Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 ! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 01:03   #1381
miss_bennet
Rozeznanie

Dot.: Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 !

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Wiem i odpuszczam. TŻ się co prawda tłumaczył, że pytanie o to, czego szukamy, miało na celu pobudzenie mojego mózgu do większej selekcji ofert..,niestety. Nie dość, że zostało odebrane zupełnie inaczej, to jeszcze wszystkie oferty, które lądują w ulubionych są takie same, a na dodatek...no nie wierzę mu

Za przepisanie oceny 150 zł? Matko, to ja bym zbankrutowała, jakby tak podliczyć wszystkie przepisane przedmioty

Czekam, ostro

halka śliczna

Zmykam dziewczyny spać. Wreszcie się położę przed 1:00

naszła mnie też głębsza refleksja, że przed wyprowadzką muszę zainwestować w: ręczniki, ścierki, zestaw do pielęgnacji paznokci, kosz na papiery, prześcieradła i fajnie by było w pościel, ale tego się pewne nie uda. Jaaaaa.....ile kasy
Kurde, bo tak to z tymi facetami jest, że są przekornikami. Mój tak samo. Jak widzą, że nam na czymś zależy, to będą specjalnie odwrotnie robić.

Taaa... SGH. Bananowe dzieci.

A'propos głębszej Twojej refleksji, to ja bym w sumie zamiast wszystkich rzeczy wymienionych na początku zainwestowała w pościel. Myślę, że jak zamieszkamy z TŻtem, to będzie to jedna z pierwszych rzeczy, jakie kupimy. Nie ma to jak zmysłowa pościel, w której można poszaleć z rrrr.

Przypomniało mi się, że dziś tłumaczyłam TŻtowi czemu wątek się nazywa: Rrrozmów... Jego mina: bezcenna. A jeszcze lepszą miał, kiedy się dowiedział, że to tutaj ostatnio tyle czasu przesiaduję. I tak: prawie narzeczonych..? prawie robi wieeeelką różnicę. Małpiszon! Ale wydębiłam od niego w końcu, że mi się oświadczy (matko, czemu on zawsze przedziały podaje!?) za rok do trzech. Jeszcze mu mówię, że pewnie nawet o tym wcześniej nie pomyślał, żeby mi się oświadczać, a ten nie zaprzeczył, tylko: No nie, nie myślałem. Ech...

Dobranoc Wam!
Stary 2010-11-25, 06:52   #1382
studi
Zakorzenienie

Gaja ja juz dawno wyluzowałam ale bez większego pozytywnego odezwu, zobaczę jak wypadnie obiad, mam wrażenie,że znowu szykuje się erupcja gniewuGaja czy my nie mamy tego samego faceta?
Dziewczynki jak zimno, brrr cieżko się szło do pracy
Kupiałam sobie wczoraj telefon, mój po serii włączania się i wyłączania bez podstawy całkiem skapitulował
Stary 2010-11-25, 09:58   #1383
aluniaaaaa
Zakorzenienie

No niestety troche cytowania bedzie

Cytat:
Napisane przez miss_bennet Pokaż wiadomość
A co do nowej koleżanki, to nie jesteś aluniaaaaa wredna, miałam podobne odczucia... chociaż, jak już się zaręczysz, to przecież nie wywalimy Cię stąd. Mam wrażenie, że chyba bardziej chodzi o stałą ekipę, kameralne grono no i po części o to, że koleżanka jest już zaręczona, a my raczej oczkujące.
Mozliwe, ze masz racje z tym stalym gronem chociaz przeciez nie zabraniam nikomu tu dołączać Przeciez jest kilka z nas, ktore sa juz zareczone i tu sie udzielaja (baby montana - nie boj sie ) wczoraj mialam taki dzien po prostu to i sie wyżaliłam

Cytat:
Napisane przez miss_bennet Pokaż wiadomość
Labradory są okej, ale nie do mieszkania w bloku, muszą się pewnie wybiegać, dlatego jeśli kiedyś byśmy budowali dom, to owszem jestem za. Ogólnie to chciałabym też kiedyś przygarnąć jakiegoś psiaka ze schroniska. No i mieć maltańczyka, jako pieska kanapowego (co zresztą leży w jego charakterze), jest uroczy. Czyż nie?

Ogólnie działają nieźle, tylko mam trochę huśtawkę nastrojów (kończę 3 opakowanie, więc to w sumie jeszcze dopuszczalne). Nie lubię zrzucać całej winy na hormony, ale stałam się bardziej choleryczna po nich... Chociaż mam nadzieję, że mi przejdzie, a jeśli nie to może zmienię na inne. Na razie nie chcę z nich rezygnować, bo na gumkach była nerwówka (tylko miesiąc używaliśmy, bo zmieniałam z plastrów na tabsy i miałam miesiąc przerwy) o to, że się @ spóźnia. Nie chcę tak... No i do tego swoboda, jaką dają... Prawda jest taka, że nie ma na rynku idealnego środka anty.
Labladory sa slodkie choc ja slyszalam, ze dosc chorowite Moj Kefirek byl ze schroniska jak go zobaczylam to sie rozplakalam i powiedzialam, ze ten albo zaden w podstawowce to bylo

Jak bralam tabsy to tez tak mialam. Deprecha codziennie, codziennie bylam na caly swiat zla. Przy T. staralam sie hamować choć uprzedzalam go, ze takie skutki moga byc. A najgorzej, ze przy pierwszych opakowaniach w ogole sie rrr nie chcialo...

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
co do cytatu: "Scyzoryk, Scyzoryk, tak na mnie wołają" ? przepraszam, ale nic mi innego nie przyszło do głowy
Tez mi tylko ta piosenka przyszla na mysl

Cytat:
Napisane przez czekam87 Pokaż wiadomość
Przestałam za Wami nadążać
To wpadaj od czasu do czasu chociaz po to, zeby napisac co u Ciebie

Cytat:
Napisane przez BeautifulShe Pokaż wiadomość
Ja miałam Goldenka
Goldeny są cudowne masz moze zdjecie swojego?

Cytat:
Napisane przez czekam87 Pokaż wiadomość
Dziwna historia... Jedna znajoma miała przez długi czas ustawione na FB "w związku" z jakąś tam dziewczyną. Po czym pod koniec września zaręczyła się z jakimś chłopakiem. Byli trochę razem, teraz się rozstali. Nie rozumiem tego przypadku, ale cóż...
yyyyyy......

Cytat:
Napisane przez BeautifulShe Pokaż wiadomość
A a propos to zastanawiam się nad prezentem dla Tż/dla mnie http://moda.allegro.pl/sliczna-halec...321183453.html
I jeszcze się dowiedziałam dlaczego też Tż nie lubi ślubów itp -> bo ślub i wesele fajnie. Ale po dwóch dniach wszystko całkowicie wraca do normy i nic nowego się nie dzieje Nie chodzi, że między Parą tylko, że ogólnie w Rodzinie Ale ja mu to zaraz wytłumaczę
Jakos nie bardzo podoba mi sie ta koszulka ta falbanka na dole jakas taka..... nie wiem ale jemu na bank sie spodoba

I wiesz co? On ma racje z ta sytuacja po slubie i weselu! Tu wszyscy mili, sympatyczni, a potem jazda jakie to wesele beznadziejne dlatego skromne obiady rulez !

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
Kupiałam sobie wczoraj telefon, mój po serii włączania się i wyłączania bez podstawy całkiem skapitulował
Przemawia przeze mnie gadżeciara Jaki?

Marisja - ja ci powiem moze troszke inaczej, z doswiadczenia wiem, ze dwa razy do tej samej rzeki sie nie wchodzi bo jesli cos sie raz powtorzylo zlego to bedzie to sie powtarzac znowu a tego przeciez nie chcesz... Nie wiem w sumie sama....

Gaja - zgadzam sie z tym co ktoras z was napisala, ze nie mozesz tez tak wszystkiego na wlasna reke organizowac w sensie, ze tylko ty dzwonisz itd. bo sie chlopak najnormalniej przyzwyczai. Ale to, ze ci nie powiedzial, ze dzwonil to lekkie przegiecie. Ja ci powiem szczerze, ze nie wiem czy bym z takim czlowiekiem wytrzymala

Mutny - wlasnie zobaczylam, ze Twoj Tż zalozyl sobie konto na fejsie?

Patrzcie na to http://www.youtube.com/watch?v=8wQHQTCqWHI

Małżeństwo 06.09.2014

Edytowane przez aluniaaaaa
Czas edycji: 2010-11-25 o 10:10
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:10   #1384
al10dona
Raczkowanie

Czesc
u Was tez tak sypie śnieg i jest biało ?:/ do tego u mnie jest -4
al10dona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:13   #1385
aluniaaaaa
Zakorzenienie

NIe U mnie nic nie pada! Tez chce snieg

A ty skad jestes?

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-25, 10:15   #1386
al10dona
Raczkowanie

z Głowna i sypie jak nie wiem co ;/
al10dona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:20   #1387
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ale mi sie cieplo zrobilo, bo na dole napisane, ze zalozony jest watek "oswiadczyny w Krakowie"

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-25, 10:20   #1388
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Nie sypie, ale go trochę leży na samochodach. Brrr. Otworzyłam jak zwykle okno i zimno się zrobiło. Nie chcę zimy!

Ja też nie wiem, czy z nim wytrzymam. Się okaże, jak razem zamieszkamy. Jak bardzo często będzie mi wyjadał ostatnią bułkę albo zapominał pójść do sklepu. A wtedy będzie baj baj maj dir

Moja czapunia i szaliczek już do mnie leeecą!
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:21   #1389
anannke
Zakorzenienie

Dzień dobry ale dziś cudna pogoda zupełnie inna niż wczoraj słoneczko ciepło ani jednego płatka śniegu

Gaja wiem że pewnie to trudne bo Ci zależy ale najlepiej wyluzuj zjesz się nerwami dziewczyno. faceci oni myślą że jak już ktoś coś robi to on się tym zajmuje i oni się do tego mieszać nie będą... no sobie usunął to z listy spraw którymi się trzeba zająć daj mu pole do wykazania się niech pokaże jak mu zależy bo na razie jego motorem napędowym jesteś ty i pewnie myśli że jest taki fajny bo robi to co ty chcesz mój czasem też tak ma głowa do góry na pewno traficie na fajną ofertę i uda się wszystko
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:24   #1390
aluniaaaaa
Zakorzenienie

annanke dobrze mowi - polac jej

Mam cos dla was, moze nie jest to zbyt mile, ale chyba prawdziwe... http://demotywatory.pl/2302572/Robiac-cos-na-sile

Pochwalisz sie czapeczka?

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-25, 10:26   #1391
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Anannke, już tak próbowałam mu oddawać prowadzenie. W efekcie nic nie było załatwiane, albo było na ostatnią chwilę. Tak było z majówką dwa lata temu: mieliśmy jechać do Kazia, ale J. nie dopytał o wolne w pracy (bo ciągle dzień nie taki) i w zasadzie na 3 dni przed majówką się dowiedziałam, że jedziemy nad morze. Nigdy sam nie zadbał o Sylwestra ani rocznicę, heh.

Jak się napatoczy coś fajnego, to się wyprowadzimy. Jak nie, nie będzie zaręczyn, ślubów i innych takich. Co jak co, ale całego życia nie mam, żeby na niego czekać

Studi, a Ty nie myślisz czasem o rozstaniu? Bo u mnie właśnie ta cecha jego charakteru sprawia, że mam ochotę go rzucić w diabły. Ja tak nie umiem, no nie umiem
Stary 2010-11-25, 10:31   #1392
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam nadzieje, ze dokonacie dobrych wyborów - trzymam za was kciuki

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-25, 10:32   #1393
Kohnelia20
Zakorzenienie

hej laski
mam pytanie czy konto na fb mozna usunąc??
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:33   #1394
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Można. Gdzieś w profilu trzeba pogrzebać
Stary 2010-11-25, 10:36   #1395
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Mozna

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

A co myslicie o tej akcji na fejsie, gdzie wszyscy nagle swoje zdjecia zmieniaja? Mnie to meczy bo nie wiem kto to jak patrze na zdjecie

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-25, 10:37   #1396
anannke
Zakorzenienie

To Cię Gaja w takim razie podziwiam bo ja bym nie wytrzymała nerwowo z kimś takim a on o tym wie że dla ciebie to on się po prostu nie stara i że powoli zaczynasz mieć tego dość? i pochwal się czapeczką

Aluś uznałam że jak to akcja tylko na listopad to tak na samą końcówkę to się załapię i niedługo już z powrotem dam normalne zdjęcie

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2010-11-25 o 10:41
Stary 2010-11-25, 10:41   #1397
Kohnelia20
Zakorzenienie

ala to nie poznasz swoich znajomych?
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:47   #1398
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Wie. Już mu to parę razy mówiłam. Ostatni raz w sobotę. Ile razy mu to mówię, tyle razy posyłam idealny komunikat JA. Już nie wiem, co mogę więcej zrobić i coraz częściej mi nerwy puszczają.

Zaraz Wam pokażę, tylko się włamię na swoje allegro. Mają teraz jakąś akcję zmiany haseł i nie mogę się zalogować

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

http://allegro.pl/komplet-zimowy-sza...316920925.html - ten biały. Nie chciałam czarnego, bo smutny kolor, a reszta czapek nie ma ściągacza porządnego, więc stanęło na białym, coby mi z włosów nie zjeżdżało

Mnie nie wkurza. Miło tak sobie popatrzeć na bajki z dzieciństwa
Stary 2010-11-25, 10:51   #1399
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Fajowy szalik A czapkę trzeba lubiec taka z pomponem i 10 zl za komplet??? ciekawa jestem co to za włóczka? Zna sie ktos?

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-25, 10:56   #1400
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Podobno spady magazynowe. To, co zostało po sprzedaży. Szkoda, że nie było możliwości odbioru osobistego. Tak czy siak poprzednia czapa kosztowała mnie 49 zł. teraz za 16 zł mam czapkę i szalik Allegro dobre na wszystko

Aaaa, co do kupowanie wspólnej pościeli. ja dla siebie mam, a że i tak będziemy spać pod dwiema, bo zwyczajnie nie umiem spać z nim pod jedną (za bardzo się wiercę) to problem z głowy Myślałam, żeby może kupić, jak będzie nadprogramowa kasa, dwa komplety takiej samej
Stary 2010-11-25, 10:58   #1401
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ja tez mam problemy ze spaniem pod jedna koldra szczegolnie jesli jest waska... Ale do naszego wyrka bedziemy kupowac szeroka i bedzie fajnie

Kupilabym taka włóczkę i babci dala do zrobienia szalik, a co

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-25, 11:03   #1402
anannke
Zakorzenienie

Fajna czapeczka wygląda na ciepłą Gaja wybacz ale ja ścisłowiec jestem i nie bardzo rozumiem co masz na myśli mówiąc idealny komunikat ja..
Stary 2010-11-25, 11:04   #1403
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Ja już przetestowałam, że jeśli jest szeroka, to kiedy zwijam się w kulkę w przeciwnym rogu łóżka, wieje mi po nerach, bo kołdra się napina. Nie, to nie dla mnie

Kupuj! Niech Ci na święta zrobi

Oj. Już tłumaczę Komunikat JA został stworzony po to, żeby ludzie mogli sobie na wysokim poziomie kultury przekazywać istotne wiadomości na temat swoich odczuć, bez argumentów ad personam i oceniania się wzajemnie. Więc mówi się np.

Kiedy nie zabrałeś mnie ze sobą na Harrego Pottera, mimo iż wiedziałeś, że chcę na niego iść, poczułam się dotknięta i zlekceważona.

zamiast

Ty głupku! Przecież wiesz, że chciałam na niego iść! Ty zawsze tak robisz! nie szanujesz mnie! jestem dla Ciebie śmieciem.

No

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2010-11-25 o 11:07
Stary 2010-11-25, 11:14   #1404
aluniaaaaa
Zakorzenienie

No tak, typowa komunikacja z facetem

Musze znalezc gdzies sklep z wloczkami... A szalikow to ja juz mam z 5 robionych przez babcie uwielbiam takie dodatki tak samo jak rękawiczki lubie

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-25, 11:17   #1405
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

A są kolorowe? jak kolorowe to zabieram, kradnę i już nie oddam
Stary 2010-11-25, 11:22   #1406
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Szaliki? Czy wloczki czy co?

Ja mam takie szaliki: fioletowy w paski (jasniejszy i ciemniejszy fiolet), bialo-czarny (paski), zielono-zolto-czerwony (ten robiony w gimnazjum - faze na reggae mialam ). I tyle, czyli 3. Teraz bym chciala jednokolorowy taki szerszy zeby mi ramiona obejmowal tak jak ten, ktory do ciebie leci

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-25, 11:31   #1407
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Szaliki. Znudziły mi się już czarne, bo pół życia spędziłam ubierając się na czarno, więc od 2 lat mam fazę na różne kolory

Najlepsze jest to, że ten szalik jest 10 cm krótszy ode mnie ma 160cm

Fioletowy zabieram. Kocham fiolet
Stary 2010-11-25, 11:38   #1408
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ty, to moze moja babcia jakis ci zrobi, a ja ci wysle?

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-25, 11:40   #1409
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Bardzo chętnie. Odwdzięczę się kolczykami
Stary 2010-11-25, 11:41   #1410
aluniaaaaa
Zakorzenienie

To musisz tylko powiedziec jaka wloczka, wzorek jakis moze i jedziemy z koksem

Małżeństwo 06.09.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości