Nasze codzienne jadłospisy, część XII - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-24, 19:56   #4441
miphuhiz
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XII

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
UUU

1. jajko na miękko, kanapka z serkiem almette, polędwicą, pomidorem, cebulą
  2. sandwich (taki trójkątny, złożony)- z ciemnego chleba z :majonezem, serkiem żółtym, pomidorem, sałatą, cebulą czerwoną, ogórkiem, tuńczykiem...
  3. sandwich jak wyżej (mega się najadłam)....
  4. miseczka fasolowej zupy (bez zabielania, z ziołami, bezmięsna, mnóstwo majeranku, chili, warzyw)

pochwalicie mnie?

NIE

Bo malo
ale przynajmniej pożywnie i wartosciowo. Tak trzymac
Stary 2010-11-24, 20:15   #4442
morphine88
Zadomowienie

Dzisiejsze U:
- 60 g muesli z owocami suszonymi i orzechami (nie crunche), rozgnieciony banan & niecała szklanka mleka 1,5%
- bułka z ziarnami posmarowana ramą z szynką, ogórkiem & jajkiem
- jogurt pitny o smaku wiśni z ziarnami & mandarynka
- spaghetii bolognese z makaronu pełnoziarnistego z mnóstwem duszonych pieczarek (kocham )
- podjadany twarożek biały
- mała grahamka (50g?) przekrojona na 3 części: każda posmarowana dość obficie dżemem o smaku kiwi & limonki pyszne!; mięta

i jak dziś?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2010-11-24 o 20:57
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 20:22   #4443
Magdalena0603
Rozeznanie

U

• 1/2 makreli wędzonej + grahamka z masłem, tuńczykiem, pomidorem, sosem czosnkowym, rzodkiewkami, gruszka
  • jajko na miękko, kromka orkisza z masłem czosnkowym, serem żółtym, musztardą, snickers
  • zupa Azteca ( strasznie pikantna, coś a la pomidorówka z ziołami i serem mozarella), naleśnik z serem i truskawkami
  • 3 małe tortille (placki do wypełnienia we własnym zakresie) z farszem..ja sobie dołożyłam gyrosa w sosie chili + sambal + czosnek, bukiet surówek, pieczone ziemniaczki
  • mizeria, pączek z dżemem
  • hot- dog z musztardą i sosem czosnkowym

wstałam 5.45..
rzuci ktoś oczkiem?

Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 20:34   #4444
sorellla
Raczkowanie

redox

ŚN: owsianka - 4 łyżki płatków, 3 otrębów pszennych, jabłko, maleńko słonecznika, 3 łyżki wiejskiego lekkiego
śn 2: ser wiesjki lekki 150g
o: dwa małe jabłuszka
podw: jajecznica z dwóch jaj na dwóch plastrach drobiowej z trzema pieczarkami, łyżeczka słonecznika, dwa ogórki konserwowe małe
kol: 125 g twarogu chudego 0%, dwie łyzki serka homo 0%, łyżka jogurtu nat 0%, OGÓREK ZIELONY (CAŁY!!!!!!!!!!!!!!!!), pół paryki

sorellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 20:37   #4445
Pia Gizela
Zadomowienie

jutrzejsze U (wychodzę z domu 7:20, przychodzę koło 13):

1. śniadanie (6:20) - kubek kawy z mlekiem, kanapka z sałatą, szynką i ogórkiem kiszonym.
2. II śniadanie (po 12, w drodze do domu ) - maślanka 250 ml straciatella <3
3. przed-obiadem: 2 tosty z serem, szynką, pomidorem, oliwkami posmarowane ketchupem.
4. obiad - ryż z sosem pieczarkowym, pierś z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym. herbatka z bratka.
5. podwieczorek - suszone morele, orzechy laskowe, sok marchwiowo-brzoskwiniowo-gruszkowy.
6. kolacja - 3 kanapki z wędzoną makrelą, herbatka z bratka.
Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 20:37   #4446
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorellla Pokaż wiadomość
redox

ŚN: owsianka - 4 łyżki płatków, 3 otrębów pszennych, jabłko, maleńko słonecznika, 3 łyżki wiejskiego lekkiego
podw: jajecznica z dwóch jaj na dwóch plastrach drobiowej z trzema pieczarkami, łyżeczka słonecznika, dwa ogórki konserwowe małe
kol: 125 g twarogu chudego 0%, dwie łyzki serka homo 0%, łyżka jogurtu nat 0%, OGÓREK ZIELONY (CAŁY!!!!!!!!!!!!!!!!), pół paryki

Steven Tyler
Stary 2010-11-24, 20:40   #4447
sorellla
Raczkowanie

morphine, weź pod uwagę że to R;>

sorellla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 20:43   #4448
ju5tyna
Raczkowanie

Cytat:
redox

według mnie strasznie mało. na obiad 2 małe jabłuszka ten jadłospis nadaje się na KZ..
ju5tyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 20:59   #4449
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
morphine, weź pod uwagę że to R;>
no i co z tego? czy to jest usprawiedliwienie na fakt, że jesz wszystko sztucznie odtłuszczone i unikasz tłuszczy, których organizm potrzebuje?

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ju5tyna Pokaż wiadomość
według mnie strasznie mało. na obiad 2 małe jabłuszka ten jadłospis nadaje się na KZ..
BOŻE.
Nie zauważyłam tych jabłek! Tzn., nie zwróciłam uwagi na to, że to obiad.
Tragedia.

Steven Tyler
Stary 2010-11-24, 21:04   #4450
Ewelajna140
Zadomowienie

U/R na jutro

śniadanie: dwa tosty (4 kromki chleba tostowego 3 ziarna, masło, 2 plasterki sera żółtego i szynki);

II śniadanie: paluch ciemny ze słonecznikiem, masło, szynka, sałata, papryka;

obiad: warzywa na patelnie (ziemniaki, szparagówka, kukurydza, papryka, cebula), pierś z kurczaka, masło, zioła i przyprawy;

podwieczorek: jogurt naturalny bez cukru + otręby owsiane + płatki żytnie + 'przyprawa do szarlotki';

kolacja: jajecznica (2 jajka, plaster szynki, przyprawy, masło), papryka;

plus do picia w ciągu dnia herbata i kawa
Stary 2010-11-24, 21:30   #4451
roolka
Raczkowanie

U
śniadanie (7.40)- mała bułka + jajko na twardo + kawa z łyżeczką cukru zabielona mlekiem 1,5%

II śniadanie (11.30)- wieeeelgaśny rogal z odrobiną toffi w środku

obiad (16.10)- spagetti ok.100 g z sosem bolońskim (cebulka, mięso mielone itp.)

podwieczorek (16.45 i 17.30) - kawa jak rano + duży pierniczek (wielkkości 3 małych)

potem ok. 19.45 wpadło 90 g jogurtu nat. 2% i połówka brzoskwini w syropie z herbatką owocową

i jak dzisiaj? mam jeszcze pytanie- ile kalorii powinnam zjeść do godziny 16-17?
roolka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 00:22   #4452
Anianiani
Raczkowanie

U:

I.
Grahamka z masłem i szynką + pomidor z cebulką, kawa z mlekiem.
II. Jabłko, garść nerkowców.
III. Mintaj pieczony z warzywami, bukiet surówek.
IV. Plastry bakłażana obtaczane w jajku, mące i smażone na oliwie + miseczka twarogu z rzodkiewką, szczypiorkiem, ziołami.
A na wieczór - wino. Nawet nie wiem ile. Zapijam smutki, stresy, wyrzuty sumienia...

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 05:15   #4453
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
no i co z tego? czy to jest usprawiedliwienie na fakt, że jesz wszystko sztucznie odtłuszczone i unikasz tłuszczy, których organizm potrzebuje?

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

BOŻE.
Nie zauważyłam tych jabłek! Tzn., nie zwróciłam uwagi na to, że to obiad.
Tragedia.
cos bym powiedziala
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 05:48   #4454
Ewelajna140
Zadomowienie

a ja mam dziewczyny jeszcze takie pytanie co jeść na redukcyjną kolację? przeglądałam kilka jadłospisów na R i w większości z nich pojawia się wieśniak i twaróg, a co jeść jak nie lubi się tych dwóch rzeczy? jakieś pomysły? ;>
Stary 2010-11-25, 05:51   #4455
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
cos bym powiedziala
Tak? Nie krępuj się.

Steven Tyler

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 08:24   #4456
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Dziewczyny przepraszam za offtopa

Czy wszystkie na redukcji ćwiczycie intensywnie??

Ja ćwiczę 2x dziennie brzuszki, co drugi dzień wieczorem biegam choć teraz jak mróz to odpada i szaleję przy muzyce z córką - czy tak też dam radę schudnąć na R ???

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 08:32   #4457
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelajna140 Pokaż wiadomość
a ja mam dziewczyny jeszcze takie pytanie co jeść na redukcyjną kolację? przeglądałam kilka jadłospisów na R i w większości z nich pojawia się wieśniak i twaróg, a co jeść jak nie lubi się tych dwóch rzeczy? jakieś pomysły? ;>
serki homogenizowane NATURALNE, ryby morskie, chudy drób, jajka na miękko, twardo, jajecznice, omlety.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 08:34   #4458
flamme
Rozeznanie

Cytat:
U/R na jutro

śniadanie: dwa tosty (4 kromki chleba tostowego 3 ziarna, masło, 2 plasterki sera żółtego i szynki); wydaje mi się, że te tosty są mocno przetworzone. Zamieniłabym je na inny chlebek lub bułkę żytnią, grahamkę. Ser żółty na R odpada. Poza tym łączysz tu tł z ww. I warzywka by się też przydały.

II śniadanie: paluch ciemny ze słonecznikiem, masło, szynka, sałata, papryka; 'ciemny' nie musi oznaczać tej zdrowszej wersji. Tutaj też łączysz tłuszcze z ww. Może użyj twarogu czy serka wiejskiego. I jakiś owoc by wpadł?

obiad: warzywa na patelnie (ziemniaki, szparagówka, kukurydza, papryka, cebula), pierś z kurczaka, masło, zioła i przyprawy; zależy ile było tych warzyw i kurczaka. Przydałyby się węgle złożone, choć masz produkty skrobiowe w składzie (ziemniaki, kukurydza). Zamiast masła użyłabym np. oliwy z oliwek, oleju z pestek winogron, rzepakowego czy lnianego

podwieczorek: jogurt naturalny bez cukru + otręby owsiane + płatki żytnie + 'przyprawa do szarlotki'; ile? Płatki lepiej jeść w pierwszej połowie dnia. Mało białka

kolacja: jajecznica (2 jajka, plaster szynki, przyprawy, masło), papryka; ok, może być

plus do picia w ciągu dnia herbata i kawa
Jadłospis jakościowo trochę odbiega od typowej redukcji. Wydaje mi się, że troszkę dużo tu masełka. Są również inne cenne źródła NNKT- oliwa, wyżej wymienione oleje, awokado, żółtka jaj, pestki, orzechy. Owoce to głównie cukry proste, ale mają też dużo witamin i warto też je włączyć do diety.

Cytat:
Napisane przez roolka Pokaż wiadomość
U
śniadanie (7.40)- mała bułka + jajko na twardo + kawa z łyżeczką cukru zabielona mlekiem 1,5% szkoda, że bułka była mała. Masła na niej nie było? Mogłaś zjeść chociaż dwa jajeczka. Warzywa może? Jogurt, kakao, cokolwiek?

II śniadanie (11.30)- wieeeelgaśny rogal z odrobiną toffi w środku musiał być pyszny! Może by tu wpadł owoc jakiś?

obiad (16.10)- spagetti ok.100 g z sosem bolońskim (cebulka, mięso mielone itp.) jeśli porcja spora, to ok

podwieczorek (16.45 i 17.30) - kawa jak rano + duży pierniczek (wielkkości 3 małych) tutaj bardzo kiepsko i malutko. Taki deserek bardziej niż pełnowartościowy podw.

potem ok. 19.45 wpadło 90 g jogurtu nat. 2% i połówka brzoskwini w syropie z herbatką owocową dlaczego tylko tyle? a gdzie porządna kolacja? kiepsko...

i jak dzisiaj? mam jeszcze pytanie- ile kalorii powinnam zjeść do godziny 16-17?
Są tu zaledwie trzy posiłki. Dlaczego nie jesz kolacji i podwieczorków? Skromne trochę to U. Brakuje warzyw, mało owoców, NNKT. Białka tu też niezbyt wiele.
Nie wiem ile kcal, bo to sprawa indywidualna, ale jesteś na U, po co masz się tak przejmować ile powinnaś zjeść do jakiejś godziny? Po 16 jesz bardzo malutko, dlaczego? Spowolnisz tylko metabolizm.

Cytat:
Z twarogiem, serkiem wiejskim i homo możesz wymyślić naprawdę wiele kombinacji. Spróbuj poeksperymentować, są wątki na ten temat, może jednak przypadną Ci do gustu?
Kolacja białkowa ma na celu zmniejszyć nocny katabolizm, więc najlepsze jest białko, które się wolno wchłania (wyżej wymienione produkty).
Jednak można też na kolację zjeść inne rzeczy, żeby nie było monotonii (acz mają większą wartość i jadłabym je w pozostałych posiłkach): jajka, chude ryby (tuńczyk wsw, dorsz, pstrąg), tłustsze (makrelą, łososia), owoce morza, pierś z kurczaka, indyka, chude wędliny.
flamme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 11:57   #4459
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Cytat:
Napisane przez daphne81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam za offtopa

Czy wszystkie na redukcji ćwiczycie intensywnie??

Ja ćwiczę 2x dziennie brzuszki, co drugi dzień wieczorem biegam choć teraz jak mróz to odpada i szaleję przy muzyce z córką - czy tak też dam radę schudnąć na R ???

UP UP UP

czy ktoś odpowie ???

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 13:11   #4460
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daphne81 Pokaż wiadomość
UP UP UP

czy ktoś odpowie ???
każdy ruch jest wskazany pamiętaj tylko - aby spalić tkankę tłuszczową musisz wykonywać ćwiczenia aerobowe o dużej intensywności. Tkanka tłuszcozwa zaczyna się spalać po min. 20 minutach wysiłku. Bieganie jest jak najbardziej wskazane, taniec, aerobic, basen,rower. A co do brzuszków- nie sprawią że pozbędziesz się tkanki tłuszczowej z brzucha- pozwalają tylko kształtować mięśnie. Oczywiście nie rezygnuj z nich, tylko połącz z aerobami.
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 13:50   #4461
Olencyjka
Raczkowanie

Moje dzisiejsze P. Początkująca jestem, ale proszę o ocenkę

I Ś: Dwie Kanapki z pieczywa mieszanego wieloziarnistego z masłem i gruubo posmarowane serkiem almette chrzanowym, herbata

IIŚ: ( w szkole) Kanapka z pieczywa mieszanego wieloziarnistego z masłem i dwoma plastrami szynki wieprzowej, Bakuś homogenizowany waniliowy i Kinder Bueno i sok z czerwonej pomarańczy (coś jak multiwitamina)

O: Biały Barszcz gotowany na rosole czyli taki tłuściutki mojej mamusi, z białą kiełbaską i ziemniaczkami.

Planowany P: Jogurt Morelowo brzoskiwiowy 330 gram i do tego ogromniachny banan

K: Dwie Kanapki z chleba mieszanego wieloziarnistego z masłem i polędwicą, sałaltka z pomidorem, herbata.

Nadaje się??? Bo nie znam się na tym za bardzo.

Plany:
1. Matura! Uczymy się, uczymy!
2. Nie będę aż taka leniwa
3. Dostanę się na wymarzone studia

♥Ten jedyny, na całe życie. ♥

Olencyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 14:01   #4462
ju5tyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olencyjka Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P. Początkująca jestem, ale proszę o ocenkę

I Ś: Dwie Kanapki z pieczywa mieszanego wieloziarnistego z masłem i gruubo posmarowane serkiem almette chrzanowym, herbata

IIŚ: ( w szkole) Kanapka z pieczywa mieszanego wieloziarnistego z masłem i dwoma plastrami szynki wieprzowej, Bakuś homogenizowany waniliowy i Kinder Bueno i sok z czerwonej pomarańczy (coś jak multiwitamina)

O: Biały Barszcz gotowany na rosole czyli taki tłuściutki mojej mamusi, z białą kiełbaską i ziemniaczkami.

Planowany P: Jogurt Morelowo brzoskiwiowy 330 gram i do tego ogromniachny banan

K: Dwie Kanapki z chleba mieszanego wieloziarnistego z masłem i polędwicą, sałaltka z pomidorem, herbata.

Nadaje się??? Bo nie znam się na tym za bardzo.
jak dla mnie to jest ładne U
mogłaś dorzucić drugie danie -jakieś mieso/ryba +ziemniaki/ryż/makaron i warzywa. zupa to za mało jak na obiad na P.. do śniadania może dodaj jakieś jajko/jajecznica?
ju5tyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 14:11   #4463
Ervisha
Zakorzenienie

Przytycie

Śniadanie - kajzerka posmarowana margaryną (dwie połówki) z serem białym i pomidorem+herbata
II Śniadanie - Maslanka (200 gram) kajzerka ziarnista
Obiad: salaterka budyniu śmietankowego, płat gotowanego mintaja (gotowany bo nie mogę smażonego), pół woreczka ryżu białego, surówka (zapomniałam o kubku pomidorowej z ryżem)
Podwieczorek - serek wiejski 150 gram z batonem musli (50 gram) Tutaj zmieniłam na 2 kajzerki posmarowane masłem i grubo dżemem z czarnej porzeczki domowej roboty.
Kolacja - Tu się zastanowię

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2010-11-25 o 14:42
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 14:16   #4464
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Przytycie

Śniadanie - kajzerka posmarowana margaryną (dwie połówki) z serem białym i pomidorem
Obiad: salaterka budyniu śmietankowego, płat gotowanego mintaja (gotowany bo nie mogę smażonego), pół woreczka ryżu białego, surówka
Podwieczorek - jogurt jogobella z bułką
Kolacja - kajzerka z sałatką wielowarzywną (150 gram)
ja na R jem wiecej.

Z czego Ty chcesz przytyc?
Stary 2010-11-25, 15:12   #4465
Izaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Przytycie

Śniadanie - kajzerka posmarowana margaryną (dwie połówki) z serem białym i pomidorem+herbata
Obiad: salaterka budyniu śmietankowego, płat gotowanego mintaja (gotowany bo nie mogę smażonego), pół woreczka ryżu białego, surówka (zapomniałam o kubku pomidorowej z ryżem)
Podwieczorek - serek wiejski 150 gram z batonem musli (50 gram) Tutaj zmieniłam na 2 kajzerki posmarowane masłem i grubo dżemem z czarnej porzeczki domowej roboty.
Kolacja - Tu się zastanowię
to jest o wiele za mało na przytycie,za małe śnaidania!

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 15:31   #4466
orzeszek01
Zakorzenienie

U.

I: owsianka z pomarańczą (5ł.pł,szklanka mleka,200g wiejskiego,1śliwka),kawa
II: jajecznica z 2jajek z kilkoma pieczarkami i cebulą na łyżeczce oliwy, 2duze kromki grahama ze srodka chleba z masłem,2pl wędliny,plastry pomidora,kawa
III:zupa kalafiorowa z piersią kurczaka
IV: jabłko, 0.5l coli light
V:serek wiejski z papryką i sałatą

dwa ostatnie posilki jakies cienkie
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2010-11-25 o 15:35
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 16:15   #4467
TrueLook
Raczkowanie

Wegetariańskie UUUUUUUUUU

1. trzy kromki chleba pełnoziarnistego (z dżemem truskawkowym, serem gouda papryką i sałatą, serem gouda pomidorem i sałatą); herbata
2. duże jabłko, mandarynka
3. jogurt pitny 250 ml, mandarynka, cukierek truskawkowy w czekoladzie
4. 200 g lasagne serowej + pół dużego pomidora; herbata
5. serek wiejski + pół pomidora; herbata
TrueLook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 16:27   #4468
fresas1991
Raczkowanie

U

I:owsianka(4łyżki płatków,łyżeczka otrąb, jabłko, wiejski lekki, cynamon)kawa
II:duży jogurt naturalny(108kcal), herbata migdałowo-wiśniowa
III:makrela 80g, brokuły, pół opakowania mieszanki chińskiej z curry
kawa
1h zumby
IV: twarożek domowy piątnicy+sałatka(sałata lodowa, kawałek papryki czerwonej, żółtej,ogórka zielonego,ogórek kiszony,bazylia)marchewka

mięta z cytryną

Is the choice I make every day.
fresas1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 17:01   #4469
Olencyjka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ju5tyna Pokaż wiadomość
jak dla mnie to jest ładne U
mogłaś dorzucić drugie danie -jakieś mieso/ryba +ziemniaki/ryż/makaron i warzywa. zupa to za mało jak na obiad na P.. do śniadania może dodaj jakieś jajko/jajecznica?

Dziękuję za ocenkę Obiecuję poprawę Na pewno skorzystam z rad

Plany:
1. Matura! Uczymy się, uczymy!
2. Nie będę aż taka leniwa
3. Dostanę się na wymarzone studia

♥Ten jedyny, na całe życie. ♥

Olencyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 17:03   #4470
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TrueLook Pokaż wiadomość
Wegetariańskie UUUUUUUUUU

1. trzy kromki chleba pełnoziarnistego (z dżemem truskawkowym, serem gouda papryką i sałatą, serem gouda pomidorem i sałatą); herbata
2. duże jabłko, mandarynka
3. jogurt pitny 250 ml, mandarynka, cukierek truskawkowy w czekoladzie
4. 200 g lasagne serowej + pół dużego pomidora; herbata
5. serek wiejski + pół pomidora; herbata
Zdecydowanie za mało. Do śniadania mogłaś dodać owoc, do drugiego kanapkę, a do trzeciego jakiś serek może? Obiad też wydaje mi się mały, na kolację nie ma węgli i też jest mała... No i mało białka. Lubisz soję, ciecierzycę? I nie ma NNKT.

Cytat:
Napisane przez fresas1991 Pokaż wiadomość
U

I:owsianka(4łyżki płatków,łyżeczka otrąb, jabłko, wiejski lekki, cynamon)kawa wiejski zamień na normalny. owsianka na mleku czy wodzie?
II:duży jogurt naturalny(108kcal), herbata migdałowo-wiśniowa mało
III:makrela 80g, brokuły, pół opakowania mieszanki chińskiej z curry
kawa co to za miesznka? były tam węgle? i 80 gram makreli to chyba mało...
1h zumby
IV: twarożek domowy piątnicy+sałatka(sałata lodowa, kawałek papryki czerwonej, żółtej,ogórka zielonego,ogórek kiszony,bazylia)marchewka nie ma węgli

mięta z cytryną
Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
U.

I: owsianka z pomarańczą (5ł.pł,szklanka mleka,200g wiejskiego,1śliwka),kawa śliwek mogła wpaść garść. owsianka na mleku?
II: jajecznica z 2jajek z kilkoma pieczarkami i cebulą na łyżeczce oliwy, 2duze kromki grahama ze srodka chleba z masłem,2pl wędliny,plastry pomidora,kawa ok
III:zupa kalafiorowa z piersią kurczaka powinny wpaść węgle
IV: jabłko, 0.5l coli light mało
V:serek wiejski z papryką i sałatą nie ma węgli

dwa ostatnie posilki jakies cienkie
jw.
Nie ma też NNKT.

U

Śniadanie: owsianka z 5 łyżek na mleku 2% z dwoma mandarynkami, dużym jogurtem naturalnym, łyżką kakao, garścią fitelli karmelowej i garścią rodzynek

II śniadanie: gruby omlet biszkoptowy podzielony na dwie części:
- jedna z dżemem jagodowym,
- druga z masłem orzechowym
kromka razowca z twarogiem półtłustym i ogórkiem

Obiad: jak wczoraj - makaron spaghetti "pełne ziarno" z sosem (mięso mielone, pomidory w puszcze, papryka, cebula, przyprawy)

Podwieczorek: serek homogenizowany czekoladowy
3 duże śliwki
pasek czekolady z orzechami

Kolacja: 4 kromki razowca, dwie z sosem, sałatą, szynką, pomidorem, papryką i cebulą, jedna z dżemem jagodowym, jedna z twarogiem półtłustym wymieszanym z masłem orzechowym, miodem i pokruszonymi orzechami laskowymi
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości