|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
[B]Kretencja[B] spokojnie ja mialam miec robiona cc na drugi dzien i jadłam do godz 14 a mialam robione o 20....dostalam do wypicia własnie metoclopramid ochydne jak dla mnie heh ale dalo sie przezyc
smakuje podobnie jak woda utleniona czy cos takiego...wiec sie nie martw tylko jedz i nie glodz sie a jak masz przeczucie ze to juz za chwile nastąpi to jedz bardziej lekkostrawne potrawy Powodzenia i szybkiego bezbolesnego rozwiązania
|
#842 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
Fajna data na urodziny Oj ja na razie rodzenstwa dla Emilki nie chce![]() pokaze Wam wlochacza,tu akurat nie udaje ze spi Nawet swoich bakow nie slyszy a ja owszem
|
|
|
#843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
Artystka.............. jakie włosy!!!! normalnie czad!!
|
#845 | ||
|
Zakorzenienie
|
De28 mój gin bierze za wkłądkę+założenie 350 Euro. Jest na 5 lat, więc wychodzi nawet taniej niz tabletki.
A w Polsce jak pytałam, to Mirena+założenie to w zależności od gabinetu 700 do 1000zł, a więc dużo taniej. No ale ja w najbliższym czasie nie będę jechać do Polski, może dopiero na wakacje, a tyle nie chcę czekać. Cytat:
![]() Ishka mam pytanko do ciebie, bo ty tu obyta jesteś w temacie mm ![]() Jak długo trzeba czekać na reakcję po zmianie mleczka? Ja dawałam Pascalowi Humane AR, a wczoraj kupiłam z firmy Nestle mleko Beba AR (w Polsce chyba Nan). No i to mleko niestety nie jest gęste, a Pascal dalej ulewa. Dziś w nocy na dodatek płakał i się prężył i nie wiem czy to czasem nie jest wina tego mleka. Pomyślałam, że znowu kupię tamtą Humanę, ale nie wiem czy to nie byłoby za szybko na ponowną zmianę? Co myślisz? A to nowe mleko kupiłam tylko dlatego, że nie trzeba czekać 7 minut na zgęstnienie, tylko trzeba podać natychmiast po przygotowaniu. No i ... kicha... ulewa dalej. Cytat:
A poza tym to trzymam kciuki Kretencja A ja lecę teraz do pediatry, bo nie podoba mi się, że Pascalek taki niespokojny. No i odkryłam, że ma biały języczek, chcę to sprawdzić. |
||
|
|
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
essence pelan podziwu jestem dla ciebie
hehe ja tez tuz po Tosku od razu myslalam o drugim, po dwoch mies. podzielilam sie checia z gina i mnie ochrzanil brutal ale teraz wiem ze mial racje hehe poczekalismy wiec pare mies. i akcja hihipowodzenia zatem ![]() ISHA my mamy Avent - nie musialam dolewac nie wylewalam tez tej co podgrzewalam pierwszym razem fakt ze powstawal nam kamien ale sie tym nie przejelismy zbytnio bo po 3 mies. odkamienialismy i jak nowka wyglada, zawsze woda paruje ale nie az tyle bysmy musieli za kazdym razem dolewac... jak za czesto uzywalismy podgrzewacza to gora jeden raz dolewalismy - to chyba zalezy od czestotliwosci uzycia - my za kazdym podgrzaniem wylaczalismy go... Edytowane przez pelnia1980 Czas edycji: 2010-11-26 o 11:32 |
|
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z tym podgrzewaczem chodzi mi o to ze tam pisze (po niemiecku bo z niemiec go dostalam ale potrafie ten jezyk wiec rozumiem heh ) ze trzeba wlewac odpowiednia ilosc wody do odpowiedniej ilosci przygotowywanego pokarmu...i jest tabela...np na 125ml jedzenie tylko 8ml wody a to bardzo malutko i zarazx wyparowuje...
Dlkatego mi chodzi o to czy tez sie trzymiecie tego ze wlewacie za kazdym razem tak malutko czy od razu wiecej a nie tak jak pisza na instrukcji ![]() ![]() Weronisia My jestesmy teraz na Nan Ha bo pediatra kazala przejsc i odziwo troszku lepiej z kupkami ale bardzo zadkie to mleczko i jak daje jemu np po 1,5 godziny napic sie wody to przy przebieraniu troszke mi uleje czasem....i zauwazylam ze na tym mleczku troche mniej sika...tzn pampers nie jest taki namoczony jak przy bebilonie comfort(one bylo geste jak AR) i nie wiem czy tak ma byc czy to dobrze. Mi sie wydaje ze przez to ze mniej sika wlasnie te kupki sa bardziej nawodnione i nie takie twarde...no ale moge sie mylic... A co do zmiany mleczka to jak mu przypasowała Humana to bym chyba dalej przy niej została...jesli to Nan mu nie pomaga to ja bym wrocila do tej Humany.Jesli chodzi o przejscie na inne mleczko to ja mieszalam pare posiłkow potem juz jedno mleczko podawalismy...a na reakcje mleczka czeka sie roznie nawet do 2 tygodni....u nas np przy kazdym mleczku trwalo to bardzo szybko bo juz np po dniu widzialam roznice ale co z tego jak po 2 tygodniach okazywalo sie ze mleczko do bani...mam nadzieje ze juz teraz bedzie inaczej....drogie to mleczko bo ok 26zl za puche a starcza nam ledwo na 3 dni bo maly wipija ok 130ml juz no ale jesli tylko bedzie na nim wporzadku to trudno zrobie wszystko zeby tylko dobrze sie czuło dzieciątko ![]() Mojemu tez sie lekko białawy zaczyna robić... Dziewczyny wychodzące teraz przy takim mroziku na spacery...Jak ubieracie swoje dzidziolki? I czym przykrywacie pozniej w wozku? Bo mi sie wydaje ze albo za cienko mojego ubieram albo za cienki kocyk bo wczoraj jak bylismy na spacerku jakies 45 minut to caly czas mial bardzo zimne poliki moj mały....
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-11-26 o 11:58 |
|
|
|
#848 |
|
Dragonfly
|
ile czasu krwawilyscie po porodzie??bo ja jestem dwa tygodnie po a dzis mnie boli brzuch i mnie zalewac zaczelo
szok,a myslalam ze bedzie koniec
|
|
#849 |
|
Kici kici miau miau
|
ja krwawilam 3 tygodnie po cc.
Moja tez ma bialy jezyk ale nie wiem, wydaje mi sie ze od mleka.. ja ja praktycznie nie dopajam bo wypluwa mi smoka od butli i sie strasznie krzywi a siusiek jest duzo wiec jest nawodniona
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
mnie 3 tygodnie po zaczęło zalewać a już nic nie leciało. jeden dzień i przestało
![]() Ishka ja ubieram kopertowe body z długim rękawem, welurowe śpiochy, na to bluza grubsza, 2 czapki, kombinezon zimowy i w wózku jeszcze kocyk mam - w zależności od wiatru przykrywam go bardziej lub tylko stopy. oczywiście na to są 2 osłony z wózka - mały jak dotąd zadowolony, owszem poliki czasem chłodne no ale są odkryte więc nie ma jak temu zapobiec chyba ze mu coś na twarz nałożysz a my nadal walczymy z kolką - nie pomagają masaże, ciepłe okłady, noszenie, kropelki i herbatka koperkowa. nie wiem już co robić może poczekać trzeba na efekt po tych kroplach? przyznaję ze daje je nieregularnie tzn zwykle w nocy jak ma atak no i rano a pisze żeby 4 razy dziennie...może faktycznie powinnam postawić na systematyczność? a po herbatce to przynajmniej wali takie kupy że pielucha drży w posadach jeden problem z głowy. wieczorem podałam mu ten proszek w wodzie Plantex - spał po niej ładnie nawet. w ostateczności mamy jeszcze wodę koperkową ale to kiedy wszystko inne zawiedzie - na opakowaniu pisze że jeśli nie zadziała to należy iść do lekarza więc widać to ostateczność. zresztą co mi lekarz powie? że kolki są normalne i miną za 2 miesiące? do tego czasu się wykończymy a mały jakby wszystkiego było mało zaczął strasznie ulewać - zwykle więc krople które mu podaję lądują na pieluszce
Edytowane przez sereniti Czas edycji: 2010-11-26 o 12:43 |
|
|
|
#851 | ||
|
Dragonfly
|
Cytat:
Od mleka jest bialy tylko krotko po karmieniu..Na plesniawki sa sposoby:przecierac jezyk obsiusiana tetra(stara metoda),lub sterylnym gazikiem nasaczonym witamina C w kroplach(cebian) lub aftin(choc nie wiem od jakiego miesiaca zycia mozna go stosowac)Cytat:
|
|
|
#852 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak byłam u położnej i ona się ucieszyła, że nei przegrzewam dziecka ![]() Tak, jak Ty ubierasz teraz to ja myślę ubierać jak będzie poniżej -10 stopni... Oczywiście nie twierdzę, że Ty źle robisz, bo sama najlepeij znasz swoje dziecko. Ale moja chyba jest jakaś zimnolubna, bo jej nie jest nigdy zimno Cytat:
|
||
|
|
|
#853 |
|
Dragonfly
|
mam dzis dzien robienia zdjec
Emilka ma dwa tygodnie i coraz czesciej obserwuje wszystko w ten sposob
|
|
#854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że rękawiczki też zrzuca. Póki co kombinezonik jest za duży i ma schowane rączki w rękawie, ale nie wiem, co zrobię, jak zaczną jej wystawać paluszki
|
|
|
|
|
#855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja dźwiga i sama przekręca główkę od 3 dnia po urodzeniu. Nie zwróciłam na to uwagi, myślałam , że tak zwykle jest, połozna mi powiedziała, że jest silna. Uszka czyszczę patyczkiem zwilżonym wodą, ale tak delikatnie. Byliśmy dzisiaj na ważeniu. Młoda nas zaskoczyła bo w 6 dni przybrała 250g |
|
|
|
|
#856 |
|
Dragonfly
|
Moja z ledwoscia dzwigala glowke
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
lutien ja ubieram tak na teraz czyli -1 do -3 ale ja mieszkam poza miastem tu strasznie wieje zresztą młody nigdy nie jest zapocony po spacerze czyli mu pasuje
Artystka ja w ogóle nie jem nabiału mleka nienawidzę i już nie pamiętam kiedy ostatnio piłam. ostatnio zrezygnowałam nawet z masła na chleb i nie jem nic co ma w sobie mleko krowie a mały nadal ma kolki. ogólnie z tym jedzeniem to idzie zgłupieć nic tylko jem kasze ryż ziemniaki i rybę/kurczaka na parze do tego buraki lub gotowana marchewka. jedyne urozmaicenie na które sobie pozwoliłam to pieczarki - oczywiście również na parze. mdła ta dieta ale przynajmniej nic nie szkodzi maluszkowi - mam nadzieję |
|
|
|
#858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na szczęście jej przeszło Spróbuję spiłować jej te paznokcie - może nie będzie aż tak mocno się drapała.
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#860 |
|
Kici kici miau miau
|
nie pomyslalam o plesniawkach.. ale niedawno bylysmy u pediatry ja mysle ze ona by cos powiedziala?
sprobuje to zdrapac z jezyka gazikiem.. zobaczymy jak schodzi Milena tez sobie wsadzala palce do oczu, ciagnie sobie ucho.. i osttanio splotla place jak do modlitwy ![]() ale tez zakladam niedrapki
|
|
|
|
#861 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#862 |
|
Kici kici miau miau
|
nie karmie - ale dzieki
![]() mam Aphtin - slyszalam ze pomaga? |
|
|
|
#863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój Pascal też tyle przybiera tygodniowo, już dwa razy pod rząd przybrał po 250g w tydzień. Ishka dzięki za odpowiedź w sprawie mleka. No skoro nawet 2 tygodnie może trwać przestawianie się dziecka na nowe mleko, to ja jeszcze poczekam kilka dni, moze do poniedzialku i wtedy najwyżej zmienie na Humane jesli nie bedzie poprawy. |
||
|
|
|
#864 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, właśnie wróciliśmy z pierwszej wizyty u pediatry- mamy 4 kg dziecka.
Dziewczyny, jakie wybieracie szczepionki? te darmowe czy płatne?
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
ranka aphtin pownien pomoc
|
|
|
|
#866 | |||
|
Dragonfly
|
Cytat:
jej,tez sie boje tych kolekCytat:
podobno tak ![]() Cytat:
|
|
|
#867 |
|
Kici kici miau miau
|
ja chcialam wziac platne - Pentaxim - jedna dawka to 120 zl u nas , ale zalezy mi na szczepionce na rotawirusa i ospe wietrzna wiec wybierzemy darmowe zeby potem zplacic za rota bo to koszt az 600 zl :/
|
|
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
A to jest jakiś wybór między darmowymi a płatnymi ???
|
#869 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, w darmowych masz więcej ukłuć, poza tym te nowe są nowocześniejsze, mniej jakiś tam bakterii czy coś- w każdym razie pediatra nam tak tłumaczyła
|
#870 |
|
Kici kici miau miau
|
5 wkluc mniej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

smakuje podobnie jak woda utleniona czy cos takiego...wiec sie nie martw tylko jedz i nie glodz sie
Tomuś 

szok,a myslalam ze bedzie koniec

I tak byłam u położnej i ona się ucieszyła, że nei przegrzewam dziecka
Najgorsze jest to, że rękawiczki też zrzuca. Póki co kombinezonik jest za duży i ma schowane rączki w rękawie, ale nie wiem, co zrobię, jak zaczną jej wystawać paluszki