|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Iza poza glutemem w biszkoptach może być też mleko...
A kisiel to możesz już dawać. Przykładowo gotujesz soczek jabłkowy i zagęszczasz mąka ziemniaczaną. Olcia mamy tą zebrę i mimo, że moj Michał bardzo ruchliwy to jakoś średnio się interesuje. Może Szymonowi bardziej się spodoba, dlatego trzymamy... Fota z zeszłego roku.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-11-24 o 17:58 |
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Ja widziałam tą siatkę do owocków w kilku sklepach alee jakoś mi nie przyszło do głowy żeby kupić
A mała tak lubi zasysać jabłuszko. Weszłam dziś do sklepu po bębenek, oczywiście go nie było. Ale zobaczyłam jaka u mnie w mieście jest promocja.. Garnuszek - super promocja! 99,99zł ![]() Uczniaczek - 145,99
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My ostatnio szukaliśmy dla Michala autobus Duplo, w realu 50 zł droższy niż na Allegro. Różnice w cenach są powalające...
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?!Ja kiedys oglądałam w świecie dziecka lezaczek, który na all kosztował 150zł a w sklepie 320 ![]() Mam rossmanowską ksiażeczkę Podoba się Blance A jak się śmieje jak nasladuje te zwierzątka. Najbardziej krówkę
|
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. potrzebuję pomysł na prezent dla chłopca na trzecie urodziny
ponoć ma fazę na gry.. ale jakie - nie wiem.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chrześniakowi meza w tamtym roku na 3 urodziny kupilismy cóś takiego http://allegro.pl/klocki-magnetyczne...324366586.html niby dla starszego dziecka ale on juz taki dosc rozumny jak na 3latka i bawi sie tym do dzis. |
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Siała może coś z tej stronki co kiedyś Lea pokazywała ,,cuda na kiju,, Tam mnustwo gier było, fajnie pogrupowane wiekowo:
http://www.cudanakiju.pl/Wedlug_wieku_k410.html A jak nie gra to może coś z Lego Duplo?Przykładowo: http://allegro.pl/lego-klocki-4979-d...320810477.html http://allegro.pl/klocki-lego-duplo-...315407307.html Może zestaw ciastoliny: http://allegro.pl/ciastolina-lodziar...334684152.html http://allegro.pl/ciastolina-play-do...322071196.html Farby do malowania palcami: http://allegro.pl/farby-do-malowania...320075034.html
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-11-24 o 18:53 |
|
|
|
#1688 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie Ty??Powie, powiedz, powiedz Mały wykapany śpi. Dzisiaj mimo trzaskajacego mrozu(ja lubie cieplo), bylam na spacerze z małym jakieś 2 godziny, brrrrrrrrrrrrrrrrr .Zasnąl i bylo mi zal go wyciagac z wózka i budzić Justini dzieki za linki Teraz ma sportowy Fila w rozmiarze 6-9 mcy i jest za mały...Zrezsta szukam w różnych rozmiarówkach na all- patrze na wymiary
|
|
|
#1689 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23414915]
Ty masz takie malutkie chyba, a nie te duze?? ![]() [/QUOTE] A nie wiem które są które. Ja mam takie 20 na 20cm. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Kolejne dzieciątko tak ślicznie siedzi. A Danio nadal się gibie, ciągnie go do przodu. ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Gratulacje. Cytat:
Pierwsze kroki do raczkowania zrobione. Brawo dla Ewci. ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Moje dziecko robi mi ostatnio psikusy spaniowe. Albo się burzy w łóżku, zasypia w płaczu i z płaczem się przebudza, albo odpada nawet nie wiem kiedy. Wczoraj zabraliśmy go do meblowego. Chodził najpierw z mężem po sklepie i gubił skarpetki więc go wzięłam ja. Wyszliśmy, przejechaliśmy 1km, weszliśmy do drugiego sklepu, ja malucha na ręce, wędruję między meblami, nagle patrzę, a ten mi się jakoś kiwa podejrzanie. Odpadł w pięć sekund. Zaniosłam do auta, spał ładnie pół godziny. Drugi raz wczoraj wieczór. Wracaliśmy od babci. W drodze z domu do auta zaczęły mu powieki opadać, więc pięć rundek wokół samochodu zrobiłam i mi zasnął. Spał całą drogę, jeszcze chwilę poczekałam przed blokiem żeby go nie budzić. Dziś musiałam wyjść z nim w południe do zoologika, bo mi koty padały z głodu, a paczka z karmą nie przyszła. Jak tylko dostałam tel. że dziś nie będzie, to małego ubrałam, na ręce i na piechotkę do sklepu. (Wózkiem się tam nie da oczywiście. :/ ) Zasnął mi w drodze powrotnej. Zdecydowaliśmy kupić nosidło skoro tak ładnie odpada przy chodzie, na dworze. W chuście już się nie da, zbyt ruchliwy jest, denerwuje go to związanie i przyklejenie do mnie. Nim zaśnie jest pół godziny walki i ryk. ![]() A teraz położyłam do łóżka, włączyłam muzę z karuzeli i wyszłam do kibelka. Wracam, a ten śpi. Mógłby tak zawsze...
|
|||
|
|
|
#1690 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale jeden mały błąd. ![]() jak otworzysz ta ramke, gdzie masz wkleić link, to tam już jest napisane: http://, Ty wklejasz link obok i te http:// jest dwa razy i strony nie otwiera... więc zanim wkleisz swój link to te http:// z ramki usuń. ![]() Cytat:
![]() a to tak można, że pracownik obydwa dni świąteczne pracuje? ![]() Cytat:
a jeśli o gry planszowe chodzi, to polecam wszystkie firmy Granna, np. Gdzie jest żabka, Kot w worku, Mój pierwszy quiz, Zgaduj Zgadula... Dla 3-latka super będą też puzzle. tak się chyba nie dogadamy. ![]() Ja mam DOKŁADNIE TAKIE, , wzór owoce, w nich te obrazki w środku rozbieraja się na kawałki, co zresztą da się na aukcji zauważyć. |
|||
|
|
|
#1691 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Ewcia - mała gąsieniczka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakie prezenty? Cytat:
Chyba młódkę zapakuję w koc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas remontu łazienki ciąg dalszy, kurz że hej. Połowy mi nie zacytowało, nie wiem czemu ![]() Któraś pytała i biszkopty - tam jest i jajko, i gluten, i mleko. Moja pediatra stwierdziła (co prawda chodziło o ciasteczka hipp i mleko w nich zawarte), że próbować - najwyżej zwymiotuje. Prawda taka, że z każdym nowym produktem to rosyjska ruletka Agata co prawda nie ma już uczulenia na jabłko, za to - nie lubi go
|
|||||||||
|
|
|
#1692 |
|
Raczkowanie
|
witam wieczorową porą
u nas masiakra piłą mechaniczną Olo jest okrutny dla matki i zrzędzi straszliwie a ja znowu sama do piątku wieczorem więc ani chwilki wytchnienia na razie śpi ale pewnie będzie sie budził co godzinę jak ostatnio często mu się zdarza byliśmy dziś 1,5 godz.na spacerze mimo deszczu nie mogę siedzieć uwięziona w domu uwaga dziewczyny byłam w sklepie z zabawkami i chciałam nabyć klocki piankowe ale one śmierdzą niemiłosiernie wasze też? nie podałabym czegoś takiego dzieciowi ! ![]() poza tym nie chcemy jeść niczego nowego a dziś to nawet dynię z ziemniakiem zwrócił nawet przestał pić z butli - ja się zastrzelę jak mam wrócić do pracy?
|
|
|
|
#1693 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23433538]Akrobata
![]() Jakie prezenty? Agata co prawda nie ma już uczulenia na jabłko, za to - nie lubi go [/QUOTE]a wszystkie zamowione na all, od babciow, dziadkow, kolezanek dla Stefcia - nie jedziemy na swieta, wiec troche tego jest, poza tym sporo materialow budowlanych, ostro jedziemy z remontem czesci domu, bo chcemy od przyszlego roku wynajac ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- a Stefek za jabco dalby sie ogolic tepa brzytwa
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#1694 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ładna waga ![]() Dobrze, że już jest lepiej. dla Ewci za postępy.[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23423425] zarezerwowana dla Tymka. [/QUOTE] ![]() Cytat:
Kulfon superancki ![]() Cytat:
![]() Przerosła Lusię ![]() Cytat:
Cytat:
Oby mu tak zostało Dziękuję w imieniu Lusi Dzisiaj mała dostała ( kuzynka pożyczyła ) huśtawkę pokojową. Zadowolona bardzo. A w moim "salonie" robi się coraz ciaśniej Na podłodze puzzle, obok leżaczek, huśtawka, wózek. Pies slalomem chodzi do misek ustawionych w przedpokoju
|
|
#1695 |
|
Konto usunięte
|
A to nie przez zębiska taki bunt?
Co do spacerów - my długaśne robimy, 1,5-2,5h nawet. Dzisiaj śnieg padał, to 1,5h (z wejściem do Biedronki - ślimaki po 50zł ). Z tym, że my ogólnie blisko zawsze do jakiejś bramy czy sklepu mamy, coby dziewczę przewinąć w razie bo karmienie na środku chodnika to już standard ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Bydgoś, no i faktycznie Lusia siedzi pięknie, buziaki jej się należą |
|
|
|
#1696 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nasza pralka ma dodatkowo atrakcje w postaci wyświetlacza i przycisków z lampkami... i to jest moim zdaniem najdroższa i najfajniejsza zabawka interaktywna dla niemowląt jaką w życiu widziałam ![]() eee no następna modelka ![]() Cytat:
![]() Margo biedactwo, niezła męka nie ma co... |
||
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo za propozycje
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23434540]
Bydgoś, no i faktycznie Lusia siedzi pięknie, buziaki jej się należą Idę spać, bo znowu ciężka nocka będzie Już 2 razy się budziła ![]() Dobranoc.
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą
Kurdę rozpisałam się i skasowałam przypadkiem No to teraz hurtem gratuluję wszystkich miesięcznic i ząbków ![]() Pisałyście o tym,czym najbardziej lubią bawić się dzieciaki. Moje dziecko w ogóle nie lubi się bawić samo Zabawki są fajne,ale ja muszę być w pobliżu...Od wielkiego dzwonu Oliver poleży na macie z pół godzinki. W ogóle to chyba mała przylepa i pieszczoch z niego rośnie. Może leżeć,ale pod warunkiem,że go całuję i jeszcze chichra się przy tym ![]() Kusicie fajnymi zabawkami My w niedzielę lecimy do Polski na dwa miesiące. Dlatego już kupiłam mikołajkowy prezent o taki Tylko udało mi się kupić za fajne pieniądze używaną tą zabawkę.I powiem Wam,że fajna jest
|
|
|
|
#1700 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tymek chyba taką "odziedziczy" po kuzynie. |
|
|
|
|
#1701 | |
|
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2343501 7]to tak jak i moja
![]() nasza pralka ma dodatkowo atrakcje w postaci wyświetlacza i przycisków z lampkami... i to jest moim zdaniem najdroższa i najfajniejsza zabawka interaktywna dla niemowląt jaką w życiu widziałam ![]() QUOTE] ![]() Cytat:
Bydgoś wytrwajmy! |
|
|
|
|
#1702 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest ciepły, gruby, ładnie uszyty, polecam! Dzis pierwszy raz wizelam go na spacer i bałam się czy mojemu dziecku nie jest za ciepło ![]() Wózek mam bexa, ale jeszcze ciągle jeździmy w gondoli. W weekend mamy zamiar przesiąśc się do spacerówki, i wtedy sprawdzę jak śpiworek dopasował się do wózka Cytat:
i jak ładnie siedzi |
||
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałam małej kaszki na noc.Zjadła 100ml.Dużo to czy mało? Jednak za poł godziny poprawiła cycem bo myślalam,ze mi uśnie ale nie.Leży w lóżeczku i żali sie taka samotna
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka a w Tesco widziałam fajne
fajne wg mnie do gryzienia będą i do budowania wieży![]() Odnośnie zrzuty na prezent - sytuacja rozwiązana my i kilka osób się nie składamy gdyby było 100zł ok. Ale że nie chcą to sami coś kupimy. Na szczęście dobrze znamy gust i wymiary ![]() Osoba która wymyśliła składkę- to wliczyła w nią też zwykłych kolegów- a ja głupia myślałam że tylko rodzeństwo- nosz ją chyba pogięło że zwykły kumpel da tyle kasy ![]() Byłam w pon i dziś na solarce- wiem karmię ale podobno można- cyce zakryte i na chwilkę z racji impry- a ostatni raz byłam chyba z dwa lata temu no jakoś nie lubię wolę balsamy brązujące nie niszczą skóry fajny efekt dodatkowe nawilżenie![]() Właśnie wygrałam dwie aukcje- chłop na razie nic nie wiem bo mnie z chałpy wyrzuci poczekam jak się na zewnątrz cieplej zrobi Ale co tam z pracy mają być na święta jakieś pieniążki to się przyszachrai ![]() i chyba ten stoliczek dam małej pod choinkę do pieska- może głupio bo używka ale ona przecież wiedzieć nie będzie ![]() STOLICZEK ŚLIMAK Ślimaka miałam nie kupować ale w sumie u jednego sprzedawcy więc przy okazji Tu obiecane zdjęcia bez sesji bo jeszcze nie obrobiłam ![]() Niektóre ciuszki nowe, a futerko, spódniczka i sukienka czarna używka- ta czarna na Sylwka Ta popielata właśnie jest na styki i mam dylemat czy przesunąć nieco guziki czy sprzedać - nówka kupiona w ciąży jak byłamNo a ta bluzka granatowa to albo na święta albo ubierzemy w nowy rok zależy co będzie z popielatą ![]() Fajne rajty wykupiłam w Reserved szkoda że z czerwonymi butkami nie było tylko z czarnymi:/ A dojdzie jeszcze sukienka z H&M zakupiona oczywiście na all mi ktoś all powinien zablokować![]() A i jeszcze fota nowej zabawki
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-11-24 o 23:04 |
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Velutto fajny śpiworek my mamy w pakiecie do wózka Xlander- ale wg mnie nie jest zbyt ciepły- na pewno konieczny będzie koc bo ma polarek na pleckach a już poniżej i na zakryciu nóg tylko podwójny materiał taki wózkowy i niby coś w środku ale baaardzo cienkie. dziś np byłyśmy godzinkę na spacerze mała miała kombinezon zimowy ale taki cieńszy pod spodem rajstopki grube i leginsy a na stópkach skarpety grube na rajty i buciki kombinezonowe a stópki jak wróciłam chłodne więc muszę koc na nózie. A jak będą po Świętach przeceny kupię drugi kombinezon
|
|
|
|
#1706 | ||
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dziekuję za opinie na temat zabawek i tego jak długo spacerujecie
![]() Bratkab - gratuluję zdrowych bioderek i dzieki za gratulacje ząbka ![]() Cytat:
rzeczywiście zleciało ![]() ale mam chęć na piwko ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2342174 0] no i właśnie zastanawiam się... moja córa to głodomorek. nie jest... hm... grubiutka... tylko ogólnie duża, długa, taka konkretna. jedzenia na ogół nie odmawia, ale je tyle ile potrzebuje - jak coś zostaje np w butli a ona już nie chce to nie pije na siłę, tylko zostawia. oczywiście odchudzanie jej mi nie w głowie, nie myślcie sobie . tylko się zastanawiam czy prawidłowo ją karmię - bo może za dużo a może za mało. [/QUOTE]myślę, że cały słoiczek na raz jest jak najbardziej ok nie ma takiej siły, która by ją zmusiła do zjedzenia całego słoiczka w ciągu 1 dnia, nie mówiąc juz o 1 razie ![]() witaj gratuluję ząbka i nowych umiejętności ![]() Cytat:
Tyle doczytałam, reszta jutro, bo spadam spać ![]() Chrzestna kazała nam sobie wybrać jakąś zabawkę na prezent i nie lada problem mam Tyle fajnych zabawek, że aż trudno się na coś zdecydować...U nas dziś koszmarny dzień. Próbuję trochę oduczać małą od piersi w dzień i jest koszmar Nie wiem jak ja do pracy wróce |
||
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza jestem?
dziecko mi wstało o 6.25, żeby paść po kaszce i przy cycku tuż przed 8. i teraz nie wiem, czy iść się kąpać, czy nie, bo może nie pośpi dłużej niż pół godziny. ![]() chyba mi się opuchlizna zmniejszyła ale wszystko swędzi nadal, a w nocy znów musiałam się przebierać. kurka, nie mam tyle piżam. dziś spałam w dresie małża ![]() (chyba się kopnę za allezakupy )czy wszystkie macie już obniżone materacyki w łóżeczkach? my jeszcze nie. Ewcia wyczaiła na razie, że jak złapie nas za ręce, to może się podciągnąć, ale nie skumała jeszcze, że za inne rzeczy też tak można. gdy to nastąpi, chyba bezpieczniej będzie obniżyć. ostatnio przestaje jej się podobać pozycja leżąca. ![]() wczoraj o 23 zobaczyłam wielkiego pająka w pobliżu miejsca, gdzie Ewcia się zwykle bawi. wskoczyłam na kanapę ze strachu i zaprzęgłam małża do eksterminacji. na szczęście pająk nie był zbyt ruchliwy i dał się złapać. małż, jako wielki miłośnik przyrody, niechętnie zabiera się do takich akcji, ale na hasło "Ewcia", staje do walki z wszystkimi paskudztwami ![]() obudziła się i skrobie w siatkę łóżeczka. znaczy, że pójdę pod prysznic za godzinę, jak moja mama się tu zjawi. na koniec proszę o zbiorowe trzymanie kciuków. małż pojechał teraz na chwilę do pracy a stamtąd uderza na Wrocław, na spotkanie z promotorką. |
|
|
|
#1708 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Cytat:
Spóźnione ale szczere gratulacje dla córeczki ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23423425]w pokoju Maksia jest wykładzina dywanowa, reszta chałupy to panele lub płytki- odkurzam i myję raz tygodniu. nie jestem zwolennikiem sterylności w otoczeniu dziecka. [/QUOTE]No to mnie pocieszyłaś, bo ja tak samo. Tylko odkurzać zamierzam częściej, ale na częstsze mycie to już mi pewnie sił braknie ![]() Rewelacyjny ![]() Cytat:
Kolejna laseczka rośnie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Cytat:
Tak już bywa - ja bym przy moim mogła wrócić, a nie mam gdzie wracać ![]() Cytat:
![]() Pająk jeszcze ok, gorzej jak by to była mysz. Gwarantowane że siedzę na górze szafy w minutę ![]() żeby się udałoNo to my dziś stawiamy pół torta i napoje do woli ![]() Boguś kończy pół roczku ![]() Serdeczne życzenia dla Agatki od Myszki, bo ona z tego samego dnia i my tak razem świętujemy. |
||||||
|
|
|
#1709 |
|
Zadomowienie
|
Szaja książeczka jest w rossmannie - o taka
Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-11-25 o 09:02 |
|
|
|
#1710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby mu tak zostało.margo za męża.My jeszcze nie obniżyliśmy łóżeczka.Mały w dzień prawie wcale tam nie chce siedzieć,więc nie ma potrzeby. Wymarałam dziś rano prawą dolną jedynkę Cieszę się jak głupi z bateryjki. ![]() Miłego dzionka dziewczyny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

?!
ponoć ma fazę na gry.. ale jakie - nie wiem.

więc ani chwilki wytchnienia
(mówię o eliminowaniu pojedynczych posiłków nie odrazu

żeby się udało
Boguś kończy pół roczku