2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-26, 13:29   #4291
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Ups
czadowe zdjęcia, zaraz obok mszu-owych

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Naked ale tu chodzi o to że czasami przychodzi moment ,że trzeba się komus pożalić i że w takim momencie często kobiety nie spotykają się ze zrozumienie, bo przecież powinna być szczęsliwa ja jestem szczesliwa i nie mam co narzekać ( chociaż tż praktycznie nie ma, przychodzi zazwyczaj jak mała już spi) ale są momenty, że jest mi cholernie ciężko...co nie zmienia faktu, że jakbym miała taki wybór to w życiu nie cofnęłabym swojej decyzji o posiadaniu dziecka
kurza twarz no pewnie że u każdej przychodzi taki moment, że trzeba sobie ponarzekać czy wręcz ryknąc razem z dzieckiem ja poprostu nie kumam podejścia w stylu: ojeju jak ja wyglądam, nie ugotowałam obiadu, nie mam czasu spotkać się na mieście z kumpelami bo to jest akurat NORMALNE że chwilowo na to czasu nie ma. I lepiej się z tym pogodzić dla dobra własnej psychiki. Nie sądzę, aby Wasi mężowie wymagali codziennie innych obiadków i żony wylansowanej od stóp do głów. To są problemy stworzone tylko przez kobiety. Mnie tam akurat nie przeszkadza, że chodze na codzień w dresie z reguły bez makijażu

Chociaż powiem Wam w sekrecie, że wprost kocham ten moment kiedy to po kapieli mały dostaje sporą dawkę mm i wreszcie zasypia na ładnych parę godzin

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
NAKED http://allegro.pl/podgrzewacz-10w1-f...302172352.html

taki taniutki a dobrze się sprawdza jak narazie
obczaję i musze koniecznie zamówić, póki co podgrzewam mleko na kaloryferze

Cytat:
A teraz ukochajmy sie nawzajem i zyjmy w milosci!

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
eveli no to moze i ja skorzystam z twojego linka skoro nie narzekasz na podgrzewacz

naked moja mala dama tez woli sylikonowego smoka pełnego mleka od cycusia mamusi ale to chyba moja wina bo tak jak Ty zaczelam podawac czesciej mm aaa i jak tam kupilas Filusiowi skoczka z fp???
to kiedy planowana obrona magistra??

a tak apropo nowej sytuacji zwiazanekj z posiadaniem dziecka ja sie przyzwyczailam ale moj tz chyba nadal nie
skoczka jeszcze nie kupiłam, jest od 6+ więc mam czas uciułać kasę a nie nadszarpywac tak mojego póki co nędznego budżetu obrona pewnie latem, chyba, że nie zdążę naisać pracy to po lecie wszystko zależy czy mój mały dyktator mi na to pozwoli śpiąc w dzień grzecznie i szybko zasypiając wieczorem

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a teraz zmieniając temat zobaczcie co upolowałam dziś z aparatem, jako że moje dziecie dopiero teraz zaczęło kumać po co ma te ręce, (czy też napięcie w mięśniach pozwoliło mu na popracowanie nimi) to takie fotki cieszą jak cholera mam nadzieje że jak go pomasują to będzie jeszcze więcej takich małych radości
ja też chcę żeby pój mały już łapał zabawki a nie tylko pacał z miną "a masz! a masz!"

mszu- Ty akurat siedzisz często gęsto dlaczego?? Bo pewnie Nadulka siedzi całymi dniami w leżaczku
Czekam na kolejne fotki

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-11-26 o 13:40
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 13:30   #4292
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Mszu a moje foty rozumiem no comments

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 13:32   #4293
elenka1
Rozeznanie

dziewczyny a macie juz pomysly na prezenty pod choinkę??? ja niestety nie mam szczegolnie dla przyszlej bratowej i tesciowej poprostu nie mam pojecia co im mozna kupic
wogole my obskakujemy 2 wigilie na ktorych jest po 10 osob wiec kupujemy co roku prezenty dla 20 osob poprostu oszalec mozna

fajnie ze swieta sie zblizaja, jak widze te swiateczne reklamy w tv to mi sie sniegu chce i takiej pieknej, klimatycznej wigilii

moja mala mnie rozwala... ostatnich kilka nocy budzi sie ok 1 30 zje, zmienie jej pieluche a ona zamiast isc spac to sie usmiecha do mnie, zawsze mnie rozbawia tym pozniej zaczyna byc zainteresowana swiatlem lampki i tak sie bujam z nia do 3 a nie moge w tym czasie isc spac bo jak ma smoczek to caly czas jej wypada i kweczy zeby znowu jej włożyć GAPA MOJA pozniej budzi sie ok 4 30 no bo znowu czas na jedzenie i to samo do 6

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 13:39   #4294
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
a ja wczoraj trochę zaszalałam z jedzeniem i co- i Ola dziś znowu obsypana No a ja głupia jakoś nie pomyślałam, że jak coś nowego wprowadzam do diety to najlepiej jedną rzecz. A tak- znowu nie wiem co uczuliło Eh- głupia ja, głupia...

Idę dusić jabłka i potem naleśniki na obiad (dla TŻta). Dla mnie- ryż (bleeee....już mi niedobrze od tego ryżu)
Olek tez, po jogurcie dokladnie to po 2 lyzkach jogurtu.
A u mnie dzis ryz z jablkami, bo dawno nie bylo i co???

wlasnie spalilam ryz smrod na cala chate.

(dobrze ze smierdzialo to szybko zareagowalam, tzn lecialam do kuchni chodem kaczki z Olkiem przypietym do cycka)

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Zuzi... trzecie!!! no i czwarte takie swojskie ale blagam nie zalaczaj juz takich zdjec, bo ja wlasnie od takiego obrazka uciekam do netu
hehe, luz majonez Jak Olek ryczy to raczej nie mam ochoty na zdjecia czyli ciage z ta ochota u mnie kiepsko
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:13   #4295
pandziolka
Raczkowanie

Gabisun do Korony to raczej bym się nie wybrała.troszkę za leniwa jestem,a zresztą z tym moim małym krzykaczem to na dłuższe spacery to się boję,bo ludzie mogą pomyśleć,że jakaś wyrodna ze mnie matka skoro dziecko płacze

Zuzi Olek jest słodki.mój mały jeszcze tak wysoko nie podnosi główki
gratuluję zdolności kulinarnych ja z kolei nie przypalam,ale bardzo często zdarza mi się coś stłuc

dziewczyny kładziecie swoje maluchy na boczkach?bo jak przebieram Wojtka to on strasznie lubi jak go tak przeturlam na boczki.ale nie wiem czy można żeby tak długo leżał.czy to nie ma wpływu na bioderka??

Edytowane przez pandziolka
Czas edycji: 2010-11-26 o 14:16
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:20   #4296
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Naked... no ostatnio nawet zdarza jej sie kimac na lozku, poza tym od niedawna jakby troche zgrzeczniala (tfu tfu- nie jestem przesadna, ale w tym wypadku to nawet gusla moge odczyniac) szkoda ze nie byla taka od samego poczatku, co nie zmienia faktu, ze ja w macierzystwie pasji nie widze...

Klarissa
, jasniejsze, ale nadal jakies takie kurde ciemne... Natalka chyba nie ma czarnych teczówek, co? A na zdjeciach wychodza czarne, wiec jeszcze sa za ciemne

gabsiun... a cos Ty za ustrójstwo jej do tego bujaka przyczepiła, ze rzuca jej taki wyrąbisty cien na buzie? Gdyby tylko nie te cienie to bylabym sklonna Cie pochwalic. A tak to niestety... cwicz mamuśka dalej
Fajne miny trzaska ta Twoja córunia!

Zuzi.
.. moze opatentujesz jakies gary z gwizdkiem, albo z czujnikim przypalania <hahaha> poza tym polecam teflonowe, np. ingenio, albo w ikei sa takie rondle go kupienia, u nas se rewelacyjnie sprawdzaja

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-26 o 14:24
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:20   #4297
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
dziewczyny kładziecie swoje maluchy na boczkach?bo jak przebieram Wojtka to on strasznie lubi jak go tak przeturlam na boczki.ale nie wiem czy można żeby tak długo leżał.czy to nie ma wpływu na bioderka??
no właśnie póki jeszcze im się tam kształtuje wszystko to nie bardzo kłaść na boczku... Moja Julka od urodzenia często leżała na prawym boku i ma coś nie halo właśnie z prawej strony w bioderku i teraz rozpórkę musi nosić na nogach....

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:33   #4298
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
gabsiun... a cos Ty za ustrójstwo jej do tego bujaka przyczepiła, ze rzuca jej taki wyrąbisty cien na buzie? Gdyby tylko nie te cienie to bylabym sklonna Cie pochwalic. A tak to niestety... cwicz mamuśka dalej
Fajne miny trzaska ta Twoja córunia!
toż to krewetka przecież

Stary 2010-11-26, 14:36   #4299
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
no właśnie póki jeszcze im się tam kształtuje wszystko to nie bardzo kłaść na boczku... Moja Julka od urodzenia często leżała na prawym boku i ma coś nie halo właśnie z prawej strony w bioderku i teraz rozpórkę musi nosić na nogach....
o kurcze to nie fajnie,ale mam nadzieję,że wszystko się unormuje w takim razie tylko podczas zabawy będę go turlać na boczki

w ogóle to moje dziecię to jakiś masochista.strasznie lubi jak go turlam,przewracam,a jak go szamoczę za ubranka (oczywiście z umiarem,nie myślcie sobie,że ze złością) to się śmieje w głos.oczywiście to tylko chwile,bo zaraz i tak zaczyna płakać,ale zawsze to parę minut spokoju
czasami jak już się tak mocno rozwyje to dmucham mu na policzki i wtedy się uspokaja i zaczyna gadać (oczywiście to też trwa tylko chwilę).
a teraz leży na macie i nie patrzy na zabawki tylko na książki na półce i gada do nich świrek mały
Stary 2010-11-26, 14:36   #4300
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
Gabisun do Korony to raczej bym się nie wybrała.troszkę za leniwa jestem,a zresztą z tym moim małym krzykaczem to na dłuższe spacery to się boję,bo ludzie mogą pomyśleć,że jakaś wyrodna ze mnie matka skoro dziecko płacze

Zuzi Olek jest słodki.mój mały jeszcze tak wysoko nie podnosi główki
gratuluję zdolności kulinarnych ja z kolei nie przypalam,ale bardzo często zdarza mi się coś stłuc

Pandziolka- Olek juz nie jest taki mały, bo ma 2,5msc Podnosi sie wysoko, ale niestety zle trzyma wtedy raczki (za szeroko) i uczymy go trzymac blisko ciala.

Na boczki mozna klasc, ale trzeba dziecku wkladac recznik miedzy nozki (info od rehabilitantki) ortopeda z kolei nie zalecal w ogole. Ja czasem karmie Olka na boczku.
Dzieci uwielbiaja turlanie- wiec turlaj Malego, turlaj
My mamy zestaw turlajacych cwiczen tez
Stary 2010-11-26, 14:38   #4301
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
toż to krewetka przecież
fiu fiu ...normalnie wyższe sfery... dzieci juz w okresie niemwlecym ucza sie jak krewetka wyglada Ja pierwszy raz krewetke widzialam jak mialam chyba z nascie lat...

no ale do sedna... trza zabawki zdemonotwac na te pare chwil robienia zdjec, cyknac z 15 klatek i z tego wybrac np 2 albo az 1

naked... ja po prostu nie zamykam przegladrki, wiec sie nie wylogowuje a komp wlaczony caly dzien bo albu slucham muzyki, albo zdjecia obrabiam

Stary 2010-11-26, 14:41   #4302
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Na boczki mozna klasc, ale trzeba dziecku wkladac recznik miedzy nozki (info od rehabilitantki) ortopeda z kolei nie zalecal w ogole.
ooo nie pomyślałam o tym ręczniku...

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:43   #4303
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Zuzi... moze opatentujesz jakies gary z gwizdkiem, albo z czujnikim przypalania <hahaha> poza tym polecam teflonowe, np. ingenio, albo w ikei sa takie rondle go kupienia, u nas se rewelacyjnie sprawdzaja
O ty Paskudo
Gary mam dobre- Tefala :P jedyne, ktore przezywaja spalanie.
Teflonowych nie toleruje, bo po spaleniu teflon mi poodchodzil i niezdrowy jest
Dzis spalilam garnek z czasow studenckich- taki fajny kociołek, moze uda sie go doryźc.

Wlasnie jem ten spalony ryz, dobrze, ze jablka troche zagluszaja posmak węgla
Dziecie mi zasnelo i mam ochote sie polozyc, ale boje sie. Zawsze jak sie klade to on zaczyna ryczec. No i masz babo placek.

Mszu- ja tez mam kompa przewaznie caly dzien na chodzie. Bo obrabiam zdjecia (jak jakies mam), gadam z TZ na yahoo i robie zakupy pod choinke albo muza leci.

Edytowane przez Zuziczka
Czas edycji: 2010-11-26 o 14:47
Stary 2010-11-26, 14:43   #4304
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

gabisun

podoba Ci sie to zdjecie?

http://4.bp.blogspot.com/_0NUwfOJy-2...a+2mce1t-4.jpg

to jest jedno z conajmniej 20 jakie jej wtedy zrobilamw czerwonej chuscie...

dobra kuniec wolnosci, mlodziez zaczyna marudzic

Zuzi, e tam ja uzywam tez tefala ingenio (prezent slubny) i u mnie nic nie odlazi, no chyba ze szorujesz wszytsko jak popadnie takim metalowym druciakiem

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-26 o 14:47
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:58   #4305
aaneczka1984
Zadomowienie

Witam babeczki
Cos wrze dziś an forum???

a.... juz zgoda jest..to dobrze

To ja Was pociesze że narzekac to będziecie dopiero wtedy jak dziecko będzie maiło 2 latka..wtedy będzie hardcor w domu...teraz to jest pikuś..pan pikuś hihi
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie pomysły ma 2-latek, jak trzeba Go pilnować, (niemowlak drze sie ale nie ucieknie, nie tupie nogami, nie uderza głowa o sciane, nie bije mamy, nie włazi na parapet, nie włacza zelazka do prądu i nie próbuje "prasować"itd itp..)
Korzystajcie więc z tej 'Wolności' puki ja macie bo za 2 lata bedzie gorzej

Ale ja tam nie narzekam....jakoś sobie radze z ta dwójeczka..choć kawalery zawsze jak grzeczni to obaj ..a jak płaczą to równiez w duecie
Mam problem..kogo pierw brac na ręce, kogo pogłaskać, którego pierw przytulić...
Ale i ja znajduje czas na wizażyk więc źle nie jest...
Wychowywanie drógiego niemowlaka jest dużo prostsze, bo ma sie juz jakotakie doświadczenie..

No nic..tyle o tym hehe

A moje bejbe dziś od 5 rano tak żałośnie płąkało że szok...i tu w du.e moge se włożyć swoje "doświadczenie" bo nie wiem o co mu kaman było...kupe zrobił, nakarmiony był, przewinięty był..no nie wiem..
Może poranan kolka tak jak u Misqa???
Tak żałosnei płakał do ok południa..późneij padł i spi do teraz...
Aż boje sie jego pobudki....:brzy dal:
oj..budzi sie

a nie ..fałszywy alarm

Aha mam pytanie..czy która z Was uzywa pieluszek babydrime 3
Bo jak z 1, 2 , 4 i 5 jestem zadowolona..to tak 3 sa jakieś badziewne..
Nie mają tych elastycznych boczków i jakieś sztywne straszie są???
Dziś napoczełam pierwsza paczkę 3 i jak do tej pory ani raz mi pieluszka nie przelała tak tu juz przy pierwszej mały cały mokry był...
Te babydrime sa jakieś oko..na innych paczkach to nie pisze...

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-11-26 o 15:46
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:02   #4306
dra
Zakorzenienie

witajcie
a mój mały gadulec jak pięknie w nocy gada a w dzień spiocha oj nocny marek identyko w brzuszku robił to i poza brzuszkiem
Eveliouses ja się zgadzam z Tobą
a wiecie moja pra pra bacie miała 14 dzieci to podziwiać takie kobiety kiedyś kiedyś liczne rodziny były i sobie radziły,a my dosłownie mamy luksus i nie ma już wielodzietnych tak rodzin

piękne wszystkie dzieciaczki ja wstawiam mojego malucha jak coś do albumu,bo nie chce publicznie wstawiac wiec zawsze mozna tam zajrzeć

mszu świetny blog

a mój mały od początku kładzony na boczkach i bioderka ma super

no i koniec pisania tak szybko sie mój synuś wysypia
niby w dzień spi,ale najlepiej na raczkach mu sie spi,a jak w łózczku co chwile sie przebudza
Stary 2010-11-26, 15:03   #4307
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
gabisun

podoba Ci sie to zdjecie?

http://4.bp.blogspot.com/_0NUwfOJy-2...a+2mce1t-4.jpg

to jest jedno z conajmniej 20 jakie jej wtedy zrobilamw czerwonej chuscie...
boskie widziałam je już na blogu, ale i tak to z uśmieszkiem najlepsze hmmmm...czyli trzeba troche dłużej powisieć nad modelką żeby coś fajnego wyłapać

Stary 2010-11-26, 15:14   #4308
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Klarissa no właśnie chodzi o to ,żeby pisac i o tych dobrych i złych stronach a nie tworzyc idelanych obrazków, które potem wpędzają w depresję. Sprytnie z tym zdjęciem zrobiłaś a Natalkii buźka juz ładna, ona to normalnie kopia twojego tż !
Ja się tutaj zgadzam z każdą z was po trochu. Jak pisałam nie lubię przesadzania w żadną ze stron. Drażnią mnie kobiety z dziećmi, które zachowują się jakby były najbardziej na świecie przez los skrzywdzone, ale drażnią mnie też teksty o tym, jaka to radość powinna być zawsze na naszych twarzach. Bez przesady - jesteśmy tylko ludźmi

Zdjęcia waszych maluchów super - ten mały człowiek na bujaczku (chyba Martuchy dziecię) i mały skrzywiony złośnik (Olo Zuziczki?) wymiatają

A mnie się udało w szmateksie upolować fajne "coś" dla Natalki (kurczę, nie wiem jak to nazwać niby bluza czy jak? ) no i wzięło mnie trochę na sentymenty jak sobie przypomniałam brzusio Pomi poza tym mi się jeszcze przypomniało - kilka dni temu odwiedziła mnie koleżanka i orzekła, że uwaga, uwaga - gruba jestem - i powiedziała mi to laska, która waży 80kg a w ciąży to jeszcze nigdy nie była

Po spacerku Natalka uraczyła mnie uśmieszkiem cwaniaka, który wam wrzucę
Stary 2010-11-26, 15:35   #4309
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
eveli no to moze i ja skorzystam z twojego linka skoro nie narzekasz na podgrzewacz

naked moja mala dama tez woli sylikonowego smoka pełnego mleka od cycusia mamusi ale to chyba moja wina bo tak jak Ty zaczelam podawac czesciej mm aaa i jak tam kupilas Filusiowi skoczka z fp???
to kiedy planowana obrona magistra??

a tak apropo nowej sytuacji zwiazanekj z posiadaniem dziecka ja sie przyzwyczailam ale moj tz chyba nadal nie
korzystaj korzystaj kochana

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
a mój mały gadulec jak pięknie w nocy gada a w dzień spiocha oj nocny marek identyko w brzuszku robił to i poza brzuszkiem
Eveliouses ja się zgadzam z Tobą
a wiecie moja pra pra bacie miała 14 dzieci to podziwiać takie kobiety kiedyś kiedyś liczne rodziny były i sobie radziły,a my dosłownie mamy luksus i nie ma już wielodzietnych tak rodzin
dziekuje i ciesze sie,ze dobrze zrozumiałas moj post.A kto chce sie obrazac i czuje sie urazony to jego problem.Kilkakrotnie wyjasniałam,ze nie miałam na mysli nikogo z naszego forum bo nawet nie spotkałam sie tu z jakims meganarzekaniem,a nawet jakby to po to tu jestesmy,ale skoro niektorzy wzieli to tak bardzo do siebie.....no cóz....a sugerowanie czy ktos ma miec tv czy nie...
ja widac mam mega grzeczne i cudowne dziecię i jestem mega zadowoloną z tego matką

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:36   #4310
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
dziewczyny a macie juz pomysly na prezenty pod choinkę???
pomysłów jako takich nie mam, ale wiem już, że będą to skromne drobiazgi myślałam nad kalendarzami z fotkami małego, mamie i bratowej pewnie kosmetyki, ojcu i bratu może jakąś fajna bieliznę a Filkowi chyba aktywny stoliczek FP

Cytat:
Naked... no ostatnio nawet zdarza jej sie kimac na lozku, poza tym od niedawna jakby troche zgrzeczniala (tfu tfu- nie jestem przesadna, ale w tym wypadku to nawet gusla moge odczyniac) szkoda ze nie byla taka od samego poczatku, co nie zmienia faktu, ze ja w macierzystwie pasji nie widze...
Cytat:
naked... ja po prostu nie zamykam przegladrki, wiec sie nie wylogowuje a komp wlaczony caly dzien bo albu slucham muzyki, albo zdjecia obrabiam
no widzisz, grzecznieje Ci dziecko. Ja to się nie moge doczekać kiedy Fil bedzie już siedział i sam się bawił też już skończyłam to chwalenie go na prawo i lewo bo od tego zaczął ostatnio dokazywać

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Po spacerku Natalka uraczyła mnie uśmieszkiem cwaniaka, który wam wrzucę
ale słodka wdzianko też niczego sobie. Ja narazie przystopowałam z kupowaniem ciuszków, chciałam porobić zapasy na zaś a tu się okazuje, że mój mały spokojnie może juz nosić rozmiar 74 lub 6-9 mcy

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-11-26 o 15:45
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:36   #4311
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
hmmmm...czyli trzeba troche dłużej powisieć nad modelką żeby coś fajnego wyłapać
no, gabi, rozwaliłaś mnie Możesz robić po 2 zdjęcia i liczyć, ze nóż widelec się uda

Tak siedzę i czytam Was od kilku dni, ale na napisanie czegokolwiek nie mam czasu Wygodnickie to moje dziecię się zrobiło i tylko by chciał, żeby się nim interesować. Zazwyczaj kładę go na mate i tam zabawiam. Ale spać dziadyga nie chce w dzień za bardzo... Tzn chce non stop, ale tylko jak go biorę na ręce. Wtedy zasypia w minutę z głową wtuloną w cyca (czasem z otwartą buźką i mu ślina cieknie ) i może tak spać i 2h, ale jak położę do łóżeczka to 15 minut max i obudzony W sumie leci mu 12 tydzień, więc może tak przechodzi kolejny skok?
A, no i meloman mi straszny rośnie bo jak marudzi to wystarczy włączyć jakieś mtv, czy esca tv i jest cisza Choć nie wszystko mu się podoba i ma kilka swoich ulubionych piosenek

W kwestii +/- macierzyństwa napisałyście już chyba wszystko, więc ja się wypowiadać już nie będę

Dzieciaczki wszystkie macie śliczniuchne
Gabisun, Klarissa, jakoś się te Wasze dziewczynki zmieniły ostatnio... Wyładniały jeszcze bardziej

cellaris, (chyba nie pomyliłam ) córcię masz po prostu CUDOWNĄ. a te włoski

Aha, no i ja dziękuję wszystkim za komplementy na temat Boryska, bo ostatnio jego zdjęcia wstawiałam

mszu, przyznaję się bez bicia, że się obijam strasznie i zdjęć nie robię powód- akumulatorki mi się rozdupcyły na dobre, a bateryjek zapominam kupić a nie chce mi się specjalnie po nie wychodzić
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:37   #4312
Majka232
Zakorzenienie

Co do uczuć związanych z byciem mamą to ja mam wrażenie, że u mnie naokoło same szczęśliwe Matki-Polki, bo dzieci to nie mają kolek, nie płaczą, budzą się raz w nocy na karmienie, ale zazwyczaj to gó...no prawda, a te mamuśki to chcą stworzyć wizerunek siebie jako super-mamy idealnego dziecka...
Mam taką koleżankę, a właściwie to żona kolegi Tż-ta... Ona ma złote dziecko... Tylko , że ona to mi tłumaczyła, że szczepionki refundowane przez NFZ są lepsze, bo dziecko nie cierpi od ilości wkłuć, a ilości wpuszczonego leku, bo przy opcji 5w1 to tego leku podaje się w jedno miejsce 5 razy więcej (że jak podaje się 5 razy po 2 ml przy opcji NFZ to tam niby na raz 10 ml... no kretynka normalnie).

Ja 2 tyg. po urodzeniu Szymka miałam wiele chwil zwątpienia, wszystko mnie stresowało, każdy pryszczyk itp. (teraz też się denerwuję jak małego wysypie, ale już nieco inaczej) i wieczorami płakałam tak mnie wszystko przerażało... Nie potrafiłam cieszyć się macierzyństwem. Teraz też jeszcze się tego uczę... Jak mały płakał to miałam ochotę smoka mu przykleić do buzi i potrząsnąć nim żeby przestał. Teraz jest lepiej, bo hormony się unormowały a ja uczę się cierpliwości.
Jednak bardzo brakuje mi powolnej porannej toalety, zrobienia makijażu bez pośpiechu, wyjścia wieczorem do pubu, imprezki u znajomych czy też powolnego spaceru po centrum handlowym.... Jednak to wszystko wróci za jakiś czas, a poza tym wszystkim takim przyziemnym i egoistycznym będzie z nami nasz synek, który dostarczy nam wielu innych rozrywek i radości... Do wszystkiego trzeba dojrzeć. Ja myślałam, że jestem przygotowana do bycia mamą, ale teraz wiem, że na to żadna z nas nie jest w 100% przygotowana i przyjście dziecka na świat to ogromny szok, a jak dodać do tego hormony to wychodzi niezła mieszanka wybuchowa
Stary 2010-11-26, 15:40   #4313
pandziolka
Raczkowanie

mszu wow niesamowita fotka.wiem,że pytanie było nie do mnie,ale nie mogłam się powstrzymać.a blog...brak mi słów - po prostu rewelacja.

już miałam wrzucać jakieś zdjęcia Wojtka,ale chyba nie ma sensu,bo ja nie mam takich zdolności jak Ty
a tak naprawdę to obawiam się Twojej krytyki...

Edytowane przez pandziolka
Czas edycji: 2010-11-26 o 15:42
Stary 2010-11-26, 15:41   #4314
angela30
Raczkowanie

GG do angela30

Witam, moj synek Adaś Tomasz urodził się 02-10-2010r. waga:3855 wzrost 56
Pozdrawiam wszystkich kolegow i koleżanki mama Angela
angela30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:48   #4315
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
no, gabi, rozwaliłaś mnie Możesz robić po 2 zdjęcia i liczyć, ze nóż widelec się uda
już więcej nie wstawiam żadnych zdjęć, teraz to się poczułam jak jakaś idiotka

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez angela30 Pokaż wiadomość
Witam, moj synek Adaś Tomasz urodził się 02-10-2010r. waga:3855 wzrost 56
Pozdrawiam wszystkich kolegow i koleżanki mama Angela
maluch słodki ale jak dla mnie za dużo kombinowałaś przy fotce

Stary 2010-11-26, 15:59   #4316
Pomidora
Zakorzenienie

Ninaad, miłego spotkania z koleżanką. Odstresuj się kobieto

Szczesliwa, Dagusia ma piękny uśmiech! Oby problemy z usypianiem minęły

Dra, nam rehabilitantka każe powoli przestawiać małego na odbijanie ba brzuszku, ale chyba u nas się nie da - za mocno ulewa Ale jakoś przestałam panikować z tym pionizowaniem

Eveliouses, Radek słodko spał u dziadków

Weronisiu, to masz fajnie, że dzieci nie są zadrosne, a jeszcze pomocne Oglądąłam ostatnio filmiki Pascalka - jaki on jest tyci malutki w porównaniu do Tymcia - słodziak niesamowity

Cellaris, Martucha wspaniała - co za czupryna!!!

Klarissa, Natalka śliczna, a mamusia jeszcze śliczniejsza Jestem wielką fanką twojej urody, a cienie pod oczami dodają ci jeszcze uroku! A twoja wypowiedź odnośnie macierzyństwa jest mi najbliższa Ładnie to ujęłaś!

Ilonko, nieciekawie z tym zębem. Mam nadzieję, ze jednak uda się bez mikroskopu go zrobić

Marta, zazdroszczę takiego pięknego zainteresowania Patryka rączkami! Tymcio wkłada je do buzi, ale nie chwyta jeszcze, bije na oślep, czasem się zastanawiam, kiedy on coś chwyci z zainteresowaniem. Ciągle mamy problemy z nawiązywaniem kontaktu jak patrzy w inną stronę. Jeżeli mu to nie przejdzie do następnego szczepienia (15.12) to powiem o tym lekarzowi. Niech dalej go sprawdzają. Mam nadzieję, ze niedługo tez będe mogła zrobić jakieś zdjęcia Tymcia trzymającego zabawkę

Naked, a może popróbuj jeszcze z piersią, jak lubisz karmić to warto zawalczyć

MisQa

Gabisun, Kinga strzela fajne minki A ty się postaraj z tym śnieniem, to ci odpalę działkę jak już wygram

Zuza, twój Wyjec genialny! Drugie zdjęcie to normlanie rekord

Wiem, że już po rozmowie na temat macierzyństwa, ale ja tez się wypowiem, a co ale pewnie później, bo mój wyjec się obudził

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:59   #4317
angela30
Raczkowanie

GG do angela30

troszke musialam...poniewaz tlo bylo niejedniolite, a ja potrzebowalam tej fotki do zaproszenia
ok tj oryginal...
angela30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 16:00   #4318
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Klarissa, jasniejsze, ale nadal jakies takie kurde ciemne... Natalka chyba nie ma czarnych teczówek, co? A na zdjeciach wychodza czarne, wiec jeszcze sa za ciemne
No co ja jej mam lampą po oczach dawać jak na przesłuchaniu?
Chciałam na aparacie przestawić to coś, co mi kiedyś kazałaś, ale nie umiem tego zrobić

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
ale słodka wdzianko też niczego sobie. Ja narazie przystopowałam z kupowaniem ciuszków, chciałam porobić zapasy na zaś a tu się okazuje, że mój mały spokojnie może juz nosić rozmiar 74 lub 6-9 mcy
Właśnie moja malizna też ostatnio nosi body w rozm. niby na 6 m-cy, ale to jakiś głupi producent robił - dobrze, że w ogóle rozpakowałam bo dostałam to w prezencie, taki pięciopak z Zary i okazało się, że niedługo już by za małe to było. A to czerwone wdzianko jest takie na za 1-2 miesiące

Dziewczyny gdzie można kupić jednokolorowe rajstopki?
Wszędzie gdzie pytałam są kolorowe...
Wydaje mi się, że ja kiedyś takie kupowałam dla mojej bratanicy w C&A ale nie jestem w 100% pewna...

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Gabisun, Klarissa, jakoś się te Wasze dziewczynki zmieniły ostatnio... Wyładniały jeszcze bardziej
Dziękuję kochana

--------------------------------
Co do prezentów na mikołaja i gwiazdkę to ja jestem chyba złą matką bo nie bardzo chcę coś kupować Natalce, ona wszystko ma, a i tak pewnie dostanie pełno pierdół od dziadków i ciotek/wujków. Może ewentualnie kupię jakiś drobiażdżek... sama nie wiem. Nawet nie mam pomysłu.

Dziewczyny kolega, który ma półtoraroczne dziecko podał mi sposób na usypianie i rzeczywiście Natalka w 30s zasypia. Smoczek w buźkę, pieluszka na oczka i dziecko śpi. Nie wiem czy zadziała na wszystkie, ale na moją to działa za każdym razem, a jak jej zdejmę tę pieluszkę to nie śpi wtedy normalnie szok. Oczywiście jest przy mnie i nie ma szans żeby coś złego się stało, a jak uśnie na dobre to wtedy pieluszkę układam obok. Ona sama chyba tak kombinowała bo kilka dni temu sama sobie na buzię pieluszkę naciągała a ja wtedy myślałam, że to coś złego, ale widzę, że widać dziecku się to podoba.
Stary 2010-11-26, 16:17   #4319
Majka232
Zakorzenienie

Klarissa - mi mama podpowiedziała taki sposób usypiania synka - nie tyle pielucha na oczy a tak przy czółku i nosku, że dziecko jest wtulone i łatwiej mu usnąć, ale czasami mój mały się denerwuje jak mu układam pieluchę przy główce i odsuwa główkę

Pisałyście o spaniu na boczku. mój synek śpi właśnie na boczku, raz jednym, raz drugim, bo ulewa i nie sądziłam, że to może szkodzić... Czasami śpi na plecach, ale jak odkładam go do łóżeczka krótko po jedzeniu to na bok, bo boję sie tego ulewania. Rehabilitantka też mówiła o tym ręczniku między nóżkami i pod plecki do wys. paszek ale on tak niebardzo chce leżeć i zazwyczaj tak się wykręci, że układa sie bardziej na plecki, ale tak krzywo, że leży na tym ręczniku (nie wiem jak to zrozumiale opisać....).
Popytam pediatrę na szczepieniu to jak układać małego i jak rozpoznać refluks...

Co do szczepień to szczepimy 5w1 plus rotawirusy już teraz w 6 tyg. życia, a nad pneumokokami się zastanawiam i ewnt. przy nast. szczepieniu (tak nam radziła pediatra żeby nie na raz wszystko) ale jak się szczepi na pneumokoki później chyba po 2 roku życia to tych dawek trzeba mniej więc możliwe że z pneumo się wstrzymamy
Stary 2010-11-26, 16:17   #4320
Pomidora
Zakorzenienie

Elenko, ja też uwielbiam Święta! I coraz bardziej o nich myslę. A teściowej może coś z kosmetyków, albo jakiś ładny wisiorek?

Pandziolka, dawaj zdjęcie

No to teraz się szybko wypowiem
Piszecie, że nie należy mówić tylko o plusach macierzyństwa, ale też o jego ciemnych stronach - zgadzam się. Nie wolno kobietom wkładać do głów, ze mają być szczęśliwe tylko dlatego, ze mają dziecko, a ich świat odwrócił się do góry nogami, hormony szaleją, dziecko płacze, a wy razem z nim. Ale, (wybaczcie) do jasnej cholery - NIE MÓWMY TEŻ O SAMYCH MINUSACH! Macierzyństwo jest pracą, tak samo jak związek jest pracą i wiele innych rzeczy też. Ale nie obwarowujmy się teraz stwierdzeniami, że jest tylko ciężko, tylko źle i w ogóle to najlepiej, żeby nasze dzeci już dorosły i sobie poszły.
Przez pierwszy miesiąc myślałam, ze przez balkon wyskoczę. Mały płakał, ja z nim, rana ciągnęła, a ja najchętniej zamknęłabym się w mysiej dziurze. I było źle. Ale z każdym dniem jest lepiej i naprawdę tak bardzo kocham moje dziecko, że nie wyobrażam sobie życia bez niego. I pewnie tez tak macie. A z niektórych wypowiedzi (Mszu - babo jedna, o ciebie mi idzie! mimo, ze kochana baba z jajami jesteś wypowiedz się, czy tak myślisz bo ja to tak odbieram wirtualnie )wynika, że dziecko to tylko mordęga i zero przyjemności. Może rzeczywiscie trafiłam na fajny egzemplarz, bo uwielbiam go na każdym kroku, a on rzeczywiscie nie daje mi w kość. A może po prostu staram się też spojrzeć na jasną stronę macierzyństwa?
I wierzcie mi, ze absolutnie nie chodzi mi o zamiatanie złych dni pod dywan, tylko o trochę optymizmu.

A wypowiedź Evelio zrozumiałam inaczej - ja też nie jestem za robieniem z siebie cierpiętnicy. No jak wyskoczyła babka, która miała dwójkę dzieci i męża, że ona od kilku lat nie wyszła z koleżankami, to pytam : czyja to wina? Dla mnie tej głupiej baby, ze nie potrafi dzieci z mężem na chwilę zostawić i zająć się sobą. O!

To się wypowiedziałam

Mam kilka nowych zdjęć mojego mężczyzny, ale już nie zdążę przed kamrieniem wstawić - później się ujawnię

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-11-26 o 17:26
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości