![]() |
#1051 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty część II
Moja kicia już po antybiotykach, ale dziś znów chciała jakby kłaka wykrztusić. No ale to pewnie nie kłak, tylko dalsze zapalenie tchawicy, już nie mam siły, złapanie jej do transportera to mordęga. Trzeba na to poświęcić co najmniej pół godziny plus sprzątanie sików i sraczki, której na tę okazję dostaje :/
Zresztą mam problem, kot mnie za mocno kocha ![]()
![]() |
#1052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja mam pytanie ![]() Wiem, dziwne pytanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Zakorzenienie
|
u nas to sie chyba rozlozylo, maz to osoba najpierw do zabawy i Cycek lazi za nim jak piesek, smiesznie to wyglada jak np. maz cos naprawia a Cycek twardo siedzi obok i stara sie wszystko obwachac, ze mna bawi sie jak nie ma meza, no i zabawa tez jest okreslona, z mezem lataja po calym domu, ulubione ich miejsce do zabawy to schody, ze mna uprawia zabawe stacjonarna, siedze na dywanie i macham mysza naokolo, na bieganie po schodach ze mna nie jest zainteresowany (dla mnie lepiej
![]() Przy mezu lubi lezec i byc glaskanym, a do mnie to pcha sie na kolana, a jak ma problem jak wskoczyc to siadzie przy mojej stopie i cicho miauknie ze mam go wziac. a najszczesliwszy jest jak oboje jestesmy z nim, wtedy jak jedno odchodzi to wodzi za nim oczami az nie wroci ![]()
#1054 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest nas troje, znaczy ja i rodzice, ale często też przychodzi TŻ. Mnie lubi najbardziej, później TŻ - nie wiem co jest, ale wszystkie kotki robią na jego widok maślane oczy i chcą się przytulać. A do rodziców czasem zajrzy, ale nie da się dotknąć, mama już narzeka, że kot jej nie lubi. A pewnie mnie polubiła najbardziej, bo jestem najczęściej w domu, gadam z nią, miziam, bawię się, chcieliby takich samych efektów, ale nie chce im się tego robić ![]() Tak śpi w nocy, tylna łapa oczywiście ląduje w moich ustach: http://img823.imageshack.us/img823/508/mufcik.jpg (zdjęcie pokraczne, bo robione po ciemku)
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1056 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam takich kociaków uczestniczących w Waszym życiu...
Cierpliwie czekam, aż mój też będzie bardziej kontaktowy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też jak naczytałam się historii i naoglądałam zdjęć to właśnie chciałam dać dom takiemu kotu...Jakoś tak pomyślałam sobie, że małemu kotu łatwiej znaleźć dom... A też w naszym przypadku kot starszy wydawał się bardziej odpowiednim... Dzisiaj byliśmy ostatni raz u weta...Poszliśmy na wszelki wypadek...Sprawdzić czy aby na pewno wszystko w porządku... Dostał ostatni raz zastrzyki. Przy okazji pazurki obcięte...Przyjrzałam się jak to robi wet i myślę, że następnym razem spróbuje sama...Tylko cążki muszę kupić... A z racji tego, że wet gratisowo zajął się pazurkami to kupiliśmy szczotkę. Zarówno kot jak i jego sierść są zadowolone... A tak w ogóle to Rewers mruczy niesamowicie...i przy głaskaniu cały czas przebiera łapkami... Zauważyłam też, że wieczorem lepiej mu przy zgaszonym świetle...Więc jak oglądamy tv czy siedzimy przed komputerem to gasimy światło bo wtedy próbuje powoli zapuszczać się na wycieczki po pokoju mimo naszej obecności... Cieszy mnie to, że już spokojnie śpi nawet jak chodzę po pokoju czy coś robię...Chowa się zawsze rano i jak ktoś wchodzi do mieszkania...niezależnie czy ktoś obcy czy my...Wczoraj np. TŻ wrócił jak ja byłam w mieszkaniu i mimo tego, że poszłam razem z kotem się przywitać i pokazać mu, że przyszedł "swój" to zwiał... Na razie nie wykazuje zainteresowania zabawkami itd...więc nie wiem czy kupować coś czy nie...Kot znajomego bawi się czymkolwiek...jak to kot ![]() No ale postępy są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do wieku nie wypowiem sie poniewaz ja nigdy nie planowalam zadnego kota, Cycuc sam przyszedl i praktycznie zycie mu uratowalismy, sam nas wybral i mysle ze dlatego tak dobrze mu w domu Co do witania, nasza znajdka nas nie wita od progu, siedzi na kanapie i czeka, dopiero jak widzi ze sie nie zwraca na niego uwagi to wtedy idzie sprawdzic czemu, no a potem to juz nie odstepuje na krok i zawsze chce miec na widoku jedno z nas A co do zabawek, to moze mam kota pierwszy raz ale czytalam ze najlepiej zapewnic spory wybor do zabawy bo kotki szybko sie nudza, wiec Cycek ma mnostwo zabawek i bawi sie na zmiane, obecnie na tapecie sa 2 biale myszy na sznurkach i pluszowy niebieski waz ktoremu glowa grzechocze, maz kupil jak ogladal materialy do zrobienia Cyckowi toru przeszkod/drapak na scianie salonu (az strach pomyslec jak on to zrealizuje, chce zaczac w ten weekend ![]() Ja bym kupila jakies nowe zabawki ![]() Na poczatku Cycek nigdzie sam nie chodzil po domu, dopiero od zeszlego tygodnia zdarza sie ze np. Idzie na pietro zeby z parapetu popatrzec na ulice, na razie na maksimum 20 minut I wraca do nas ale uwazam ze to sukces
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to kociak jest u nas od zeszłego poniedziałku...więc postępy i tak są duże... Aktualnie testujemy puszkowe jedzenie... Kot generalnie pochłania wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dajemy mu na przmiemian Royal Canin I Hill’s, mam jeszcze cos kupione w tutejszym sklepie dla zwierzat, wyprodukowane w UK. Co do mokrego to najpierw kupowalismy jak stalo na polce (kupujemy w saszetkach, kawalki w sosikach), ale najpierw to tylko dokarmialismy cala rodzine Cycka, kotki przychodzily I odchodzily, Cycek zostal, kupilismy sporo tego I wlasnie sie konczy, wiemy juz co Cycek lubi a co nie, nie lubi wolowiny za to uwielbia krolika, jagniecine, kurczaka, no I teraz zastanawialy sie ktore kupic bo te co kupowalismu to tylko w zestawach sa takie smaki ale ta wolowina nie podchodzi Cyckowi, zastanawiam sie nad Sheba, tam widzialam rozne smaki natomiast skoro to tez dostepne w markecie to nie wiem czy dobre a on to uwielbia (to miesko w szaszetkach), jada suche i potem grzecznie wode pije ale strasznie lubi te saszetki, dajemy mu pol rano i pol wieczorem, pomiedzy ma dostep do suchego. Tak sie nauczyl ze przychodzi 6 rano i nie daje spokoju, takze mam teraz podudki weekendowe, popoludniu to zalezy ale mniej wiecej 5/6 zaczyna sie domagac. Pytalam veta odnosnie zdrowotnosci saszetek ale powiedzial ze to nie problem byle kot nie jadl tylko tego bo kamien nazebny murowany. Cyckowi pol porcji wystarcza na posilek, konczy przewaznie sucha karma co akurat nas cieszy.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-11-24 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A oczy ma zielone, chociaż tu to chyba źrenice zaświeciły od flesza. Kelpie, kotek się oswoi ![]() ![]() ![]() Ja kupuję mojej Animondę Carny, a suche Feline Porta 21 Sensible. Nie przepada za suchym, ale za tym szaleje.
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli tak, to poszukaj Applaws saszetek, u nas w lokalnym sklepie jest dostepna. Kosztuje chyba 63p za saszetke ale czesto sa promocje, ze przy zakupie 5 jedna gratis itp. Dziewczyny czy Wasze kotki sie o Was ocieraja? Moja jak wracam z pracy na przyklad i siedze przed lapkiem to przychodzi i wsadza mi lepek pod szyje, ociera sie pyszczkiem o policzek albo nosem o nos. Nie wiem jak to dokladnie opisac ale zastanawiam sie czy ona moze tak ruje przechodzic ![]()
![]() |
#1065 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam, że pojawił się temat witania - nasze po około dwóch miesiącach zaczęły reagować na dźwięk domofonu (mam na myśli to pikanie kiedy się otwiera drzwi kodem) - przybiegają do korytarza sprawdzić kto przyszedł ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A "odwdzieczasz" sie im jakos? Bo ja zbytnio nie wiem co mam robic jak ona przychodzi i napiera na mnie tym swoim malym pyszczkiem. Przeciez jej nie polize ani nie zaczne mruczec ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1067 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Troche nieudolnie nam to wychodzi, bo ona mizia mnie, ja probuje ja pomiziac i albo sie stykamy w pol albo sie rozmijamy i zostaje mi mizianie policzkiem jej boku albo lapki ![]() Chyba nie, bo zachowuje sie jak dawniej (oprocz tego powyzej ![]() ![]()
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz kocurek nie wita sie bo chyba nie wie co to takiego, z pieszczotami to on o nie prosi czy zada w zaleznosci jak na to popatrzec, do mnie to albo poprostu sie laduje na kolana (jak siedze na kanapie) a jak nie wie za bardzo czy da rade (jak siedze na krzesle przed kompem) to siada tak zebym go widziala I robi jedno specyficzne miaukniecie. Przy mezu to lubi poprstu lezec I dotykac np. Lapka. A jak jest juz blisko nas to czesto daje nam ‘dziubki’, wyglada to strasznie symaptycznie. A dzisiaj rano chyba przelamywal strach przed suszarka. Jako ze nie chcialam go straszyc bo byl z mezem w sypialni to przymknelam drzwi od drugiego pokoju zostawiajac tylko cienka szpare. Cycek usiadl przed drzwiami I przygladal sie przez ta szpare przez caly czas jak suszylam wlosy, wgapial sie 15 minut I ani drgnal. A potem byla chwilka grozy, generalnie Cycek moze chodzic po calym domu, myslalam ze wszystko jest bezpieczne, jednak dzisiaj jak poszlam do swojej lazienki to Cycek przyszedl I zawsze jak tam jest to interesuje go wanna, w wannie sa w srodku 2 uchwyty, moze przez to ze wanna byla od wody ale Cycek posliznal sie I jedna tylna lapka wpadla za uchwyt a reszta cialka polecial do wanny, Cycek nawet nie jeknal z zaskoczenia ale wygladalo ze sam nie dalby rady sie pozbierac bo wanna sliska, w sumie zwisal moze pare sekund bo zawsze na niego uwazamy ale od dzisiaj jak nas nie ma drzwi od mojej lazienki beda zmkniete.
![]() |
#1070 |
BAN stały
|
Dziś Maniek ostatni raz był na zastrzykach i juz tylko przez tydzień ta specjalna karmę i możemy powoli wracać do starej. Nawet juz wetki tak nie gryzł jak sie mu wkuwała
![]() tylko kurcze on strasznie chetnie ja ta sucha specjalna karmę a mam mu dawać tylko 35g , jak on zwykle dwa razy albo i trzy wiecej jadł, podchodzi biedny do miski a tam juz pusto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Możesz mu dać tyle ile chce.
Jest mały, szybko spali. Malutkie koty potrzebują więcej karmy. Przynajmniej te 60g powinien zjeść. Tym bardziej, że ma niedowagę. Czemu tak mało mu dajesz? Na karmie wyraźnie pisze, że przy 2kg kota 60g na dobę. A on jest mniejszy jeszcze. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() Masz rację, na kocięta jest większy popyt, starszemu kotu ciężej znaleźć dom. Szkoda, bo takie koty są przeważnie poszkodowane przez los, kiedy już znajdą swojego człowieka, przekonają się do niego, to pokochają tak mocno, jak żaden kociak nie jest w stanie.
![]() |
#1072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1073 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przecież ten kot jest głodny...
![]() |
#1075 | |
BAN stały
|
Cytat:
te po prawej to jest na opakowaniu ale to jest dla kotów dorosłych a maniek to przeciez nie cały4 miesięczny kotek to co ona mi tu @#%@#%^^ mojego skarba chce zagłodzic ![]() bede dawac mu 55g jak jest dawka dla kociat jejku estre dobrze że zwróciłas mi uwage ![]() ![]() przy nastepnej wizycie zwróce jej uwage ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze czytam ulotki i dawkowania, każdy ma prawo być zmęczony, czy się pomylić, chociaż nie powinien, zawsze sprawdzam. Mój wet już mnie zna z tej strony i nic nie mówi ![]()
![]() |
#1077 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj tam oj tam...nie ma co podziwiać ![]() Jestem zaskoczona... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dowiedzielismy sie niedawno gdzie sie urodzil, na podworku za szopa sasiadow kilka domow dalej, sasiedzi dokarmiaja kocice ktora przyszla ktoregos dnia jak byla ciezarna, niestety do tego sie ich opieka ogranicza, na chwile obecna to maja stadko bezdomnych kotow, niestety nie ma mowy o szczepionkach czy sterylizacji, koty zyja samopas i tyle ze oni jedzenie wystawiaja, jak wyszlo ze Cycek zagoscil u nas (nie mielismy pojecia ze oni dokarmiaja te lazace tutaj koty, dzieci zobaczyly Cycka w oknie i tak wyszlo) sasiadka powiedziala mezowi ze ten kot (w sensie Cycek) to jakis dziwny byl, ciagle miauczal i nie chcial jesc, jej 5letnia corka upatrzyla sobie go na jej kotka no ale zabawy z nim nie bylo bo ciagle pipiskywal i miauczal, na tym moj maz opiera swoja teorie, kociak przychodzil przez miesiac i za kazdym razem chcial wyjsc do matki, no ale jak kocicia porzucila male to nie mial dokad isc a byl chory no i wyszlo mu ze z nami bedzie mial szanse ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
A my możemy chwalić się kolejnymi postępami...
Kot nie uciekł dzisiaj ze swojego miejsca jak TŻ wrócił z zajęć... Wybraliśmy się dzisiaj też na zwiedzanie mieszkania...Do tej pory kot średnio wychodził z pokoju...Poszliśmy do kuchni...na kolanach było mu dobrze, ale jak go postawiłam na podłodze to miauczał jak nigdy jeszcze i wpakował się z powrotem na moje kolana...nie miałam serca go tam zostawiać bo zaczął się trząść... Także pewnie potrwa zanim miski z jedzeniem wywędrują do kuchni... |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas na razie norma, teraz maz ma druga zmiane to po pracy do wieczora jestem sama z Cyckiem, juz mamy nasz rytual, najpierw jest zabawa, czasami nawet 45 minut, potem jedzonko, kazde swoje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.