Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 21:04   #2071
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Aniu i gratuluje serduszka!!!

Brombi Bombi oj super

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 21:27   #2072
gosik_wwa
Raczkowanie

aniuka- gratulacje za Nową Fasolkę, że wszystko ok na usg. Mdłości pewnie szybko miną

brombusia
- dla Filipka za nowe słówka.

Ja dziś już mam dość. Młody nie spał dziś praktycznie od 3 nad ranem , potem miał lekką drzemkę koło 13 a ok 17 pojawiła się tzw. maruda i trzymała do kąpieli czyli ok.19.30 Nie chciał się bawić ani przytulać spać tez nie tylko jęki i płacz i wiecie co WYSZŁA WRESZCIE JEDNA Z GÓRNYCH JEDYNEK czekamy teraz na prawą-pewnie jutro lub pojutrze bo już ją widać.

Lecę ogarnąć mieszkanie przed snem...
Stary 2010-11-25, 23:05   #2073
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Witajcie moje ulubione Mamuśki

Podczytuje Was prawie codziennie i teraz już nie wiem co chciałam Wam napisać

Eluś dzięki

Mam nadzieję, że zafasolkowanym Mamuśkom szybko przejdą mdłości

Fifulec wczoraj wieczorem dostał wysypki
Na brzuszku i pleckach głównie, takie rozlane plamki. Już nie wiem czy to trzydniówka czy uczulenie na ten ospamox
Jutro chyba babcie pójdą z nim do lekarza.
Ja nie mogę, bo on przyjmuje tylko rano, a ja się zaparłam że nie będę brała zwolnienia na dziecko, bo we wrześniu szef powiedział innym nauczycielom ( mężczyznom) że mi nie da nadgodzin, bo on wie jak to jest, młoda matka ciągle na zwolnieniu siedzi bo dziecko małe co chwilę choruje Seksizm normalnie
W związku z tym, mimo że chyba mam syndrom wypalenia zawodowego piję nalewkę na propolisie i jakoś się trzymam, wszyscy dookoła chorują, a ja biorę za nich zastępstwa doraźne
Byle do świąt

W każdym razie od nowego roku chyba zacznę się dokształcać bo zaczynam coraz częściej poważnie myśleć o zmianie zawodu, zobaczymy

Co do pierworodnego, to zmierzły straszliwie, ciągle ryczy jak mu czegoś zabronię i nawet zaczął mnie w złości szczypać
Nie wiem, po kim on ma taki charakterek

Chciałam się jeszcze pochwalić, że coraz częściej zaczyna mówić z sensem. Oprócz mama, tata, baba, pojawiło się ostatnio rozumne "daj","am" ( najczęściej razem ) oraz "nei"
Gratuluję nowych słówek

a co do robienia scen, to Sandra też ma swoje za uszami i jak jej czegoś zabraniamy, to nie tyle, że płacze, ale dosłownie rzuca twarz na podłogę. Tylko ze 2 razy zrobiła to z takim rozmachem, wtedy płakała bardziej pewnie z bólu, ale teraz tak robi z wyczuciem, albo rzuca się na poduszki
No i przechodzi kolejny lęk separacyjny. Jak tylko zbliżam się do drzwi i wychodzę z domu, to jest larum, jakby ją kto ze skóry obdzierał
Stary 2010-11-25, 23:49   #2074
konspiracja
Zakorzenienie

Ja tylko krociótko się przywitam, bo padam dziś normalnie, wrocililśmy z urodzin mojej przyjaciółki...
Lucky - na pewno wystarczy na 16 osob ja na razie mam ciacho, jutro startuję z mięskiem, w sobotę sałatki...
Marta kciuki za imprezę...

Gucia, u nas też sa takie pokłony

No i nie wiem czy Bąbla nie przymroziłam na ostatnim spacerze, bo chyba za długo byliśmy...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 00:41   #2075
gucia6
Zakorzenienie

a taka jazda jest po przymrozkach
http://de.news.yahoo.com/31/20101125...i-df14a31.html
Stary 2010-11-26, 09:25   #2076
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ło ja cie!!!A ja wlasnie mam do auta wsiasc i jechac na zakupy a szczerze mowiac to bedzie moj pierwszy raz po sniegu,bo mimo ze mam prawo jazdy ponad 10 lat to dopiero w tym roku zaczelam jezdzic a sniegu troche napadalo i mam stracha

Upssss pierwsza?????gdzie sie podziewacie śpiochy???

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:31   #2077
tarasia
Wtajemniczenie

hello everyone
moj stwór poszedł właśnie spać. wstała dzisiaj o 6 więc ja jestem lekko nie wyspana
a wczoraj na spacerze dała taki popis, że poważnie rozważałam sprzedanie dziecka
Cytat:

A ja się nie pochwaliłam, że ostatnio kolejne ząbki nam wyszły i mamy już oba na dole i 4 u góry. Trochę marudzenia było tylko przy jednym, a reszta nie wiem kiedy nawet wyszła. Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
Guciu dzięki

a co powiecie na taką sukienusię dla Agusi??
http://allegro.pl/early-days-primark...335177098.html
mnie się podoba ta - taka sylwestrowa
Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Starmy sie o dofin. do wózka dla Misi (takiego specialneg) boze ile za tym chodzenia ,zaraz koło zamawiam i idymy na basen
a jaki to wózek i czemu musi być aż specjalny?
[QUOTE=domi7ks;23449928]hej

z tym basenem to świetny pomysł. woda znakomicie wpływa na psycho-ruchowy rozwój dzieci

Domi, może kisiel truskawkowy? ja robię kisiel żurawinowo-wiśniowy z glukozą i jest pyszny!

w ogóle to mam multum przepisów zeskanowanych tylko nie wiem jak je wkleić do naszej KK dla maluchów
Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
WYSZŁA WRESZCIE JEDNA Z GÓRNYCH JEDYNEK czekamy teraz na prawą-pewnie jutro lub pojutrze bo już ją widać.
.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:53   #2078
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Ten laptopik tablice magnetyczna,ten sam co Ty zamawialas na prezenty
I jeszcze kurde no kurier zostawil u sasiada a pozniej raczyl do mnie zadzwonic ze przesylka u sasiada i ciekawe czy mi reklamacje uznaja bo nie mam protokolu reklamacyjnego noż kurde no

Ciekawe jaki mi wyslali..? Bo reklamacja w moi przypadku nie wchodzi w gre...

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko: Jak nauczc Kamilke zeby sama szla spac, bo jak narzie to ja na rekach usypiam a chcialabym zeby juz sama zasypiala bo na rekach to ciezko juz

Caly czas na rekach? Niezla jestes...ja bym nie dala rady...to tak powoli, najpierw polspiaca do lozeczka odkladaj a potem normalnie...a czemu na rekach Kamilka usypia? Boi sie lozeczka?

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
nie mam pojecia co moge jej dawac na deserki. Kupilam serek homogeniozowany, chrzanie..musi jej posmakowac bo inaczej wymiekamnie wiem tylko czy mozna dawac juz:/
moze macie jakies pomysly na deserki?
a truskawki mrozone jak moge przyrzadzic???

Sprobuj moze pokruszone biszkopty + banan + sok z pomaraczy? Moj uwielbiam... Ewentualnie bez pomaranczy...

Cytat:
Na brzuszku i pleckach głównie, takie rozlane plamki. Już nie wiem czy to trzydniówka czy uczulenie na ten ospamox
Ja nie mogę, bo on przyjmuje tylko rano, a ja się zaparłam że nie będę brała zwolnienia na dziecko, bo we wrześniu szef powiedział innym nauczycielom ( mężczyznom) że mi nie da nadgodzin, bo on wie jak to jest, młoda matka ciągle na zwolnieniu siedzi bo dziecko małe co chwilę choruje Seksizm normalnie
W związku z tym, mimo że chyba mam syndrom wypalenia zawodowego piję nalewkę na propolisie i jakoś się trzymam, wszyscy dookoła chorują, a ja biorę za nich zastępstwa doraźne
Byle do świąt

W każdym razie od nowego roku chyba zacznę się dokształcać bo zaczynam coraz częściej poważnie myśleć o zmianie zawodu, zobaczymy

No to ladnych masz palantow w pracy...
A o jakim zawodzie myslisz?

Fajnie, ze Filus tak ladnie gada

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
Ja dziś już mam dość. Młody nie spał dziś praktycznie od 3 nad ranem , potem miał lekką drzemkę koło 13 a ok 17 pojawiła się tzw. maruda i trzymała do kąpieli czyli ok.19.30 Nie chciał się bawić ani przytulać spać tez nie tylko jęki i płacz i wiecie co WYSZŁA WRESZCIE JEDNA Z GÓRNYCH JEDYNEK czekamy teraz na prawą-pewnie jutro lub pojutrze bo już ją widać.

Cytat:

a co do robienia scen, to Sandra też ma swoje za uszami i jak jej czegoś zabraniamy, to nie tyle, że płacze, ale dosłownie rzuca twarz na podłogę. Tylko ze 2 razy zrobiła to z takim rozmachem, wtedy płakała bardziej pewnie z bólu, ale teraz tak robi z wyczuciem, albo rzuca się na poduszki

To u nas bedzie musiala uwazac, bo podloga twarda wszedzie...
Ola, mialabym do Ciebie romans...na prive...

Cytat:

Cytat:
ło ja cie!!!A ja wlasnie mam do auta wsiasc i jechac na zakupy a szczerze mowiac to bedzie moj pierwszy raz po sniegu,bo mimo ze mam prawo jazdy ponad 10 lat to dopiero w tym roku zaczelam jezdzic a sniegu troche napadalo i mam stracha

Bedzie dobrze, tylko powolutku...

Ja wlasnie w takich oblodzonych warunkach pogodowych mialam moj jedyny w zyciu wypadek - facet z tylu zahamowal, ale pojechal na mnie, ja zahamowalam a moj samochod tez pojechal dalej...

Dzien doberek

Moje dziecko zrobilo mnie dzisiaj w konia...slysze placz w nocy...myslalam, ze to jak zwykle 6 no to robie mleczko, dalam mu, wypil calutka flaszke, wracam do lozka i zerkam na zagerak a tam 4:37!

Ale dzisiaj mroooozno....a musze do miasta isc odebrac spodnie...

W ogole jutro malz ma urodziny i zaprosilismy znajomych do takiej fajnej restauracji z kominkiem itp...i mysle w co by tu sie ubrac...po kolacji idziemy na salse, ale sukienke juz mam...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-11-26 o 09:57
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 10:17   #2079
elalank
Zadomowienie

heloł heloł

wróciłam wczoraj z USG to było przed 22 więc już padłam tylko do wyrka. Tak więc wg USG to 7+2, a wg OM 9+4, czyli sytuacja podobna jak było z Olką. Serduszko bije i wyniki wszystkie są w porządku.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Ooooojjj.... juz ja bym cie przerobila....
no chyba, ze lakiery utwardzalne w lampie (coś na styl paznokci żelowych), bo wtedy się maluje raz na 2 tyg, a nie raz na 2 dni. U mnie niestety lakiery się nie trzymają i białej gorączki dostaję jak muszę malować

Cytat:
Mam jeszcze pytanko: Jak nauczc Kamilke zeby sama szla spac, bo jak narzie to ja na rekach usypiam a chcialabym zeby juz sama zasypiala bo na rekach to ciezko juz
uuu silna babka jesteś
u nas nie ma problemu, po prostu jak Olka trze oczka i kręci loczki na głowie to wiemy, że jest gotowa do spania

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
nooo i była też 3 kandydatka i chyba przy niej zostane, taka 40 kilka lat na oko, ale interesowała się wszystkim, zadała chyba 100pytań co Blanka je, co ją uczula, co lubi,jakie ma zwyczaje itd. I mieszka bliziutko, ta druga fajna musiałaby pół miasta przejechać..
no to super! oby się sprawdziła

Cytat:
Eluś dzięki

Mam nadzieję, że zafasolkowanym Mamuśkom szybko przejdą mdłości

Byle do świąt

Co do pierworodnego, to zmierzły straszliwie, ciągle ryczy jak mu czegoś zabronię i nawet zaczął mnie w złości szczypać
Nie wiem, po kim on ma taki charakterek

Chciałam się jeszcze pochwalić, że coraz częściej zaczyna mówić z sensem. Oprócz mama, tata, baba, pojawiło się ostatnio rozumne "daj","am" ( najczęściej razem ) oraz "nei"
nie ma sprawy

przejdź się do lekarza z Fifim, będziesz spokojniejsza! i brawa za słowa
a szefa to bym ale mnie cos taiego drażni! A co, on nie ma rodziny? żony, dzieci? że taki głupio mądry jest?
a w jakim kierunku chcesz się przekwalifikować?

Cytat:
dobre

Cytat:

W ogole jutro malz ma urodziny i zaprosilismy znajomych do takiej fajnej restauracji z kominkiem itp...i mysle w co by tu sie ubrac...po kolacji idziemy na salse, ale sukienke juz mam...
alez macie fajnie, chyba muszę TZa gdzieś wyciagąć, bo dawno nie byliśmy

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 10:18   #2080
tarasia
Wtajemniczenie

karenina, wy wychodzicie, a kto zostanie z Andre? czy może on też idzie z wami :P

chyba udało mi się. wkleiłam w przepisach dla dzieciaków link do ściągnięcia z przepisami z gazet.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 10:33   #2081
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

To u nas bedzie musiala uwazac, bo podloga twarda wszedzie...
Ola, mialabym do Ciebie romans...na prive...

no to dawaj

A co do ślizgawek, to rok temu miałam problemy z wyjazdem z garażu (garaż pod budynkiem), czasami musiałam brać to na 4-5 razy

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł heloł

wróciłam wczoraj z USG to było przed 22 więc już padłam tylko do wyrka. Tak więc wg USG to 7+2, a wg OM 9+4, czyli sytuacja podobna jak było z Olką. Serduszko bije i wyniki wszystkie są w porządku.
super
Stary 2010-11-26, 10:53   #2082
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe jaki mi wyslali..? Bo reklamacja w moi przypadku nie wchodzi w gre...

No ciekawa jestem bo mnie wkurzyli i to niezle a teraz nawet telefonu nie odbieraja ale juz ich zbombardowalam meilami
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł heloł

super ze z fasolinka wszystko w porzadku
Cytat:
no to dawaj

A co do ślizgawek, to rok temu miałam problemy z wyjazdem z garażu (garaż pod budynkiem), czasami musiałam brać to na 4-5 razy

super
ciekawe jak u mnie bedzie w tym roku,troche boje sie tego sniegu ale co tam,dam rade,musze!!:brz ydal:

Brombi dyro to osioł

Pietrusiu ale Kamilka nie chce w ogóle sam w łozeczku lezec ze usypiasz ja na rekach a dopiero pozniej odkladasz do łozeczka?U nas jest tak ze po jedzonku chwilke sie przytulamy,mamusia wycaluje synusia i odnosze go do łozeczka,daje ulubiona pieluszke i wychodze i maly zasypia,no chyba ze troche marudzi to chwilke przy nim usiade i pogłaszcze po pleckach,nozkach(on to uwielbia) i zaraz zasypia
Sprobuj Kamilke polozyc w łozeczku i wtedy ja pomiziac troszeczke moze usnie

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Zapomnialam mowic ze w poniedzialek wracam do pracy niestety:t orba:

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-11-26, 10:53   #2083
gochaa_p
Zakorzenienie

Hej, my nadal chorzy, tzn ja i teraz zaczyna łąpać Sebka. Wojtuś już zdrowy

Mały nam sie ze spaniem ostatnio poprzestawiał, tzn. tuż po kąpieli zasypia ale tak na 30 max 50 min potem sie budzi i szaleje do północy albo lepiej! Nie wiem już co z nim robić, a wstaje o 7, czasami 8.

Brombi braawa za nowe słówka, a takiego dyra to serdecznie Ci współczuje
Ania, Ela ciesze się że z fasalkami wsztstko ok
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:01   #2084
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Hej, my nadal chorzy, tzn ja i teraz zaczyna łąpać Sebka. Wojtuś już zdrowy

Mały nam sie ze spaniem ostatnio poprzestawiał, tzn. tuż po kąpieli zasypia ale tak na 30 max 50 min potem sie budzi i szaleje do północy albo lepiej! Nie wiem już co z nim robić, a wstaje o 7, czasami 8.

Brombi braawa za nowe słówka, a takiego dyra to serdecznie Ci współczuje
Ania, Ela ciesze się że z fasalkami wsztstko ok
Zdrowia dla rodziców!!

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-11-26, 11:21   #2085
zebra666
Zakorzenienie

Pietrusiu łał współczuje. Ja wczoraj musiałąm małego usypiać na rękach, bo brzuszek go bolał i nie wyrabiałam..zazwyczaj go kłade i się usypia. a wdzień kłade się z nim i koło mnie usypia.

Karenina ooo będzie cudowny wieczór

Piotrek też okropnie wymusza jak coś chce:P nawet jak chce do taty na ręce to wyje jak syrena, łzy jak grochy i jak tylko Tż go weźmie się wyłancza ale to rozumiem, bo stęskniony.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:27   #2086
kachula27
Zakorzenienie

I najlepsze zyczonka urodzinowe dla Oliwki Martusiowej
Wszystkiego najlepszego kochanie z okazji pierwszych urodzinek!!!

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-11-26, 11:38   #2087
simpatica
Zakorzenienie

Marta wszystkiego najsłodszego dla Oliwki z okazji roczku

~~
witajcie mamusie, mam pytanie do tych mam które już nie karmią - jak odstawiłyście swoje krasnoludki od cyca?

Gosik gratuluję ząbka
Brombi u nas też świadome daj już jest - słodko to wygląda jak się dziecko czegoś domaga chociaż bardziej to brzmi jak "naj" a nie daj a co z obrączką? znalazłaś? no i zdrówka dla Fifiego
Karenina udanego wieczoru zazdroszczę
Zafasolkowanym - dobrego samopoczucia

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2010-11-26 o 11:49
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:53   #2088
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
I ja też przyłączam się do życzeń

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

A my dziś spałyśmy do 9.10 czyli wyspana na maxa jestem
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 12:06   #2089
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
przyłączam się do życzeń
Stary 2010-11-26, 12:26   #2090
elalank
Zadomowienie

STO LAT DLA OLIWKI

simpatica - zastępowałam karmienie butlą, aż w końcu przestałam dawać cyca. Ale pewnie mi było łatwiej bo Olka miała 6 miesięcy

wiecie co, żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce pracować wczoraj gin już mi proponowała zwolnienie ale nie skorzystałam. Choć może na 2 tyg by mi isę przydało. \

Muszę wyczaić jakąś fajną wycieczkę last minute w styczniu lub w lutym, bo to będzie ostatni dzwonek, zeby jechać gdzieś na wakacje. Potem bedzie brzuch i w samo lato jak się bąbel urodzi już nie będzie opcji- a muszę zregenerować siły.

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 13:20   #2091
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Sto Latek ,dzuo umiechu i radosci Oliwciu !

Tarasiu

specialny - bo Misia główki nie trzyma itd

Karerinka to Sto lat dla Tżta i udanego wieczorku

Przepraszam ze nie cytuje wszystkich ale od wczoraj jestem do w sumie nie tylko od wczoraj

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2010-11-26 o 13:25
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 13:25   #2092
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

dołączam się do życzeń
WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 13:37   #2093
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Dzien dobry mamusie

Karenina Kamilka nie boi sie łóżeczka, tylko ona od malego nie chciala mi spac i tylko na rekach dalo sie ja uspic i weszlo jej to w nawyk i inaczej nie zasnie, ale musze ja juz przestawic bo inaczej to masakra. Teraz to ja ja klade sobie na kolanach lulam i tak zasupia juz ja tk calkiem nosic nie musze

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 13:58   #2094
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Moja sama zasypia,alezawsze lulam ja chwilke

Ale dzis na polku słonecznie
Stary 2010-11-26, 14:00   #2095
gosik_wwa
Raczkowanie

Dzień doberek i dziękujemy

Cytat:
przyłączam się. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO:c mok:

elalank - SUPER że wszystko ok

simpatica- ja zaczęłam na noc dawać ściągnięte i potem coraz częściej strałam sie nie dostawiać a dawać ściągnięte przez bytlę. Starałam sie nie ściągać za dużo aby nie było "dużej produkcji"-stopniowo zmniejszałam ilość ściaganego. Oczywiście wszystko stopniowo - u mnie ok miesiąca i przeszliśmy na butlę a jeszcze raz dziennie było moje ale ściągnięte.
Stary 2010-11-26, 14:03   #2096
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Laski

ja z doskoku mimo, ze ca;y czas ten komp mam wlaczony, to nie mam czasu zasiasc spokojnie a wypadaloby pocwiczyc jeszcze dzis!!!
powystawialam jedynie pare rzeczy na all.

Laski dałam Polusi mojej dzis jogurtu z Danone (deser czekoladowy) zjadła pol opakowania i widac, ze jej smakowalo, co mnie baaaardzo ucieszylo, bo z deserami mamy problem. W smaku to podobne do Monte myslicie, ze moge juz jej kupowac Monte??? czy to za szybko

aaa Ela gratuluje fasoleczki!!!super

simpatica mi Polusia coraz mnie jadla, nie dałam jeden dzien i zapomniala do czego cyc słuzy!

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:09   #2097
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Wszystk iego najsłodszego dla Oliwki z okazji roczku

Cytat:
Upssss pierwsza?????gdzie sie podziewacie śpiochy???
w pracy

Cytat:

Pietrusiu ale Kamilka nie chce w ogóle sam w łozeczku lezec ze usypiasz ja na rekach a dopiero pozniej odkladasz do łozeczka?U nas jest tak ze po jedzonku chwilke sie przytulamy,mamusia wycaluje synusia i odnosze go do łozeczka,daje ulubiona pieluszke i wychodze i maly zasypia,no chyba ze troche marudzi to chwilke przy nim usiade i pogłaszcze po pleckach,nozkach(on to uwielbia) i zaraz zasypia
Sprobuj Kamilke polozyc w łozeczku i wtedy ja pomiziac troszeczke moze usnie

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Zapomnialam mowic ze w poniedzialek wracam do pracy niestety:t orba:
Kachula szkoda wracać

a co do usypiania to zazdroszczę - u nas mały ma problemy z usypianiem - kręci wierci się przytula gada i takie tam szopki aż padnie zwariowac idzie
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:14   #2098
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Moja sama zasypia,alezawsze lulam ja chwilke

Ale dzis na polku słonecznie
a u nas sypie snieg i zaraz wszystko topnieje ,nienawidze takiej pogody,sam śniezek owszem ale zaraz chlapa to bleeeeee

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Wszystk iego najsłodszego dla Oliwki z okazji roczku

w pracy

Kachula szkoda wracać

a co do usypiania to zazdroszczę - u nas mały ma problemy z usypianiem - kręci wierci się przytula gada i takie tam szopki aż padnie zwariowac idzie
A no szkoda,z jednej strony chce juz do ludzi a z drugiej szkoda mi młodego zostawaic

Mati mi zawsze od samego poczatku tak zasypia wiec z tym chociaz dobrze

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-11-26, 14:21   #2099
simpatica
Zakorzenienie

no u nas z tym cycem to kicha straszna bo ja w dzień jej nie podaję w ogóle tylko w nocy jak się obudzi i nie chce usnąc to wtedy biore ją na cycka... wiem ze to moja wina trochę że ją tak przyzwyczaiłam no i teraz nie wiem, mam poprostu zrobic hordcorowych kilka nocy i nie podawac nawet jeśli będzie płakała aż się przestawi że nie ma cyckowania w nocy?
~~
Domi ja podawałam już różne produkty mleczne i Ola reaguje dobrze więc kupuje jej różne serki i deserki. Myślę że jak dasz jej od czasu do czasu Monte to chyba nie zaszkodzi. Z umiarem to chyba już prawie wszystko my podajemy no oprócz bigosu narazie
~~
Asica życzę powrotu do formy

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:39   #2100
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
karenina, wy wychodzicie, a kto zostanie z Andre? czy może on też idzie z wami :P.

Taaaaa...na salse zwlaszcza idzie z nami...

Nie no pewnie, ze nie...moja mama jutro przyjezdza

Cytat:
no to dawaj

Zaraz sie zbiore w sobie i dam...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina ooo będzie cudowny wieczór

Mam nadzieje...

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

witajcie mamusie, mam pytanie do tych mam które już nie karmią - jak odstawiłyście swoje krasnoludki od cyca?

Karenina udanego wieczoru zazdroszczę

Moj niewdziecznik sam nie chcial cyca...

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość

A my dziś spałyśmy do 9.10 czyli wyspana na maxa jestem

Ty sie nawet nie przyznawaj tak bezwstydnie...

Cytat:
Karerinka to Sto lat dla Tżta i udanego wieczorku

Cytat:
Karenina Kamilka nie boi sie łóżeczka, tylko ona od malego nie chciala mi spac i tylko na rekach dalo sie ja uspic i weszlo jej to w nawyk i inaczej nie zasnie, ale musze ja juz przestawic bo inaczej to masakra. Teraz to ja ja klade sobie na kolanach lulam i tak zasupia juz ja tk calkiem nosic nie musze

No to troche to pewnie potrwa, ale czas najwyzszy...

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
myslicie, ze moge juz jej kupowac Monte??? czy to za szybko

Mnie sie lepiej nie pytaj, bo znow burza bedzie...

Jak wyszlismy z domu o 10.30 tak dopiero przed chwila wrocilismy...maly padl, ja wlasnie podjadam cos...i przymierzam zakupione ciuszki...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości