Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg- cd. ZAPRASZAM! - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 18:08   #151
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg- cd. ZAPRASZAM!

Cytat:
Napisane przez milusia1991 Pokaż wiadomość
Nie wiem... kurczę chciałabym powrócic do moich 46 kilo. Miałam 45 w udzie a teraz jest 46 i ten cm. robi różnice uwierzcie.
Oj z tymi udami też tak mam. Wystarczy,że spojrzę i już widzę,że przytyły pewnie do 52cm., idę po centymetr i a jak-52cm. jak w mordę strzelił A jak mam 51cm. to od razu wyglądają smuklej. Chore bo tylko 1cm., ale zawsze dostrzegę różnicę :P

Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość
ja dzisiaj dosc dietkowo, ale nadal len jestem okrutny...
przyjda swieta to faktycznie bedziemy musialy sie pilnowac bo znowu sie masy dowali
A ja się świąt nie boję bo i tak zazwyczaj nic wcisnę w siebie więcej niż na co dzień, więc małe porcje, wszystkiego po trochu i jest dobrze

Cytat:
Napisane przez loliteczka235 Pokaż wiadomość
Może i napewno jest problem moze to taka ucieczka aby w oczach tego jedynego byc idealna sama juz nie wiem... wiem tyle że naprawde dziękuje wam za troske , ale to nie ma sie co rpzejmować ;*

Jak minoł wam dzien?
To chyba jednak nie jest ten jedyny. Jakby mój tż widział,że jem dziennie jeden jogurt albo piję kawę na śniadanie to prędko wybiłby mi to z głowy i pomógł wrócić do normalności. A jeśli on nie widzi, że się głodzisz, zapewne masz anoreksję + niedowagę,a Ty nadal czujesz się grubo w jego oczach to sorry,ale dla mnie toksycznością wieje na kilometr.
I nie odbieraj naszych postów jako ataku My chcemy Ci pomóc bo sama nie dostrzegasz co się dzieje.
Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
Dziewczynki teraz chwila dla Agnieszki - uwage ekhm chwale się : Po 18 zjadłam ostatni posiłek, nie myślę w ogóle o jedzeniu, i szczerze powiem ,że nawet nie czuję głodu. i uwagaaaa... od poniedziałku nie ruszyłam słodyczy
Brawo!

Cindy90 a dla mnie Twój link do głosowania na Welli nie działa :P

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość

tak to jest jak czlowiek raz na rok sie ruszyi cos ze sobą zrobi, wstyd. Cwiczylam i mam chyba skurcza w lydce, juz drugi dzien sama nie wiem co to, zakwas by tak nie bolał. Trzeba sie porozciagac!
Masakra, ja niedawno dwa dni miałam zakwasy na brzuchu od kaszlania. To jest dopiero wstyd i wiocha
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 20:53   #152
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

No to jak nie działa to wpiszcie po prostu https://wizaz.pl/akcje/wellaflex.pl/widok-372196
Tam są 2 moje zdjęcia.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Co do mnie to widzę, że tyję.. to wszystko przez tą chorobę.. jem wszystko, nawet słodycze i już mi na boczki siada. Jutro na uczelnie idę, więc zacznę się już ograniczać z jedzeniem, bo chyba już mi się trochę poprawiło...? Zjem lekkie śniadanie, obiad i lekką kolację... taki jest plan, ale najgorzej jest zacząć go wykonywać... ale nie wiem czy to już powinnam zacząć czy poczekać aż się całkowicie wyleczę czyli tak do pon? co sądzicie?
Ja zaczynam wpadać w jakąś obsesje... nie chcę być gruba, anorektyczką też nie, ale strasznie nie chcę być gruba. Jak miałam te 54kg to tak fajnie wyglądałam, a teraz znów 56 i to widać niestety :/ Od pon do diety dodam ruch chciałabym osiągnąć swój cel do 22grudnia czyli 6kg w dół. Dam radę?

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 20:55   #153
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cindy90 Pokaż wiadomość
No to jak nie działa to wpiszcie po prostu https://wizaz.pl/akcje/wellaflex.pl/widok-372196
Tam są 2 moje zdjęcia.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Co do mnie to widzę, że tyję.. to wszystko przez tą chorobę.. jem wszystko, nawet słodycze i już mi na boczki siada. Jutro na uczelnie idę, więc zacznę się już ograniczać z jedzeniem, bo chyba już mi się trochę poprawiło...? Zjem lekkie śniadanie, obiad i lekką kolację... taki jest plan, ale najgorzej jest zacząć go wykonywać... ale nie wiem czy to już powinnam zacząć czy poczekać aż się całkowicie wyleczę czyli tak do pon? co sądzicie?
Ja zaczynam wpadać w jakąś obsesje... nie chcę być gruba, anorektyczką też nie, ale strasznie nie chcę być gruba. Jak miałam te 54kg to tak fajnie wyglądałam, a teraz znów 56 i to widać niestety :/ Od pon do diety dodam ruch chciałabym osiągnąć swój cel do 22grudnia czyli 6kg w dół. Dam radę?
uf udalo mi sie! sliczne masz wlosy ocenione
hym jak bedziesz sie ograniczac i dolaczysz ruch to wydaje mi sie, ze jest to mozliwe ale wystarczyloby juz 4 zeby sie dobrze czuc nie?
ja bym tez chciala tak do swiat z 4kg zrzucic przynajmniej...

monia to zazdroszcze! chociaz moze mi sie zoladek skurczy na tyle, zeby cyrkow nie miec bo wigilie spedzam u babci a to wiadomo jak z babciami jest
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 21:14   #154
tuskaaa
Raczkowanie

Ja cem schudnąć ;/ Teraz waże 65 przy wzroście 175 więc jestem klusek ;/ Ale się smieje bo nie utonę bo mam oponkę

Mój cel to 55 kg i mniejszy brzusio ;/

Edytowane przez tuskaaa
Czas edycji: 2010-11-25 o 21:16
tuskaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 21:18   #155
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

dimiti no 4 by niby wystarczyło, ale ja tak dążę do tego 50 kg To bym wtedy spełniła moje największe marzenie od paru lat
tuskaa, witamy zapraszamy

Stary 2010-11-25, 21:32   #156
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Cytat:
Ja tam zawsze czuję się brzydsza, gorsza, grubsza, mniej inteligentna... choć w głębi wiem, że jest inaczej, ale co poradzę?

Agnesuk, nie mów tak bo Cię nawiedzę serio mówię, choćby na weekend
Ło ho ho Agusia poszalała nie je po 18 ani słodyczy miłej pracy bejb.
Ja chwilowo jem słodycze, bo mój bro dostał paczkę na święta i się dzieli. Wczoraj zjadłam 2 rafaello i 3 ptasie mleczka z milki to i tak mało jak na mnie. A wiecie, że ja przez 3 miesiące nie jadłam słodyczy
Śniadanie: jajecznica z 2 jaj, mała cebula, 1 plaster szynki + zielona herbata z cytrynką
Cindy - nie wpadamy w doły
pewnie!przylatuj!

mmmm ptasie mleczko z milki
3 miesiące bez słodyczy? Podziwiam Cię ,że dałaś tyle radę! ja jestem ciekawa jak Ja sobie poradzę. Na razie jest dobrze, w ogóle mnie nie ciągnie
zrobiłaś mi smaka na takie śniadanko

Dziękuje za te gromkie brawa

Ewelka - no kocham słodycze, nie będę ukrywać ale bez nich też mi się dobrze żyje. Co mnie bardzo cieszy

Oldzia - nawet jeśli to 0,5kg to jak mobilizuje, nie?

A co do Milusi - zgadzam się w 100% z Natixem Milusia dostajesz chwilowe zwolnienie z wizażu Żyj kochana!A
Winyl - nic nie wyszło z nimfomańskiego wieczoru - zanim przyszedł TŻ z pracy ja już smacznie spałam padłam ze zmęczenia haha!
Adusia - taka przejażdżka rowerkiem dobrze rzecz. Możesz spalać kalorie a przy okazji spędzać czas z TŻem
Psyhe - czekamy na relacje!

Ja dzisiaj dietetycznie o!
prace zaczęłam o 8. śniadanie o 10 - kanapka z szynką, odrobina majonezu, sałata, rzodkiewka, ogórek -( dzieło TŻa, wstał rano i zrobił mi kanapaki) + kawa z mlekiem.
12.00 - kanapka taka sama jak rano + gruszka i biała herbata bez cukru.
15.00 - jabłko i gruszka.
Wróciłam do domu, poszłam na zakupy i kupiłam sweter, kurtkę, szalik i rękawiczki .. brrrr.
przed 20 - pół torebki ryżu z jajkami i sosem zrobione na patelki na łyżce masła + sałatka z kapusty pekińskiej, ogórka, pomidora i rzodkiewki wymieszane z serkiem chrzanowym pycha!! na koniec soczek multiwitamina.
mój dzień

witamy

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2010-11-25 o 21:34
agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 21:38   #157
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chcesz zdrowo chudnąć to 6kg. w 3 tygodnie to za dużo
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 21:52   #158
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

mooonia, no prawie 4 tygodnie
agnesuk, no to wpadam, kiedy masz czas :P żartuje teraz nie mam kasy an wyjazdy :P
słodyczy nie jadłam, ale zdarzał się fast food, alkohol... to też ma kalorie :/ i niestety nie schudłam nigdy ile chciałam
ahhh bo życie mnie dołuje :/
ide spac

Stary 2010-11-25, 22:30   #159
zooska
Zakorzenienie

Łiii już się czuję lepiej i taaka pełna energii, wróciłam z fitness'u ;p płaski brzuszek a jak! Taaak mięśnie czuję
A udko rzeczywiście, jak przytyje choć 1 cm to od razu to widać i spodnie ciężej wchodza, a też macie tak, że jak zjecie za dużo jednego dnia to jak staniecie pod wieczór przed lustrem to już widzicie różnice? Bo ja tak mam:O!!!

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 22:36   #160
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
mooonia, no prawie 4 tygodnie
agnesuk, no to wpadam, kiedy masz czas :P żartuje teraz nie mam kasy an wyjazdy :P
słodyczy nie jadłam, ale zdarzał się fast food, alkohol... to też ma kalorie :/ i niestety nie schudłam nigdy ile chciałam
ahhh bo życie mnie dołuje :/
ide spac
a no weekend sie zbliza hihih zbieraj i przylatuj
oj taaak alkohol to tez ma troche tych kalorii
jeszcze schudniesz, zobaczysz ze Ci sie uda

Ja to codziennie widze,ze moje udo jest grubsze
lece do lozka, bo kregoslupa nie czuje. 8 godz w pracy stalam w miejscu.
odezwe sie po pracy, dobranoc

Stary 2010-11-25, 22:39   #161
aniabaniaa
Zakorzenienie

halo!
Jak tam wieczorek mija? u mnie bosssko TŻ zjawił się po mnie. zgarnął mnie z uczelni i kupił mi taaaką ogromną milkę z okazji dnia pluszowego misia (? WTF xD) wiem, wiem, to bardzo infantylnie słodkie ;p ale tak mnie to rozczuliło;D oczywiście tej czekolady było 300 g i już ich nie ma;] zżarliśmy ją;p
podsumowując: wieczór był mocno nimfomański . szkoda że już się skończył
macie jakieś plany na weekend? hm... ja bym gdzieś poszła, na jakąś wódkę, ale kompletnie nie wiem w co się ubrać?;/ jak uczesać, skoro nie prostuję włosów?;/ bez sensu ;p od jakiegoś czasu wolę siedzenie na domówkach/ [pijane] karaoke ze znajomymi i w ogóle zero lansu ;p i instynkty macierzyńskie się pojawiają, ajej. coś ze mną nie tak ;p

a na dworze tak zimno już! matko jedyna. myślę nad kupieniem sobie tandetnych śniegowców z all. he.. trochę wiocha,co. ale w tamtym roku chodziłam w butach zamszowych... never ever

Psyhe,co to za wiadomość? jesteś w ciąży?

Winyl! prostownicę zabrałam, bo mnie wk**wiła z rana ;p jak cwaniaczy,to niech za karę wygląda jak pasztet

Ewelka! to jak,zabiłaś wczoraj celulu?

Monia! zakwasy od kaszlania?!

Tuskaa, witamy

Acha! co do Milusi, to też zgadzam się z Natix Milusia!albo nabierzesz dystansu do tego wszystkiego,albo masz od nas bana na swój wątek!) żartuję sobie kochana ale uważaj na siebie

Zoooska hehe... takiej różnicy nie widać;p ale oczywiście MY oceniając same siebie - "widzimy" i czujemy ;p to głupie.jesteśmy swoimi najbardziej krytycznymi komentatorami;/

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 23:15   #162
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
dimiti no 4 by niby wystarczyło, ale ja tak dążę do tego 50 kg To bym wtedy spełniła moje największe marzenie od paru lat
tuskaa, witamy zapraszamy
no ja wiem, ale jeszcze troche czasu masz
najwazniejsze zeby zdrowa chudnac i zeby efektu jojo nie bylo
Stary 2010-11-26, 05:39   #163
milusia1991
Rozeznanie

o co wam chodzi... ?

mie chcecie mnie tu? co to za głupi pomysł zebym sobie poszła ....
Stary 2010-11-26, 07:39   #164
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
o co wam chodzi... ?

Ej durniu! ** no co Ty ,to chodziło o to,że baaardzo przejmujesz się dietą! i że powinnaś się cieszyć świetnym wyglądem,a nie stale zadręczać się, przejmować
Przecież waga ma to do siebie,że nie stoi w miejscu jednego dnia masz kilka gram w dół, innego - w górę
A Ty piszesz takie smutne posty po zjedzeniu czegoś martwimy się o Ciebie!

ej śnieg pada

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:12   #165
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
o co wam chodzi... ?

no oszalała! no coś Ty kochana
Ania ma racja, za bardzo się przejmujesz waga..

Ania - Ty zboczeńcu! Ja to też bym gdzieś poszła na weekend... może do clubu potańczyć? hmmm zobacze

Na razie idę kończyć się ogarniać. TŻ wstał i znowu robi mi kanapki
No nic napisze po pracy. miłego dnia

Stary 2010-11-26, 08:17   #166
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny Zaczynamy nowy wątek. Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg. cd! A więc podawajcie w pierwszym poście waszą wagę i wasz cel i wzrost

https://spreadsheets.google.com/ccc?...IF&hl=en#gid=0

NICK-------- WAGA--- CEL----- WZROST
milusia1991 ---47------- 45------- 165
aniabaniaa-----57-------56--------176
Cindy90-------56--------50--------166
agnesuk-------55--------50--------165
winyl----------61--------52--------165
psyhe666-----47---------41--------158
dimiti---------65---------60--------172
moooniaaaa
esolinka-------62---------58--------173
zooska--------59---------55--------179
Ewelka
bita smietana-63---------58--------175
adusia1554---63---------58--------168
nulka2509----54--------49--------167
moniq--------62---------55--------172

przepraszam jak kogoś zapomniałam a zapomniałam na pewno bo tylko tak szybko szybko napiszcie i wpisze buźka dziewczyny. NOWY WĄTEK NOWA SIŁA

popraw mnie prosze na 174cm

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:51   #167
Natix
Zadomowienie

Milusia powinnaś być moderatorem tego wątku ale już na luźnym U a nie na R! To tylko kwestia troski o Ciebie

Stwierdziłam, że teraz będę na U, a od Nowego Roku zacznę porządne R.
U jest straszne! Najgorsze, co może być to utrzymać wagę jedząc w miarę normalnie.
Natix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:02   #168
moncheeri_m
Raczkowanie

dziewczyny mogę sie przyłączyć? mam 164cm waze 54kg chcę schudnąć do 49 nie wiem czy sie uda nigdy się nie udało... mój cel to studniówka na początku stycznia
moncheeri_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 12:40   #169
bita smietana
Zakorzenienie

Ile Wy piszecie

Dzięki za porady odnośnie pęcherza, bo ta woda z cytryna serio serio pomaga. Ania- jesli będę miała kolejny atak bólu, to pójdę do lekarza, tylko nie mam kiedy za bardzo

I zostałam lauretką konkursu garniera Mam dostać jakieś szampony czy inne tego typu

Wiecie co, u mnie nawet nieźle z dietą, trzymam się jak mogę, tylko ostatnio leci wino prawie co wieczór i to mi wszystko zaburza Do tego kilka dni temu mialam koszmarną ochotę na pizzę no i zjadłam pół, na szczęście była okropna. Bez sensu, załamać dietę dla niesmacznej pizzy

Milusia, jak to nie chcemy Cię, jesteś wątkowym przodownikiem pracy, schudłaś chyba najwięcej i za nic Cię nie wypuszczamy

Cindy biedactwo, jedz więcej... W sumie Twój przykład- z omdleniem przez niejedzenie śniadań i kolacji jest najlepszym przykładem dla loliteczki...

mam straszna ochotę iść na lodowisko, ale w ogóle nie potrafię jeździć A jak u Was, jeździcie na łyżwach, nartach? Ja w tym roku chcę się nauczyć

dimiti, cindy, jakie Wy jeseście ładneee Ogólnie na wizażu jest tyle ładnych kobietek, że za każdym razem wypominam sobie, że jestem zapuszczona, nie dbam o siebie i powinnam zbierać pieniądze na operację nosa
bita smietana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 13:42   #170
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moncheeri_m Pokaż wiadomość
dziewczyny mogę sie przyłączyć? mam 164cm waze 54kg chcę schudnąć do 49 nie wiem czy sie uda nigdy się nie udało... mój cel to studniówka na początku stycznia
witamy! milo nam, ze mamy kolejna chetna do grupowego odchudzania!
to stycznia duzo czasu takze spokojnie sie uda

BŚ dziekujemy
Ty przestan wymyslac bo pewno do glowy sobie ubzdurasz polowe rzeczy tak jak ja!
tez myslalam nad operacja nosa zeby zmniejszyc, ale jak zobaczylam pare zdjec gdzie nie wyszla operacja to mi sie odechcialo takze nic sobie nie wymyslac kobiety na sile wymyslaja kompleksy a w rzeczywistosci jest o wiele lepiej niz im sie wydaje
Stary 2010-11-26, 14:15   #171
adusia1554
Rozeznanie

Widze dziewczyny ze nie ma to jak niska samoocena. Ja tez tak miałam najbardziej jezeli chodzi o boczki i cellulit. Miałam tak dopoki nie poznalam mojego TŻta kochanego. Zaczelam mu mowic zobacz jaki mam cellulit, jakie boczki itd. Potem on zaczal mi pokazywac dziewczyny naprawde fajnie, chude w moich oczach i mowil zobacz on jest mlodsza od ciebie o jaies 3 lata a jaki ma cellulit a zobacz ta dziewczynke ma moze 15lat a wyglada jak babcia-pomarszczona od solarium potem sama zaczelam obserwowac dziewczyny najlepiej latem gdy porozbierane i wiecie co skonczylam 22 lata i nie mam juz kompleksow to prawda chce schudnac ale po to zeby sie lepiej czuc, zdrowiej sie odzywiac i we wszystkich ciuchach fajnie wygladac, np w biodrowkach, bo ja biodrowek nie ubiore bo widze ze cos tam za duzo jest, ale wczoraj bylam opiekunem na dyskotece w gimnazjum(moj tata jest nauczycielem, ja ukonczylam sobie kurs pedagogiczny jak skonczylam 18lat i teraz dorabiam to na dyskotekach, to na wycieczkach) i na tej dyskotece dziewczyny ktore maja 13-15lat zachowuja sie gorzej jak chlopcy w tym wieku, a poubierane sa tak ze wlosy sie jeza poprostu, a jedna para z kl. 2 gim o malo co nie bzyknela sie na tym parkiecie mowie wam tragedia. Ech ta dzisiejsza mlodziez

Milusia Ty to chyba chcesz :rózga:
Jak my mozemy Ciebie tu nie chciec. My chcemy tylko zebys sie za mocno nie wysuszyla bo zostanie z Ciebie skórka i kości

Edytowane przez adusia1554
Czas edycji: 2010-11-26 o 14:20
adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:33   #172
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
To chyba jednak nie jest ten jedyny. Jakby mój tż widział,że jem dziennie jeden jogurt albo piję kawę na śniadanie to prędko wybiłby mi to z głowy i pomógł wrócić do normalności
moj tak samo on teraz sie boi ze za duzo schudne itp. Ale widzi ze mam do tego zdrowe podejscie. W weekend mam wolna chate, idziemy do kumpla na urodziny a w niedziele chyba sobie zrobimy dietetyczna tortille

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Masakra, ja niedawno dwa dni miałam zakwasy na brzuchu od kaszlania. To jest dopiero wstyd i wiocha
haha kiedys tez tak mialam

Cytat:
to niedobrze ze masz takie mysli
po co Ci az 6 kg w tak krotkim czasie? nie wierze w to. Za szybko. Musialabys intensywnie cwiczyc zeby zgubic tluszcz, dieta Ci sie nie uda. Mozesz stracic 3 kg, to bardzo realne A poza tym, nawet przy tej wadze, jak ubierzesz cos dopasowanego do Twojej sylwetki, co ukryje np brzuszek i tak bedziesz swietnie wygladac

dziewczyny odchudzajmy sie rozsadnie, zdrowo, wtedy na stale tracimy wage

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
halo!
Jak tam wieczorek mija? u mnie bosssko TŻ zjawił się po mnie. zgarnął mnie z uczelni i kupił mi taaaką ogromną milkę z okazji dnia pluszowego misia (? WTF xD) wiem, wiem, to bardzo infantylnie słodkie ;p ale tak mnie to rozczuliło;D
slyszalam o tym dniu Misia, my tak do siebie gadamy z TŻ, wymasowalam go i zaglaskalam
Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
macie jakieś plany na weekend? hm... ja bym gdzieś poszła, na jakąś wódkę, ale kompletnie nie wiem w co się ubrać?;/ jak uczesać, skoro nie prostuję włosów?;/ bez sensu ;p od jakiegoś czasu wolę siedzenie na domówkach/ [pijane] karaoke ze znajomymi i w ogóle zero lansu ;p i instynkty macierzyńskie się pojawiają, ajej. coś ze mną nie tak ;p
wodka
ja jutro ide na urodziny z TZ, sami fajni znajomi
a domowki są najlepsze!

cellulitu jeszcze nie zabilam

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
Dzięki za porady odnośnie pęcherza, bo ta woda z cytryna serio serio pomaga. Ania- jesli będę miała kolejny atak bólu, to pójdę do lekarza, tylko nie mam kiedy za bardzo
kazdy lekarz Cipowie, ze to kobieca przypadlosc ale jak odpowiednio sie o to zadba, nie bedzie powracac. Ewentualnie mozna brac tabletki z zurawina (bralam) pomagaja

Cytat:
mam straszna ochotę iść na lodowisko, ale w ogóle nie potrafię jeździć A jak u Was, jeździcie na łyżwach, nartach? Ja w tym roku chcę się nauczyć
hahahahahaha narty
bylam 2 lata temuz siostra, szwagrem i TZ, ale byla jazda. Zaznaczam ze to byl moj pierwszy raz. Bylo super mozna sie nauczyc, to proste. ja nie umialam hamowac wieć pupa bolala. Nigdy nie mialam takich zakwasow na ciele! Uwielbiam snieg ale tylko w gorach! A ze do gor mam 60 km, napewno w tym roku sie wybiore, warto!
na lyzwach ten nie umiem, ale przez kilkanascie minut TZ trzyma za reke, potem sobie smigam nie boj sie, to super sprawa!

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez tuskaaa Pokaż wiadomość
Ja cem schudnąć ;/ Teraz waże 65 przy wzroście 175 więc jestem klusek ;/ Ale się smieje bo nie utonę bo mam oponkę

Mój cel to 55 kg i mniejszy brzusio ;/
chcesz sie dopisac do naszej tabelki?
Stary 2010-11-26, 14:49   #173
Ameera
Raczkowanie

Witajcie
Czy można się jeszcze dołączyć?
Mierzę 171cm, a waga po wakacjach podskoczyła o (zgrozo) 6kg ;/
Moja budowa sprawia, że wyglądam komicznie, tłuszczyk rozkłada się poprostu nieładnie....
Od teraz zaczynam odchudzanie
z wagi 57 (coś koło tego) pragnę zrzucić do 50kg, czyli mojej naturalnej wagi
Od jutra zaczynam 100 dni bez słodyczy, dodatkowo wprowadzam stałe godziny posiłków
Nie, nie jestem jedną z tych, której podobają się figury anorektyczek, choć moja waga może Wam tak zasugerować. Chcę jednynie zrzucić 6kg, które przybrałam z powodu niesamowitego obżarstwa i powrócić do mej starej wagi, która była idealna przy moim typie figury

Mogę na Was liczyć?
pozdrawiam
Ameera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:53   #174
bita smietana
Zakorzenienie

dimiti, ja się boje po ostatnich historiach z tą szwedką, która przyjachała na plastyke do PL... W ogóle przeglądałam Twojego bloga- rewelacja, straaasznie dużo fajnych informacji, zgłoszę się do Ciebie po poradę jak się malować

adusia1554 mój też mi mówi, że jest ok, ale ja wiem lepiej

ewelka, też mam góry strasznie blisko, tylko jakoś nigdy motywacji nie było, ale w tym roku nie dam się i sie nauczę planuję łyżwy w ten weekend, kiedyś trochę jeździłam, ale to było daaaawno i nieprawda

tuskaa, jesteś pewna, że chcesz zejść aż do 55? Bo w sumie mamy taki sam wzrost, też startowałam od 65, mam 63 i nadal kluska jestem ale chcę zejść do 58 tylko, no, może 57.
Stary 2010-11-26, 15:05   #175
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez Ameera Pokaż wiadomość
Witajcie
Moja budowa sprawia, że wyglądam komicznie, tłuszczyk rozkłada się poprostu nieładnie....
Od jutra zaczynam 100 dni bez słodyczy, dodatkowo wprowadzam stałe godziny posiłków
Nie, nie jestem jedną z tych, której podobają się figury anorektyczek, choć moja waga może Wam tak zasugerować. Chcę jednynie zrzucić 6kg, które przybrałam z powodu niesamowitego obżarstwa i powrócić do mej starej wagi, która była idealna przy moim typie figury

Mogę na Was liczyć?
pozdrawiam
witamy no waga do wzrostu moze wydaje sie niska, ale zalezy od figury. Moze podaj swoje wymiary? latwiej zobaczyc roznice
dopisze Cię do tabelki

https://spreadsheets.google.com/ccc?...IF&hl=en#gid=0

Cytat:

ewelka, też mam góry strasznie blisko, tylko jakoś nigdy motywacji nie było, ale w tym roku nie dam się i sie nauczę planuję łyżwy w ten weekend, kiedyś trochę jeździłam, ale to było daaaawno i nieprawda
no to sie nie przejmuj! No i super, tym bardziej ze masz blisko. jako dziecko jeździlam na rolkach, potem w szkole pojedyncze wycieczki na lyzwy, to nic trudnego a jaka frajda motywacja w gory? no cos Ty mnie tylko prawy finansowe ograniczaja

Edytowane przez _Ewelka___
Czas edycji: 2010-11-26 o 15:07
_Ewelka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:07   #176
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Widze dziewczyny ze nie ma to jak niska samoocena. Ja tez tak miałam najbardziej jezeli chodzi o boczki i cellulit. Miałam tak dopoki nie poznalam mojego TŻta kochanego. Zaczelam mu mowic zobacz jaki mam cellulit, jakie boczki itd. Potem on zaczal mi pokazywac dziewczyny naprawde fajnie, chude w moich oczach i mowil zobacz on jest mlodsza od ciebie o jaies 3 lata a jaki ma cellulit a zobacz ta dziewczynke ma moze 15lat a wyglada jak babcia-pomarszczona od solarium potem sama zaczelam obserwowac dziewczyny najlepiej latem gdy porozbierane i wiecie co skonczylam 22 lata i nie mam juz kompleksow to prawda chce schudnac ale po to zeby sie lepiej czuc, zdrowiej sie odzywiac i we wszystkich ciuchach fajnie wygladac, np w biodrowkach, bo ja biodrowek nie ubiore bo widze ze cos tam za duzo jest, ale wczoraj bylam opiekunem na dyskotece w gimnazjum(moj tata jest nauczycielem, ja ukonczylam sobie kurs pedagogiczny jak skonczylam 18lat i teraz dorabiam to na dyskotekach, to na wycieczkach) i na tej dyskotece dziewczyny ktore maja 13-15lat zachowuja sie gorzej jak chlopcy w tym wieku, a poubierane sa tak ze wlosy sie jeza poprostu, a jedna para z kl. 2 gim o malo co nie bzyknela sie na tym parkiecie mowie wam tragedia. Ech ta dzisiejsza mlodziez

Milusia Ty to chyba chcesz :rózga:
Jak my mozemy Ciebie tu nie chciec. My chcemy tylko zebys sie za mocno nie wysuszyla bo zostanie z Ciebie skórka i kości
oj daj spokoj..to co sie teraz dzieje to przeraza...moja mama uczy w podstawowce to ostatnio ponoc tak sie "lizaly" dzieci, ze normalnie sie slabo robi... ja nie wiem czy oni wczesniej dojrzewaja czy takie zachowania jak z filmow sa cool? porazka normalnie...
kiedys szlam tez akurat z uczelni i przede mna byly 2 gimnazjalistki- makijaz czarny, brzuch na wierzchu, papieros i takie przeklenstwa, ze ja chyba przez miesiac nie uzywam tylu ile one podczas tych 5-10 min
Cytat:
Napisane przez Ameera Pokaż wiadomość
Witajcie

Mogę na Was liczyć?
pozdrawiam
witamy!
pewnie
mozesz

Cytat:
dimiti, ja się boje po ostatnich historiach z tą szwedką, która przyjachała na plastyke do PL... W ogóle przeglądałam Twojego bloga- rewelacja, straaasznie dużo fajnych informacji, zgłoszę się do Ciebie po poradę jak się malować
heh lepiej nie kombinowac bo wiesz, ze pozniej moze sie to zle skonczyc albo ci sie nie spodoba i co wtedy?
dzieki w sumie nie mam za duzo czasu na tego bloga i nie za czesto pisze, ale moze bedzie lepiej
nie ma sprawy! chetnie pomoge!
Stary 2010-11-26, 15:12   #177
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez moncheeri_m Pokaż wiadomość
moze az tyle nie potrzebujesz?
podaj swoje wymiary

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość
oj daj spokoj..to co sie teraz dzieje to przeraza...moja mama uczy w podstawowce to ostatnio ponoc tak sie "lizaly" dzieci, ze normalnie sie slabo robi... ja nie wiem czy oni wczesniej dojrzewaja czy takie zachowania jak z filmow sa cool? porazka normalnie...
kiedys szlam tez akurat z uczelni i przede mna byly 2 gimnazjalistki- makijaz czarny, brzuch na wierzchu, papieros i takie przeklenstwa, ze ja chyba przez miesiac nie uzywam tylu ile one podczas tych 5-10 min
oj szkoda gadac, moj kuzyn ma 12 lat, praktycznie go wychowalam, mowil na mnie niania, spedzalam z nim mnostwo czasu, kazde wakacje.A teraz...ma za soba pierwsze wagary, pil alkohol, mam nadzieje ze to jeden wyskok. Nadal mowie na niego "misiek" ale on juz dojrzewa bo i dziewczyny mu w glowie ale tu akurat wina rodzicow jest, niestety...

ja w tym wieku mialam jakies tam milosci, ale platonicznie, bylam jeszcze dzieckiem.
Stary 2010-11-26, 15:30   #178
Ameera
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny
Myślę, że o wiele łatwie będzie mi wrócić do 'starej' wagi z Wami

Niestety nie znam swoich obecnych wymiarów, może i lepiej ;P
Moim mankamentem są szerokie biodra, przy wąziutkiej talii, dlatego też zaczęłam przypominać wyglądem kaczuszkę W ogóle dół mam taki masywniejszy, szczególnie teraz - po przytyciu.
Jak tylko poznam swoje wymiary, to podam (bo na pewno się zmieniły po tuczących wakacjach i jesieni :P)
To trzymam kciuki
Damy radę

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

a co do dzieci.. to jest jakaś tragedia. Kiedy ja chodziłam do gimnazjum, nie było takich rewii mody, picia itd. To jest straszne. Dziewczyny mające po 14, 15 lat stylizują się na stare-maleńkie, wyglądają wulgranie i przesadnie. Doświadczenia mają już przeróżne i zatraciły podstawową hierarchię wartości. Chłopcy zaczynają pić, ćpać i robić inne, niemieszczące się w głowie rzeczy. Zauważyłam, że z postępem czasu jest coraz gorzej.

Edytowane przez Ameera
Czas edycji: 2010-11-26 o 15:31
Ameera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:35   #179
dimiti
Zakorzenienie

Ewelka czasami wina rodzicow, czasami tez rowiesnikow a czasami samego dziecka bo znam takie osoby, ktore udaja kogos innego albo tez sa takie podatne na wplywy innych... :/ ale te filmy wszystkie, ta muzyka, gry itd nawet bajki! sa takie oblesne, glupie i wogole, ze dziwie sie, ze niektorzy nie reaguja jak dziecko gra czy oglada cos takiego:/

dziecko mojej kuzynki (na szczescie mieszkaja daleko!) potrafil sie rozebrac calkowicie i biegac po szkole tak bo nauczycielka na niego uwagi nie zwrocila! mial wtedy z 7 lat...
innym razem wyskoczyl do mnie na pogrzebie wujka, zebym sie rozbierala bo on sie bedzie ze mna seksil...
itp teksty byly- a moja ciotka sie smiala jaki on zabawny! zero reakcji!
kuzynka tlumaczyla, ze uslyszal od jej kolegi jak u nich byl- ale tez nie zareagowala, dopiero jej partnerowi- ojczymowi tego malego sie glupio zrobilo i powiedzial, ze z nim porozmawia- to moja ciotka i babcia juz zeby go nie bic bo nie wolno bo z niego sie kaleke zrobi
Stary 2010-11-26, 15:42   #180
bita smietana
Zakorzenienie

_Ewelka___, no właśnie to mnie też zastanawia- bo po co np. kupować jakieś ubrania do jazdy na nartac skoro nie wiem czy mi sie spodoba.. a kombinezonow/kurtek chyba nie mozna wypozyczyc?

dimiti
, a znasz jakies dobre stronki np z poradami odnośnie malowania? Bo ja ciągle nie wiem co podkreślać, żeby było znośnie
Ameera, ta wąska talia przy szerszych biodrach brzmi super

ja bym z tymi dzieciakami tak nie przesadzała jasne, że teraz dojrzewają duużo szybciej, ale w sumie to doganiamy pod tym względem zachód i nie wiemy jak sobie poradzić
Bo brzmimy jak nasi rodzice, że w ich czasach wszystko było lepsze, dzieci grzeczniejsze i lepiej wychowane itd

Edytowane przez bita smietana
Czas edycji: 2010-11-26 o 15:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości