|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Jadę zaraz do miasta, mam zamiar kupić balsam aloesowy mypa w naturze, to 40% soku z aloesu mnie zachęciło
|
|
|
|
#28442 | |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam bardzo interesujące informacje na temat pielęgancji włosów
RENE FURTERE Zobaczcie same: http://aptekaslonik.pl/cms.php?id=rene-furterer ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
(tylko szampony i spray'e są).Ciekawa jestem czy u Ciebie będzie ten balsam.Mam nadzieję że tak
|
|
#28443 |
|
Raczkowanie
|
niestety posiadam narazie jedno zdjecie i tez malo te wlosy widac na nim
|
|
|
|
#28444 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak ja, tylko z zielona herbata ![]() Cytat:
Cytat:
zacznij czytac od początku podwieszone posty, linki, a potem pomożemy ![]() Cytat:
moze chociaz miesiac dluzej wytrzyma, zobaczymyco do tych badan skory glowy, nie mam pojecia, ja mialam takie badanie skory. To raczej naciaganie, taka praca dermokonsultantki chyba ze super dokładny sprzęt, ale co do wlosow moze byc fajne ciagle w radiu slysze że we Wrocławu powstało centrum trichogram czy jakos tak, w każdym bądź razie badania skóry głowy ![]() Cytat:
|
|
#28446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to najlepsze ja dzis sama w domu, moge nawet godzine z tym chodzic na glowie ale nie mam w co zawinac
|
|
#28447 | |||
|
Zadomowienie
|
gumecka włoski mają duży potencjał
Czytaj podwieszone wątki i w razie pytań pisz tu, w tym wątku. Na początek wystarczy odpowiedni szampon, odżywka do spłukiwania i druga bez spłukiwania , oraz coś do stylizacji Cytat:
ale nic więcej nie znalazłam na temat tego Kapiliskopu A te kosmetyki RENE FURTERER niektóra mają na moje oko fajne składy, ale są baaaardzo drogie ![]() Badanie skóry na twarzy też kiedyś robiłam w aptece (też nie do końca wierzę w jego prawdziwośc), ale włosów nigdy Kiedyś kuzynka opowiadała mi, że jej koleznaka chodzi gdzieś do fryzjera w swoim mieście, który robi jej m.in. kompleksowe badania skóry głowy i struktury włosów,dobiera odpowiednia farby, pielęgnację itp. Niestety nie wiem nic więcej,nie pamiętam nawet w jakim mieście ten fryzjer się znajdował ![]() Poszukam tych badań w necie. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#28448 |
|
Wtajemniczenie
|
witam dziewczyny
jestem tu nowa... moze mi pomozecie i poradzicie cos ![]() moje wlosy sa z natury falisto- krecone kiedys bardziej m isie krecily niz teraz..moze po ciazy a moze dlatego ze sa dluzsze...ale moj problem polega na tym ze sa jakies suche bez wyrazu ostatnio..nie wiem dlaczego ![]() co robie nie tak? poradzacie jaki szampon, odzywka, balsam, pianka sa najlepsze??????? plissssssssssssssssssssss ss
|
#28449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odpowiedzi na Twoje pytania https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 linki do innych watkow https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...28&postcount=1 i ciąża i długość wlosa mogły słabic skret, jesli obydwa czynniki to nieciekawie, możesz podciać zeby byly lzejsze i zabrac sie za ostra pielegnacje nie ma uniwersalnego, dobrego kosmetyku. te polecane mozesz znaleźć na blogu malgosi, razem z opiniami i testowac po kolei blog Małgosi https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-11-25 o 14:07 |
|
|
|
|
#28450 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie tych badań najbardziej zainteresowało mnie badanie skóry głowy oraz struktury włosa specjalna kamerą
![]() Np w Opolu (za daleko dla mnie) :http://opole.berendowicz-kublin.pl/s...12&lang=pl&m=1 a Toruniu (czyli pod nosem tylko nie wiem jaki jest tutaj koszt tego badania
|
#28451 |
|
Strażnik Wizażu
|
No tak, przecież to tylko "tak zwana promocja", ehh..a w Polo Markecie nie byłam już ho ho albo i dłużej
w ogóle dobrze by było zebrać informacje o dostępności (i cenie, bo wiadomo, że szukamy najtaniej ) każdego kosmetyku, ułatwiłoby to zadanie i szukanie niektórym osobom tu zaglądającym )
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2010-11-25 o 14:21 |
|
|
|
#28452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ewelka podziwiam...ja już tracę opanowanie przy takich postach... Czemu niemal nikt nie czyta NAWET PIERWSZEGO POSTA w wątku, tylko od razu - ostatnia wiadomość, BUM moje pytania...
|
|
#28453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() i jak bylal zagubiona i wrocilam po czasie też mi pomogłyście ![]() każdy temat, ma w pierwszym poście wyjasnienie. to powinien byc obowiązek każdej wizazanki, przeczytac pierwszy post ![]() a poza tym - bierzesz nadal ambioskrzyp? juz dawno mialam go kupic! Paznokci nie moge ogarnac, zawsze byly takie dlugie. Na wlosy tez by sie przydalo
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-11-25 o 14:24 |
||
|
|
|
#28454 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=_Ewelka___;23444320]a to tak z ciekawosci byś chciała czy masz problem/cos Cie niepokoi?
![]() [/QUOTE] z ciekawości
|
#28455 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O, proszę: Wątek zakupowy czyli kosmetyki do włosów - Co? Gdzie? Za ile? Myślę, że promocje też jak najbardziej podpadają pod wpisywanie tam ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Rozumiem, że często w innych forach ciężko się połapać bo informacji trzeba szukać na 576323 stronie wątku ale tutaj tak nie ma. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Niestety ludzie to nie maszyny, które zawsze odpowiadają tak samo miło. Czasem, gdy gorszy dzień dopadnie po prostu krew zalewa czytając objawy ignorancji dla pracy innych Ja się nie nadaję na odpowiadanie takim osobom![]() Może w spisie gdzie sa wymienione pod-fora pytań do fryzjerki powinno być zamiast "Forum nie tylko dla właścicielek pozytywnie zakręconych włosów ", "Uwaga, po wejściu przeczytaj wszystkie przypięte tematy bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą."
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-11-25 o 15:06 |
|||
|
|
|
#28456 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#28457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przypomniałaś mi, że należy już zmienić/uaktualnić podpis ![]() Aktualnie robię zmianę. Nie wiem z jakiego konkretnie powodu, ale zaczęły mi wypadać włosiska, w dużych ilościach pierwsze co postanowiłam zmienić to suplementy, bo nie wiem czy nie przesadziłam z vit A.Aktualnie zrezygnowałam już z ambioskrzypu. Planuję brać min.3 miesiące Olimp Vita-Min Plus i żeń szeń, ewentualnie rutinacea - bo mam tendencje do przeziębień. Zobaczymy co teraz będzie się działo.
|
|
#28458 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, moge poprosic o rade?
Odezwalam sie pare razy wczesniej ale pewnie mnie nie kojarzycie. Od ok 3 miesiecy pielegnuje swoje wlosy, czasem uzywam sillikonow ale jak czuje, to zmywam je silikonem, zywam maski, odzywki, kokos, czasem maslo shea. Musialam je podciac bo na koncach mialam okropne pozostalosci po probie bycia blond. No i mam problem z gornymi wlosami, co widac na zdjeciu z tylu. Nie chca sie skreacac a jak je ugniatam, to wydaje mi sie, ze jeszcze bardziej odstaja. Macie jakies pomysly, zeby je wystilizowac, czy po prostu trzeba czekac az odrosna? Kiedys mialam bardzo krecone wlosy a potem sie zaczely prostowac i teraz walcze o nie. (a jakbyscie widzialy typ skretu to prosze komentujcie). dzieki. A przy okazji, to w british curlies maja chyba swieto Rybiorka, bo jutro na miss jessie jest BOGOF Edytowane przez scoobs Czas edycji: 2010-12-03 o 15:33 |
|
|
|
#28459 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
(Przepraszam, wiem, że nie wnoszę nic wartościowego do tematu swoimi ochami...no ale piękne są )Święto Rybiorka
|
|
#28460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba musze od czegos zaczac..przywitac sie i powiedziec jaki problem mnie dotyczy!!!! brak wyrozumialosci
|
|
#28461 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#28462 |
|
Rozeznanie
|
Venealin, DMkAnia, dziekuje Wam, ale jestescie mile, az mi sie humorek poprawil. Cos mi wizaz szwankuje, pozniej napisze, jakich kosmetykow uzywam, bo musze wyjsc, dzieki jeszcze raz!
Edytowane przez scoobs Czas edycji: 2010-11-25 o 15:30 |
|
|
|
#28463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#28464 | ||
|
Zadomowienie
|
scoobs masz piękneee włoski!
Fryzurka jak z czerwonego dywanu normalnie ![]() Górne włosy na zdjęciu z tyłu wystarczy moim zdaniem potraktować np kokosem na samych końcach i będzie ideał ![]() Aż mnie zmotywowałaś do ścięcia mojego blondu na końcach Tylko że mi tak szkoda tej długości (zapuszczam na swój ślub )Cytat:
![]() Cytat:
Nic nie napisałaś że zapoznałaś sie już z pierwszym postem i stąd każdy(ja też) pomyślał że tego nie zrobiłaś ![]() Na początek proponuje żebyś wstawiła zdjęcia swoich włosów, opisała czego używasz i co Ci się w nich najbardziej nie podoba. No i ciągle studiować wątki podpięte u góry forum, bo to podstawa dla początkujących
|
|
#28465 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwczyny wstawie zdj wlosow tylko nie wiem jak
![]() prosze o podpowiedz mam takie pytanko mam nadzieje ze nie oburze nikogo heheprosze o recepte jak uzywac i co najlepsze: oliwa z oliwek, olej jojoba czy olej kokosowy do wlosow kreconych..podpowiedzcie cos
|
#28466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrób to jeszcze raz do tego pigułka, faq ![]() Cytat:
![]() są piękne, idealne ;D zero puchu ![]() koniecznie napisz swoją pielęgnację
|
|
#28467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tam są wiadomości na temat: co to jest olejowanie?jak często i jak długo można je robic?czym zmywac oleje? Miłej lektury ![]() Co do olei ,wszytskie które wymieniłaś są dobre ale najpopularniejszy jest kokosowy (najlepiej nierafinowany,pachnący). Co do zdjęc: gdy piszesz posta ,to niżej ,pod tym okienkiem w którym piszesz, masz -"Dodatkowe opcje" - i tam naciskasz "Zarządzaj załącznikami" - i następnie dodajesz zdjęcia
|
|
#28468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem wyslij odpowiedzkliknij w fioletowe pole "odpowiedz" nie w pomaranczowe bo to jest do szybkiej odpowiedzi. Wklej to cos zaradzimy ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
scoobs koniecznie napisz czego uzywasz
|
|
#28469 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze tylko mam takie niewyrazne zdjecia
teraz wlosy podcielam takze sa nieco rowniejsze
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2010-11-27 o 12:20 |
|
|
|
#28470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla większej motywacji może jeszcze warto obejrzeć dziennik
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-11-25 o 16:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.

(tylko szampony i spray'e są).

chyba ze super dokładny sprzęt, ale co do wlosow moze byc fajne

)