Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 950 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 16:20   #28471
ammmm
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
po pierwszej fotce ewidentnie widać, że przyda im się nawilżenie Mycie OMO lub odżywką, oleje... Zapraszamy do czytania przypiętych wątków bo naprawdę później już nie będzie o co pytać Dla większej motywacji może jeszcze warto obejrzeć dziennik
dodam tylko ze pierwsza fotka jest z wakacji..mega slonce wiec dlatego tez sa bardziej suche
aktualniejsza jest ta druga
jakie mycie OMO????
Stary 2010-11-25, 17:31   #28472
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
jakie mycie OMO????
madalena juz ci napisala zebys przeczytala przypiete wątki. jakbys to zrobiła to nie zadałabyś tego pytania.
albo gdybyś użyła wyszukiwarki.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, moge poprosic o rade?
Odezwalam sie pare razy wczesniej ale pewnie mnie nie kojarzycie. Od ok 3 miesiecy pielegnuje swoje wlosy, czasem uzywam sillikonow ale jak czuje, to zmywam je silikonem, zywam maski, odzywki, kokos, czasem maslo shea. Musialam je podciac bo na koncach mialam okropne pozostalosci po probie bycia blond. No i mam problem z gornymi wlosami, co widac na zdjeciu z tylu. Nie chca sie skreacac a jak je ugniatam, to wydaje mi sie, ze jeszcze bardziej odstaja. Macie jakies pomysly, zeby je wystilizowac, czy po prostu trzeba czekac az odrosna? Kiedys mialam bardzo krecone wlosy a potem sie zaczely prostowac i teraz walcze o nie. (a jakbyscie widzialy typ skretu to prosze komentujcie). dzieki.
A przy okazji, to w british curlies maja chyba swieto Rybiorka, bo jutro na miss jessie jest BOGOF
przyłącze sie do zachwytów
stratujesz (jesli 3 miesiace pielegnacji mozna nadal nazwac startem :P ) z dobrej pozycji, bo twoje włosy nie wymagają jakiegoś nagłego ratowania, są zdrowe, pieknie blyszcza i ladnie sie ukladaja.
czego uzywasz do stylizacji?

(byl podobny skret na forum w okolicach 3 czesci naszego watku, ale na dlugich wlosach, ale teraz za chiny nie moge przypomnieć sobie nicka włascicielki...)

a typ skretu - obstawiam - luzne 3a/2c
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 19:47   #28473
ammmm
Wtajemniczenie

[QUOTE=anoska;23445952]chyba bez zrozumienia czytałaś ten pierwszy post...
zrób to jeszcze raz do tego pigułka, faq

Anoska nie martw sie ze zrozumieniem..chcialam jakies streszczenie..cos w rodzaju pigulki
takie male lenistwo... wiec nie badz od razu zlosliwa

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

[QUOTE=anka.d;23447545]madalena juz ci napisala zebys przeczytala przypiete wątki. jakbys to zrobiła to nie zadałabyś tego pytania.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Anka.d sorrki dziewczyny ale myslalm ze mozna sie na biezaco radzic..kogos ze tak powiem "zywego"
lubie prowadzic konwersacje dlatego pytam na biezaco nie czytam tego co kiedys pisane bylo na forum dokladnie itp.
Stary 2010-11-25, 19:48   #28474
Jennifer85
Zakorzenienie

Wzielam sie za siebie i wlasnie robie kreciolki Pozniej wstawie fotki, jak wloski mi wyschna

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 19:48   #28475
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:

Anoska nie martw sie ze zrozumieniem..chcialam jakies streszczenie..cos w rodzaju pigulki
Ale przecież pigułka już jest, dziewczyny opracowały ją właśnie po to, żeby osoby nowe w tym temacie jak ty i ja nie zdawały w kółko podstawowych pytań. Postaw się na ich miejscu, komu by się chciało pisać to samo kolejnej osobie po raz 485693747328294, skoro mże sama wszystko łatwo znaleźć i przeczytać. I moim zdaniem nie jesteśmy złośliwe

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 19:52   #28476
ammmm
Wtajemniczenie

co do "OMO" jakos mnie nie przekonuje to mycie odzywka...
o czym tu mozna w takim razie dyskutowac bo juz nie wiem....
Stary 2010-11-25, 19:58   #28477
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale OMO a mycie odżywką to dwie różne rzeczy. Ja od paru tygodni stosuję OMO i włosy są ładniejsze. A dyskutować mamy o czym, wątek rozrasta się bardzo szybko. Wymieniamy się radami, opiniami, spostrzeżeniami co jak działa na nasze kręciołki. Tylko trzeba poznać podstawy i zacząć eksperymentować na sobie.

Stary 2010-11-25, 20:00   #28478
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Zwróć uwagę na to, że wiele z nas( w tym ja) myje włosy odżywką. Spróbuj- to nic wielkiego, a chcąc być CG mniej lub bardziej ortodoksyjną, trzeba testować.

Kropcia super włosy!
To samo scoobs, super włoski się zapowiadają(już są, a jak urosną...). Świetną fryzurkę masz, aż mnie skusiło, żeby się tak ściąć...ale chyba nie miałabym odwagi

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 20:03   #28479
ammmm
Wtajemniczenie

ok dziewczyny, w takim razie poczytam sobie suchych informacji w google poprostu a nie na wizazu...nie mam czasu siedziec dlugo na necie dlatego te moje pytania...liczylam tylko na odpowiedz co do olejkow jojoba, oleju kokosowego...dziewczyny prosily o zdj moich wlosow aby cos doradzic..zdj wkleilam a tu dalej odsylanie do innych watkow coz trudno. dam rade pozdrawiam
Stary 2010-11-25, 20:08   #28480
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
ok dziewczyny, w takim razie poczytam sobie suchych informacji w google poprostu a nie na wizazu...nie mam czasu siedziec dlugo na necie dlatego te moje pytania...liczylam tylko na odpowiedz co do olejkow jojoba, oleju kokosowego...dziewczyny prosily o zdj moich wlosow aby cos doradzic..zdj wkleilam a tu dalej odsylanie do innych watkow coz trudno. dam rade pozdrawiam
Właśnie przypięte tematy służą temu aby nie siedzieć za długo i nie czekać na odpowiedzi innych. Jak wyglądałoby to forum gdyby każdej nowej trzeba było wszystko wyjaśniać od podstaw?

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-11-25 o 20:18
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 20:15   #28481
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego, co pamiętam, Lady Madalena Ci odpowiedziała, a zdjęcie drugie jest tak niewyraźne, że nie ma jak doradzić, bardzo mi przykro...Spróbuj wkleić coś lepszego i wypowiem się wtedy.

Postaw się również w naszej sytuacji. Gdy na tym wątku pojawia się 12235484 wizażanka, która pyta o to samo(co jest spisane i odpowiednio sklasyfikowane), można mieć dosyć odpowiadania na te pytania. Przejrzenie FAQ, z interesującymi nas tematami zajmie tylko chwilę(nawet nie trzeba mieć dużo czasu), a oszczędzi wszystkim nam nerwów i offtopu.

Ewelko, co z Twoją grzywką? Opowiadaj. Znam Twój ból co do piór, bo sama ostatnio z długości mam włosów 3 na krzyż...nie wiem, co się dzieje, może jakiś błąd w pielęgnacji...

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/

Edytowane przez solaola
Czas edycji: 2010-11-25 o 20:17
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 20:44   #28482
morrigan1986
Wtajemniczenie

Hmmm, dzisiaj pierwszy raz umyłam włosy nowym szamponem. Babydream się skończył, ale ne przypadł mi do gustu: podrażniał lekko skalp, a włosy były szorstkie i się plątały. Kupiłam szampon dla niemowląt z dax cosmetics, bo tylko to znalazłam w drogerii bez sls i silikonów. Ale nie jestem do niego przekonana. Słabo sie pieni a fale wyjątkowo szybko się rozprostowały, ale tu akurat mogła zawinić też pogoda. Chociaż już podczas suszenia zauważyłam puch. Używała któraś z was tego szmponu? Jakie wrażenia?

Stary 2010-11-25, 20:59   #28483
ammmm
Wtajemniczenie

OK zapoznam sie z lekturą

Edytowane przez ammmm
Czas edycji: 2010-11-25 o 21:06
ammmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 21:11   #28484
Jennifer85
Zakorzenienie

Wiec ja juz po

Stary 2010-11-25, 21:12   #28485
Jennifer85
Zakorzenienie

Co myslicie? Jakies rady?

Stary 2010-11-25, 21:33   #28486
scoobs
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, jestem spowrotem
Dziekuje Wam wszystkim za kompementy, nie spodziewalam sie, ale musze sie przyznac, ze zdjecie jest robione z lampa blyskowa, sama sie wlacza, a jak mi sie uda zrobic bez to nic prawie nie widac. Takze troszeczke przeklamane. No i zdjecie bylo robione pare godzin po umyciu, na drugi dzien to jest cos w stylu "nie wychodz z domu"
Dziekuje Wm rowniez za rady, sprobuje z kokosem, ale mnie sie przetluszczaja wlosy, wiec sprobuje tylko troszeczke na konce, moze nie beda tak odstawac, ale te proste na gorze nie wygladaja glupio?

Edith3f, mialam napisac, ze zmywam slsem, nie silikonem. Ale wlasnie zaczelam sie zastanawiac czy nie ma tam jakis grzeszkow, bo nie znam sie na skladach, szampon nazywa sie BC bonacure ze schwarzkopf, moglabym wrzucic na analizowy? Chyba, ze juz byl gdzies analizowany, to popatrze.

Jesli chodzi o kosmetyki, ktorych uzywam, to ja mieszkam w UK wiec podobnie jak Rybiorek mam dostep do british curlies.
Do mycia stosuje Umberto Gianini zielona, przez pewien czas mylam odzywka co drugi dzien, a potem, jak nadbudowalam silikony to zmywalam sls-em. Ostatnio widze, ze mi sie wlosy bardziej jeszcze przetluszczaja wiec myje na dlugosci odzywka a skalp szamponem dla dzieci Eco Shampoo z Nature Babycare, tez co drugi dzien.
Maski i odzywki, jakie uzywam to: maska z tucumy, odzywka z pestek z dyni (darcy botanicals), curl junkie bs i ds, (ale juz rzadko bo mi sie koncza), ds odzywka z curl harmony bo dostalam probke, curl fix, deep recovery treatment. Jak juz wspomnialam, najpierw uzywam te bez silikonow, a potem zalozmy jak planuje nastepne mycie sls-em to uzywam te silikonowe. Z olejowania to czasem na noc nakladam olejek kokosowy albo maslo shea no i mam jeszcze amle ale na parafinie. Do stylizacji to nie czesto bo mi sie wlsanie przetluszczaja, ale czasem, (dzisiaj tez), cotton curl z TBS albo odzywka bez splukiwania, no i planuje zrobic zell lniany, mialam jedno podejscie no i nie zabardzo, ale sprobuje jeszcze raz.
Jesli chodzi o wyzej wymienione maski i oleje, to nie potrafie powiedziec, co na mnie dziala, szczerze ciezko mi zauwazyc roznice pomiedzy moimi wlosami za wzgledu na kosmetyki, ktore uzylam. Napislam jakis esej chyba, przepraszam jesli jest zbyt chaotycznie, mam nadzieje, ze ma to sens.

Dzieki Wam jeszcze raz dziewczyny!
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 21:35   #28487
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
chyba bez zrozumienia czytałaś ten pierwszy post...
zrób to jeszcze raz do tego pigułka, faq

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
madalena juz ci napisala zebys przeczytala przypiete wątki. jakbys to zrobiła to nie zadałabyś tego pytania.

Anka.d sorrki dziewczyny ale myslalm ze mozna sie na biezaco radzic..kogos ze tak powiem "zywego"
lubie prowadzic konwersacje dlatego pytam na biezaco nie czytam tego co kiedys pisane bylo na forum dokladnie itp.
ten watek jest inny, tutaj dziewczyny opracowywuja streszczenia, listy kosmetykow, pisza artykuly o produktach i skladnikach, to wymaga pracy i wolnego czasu ktorego zadna z nas nie ma za wiele, dlatego mamy FAQ, pigulke i linki do wszystkiego co wazne na poczatku, tam jest cala teoria, chetnie pomagamy ale jak juz ktos probuje teorie wprowadzic w zycie, powiedzmy materialy to baza a watek to baza w uzyciu, tez radze poczytac, ja w ten sposob sie nauczylam naprawde wiele i choc nie jestem ekspertem od analiz skladnikow to potrafie przy zakupie ocenic co kosmetyk zawiera (sls, silikon, pq) i czy go chce czy lepiej nie brac, potem jak juz stosowalam rady (na poczatku bywalo roznie) to pytalam o konkretne rzeczy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 22:09   #28488
oli_lbn
Raczkowanie

Cytat:
masz arcje ze szukanie informacji zajmuj eduzo czasu. ja jako nowa krecona tez nie bardzo mam czas bo jest tego naparwde sporo, nie wiele sie udzielam bo ciagle nei moge sie wyrobic w tych tematach iz dobyc jakiegos dosiwadczenia. ale uwazam ze wszystkie potzrebne informacje, odpowiediz na pytania, ciekawostki i porady naprawde sa łatwo dostepne i dobrze posegregowane! ja te znie mam czasu wszystkich przeczytac dlatego tak powolutku mi to wszystko zjamuje bo jestem na necie co 2 dzien a tu posiedziec trzeb amiec czas
jesli tez czegos szukasz czy cos bys chciala sie dowiedziec to mozemy sprobowac razem szukac, poznawac ten watek o kreconych moze ja pomoge Tobie, a Ty pomozesz mi? a dziewczyny będa spokojne ze nowe probuja sobie radzic same:P
jak cos pisz na pw-razem łatwiej a pozniej mozemy sie dołączac do dziewczyn tutaj mysle
Stary 2010-11-25, 22:17   #28489
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość
niestety posiadam narazie jedno zdjecie i tez malo te wlosy widac na nim
Bardzo ładne włosy

Cytat:
Czesc dziewczyny, moge poprosic o rade?
Odezwalam sie pare razy wczesniej ale pewnie mnie nie kojarzycie. Od ok 3 miesiecy pielegnuje swoje wlosy, czasem uzywam sillikonow ale jak czuje, to zmywam je silikonem, zywam maski, odzywki, kokos, czasem maslo shea. Musialam je podciac bo na koncach mialam okropne pozostalosci po probie bycia blond. No i mam problem z gornymi wlosami, co widac na zdjeciu z tylu. Nie chca sie skreacac a jak je ugniatam, to wydaje mi sie, ze jeszcze bardziej odstaja. Macie jakies pomysly, zeby je wystilizowac, czy po prostu trzeba czekac az odrosna? Kiedys mialam bardzo krecone wlosy a potem sie zaczely prostowac i teraz walcze o nie. (a jakbyscie widzialy typ skretu to prosze komentujcie). dzieki.
A przy okazji, to w british curlies maja chyba swieto Rybiorka, bo jutro na miss jessie jest BOGOF
Pamiętam Cię . Loki są fantastyczne

Kropciu, pracuję w szkole specjalnej (ten dziewięciolatek to dziecko autystyczne ze znacznym upośledzeniem i porażeniem mózgowym, ale siusiać mógł nauczyć się już parę lat temu)
Znów oftopuję, ale musiałam się przywitać. Jestem padnięta. 12 godzin w pracy. W tym dyskoteka z dziećmi i ani chwili nie siedziałam. Miałam wrażenie, że "moje" dziecko przykleiło się do mnie na stałe (nawet do łazienki i pić z panią Basią). Za to go tak kocham

Mam siódemkę uroczych, rozrabiających dzieci (szkolnych).

Przepraszam, któraś pytała o ilość używanego żelu lnianego (zjadło mi niektóre cytowane posty). Z żelem lnianym, jak było mówione, trudno przesadzić. Ja używam naprawdę mnóstwo (kilka razy więcej niż zwykłego żelu). Trudno mi powiedzieć ile. 200 ml mam na tydzień mniej więcej. Więc jak widać nakładam dużo (dużo mi też spada do wanny , albo zje moja kotka). Włosy zawsze po odgnieceniu są miękkie, więc bez obaw nic złego włosom nie będzie

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2010-11-25 o 22:29
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 22:20   #28490
Asica5
Przyczajenie

Mam pytanie do dziewczyn, które farbują włosy. Jaką farbę albo inny specyfik nałożyć żeby były jaśniejsze a nie wysuszone.
Asica5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 22:30   #28491
myszka2020
Zakorzenienie

Nie kupiłam mypy aloesowej bo nie było
Za to kupiłam z nivei balsam do loków i fal
Będę używać jako stylizator, chyba że któraś używała jako odżywkę bez spłukiwania?
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 22:38   #28492
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Będę używać jako stylizator, chyba że któraś używała jako odżywkę bez spłukiwania?
Ja używałam, ale to było jeszcze przed cg. Wydaje mi się, że lepiej użyć odżywki bs, a dopiero potem Nivea. On nawet stoi w sklepach na półkach ze stylizatorami, a nie odżywkami. Wstyd się przyznać, ale myślałam, że ten balsam to odżywka, nie wiem czemu.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 22:48   #28493
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
A czego użyłaś?
Też z początkiem CG miałam takie lekkie fale, teraz zaczyna wyglądać to inaczej i mam nawet 2 korkociągi Będzie tylko lepiej, ale dobrze odżywiaj i pielęgnuj

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ja używałam, ale to było jeszcze przed cg. Wydaje mi się, że lepiej użyć odżywki bs, a dopiero potem Nivea. On nawet stoi w sklepach na półkach ze stylizatorami, a nie odżywkami. Wstyd się przyznać, ale myślałam, że ten balsam to odżywka, nie wiem czemu.
Czyli nie będę kombinować jako odżywki bs
Stary 2010-11-25, 22:51   #28494
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Myślę, że jest potencjał,
ale jak na razie bardziej na ładne fale niż loki
Poza tym proponowałabym Ci je wycieniować troszkę
Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Kupiłam szampon dla niemowląt z dax cosmetics.
Używała któraś z was tego szmponu? Jakie wrażenia?
Nie przypominam sobie żeby ktoś na forum kiedyś pisał że go stosuje
Cytat:
Dziekuje Wm rowniez za rady, sprobuje z kokosem, ale mnie sie przetluszczaja wlosy, wiec sprobuje tylko troszeczke na konce, moze nie beda tak odstawac, ale te proste na gorze nie wygladaja glupio?
Troszeczkę na końce będzie dobrze
Te porste na górze wcale się w oczy nie rzucają , naprawdę (przynajmniej na tych zdjęciach).
Cytat:
Edith3f, mialam napisac, ze zmywam slsem, nie silikonem. Ale wlasnie zaczelam sie zastanawiac czy nie ma tam jakis grzeszkow, bo nie znam sie na skladach, szampon nazywa sie BC bonacure ze schwarzkopf, moglabym wrzucic na analizowy? Chyba, ze juz byl gdzies analizowany, to popatrze.
To wyszukaj przez wyszukiwarkę w wątku analizowym. Jak nie było to wrzuć skład razem z nazwą
Cytat:
Napisane przez Asica5 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które farbują włosy. Jaką farbę albo inny specyfik nałożyć żeby były jaśniejsze a nie wysuszone.
Jeśli chcesz rozjaśnić troszkę włosy ale ich nie zniszczyć to poleciłabym Ci naturalne sposoby np. płukanki z rumianku.

Od siebie mogę Ci polecić też szampon Pollena-Ewa,Eva Natura Zioła Polskie, do włosów blond
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ek.html&next=1
Tylko teraz ma nowe opakowanie.
Jest zgodny z CG.Właśnie mi się kończy i mam wrażenia, że rzeczywiście ciut rozjaśnił mi włosy.
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Nie kupiłam mypy aloesowej bo nie było
Raczej nie

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 23:10   #28495
scoobs
Rozeznanie

Wlasnie tu sie zaczynaja schody, z tym analizowym, czy to to? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447103 i jak tam sie wrzuca? Normalnie odpowiedziec na posta?
Stary 2010-11-25, 23:24   #28496
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie tu sie zaczynaja schody, z tym analizowym, czy to to? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447103 i jak tam sie wrzuca? Normalnie odpowiedziec na posta?
Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych tutaj wrzucamy prośby o analizę ze składem kosmetyku i jego pełną nazwą

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 23:35   #28497
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Scoobs masz po prostu prześliczne włosy Te bardziej proste wcale nie wyglądają źle, całość jest cudowna i taka zdrowa!
Teraz poczekam na większy przypływ gotówki i robię zamówienie z BC, skoro i ty i Rybiorek macie takie cudowne włoski
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 23:51   #28498
scoobs
Rozeznanie

Kurka Paulina, dziekuje. No to moze nie bede sie przejmowac tymi prostymi na gorze, ale sprobuje ten kokosek.

Lady Madalena, dzieki za link. Wstawie tam moj szampon, bo przeszukalam i sa te szampony ale dla suchych wlosow a moj jest dla tlustych skalpow. Ale widze, ze Polyquaternium-10 jest tak jak silikon, wiecie moze jak to sie zmywa? Powinnam znalezc inny szampom sls-wy?

A jeszcze zapomnialam dodac, ze odzywke bananowa z TBS tez uzywam i je ugniatam mikrofibra, ale niestety po umyciu jak sa bardzo mokre to musze je przeczesac, zeby przedzialek zrobic, no chyba, ze myje pod prysznicem, to czesze tylko z odzywka a potem tylko splukuje. A jak myje nad wanna i po splukaniu ugniote bez rozczesania ich w dol to mam balagan na glowie straszny

No i przeszukalam jeszcze te watki i znalazlam analize mojego delikatnego szamponu eco shampoo i okazuje sie, ze wcale nie jest taki delikatny... A myje ktoras wlosy szamponami z TBS, ktore sa bez parabenow i sls-ow?

Edytowane przez scoobs
Czas edycji: 2010-11-26 o 00:06
Stary 2010-11-26, 08:39   #28499
gumecka
Raczkowanie

ello

wczoraj umylam wlosy szamponem babydream, powiem wam,ze fajnie,takie leciutkie sa, niestety z odzywek nic nie udalo mi sie dorwac ale dzis wpadne do lepiej zaopatrzonego sklepu
no niestety po nocy musialam sie wspomoc zelem ale efekt jest bo koledzy w pracy pytaja czy krece wlosy rano hehehe, poki co to fale ale bedziemy dazyc do skretow
gumecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:56   #28500
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość
ello

wczoraj umylam wlosy szamponem babydream, powiem wam,ze fajnie,takie leciutkie sa, niestety z odzywek nic nie udalo mi sie dorwac ale dzis wpadne do lepiej zaopatrzonego sklepu
no niestety po nocy musialam sie wspomoc zelem ale efekt jest bo koledzy w pracy pytaja czy krece wlosy rano hehehe, poki co to fale ale bedziemy dazyc do skretow
Czyli są na świecie jeszcze spostrzegawczy mężczyźni
Rano ja też zawsze muszę się żelem wspomóc, choć i tak nie wyglądają tak ładnie jak zeszłego dnia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości