|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Angel, super wieści
|
|
|
|
#2012 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Mariczko
właśnie wracając od lekarza zrobiłam mega szybkie zakupy też prezentowe plus kartki świąteczne..nie przegap dzisiaj usta usta ostatni odcinek ![]() Ewelain ja wiem, ze nie ma to jak własne, ale tez większy stres i naprawdę dużo pracy, to jeżdżenie po towar w nocy to przecież mordęga..to rozumiem, że chcecie prowadzić na stałe sklep.. to moze porozmawiajcie z rodzicami myslę że oni tez się zastanawiają co tu zrobić Katrin dzięki, prezenty schowane, nie moge wyciągnąć przy Jaśku, jeden to wózek zakupowy z którym młody szalał w przedszkolu dodatkowo są artykuły spożywcze np jajka pomidorya drugi to duży kwadrat plastikowy edukacyjna zabawka, na każdej ścianie jakieś elementy zabawowy, można też ten kwadrat rozlożyć i wtedy tworzy matę puzlową MOJE DZIECKO OSZALAŁO NA PUNKCIE M&M MUSZĘ MU TYLKO ORZESZKI WYCIĄGAĆ |
|
|
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
Bryyyy bryyyy
![]() No to biorę sie za czytanie waszych wypocin Ewcia - ale masz fajny sposób na uwolnienie dzidziola z brzusia Cinka - Ewelain - te fotki co wkleiłam to były moje fotki, jedynie te pierwsze zdjęcie było z aukcji więc sie nie przyjrzałam najwidoczniej skoro stwierdziłam że to chłopięca . Ja akurat wpisałam marynarka na dziecięcym i mi wyskoczyły takowe. Trafiałam tez inne super okazje. A po lumpkach chodzisz? A nie rozważacie już wyjazdu do UK?katrin - jak to co kupiłam? zdjęcia wyżej . Ja nie lubię wędzonych ryb i nie dawałam Igorowi ale nie mam pojęcia nawet czy mogę. Eeeee to porządna masz prackę, super. Jesteś zadowolona? My tez będziemy teraz częściej jeździc na basen Angel - no to mieliście szczęście że się miejsce zwolniło i was przyjeli, a za ile u was są te wózki sklepowe dla dzieci? bo ja dzisiaj byłam w takim dużym dziecięcym sklepie i Igor nie chciał sie oderwac od wózka dla lalek i wlasnie takiego wózka sklepowego, u nas taki wózior z art. spozywczymi do zabawy za 119zł. Ja mam prezent tylko dla mojej chrześnicy, narzeczonej Igorka i siostrzenicy Tż, jeszcze dla Tz chrześnicy i dla naszego malucha cosik. Ja sobie juz zażyczyłam komórke lub prostownicę . Oglądam własnie usta usta ![]() MoOonia - a gdzie dokładnie mieszkasz? No to super że masz mozliwośc powrotu do pracy. Mi też się marzy domek ale nie ma szans w naszym wypadku przynajmniej na dzień dzisiejszy gosikk_s - a z imion np. Wiktoria Amelcia, albo Laura? Ja tam jestem pewna że migusiem wrócisz do swojej poprzedniej wagi Mellcia - Twój jutro jedzie a mój jutro wraca . Bidulek maly, i co pójdziesz z nim jutro do lekarki? to musicie miec super umiejscowiona ta działeczkę, i nawet nie jest daleko do rodziców .A ja dzisiaj kupiłam Igorowi misiaczka - przytulaczka z F.P. za 89zł w Leclercu (to taki prezent od teściów bo kazali mu cos kupic od nich za kase jaka nam dali w listopadzie). Jesli myślicie o czyms takim to polecam, chociaż wiem że jest jeszcze ten cały uczniaczek ale dużer różnicy między nimi nie ma tylko chyba części ciala ten nasz nie ma. |
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ursull, to juuuż? Bo Cię nie ma... Mell, o kurcze, szkoda że kaszel wrócił ![]() Angel, super że Jaśko juz zdrowy Marika, Amelia odpada bo też mega popularne, niechby chociaż to drugie było nieco rzadsze. A o Laurze myślałam już jako o pierwszym tylko zdrobnień nie ma. Ale może by faktycznie? Oj tak, wrócę do wagi takim samym migusiem jak poprzednio czyli pewnie nigdy... |
|
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Gosikk, ciekawe czy Ursull poszła rzeczywiście rodzić???Mam nadzieję, że tak, nie mogę się już doczekać. Ty będziesz następna na naszym wątku ![]() , świetnie wyglądasz, nie wyobrażam sobie, że przy wzroście 162 i wadze 42 kg mogłaś wyglądć dobrzeMarika, przejrzałam 3 strony wstecz i nie widzę twoich prezentów . Chyba ślepa jestem. Doceniam to że w naszym mieście, gdzie jest ponad 8000 bezrobotnych mam dobrą pracę, nie napracuję się tu za bardzo, szef jest o.k., jednak wolałabym jakieś zajęcie w którym mogłabym się rozwijać, bo tu głównie moja praca polega na przewalaniu papierów, robieniu kawy, łączeniu telefonów, czasem przygotowuję jakieś pisma, zaproszenia itp. Angel, Marcel z kolei oszalał na punkcie Tik-taków owocowych i czekoladek Kinder. Ilekroć idzie do sklepu z mamą lub z nami od progu już wrzeszczy do sprzedawczyni "Tik tak dać ploplo" (proszę tik taki ). A ile razy ktos otwiera w domu lodówkę woła "kinkin dać", bo wie, że tam trzymamy te kinderki. A czemu wyjmujesz orzeszka, Jaś ich nie lubi?Jeśli chodzi o wodę to Marcel ciągle mówi, "mama kran tik " albo "kran dać", chciałby odkręcać i zakręcać kurki, świetna zabawa to też spuszczanie wody w toalecie i aż się cały trzęsie na widok spryskiwacza do szyb, chciałby nim psikać, kiedyś dałam mu taki z czystą wodą, zapsikał pół łazienki .Wczoraj byliśmy na szczepieniu, Marcel brylował w poczekalni, witał się z wszystkimi, gadał, chciał zabrać miotłę sprzątaczce . W gabinecie był dość grzeczny, nie chciał tylko pokazać gardła, przygryzł szpatułkę i nie chciał puścić. Na szczepieniu było już gorzej, płakał dość mocno, ale chyba szybko zapomniał, bo po powrocie do domu już był wesolutki jak sczygiełek. Wychodzą mu piątki, dlatego nie śpi w nocy. Uff, na szczęście następne szczepienie w wieku 5 lat |
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull jeszcze nie rodzi i nie zapowiada sie na to w najbliższym czasie. Mały się uparł i koniec. Zresztą zapowiedziałam,ze urodzę w maju
![]() A serio,jak zacznę rodzić to na pewno dam wam znać Idę na kawę. No i DZIEŃ DOBRY wszystkim acha,co do prezentów,to wymyśliłam,że na Mikołaja Milenka dostanie farby do malowania palcami,pieczątki i markery zmywalne,do tego jakąś,pierwszą kolorowankę. Myślę,że to jej się spodoba http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT http://cgi.ebay.co.uk/BNIB-CRAYOLA-T...item51966ef33d http://cgi.ebay.co.uk/Innokids-4-Fin...item4aa0419187 |
|
|
|
#2017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spodobaja jej się, szczególnie pieczątki Dzień Dobry tez ide po kawę
|
|
|
|
|
#2018 |
|
Rozeznanie
|
Ursull
. Pomysły na prezenty fajne, ja myślałam o takiej tablicy na której Marcel mógłby bazgrać ale jeszcze nie wymyśliłam prezentu. Od dziadków dostanie sanki.
|
|
|
|
#2019 |
|
Raczkowanie
|
Mariczko
nio właśnie koleżanki synek szleje z wózkiem dla lalek, ale przecież nie kupię Jaśkowi lalki ![]() u nas taki wózek kosztuje ok 10 f od marca pewnie nowe odcinki serialiku, a teraz beda nudy gosikk dzięki Katrin Marcel z miotłą , jeszcze trochę zobaczysz jakiego pomocnika będziesz miała w domkunasze m&m sy to podobne cukierki do nich, ale nieco większe i boję się że zakrztusi się dużym orzechem taka tablica to fajna rzecz, Jjaśko na razie się nie interesuje rysowaniem na niej więc u nas odpada, a jak bym miała miejsce to na bank kupiłabym kuchnie, ale to juz mebel, może w przyszłości jak pozbędziemy się tych drobiazgów udało mi się zrobic zdjecie pudła na szybko, tylko cos nie chce sie załadowac od góry sie otwiera więc można nawrzucać i wyciągać, a pożniej rozłożyć |
|
|
|
#2020 |
|
Raczkowanie
|
nio wreszcie
|
|
|
|
#2021 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Aleks czuje się znacznie lepiej, od wczorajszego kaszlu, podczas drzemki, praktycznie juz nie kaszlał. Dzisiaj ja się dziwnie czułam, jakos chorobowo , ale jak wzielam lek to juz zupelnie dziwnie się poczułam. Miałam wrazenie, ze nie wiem co się dzieje, jakas nieobecna, słaba, mdliło mnie... Moze dlatego, ze wziełam ten lek na czczo. Teraz na szczescie mi mija...Tz juz w drodze ![]() Szkoda, wczoraj miło spędzilismy wieczor. Jeszcze 3 i pół tygodnia i juz bedzie z powrotem!Angel ta kosta wygląda ciekawie... Ursullka fajnie, ze jestes
|
|
#2022 |
|
Zadomowienie
|
Ha, ha WRÓCIŁAM - możecie już zacząć płakać
(ze szczęścia oczywiście)A tak na poważnie to witam nowe mamusie Trochę mnie nie było a to dlatego, że miałam gorsze dni, jakiś kryzys pracowo-domowo-rodzinnie-wewnętrzny i nie miałam głowy zaglądać na wizaż. Teraz jest już oki. U nas dobrze, żyjemy. Miałam przez 2 tyg. problem z nerką chyba piasek albo mały kamyczek bo chodziłam po ścianach a raz nawet zwiedziłam podłogę w pracy ciekawe wzorki mają tak na marginesie ale mi przeszło. Czujemy się bardzo dobrze. Rośniemy sobie spokojnie (mam już 5-6kg na plusie), mała Hania szaleje w brzuszku a Kalina w domu - jest nie do ogarnięcia, uparta jak osioł, nie przetłumaczy jej nic. Nadal pracuje i wstaję o 5 Ursull trzymam kciuki za poród, żebyś nie musiała tyle czekać. Z Kaliną czekałam 10 dni i myślałam, że się wścieknę więc rozumiem jak się czujesz. Eve jak Ci idzie kontemplowanie ciąży ??? Bo ja nawet nie wiem w którym tyg. jestem muszę patrzec na suwaczek Mell super domek, my mamy już dach i będziemy niedługo zamawiać okna Jeśli chodzi o prezenty to my myśleliśmy o huśtawce takiej rozporowej na drzwi i o sankach Jak tak czytam ile Wasze dzieci mierzą i ważą to stwierdzam, że moja Kalina to jest liliput straszny, ostatnio ja mierzyłam przy framudze drzwi i miała 73cm i waży 10kg
|
|
#2023 |
|
Rozeznanie
|
Mellka, nie choruj
. Te 3 tygodnie szybko miną i znów będzie fajnie się witać .Angel Marcel ma taką kostkę tylko w naszej są po 3 otworki na każdej ściance, można do nich wrzucać klocuszki, po rozłożeniu też tworzą puzzle. Marcel lubi tę zabawkę , to jeszcze z czasów mojego dzieciństwa, znaleźliśmy na strychu. Marcel wkłada ją często do huśtawki i ją huśta, lubi też ją przewracać i patrzeć jak lalka mruga oczami, mówi wtedy "lala mjug mjug" i sam zabawnie mruży oczka. Ostatnio bawił się maskotką kotkiem, przyglądał się jego oczom i mówi sam do siebie"cici nie mjug mjug, lala mjug mjug ".
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Chcialam tylko napisac, ze Was podczytuje ![]() I trzymam mocno kciuki za nasz Ursull Szybkiego, bezbolesnego porodu kochana
|
#2025 |
|
Raczkowanie
|
Ursull
Wszyscy myślą,że rodzisz, wracaj AGA tylko po kawę poszła- poród w MAJU przecież Kalina dobrze, że czujesz się juz lepiej Mell Aleksio dobrze to super, dbaj o siebie, kurcze mam nadzieję, że święta nie będą chorobowe Katrin My nie mamy lalki, a pluszaki zaczął tulić tak naprawdę od niedawna, mówi za to lala zamiennie z moim imieniem Ala, myli mu się co jest co Ja mam chwilę świętego spokoju, oj rozrabia Jaśko, wiem, że jest juz zmęczonyi chorobą i zębami ale juz zaczynam tracic cierpliwość do niego, jeszcze rano i w południe jest kochany, ale przed spaniem w południe marudzi bardzo, po spaniu i popołudniami, dopiero wieczorem mu przechodzi. Próbuję się bawić z nim ale szybko się nudzi i jest niecierpliwy, a na spacer za bardzo nie chcę wychodzić codzinnie, bo jest bardzo zimno, za długo siedział w domu żeby rzucić go od razu na takie zimne powietrze, jutro już wyjdziemy i później codzinnie po troszku. Idę skończyć drugie danie. |
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem,oprócz kawy byłam na zakupach (kupiłam farbki,markery i pieczątki dla Milci) i zjadłam obiad
. Angel a Milka to znowu rano rozrabia i po drzemce jest marudna. Milka ma taką kostkę już od dawna i lubi się nią bawić Boszenka dziękuję Kalina a miałam o ciebie pytać i o imię dla dzidzi. Zaraz uzupełniam listę To Kalusia faktycznie malutka,ale pewniw jeszcze wyrośnie Mell dobrze,że Aleksiem lepiej ![]() Katrin o takiej tablicy też myśleliśmy,ale Milka chyba jest jeszcze za mała,a po drugie już nie mam w domu miejsca na takie,duże rzeczy ![]() Marika kurteczka fajna |
|
|
|
#2027 |
|
Raczkowanie
|
Dziecko wyspało się, zjadł dobry obiadek z dokładką i nawet grzeczny. Właśnie miałam wizytę sąsiadek z dołu że mają zalaną ścianę, a u mnie wszystko ok przynajmniej tak wygląda, jutro pewnie ktoś mnie odwiedzi sprawdzić co się dzieje.
Ursull nio to mam nadzieję, że się pobawi trochę nio to chyba ostatnie zakupki, Ty zapakuj zamrażalnik, jakby Was zasypało śniegiem
|
|
|
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
No i zaś zaczynacie omijac nasz wątek? co z wami? wracac
.gosikk_s - moja koleżanka ma córkę Laure i mówia do niej lala a ja mówię laurka . A Lilianka ? podoba Ci się?katrin - najwazniejsze właśnie że masz pracę, tutaj zdobędziesz doświadczenie a zawsze możesz czegoś szukac w międzyczasie. Igor uwielbia mleczne kanapki ale jada je max. 2 razy w tygodniu. Marcelek jest taki mądry Ursull - ciekawy pomysł na prezent .Angel - a masz może link do takiego wózka, jak on wygląda? Strasznie tanio Mellcia - a kiedy wracasz do Holandii? po świętach? będziecie szukac mieszkanka czy dalej tam gdzie dotychczas? kaalinaa - czy wracasz juz na stałe? . boszenka - jak tam Blancia i nocnikowanie? pożegnaliście juz pampersiki? |
|
|
|
#2029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Imię wybrane a w zasadzie ja wybrałam a TŻ nie zaprotestował , miała być Alicja ale mi się odwidziało i będzie Hanusia ![]() Cytat:
już nie mam siły jej dźwigać, rany jak dobrze, że ja się dobrze czuję w tej ciąży bo jakbym musiała leżeć to nie wiem jakby to było ![]() Mam pytanie czy Wasze dzieci też odmawiają spania w dzień??? Kalinie zdarza się tak średnio 2 razy w tyg. , trochę mnie to martwi bo ona nawet nie ma jeszcze półtora roku a potrafi się wydzierać 1,5 godz. i za chiny nie uśnie. Przeraża mnie to bo to jedyny czas kiedy mogę coś pchnąć w domu
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
po południu mam wizytę, proszę o kciuki ![]() Katrin, ważąc 42 kg byłam chuda i czułam się dobrze. A nie wyobrażam sobie, żeby przy takim wzroście wyglądać ok ważąc więcej niż 48-50 kg. Chyba że ma się faktycznie dużo tkanki mięśniowej, wtedy to co innego ![]() Angel, fajna ta kostka, też o niej myślałam ale na razie stawiam na klocki, Aleks i tak nie posiedzi przy niczym. Mell, dobrze że z Aleksiem ok Kaalinaa, dobrze że wróciłaś Aleks pewnie będzie miał niewiele więcej...Marika, Liliana niekoniecznie |
|
|
|
#2031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Nie pamietam czy Wam pisalam czy nie, ze pomagam kumpeli i 3 razy w tygodniu zajmuje sie jej 15-miesieczna corcia. Dziewczynki troszke spieraja sie o zabawki, ale generalnie widze, ze calkiem niezle sie dogaduja ![]() Zabieram sie za sprzatanie po sniadaniu, bo zaraz mamy gosci ![]() Cytat:
A co do pieluszek...mala robi tylko kupki na sedesie... z siuskami niestety ciezko, ale walczymy o to ![]() ![]() Cytat:
Moja Blaneczka spi raz dziennie, zazwyczaj o tej samej porze. Przyznam, ze nie ma problemu z zasypianiem w dzien (gorzej wieczorami
|
|
#2032 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
Pospaliśmy do 8.00, teraz kawka i szykujemy się na spacer Mariczko wózio tani, bo pewnie dużo gorszy od tego co u Was, och mówię Ci zakupy to tylko w pl poszukam linka za wszelkie uszkodzenia typu sprzęty, a tym bardziej rury odpowiada landlord, nic nie widziałam żeby coś kapało, jedynie co to nie mogę zajrzec pod wanne, bo tak ja zabudowali, jak zgłoszą się ponownie, będę się kontaktować z właścicielem niech on decyduje albo przyjeżdża och dzisiaj znów będę ryczeć na filmie wieczorem, tym bardziej że o to film o górnikach Gosikk Jaśko lubi się klockami bawić, może nie buduje sam za wiele jeszcze, ale lubi jak razem siedzimy i coś tworzymy boszenka nio to tak jakbyś miała bliźniaczki, a potrafią usiedziec dłużej razem i pobawić się jedną zabawką, tak pytam z ciekawości Kalina dwa razy nam się zdażyło że Jaśko nie spał cały dzień, teraz znów wrócił co zasypiania ok 13 Ursull a Ty juz po kawce? |
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Z Milką wstałyśmy o 8-ej a na 9:00 miałam wizytę u położnej. Jestem dumna z siebie bo doszłam tam o własnych siłach,zajęło mi to jakieś 10 min dłużej,niż zwykle,ale dałam radę. Wróciłam także sama i nawet na zakupy poszłam. Mały jest bardzo nisko i chodzenie dla mnie to niezłe wyzwanie. Wszystko w porządku,ciśnienie,mocz i znowu tylko rodzić pozostało . Jeśli do przyszłego tygodnia nie urodzę to zrobi mi masaż szyjki macicy .Gosikk trzymam kciukasy za wizytę Marika,Boszenka,Kalina i Angel dla was buziak i pędze kawusie wypić |
|
|
|
#2034 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Dzwonili do mnie i Boszenki z konkursu, termin 10-12 już zaklepany, mieszkamy w Hotelu Polonia, suuuppperrr Ursull, to świetnie, że wszystko oki, mam nadzieję, że masaż nie będzie konieczny |
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Angel, myślę że Aleks też zainteresuje się wspólnym układaniem budowli z klocków, bo z tych paru co na razie ma mozna zrobić tylko wieżę
Teraz dojdzie mu parę zestawów ![]() Ursull, Katrin, super |
|
|
|
#2036 |
|
Zadomowienie
|
hej
juz nie pamietam ale ktoras z was pytala mnie czy od dawna Wercia ma przekute uszy..a wiec uszka jej przekulam dwa dni przed jej pierwszymi urodzinami to byl prezent od nas, nic nie plakala nawet nie zwrocila uwagi na to ze cos jej robimy przy uszach, kosmetyczka jej przekuwala pistoletem zaplacilismy 50 zl razem z kolczykami leczniczymi.. Ursull ja czekam na wiesc ze Aaronek jest juz na swiecie..bede miec co opijac.. wczoraj ogladalam film z chakie chan tym chinczykiem fajnym niewiem jak to sie pisze, oni porwali male dziecko chlopczyka, nie moge takich ogladac filmow, splakalam sie jak glupia kiedy ten maluszek plakal, kiedy prawie zmarl., jestem rozczulona teraz na takie sceny, zaraz pobieglam do lozeczka Weroniczki i popatrzylam na nia jak slodko spi i poczulam ogromna milosc do Werci i ze zabilabym gdyby ktos ja skrzywdzil..te uczucie jest nie do opisania ale napewno kazda z was ma tak samo.. ide podac malej obiadek..
Weronisia Edytowane przez Ewelain1987 Czas edycji: 2010-11-25 o 13:55 |
|
|
|
#2037 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczerze to dawno nie byliśmy u pediatry to było jakoś przed rokiem Kaliny, ona nie choruje więc nie było potrzeby. Jak pójdę na zwolnienie to się przespaceruję na dzieci zdrowe i ją pokażę tak z ciekawości. Cytat:
Anielka śliczne imię ale mojemu małżowi się nie podoba Ja nie mam problemu żeby Kalina poszła spać na noc tylko w dzień jest problem Ursull ja miałam masaż szyjki i nie było źle chociaż u mnie nie pomógł niestety Ewelajn Hej ![]() Katrin gratulacje
Hania 5 marca 2011 r Edytowane przez *kaalinaa* Czas edycji: 2010-11-25 o 13:51 |
||
|
|
|
#2038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Goscie pojechali, a mala zasnela, wiec mam troszke luzu
![]() Zabieram sie za kawke ![]() Cytat:
Dziewczynki widuja sie niemal codziennie, wiec bardzo fajnie na siebie reaguja. Czasem tylko spieraja sie o zabawki-bo tak sie sklada, ze wiecznie chca sie bawic tymi samymi rzeczami I wtedy trzeba je rozdzielac, zeby nie doszlo do przepychanki.... Generalnie zaczepiaja sie, prowokuja, ganiaja, ale zeby np. bawic sie razem jednym misiem czy lalka to nie ma opcji. Wydaje mi sie, ze to jeszcze nie ten etap.Cytat:
![]() Cytat:
Ja strasznie zaluje, ze przeklulam Blanci uszka, bo co prawda jedno zagoilo sie bardzo ladnie, to drugie strasznie ropialo (doszlo do tego, ze lekarz przepisal jej antybiotyk na to ucho) i wyjelismy kolczyki. I od tamtej pory jestem na NIE . ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Dziewczyny, sorry za zawracanie glowy... ale prosilabym o klikniecie w wolnej chwili ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...dok-50990.html
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Gosikk termin mam na dzisiaj
Katrin i Boszenka ale fajnie macie z tym wyjazdem. A będziecie razem w pokoju. Kurcze,wogóle fajnie,bo się spotkacie Kaalina ja sie masażu nie boję,wręcz przeciwnie,już dzisiaj go chciałam,ale powiedzieli,że za tydzień. Ja poprostu chcę już urodzić. Normalnie zdesperowana jestem ![]() Ewelain chętnie napiłabym się z tobą,ale Aaron uparciuch ciągle w brzuchu siedzi Boszenka kliknięte
Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-11-25 o 14:47 |
|
|
|
#2040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz nie chcę głośno mówić, że boję się powtórki z rozrywki bo chcę rodzić w domu i nie biorę innej opcji pod uwagę ma wyleźć koło 40 tyg.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

pomidory
. Bidulek maly, i co pójdziesz z nim jutro do lekarki? to musicie miec super umiejscowiona ta działeczkę, i nawet nie jest daleko do rodziców
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

. Pomysły na prezenty fajne, ja myślałam o takiej tablicy na której Marcel mógłby bazgrać ale jeszcze nie wymyśliłam prezentu. Od dziadków dostanie sanki.

Szybkiego, bezbolesnego porodu kochana
To Kalusia faktycznie malutka,ale pewniw jeszcze wyrośnie