|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
dostałam od mamy sporo kulki cielęcej dla Blanki, co jej z tego zrobić jak ona zupek nie chce jeść?
dziękuję zeberko
|
|
|
|
#1982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajne te zabaweczki ![]() Cytat:
2)czasami balsamem Hippa 3)moj grzecznie je z łyzeczek 4)co do chrzcin to robilismy w domu ale jakbym miala chrzcic jeszcze raz to zrobila bym w restauracji,w sumie chrzciny wyniosły mnie ok 1300 zl moze troszke wiecej wliczajac ubranko,msze,jedzenie,mie lismy 13 dorosłych osób zmykam szykowac sie z Matim na rehabilitacje a masakra u nas pogoda,pada snieg z deszczem
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Ola ja robie sosik do makaronu albo ziemniaczków- jedno z ulubionych dań Piotrka.
|
|
|
|
#1984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad. 2 po kąpieli używamy balsamu J&J krem na dobranoc. uwielbiam jego zapach. wydaje mi się, że oliwką się smaruje tylko maleńkie dzieci. potem jeżeli skóra nie jest sucha to nie ma takije potrzeby.e ad. 3 moje dziecko jeszcze je z łyżeczki ale często ja przechwytuje albo wyciąga z buzi jedzenie żeby sprawdzić co to jest i czy fajnie się klei w ręce ![]() ad. 4 chrzciny organizowali nam rodzice tż. teść ma dryg do gotowania więc było to był ich prezent na chrzciny- taka niby tradycja, że dziadkowie urządzają chrzciny ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- zebra, śniło mi się dzisiaj, że jechałam na spotkanie z tobą do krakowa ![]() ten wizaż mi już na mózg wchodzi
Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-11-24 o 10:45 |
||
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
o własnie mi się sniła Kareninka dziś, ze widziałam ją z Tz i Andre w jakimś ogrodzie i małż Kareniny dawał coś Andre
chyba przez ta mandarynke co mu dał na weekendzie |
|
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() trochę nadrobiłam, ale sporo juz nie pamiętam tak to jest jak się czyta na 3 razy.Ale Kareninko - mamy w Poznaniu płaszcze i tak jak kiedyś sobie pozwalałam na firmowe ciuchy i buty, tak teraz jak mamy Olkę i drugie w drodze, wolę poszukać czegoś tańszego, a równie dobrego gatunkowo ![]() Olka pije z niekapka- mamy Aventa i jest ok, nie przecieka, TT kubek, ale niekapek to nie jest. on jest chyba po 9 mż Ola: a1. uzywamy i Olka w miarę spokojnie na nim lezy. czasem się zdarzy, że się wierci wtedy daję jej coś 'niedozwolonego" na chwilę do zabawy ad2 niczym nie smaruję. tylko buźkę kremuję kremem Nivea soft lub oilaltum soft ad3 norma na razie nie chodzimy z Olką do restauracji, bo nam wstyd ![]() ad4 robiliśmy w domu, więc nie pomogę jutro idę do gina zobaczyć fasolkę. jestem ciekawa co tam ujrzę
|
|
|
|
#1987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Karerinko jeszcze pytanko Czy te koło swimhorsy nada sie jak Miska główki nie tyrzyma ?..bo chce już zamawiac ![]() Cytat:
![]() 2}oliwką ale tylko pupcie 3}Normalne ![]() 4} my niestety chrzciny mielismy w szpitalu ![]() Super zdjecia w albumie , Ty
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
hello, a więc tak po kolei póki pamiętam
![]() Ania - lepeij tego nie komentować nawet Ol a - zdjęcia jak zawsze cudne ![]() i odpowiadam grzecznie: 1. nie, przewijam na łóżku 2. używamy balsamu Nivea Baby 3. TAK, WOjtek też by wszystko sam jadł ![]() 4. ne robiłam w restauracji tylko w domu więc nie odpowiem Lucky - aż mi ślinka cieknie, menu extra Kareninka - Wojtuś jak mu mówię nie wiolno, to najpierw próbuje ponownie, potem tupie nogą, a na koniec odchodzi niepocieszony z udawanym płaczem U nas bez zmian. Wojtuś nie kaszle, ale katar go nadal męczy. Ja nadal chora
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasia
Ola 1.Przewijak sprzedałam już 2 miesiące temu- a nie uzywałam odkąd mały z pół roczku miał. Za ruchliwy na to był no i uważam, że był mi zbędny i niepotrzebnie kupowałam i tak wolałam ręcznik na łóżku rozkładać.2.Mleczkiem nivea- oliwka ponoć nadaje się dla maluszków tylko a potem nie bardzo bo zatyka pory itd. 3.Ależ owszem- wczoraj miske z zupą wywalił na stolik i z niego jadł łapkami. |
|
|
|
#1990 | ||
|
Zakorzenienie
|
a co powiedziałabyś na to, gdybym przywiozła zapiekankę szpinakową w cieście francuskim? ![]() Cytat:
chciałam wam coś pokazać, co dostałam od brata i płakałam przy tym ze śmiechu ![]() filmiki muszą być obejrzane o odpiwiedniej kolejności!! 1. http://www.youtube.com/watch?v=wzCao...eature=related 2. http://www.youtube.com/watch?v=1b0uomM9z0g ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
tak za pamieci- Zeberko, a sprobowalas spiewac cos Piotrusiowi jak sie drze? moja uwielbia piosenki i przewaznie taniu taniu, ale na tej sie "zawiesza" i ladnie wycisza
http://www.iplex.pl/vod/p1865-jesienne_liscie.html i przedwczoraj darla sie przy ubieraniu, to jej zaspiewalam kawalek (bo wiecej nie pamietalam i sie zasluchala wiec polecam.lece Was nadrabiac, potem jak mi sie uda, to moze cos napisze.
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
ide na miasto pozałatwiac pare spraw
do później
|
#1993 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
JAJNIK powiadasz..? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez troche juz wyroslam z takich szalenczych zakupow... dla siebie przynajmnej - teraz mam najwieksza radoche chyba jak kupuje cos dla malego... Cytat:
Mysle, ze tak, bo polecaja je dla bardzo malych dzieciaczkow Cytat:
Symulant maly... ![]() Cytat:
Jesli masz ochote to pewnie, ale zby nie bylo - my gosci tez karmimy... ![]() I pytanko - czy sa jakies owoce morza, ktorych nie lubicie z malzem? Cytat:
Ugotowalam dzisiaj malemu Buttergemüse z wolowinka i ziemniaczkami...matko jak on jadl...uszy mu sie trzesly...sprobowalam sama - jakie to dobre wyszlo!! ![]()
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak, ale z pustymi rękoma to też tak nie wypada A owoców morza... tż uwielbia, a ja zjem jak tylko będą ugotowane, bo z surowizny to jadam tylko sushi ![]()
|
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem bo nie dojechałam w końcu
ale nie wiedzieć czemu miałam ze sobą rower
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zadomowienie
|
Lucky smakowite menu
![]() Kareninka fajnie, ze sie wieczor udal. To co, dolaczasz do zafasolkowanych? a Adruś na pewno slodki podczas tych negocjacji ja tez lubie winko mniam mniam biale polwytrawne za mna chodzi. Cytat:
zreszta u nas lezenie tylko do spania od dluzszego czasu, wiec to nie zdaloby egzaminu ![]() po kapieli smaruje johnsons baby bed time czy jakos tak. moja na razie je lyzeczka ![]() chrzciny na 12 osob nas wyniosly okolo 1000zl. ale tort swoj mielismy. Gucia filmiki ![]() a koles ZENADA "my już som amerykany"
|
|
#1997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra dobra... To twoja zapiekanka na kolacje czy na obiadek?Myslalam o takich malych kalamarniczkach, ale w takim razie zrobimy nie surowe tylko podsmazane... A u nas dzisiaj robia juz Weihnachtsmarkt, to sie wybierzemy jak przyjedziecie Hej, a jadlas juz w koncu Grünkohl..? Bo moze u mnie..? ![]() Cytat:
Tez o tym wczoraj rozmawialismy i uzgodnilismy plan...ale o tym w Klubie... Przeslodki...zwlaszcza jak tego paluszka wyciaga, zeby moze chociaz czubeczkiem dotknac tego, co nie wolno... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-11-24 o 13:23 |
||
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta zapiekanka to może być na obiad... zresztą wy jesteście w waszym królestwie, więc decydujcie ![]() zmykam przeglądać zdjęcia zrobione przez mojego tatę przez ostatni tydzień... jest ich jakiś 1000 ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-11-24 o 13:31 |
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia pierwszy filmik juz kiedys widziałam, ale ten song
rewela
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Po kapieli smaruje oliwka 3. Moja z łyżeczki je ale ostatnio to wcale nie chce jesc chyba zabki jakies beda ![]() 4. Ja robilam w domu. Witam mamusie Jestem dzis wykonczona dzieci w pracy daly mi dzis popalic ostro a jutro mamy andrzejki w przdszkolu to dopiero jedzie jazda na sama mysl mam dosc. Teraz zmykam bo mam duzo pracy na jutro zajze pozniej Aha karenina Andre dobry jest
|
|
#2001 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak małej nic nie jest to spokoCytat:
okropność ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. balsamem nivea dla dzieci u nas jest OK, choć nie codziennie bo nie ma takiej potrzeby 3. według mnie normlane, Grzes jakbym mu dała mozliwość też by jadł rączką, choć wie do czego służy łyżeczka - bawi sie w dom z Izą juz o tym pisałam - to jednak nie mam odwagi mu dac aby sam ćwiczył 4. ja płaciłam za osobe dorosłą 65 zł, dzieci do 3 roku darmo a od 4-10 lat 30 zł + wiadomo alkochol i ciasto, kosciół to nie pamiętam ile Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia jasne, że mają ale na początku jest lepsza oliwka potem mleczko- kilka razy czytałam gdzieś o tych porach i wysuszaniu skóry przez oliwke. Ale nie chce mi się szukać
Na szybciocha znalazłam to: "mleczko (moim zdaniem i pani ze szkoly rodzenia do ktorej uczeszczalam ) jest lepsze -delikatniejsze i niezatyka porow. Oliwka tylko natłuszcza, a mleczko sie ładnie wchłania i nawilża skórę. " "Oliwka, która ma podobne działanie, przydaje się głównie w pierwszym miesiącu życia, gdy skóra maleństwa jest wyjątkowo sucha i podatna na podrażnienia (skutecznie zmiękcza naskórek i chroni go przed utratą wilgoci). Później, gdy gruczoły łojowe zaczynają pracować pełną parą, trzeba ją stosować ostrożniej, bo może podrażniać lub nasilać częsty u starszych niemowląt łojotok. Wtedy do akcji wkraczają właśnie mleczka. Również bardzo dobrze chronią skórę przed utratą wilgoci, a łatwiej je rozsmarować i szybciej się wchłaniają niż oliwka. Nie zostawiają też tłustej warstwy i pozwalają skórze oddychać. " Tak, że dokładnie to drugie wyjaśnia co miałam na mysli- skóra dziecka się poprostu zmienia i potrzeby też. Tarasia podziwiam- tak daleko i na rowerze ![]() Karenina no jasne, że jajnik bedzie go młody targał za sobą an sznurzeczku.
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-11-24 o 14:42 |
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
My po rehabilitacji,maly dzis tak sie zmeczyl ze padl i spi mi juz prawie 3h
Dzisiejsza noc byla koszmarna,maly budzil sie chyba z 10 razy i placz ,jadl w nocy 2razy Ostatnio sie nauczyl ze budzi sie ok 2 wnocy i krzyk ze jesc chce,dostanie butle i na boczek i spi dalej i za 4 h powtorka z rozrywki a dzis to normalnie co godzine budzenie i placz ![]() Juz nie wiem jak mam go odszukiwac w nocy,podaje smoka,wode,herbatke pluje on chce mleko tylko przy mleku sie uspokaja,nawet zageszczanie mleka kleikiem nic nie daje.pomocyyyyyyy
|
#2004 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Zanim zacznę odpowiadać na pytania, napiszę co u nas Byliśmy dziś w poradni, niby mieliśmy umówionego tylko neurologa i do naszej rehabilitantki miałyśmy się pokazać, ale wyszło jak wyszło . Tzn. okazało się, że w ośrodku się coś pozmieniało i trzeba było iść jeszcze do logopedy i psychologa . Tak więc obskoczyłyśmy neurologa - wszystko jak najbardziej ok, rehabilitantka kazała się zgłosić jak mała będzie chodzić, też ok wszystko. Potem logopeda, też ok i na końcu psycholog, no i tu też ok. Ale nawiązując do waszego pytania o picie z kubka niekapka - logopeda i psycholog mówili mi, żeby uczyć dziecko powoli pić z kubka, ale takiego zwykłego nie niekapka Powiedzieli, że niekapek jest fajny w podróży, a dziecko ma pić z kubka Tak więc dziewczyny, jeśli któreś małe nie pije z niekapka - nie martwcie się.Teraz odnośnie picia - moja też mało pije. Ona wypija ok 100ml dziennie, czasem mniej czasem więcej, bywa, że tylko 50ml. W lecie czasem 300-350 potrafiła wypić. Tyle widocznie potrzebuje, bo widzę, że jak jej się chce pić to 50ml na raz, a jak nie to tak tylko załyczy. Co do chrzcin - nie pomogę, ja robiłam w domu na 30-parę osób, to mi gdzieś koło 2tyś poszło, ale wróciło się z nawiązką ![]() Ja Lenki nie smaruję już niczym po kąpieli, bo się nie da, ucieka gdzie pieprz rośnie , ale nie widzę potrzeby, ładną ma skórę.Przewijaka też już nie używamy - patrz wyżej (ucieka...) Ola - rodzinka urocza Ja nadal myślę nad tą huśtawką - boję się, ze jakąś tandetą będzie, wpadłam więc na pomysł podpytania allegrowiczów, któży zakupili ją już, czekam na odpowiedzi
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co sadzicie?nadaje sie na prazent dla 14 miesiecznej dziewczynki czy juz za duza na taka zabawke?
http://allegro.pl/kolorowy-wielofunk...316333222.html
|
#2006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to jeszcze przemysle...nie taka prosta decyzja w koncu... ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mi to wyglada na skok...zerknij - Załącznik 3551657 Blaaaaaagam - niech moje dziecko idzie w koncu spac... ![]()
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż może klocki drewniane mogą dłużej posłużyć, np coś takiego http://allegro.pl/eichhorn-klocki-dr...316044224.html http://allegro.pl/dabo-klocki-drewni...317880911.html Sandra ma podobne i za każdym razem próbuje z nimi zrobić coś innego, a do odpowiednich otworów jeszcze nie potrafi trafić, ale i na to przyjdzie pora ![]() moje już się wyspało, zaraz zmykamy na spacer, póki jeszcze trochę słońca jest
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-11-24 o 15:25 |
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Guciu tez wlasnie myslalam o jakis drewnianych klocuszkach
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

białe wytrawne najbardziej 

to był ich prezent na chrzciny- taka niby tradycja, że dziadkowie urządzają chrzciny 

chce
Ja policzyłam,że to wyjdzie razem ok 2tys ( z fotografem, sukienka Blanki, ksiedzem i obiadem dla 12 osob), ciekawe czy sie zwroci w prezentach
Powiedzieli, że niekapek jest fajny w podróży, a dziecko ma pić z kubka