Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 08:48   #1711
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość

Właśnie wygrałam dwie aukcje- chłop na razie nic nie wiem bo mnie z chałpy wyrzuci poczekam jak się na zewnątrz cieplej zrobi
Ale co tam z pracy mają być na święta jakieś pieniążki to się przyszachrai
i chyba ten stoliczek dam małej pod choinkę do pieska- może głupio bo używka ale ona przecież wiedzieć nie będzie

STOLICZEK

ŚLIMAK

Ślimaka miałam nie kupować ale w sumie u jednego sprzedawcy więc przy okazji

Tu obiecane zdjęcia bez sesji bo jeszcze nie obrobiłam
Niektóre ciuszki nowe, a futerko, spódniczka i sukienka czarna używka- ta czarna na Sylwka
Ta popielata właśnie jest na styki i mam dylemat czy przesunąć nieco guziki czy sprzedać - nówka kupiona w ciąży jak byłam
No a ta bluzka granatowa to albo na święta albo ubierzemy w nowy rok zależy co będzie z popielatą
Fajne rajty wykupiłam w Reserved szkoda że z czerwonymi butkami nie było tylko z czarnymi:/
A dojdzie jeszcze sukienka z H&M zakupiona oczywiście na all mi ktoś all powinien zablokować
A i jeszcze fota nowej zabawki mała umyślała sobie podciąganie na doniczce- ziemi jeszcze nie jadła za to dziś gazetę ale zdążyłam wyciągnąć z buziaka
E tam głupio, jak okazja to czemu nie ja mam klocki używki dla małej na mikołajki

A sukienusie śliczne
Agatka też wcina gazety

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

chyba mi się opuchlizna zmniejszyła
ale wszystko swędzi nadal, a w nocy znów musiałam się przebierać. kurka, nie mam tyle piżam. dziś spałam w dresie małża
(chyba się kopnę za allezakupy )

czy wszystkie macie już obniżone materacyki w łóżeczkach? my jeszcze nie. Ewcia wyczaiła na razie, że jak złapie nas za ręce, to może się podciągnąć, ale nie skumała jeszcze, że za inne rzeczy też tak można. gdy to nastąpi, chyba bezpieczniej będzie obniżyć. ostatnio przestaje jej się podobać pozycja leżąca.

wczoraj o 23 zobaczyłam wielkiego pająka w pobliżu miejsca, gdzie Ewcia się zwykle bawi. wskoczyłam na kanapę ze strachu i zaprzęgłam małża do eksterminacji. na szczęście pająk nie był zbyt ruchliwy i dał się złapać. małż, jako wielki miłośnik przyrody, niechętnie zabiera się do takich akcji, ale na hasło "Ewcia", staje do walki z wszystkimi paskudztwami

obudziła się i skrobie w siatkę łóżeczka. znaczy, że pójdę pod prysznic za godzinę, jak moja mama się tu zjawi.

na koniec proszę o zbiorowe trzymanie kciuków. małż pojechał teraz na chwilę do pracy a stamtąd uderza na Wrocław, na spotkanie z promotorką.
No to niech dalej schodzi

Nie obniżyłam jeszcze, bo tak samo jak Ewa - Agatka nie skumała jeszcze że np. za szczebelki może się podciągnąć

Dzielny mąż

Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość

No to my dziś stawiamy pół torta i napoje do woli
Boguś kończy pół roczku
Serdeczne życzenia dla Agatki od Myszki, bo ona z tego samego dnia i my tak razem świętujemy.
Buziaki dla solenizanta
I dla myszkowej Agatki także

Cytat:
Szaja książeczka jest w rossmannie - o taka
Dziękuję ale w takim razie nie kupię, bo mam w tym stylu.

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
Oby mu tak zostało.

margo za męża.
My jeszcze nie obniżyliśmy łóżeczka.Mały w dzień prawie wcale tam nie chce siedzieć,więc nie ma potrzeby.

Wymarałam dziś rano prawą dolną jedynkę
Cieszę się jak głupi z bateryjki.

Miłego dzionka dziewczyny
Gratulacje

A ja się z mężem pożarłam, naskoczył na mnie że bałagan na stole, a 3/4 jego rzeczy na nim leżało, no to powiedziałam co myślę o tym, i w zamian usłyszałam taki tekst, że szczena mi opadła na podłogę i szczerze mówiąc, nie wiem co mam teraz zrobić.

młoda znów u mamy, bo dalej kibel robią, teraz mi facet zapiankował rury i śmierdzi :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 08:49   #1712
olivka_7
Zakorzenienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

bratkab za miesięcznicę

Velluto to spóźnione gratki z okazji zęba

margo my na razie nie obniżamy- mała w sumie w łóżeczku głównie śpi większość czasu spędza na podłodze

Co do mycia podłóg to ja też odkurzam i myję raz w tyg. Myślę że tak zostanie nie chcę małej w sterylnych warunkach chować- myślę że nic jej nie będzie

A u nas śnieg i 0 stopni- ale mi się nie chce na takie zimno na spacer

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:13   #1713
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość

Mam wrażenie, że mieszkamy w tym samym miejscu
Gdzie Ty??Powie, powiedz, powiedz
łoo
Ja Pułtusk. A Tyyy ?

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Przerosła Lusię

O proszę

No ostatnio jakoś tak podrosła momentalnie

Cytat:

czy wszystkie macie już obniżone materacyki w łóżeczkach? my jeszcze nie. Ewcia wyczaiła na razie, że jak złapie nas za ręce, to może się podciągnąć, ale nie skumała jeszcze, że za inne rzeczy też tak można. gdy to nastąpi, chyba bezpieczniej będzie obniżyć. ostatnio przestaje jej się podobać pozycja leżąca.

na koniec proszę o zbiorowe trzymanie kciuków. małż pojechał teraz na chwilę do pracy a stamtąd uderza na Wrocław, na spotkanie z promotorką.

Ja tez nie mam obniżonego materacyka.Blanka z pozycji leżącej nie usiądzie (tylko z półleżacej), a nie przyjdzie jej jak narazie do głowy żeby coś pokombinować z łapaniem szczebelków i wstawaniem
Głównie tam śpi, jak się budzi to od razu ją wyciągam, bo inaczej będzie ryk.

Cytat:

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

A ja naśladujesz żyrafę?? A tak w ogóle super że się podoba.

Boguś kończy pół roczku
Serdeczne życzenia dla Agatki od Myszki, bo ona z tego samego dnia i my tak razem świętujemy.
No własnie nie naśladuje, bo nie wiem jak

Gratulacje półroczniaka

Cytat:

Co do mycia podłóg to ja też odkurzam i myję raz w tyg. Myślę że tak zostanie nie chcę małej w sterylnych warunkach chować- myślę że nic jej nie będzie

Ja tez raz w tygodniu

A u mnie deszcz, resztki sniegu i -1..

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-11-25 o 09:15
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:18   #1714
kafuniax
Raczkowanie

Bratko, Myszko : oklaski: dla Waszych Dzieci

U nas w ross nadal nie ma tej książeczki, normalnie wrrrr, a materacyka też jeszcze nie obniżyliśmy, Szczepanek w sumie tylko tam śpi, i jeszcze nie skumał że może się dzwignąć.

Ja odkurzam codziennie, i uwierzcie mi CODZIENNIE jest masa moich włosów i kłęby kurzu. Teraz jak słońca nie ma to przynajmniej tego nie widac, więc sobie daruję, ale normalnie to wszystko lata.
Szaja, ja CI podpowiem co z mężem zrobić:

Nie udało się nam wczoraj dostać do lekarza i dziś idziemy na 17, a prosto od lekarza jadę do tesco po garnuszek fp. Prezent od dziadka na mikołaja
Nic mi się nie chce. Jestem tak totalnie niewyspana, że o niczym innym nie marzę, jak poprostu iść spać. Z małym w dzień się nie kładę, bo za każdym razem budzi się wcześniej niż zwykle, i tylko rozdrażniona jestem
u nas biało... muszę baterie w aparacie naladować, wogóle coś mi się dzieje z aparatem.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

a wiecie co?! zamówilam sobie kurtke na all, przedwczoraj miałam awizo w skrzynce, pojechała na pocztę i gdzieś na magazynie im się zgubiła!! wyobrażacie sobie?!mieli wczoraj dzwonić, ale nie zadzwonili...

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Olivko super zakupy! rajstopki z bucikami

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:31   #1715
evean
Raczkowanie

Cytat:
Boguś kończy pół roczku

no no to już niezły wiek jest gratulujemy i chwalimy się że Olek dziś kończy 5 miesięcy

cześć dziewczyny
w Olsztynie dziś śnieg - niewielki i zero stopni
właśnie oglądam kombinezony i wydaje mi się że w co najmniej jeden mój syn już się nie zmieści a jeszcze nie zdążył się w nim zaprezentować szerszej publiczności
mam lekkiego doła bo nie mogę dojść do swojej wagi niby tylko 4 kg ale ciuchy nie leżą jak trzeba
karmie piersią ale staram sie ograniczać jedzenie nie jem słodyczy ani śmieciowego żarcia i nic waga jak zaczarowana

pisałyście o sklepie Pepco ja jestem jego stałą bywalczynią i kupuję tam np. bodziaki za 4.99 bluzeczki za 14.99 i sprawują się dobrze i mają fajne napisy

Szaja mojego małża nie ma już tydzień i zazdroszczę ci możliwości choćby pokłócenia się z kimś

Radość i szczęście są wyborem

Edytowane przez evean
Czas edycji: 2010-11-25 o 09:34
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:38   #1716
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A wiesz jak to ludzie brali ?!
Ja kiedys oglądałam w świecie dziecka lezaczek, który na all kosztował 150zł a w sklepie 320

Mam rossmanowską ksiażeczkę
Podoba się Blance
A jak się śmieje jak nasladuje te zwierzątka. Najbardziej krówkę
adrianek tez bardzo polubił te ksiazeczke

Cytat:
Napisane przez evean Pokaż wiadomość
witam wieczorową porą
u nas masiakra piłą mechaniczną
Olo jest okrutny dla matki i zrzędzi straszliwie a ja znowu sama do piątku wieczorem więc ani chwilki wytchnienia
na razie śpi ale pewnie będzie sie budził co godzinę jak ostatnio często mu się zdarza
byliśmy dziś 1,5 godz.na spacerze mimo deszczu nie mogę siedzieć uwięziona w domu

uwaga dziewczyny byłam w sklepie z zabawkami i chciałam nabyć klocki piankowe ale one śmierdzą niemiłosiernie wasze też? nie podałabym czegoś takiego dzieciowi !

poza tym nie chcemy jeść niczego nowego a dziś to nawet dynię z ziemniakiem zwrócił nawet przestał pić z butli - ja się zastrzelę jak mam wrócić do pracy?
to ja nie wiem co z tymi naszymi dzieciami....adek wczoraj tez marudny okrutnie....

Cytat:
Oby mu tak zostało.

margo za męża.
My jeszcze nie obniżyliśmy łóżeczka.Mały w dzień prawie wcale tam nie chce siedzieć,więc nie ma potrzeby.

Miłego dzionka dziewczyny
za zabek.....my tez juz chcemy
bratkab gratki za kolejny miesiac
U nas wczoraj jakaś masakra była...mam nadzieje,że dziś już tak nie będzie bo oszaleję mianowicie od kilku dni adus postanowił,ze nie bedzie spac juz wswoim łóżeczku jak do tej pory...zasnąć nie chce,a jak juz sie cudem uda,to wybudza się po chwili i kwili albo płacze dopoki mama nie przytuli do cycawięc czoraj zmieniłam system,zamiast przed kapielą jakies 30 min to zrobiłam kaszkę po kąpieli i dałam9w nadziei ze jak się naje,to zasnie),possał jeszcze troszkę cyca się zaceło....chyba rozbolał go brzuszek....i niemoże się wypróżnić...wczesniej(ok 16 bo tez był problem) podałam mu pare łyżeczek naparu z koperku i kupa poszła...ryk był do 20:30 wkoncu padł ale za 40 min znow pobudka....cała noc mendził wybudzał się i sprawdzał czy jestem obok rzecz jasna z cycem....
czuję się koszmarnie dziś wyciągnę go na dwór moze jak połazi po powietrzu to poczuje się lepiej...no i nie wiem chyba zrobiew przerwę w podawaniu kaszki ??a moze polecicie co innego mogę mu podawać?
I pisałyście kiedyś o herbatkach byłam w rosmane ale maja tylko granulaty z cukrem więc nie kupiłam....jaką inna najlepiej zaparzaną znacie cos?bo u mnie na osiedlu to dla dzieci to kompletnie niczego nie a a do marketu mam w sumie spory kawałekale pojadę do tesco i coś znajdę...
musiałam sie wygadac
a co do zabawek.licytuje szczeniaczka i postanowiłam tez kupic gąsienice gawędziarkę

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:52   #1717
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
no no to już niezły wiek jest gratulujemy i chwalimy się że Olek dziś kończy 5 miesięcy
Gratulacje ja wyprałam te ubranka z pepco, i wygladają na razie bardzo fajnie, wkleje później foty.
Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
I pisałyście kiedyś o herbatkach byłam w rosmane ale maja tylko granulaty z cukrem więc nie kupiłam....jaką inna najlepiej zaparzaną znacie cos?bo u mnie na osiedlu to dla dzieci to kompletnie niczego nie a a do marketu mam w sumie spory kawałekale pojadę do tesco i coś znajdę...
musiałam sie wygadac
a co do zabawek.licytuje szczeniaczka i postanowiłam tez kupic gąsienice gawędziarkę
u mnie w ross jest parzona, kiedyś kupiłam też w internecie zapas herbatek parzonych hipp, później widziałam je tez w auchan. Może też przez internet kupisz?
mam tez taką, sypka, ale bez cukru
http://dodomku.pl/salon_hipp/produkt_31038.html

Moi chłopcy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 10:14   #1718
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
A i jeszcze fota nowej zabawki mała umyślała sobie podciąganie na doniczce- ziemi jeszcze nie jadła za to dziś gazetę ale zdążyłam wyciągnąć z buziaka
rośnie mała ogrodniczka.
Ja też już TZ o nowych zakupach nie gadam...

Cytat:

nie, jeszcze nie, ale lada moment trzeba będzie, bo Tymek łapie za brzeg łóżeczka obiema łapkami i się podciąga tak, że cały łebek powyżej szczebelków...

Kciuki zaciśnięte.

Cytat:
Boguś kończy pół roczku
gratki dla Bogusi i Agatki!!!

Cytat:

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23439694]
A ja się z mężem pożarłam, naskoczył na mnie że bałagan na stole, a 3/4 jego rzeczy na nim leżało, no to powiedziałam co myślę o tym, i w zamian usłyszałam taki tekst, że szczena mi opadła na podłogę i szczerze mówiąc, nie wiem co mam teraz zrobić.
[/QUOTE]

nie sprzątać ze stołu.

Cytat:
u nas -1 i biało.

Cytat:
a masz już jakąś konkretną gąsienicę na oku?
Moja przyjaciółka ma do sprzedania zabawki po córeczce, m.in gąsienice.
I taką KSIĄŻECZKĘ FISHER PRICE.

Byłam dziś z Tymkiem u lekarza, bo coś mu charczy w klacie...
ale osłuchowo oki, mam tylko flegaminę podawać, pulmexem smarować, oklepywać i inhalować. no i kilka dni aresztu domowego mamy.

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2010-11-25 o 10:22
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:15   #1719
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
a wiecie co?! zamówilam sobie kurtke na all, przedwczoraj miałam awizo w skrzynce, pojechała na pocztę i gdzieś na magazynie im się zgubiła!! wyobrażacie sobie?!mieli wczoraj dzwonić, ale nie zadzwonili...
może zaczął się już gorący przedświąteczny okres i nie wyrabiają... ja też ciągle czekam na Twoją przesyłkę, a przecież nie mieszkamy daleko od siebie...

Agatka, Boguś, Olek -

Ewcia wyprodukowała dziś swoją pierwszą plastelinkę męczyła się przy tym, więc myślałam, że standardowo będzie pełna pielucha. a tu niespodzianka

wysłałam ją teraz z babcią na spacer, bo się wypogodziło (wczoraj padał deszcz ze śniegiem), a ja w miarę możliwości trochę ogarnę przestrzeń.
zmywarka właśnie skończyła, pralka zaczęła, a ja zaraz polatam ze ścierą i odkurzaczem.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:48   #1720
Konto usunięte

Cytat:

Szaja mojego małża nie ma już tydzień i zazdroszczę ci możliwości choćby pokłócenia się z kimś
Gratuluję

Oj uwierz, gdybyś miała usłyszeć to, co ja, to ucieszyłabyś się z samotności

Cytat:

musiałam sie wygadac
A co ta gąsienica robi w ogóle?

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23441066]

nie sprzątać ze stołu.

ale osłuchowo oki, mam tylko flegaminę podawać, pulmexem smarować, oklepywać i inhalować. no i kilka dni aresztu domowego mamy. [/QUOTE]

Ja też nie. Poza tym on do tej pory kupił małej tylko 1 grzechotkę, niech się pocałuje w zad.
Ok, daje całą kasę na remont, ale ja mimo tego bym małej coś kupiła na jego miejscu. Ot, choćby po to, by kiedyś opowiedzieć że tatuś to kasę całą w remont jej pokoiku wrzucał, ale kupił też...

Nie, no ok, kilka moich rzeczy było, a że stół w kurzu cały (wieczorem nie było widać tego, to taki szary remontowy pył) no to wiadomo, trzeba sprzątnąć. Ale mnie trzepnęło, bo tekst najpierw, że cały stół moimi rzeczami zawalony i bajzel jak zwykle a naprawdę z ręką na sercu - był laptop, kubek, kabelek i worek z włóczkami. Cała reszta jego (narzędzia, gazety, telefon, portfele 2, młotek, cloś tam jeszcze. No to odezwałam się, że po pierwsze - mógł grzeczniej to powiedzieć, po drugie - 3/4 jego rezczy leży. No to usłyszałam...

Cytat:

wysłałam ją teraz z babcią na spacer, bo się wypogodziło (wczoraj padał deszcz ze śniegiem), a ja w miarę możliwości trochę ogarnę przestrzeń.
zmywarka właśnie skończyła, pralka zaczęła, a ja zaraz polatam ze ścierą i odkurzaczem.
O widzisz, pranie wrzucę.

Dziewczyny a kojarzycie zabawki SMILY PLAY?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:53   #1721
kardashi
Zakorzenienie

Szaja ja koajrze U mnie dużo ich.

Chciałam kupić pszczółkę bibi. ale oczywiście jak poszłam to już nie było

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-11-25 o 10:54
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 10:55   #1722
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
pierwsza jestem?

wczoraj o 23 zobaczyłam wielkiego pająka w pobliżu miejsca, gdzie Ewcia się zwykle bawi. wskoczyłam na kanapę ze strachu i zaprzęgłam małża do eksterminacji. na szczęście pająk nie był zbyt ruchliwy i dał się złapać. małż, jako wielki miłośnik przyrody, niechętnie zabiera się do takich akcji, ale na hasło "Ewcia", staje do walki z wszystkimi paskudztwami

obudziła się i skrobie w siatkę łóżeczka. znaczy, że pójdę pod prysznic za godzinę, jak moja mama się tu zjawi.

My nie mamy obniżonego, Agatka podciąga się tylko na moich rękach i to też czeka aż ja jej pomogę leniuch jeden, a tak to większość czasu na brzuchu spędza.
Pająków też się strasznie boję, w tamtym roku mieliśmy choinkę żywą prosto z pola i potem mnóstwo małych pajączków z niej i niestety nie wszystkie wybiłam i teraz takie kolosy znajduję od czasu do czasu, blee.
Trzymam kciuki.
Cytat:
Hej dziewczyny!
Boguś kończy pół roczku
Dziękujemy za życzenia i gratki dla was.

U nas dzisiaj dzien jak każdy czyli troszkę marudka, troszkę uśmiechów, byłyśmy już na spacerku - 0 stopni i wiatr połaziłyśmy tylko pół godzinki.
Z córy mi mały dzikusek rośnie, nie bardzo mam ją z kim zostawiać i ostatnio jak została z teściową to jej bardzo marudziła a jak wróciłam i mnie zobaczyła to się rozpłakała i do mnie rączki wyciągała, tak samo jak ktoś obcy do niej zagada to już się nie śmieje tylko się patrzy albo płacze, chyba że mnie też widzi to jest w porządku.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 11:35   #1723
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
może zaczął się już gorący przedświąteczny okres i nie wyrabiają... ja też ciągle czekam na Twoją przesyłkę, a przecież nie mieszkamy daleko od siebie...

.
Możliwe i rozumiem, ale mieli zadzwonić

Szczepanek właśnie nie potrafi zasnąć

Moi chłopcy

Stary 2010-11-25, 11:36   #1724
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje ja wyprałam te ubranka z pepco, i wygladają na razie bardzo fajnie, wkleje później foty.

u mnie w ross jest parzona, kiedyś kupiłam też w internecie zapas herbatek parzonych hipp, później widziałam je tez w auchan. Może też przez internet kupisz?
mam tez taką, sypka, ale bez cukru
http://dodomku.pl/salon_hipp/produkt_31038.html
Dzięki za info

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23441066] rośnie mała ogrodniczka.

nie, jeszcze nie, ale lada moment trzeba będzie, bo Tymek łapie za brzeg łóżeczka obiema łapkami i się podciąga tak, że cały łebek powyżej szczebelków...

Kciuki zaciśnięte.

gratki dla Bogusi i Agatki!!!

nie sprzątać ze stołu.

u nas -1 i biało.

a masz już jakąś konkretną gąsienicę na oku?
Moja przyjaciółka ma do sprzedania zabawki po córeczce, m.in gąsienice.
I taką KSIĄŻECZKĘ FISHER PRICE.

ale osłuchowo oki, mam tylko flegaminę podawać, pulmexem smarować, oklepywać i inhalować. no i kilka dni aresztu domowego mamy. [/QUOTE]
Mam jedną aukcje na oku konczy sie za 4 dni jak cos pójdzie nie tak to dam znać.....ucałuj Tymka żeby było wszystko dobrze
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23441676]Gratuluję

Oj uwierz, gdybyś miała usłyszeć to, co ja, to ucieszyłabyś się z samotności

A co ta gąsienica robi w ogóle?

Gąsienica Gawędziarka Fisher Price
Opis produktu
Interaktywna zabawka z serii Laugh & Learn™, której celem jest nauka poprzez zabawę. Potrafi zająć malucha na długo. Łączy najlepsze cechy zabawek manualnych i rozwijających zdolność myślenia. Bogactwo muzyki, piosenek do wspólnego śpiewania oraz wiele możliwości ciekawej zabawy sprawiają, że zabawki te łączą w sobie elementy wczesnej nauki z codziennymi doświadczeniami, wykorzystując przy tym efektywne sposoby nauczania.

Gąsienica Gawędziarka pomaga dziecku zrobić ważny krok na drodze do nauczenia się języka - pomaga odkryć, jak słowa i dźwięki łączą się w zdania. 5 piosenek do wspólnego śpiewania wspomaga naukę, a błyskające światełka wzmacniają skojarzenia między słowami, a obrazem. Przewracając strony dziecko usłyszy słowa i dżwięki oraz obejrzy odpowiadające im obrazki. Gąsienica zamiast nóżek ma kolorowe kółeczka, dzięki czemu dziecko trzymając za sznureczek może ją za sobą ciągnąć.

Wymiary: dł.ok. 36 cm.

Ja też nie. Poza tym on do tej pory kupił małej tylko 1 grzechotkę, niech się pocałuje w zad.
Ok, daje całą kasę na remont, ale ja mimo tego bym małej coś kupiła na jego miejscu. Ot, choćby po to, by kiedyś opowiedzieć że tatuś to kasę całą w remont jej pokoiku wrzucał, ale kupił też...

Nie, no ok, kilka moich rzeczy było, a że stół w kurzu cały (wieczorem nie było widać tego, to taki szary remontowy pył) no to wiadomo, trzeba sprzątnąć. Ale mnie trzepnęło, bo tekst najpierw, że cały stół moimi rzeczami zawalony i bajzel jak zwykle a naprawdę z ręką na sercu - był laptop, kubek, kabelek i worek z włóczkami. Cała reszta jego (narzędzia, gazety, telefon, portfele 2, młotek, cloś tam jeszcze. No to odezwałam się, że po pierwsze - mógł grzeczniej to powiedzieć, po drugie - 3/4 jego rezczy leży. No to usłyszałam...

O widzisz, pranie wrzucę.

Dziewczyny a kojarzycie zabawki SMILY PLAY?[/QUOTE]

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 11:39   #1725
kafuniax
Raczkowanie

A właśnie, chciałam Was zapytać, czy mogę dodać słoiczek owocowy do kaszki ryżowej na mleku? jakoś owoc + mleko zawsze kojarzy mi się z biegunką, nie wiem czemu proszę o oświecenie, bo mam dosyć już tych cukrowych kaszek.

Moi chłopcy

Stary 2010-11-25, 11:52   #1726
Siala_Bala
Zakorzenienie

Szaja co tam ten Twój małż świruje pawiana?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 11:55   #1727
Konto usunięte

Możesz.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Siala

Dilayla, dzięki pytam, bo bardzo podobna właśnie jest smily play, kosztuje ok 50zł, a nie 100 zielona jest i bardziej mi się podoba

A pisałam wam? Agatka od dziadków (teściów) dostanie sanki cieszę się, bo to na dłużej mam nadzieję posłuży.
Stary 2010-11-25, 12:01   #1728
kafuniax
Raczkowanie

dzięki! a sanki super prezent! a właśnie od kiedy można dzieciaka wsadzić do sanek...? jak już sam siedzi, czy później?

Moi chłopcy

Stary 2010-11-25, 12:23   #1729
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23442702]Możesz.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Siala

Dilayla, dzięki pytam, bo bardzo podobna właśnie jest smily play, kosztuje ok 50zł, a nie 100 zielona jest i bardziej mi się podoba

A pisałam wam? Agatka od dziadków (teściów) dostanie sanki cieszę się, bo to na dłużej mam nadzieję posłuży.[/QUOTE]
Co ?

A mój Seba też dostanie sanki od teściowej
pytała mnie ostatnio (jak wpadła po swoje rachunki) co by wnusiowi kupić.. aż mnie zatkało i nic nie powiedziałam.. to dała mi do wyboru.. sanki, samochodzik albo koń na biegunach... i już z tego wszystkiego wybrałam sanki ale i tak nie liczę na to, że je dostanie
W niedzielę mamy jechać z małżem do jego chrześniaka na urodzinki.. (syn brata małża) i miała z nami jechać teściowa.. ale żona brata małża powiedziała mi, że se jej nie życzy i ja musiałam jej to przekazać.. bożeeee jaka ja byłam fałszywa bo do teściowej że bardzo mi przykro i w ogóle a z Aśką brechtałyśmy jak durne

kurde.. kim jest dla mnie żona brata męża? Szwagierka? Bo długie to określenie mam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 12:51   #1730
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Kupiłam dokładnie taki http://allegro.pl/spiworek-kombi-do-...317865009.html
Jest ciepły, gruby, ładnie uszyty, polecam! Dzis pierwszy raz wizelam go na spacer i bałam się czy mojemu dziecku nie jest za ciepło
Wózek mam bexa, ale jeszcze ciągle jeździmy w gondoli. W weekend mamy zamiar przesiąśc się do spacerówki, i wtedy sprawdzę jak śpiworek dopasował się do wózka

uuuuuuuu zdrówka życzę

jak jej włoski urosły! u nas też fryzura coraz gęściejsza, ale do takich jak u Luizy jeszcze daleko i jak ładnie siedzi
Fajny ten śpiworek.Zapytałam sprzedawcy ile wysyłka do uk to mi napisano 58zł. Za 20funtów mam paczkę 20kg u kuriera.
No ale fajny jest.

olivka_7 te rajstopki -tylko czerwone powinny być w Tesco.U mnie są.
Fajne ciuszki.

Cytat:

Boguś kończy pół roczku
Wszystkiego najlepszego:r oza:

Cytat:
Kolejny solenizant:ro za:

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 12:58   #1731
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

dobry

zbiorowo: gratki z okazji miesięcznic
Cytat:
...
...
my już obniżyliśmy (ale mamy w sumie 3 poziomy, więc jesteśmy na środkowym). aczkolwiek nie dlatego, że mała wstaje, tylko dlatego że łapała za zabawki z karuzeki i ciągnęłaaa... siły ma tyle że spokojnie mogłaby złamać coś

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23439694]...
...[/QUOTE]

jak co zrobić? wałkiem po łbie, szybki reset, i domagać się przeprosin

a my po spacerze godzinnym. brrr... namiastka śniegu została całkowicie przez liwkę zignorowana. myślałam że jakoś zareaguje, bo do śpadających z drzew liści zacieszała. ale nieee... nuuuda.

a jak ja zmarzłam... oczywiście po co mi czapka, po co szalik i rękawiczki... chyba się starzeję... jakiś piecuch się robi ze mnie
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 13:34   #1732
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
kurde.. kim jest dla mnie żona brata męża? Szwagierka? Bo długie to określenie mam
szwagierka.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 13:53   #1733
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Gratulacje półroczniaka
Cytat:
Bratko, Myszko : oklaski: dla Waszych Dzieci
Cytat:
Cytat:
bratkab gratki za kolejny miesiac
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23441066] gratki dla Bogusi i Agatki!!! [/QUOTE]

Cytat:
Agatka, Boguś, Olek -
Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za życzenia i gratki dla was.
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego:r oza:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2344386 9]zbiorowo: gratki z okazji miesięcznic [/QUOTE]
DZIĘKUJEMY
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23442702]A pisałam wam? Agatka od dziadków (teściów) dostanie sanki cieszę się, bo to na dłużej mam nadzieję posłuży.[/QUOTE]
Boguś też i też od teściów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 14:02   #1734
kropka75
Zakorzenienie

Ktoś pytał co robią jajeczka Tomy.

Pod skorupką jest jajeczko, które wydaje dźwięk jak się je przyciśnie. Taki pisk jak mały kurczak.
Jajeczko ma minkę na skorupce i taką samą w środku, trzeba je dopasować, bo każde jajco ma inną tę minkę.
Aha - i to jest sorter. Jajeczka mają pod spodem jakiś znaczek, np. wypukły trójkącik, a miejsce na to jajeczko ma wycięty w plastiku trójkącik, inne ma kwadracik, itd. itp. więc każde jajeczko wchodzi w jedno tylko miejsce.

Fajne są. Danielowi też się podobają. Próbuję go ubrać na dwór, a ten co chwila na brzuch i łapki do jajek wyciąga. Grzebie tam już kwadrans.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23439694]
A ja się z mężem pożarłam, naskoczył na mnie że bałagan na stole, a 3/4 jego rzeczy na nim leżało, no to powiedziałam co myślę o tym, i w zamian usłyszałam taki tekst, że szczena mi opadła na podłogę i szczerze mówiąc, nie wiem co mam teraz zrobić. [/QUOTE]

Ja się chyba zacznę cieszyć, że mój mąż działa w myśl zasady: przewróciło się, niech leży... Jemu żaden burdel nie przeszkadza. A bałaganu to w ogóle nie zauważa...

Ps. Tobie opadła szczena?? 0-0

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-11-25 o 14:03
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 14:15   #1735
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Boguś kończy pół roczku
Gratulacje dla Bogusia
i dla Agatki Myszkowej też
to ja kawałeczek tortu prosze i może winko

Cytat:
Gratki dla Olka - a jest torcik

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 14:16   #1736
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23444538]szwagierka.[/QUOTE]
To Bogu dzięki bo nie uśmiechałoby mi się mówić do niej "żono brata mojego meża"

Szaja - pozbieraj jego graty i poustawiaj mu na kiblu uprzednio skorzystaj cobyś nie musiała potem w biegu zrzucać a jak zapyta co robisz to mu powiesz, że świrujesz pawiana jak on

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-11-25 o 14:31
Stary 2010-11-25, 14:30   #1737
justin18061976
Rozeznanie

czesc kobietki!

U nas dzis -10, wiec niezle mrozi, ubieranie Bibulka zajelo mi ponad pol godziny, oczywiscie prostest byl baaardzo glosny, ja mokra, On tez, ale spacer ponad dwugodzinny zaliczony,

szaja nie martw sie, ja tez czasem jestem pelna podziwu dla wymyslow mojego malza, dosc ciezko mnie przegadac/sprowokowac, ale On to potrafi prawie za kazdym razem

GRATKI za wszystkie miesiecznice, posypalo sie ich troszku
wszystkie zabawki jakie przybyly do nas z Polski sa super! b.podoba mi sie szczeniaczek, sama sie nim bawilam wczoraj w nocy,
poki co pochowane, czekaja na Mikolaja i Wigilie
bardzo fajny jest ten kojec do zabawy! polecam
zanim go zlozylam polatal troche po pokoju, pare k***w za nim, ale w koncu wpadlam na to jak to ma byc i Maly w nim urzeduje
jutro wybieram sie do lekarza ze Stefkiem, bo wciaz ma liszaje na raczkach i na brzuszku jakies krostki, niech da mi skierowanie do dermatologa albo/i do alergologa, bo nie wiem czy nie szkodze dziecku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 14:40   #1738
Silpe
Zadomowienie

A chce powiedziec że jarzynowa z królikiem jest beeeeeee...
słoiczkowa oczywiscie bo niby jak , miałam tego królika po polach szukac
zostałam nią opluta i obkichana młoda odmówiła sporzycia swojej pierwszej miesnej zupki

u nas dzis były 4 stopnie i troche wiało . rano snieg , pózniej słoneczko , wiec wyszlysmy na spacer - 1,5 godzinki , młoda ubrana jak zwykle plus śpiworek nowo zakupiony - chyba jej było ciepło , choc próbowała sie lekko buntowac - za dużo tego na niej było , ona lubi luzzz
ja też juz kurtka zimowa i czapa - a co tam - toc mnie pierwszą zawieje bom wystawiona na wiatr .

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 15:08   #1739
margo80
Zakorzenienie

Ewcia mówi, że brokuły są pyszne

dziś około 12 urodził się Rafał, przeznaczony na narzeczonego Ewci. chłopakowi śpieszno było na świat, więc ma tylko 2350g, ale dostał 9 punktów, to jak na wcześniaka świetny wynik. nie chciał mieć urodzin w okolicy świąt najwyraźniej, żeby nie być stratnym na prezentach
dzielna mamusia dochodzi do siebie po cc (młodemu tętno spadło, chyba się zmęczył tym falstartem ).

a u małża dooopa. baba nie przeczytała jego pracy. ma przyjechać za tydzień, wtedy się dowie, co do poprawki i na następny dzień ma mieć poprawione. obrona wyznaczona na 9 grudnia. czyli czeka go jeszcze trochę wysiłku na pełnym biegu, ale za to zakończy rok z sukcesem i lżejszy o ten kamień, co mu z serca spadnie

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 15:11   #1740
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ja się chyba zacznę cieszyć, że mój mąż działa w myśl zasady: przewróciło się, niech leży... Jemu żaden burdel nie przeszkadza. A bałaganu to w ogóle nie zauważa...

Ps. Tobie opadła szczena?? 0-0
Ciesz się. Poważnie. Jeden powód do awantur mniej.

Ano. Bo w obliczu otwartego chamstwa nie wiem, co robić.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

Szaja - pozbieraj jego graty i poustawiaj mu na kiblu uprzednio skorzystaj cobyś nie musiała potem w biegu zrzucać a jak zapyta co robisz to mu powiesz, że świrujesz pawiana jak on
Jeszcze trzeba by mieć ten kibel Stoi na środku kuchni, nowy.

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość

wszystkie zabawki jakie przybyly do nas z Polski sa super! b.podoba mi sie szczeniaczek, sama sie nim bawilam wczoraj w nocy,
poki co pochowane, czekaja na Mikolaja i Wigilie
bardzo fajny jest ten kojec do zabawy! polecam
zanim go zlozylam polatal troche po pokoju, pare k***w za nim, ale w koncu wpadlam na to jak to ma byc i Maly w nim urzeduje
jutro wybieram sie do lekarza ze Stefkiem, bo wciaz ma liszaje na raczkach i na brzuszku jakies krostki, niech da mi skierowanie do dermatologa albo/i do alergologa, bo nie wiem czy nie szkodze dziecku
Biedny malusio

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
A chce powiedziec że jarzynowa z królikiem jest beeeeeee...
słoiczkowa oczywiscie bo niby jak , miałam tego królika po polach szukac
zostałam nią opluta i obkichana młoda odmówiła sporzycia swojej pierwszej miesnej zupki

u nas dzis były 4 stopnie i troche wiało . rano snieg , pózniej słoneczko , wiec wyszlysmy na spacer - 1,5 godzinki , młoda ubrana jak zwykle plus śpiworek nowo zakupiony - chyba jej było ciepło , choc próbowała sie lekko buntowac - za dużo tego na niej było , ona lubi luzzz
ja też juz kurtka zimowa i czapa - a co tam - toc mnie pierwszą zawieje bom wystawiona na wiatr .
U nas też jarzynowa błeee.

Natomiast właśnie, zastanawiam się, czy na zimę małej nie kupić kombinezonu - śpiworka? Ona nogami lubi machać, tak to przynajmniej jeden ryk mniej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości