|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XII
Cytat:
![]() Bo malo ![]() ale przynajmniej pożywnie i wartosciowo. Tak trzymac ![]()
![]() |
#4442 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze U:
- 60 g muesli z owocami suszonymi i orzechami (nie crunche), rozgnieciony banan & niecała szklanka mleka 1,5% - bułka z ziarnami posmarowana ramą z szynką, ogórkiem & jajkiem - jogurt pitny o smaku wiśni z ziarnami & mandarynka - spaghetii bolognese z makaronu pełnoziarnistego z mnóstwem duszonych pieczarek (kocham ![]() - podjadany twarożek biały - mała grahamka (50g?) przekrojona na 3 części: każda posmarowana dość obficie dżemem o smaku kiwi & limonki ![]() i jak dziś? ![]()
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2010-11-24 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Rozeznanie
|
U
wstałam 5.45.. rzuci ktoś oczkiem? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Raczkowanie
|
redox
ŚN: owsianka - 4 łyżki płatków, 3 otrębów pszennych, jabłko, maleńko słonecznika, 3 łyżki wiejskiego lekkiego śn 2: ser wiesjki lekki 150g o: dwa małe jabłuszka podw: jajecznica z dwóch jaj na dwóch plastrach drobiowej z trzema pieczarkami, łyżeczka słonecznika, dwa ogórki konserwowe małe kol: 125 g twarogu chudego 0%, dwie łyzki serka homo 0%, łyżka jogurtu nat 0%, OGÓREK ZIELONY (CAŁY!!!!!!!!!!!!!!!!), pół paryki
#4445 |
Zadomowienie
|
jutrzejsze U (wychodzę z domu 7:20, przychodzę koło 13):
1. śniadanie (6:20) - kubek kawy z mlekiem, kanapka z sałatą, szynką i ogórkiem kiszonym. 2. II śniadanie (po 12, w drodze do domu ![]() 3. przed-obiadem: 2 tosty z serem, szynką, pomidorem, oliwkami posmarowane ketchupem. 4. obiad - ryż z sosem pieczarkowym, pierś z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym. herbatka z bratka. 5. podwieczorek - suszone morele, orzechy laskowe, sok marchwiowo-brzoskwiniowo-gruszkowy. 6. kolacja - 3 kanapki z wędzoną makrelą, herbatka z bratka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4447 |
Raczkowanie
|
morphine, weź pod uwagę że to R;>
#4448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zadomowienie
|
no i co z tego? czy to jest usprawiedliwienie na fakt, że jesz wszystko sztucznie odtłuszczone i unikasz tłuszczy, których organizm potrzebuje?
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() Nie zauważyłam tych jabłek! Tzn., nie zwróciłam uwagi na to, że to obiad. Tragedia. ![]()
![]() |
#4450 |
Zadomowienie
|
U/R na jutro
śniadanie: dwa tosty (4 kromki chleba tostowego 3 ziarna, masło, 2 plasterki sera żółtego i szynki); II śniadanie: paluch ciemny ze słonecznikiem, masło, szynka, sałata, papryka; obiad: warzywa na patelnie (ziemniaki, szparagówka, kukurydza, papryka, cebula), pierś z kurczaka, masło, zioła i przyprawy; podwieczorek: jogurt naturalny bez cukru + otręby owsiane + płatki żytnie + 'przyprawa do szarlotki'; kolacja: jajecznica (2 jajka, plaster szynki, przyprawy, masło), papryka; plus do picia w ciągu dnia herbata i kawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Raczkowanie
|
U
śniadanie (7.40)- mała bułka + jajko na twardo + kawa z łyżeczką cukru zabielona mlekiem 1,5% II śniadanie (11.30)- wieeeelgaśny rogal z odrobiną toffi w środku ![]() obiad (16.10)- spagetti ok.100 g z sosem bolońskim (cebulka, mięso mielone itp.) podwieczorek (16.45 i 17.30) - kawa jak rano + duży pierniczek (wielkkości 3 małych) potem ok. 19.45 wpadło 90 g jogurtu nat. 2% i połówka brzoskwini w syropie z herbatką owocową i jak dzisiaj? mam jeszcze pytanie- ile kalorii powinnam zjeść do godziny 16-17? |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Raczkowanie
|
U:
I. Grahamka z masłem i szynką + pomidor z cebulką, kawa z mlekiem. II. Jabłko, garść nerkowców. III. Mintaj pieczony z warzywami, bukiet surówek. IV. Plastry bakłażana obtaczane w jajku, mące i smażone na oliwie + miseczka twarogu z rzodkiewką, szczypiorkiem, ziołami. A na wieczór - wino. Nawet nie wiem ile. Zapijam smutki, stresy, wyrzuty sumienia...
#4453 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zadomowienie
|
a ja mam dziewczyny jeszcze takie pytanie co jeść na redukcyjną kolację? przeglądałam kilka jadłospisów na R i w większości z nich pojawia się wieśniak i twaróg, a co jeść jak nie lubi się tych dwóch rzeczy? jakieś pomysły? ;>
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zadomowienie
|
![]() |
#4456 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przepraszam za offtopa
![]() Czy wszystkie na redukcji ćwiczycie intensywnie?? Ja ćwiczę 2x dziennie brzuszki, co drugi dzień wieczorem biegam choć teraz jak mróz to odpada i szaleję przy muzyce z córką - czy tak też dam radę schudnąć na R ???
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
serki homogenizowane NATURALNE, ryby morskie, chudy drób, jajka na miękko, twardo, jajecznice, omlety.
![]() |
#4458 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem ile kcal, bo to sprawa indywidualna, ale jesteś na U, po co masz się tak przejmować ile powinnaś zjeść do jakiejś godziny? ![]() Cytat:
![]() Kolacja białkowa ma na celu zmniejszyć nocny katabolizm, więc najlepsze jest białko, które się wolno wchłania (wyżej wymienione produkty). Jednak można też na kolację zjeść inne rzeczy, żeby nie było monotonii (acz mają większą wartość i jadłabym je w pozostałych posiłkach): jajka, chude ryby (tuńczyk wsw, dorsz, pstrąg), tłustsze (makrelą, łososia), owoce morza, pierś z kurczaka, indyka, chude wędliny. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
UP UP UP ![]() czy ktoś odpowie ???
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Wtajemniczenie
|
każdy ruch jest wskazany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P. Początkująca jestem, ale proszę o ocenkę
![]() ![]() I Ś: Dwie Kanapki z pieczywa mieszanego wieloziarnistego z masłem i gruubo posmarowane serkiem almette chrzanowym, herbata ![]() IIŚ: ( w szkole) Kanapka z pieczywa mieszanego wieloziarnistego z masłem i dwoma plastrami szynki wieprzowej, Bakuś homogenizowany waniliowy i Kinder Bueno i sok z czerwonej pomarańczy (coś jak multiwitamina) O: Biały Barszcz gotowany na rosole czyli taki tłuściutki mojej mamusi, z białą kiełbaską i ziemniaczkami. ![]() Planowany P: Jogurt Morelowo brzoskiwiowy 330 gram i do tego ogromniachny banan K: Dwie Kanapki z chleba mieszanego wieloziarnistego z masłem i polędwicą, sałaltka z pomidorem, herbata. Nadaje się??? Bo nie znam się na tym za bardzo.
#4462 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mogłaś dorzucić drugie danie -jakieś mieso/ryba +ziemniaki/ryż/makaron i warzywa. zupa to za mało jak na obiad na P.. do śniadania może dodaj jakieś jajko/jajecznica? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Zakorzenienie
|
Przytycie
Śniadanie - kajzerka posmarowana margaryną (dwie połówki) z serem białym i pomidorem+herbata II Śniadanie - Maslanka (200 gram) kajzerka ziarnista Obiad: salaterka budyniu śmietankowego, płat gotowanego mintaja (gotowany bo nie mogę smażonego), pół woreczka ryżu białego, surówka (zapomniałam o kubku pomidorowej z ryżem) Podwieczorek - serek wiejski 150 gram z batonem musli (50 gram) Tutaj zmieniłam na 2 kajzerki posmarowane masłem i grubo dżemem z czarnej porzeczki domowej roboty. Kolacja - Tu się zastanowię Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2010-11-25 o 14:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z czego Ty chcesz przytyc?
![]() |
#4465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
U.
I: owsianka z pomarańczą (5ł.pł,szklanka mleka,200g wiejskiego,1śliwka),kawa II: jajecznica z 2jajek z kilkoma pieczarkami i cebulą na łyżeczce oliwy, 2duze kromki grahama ze srodka chleba z masłem,2pl wędliny,plastry pomidora,kawa III:zupa kalafiorowa z piersią kurczaka IV: jabłko, 0.5l coli light V:serek wiejski z papryką i sałatą dwa ostatnie posilki jakies cienkie ![]()
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2010-11-25 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Raczkowanie
|
Wegetariańskie UUUUUUUUUU
1. trzy kromki chleba pełnoziarnistego (z dżemem truskawkowym, serem gouda papryką i sałatą, serem gouda pomidorem i sałatą); herbata 2. duże jabłko, mandarynka 3. jogurt pitny 250 ml, mandarynka, cukierek truskawkowy w czekoladzie 4. 200 g lasagne serowej + pół dużego pomidora; herbata 5. serek wiejski + pół pomidora; herbata |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Raczkowanie
|
U
I:owsianka(4łyżki płatków,łyżeczka otrąb, jabłko, wiejski lekki, cynamon)kawa II:duży jogurt naturalny(108kcal), herbata migdałowo-wiśniowa III:makrela 80g, brokuły, pół opakowania mieszanki chińskiej z curry kawa 1h zumby ![]() IV: twarożek domowy piątnicy+sałatka(sałata lodowa, kawałek papryki czerwonej, żółtej,ogórka zielonego,ogórek kiszony,bazylia)marchewka mięta z cytryną
#4469 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za ocenkę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4470 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie ma też NNKT. U Śniadanie: owsianka z 5 łyżek na mleku 2% z dwoma mandarynkami, dużym jogurtem naturalnym, łyżką kakao, garścią fitelli karmelowej i garścią rodzynek II śniadanie: gruby omlet biszkoptowy podzielony na dwie części: - jedna z dżemem jagodowym, - druga z masłem orzechowym kromka razowca z twarogiem półtłustym i ogórkiem Obiad: jak wczoraj - makaron spaghetti "pełne ziarno" z sosem (mięso mielone, pomidory w puszcze, papryka, cebula, przyprawy) Podwieczorek: serek homogenizowany czekoladowy 3 duże śliwki pasek czekolady z orzechami Kolacja: 4 kromki razowca, dwie z sosem, sałatą, szynką, pomidorem, papryką i cebulą, jedna z dżemem jagodowym, jedna z twarogiem półtłustym wymieszanym z masłem orzechowym, miodem i pokruszonymi orzechami laskowymi |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.