Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 2009 cz.6 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 14:51   #2041
Angel_1232
Raczkowanie

Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200

My juz wróciliśmy, bardzo zimno więc skończyło się tylko na zakupach, kupiłam sobie kawę którą lubię Carte Noire tym razem rozpuszczalną, ja nie pijam, ale moi goście w sobotę będą, tylko że w domu zobaczyłam , że to bezkofeinowaMoże i dobrze, druga kawa dziennie będzie nieco oszukana

Ursull
to faktycznie uwinełaś się szybko rano
masz skurcze to dobrze rokuje
mnie żele które miały pobudzić nie pomogły, miałam skurcze ale delikatne na tydzień przed
pogadaj z małym, bo przypuszczam jakby mieli wywoływać to musiałabyś jechać do szpitala, i podobno skurcze są dużo silniejsze, ale masz jeszcze cały tydzień
tylko proszę Cię jakby Ci wody zaczęły kapać dosłownie niech wywołują Ci jak najszybciej nie trzymają długo, bo u mnie właśnie przez to musiałam zostać dłużej w szpitalu z małym,błąd położnej powinna mnie zostawić od razu w momencie przyjścia do niej, a ona uznała poczekamy 1dzień, dobrze, że wszystko się szczęśliwie skończyło

Katrin
to koniecznie zrób zdjęcie teraz i po metamorfozie, żebyśmy mogły zobaczyć new beauty

Ewelain

to nie oglądaj dzisiaj Laury wieczorem

Boszenka

nio właśnie raczej starsze dzieciaczki bawią się razem, a nasze jak piszesz na razie naśladują siebie na wzajem

a Ty nie boisz się tej metamofrozy

dobrze, że mam chłopaka problem kolczyków odpada...na razie
Angel_1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 15:09   #2042
boszenka69
Zakorzenienie

Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Katrin i Boszenka ale fajnie macie z tym wyjazdem. A będziecie razem w pokoju. Kurcze,wogóle fajnie,bo się spotkacie

Boszenka kliknięte
Dziekuje
Tez sie ciesze, ze sie spotkamy. Szczerze mowiac to juz sie doczekac nie moge

Cytat:
Napisane przez Angel_1232 Pokaż wiadomość
My juz wróciliśmy, bardzo zimno więc skończyło się tylko na zakupach, kupiłam sobie kawę którą lubię Carte Noire tym razem rozpuszczalną, ja nie pijam, ale moi goście w sobotę będą, tylko że w domu zobaczyłam , że to bezkofeinowaMoże i dobrze, druga kawa dziennie będzie nieco oszukana

Boszenka

nio właśnie raczej starsze dzieciaczki bawią się razem, a nasze jak piszesz na razie naśladują siebie na wzajem

a Ty nie boisz się tej metamofrozy

dobrze, że mam chłopaka problem kolczyków odpada...na razie
U nas tez strasznie zimno! Brrr... A ja czekam az Blanka sie obudzi i wybieram sie na spacer i zakupy spozywcze.
A metamorfozy sie nie boje Nie dam sobie krzywdy zrobic Rozmyslam wlasnie nad podcieciem wlosow... moze pani stylistka-fryzjerka doradzi mi cos fajnego
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 15:18   #2043
MoOoNiA
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny
Kurczę ciężko mi się tak wciągnąć :P podczytywać łatwo a pisać to już jednak trzeba mieć chwilke. A że ma teraz dużo projektów do zrobienia na studia to ciężko, bo i tak noce zarywam .
Mała śpi więc mam chwilkę. Byłyśmy dzis na dworzu bo spadł u nas snieg. Chciałam Marcie pokazać bo pewnie zeszłorocznego nie pamięta. A moje dziecię wyszło na dwór i cały spacer mówiło "zimo, zimo" czyli że jest zimno, zamiast się cieszyć ze sniegu:P Rano w prezencie dostałam do kawy garstkę ziemi z kwiatów zostało mi pół kawy, zimna już była, na chwilę wstałam i nawet nie wiem kiedy ona to zrobiła normalnie to nigdy mi w kwiatach nie grzebie.
A mam takie pytanie odnośnie choinek na święta. Ostatnio byliśmy w galerii handlowej i mała jak widziała choinki to aż się jej ręce trzęsły "bombi" jej sie strasznie spodobały. Boje się, że choinka w domu odrazu zostanie przewrócona. Macie zamiar mieć sztuczną czy prtawdziwą? w doniczce czy stojaku? jaka bedzie bezpieczniejsza i stabilniejsza dobrze że chociaż bombki rok temu kupiłam plastikowe:P

marika- nie mam mozliwości powrotu do pracy.. umowa mi się skończyła podczas macierzyńskiego. Zaczynam nową, co prawda nie jest to spełnienie moich marzeń, ale jedyna praca która pozowli mi pogodzić dziecko, dzienne studia. mieszkam 30 km od morza:P więc w zasadzie kawałek

ursull zainspirowałaś mnie prezentem i juz zakupiłam małej farbki jako że uwielbia rysować to napewno jej się spodoba. beidna jesteś, mam nadzieje że Milenka chociaż grzeczna Ja urodziłam przed terminem wiec nie wiem co znaczy takie czekanie

kalina- Hania śliczne imię, sama się nad nim zastanawiałam, a przy następnej córce napewno je wybiorę. Kalinka może po prostu będzie taka drobna, albo jeszcze nadrobi. Marta jest starsza a w wieku 16 mcy miała 76 cm wiec też mała. teraz nadrobiła.A co do spania to Marta miała taki czas że nie spała, teraz czasami nie chce ale w zasadzie na siłe ją kłade i zasypia dopiero 16-17.

gosik trzymam kciuki za wizytę, Ciebie i córeczkę

ewelajna też teraz strasznie wzruszam sie przy filmach czy jakiś reportazach o dzieciach. Nawet sobie nie potrafię wyobrazić co bym zrobiła gdyby ktoś skrzywdził moje dziecko.

boszenka - zagłosowałam - widząc twoje szcęscie w tego typu konkursach czuję że znowu wygrasz a co do przekłuwania uszu też jestem na nie. Jak Marta poprosi sama będzie chciała to owszem (a to pewnie nastąpi po 6 roku życia)

katrin boszenka- zazdroszczę i juz nie moge sie doczekac waszego opowiadania jak bylo

też mamy problem z prezentem, mała dostaje dużo zabawek od mojej siostry i nie chciałabym przesadzić
mamy taka kostkę coś w stylu Angel i polecam bardzo mała potrafi sie nią długo zająć
natomiast tablica nad która zastanawia się katrin stoi u teściów i Marta nie wykazuje nią żadnego zainteresowania mimo że uwielbia rysowac
a dla mam dziewczynek mogę polecic kuchenkę, Marta codziennie coś tam sobie gotuje, ostatnio nawet dałam jej ryż i przesypywala z garnuszka do garnuszka, a ja spokojnie mogłam zrobić obiad

Co tu taka cisza??;o

Majeczka
04.12.2012 r

Edytowane przez MoOoNiA
Czas edycji: 2010-11-25 o 21:37
MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 22:21   #2044
malutka_24
Wtajemniczenie

Mamy kolejnego ząbka 4 górną prawą, w sumie mamy już 12 ząbków kupiłam też małemu kozaczki na zimę w Deichmanie za 59 zł

Ursull na szczęście Dawid już jest zdrowy

Marika my nie mamy żadnych planów sylwestrowych, poza tym pracuję w ten dzień do jakieś 18, więc pewnie będziemy świętować z moimi rodzicami, rok temu też u nich byliśmy i było bardzo fajnie

Mell już nie mogę doczekać się końca budowy domu, a duży będzie? Jak Aleks się czuje?

Katrin wiadomo już coś z Twoją pracą? Dawid rybkę na razie je tylko ze słoiczka z firmy Bobovita, średnio raz w tygodniu ją je i bardzo mu smakuje

Żabcia jak tam Jaśko?

Angel fajne to pudełko

Kalina a długo chcesz jeszcze pracować? Dawid waży identycznie jak Twoja córcia, ale mój jest wyższy o jakieś 3-4 cm. Dawid jak na razie może ze 4 razy nie spał w dzień

Mooonia my mamy choinkę sztuczną 1,80 cm

Edytowane przez malutka_24
Czas edycji: 2010-11-25 o 22:22
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 07:50   #2045
upadly aniol
Raczkowanie

czesc dziewczyny,ja tylko na sekundechcialam tylko napisac, ze
Ursull juz urodzila!!!
5 min. temu dostala tel., ze Aaronek juz jest na swiecie
ok.3.40 obudzila mnie i miala skorcze co 2 min., ok.5.40 odeszly jej wody a ok.6.40 maly sie urodzil!!!!
Stary 2010-11-26, 08:01   #2046
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Mamy kolejnego ząbka 4 górną prawą, w sumie mamy już 12 ząbków kupiłam też małemu kozaczki na zimę w Deichmanie za 59 zł

Kalina a długo chcesz jeszcze pracować? Dawid waży identycznie jak Twoja córcia, ale mój jest wyższy o jakieś 3-4 cm. Dawid jak na razie może ze 4 razy nie spał w dzień
Gratuluję Kalinie dziwnie zęby rosną, ma teraz 8 ale 3 jeszcze za bardzo nie widać choć już się przebiły dawno, ale u niej ładu i składu nie dojdziesz wychodzą jakoś nie po kolei. Dwa na dole potem dwa na górze potem czwórki potem jedna dwójka

Zamierzam pracować do 16 grudnia bo tak mam wizytę u ginki

MoOoNiA ja planuję kupić żywą w doniczce i upiec pierniczki i nimi ustroić dla bezpieczeństwa

Cytat:
Napisane przez upadly aniol Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,ja tylko na sekundechcialam tylko napisac, ze
Ursull juz urodzila!!!
5 min. temu dostala tel., ze Aaronek juz jest na swiecie
ok.3.40 obudzila mnie i miala skorcze co 2 min., ok.5.40 odeszly jej wody a ok.6.40 maly sie urodzil!!!!
Ursull gratulacje !!!!! : jupi: Cudowne wieści i jak szybciutko

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:18   #2047
pakusia86
Zakorzenienie

łoooooo URSULL WIELKIE GRATULACJE !!!!!

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:40   #2048
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Ursull GRATULACJE!!! Szybciutko wracajcie i chwal się synusiem

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:17   #2049
gosikk_s
Zakorzenienie

Ursull, najserdeczniejsze gratulacje!!! Aaronku, witaj na świecie

Hej Dzięki za kciuki, z malutką wszystko ok Za to przy badaniu gin tak podrażnił mi nadżerkę że potem pięknie krwawiłam a dziś jeszcze nadal plamię I mam mega stan zapalny

Kaalinaa, Aleks na roczek miał 74-75 cm i rozmawiałam wtedy z pediatrą na temat jego wzrostu, pocieszała mnie że podrośnie. No i rośnie systematycznie jak na razie, wolniej niż inne dzieci ale cały czas. Z dziewczynkami z jednej strony mniejszy problem ale z drugiej, one mają mniej czasu. I to nie chodzi o to że Kalinka może nie być bardzo wysoka ale żeby nie była bardzo niska. Ja byłam wcześniakiem, urodziłam się mając 40cm ale na roczek miałam te 74. I to było mało ale jak na wcześniaka całkiem ok. Ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie bo w rodzinie TŻ jest niskorosły bratanek ale to problem wielu dzieci w rodzinach o normalnym wzroście. I dlatego monitorowałabym na pewno problem, być może Kalinka podgoni później ale po Aleksie już widzę że to nie jest proste. Stracił na starcie i nadrobić nie może, nie liczę na cud że nagle śmignie bo cuda rzadko się zdarzają.

Monia, my mamy sztuczną choinkę, postawimy ją na szafce za telewizorem, tak żeby Aleks nie miał do niej dostępu. Będzie mógł tylko oglądać z daleka, inaczej nie postałaby ani minuty

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:31   #2050
*kaalinaa*
Zadomowienie

gosikk trochę mnie to martwi powiem szczerze bo Kalina nie urodziła się jakaś mała, miała 53cm i ona nie ma już roczku tylko prawie 17 msc a większość rzeczy na rozm. 80 są na nią za duże. Niby w rodzinie miałam przypadek mojego brata ciotecznego, który do 8 klasy był konusek i miał z tego powodu kompleksy a w liceum jak wyskoczył to był najwyższy w klasie i jak teraz na niego patrzę to nie chce mi się wierzyć, że był kiedyś taki niski. Mam nadzieję, że Kalina lada moment wyskoczy w górę ale i tak jak pójdę na zwolnienie wybiorę się do pediatry, teraz nie mogę bo nie mam już żadnego dnia urlopowego do końca roku

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:50   #2051
Angel_1232
Raczkowanie

Dzień Dobry

AGUŚ KOCHANA WIELKIE BUŹKI I UŚCISKI GRATULACJE!!!

GRATULACJE RÓWNIEŻ DLA TATUSIA
I STARSZEJ SIOSTRY MILENKI

POZDRAWIAMY
Stary 2010-11-26, 09:50   #2052
Ewelain1987
Zadomowienie

ursull gratuluje!! Aaronku witaj wsrod nas!! ogromnie sie ciesze!!!!

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 10:00   #2053
MoOoNiA
Raczkowanie

URSULL gratulacje dla całej rodzinki! już nie moge się doczekać aż się odezwiesz
(ale ja Ci zazdroszczę)

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
gosikk trochę mnie to martwi powiem szczerze bo Kalina nie urodziła się jakaś mała, miała 53cm i ona nie ma już roczku tylko prawie 17 msc a większość rzeczy na rozm. 80 są na nią za duże. Niby w rodzinie miałam przypadek mojego brata ciotecznego, który do 8 klasy był konusek i miał z tego powodu kompleksy a w liceum jak wyskoczył to był najwyższy w klasie i jak teraz na niego patrzę to nie chce mi się wierzyć, że był kiedyś taki niski. Mam nadzieję, że Kalina lada moment wyskoczy w górę ale i tak jak pójdę na zwolnienie wybiorę się do pediatry, teraz nie mogę bo nie mam już żadnego dnia urlopowego do końca roku
Kalina nie martw się, porozmawiaj z lekarzem ,ale skoro do tej pory nic go nie niepokoiło.. Mogę Ci powiedzieć ze ja mam jakieś 175 czyli nawet wysoka, a do końca podstawówki byłam krasnalem. zawsze najniższa i ogólnie chudzinka (do tej pory mi zostało bo choćbym chciała na wadze nie mogę przybrać). A rozmiarem ubrań nie masz co sie martwić, Marta cały czas nosi spodnie na rozmiar 3-6 miesięcy:P a większość ciuszków ma na 74 i myślę że jeszcze długo jej posłużą. A do tego my mamy problem z małą stópką ciężko było dostać buty jak zaczęła chodzic bo wszystkie w jej rozmiarze to tylko takie papciowate

Niedawno wstałyśmy:P
posprzątamy trochę (szybko nam zejdzie bo Martusia uwielbia mi pomagać-odkurzać, ścierać kurze, podlewać kiwaty) i lecimy na spacer, bo słoneczko świeci
Dzięki dziewczyny za odp w sprawie choinki. nie wiem nadal jak to rozwiążemy. Nie lubię sztucznych, uwielbiam ten zapach żywej choinki. Mam nadzieję że jakoś Mała da sobie wytłumaczyć, bo z reguły to się słucha.

Majeczka
04.12.2012 r

Edytowane przez MoOoNiA
Czas edycji: 2010-11-26 o 10:05
MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 10:53   #2054
Eve1603
Zakorzenienie

Agusia gratulacje ogromne !!! Buziaki i wszystkiego naj... naj... dla Synusia No i Tatusiowi tez gratuluje

Przespalam akcje

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:19   #2055
boszenka69
Zakorzenienie

Ursullku kochana moje gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! Witamy Aaronka na swiecie
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:31   #2056
Mell_xx
Wtajemniczenie

jejku jak TO przeczytałam poczułam dreszcz!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gratuluje Agusiu!
Nie mogę doczekac się Waszego powrotu i opowiesci
Mam nadzieje, ze nie męczyłas sie bardzo, bo jak widac wszystko poszło szybciutko!
Stary 2010-11-26, 11:34   #2057
DIDI84
Raczkowanie

Aguś GRATULACJE
Aaronku witamy na świecie

my 18.06.2005
Kacperek 10.06.2006 4090g i 56cm
Nikolka 28.04.2009 4170g i 53cm

DIDI84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 12:06   #2058
Eve1603
Zakorzenienie

Mellka
to moze sie ubierz jak Ci zimno

Stary 2010-11-26, 12:12   #2059
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Mellka
to moze sie ubierz jak Ci zimno
Ty mądralo....

Juz dreszcze minęły
Stary 2010-11-26, 12:16   #2060
Eve1603
Zakorzenienie

Mellanislawo
ja sie zwyczajnie martwie

Stary 2010-11-26, 12:20   #2061
Mell_xx
Wtajemniczenie

Zastanawiam się nad tymi klockami, pierwsze są fajne i chyba akurat dla naszych maluchow, a drugie jakby powazniejsze, ale ineteresuja mnie, bo nie drogie jak na Lego duplo (75zł)
Ktore wybrac?
Stary 2010-11-26, 12:21   #2062
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Mellanislawo
ja sie zwyczajnie martwie
Ad1
ad2 Chcesz nam wmówic, ze Ty dobra i troskliwa jestes
Stary 2010-11-26, 12:27   #2063
ursull
Zakorzenienie

Hej,hej to ja,świeżo upieczona mamuśka Aaronka
Serdecznie wam dziewczyny dziekuję,a właściwie dziękujemy .
Jetseśmy już w domku,mały nakarmiony śpi, TŻ z Milką pojechali dla mnie po lody o smaku Baileys (a co zasłużyłam ),więc mam chwilkę,aby się z wami podzielić moją radością .
Powiem wam,że tak rodzic to ja mogę codziennie. To był ekspresowy poród,w cudownych warunkach i pod świetną opieką. Około 3-ej dostałam skurczy,ale że już wczęsniej miałam podobne i nic z tego nie wynikało,więc te zlekceważyłam. oczywiście na tyle,na ile ból pozwalał,a uwierzcie,że nie bolało jakoś masakrycznie . O 3:40 ból sie nasilił,więc obudziłam TZ,mówiąc,że "nie jestem pewna,ale tym razem to chyba to". Obudziłam tez siostrę i zadzwoniłam do szpitala. Skurcze miałam co 2-3min. Kazali mi przyjechać za godzinę. W tym czasie skurcze troszkę sie nasiliły,ale miałam siłę śmiać się,a co więcej nawet posiedzieć na necie. O 5:20 byliśmy w szpitalu . Położna sprawdziła mi rozwarcie i określiła na 3cm. Powiedziła,że membrana jest cieniutka i pewnie niedługo odejdą mi wody. Stwierdziła też,że powinnam urodzic do 10-ej,a najdłużej to w ciągu 10 godzin . Jak tylko wstałam z łóżka to chlusnęły wody i odszedł czop. I wtedy się zaczęły konkretniejsze skurcze. Może z pięć ich miałam (zarzyłam trochę gas&air,ale tak to bez znieczulenia,bo nie było tak źle),kiedy nagle poczułam śline parcie na stolec. Mówię więc do TŻ,że muszę iść kupkę zrobić. Gdy usiadłam na muszli to jak zaczęło mnie naciskać i poleciała krew. TŻ pobiegł po położne,te szybko mnie na łóżko i mówią,żebym parła przy skurczach,a ja w szoku,bo jak to już? Po pierwszym partym usłyszałam,że pól główki jest już na zewnątrz,doznałam szoku. Przy drugim główka wyszła,a przy trzecim cały Aaronek był już po tej stronie . Odrazu płakał,a nawet krzyczał. A ja nadal byłam w szoku,że to już po. Była godzna 6:38 . W tak ekspresowy sposób urodziłam synka,który waży "zaledwie" 4360 g i mierzy 63cm . Nie popękałam,nie nacinali mnie,ani nic z tych rzeczy. Mały dostał 10 punktów APGAR .Łożysko urodziłam szybciutko,po godzinie już chciałam iść do domu. Wyszliśmy około 9-ej do domku. Czuję sie super,zero zmęczenia,nic mnie nie boli,tylko te upławy,ale to pikuś jest. Tak więc kochane moje,takiego porodu życze każdej kobiecie. Było cudownie,prawie bezboleśnie,szybko. Opiekę miałam rewelacyjną,kobitki aż mnie przytulały na odchodne. Nadal nie mogę uwierzyć,że to już i,że mam synusia w domku.Po południu ma nas odwiedzic położna
Przedstawiam wam zatem Aaronka

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 12:40   #2064
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Ad1
ad2 Chcesz nam wmówic, ze Ty dobra i troskliwa jestes

My mamy rozne klocki, gabkowe, mega blocks (znacznie wieksze od normalnych typu lego), drewniane i ostatnie to duplo, ale taki zestaw w wiadrze-pudle, Olek zdecydowanie najbardziej lubi drewniane, zwlaszcza te, ktore mozna na cos nadziewac, mamy taki domek i pociag i on je sobie dowolnie sklada. Gabkowe lubi gryzc a lego poki co zupelnie go nie kreca, jezdzi tylko samochodzikiem po podlodze.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Mell
sprawdzilam numer naszych lego - 5488.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Aga

no to kawal Aaronka przystojny facet
Ty widze z tych, co to urodzic i dalej w pole

Stary 2010-11-26, 12:44   #2065
Angel_1232
Raczkowanie

Cytat:
Serdecznie wam dziewczyny dziekuję,a właściwie dziękujemy .
Jetseśmy już w domku,mały nakarmiony śpi, TŻ z Milką pojechali dla mnie po lody o smaku Baileys (a co zasłużyłam ),więc mam chwilkę,aby się z wami podzielić moją radością .
Powiem wam,że tak rodzic to ja mogę codziennie. To był ekspresowy poród,w cudownych warunkach i pod świetną opieką. Około 3-ej dostałam skurczy,ale że już wczęsniej miałam podobne i nic z tego nie wynikało,więc te zlekceważyłam. oczywiście na tyle,na ile ból pozwalał,a uwierzcie,że nie bolało jakoś masakrycznie . O 3:40 ból sie nasilił,więc obudziłam TZ,mówiąc,że "nie jestem pewna,ale tym razem to chyba to". Obudziłam tez siostrę i zadzwoniłam do szpitala. Skurcze miałam co 2-3min. Kazali mi przyjechać za godzinę. W tym czasie skurcze troszkę sie nasiliły,ale miałam siłę śmiać się,a co więcej nawet posiedzieć na necie. O 5:20 byliśmy w szpitalu . Położna sprawdziła mi rozwarcie i określiła na 3cm. Powiedziła,że membrana jest cieniutka i pewnie niedługo odejdą mi wody. Stwierdziła też,że powinnam urodzic do 10-ej,a najdłużej to w ciągu 10 godzin . Jak tylko wstałam z łóżka to chlusnęły wody i odszedł czop. I wtedy się zaczęły konkretniejsze skurcze. Może z pięć ich miałam (zarzyłam trochę gas&air,ale tak to bez znieczulenia,bo nie było tak źle),kiedy nagle poczułam śline parcie na stolec. Mówię więc do TŻ,że muszę iść kupkę zrobić. Gdy usiadłam na muszli to jak zaczęło mnie naciskać i poleciała krew. TŻ pobiegł po położne,te szybko mnie na łóżko i mówią,żebym parła przy skurczach,a ja w szoku,bo jak to już? Po pierwszym partym usłyszałam,że pól główki jest już na zewnątrz,doznałam szoku. Przy drugim główka wyszła,a przy trzecim cały Aaronek był już po tej stronie . Odrazu płakał,a nawet krzyczał. A ja nadal byłam w szoku,że to już po. Była godzna 6:38 . W tak ekspresowy sposób urodziłam synka,który waży "zaledwie" 4360 g i mierzy 63cm . Nie popękałam,nie nacinali mnie,ani nic z tych rzeczy. Mały dostał 10 punktów APGAR .Łożysko urodziłam szybciutko,po godzinie już chciałam iść do domu. Wyszliśmy około 9-ej do domku. Czuję sie super,zero zmęczenia,nic mnie nie boli,tylko te upławy,ale to pikuś jest. Tak więc kochane moje,takiego porodu życze każdej kobiecie. Było cudownie,prawie bezboleśnie,szybko. Opiekę miałam rewelacyjną,kobitki aż mnie przytulały na odchodne. Nadal nie mogę uwierzyć,że to już i,że mam synusia w domku.Po południu ma nas odwiedzic położna

Ale ślicznota, brawo, nio to to był expres
wielkie buzki raz jeszcze
napisze więcej jak mi młody pozwoli jak na razie to przedstawiłam mu Aaronka i Jaśko posłał mu uśmiechy
Stary 2010-11-26, 12:53   #2066
Mell_xx
Wtajemniczenie

Oj Ursullko !!!!!!!!!!!!!!
Dziekujemy za opic, taki poród to marzenie
Dobrze, ze z tego kibelka szybko uciekłas, bo to juz chyba skórcze parte się zaczęły

Aronek słodziutki, nosek ma jak Mili
Po Tobie nie widac, ze urodziłas kilka godzin temu

Brawa dla Was!
Stary 2010-11-26, 13:00   #2067
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Serdecznie wam dziewczyny dziekuję,a właściwie dziękujemy
Jeszcze raz gratuluję z porodem w mig się wyrobiłaś

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad tymi klockami, pierwsze są fajne i chyba akurat dla naszych maluchow, a drugie jakby powazniejsze, ale ineteresuja mnie, bo nie drogie jak na Lego duplo (75zł)
Ktore wybrac?
oba są fajne te pierwsze chciałam wsiąść małemu do paczki z pracy, ale akurat nie mieli na stanie
Stary 2010-11-26, 13:04   #2068
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Aguś Aaronek jest przecudny Chyba troszkę do Milusi podobny co? Gratuluję jeszcze raz
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 13:06   #2069
Carolajna24
Zakorzenienie

Aga no Ty mój człowiek
Fajno tak rodzić c'nie?

Aaronek przepiękny i taaaaki wielki
Jezu ale się podnieciłm jakbym conajmniej ja urodziła
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 13:07   #2070
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

o mój Boże Ursull ale ty dziarska babka jesteś gratulacje! bardzo sie cieszymy!

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości