|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28411 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
ale za krótkie włosy chyba i nieodpowiedni ręcznik ;/ z mikrofibry mam za mały, może zwykłym spróbuję następnym razem...Zdjęcia postaram się dodać, z wczoraj mi się nie udało zrobić, choć próbowałam. Pod innym kątem zrobię, oby wyszły, wtedy edytuję post i dodam |
|
|
|
|
#28412 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#28413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uzywam koszulki bawelnianej mojego Tz
|
|
|
|
|
#28414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. zimnym to bym sie chyba zestarzała zanim wlosy by wyschly 2. ja tak, ale nie wszystkim to pasuje 3. zadnego majtania dyfuzorem po włosach. minimalna ilość ruchów. dociskaniem ciezko to nazwać. moj dyfuzor ma zabki, które maja dziurki z boku, a nie na czubku, wiec moge sobie je oprzeć na głowie i robie tak, dopoki skalp nie jest suchy (schnie szybciej niż włosy na długości) wyszukiwarka nie gryzie kropciu - kolejny raz czuje sie powalona ![]() tez chce taka dlugosc!
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2010-11-24 o 18:41 |
|
|
|
|
#28415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też jestem w trakcie wykorzystywania tego co mam ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
mam taką szczotkę z naturalnego włosia i tylko nią 2 razy przeczesuje grzywkę gdy jest mokra i później już nic z nią nie robię
|
|
#28416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba odgapie grzywke, w sumie zawsze podcinam sama moze dlatego sie wywija
|
|
#28417 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
chciałabym zaryzykowac i sprawdzic krotsza dlugosc, ale mogloby mnie kilka osob zabic tyl mam wycieniowany, i wycieniuje jeszcze mocniej, zeby sciac te wysuszone rude konce (no moze nie calkiem). Szkoda, ze nikt nie jest w stanie przewidziec co sie bedzie dzialo na mojej glowie po skroceniu np o 20 cm wlosy... Cytat:
jaki piekny kolor mam nadzieje, ze to przelom i teraz beda wypadac coraz mniej ja u siebie moge chyba juz stwoerdzic, ze wypadanie mija - ostatnie 3 mycia bylo juz duzo mniej wlosow nadal jednak jest ich zdecydowanie za duzo ![]() Cytat:
![]() Przychodzi Wam do głowy jakaś fajna odżywka z parafiną w składzie? Zrobiło się tak sucho, że czas humektanty odstawic. Myślałam, żeby włosy zabezpieczyć przed utrata wody parafina - mam nadzieje, ze nie obciazy mi włosow. A wogole to dzis jakis senny dzien, zasypiam juz,a dopiero 19:00 |
||||
|
|
|
#28418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolor wypłukany ![]() Może już ten okres wypadania powoli mija Bo dziś była u mnie koleżanka która ostatnio narzekała na wypadanie i mówiła że teraz od tygodnia się to uspokoiłoja mam to samo leżę już herbatkę zrobiłam świeczkę zapachową zapaliłam i jakiś filmik obejrzę ale dziś był mega śpiący nudny dzień
|
|
#28419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bs ziaja jest niezla o te metode bernadki trojkatowa wydaje mi sie ze chodzi o to, ze wlosy dzieli sie na takie trojkatne sekcje (w sensie trójkat na skalpie, tak jak sie kiedys zygzakowate przedzialki robilo) i je tnie. widzialam nawet chyba kiedys taki filmik na yt. |
|
|
|
|
#28420 | |||
|
Raczkowanie
|
ale i tak piekny
![]() Cytat:
bo mnie malo cos nie trafi, ciagle odplyw w brodziku zatkany ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- a nie wiem, obojetne ide popatrzec na ziaje.... Cytat:
Aniu, ale macie fajnie, spotkanie |
|||
|
|
|
#28421 |
|
Wtajemniczenie
|
nooo na razie male zainteresowanie spotkaniem niestety.
Wrocławianki! śpicie?!?! |
|
|
|
#28422 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. ![]() Cytat:
. Mogłabym tak bez końca
|
||
|
|
|
#28423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytalam wszystko - spokojnie... |
|
|
|
|
#28424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Joanna, Naturia, Maseczka nawilżająca 'Miód i cytryna' Joanna, Z Apteczki Babuni, Maseczka jajeczna |
|
|
|
|
#28425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre są do wzbogacania, bo same w sobie odżywczych rzeczy specjalnie nie mają, ale ja lubię dołożyć a to miodek, a to keratynkę, a to jakiś olej
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-11-24 o 20:47 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#28426 |
|
Zadomowienie
|
Yasmin Cieszę się, jak mogę pomóc
![]() Kropciu Piękne loczki ![]() Trochę nie na temat, ale z drugiej strony stan całego naszego organizmu ma wpływ na włosy ![]() Dziewczyny, dzisiaj zdarzyło mi się skaleczyć w palec (rana niewielka, zwykła zadraśnięcie) i krew leciała mi z niego ok.1-1,5 godz. Na szczęście już (prawie) przestała i teraz myślę, że powinnam pójść do lekarza po skierowanie na jakieś badania (wcześniej takich problemów z krzepnięciem nie miałam). Ma ktoś doświadczenie w tym temacie i może poradzić, jakie ew. badania powinnam zrobić? Pytam, bo w mojej przychodni lekarze nie są chętni do dawania skierowań na jakiekolwiek badania. Często trzeba walczyć o nie samemu i uzasadniać, czemu akurat chce je zrobić (nie raz już mi - i nie tylko mi - odmówili najprostszych badań )
|
|
|
|
#28427 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziś do stylizacji użyłam pianki Wella loki i fale i nie wiem może za dużo dałam ale się posklejały w strączki i sztywne były. Dałam tak około wielkości jabłka podzielone na 2 razy. |
|
|
|
|
#28428 |
|
Zakorzenienie
|
malgosiu, nie wiem
![]() lekarz pierwszego kontaktu powinien cos zaradzic, wiedziec co zbadac (pewnie slaba krzepliwosc krwi, niektorzy maja tak slaba, ze pobieranie krwi konczy sie krwotokiem, krew leci curkiem) jedyne co mi przychodzi do glowy to plytki krwi/krwinki, zbyt mala ilosc. Mysle, ze podstaowe badanie to wyjasni to obowiazek lekarza dac skierowanie!!! na studiach, mialam problem z gardlem, niby bylo podejrzenie migdalkow. Zapisalam sie do najblizszej przychodni, dostalam skierowanie na badania moczu itp, krwi, mirkoelementow. Bylam w szoku ze tak sie mna zajmowali jak chodzilam do chirurga to bez kolejki, zdjecia rentgen robione w 5 minut. Czasem sie zastanawiam czy mi jakies pismo za to nie przyjdzie placic ![]() a w rodzinnym miescie,tragedia....tak mi sie przypomnialo ![]() usuneli mi zamowienie w dozie, jak to?! poza tym, obcielam sobie grzywke, durna baba
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-11-24 o 23:25 |
|
|
|
#28429 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żebym tak dostała skierowanie na badanie poziomu żelaza ![]() Cytat:
Osoba z mojej rodziny w krótkim czasie dużo schudła. Więc sama poprosiłam, żeby poszła do lekarza po skierowanie na podstawowe badania, żeby się upewnić, że wszystko jest w porządku. Nawet nie dostała skierowania na morfologię Tylko: cukier, mocz i jakieś 2 hormony Tak wygląda u nas leczenie.Cytat:
dziwneCytat:
|
||||
|
|
|
#28430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#28431 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj kolejny raz udał mi się plunking, a ktoś niedawno o niego pytał, więc napiszę jak to wygląda u mnie.
0. Włosy są z odżywką b/s i żelem, kilka razy odciśnięte 1. Na stołku rozkładam koszulę z długim rękawem, kołnierzykiem w moją stronę, rękawy zwisają po bokach 2. Na koszuli układam złożoną na czworo pieluszkę flanelową 3. Nachylam się, czubkiem głowy celuję pionowo w dół, delikatnie rękami pomagam włosom zebrać się blisko czubka głowy, powoli opieram głowę na stołku. 4. Ciągle opierając czubek głowy na stołku zarzucam dół koszuli na kark, potem przerzucam przez kark jeden rękaw, następnie drugi - rękawy krzyżują się na karku 5. Zawiązuję oba rękawy na czole 6. Prostuję się 7. Chowam się w łazience, żeby mnie nikt nie widział na 10 minut.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-11-25 o 09:30 |
|
|
|
#28432 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
a ja takie pytanko mam,czy stosujecie jedwab na wlosy? |
|
|
|
#28433 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem
Cytat:
9 lat i pampres -szokmiałam iść szybko spać a wyszło jak zwykle odwiedziłam kolezankę i zeszło do północy
|
|
#28434 |
|
Rozeznanie
|
Hydrolizowany? Czasami tak.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#28435 |
|
Zakorzenienie
|
Nie stosujemy jedwabiu, bo to same silikony, a większość z nas myje włosy odżywką i rzadko szamponem, który te silikony jest w stanie zmyć.
![]() No chyba że chodzi o hydrolizowany, jak napisała Volyova, to tak. Dzień dobry lokaski
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-11-25 o 09:31 Powód: dopisek |
|
|
|
#28436 |
|
Wtajemniczenie
|
tak jak ostatnio pierwszy dzień był nieciekawy a 2 i 3 lepszy, tak teraz kiedy wczoraj było ładnie dzis włosy smętnie wiszą
|
#28437 |
|
Raczkowanie
|
dzieki
tak myslalamdopiero odkrylam moje wlosy krecone i zaczynam przygode hehehe dzis jade zakupic odpowiedni szampon i odzywke |
|
|
|
#28438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyda ci się jeszcze odżywka bez spłukiwania (np. joanna naturia lub mleko i miód z apteczki babuni) i jakiś stylizator (np. różowy żel z rossmanna). |
|
|
|
|
#28439 |
|
Raczkowanie
|
tak wlasnie wczoraj czytalam i ciezko mi sie rozeznac jaki rodzaj fal mam
no i troche zakrecona jestem z tym wszystkim bowiem,przez polowe zycia mialam proste wlosy,po urodzeniu dziecka mi sie pozmienialo ale non stopa prostowalam,ostatnio olalam sprawe i stwiedzilam,ze skoro sie same faluja to trzeba im pomoc w tym,pozatym lepiej wygladam w falujacych
|
|
|
|
#28440 | |
|
Zadomowienie
|
Witam kręcone
Eloee dobrze że przypomniałaś mi o terminie ważności kokosa! Całkiem o tym zapomniałam Zaczęłam bardziej dbać o włoski i mają się coraz lepiej ![]() Cytat:
za słuszną decyzję .Jeśli wstawiłabyś zdjęcia swoich fal to mogłybyśmy doradzić coś więcej odnośnie typu skrętu czy pielęgnacji ![]() Mam do Was pytanie, czy któraś z Was słyszała o czymś takim: "W wybranych perfumeriach i aptekach możesz zbadać włosy, korzystając z mobilnego aparatu Kapiliskop. Opracowane dla marki René Furterer urządzenie pozwala nie tylko skontrolować stan skóry głowy, występowanie łupieżu, zaczerwienień czy podrażnień, ale umożliwia też określenie morfologii korzeni włosów i stwierdzenie, na jakim etapie rozwoju się znajdują (anagen, katagen, telogen). Aparat mierzy natłuszczenie skóry głowy i włosów oraz dzieli je na grube lub cienkie. Na podstawie wyników tego bezpłatnego badania zostanie ci zaproponowany indywidualny program pielęgnacyjny." Może któraś z Was wie gdzie szukac takich bezpłatnych badań tym aparatem? lub któraś robiła takie badania? ![]() Bardzo mnie to zainteresowało
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2010-11-25 o 12:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.

? Napisałaś o nich
. Chętnie obejrzę

chce taka sobie zrobic, ale boje sie ukladania
)
ja też jestem w trakcie wykorzystywania tego co mam 

Bo dziś była u mnie koleżanka która ostatnio narzekała na wypadanie i mówiła że teraz od tygodnia się to uspokoiło

Tak wygląda u nas leczenie.
dziwne