Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 2009 cz.6 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 15:20   #2011
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200

Angel, super wieści. Pokaż prezent

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:23   #2012
Angel_1232
Raczkowanie

Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200

Mariczko
właśnie wracając od lekarza zrobiłam mega szybkie zakupy też prezentowe plus kartki świąteczne..nie przegap dzisiaj usta usta ostatni odcinek

Ewelain

ja wiem, ze nie ma to jak własne, ale tez większy stres i naprawdę dużo pracy, to jeżdżenie po towar w nocy to przecież mordęga..to rozumiem, że chcecie prowadzić na stałe sklep.. to moze porozmawiajcie z rodzicami myslę że oni tez się zastanawiają co tu zrobić

Katrin

dzięki, prezenty schowane, nie moge wyciągnąć przy Jaśku, jeden to wózek zakupowy z którym młody szalał w przedszkolu dodatkowo są artykuły spożywcze np jajkapomidory
a drugi to duży kwadrat plastikowy edukacyjna zabawka, na każdej ścianie jakieś elementy zabawowy, można też ten kwadrat rozlożyć i wtedy tworzy matę puzlową

MOJE DZIECKO OSZALAŁO NA PUNKCIE M&M MUSZĘ MU TYLKO ORZESZKI WYCIĄGAĆ
Angel_1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 22:25   #2013
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Bryyyy bryyyy

No to biorę sie za czytanie waszych wypocin

Ewcia - ale masz fajny sposób na uwolnienie dzidziola z brzusia . No dobra obiecuje że będę bardzo podjarana Twoimi fotkami.

Cinka -

Ewelain - te fotki co wkleiłam to były moje fotki, jedynie te pierwsze zdjęcie było z aukcji więc sie nie przyjrzałam najwidoczniej skoro stwierdziłam że to chłopięca . Ja akurat wpisałam marynarka na dziecięcym i mi wyskoczyły takowe. Trafiałam tez inne super okazje. A po lumpkach chodzisz? A nie rozważacie już wyjazdu do UK?

katrin - jak to co kupiłam? zdjęcia wyżej . Ja nie lubię wędzonych ryb i nie dawałam Igorowi ale nie mam pojęcia nawet czy mogę. Eeeee to porządna masz prackę, super. Jesteś zadowolona? My tez będziemy teraz częściej jeździc na basen . Może uda sie chociaz 2 razy w tygodniu.

Angel - no to mieliście szczęście że się miejsce zwolniło i was przyjeli, a za ile u was są te wózki sklepowe dla dzieci? bo ja dzisiaj byłam w takim dużym dziecięcym sklepie i Igor nie chciał sie oderwac od wózka dla lalek i wlasnie takiego wózka sklepowego, u nas taki wózior z art. spozywczymi do zabawy za 119zł. Ja mam prezent tylko dla mojej chrześnicy, narzeczonej Igorka i siostrzenicy Tż, jeszcze dla Tz chrześnicy i dla naszego malucha cosik. Ja sobie juz zażyczyłam komórke lub prostownicę . Oglądam własnie usta usta , ja sie zaplaczę , co ja teraz bedę oglądała?

MoOonia - a gdzie dokładnie mieszkasz? No to super że masz mozliwośc powrotu do pracy. Mi też się marzy domek ale nie ma szans w naszym wypadku przynajmniej na dzień dzisiejszy . Mój synuś to też taka mamina przyklejka.

gosikk_s - a z imion np. Wiktoria Amelcia, albo Laura? Ja tam jestem pewna że migusiem wrócisz do swojej poprzedniej wagi .

Mellcia - Twój jutro jedzie a mój jutro wraca . Więc pewnie będzie mnie tutaj o wiele mniej . Bidulek maly, i co pójdziesz z nim jutro do lekarki? to musicie miec super umiejscowiona ta działeczkę, i nawet nie jest daleko do rodziców .

A ja dzisiaj kupiłam Igorowi misiaczka - przytulaczka z F.P. za 89zł w Leclercu (to taki prezent od teściów bo kazali mu cos kupic od nich za kase jaka nam dali w listopadzie). Jesli myślicie o czyms takim to polecam, chociaż wiem że jest jeszcze ten cały uczniaczek ale dużer różnicy między nimi nie ma tylko chyba części ciala ten nasz nie ma.
Stary 2010-11-24, 07:54   #2014
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Ursull, to juuuż? Bo Cię nie ma...

Mell, o kurcze, szkoda że kaszel wrócił

Angel, super że Jaśko juz zdrowy

Marika, Amelia odpada bo też mega popularne, niechby chociaż to drugie było nieco rzadsze. A o Laurze myślałam już jako o pierwszym tylko zdrobnień nie ma. Ale może by faktycznie? Oj tak, wrócę do wagi takim samym migusiem jak poprzednio czyli pewnie nigdy...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 09:36   #2015
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cześć dziewczyny

Gosikk, ciekawe czy Ursull poszła rzeczywiście rodzić???Mam nadzieję, że tak, nie mogę się już doczekać. Ty będziesz następna na naszym wątku. A to za marudzenie w kwestii wagi, świetnie wyglądasz, nie wyobrażam sobie, że przy wzroście 162 i wadze 42 kg mogłaś wyglądć dobrze

Marika, przejrzałam 3 strony wstecz i nie widzę twoich prezentów. Chyba ślepa jestem. Doceniam to że w naszym mieście, gdzie jest ponad 8000 bezrobotnych mam dobrą pracę, nie napracuję się tu za bardzo, szef jest o.k., jednak wolałabym jakieś zajęcie w którym mogłabym się rozwijać, bo tu głównie moja praca polega na przewalaniu papierów, robieniu kawy, łączeniu telefonów, czasem przygotowuję jakieś pisma, zaproszenia itp.

Angel, Marcel z kolei oszalał na punkcie Tik-taków owocowych i czekoladek Kinder. Ilekroć idzie do sklepu z mamą lub z nami od progu już wrzeszczy do sprzedawczyni "Tik tak dać ploplo" (proszę tik taki). A ile razy ktos otwiera w domu lodówkę woła "kinkin dać", bo wie, że tam trzymamy te kinderki. A czemu wyjmujesz orzeszka, Jaś ich nie lubi?
Jeśli chodzi o wodę to Marcel ciągle mówi, "mama kran tik " albo "kran dać", chciałby odkręcać i zakręcać kurki, świetna zabawa to też spuszczanie wody w toalecie i aż się cały trzęsie na widok spryskiwacza do szyb, chciałby nim psikać, kiedyś dałam mu taki z czystą wodą, zapsikał pół łazienki.

Wczoraj byliśmy na szczepieniu, Marcel brylował w poczekalni, witał się z wszystkimi, gadał, chciał zabrać miotłę sprzątaczce. W gabinecie był dość grzeczny, nie chciał tylko pokazać gardła, przygryzł szpatułkę i nie chciał puścić. Na szczepieniu było już gorzej, płakał dość mocno, ale chyba szybko zapomniał, bo po powrocie do domu już był wesolutki jak sczygiełek. Wychodzą mu piątki, dlatego nie śpi w nocy. Uff, na szczęście następne szczepienie w wieku 5 lat.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2010-11-24, 09:55   #2016
ursull
Zakorzenienie

Ursull jeszcze nie rodzi i nie zapowiada sie na to w najbliższym czasie. Mały się uparł i koniec. Zresztą zapowiedziałam,ze urodzę w maju
A serio,jak zacznę rodzić to na pewno dam wam znać .
Idę na kawę.
No i DZIEŃ DOBRY wszystkim

acha,co do prezentów,to wymyśliłam,że na Mikołaja Milenka dostanie farby do malowania palcami,pieczątki i markery zmywalne,do tego jakąś,pierwszą kolorowankę. Myślę,że to jej się spodoba

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT

http://cgi.ebay.co.uk/BNIB-CRAYOLA-T...item51966ef33d

http://cgi.ebay.co.uk/Innokids-4-Fin...item4aa0419187

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 10:05   #2017
Angel_1232
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Ursull jeszcze nie rodzi i nie zapowiada sie na to w najbliższym czasie. Mały się uparł i koniec. Zresztą zapowiedziałam,ze urodzę w maju
A serio,jak zacznę rodzić to na pewno dam wam znać .
Idę na kawę.
No i DZIEŃ DOBRY wszystkim

acha,co do prezentów,to wymyśliłam,że na Mikołaja Milenka dostanie farby do malowania palcami,pieczątki i markery zmywalne,do tego jakąś,pierwszą kolorowankę. Myślę,że to jej się spodoba

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT

http://cgi.ebay.co.uk/BNIB-CRAYOLA-T...item51966ef33d

http://cgi.ebay.co.uk/Innokids-4-Fin...item4aa0419187

spodobaja jej się, szczególnie pieczątki

Dzień Dobry

tez ide po kawę
Stary 2010-11-24, 10:21   #2018
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Ursull. Pomysły na prezenty fajne, ja myślałam o takiej tablicy na której Marcel mógłby bazgrać ale jeszcze nie wymyśliłam prezentu. Od dziadków dostanie sanki.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2010-11-24, 10:47   #2019
Angel_1232
Raczkowanie

Mariczko
nio właśnie koleżanki synek szleje z wózkiem dla lalek, ale przecież nie kupię Jaśkowi lalki
u nas taki wózek kosztuje ok 10 f
od marca pewnie nowe odcinki serialiku, a teraz beda nudy

gosikk
dziękiLaura dlaczego nie Laurka ślicznie

Katrin
Marcel z miotłą, jeszcze trochę zobaczysz jakiego pomocnika będziesz miała w domku
nasze m&m sy to podobne cukierki do nich, ale nieco większe i boję się że zakrztusi się dużym orzechem
taka tablica to fajna rzecz, Jjaśko na razie się nie interesuje rysowaniem na niej więc u nas odpada, a jak bym miała miejsce to na bank kupiłabym kuchnie, ale to juz mebel, może w przyszłości jak pozbędziemy się tych drobiazgów
udało mi się zrobic zdjecie pudła na szybko, tylko cos nie chce sie załadowac
od góry sie otwiera więc można nawrzucać i wyciągać, a pożniej rozłożyć
Stary 2010-11-24, 11:39   #2020
Angel_1232
Raczkowanie

nio wreszcie
Stary 2010-11-24, 11:52   #2021
Mell_xx
Wtajemniczenie

Czesc

Aleks czuje się znacznie lepiej, od wczorajszego kaszlu, podczas drzemki, praktycznie juz nie kaszlał. Dzisiaj ja się dziwnie czułam, jakos chorobowo, ale jak wzielam lek to juz zupelnie dziwnie się poczułam. Miałam wrazenie, ze nie wiem co się dzieje, jakas nieobecna, słaba, mdliło mnie... Moze dlatego, ze wziełam ten lek na czczo. Teraz na szczescie mi mija...

Tz juz w drodze
Szkoda, wczoraj miło spędzilismy wieczor. Jeszcze 3 i pół tygodnia i juz bedzie z powrotem!

Angel ta kosta wygląda ciekawie...

Ursullka fajnie, ze jestes
Stary 2010-11-24, 12:12   #2022
*kaalinaa*
Zadomowienie

Ha, ha WRÓCIŁAM - możecie już zacząć płakać (ze szczęścia oczywiście)

A tak na poważnie to witam nowe mamusie

Trochę mnie nie było a to dlatego, że miałam gorsze dni, jakiś kryzys pracowo-domowo-rodzinnie-wewnętrzny i nie miałam głowy zaglądać na wizaż. Teraz jest już oki.

U nas dobrze, żyjemy. Miałam przez 2 tyg. problem z nerką chyba piasek albo mały kamyczek bo chodziłam po ścianach a raz nawet zwiedziłam podłogę w pracy ciekawe wzorki mają tak na marginesie ale mi przeszło. Czujemy się bardzo dobrze. Rośniemy sobie spokojnie (mam już 5-6kg na plusie), mała Hania szaleje w brzuszku a Kalina w domu - jest nie do ogarnięcia, uparta jak osioł, nie przetłumaczy jej nic.
Nadal pracuje i wstaję o 5 chyba nigdy się nie przyzwyczaję... masakra

Ursull trzymam kciuki za poród, żebyś nie musiała tyle czekać. Z Kaliną czekałam 10 dni i myślałam, że się wścieknę więc rozumiem jak się czujesz.

Eve jak Ci idzie kontemplowanie ciąży ??? Bo ja nawet nie wiem w którym tyg. jestem muszę patrzec na suwaczek nie mam na nic czasu, na wizaż zajrzę jak jestem w pracy bo w domu nie ma mocnych

Mell super domek, my mamy już dach i będziemy niedługo zamawiać okna , mieliśmy się wprowadzać w przyszłym roku ale chyba odpuścimy sobie, z małym dzidziusiem przy cycu nie będę miała czasu latać i wybierac płytek

Jeśli chodzi o prezenty to my myśleliśmy o huśtawce takiej rozporowej na drzwi i o sankach

Jak tak czytam ile Wasze dzieci mierzą i ważą to stwierdzam, że moja Kalina to jest liliput straszny, ostatnio ja mierzyłam przy framudze drzwi i miała 73cm i waży 10kg

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 12:17   #2023
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Mellka, nie choruj. Te 3 tygodnie szybko miną i znów będzie fajnie się witać.

Angel Marcel ma taką kostkę tylko w naszej są po 3 otworki na każdej ściance, można do nich wrzucać klocuszki, po rozłożeniu też tworzą puzzle. Marcel lubi tę zabawkę. A my mamy lalkę, to jeszcze z czasów mojego dzieciństwa, znaleźliśmy na strychu. Marcel wkłada ją często do huśtawki i ją huśta, lubi też ją przewracać i patrzeć jak lalka mruga oczami, mówi wtedy "lala mjug mjug" i sam zabawnie mruży oczka. Ostatnio bawił się maskotką kotkiem, przyglądał się jego oczom i mówi sam do siebie"cici nie mjug mjug, lala mjug mjug".

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2010-11-24, 14:56   #2024
boszenka69
Zakorzenienie

Hej mamusie
Chcialam tylko napisac, ze Was podczytuje
I trzymam mocno kciuki za nasz Ursull Szybkiego, bezbolesnego porodu kochana
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 15:55   #2025
Angel_1232
Raczkowanie

Ursull

Wszyscy myślą,że rodzisz, wracaj

AGA tylko po kawę poszła- poród w MAJU przecież

Kalina
dobrze, że czujesz się juz lepiej

Mell
Aleksio dobrze to super, dbaj o siebie, kurcze mam nadzieję, że święta nie będą chorobowe

Katrin
My nie mamy lalki, a pluszaki zaczął tulić tak naprawdę od niedawna, mówi za to lala zamiennie z moim imieniem Ala, myli mu się co jest co

Ja mam chwilę świętego spokoju, oj rozrabia Jaśko, wiem, że jest juz zmęczonyi chorobą i zębami ale juz zaczynam tracic cierpliwość do niego, jeszcze rano i w południe jest kochany, ale przed spaniem w południe marudzi bardzo, po spaniu i popołudniami, dopiero wieczorem mu przechodzi. Próbuję się bawić z nim ale szybko się nudzi i jest niecierpliwy, a na spacer za bardzo nie chcę wychodzić codzinnie, bo jest bardzo zimno, za długo siedział w domu żeby rzucić go od razu na takie zimne powietrze, jutro już wyjdziemy i później codzinnie po troszku.
Idę skończyć drugie danie.
Stary 2010-11-24, 16:22   #2026
ursull
Zakorzenienie

Jestem,oprócz kawy byłam na zakupach (kupiłam farbki,markery i pieczątki dla Milci) i zjadłam obiad .

Angel a Milka to znowu rano rozrabia i po drzemce jest marudna. Milka ma taką kostkę już od dawna i lubi się nią bawić

Boszenka dziękuję

Kalina a miałam o ciebie pytać i o imię dla dzidzi. Zaraz uzupełniam listę Jest tak jak piszesz,totalny brak czasu na rozkoszowanie się ciążą Ja też myślałam o huśtawce na drzwi,ale w umowie najmu mamy zabronione takie cuda To Kalusia faktycznie malutka,ale pewniw jeszcze wyrośnie

Mell dobrze,że Aleksiem lepiej A może ty w ciąży jesteś?

Katrin o takiej tablicy też myśleliśmy,ale Milka chyba jest jeszcze za mała,a po drugie już nie mam w domu miejsca na takie,duże rzeczy . Ja też muszę w końcu zabrać Micię na basen

Marika kurteczka fajna Ten misiaczek przytulaczek to już na Mikołaja?

Stary 2010-11-24, 18:50   #2027
Angel_1232
Raczkowanie

Dziecko wyspało się, zjadł dobry obiadek z dokładką i nawet grzeczny. Właśnie miałam wizytę sąsiadek z dołu że mają zalaną ścianę, a u mnie wszystko ok przynajmniej tak wygląda, jutro pewnie ktoś mnie odwiedzi sprawdzić co się dzieje.

Ursull
nio to mam nadzieję, że się pobawi trochę
nio to chyba ostatnie zakupki, Ty zapakuj zamrażalnik, jakby Was zasypało śniegiem
Stary 2010-11-24, 22:51   #2028
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

No i zaś zaczynacie omijac nasz wątek? co z wami? wracac .

gosikk_s - moja koleżanka ma córkę Laure i mówia do niej lala a ja mówię laurka . A Lilianka ? podoba Ci się?

katrin - najwazniejsze właśnie że masz pracę, tutaj zdobędziesz doświadczenie a zawsze możesz czegoś szukac w międzyczasie. Igor uwielbia mleczne kanapki ale jada je max. 2 razy w tygodniu. Marcelek jest taki mądry .

Ursull - ciekawy pomysł na prezent , ale u ans sie nie sprawdzi bo mój mały chłopczyk nie lubi rysowac, malowac. Ten prezent raczej na Mikołaja, zreszta on nie wei kiedy Mikołaj więc może dostac i jutro .

Angel - a masz może link do takiego wózka, jak on wygląda? Strasznie tanio . Trza by było iśc do pracy ale w moim regionie to tragedia . Ciekawy prezent, jeszcze nie widziałam takiego czegoś u nas, tzn. sa podobne ale w całości. A kto u was odpowiada za takie usterki typu zalanie? wy czy landlord?

Mellcia - a kiedy wracasz do Holandii? po świętach? będziecie szukac mieszkanka czy dalej tam gdzie dotychczas?

kaalinaa - czy wracasz juz na stałe? . Krzeczywiście krasnalek z Kalinki i jaka leciutka .

boszenka - jak tam Blancia i nocnikowanie? pożegnaliście juz pampersiki?
Stary 2010-11-25, 07:49   #2029
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Kalina a miałam o ciebie pytać i o imię dla dzidzi. Zaraz uzupełniam listę Jest tak jak piszesz,totalny brak czasu na rozkoszowanie się ciążą Ja też myślałam o huśtawce na drzwi,ale w umowie najmu mamy zabronione takie cuda To Kalusia faktycznie malutka,ale pewniw jeszcze wyrośnie
Kurdupel jest nie ma co mówić, jest dziewczynką więc może być niska gorzej jakby była chłopczykiem
Imię wybrane a w zasadzie ja wybrałam a TŻ nie zaprotestował , miała być Alicja ale mi się odwidziało i będzie Hanusia , no chyba, że coś jej jeszcze między nóżkami wyrośnie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
kaalinaa - czy wracasz juz na stałe? . Krzeczywiście krasnalek z Kalinki i jaka leciutka
Leciutka?? Dla mnie to ona jest Kloc już nie mam siły jej dźwigać, rany jak dobrze, że ja się dobrze czuję w tej ciąży bo jakbym musiała leżeć to nie wiem jakby to było

Mam pytanie czy Wasze dzieci też odmawiają spania w dzień??? Kalinie zdarza się tak średnio 2 razy w tyg. , trochę mnie to martwi bo ona nawet nie ma jeszcze półtora roku a potrafi się wydzierać 1,5 godz. i za chiny nie uśnie. Przeraża mnie to bo to jedyny czas kiedy mogę coś pchnąć w domu

Stary 2010-11-25, 09:15   #2030
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej po południu mam wizytę, proszę o kciuki

Katrin, ważąc 42 kg byłam chuda i czułam się dobrze. A nie wyobrażam sobie, żeby przy takim wzroście wyglądać ok ważąc więcej niż 48-50 kg. Chyba że ma się faktycznie dużo tkanki mięśniowej, wtedy to co innego U nas Aleks po przychodni lata jak torpeda, trzeba przed nim wszystko zamykać

Angel, fajna ta kostka, też o niej myślałam ale na razie stawiam na klocki, Aleks i tak nie posiedzi przy niczym.

Mell, dobrze że z Aleksiem ok

Kaalinaa, dobrze że wróciłaś Całe szczęście że problemy z nerką przeszły i oby nie wracały. To dokąd chcesz pracować? Ja myślałam o Alicji, ładne imię Kalinka faktycznie malutka, pediatra nic na to nie mówi? Ja na 2 latka miałam 86cm i w książeczce mam wpisane "niedobór wagi i wzrostu" Aleks pewnie będzie miał niewiele więcej...

Marika, Liliana niekoniecznie Laura zdecydowanie bardziej mi się podoba

Stary 2010-11-25, 09:39   #2031
boszenka69
Zakorzenienie

Hej kochane

Nie pamietam czy Wam pisalam czy nie, ze pomagam kumpeli i 3 razy w tygodniu zajmuje sie jej 15-miesieczna corcia. Dziewczynki troszke spieraja sie o zabawki, ale generalnie widze, ze calkiem niezle sie dogaduja
Zabieram sie za sprzatanie po sniadaniu, bo zaraz mamy gosci

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość

gosikk_s - moja koleżanka ma córkę Laure i mówia do niej lala a ja mówię laurka . A Lilianka ? podoba Ci się?
boszenka - jak tam Blancia i nocnikowanie? pożegnaliście juz pampersiki?
A mi sie Lilianka bardzo podoba Ale na pierwszym miejscu jest ANIELKA
A co do pieluszek...mala robi tylko kupki na sedesie... z siuskami niestety ciezko, ale walczymy o to
Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Kurdupel jest nie ma co mówić, jest dziewczynką więc może być niska gorzej jakby była chłopczykiem
Imię wybrane a w zasadzie ja wybrałam a TŻ nie zaprotestował , miała być Alicja ale mi się odwidziało i będzie Hanusia , no chyba, że coś jej jeszcze między nóżkami wyrośnie

Mam pytanie czy Wasze dzieci też odmawiają spania w dzień??? Kalinie zdarza się tak średnio 2 razy w tyg. , trochę mnie to martwi bo ona nawet nie ma jeszcze półtora roku a potrafi się wydzierać 1,5 godz. i za chiny nie uśnie. Przeraża mnie to bo to jedyny czas kiedy mogę coś pchnąć w domu
Bardzo ladne imie
Moja Blaneczka spi raz dziennie, zazwyczaj o tej samej porze. Przyznam, ze nie ma problemu z zasypianiem w dzien (gorzej wieczorami )
Stary 2010-11-25, 10:31   #2032
Angel_1232
Raczkowanie

Dzień Dobry

Pospaliśmy do 8.00, teraz kawka i szykujemy się na spacer

Mariczko
wózio tani, bo pewnie dużo gorszy od tego co u Was, och mówię Ci zakupy to tylko w pl poszukam linka
za wszelkie uszkodzenia typu sprzęty, a tym bardziej rury odpowiada landlord, nic nie widziałam żeby coś kapało, jedynie co to nie mogę zajrzec pod wanne, bo tak ja zabudowali, jak zgłoszą się ponownie, będę się kontaktować z właścicielem niech on decyduje albo przyjeżdża
och dzisiaj znów będę ryczeć na filmie wieczorem, tym bardziej że o to film o górnikach

Gosikk
Jaśko lubi się klockami bawić, może nie buduje sam za wiele jeszcze, ale lubi jak razem siedzimy i coś tworzymy

boszenka
nio to tak jakbyś miała bliźniaczki, a potrafią usiedziec dłużej razem i pobawić się jedną zabawką, tak pytam z ciekawości

Kalina
dwa razy nam się zdażyło że Jaśko nie spał cały dzień, teraz znów wrócił co zasypiania ok 13

Ursull
a Ty juz po kawce?
Stary 2010-11-25, 11:19   #2033
ursull
Zakorzenienie

Dzień dobry

Z Milką wstałyśmy o 8-ej a na 9:00 miałam wizytę u położnej. Jestem dumna z siebie bo doszłam tam o własnych siłach,zajęło mi to jakieś 10 min dłużej,niż zwykle,ale dałam radę. Wróciłam także sama i nawet na zakupy poszłam. Mały jest bardzo nisko i chodzenie dla mnie to niezłe wyzwanie. Wszystko w porządku,ciśnienie,mocz i znowu tylko rodzić pozostało . Jeśli do przyszłego tygodnia nie urodzę to zrobi mi masaż szyjki macicy .

Gosikk trzymam kciukasy za wizytę

Marika,Boszenka,Kalina i Angel dla was buziak i pędze kawusie wypić

Stary 2010-11-25, 11:22   #2034
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Witajcie

Dzwonili do mnie i Boszenki z konkursu, termin 10-12 już zaklepany, mieszkamy w Hotelu Polonia, suuuppperrr.

Ursull, to świetnie, że wszystko oki, mam nadzieję, że masaż nie będzie konieczny

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2010-11-25, 13:48   #2035
gosikk_s
Zakorzenienie

Angel, myślę że Aleks też zainteresuje się wspólnym układaniem budowli z klocków, bo z tych paru co na razie ma mozna zrobić tylko wieżę Teraz dojdzie mu parę zestawów

Ursull, o mamo, obyś wcześniej urodziła, ponoć masaż jest brrr. A na którego dokładnie masz termin, bo już straciłam rachubę?

Katrin, super

Stary 2010-11-25, 13:49   #2036
Ewelain1987
Zadomowienie

hej
juz nie pamietam ale ktoras z was pytala mnie czy od dawna Wercia ma przekute uszy..a wiec uszka jej przekulam dwa dni przed jej pierwszymi urodzinami to byl prezent od nas, nic nie plakala nawet nie zwrocila uwagi na to ze cos jej robimy przy uszach, kosmetyczka jej przekuwala pistoletem zaplacilismy 50 zl razem z kolczykami leczniczymi..

Ursull ja czekam na wiesc ze Aaronek jest juz na swiecie..bede miec co opijac..

wczoraj ogladalam film z chakie chan tym chinczykiem fajnym niewiem jak to sie pisze, oni porwali male dziecko chlopczyka, nie moge takich ogladac filmow, splakalam sie jak glupia kiedy ten maluszek plakal, kiedy prawie zmarl., jestem rozczulona teraz na takie sceny, zaraz pobieglam do lozeczka Weroniczki i popatrzylam na nia jak slodko spi i poczulam ogromna milosc do Werci i ze zabilabym gdyby ktos ja skrzywdzil..te uczucie jest nie do opisania ale napewno kazda z was ma tak samo..

ide podac malej obiadek..

Edytowane przez Ewelain1987
Czas edycji: 2010-11-25 o 13:55
Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 13:50   #2037
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej po południu mam wizytę, proszę o kciuki

Kaalinaa, dobrze że wróciłaś Całe szczęście że problemy z nerką przeszły i oby nie wracały. To dokąd chcesz pracować? Ja myślałam o Alicji, ładne imię Kalinka faktycznie malutka, pediatra nic na to nie mówi? Ja na 2 latka miałam 86cm i w książeczce mam wpisane "niedobór wagi i wzrostu" Aleks pewnie będzie miał niewiele więcej...
Już trzymam

Szczerze to dawno nie byliśmy u pediatry to było jakoś przed rokiem Kaliny, ona nie choruje więc nie było potrzeby. Jak pójdę na zwolnienie to się przespaceruję na dzieci zdrowe i ją pokażę tak z ciekawości.

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Hej kochane

Nie pamietam czy Wam pisalam czy nie, ze pomagam kumpeli i 3 razy w tygodniu zajmuje sie jej 15-miesieczna corcia. Dziewczynki troszke spieraja sie o zabawki, ale generalnie widze, ze calkiem niezle sie dogaduja
Zabieram sie za sprzatanie po sniadaniu, bo zaraz mamy gosci

A mi sie Lilianka bardzo podoba Ale na pierwszym miejscu jest ANIELKA
A co do pieluszek...mala robi tylko kupki na sedesie... z siuskami niestety ciezko, ale walczymy o to

Bardzo ladne imie
Moja Blaneczka spi raz dziennie, zazwyczaj o tej samej porze. Przyznam, ze nie ma problemu z zasypianiem w dzien (gorzej wieczorami )
Ja mam nadzieję, że Kalina nie będzie za bardzo zazdrosna o siostrę .
Anielka śliczne imię ale mojemu małżowi się nie podoba
Ja nie mam problemu żeby Kalina poszła spać na noc tylko w dzień jest problem

Ursull ja miałam masaż szyjki i nie było źle chociaż u mnie nie pomógł niestety

Ewelajn Hej

Katrin gratulacje

Edytowane przez *kaalinaa*
Czas edycji: 2010-11-25 o 13:51
Stary 2010-11-25, 14:40   #2038
boszenka69
Zakorzenienie

Goscie pojechali, a mala zasnela, wiec mam troszke luzu
Zabieram sie za kawke

Cytat:
Napisane przez Angel_1232 Pokaż wiadomość

boszenka
nio to tak jakbyś miała bliźniaczki, a potrafią usiedziec dłużej razem i pobawić się jedną zabawką, tak pytam z ciekawości
Prawie jak siostry Dziewczynki widuja sie niemal codziennie, wiec bardzo fajnie na siebie reaguja. Czasem tylko spieraja sie o zabawki-bo tak sie sklada, ze wiecznie chca sie bawic tymi samymi rzeczami I wtedy trzeba je rozdzielac, zeby nie doszlo do przepychanki.... Generalnie zaczepiaja sie, prowokuja, ganiaja, ale zeby np. bawic sie razem jednym misiem czy lalka to nie ma opcji. Wydaje mi sie, ze to jeszcze nie ten etap.

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Witajcie

Dzwonili do mnie i Boszenki z konkursu, termin 10-12 już zaklepany, mieszkamy w Hotelu Polonia, suuuppperrr.
Wlasnie mialam to napisac
Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
hej
juz nie pamietam ale ktoras z was pytala mnie czy od dawna Wercia ma przekute uszy..a wiec uszka jej przekulam dwa dni przed jej pierwszymi urodzinami to byl prezent od nas, nic nie plakala nawet nie zwrocila uwagi na to ze cos jej robimy przy uszach, kosmetyczka jej przekuwala pistoletem zaplacilismy 50 zl razem z kolczykami leczniczymi..
I nie bylo zadnego problemu z gojeniem?
Ja strasznie zaluje, ze przeklulam Blanci uszka, bo co prawda jedno zagoilo sie bardzo ladnie, to drugie strasznie ropialo (doszlo do tego, ze lekarz przepisal jej antybiotyk na to ucho) i wyjelismy kolczyki. I od tamtej pory jestem na NIE .

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Dziewczyny, sorry za zawracanie glowy... ale prosilabym o klikniecie w wolnej chwili
http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...dok-50990.html
Stary 2010-11-25, 14:41   #2039
ursull
Zakorzenienie

Gosikk termin mam na dzisiaj

Katrin i Boszenka ale fajnie macie z tym wyjazdem. A będziecie razem w pokoju. Kurcze,wogóle fajnie,bo się spotkacie

Kaalina ja sie masażu nie boję,wręcz przeciwnie,już dzisiaj go chciałam,ale powiedzieli,że za tydzień. Ja poprostu chcę już urodzić. Normalnie zdesperowana jestem

Ewelain chętnie napiłabym się z tobą,ale Aaron uparciuch ciągle w brzuchu siedzi Ja też się strasznie rozczulam na filmach z dzieciaczkami

Boszenka kliknięte

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-11-25 o 14:47
Stary 2010-11-25, 14:46   #2040
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Kaalina ja sie masażu nie boję,wręcz przeciwnie,już dzisiaj go chciałam,ale powiedzieli,że za tydzień. Ja poprostu chcę już urodzić. Normalnie zdesperowana jestem
Ja Cię doskonale rozumiem Ursull ja też byłam zdesperowana i piłam różne specyfiki na skurcze i latałam po schodach i podłogi na kolanach wszystkie w domu pomyłam (250 m2 mają teściowie), nawet na TŻ wlazłam i nic już myślałam, że ją siłą wyciągnę, ruszyło się dopiero po teście oksytocynowym ale za to jak się ruszyło to szybko poszło

Teraz nie chcę głośno mówić, że boję się powtórki z rozrywki bo chcę rodzić w domu i nie biorę innej opcji pod uwagę ma wyleźć koło 40 tyg.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości