiedzieć o jakiś fajnych, dzidziusiowych promocjach to będzie informować pozostałe? Chyba że jest już taki watek (podajcie linka) Używałyście chusteczek z cleanica Dzidziuś? Widzę, że przy Waszych dzieciach moja to prawdziwy aniołek... Ja kapie codziennie ok 19, nawet jak śpi to ją budzę, potem butla i spanko. Dzięki temu mamy regularny tryb nocny. Pępek odpadł po ok 2 tyg ale był moczony...Potem troszkę krwawił- pobrudzone krewką body. |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Artystka23, Lutien, M25, Sylwia01485, Beata_Batumi dziękuję za odpowiedzi
![]() Lutien jak już nic nie pomagało i położyłam małą na brzuszku to tez płakała i się wierciła, właśnie nie wiem czy to brzuszek boli bo wcale się nie prężyła i nie machała nóżkami tylko cały czas płakała. Zasypiała na 10-15 minut jak ją nosiłam i kołysałam. Cytat:
A jakie warzywa są bezpieczne dla kobiet karmiących? Dzisiaj mąż mi kupował zielonego ogórka w zaprzyjaźnionym sklepie i właścicielka powiedział, że jej nie było wolno jeść ogórków jak karmiła piersią. Edytowane przez andziat Czas edycji: 2010-11-24 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
macie linka z promocjami
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=452095 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
już znalazłam o tych warzywach
![]() "Warzywa Najlepiej jeść gotowane są wówczas lekko strawne. Ostrożnie z warzywami: kapusta, kalafior, brokuły (mogą wzdymać, przez pierwsze trzy miesiące karmienia nie polecane) podobnie wszystkie strączkowe warzywa. Jako pierwszy groch zaleca się soczewicę, a potem zielony groszek, seler i pomidory mogą uczulać, Zalecane warzywa: marchewka, dynia, cukinia, ziemniaki, pietruszka korzeń, wszystkie natki, botwinka, buraki, cebula i czosnek tylko gotowane, kalarepka, koper włoski (jest też mlekopędny), sałaty, kiszone ogórki, ogórki świeże, rzodkiewka, rzepa, kukurydza ale nie z puszki, świeże zioła….. Wprowadzając warzywa do swojej diety np. brokuły należy dodawać do gotowania, kminek, majeranek świeży. Zioła poprawiają trawienie potrawy i znoszą efekt wzdęć." Edytowane przez andziat Czas edycji: 2010-11-24 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzien dobry Kobietki!
Cały czas was podczytuje, ja w sumie urodziłam 27 października, ale wrzesniowek dzieci są juz duzo wieksze, dlatego jestem z wami w miare na bierząco. Jeśli mozna to dołącze ![]() Mojemu Kasjankowi odpadł pępuszek po 2 tyg., pryskałam go Octeniseptem, a pod koniec czysciłam dookoła patyczkiem ![]() A uzywam mleczka Bebilon Comfort, probowalismy Hipp Plus, ale ciezko go tolerował. Oczywiscie kolki nas nie omineły, ale mezus przyzwiozl z niemiec te kropelki Sab Simplex i musze stwierdzic, ze rewelacja, Nasz synek juz sie nie meczy. ![]() Pozdrawiam Cieplutko Mamusie i wasze Pociechy ![]() I oto Kasjanek: |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ishka a u was z tym mleczkiem to chodzi o nietolerancję laktozy czy białka? moja znów kwęka cały dzień i puszcza bąki jak stara chyba też będę musiała coś kombinowac z mlekiem ![]() pije ktoś może enfamil 0 Lac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
Kootek hmm zobaczymy jak bedzie teraz z tym mleczkiem jesli bedzie to samo to pomyslimy o tym bebilonie pepti...ja juz straciłam nadzieje ze trafimy na mleczko ktore nam przypasuje...
![]() Nasza lekarka niechetnie podchodzi do tych mleczek na recepte i jest zdania ze trzeba probowac najpierw z normalnymi tylko ze ile on ma sie jeszcze meczyc...no masakra jakas ![]() Gustawek wlasnie nie wiem do konca. Bo przy nietolerancji laktozy zazwyczaj sa ostre biegunki a moj ma notoryczne zatwardzenia...
#749 |
Kici kici miau miau
|
mojej troche przeszlo po Enfamilu, z tego co mowila moja lekarka jak powiedzialam ze sa zaparcia po Bebilonie to powiedziala ze za bogate bylo.
ja tz sie dowiadywalam o przejscie ewentualne na mleko bez laktozowe ale powiedziala ze na razie nie ale jak nie bedzie przybierac, albo wysypka na skorze, lub brzydkie kupy to mam zaraz przyjsc. _________________________ _________ pytanie z innej beczki: orientujecie sie jak to jest z PZU? mam tam polise i zlozylam dwa wnioski: jeden o kase za urodzenie dziecka i drugi za pobyt w szpitalu i za cc no i wlasnie: dostalam kase za urodzenie a za ten drugi nie i mysle sobie czy te wnioski sa ropatrywane razem czy osobno? nie wiecie moze? |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zadomowienie
|
GUSTAWEK- ja podaję enfamil premium 1, jestem zadowolona, ale przy kolejnej wizycie zapytam pediatrę czy jest sens je kupować czy też możemy poeksperymentować z tańszymi
KOTEK- dzięki za link Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2010-11-24 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.