Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 14:31   #1951
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
a jogurcik taki "nasz" np.danon czy coś tam czy dla dzieci (jak danonek, bakuś?)

aaa miałam spytać o ten syropek ale widzę, że odpisałaś Domi. Dzięki bo ja nie mam wejścia do klubu- wykluczyli mnie ...........za niesubordynacje czy co???

Ja daje jogurty Hippa, Babyvita ze sloiczkow - to sa takie, ze pol jest jogurtu albo twarozka a pol owocow, albo muesli tez daje....

Juz napisalam na gorze jak sie robi syropek

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ale miałam ciekawe chwile wylał zupe i jadł ze stolika. Przebrałam go, wysłuchałam wrzasków...a on się zesrał tak, że bodziaka ubrudził i od nowa przebieranie.

No to mialas... A pomaga Piotrus troche przy przebieraniu? Wyciaga raczki z rekawow czy co takiego?

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość

Karerinka
kanapke z dżemem moge dac i kakao ...ile razy dziennie podajecie mleko ?
Obiecuje już nie pytam tylko o jedzeniu chciałam wiecej cos wiedziec

jakie koło powinnam wzias Misi na basen sa jakies specialne?

Plecy strasznie Mnie zaczeły bolec po ciązy ,jeszcze tego mojego klocuszka nosze ...mjusze isc do lekarza

Moj pije mleko dwa razy.
Pytaj pytaj...

Ja bym polecila kolo Swimmhorsy...

Witaj w klubie bolacych plecow... jak bylam w ciazy to chociaz sobie na masaze chodzilam, bo mialam czas a teraz...

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Jajecznice Misia jadła ,tez tak chlebek krusze kanapki z szynka nie dawałam parówki to ja nie za bardzo bede dawła

Mozesz namaczac tez chlebek mleczkiem troche Posmarowac serkiem bialym...

Albo polozyc na chlebek serek zolty, na chwilke do mikrofali, zeby sie lekko roztopil - André tak uwielbia...

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Kareninka jak stoliczek?maly nadal zachwycony?

Hehehe....mysle, ze jest zadowolony, chodzi kolo niego, pcha go przez caly dom...a najbardziej sie cieszy jak uda mu sie stolik wywrocic do gory nogami...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 15:10   #1952
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Karerina kurde własnie w tym problem bo nie mam mikrofali,zakupiłam ostatnio blender nie miałam już siły przez sitko to gniesc ....Dziękuje Kochana za wszystko ...przez to ze jest chora ,nie trzyma główki i nie umie jesc ,ze wszystkim mam problemy czy robic to tak jakby była calkowiecie normalna itd /mam nadzieje ze wiesz o co i chodzi do tego zero wsparcia w rodzinie i w Tżcie ...oni nie wiedzą i uwazaja chyba to za nie potrzebne np zakupienie s[pecialnego wózka itp porazka

Własnie skonczyłyśmy rehab. i bedziemy jesc sałatke owocową

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2010-11-23 o 15:23
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 15:42   #1953
gucia6
Zakorzenienie

Hej mamusie,

przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla Amelki

i ogromne gratulacje dla Zaharii

A ja na razie muszę oprządzić dom i siebie po wyjeździe rodziców, mam 2 wielkie kosze prania (pościele) i taka jestem trochę rozbita i muszę się znów wbić w stary system, do tego powoli musimy zacząć przygotowywać się do wakacji i mam nadzieję, że wkrótce znajdę w końcu chwilę czasu na nadrobienie i wklejenie zdjęć

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-11-23 o 15:44
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 15:52   #1954
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

Agusia ja bym dom budowala ,ostatnio mam faze na domy i tylko siedze na oto dom i szukam
Śliczne fotki dalas na nk
hehe no musimy sie wlasnie zastanowic czy dom czy mieszkanie;p

dziekuje

Witaj Guciu

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:11   #1955
katekatee
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za gratulacje. Tak fajnie się to wszystko ułożyło że naprawde nawet sobie nie marzyłyśmy że to tak pójdzie. Pamiętam jak tydzień temu gadałyśmy że dobrze by było jeszcze jedno mieszkanie sprzedać a tu taka niespodzianka
A i jeszcze mam jeden powód do radoch. Namówiłam tżta na dyskotekę. A wiecie jaki ze mnie maniak dyskotek Jest wtorek a ja już mam problem i rozmyślam w co się ubiorę Zdrowo szurnięta jestem, ale jak człowiek tak rzadko wychodzi to tak potem ma

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Super wam idzie!! A co do zmeczenia - nie ma chyba nic lapszego niz zmeczenie praca daja efekty i satysfakcje?

Wiki widze, ze przejawia wyraze upodobania akrobatyczne...co bedzie chodzil po nudnej plaskiej ziemi jak tyle wokol ciekawych rzeczy, na ktore mozna sie wdrapac...

co do zmęczenia to trafiła w samo sedno. Wogóle jak rano sobie idę do pracy, bez żadnego stresu, bez myślenia co tam znowu szef/szefowa wymyśli. Sama sobie organizuje pracę no po prostu... Aż się czasem boje cieszyć żeby nie zapeszyć
A z Wikim to kurcze trochę się martwie czy normalne jest to że dziecko nie umie chodzić a w tempie błyskawicy potrafi wejść i zejść z tapczana

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Robilam. Wyszedl przepyszny teraz w sobote bede robic tiramissu

a my jutro idziemy ogladac mieszkanie. zastanawiamy sie ciagle czy kupic mieszkanie jakies wieksze 70m albo 95 cz wybudowac dom.. nie mozemy sie zdecydowac..
Nie kuście tymi ciachami bo ja już kurcze ostatnio to przeginam ze słodyczami a wy jeszcze takie smaki robicie że aż ślinka cieknie

Ja osobiście wolalabym fajne, duże mieszkanie z małym ogródkiem. Chyba się będziemy z tżtem nad czymś takim zastanawiać bo ja nie dam rady ogarnąć 210m2 domu i działki pół hektarowej
Zresztą jak wiecie ze mnie jest żadna pani domu więc nie nadaje się na takie duże metraże.

No nic jeszcze 50 minut a ja do domu. Powiem Wam że gdyby nie WIki to ja bym sobie tu jakies łóżko polowe skołowała i siedziała całymi dniami i nocami

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:23   #1956
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Hej mamusie u nas mała dostała rano gorączki miała 38.6 dałam czopka i przeszło teraz znów temperatura podskoczyła. Dzwonie po lekarzach oczywiście nie przyjedzie pediatra do nas więc dzwonie do prywatnego a tu cisza w telefonie. Zaraz przyjedzie tż to podskoczymy do pani doktor.
Jak dzwoniłam do przychodni powiedziała mi żebym kupiła dziecku taki lek o nazwie engystol miałyście już go
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:49   #1957
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

Dawno mne nie bylo ale brakuje mi czasu na wszystko i bardzo bym chciala byc na biezaco jak mam wolna chwile to nadrabiam zaleglosci watkowe a jak juz zaczynam pisac to albo mala mi nie daje albo juz padam na pysk i nie mam sily na nic.

Wszystkie najlepszego dla naszych kochanych maluszkow konczacych roczek

Widze ze grono zafasolkowanych nam sie powieksza Gratuluje dziewczyny dbajcie o siebie i o fasolki

U nas ok, Gabi jeszcze sama nie chodzi ale i tak nadrabia raczkowanie i chodzeniem za raczki Znow ladnie zjada obiadki ale strajk na jogurciki urzadzila Zabkow na 8 i nowych nie widac na razie.

No i oczywiscie zdjecia maluszkow cudowne my to mamy najladniejsze dzieciaczki
No i ostatnio ogladalam zdjecia malej od urodzenia az do teraz i az lza sie w oku kreci jak sie przypominaja te pierwsze chwile razem

Ide nadrabiac zaleglosci
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:04   #1958
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
[

Pietrusiu jakie Kamilka ma sliczne rajtki! [/SIZE][/FONT]
To sa leginsy dostala na urodzinki od cioci

Dzien Dobry mamusie wreszcie udalo mi sie do was zagladnac bo tyle co do domu przyszlam. Najpierw od 7-12.30 bylam w pracy przyhchalam do domu spakowalismy wszystkie rzeczy dla Kamilki i popedzilismy na zakupy. IOgladalismy stół do salonu i wypoczynek bo chcvemy sobie kupic ale nic ciekawego w oko nam nie wpadlo wiec dalej bedziemy szukac.

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:09   #1959
aniulka8204
Wtajemniczenie

dziewczyny ja na chwilke dziś tylko

Maria nie słyszałam jeszcze nazwy tego leku
wpadłam na chwilę bo przeraził mnie ten reportaż

http://interwencja.interia.pl/news?inf=1561801
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:47   #1960
zebra666
Zakorzenienie

Karenina wcale nie pomaga. Wyrywa się wściekle i jest jeszcze gorzej:F

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Aniu szkoda nawet słów na taką patologie...Ludzie seks uprawiać potrafią ale zabezpieczyć się już nie...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:57   #1961
gucia6
Zakorzenienie

edit
Stary 2010-11-23, 18:39   #1962
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja na chwilke dziś tylko

Maria nie słyszałam jeszcze nazwy tego leku
wpadłam na chwilę bo przeraził mnie ten reportaż

http://interwencja.interia.pl/news?inf=1561801
Masakra

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 20:24   #1963
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

dziewczyny, ja mam szczerą prośbę, wiem,ze kiedyś sama wrzuciłam link do tej &^%#$#$, ktora zagłodziła dziecko przez farmę, ale nie wstawiajcie tu takich linkow bo ja później jestem roztrzęsiona po tym :/
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 20:46   #1964
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Karerina kurde własnie w tym problem bo nie mam mikrofali,zakupiłam ostatnio blender nie miałam już siły przez sitko to gniesc ....Dziękuje Kochana za wszystko ...przez to ze jest chora ,nie trzyma główki i nie umie jesc ,ze wszystkim mam problemy czy robic to tak jakby była calkowiecie normalna itd /mam nadzieje ze wiesz o co i chodzi do tego zero wsparcia w rodzinie i w Tżcie ...oni nie wiedzą i uwazaja chyba to za nie potrzebne np zakupienie s[pecialnego wózka itp porazka

Wiem, ze latwo sie mowi, ale dla Misi musisz byc silna i madrzejsza od wszystkich...jakby cos to my tu jestesmy i zawsze chetnie sluzymy rada

Podziwiam cie naprawde i wierze caly czas, ze rehabilitacja bedzie dawal coraz lepsze efekty i twoja coreczka bedzie dla ciebie wielkim zrodlem radosci, a zmartwien bedzie coraz mniej

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A ja na razie muszę oprządzić dom i siebie po wyjeździe rodziców, mam 2 wielkie kosze prania (pościele) i taka jestem trochę rozbita i muszę się znów wbić w stary system, do tego powoli musimy zacząć przygotowywać się do wakacji i mam nadzieję, że wkrótce znajdę w końcu chwilę czasu na nadrobienie i wklejenie zdjęć

Skad ja to znam...

A niedlugo sie widzimy!!

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Hej mamusie u nas mała dostała rano gorączki miała 38.6 dałam czopka i przeszło teraz znów temperatura podskoczyła. Dzwonie po lekarzach oczywiście nie przyjedzie pediatra do nas więc dzwonie do prywatnego a tu cisza w telefonie. Zaraz przyjedzie tż to podskoczymy do pani doktor.
Jak dzwoniłam do przychodni powiedziała mi żebym kupiła dziecku taki lek o nazwie engystol miałyście już go

Oj, oby zdrowko szybko wrocilo... leku nie znam...

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
To sa leginsy dostala na urodzinki od cioci

Super sa...pasuja do Kamilki

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina wcale nie pomaga. Wyrywa się wściekle i jest jeszcze gorzej:F

Ja mysle, ze to taka faza...André tez mial takie ataki wscieklizny a teraz raczki ladnie przeklada z i do rekawow, nozki podnosi...bedzie dobrze...

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja mam szczerą prośbę, wiem,ze kiedyś sama wrzuciłam link do tej &^%#$#$, ktora zagłodziła dziecko przez farmę, ale nie wstawiajcie tu takich linkow bo ja później jestem roztrzęsiona po tym :/

Ja tam nawet takich linkow nie otwieram...nie nadaje sie nawet na filmy, w ktorych dzieciom dzieje sie jakas krzywda...

A ja znow na all znalazlam takie faaaajne zabawki...

Stary 2010-11-23, 21:30   #1965
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
matko Tarasia weszłam na wizaz, bo robie Polusi herbatke i miałam napisać czy Wy wsyztskie stosujecie już niekapki, bo moja nie da się tknąc i nadal z butelki, więc w szoku jestemsiedzisz w mojej głowie
Domi, I'm watching you!

pocieszyłyście mnie z tymi kubkami.

kurcze, coraz więcej kaszlących dzieciaczków.
dużo zdrówka dla wszystkich!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 21:40   #1966
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

A ja znow na all znalazlam takie faaaajne zabawki...
pokaż

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 21:52   #1967
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Nie nie pokazuj bo znowu wydam fortune na allegro

no dobra pokazuuj

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Edytowane przez Agusia_a9
Czas edycji: 2010-11-23 o 22:16
Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 22:06   #1968
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Nasza ma wirusa dostała Bactrim i osłonowe i czywiście czopki na zbijanie temp.

Ja nawet nie czytam tego....

karenina19 pokaż pokaż
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 22:15   #1969
zaharia
Rozeznanie

witajcie moje ulubione mamuski

dziekuje wam za gratulacje.....

tarasiu - tak ja miriam pomalutku odstawialam od piersi, musze powiedziec, ze nie mialysmy z tym wielkich problemow, ale zal mi jej bylo w te pierwsze dni jak szukala tulac sie do mnie - zawsze wymieklam i dawalam, az jednego dnia zapomniala.

kareninka, olalicious - najlepszym sposobem na nie pasujace spodnie jest zajsc w ciaze
ja bylam dzisiaj na pierwszej wizycie u mojej gin: prosze na wage. a tam 46, 6 w ciuchach - wiec znam wasz problem doskonale a figura to bardziej do kareninki, bo pupa jest a talia oooooooosy nie bede sie brala za cm.
ale ola dukan??? dla ciebie???
ja to marze przybrac troszke.....teraz mi sie uda))

olalicious - podobnie ubieramy dziewczynki, i siebie tez chyba podobny gust mamy

aniulka- ja tez z nikim nie zostawilabym malej, powtorze za toba "nawet tesciowej na 5 min" tylko tz i mojej mamie i tacie, ok siostrze czy tez bratu ale ani jednego nie mam blisko(((

lucky -ja tez chce przepisy na te pierniczki

pietrusia -kamilka jest rozbrajajaca z ta czystoscia.

ooo biedaczek fifi, brombi- wycaluj go tez od cioci

gosik- z zabawa mam to samo, tak ladnie do 11 miesiecy moje dziewcze sie bawilo, a teraz.... musze z nia siedziec na dywanie, jak jestem w przy stole pije kawe, czy tez chce zjesc to siedzi po krzeslem i marudzi...... u nas to nowosc, bo byla aniolem w zabawie, nie wiedzialam, ze mam dziecko.... a teraz wymiekam.... powiedzcie, ze to okres przejsciowypr osze, niech mi to ktos obieca

ja dzisiaj odwiedzilam moja pania gin i moja kropeczka znalazla juz sobie dogodne miejsce w mieciutkiej macicy
wszystko jest ok.... teraz czekac na bicie serduszka. kolejna wizyte mam 10 grudnia. czuje sie wspaniale, nie mam, albo jeszcze nie mam zadnych dolegliwosci

gosik - maly jest cudowny

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Nasza ma wirusa dostała Bactrim i osłonowe i czywiście czopki na zbijanie temp.

Ja nawet nie czytam tego....

karenina19 pokaż pokaż
oj biedny maluszek, szybkiego powrotu do zdrowia
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 22:43   #1970
konspiracja
Zakorzenienie

Hej Kochane
LUCKY - PROSZE pokaż menu też nad tym teraz siedzę...

Madziu, dziękuję za odp w spr chodzika
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam Nie odzywam się bo nie mam kiedy. Muszę się pochwalić że sprzedałyśmy już 4 mieszkania
Widzisz!!! Gratulacje To co wolne do świat?
Cytat:
Konspi my mamy muzyczny chodzik pchacz z FP jest beznajdziejny i absolutnie nie wart swojej ceny (170zł). Jedynym jego plusem są melodyjki którymi Wiki się czasem bawi, ale takie melodyjki mogą być w każdym pianiku które można kupić już od 30 zł.

Cytat:
Mój syn jest tez wysoki i ten chodzik jest dla niego po prostu za niski. Także zupełnie nie trafiony zakup.
No musi być wysoki po takiej Mamusi, nie ma wręcz innego wyjścia to tak jak mój hehe Tż pewnie tez wysoki? Ale co ciekawe podobno gen wzrostu dziecko dziedziczy właśnie po matce...

[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
a propos picia, z czego poicie dzieci?
my mamy 2 kubki niekapki z czego TT służy jako gryzak a nie kubek a lovi przecieka
Z normalnego kubka, czasem z kubka łyżeczką, jak już nic nie chce no i z buteleczki z mineralką z dziubkiem.

[QUOTE=karenina19;23404631]

My mamy pchacza z Chicco, takiego, ktory gra kiedy jedzie...malemu bardzo sie podobalo to granie i naprawde motywowalo go do chodzenia...do dzisiaj, mimo ze smiga dawno przeciez sam to lubi go sobie pchac jedna raczka i cieszy sie z muzyki...no i tanczy tez oczywiscie....
[/guote]

Cytat:

Mamy niekapka-kapka Aventu...maly umie z niego pic - wiem, bo w lecie pil a teraz po prostu nie chce pic i tyle! Sama nie wiem czy sie martwic czy nie, bo on pije najwyzej 1/2 kubka dziennie i to jak go przypilnuje...

U nas to samo z ilością picia. Pytałam lekarki - podobno nie ma się czym martwić - widocznie tyle potrzebuje, ale dla mnie to dziwne, tak mało pić

Cytat:

Witaj w klubie bolacych plecow... jak bylam w ciazy to chociaz sobie na masaze chodzilam, bo mialam czas a teraz...

To i ja się zapiszę... nawet ćwiczenia fizyczne mało pomagają...
mnie nawet w ciąży nie bolały, ale teraz buuu...

A co do wbijania sie w schematy to nie wiem jak sie wbiję w przyszłym tygodniu... Teraz jeszcze mamy w tygodniu dwie imprezy i przyjechała moja przyjaciólka z De. Lecę

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 23:00   #1971
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

katekate gratuluje sprzedaży tylu mieszkanek widzisz jak się ładnie spelniasz w pracy tylko nie popadnij w pracoholizm )
Przypomniało mi się, że pisalas o pchaczu FP, zastanawiam się czy go na allegro nie wystawić, bo Blanka go wręcz nienawidzi, a ma ją motywować do chodzenia a nie spełniać funkcje pianinka, które zresztą ma

Karenina, co Ty byś zrobiła jakbyście mieli mieszkanko takie np. 40mkw? w sensie z ilością zabawek

zahario, Twoich zdjęć zbyt wiele nie widziałam, ale malutkie ubieramy identycznie - ah ta Zara Baby
46.6 w ubraniu? to bez niecałe 46 aaaa tyle nigdy nie ważyłam

super, że się dobrze czujesz, oby tak dalej ) i czekamy na pierwsze zdjecia włochatej fasolki :P

właśnie zjedliśmy z tż pizze, wspaniale po prostu... jak zwykle, tydzien bez pizzy to tydzien stracony ale od rana dieta znów

a co do zakupów - wystawiłam na allegro ta "ciążową" sukienkę z h&m, kupiłam za 129zł, miałam na sobie na 2 imprezach więc wszyscy możliwi znajomi mnie w niej widzieli i licytacja trwa do niedzieli i już jest 200zł szkoda, ze tylko jedną kupiłam heh

i mój tż mi na mikołajki funduje zabieg global keratin, pewnie Domi będzie wiedziała o co chodzi, ale się ciesze )))

nasze nowe zdjęcia, zapraszam http://picasaweb.google.com/bartekch.../MamJuzRoczek#

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-11-23 o 23:13
Stary 2010-11-23, 23:58   #1972
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Konspi,

zaplanowałam na szwedzki stół:
- mini szaszłyczki boczek ze śliwką
- rollsy z łososia z wrapem (z awokado)
- tarta brokułowa
- tarta cebulowa
- zawijana szynka z pastą
- sałatka z makaronu ryżowego i pakuszków krabowych
- sałatka makaron szpinakowy z szynką i fetą
- kolorowe kanapeczki przekładane z myszkami z jajek
- i kilka past do pieczywa: pesto, guacamole, może humus albo z fasoli?
i tyle.. więcej nie dam rady przygotować, bo i tak muszę zrobić wszytko wcześniej bo przed samą imprezą mam włoski i muszę jeszcze dojechać... myślisz, że starczy na 16 os ?

a na niedzielę na obiad dla dziadków wciąż nie wiem co?... wymyśliłam dziś dzwonki z łososia pieczone (wcześniej zamarybowane w miodzie i czosnku) i do tego jakieś mięcho duszone?..nie wiem...

zmykam spać
dobranoc
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 00:08   #1973
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Konspi,

zaplanowałam na szwedzki stół:
- mini szaszłyczki boczek ze śliwką
- rollsy z łososia z wrapem (z awokado)
- tarta brokułowa
- tarta cebulowa
- zawijana szynka z pastą
- sałatka z makaronu ryżowego i pakuszków krabowych
- sałatka makaron szpinakowy z szynką i fetą
- kolorowe kanapeczki przekładane z myszkami z jajek
- i kilka past do pieczywa: pesto, guacamole, może humus albo z fasoli?
i tyle.. więcej nie dam rady przygotować, bo i tak muszę zrobić wszytko wcześniej bo przed samą imprezą mam włoski i muszę jeszcze dojechać... myślisz, że starczy na 16 os ?

a na niedzielę na obiad dla dziadków wciąż nie wiem co?... wymyśliłam dziś dzwonki z łososia pieczone (wcześniej zamarybowane w miodzie i czosnku) i do tego jakieś mięcho duszone?..nie wiem...

zmykam spać
dobranoc
Lucky wow ale dobre żarełko bedzie:za rlok:

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 08:02   #1974
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
pokaż

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Nie nie pokazuj bo znowu wydam fortune na allegro

no dobra pokazuuj

Cytat:
karenina19 pokaż pokaż

Skupilam sie tym razem bardziej na bardziej "rozwojowych" zabawkach, cos do ukladania itp. I tak:

Sorter ksztaltow Załącznik 3550827 Jamnik do ciagniecia Załącznik 3550828 Labirynt Załącznik 3550829 Buczaca drewniana krowkaZałącznik 3550830Sorter Załącznik 3550831 Ukladanka z misia Załącznik 3550832Klocki nakladane Załącznik 3550833 Pianinko SmobyZałącznik 3550834

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
kareninka, olalicious - najlepszym sposobem na nie pasujace spodnie jest zajsc w ciaze
ja bylam dzisiaj na pierwszej wizycie u mojej gin: prosze na wage. a tam 46, 6 w ciuchach - wiec znam wasz problem doskonale a figura to bardziej do kareninki, bo pupa jest a talia oooooooosy nie bede sie brala za cm.
ja to marze przybrac troszke.....teraz mi sie uda))

Super, ze dobrze sie czujesz obys cieszyla sie ciaza przez cale 9 m-cy

Ja piluje po ciazy swojej wagi - zeby nie wazc mniej niz 47 kg musze jesc np. duzo slodyczy itp. Moja wymarzona waga to tak 50-52 kg

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
U nas to samo z ilością picia. Pytałam lekarki - podobno nie ma się czym martwić - widocznie tyle potrzebuje, ale dla mnie to dziwne, tak mało pić

Mi tez wydaje sie dziwne, no ale przeciez na sile nie dam mu pic...ale w lecie naprawde pil az milo wiec widac jak potrzebowal to pil....

Cytat:
Karenina, co Ty byś zrobiła jakbyście mieli mieszkanko takie np. 40mkw? w sensie z ilością zabawek

Nawet nie strasz.... Moje 150 metrow jest akurat akurat....

Dzien doberek

pierwsza..?

Myslalam, ze wczoraj nici ze wspolnego wieczoru, bo malz wrocil o 18, ale jak maly poszedl spac to tz zrobil wczoraj pyyyyszna kolacje, wyciagnal cudne po prostu wino z piwniczki...mily wieczor...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-11-24 o 08:05
Stary 2010-11-24, 08:26   #1975
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

dzień dobry

o to faktycznie miałaś miły wieczór, luuuubie winko białe wytrawne najbardziej

Umówiłam się z nianiami (chyba z 3), więc może coś z tego wyjdzie, oby..

Mam kilka pytan mamuśki,prosze ladnie odpowiedziec

1) uzywacie jeszcze przewijaków? jeśli tak to długo jeszcze planujecie? Blanka tak strasznie sie na nim wierci, ucieka na parapet, staje przy oknie, ja już mam dość

2)czym smarujecie dzieci po kąpieli, oliwką czy jakims balsamem?

3) Czy to normalne,że moje dziecko nie chce jeść nic lyżką już, zadnych zupek itd, wszystko chce sama pakować do buzi

4) I jeszcze z tych niedyskretnych, głównie do mam, które robiły chrzciny w restauracji - ile was to wyszło całościowo?

no to na tyle na razie
Stary 2010-11-24, 08:38   #1976
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

o to faktycznie miałaś miły wieczór, luuuubie winko białe wytrawne najbardziej

Umówiłam się z nianiami (chyba z 3), więc może coś z tego wyjdzie, oby..

Mam kilka pytan mamuśki,prosze ladnie odpowiedziec

1) uzywacie jeszcze przewijaków? jeśli tak to długo jeszcze planujecie? Blanka tak strasznie sie na nim wierci, ucieka na parapet, staje przy oknie, ja już mam dość

2)czym smarujecie dzieci po kąpieli, oliwką czy jakims balsamem?

3) Czy to normalne,że moje dziecko nie chce jeść nic lyżką już, zadnych zupek itd, wszystko chce sama pakować do buzi

4) I jeszcze z tych niedyskretnych, głównie do mam, które robiły chrzciny w restauracji - ile was to wyszło całościowo?

no to na tyle na razie

A ja najbardziej czerwone

O, to zeby ktoras byla ok! Trzymam kciuki...kiedy sie z nimi spotykasz?

Ladnie odpowiadam:

1. mamy duza komode z przewijakiem wiec klade tam malego jak jestesmy na gorze, ale tylko na przewijanie pieluszki...mial faze, ze skakal na nim jak wariat, ale teraz w miare spokojnie lezy...
2. po kapieli czasami smaruje kremikiem Weledy, ale nie zawsze, bo André ma ladna skore
3. normalne - corcia ci rosnie i dorosleje, po raczce przyjdzie czas na lyzeczke
4. ---- nie robilismy jeszcze chrzcin

Pisalam juz wa, jak moje dziecko negocjuje ze mna ostatnio co mu wolno a co nie?
Andre zbliza sie do czegos i ja mowie "Nie, nie wolno".
Na to maly podchodzi do tego czegos wyciaga paluszka i mowi "Ne? Ne?".
Ja: "Nie, kochanie nie wolno".
André: "Neee?"
Ja: "Nie"
André: "Nenenenene....hmmmm! "

...i odchodzi przytulic sie do mnie albo idzie bawic sie czyms innym...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-11-24 o 08:48
Stary 2010-11-24, 08:40   #1977
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

Ja od razu pisze póki jestem i nadrobiłam mniej więcej

Syropek z cebuli zrobiony, za chwile podam Polusi, wczoraj jedną łyżeczkę dostała dzięki Kareninka

Katee gratuluje sprzedazy tylu mieszkanek

Lucky ale pyszności, coś odgapie od Ciebie

Olalicious ten zabieg keratyna, że będziesz miała takie prosciutkie włosy przez jakis czas? Ile takie efekt się utrzymuje?
co do Twoich pytań to:
- przewijaka nie uzywamy już chyba 3-4 miesiące. Teoretycznie przewijak jest dla dzieci (z tego co pamietam) do 7-8 miesiąca a ja bałabym się, własnie przez to wiercenie Polusi.
I co do przebierania to ja w ogole bardzo często przebieram Polusie na kolanach, wiec może Zebro Ty tez powinnas Piotrusia?
-ja nie uzywam zadnego balsamu ani oliwki. Nie ma sensu bo po kapieli ma dobrze natłuszczonąskórke, lepiej nie przyzwyczajac
-to chyba dobrze, uczy sie sama jesc
-my robilismy, mielismy 14 czy 15 osób (kurde nie pamietam juz) i zapłacilsimy jakies 1450 zł w tym byly 3 posilki ciepłe, acha wódka, ciasta i tort osobno.
Teraz pewnych osób bym nei zaprsiła. Bo nasz wróg nr 1 czyli Tz bracior i jego ojciec zachowywali sie tak jakby to oni placicli za te chrzciny i byli gospodarzami! nawet jak moi dziadkowie wychodzili to im dziekowali...nosz kur
dobra to chyba tyle, bo zaraz zaczne sobie przypominac jak to było i bede zła

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 08:52   #1978
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hehehe Domi, luzik, zapomnij o wrogu nr 1

Ten zabieg odżywia włosy i maksymalnie je regeneruje i nawilża a prostowanie to efekt uboczny i utrzymuje sie ok 4-5 miesięcy. Drogi jest strasznie, ale chyba 5 miesięcy bez prostowania naprawde odzywi moje włosy juz sie nie moge doczekac

Ja też mam przewijak na komodzie i np. po kąpieli jest to bardzo wygodne. Tzn bylo dopoki moje dziecko nie dostawało tam ataku szału
A po kąpieli smaruje oliwką, jakoś ta skórka po niej wydaje mi się najprzyjemniejsza

ehh te chrzciny, mówie Wam, ten temat dosłownie spędza mi sen z powiek, chce jej zrobić już wiosną ale mamy robia takie miny i komentarze, ze az sie chce Ja policzyłam,że to wyjdzie razem ok 2tys ( z fotografem, sukienka Blanki, ksiedzem i obiadem dla 12 osob), ciekawe czy sie zwroci w prezentach wiec chyba zrobimy w drugi dzien swiat

a w piątek idziemy z Blanka na małą imprezkę nasza koleżanka rodzi za miesiąc, w sobotę ma urodziny i jej chłopak chce jej zrobić suuuper niespodziankę napisze może po piątku, żeby jeszcze nie weszła tu przypadkiem i nie przeczytała heh

Karenina, spotkania mam w czwartek dwa już konkretnie umówione, jedno na 17 a drugie 18.30. Tym razem chce wybrać razem z tż a nie sama, na pewno dwie osoby ocenią lepiej

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-11-24 o 08:58
Stary 2010-11-24, 09:04   #1979
domi7ks
Zakorzenienie

Ola jeśli chodzi o włosy to ja bardziej "siedze" w domowych sposobach
Jeśli chodzi o chrzciny to Mszy też tam nie doliczyąłm, 1450 wyszło za sama resturacje.A z Mszą, wódka i ciastami to jakieś 1700-1800. Sukieneczke miałysmy od chrzsetngo z hameryki
No dlatego my robilismy w resturacji, zeby sie obeszło bez zbednych komentarzy teściów:/ i zostali zaproszeni tylko jako goscie
Nam sie chrzciny zwrócily tylko dlatego, że chrzestny dał nawet nawet

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 09:18   #1980
zebra666
Zakorzenienie

Ola zdjęcia cudne Wogóle cały album na picassie obejrzałam ostatnio i nie mogłam wyjść z podziwu Wogóle taka śliczna z Ciebie kobieta

Karenina jesteś zabawkoholiczką: cojest: Mi się z tego najbardziej chyba jajnik do ciągniecia podoba

Maria dużo zdrówka życzę

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości