|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
jak już wróciłam do Polski to było pod koniec czerwcu (siostra urodziła 20 lipca) wszyscy pytali kiedy rodzę,bo siostra to na pewno dopiero 5 miesiąc.to możesz sobie wyobrazić jaki brzuchacz mi urósł ![]() we Wrocławiu mieszkam na Psim Polu.miejsc do spacerów jest sporo.tylko tak głupio samej.nie mam do kogo ust otworzyć - nie wliczając Wojtka.a z siostrą to zawsze długie pogaduchy sobie urządzałyśmy...ach takie życie |
|
|
|
|
#4262 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
no nieładnie Fifi łobuziak i tyle,ale dobrze,ze w nocy spróbujesz go troche oszukać hihia co do Twojego poparcia to i kto to mówi,dziewczyna co świetnie sobie radzi sama z dzidziolkiem jest eś GREAT dziewczyno!!!(jakby to powiedziała Dżoanna Krupa w top model
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. obok na Zakrzowie, rzeczywiście do spaceru miejsc nie brakuje a do galerii pieszo za daleko ( Korona), chociaż my kiedyś się wybraliśmy, szliśmy godzinę
|
|
|
|
|
#4264 |
|
Raczkowanie
|
MSzu oczywiscie,ze szanuje to,że masz inne zdanie,ale ja broń boze nie jestem za tym,zeby udawac jakies ochy i achy!!!nie,tylko,ze chodzi mi o to,ze jest mnostwo miejsc gdzie mozna sobie ponarzekac,wspomóc,np.wiz aż,jakaś dobra(powtarzam dobra)kumpela,ktoś kto zrozumie trudy macierzynstwa,ale chodzi mi o przesade,bo wg.mnie to gruba przesada,zeby isc do tvn "bo mi 2 kg zostało po ciąży a dziecko w nocy płacze bo głodne"buuuuu oj takiej "bidulce"to ja wspólczuć nie będę!!dzis np.w tvn była babeczka samotnie wychowująca i jak najbardziej ją rozumiem i szanuję.Ale texty typu,ze nie mogę sobie teraz wyjsc kiedy chce z kumpelkami,czy byłam rozmiar chudsza..itp to mnie rozwalają !!!no niestety ale takie są uroki macierzyństwa i myślę,ze tyle poświęcenia dla tego ukochanego bobaska możemy zrobić,bo ja narzekając(na takie pierdoły i np.w tv) czułabym się nie w porządku do tego uśmiechającego się i wpatrujacego we mnie,bezbronnego dzieciątka
i naprawdę nie chce urazić nikogo,bo też nieraz mam dość,ale to każda z nas i to naturalne.Pewnie,ze jest ciężko,ale mamy i tak dużo łatwiej niż nasze mamusie czy babcie,więc trzeba brać z tego co najlepsze,a uśmiech mojego skarba dla mnie jest bezcenny i zebyśmy się dobrze zrozumiały,ja nie rozumiem dziewczyn,które z igły robią widły i czekają na pomoc Tomka Jacykowa czy super niani,bo nie dają rady,siedząc w domku,facet zarabia,czasem teściowa czy mama pomoże...no sorry,ale wiele własnie takich mamusiek narzeka.A w czasach gdzie tyle ludzi nie moze miec dzieci,czy rodzą się chore, ja mam do tego zupełnie inny stosunek.Moze jestem jakaś nienormalna,ale powtórze się,dziękuję Bogu i mamie,ze mamy zdrowego cudnego syna. pozdrawiam Cię serdecznie MSZU i życzę duuużo siłków zobaczysz,wszystko mija i za chwilę będziemy gonić za maluchami i znowu nowe perypetie hehe ale damy radę---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- no i się uśmiałam z niektórych wypowiedzi,bo dopiero teraz doczytałam.... oj laski,to serdecznie współczuję,ze macie takie trudy wychowawczo-macierzyńskie... a tak serio to widzę,ze niektóre wogóle mnie nie zrozumiały(ale tego się mogłam spodziewać)bo teraz taki trend,ze trzeba mówić głośno o złych stronach medalu,jakie to jesteśmy umęczone,biedne i wykorzystywane przez nasze maluchy,bo 1.nie możemy wychodzic wtedy kiedy chcemy 2.nie przesypiamy całej nocy 3.dziecko płacze 4.nie mozemy sobie tipsów założyc bo podrapiemy malucha 5.mamy 3 kg wiecej i ubrania rozmiar wiekssze musimy kupic a wogóle to najlepiej do tvn-u leciec ponarzekac,bo stałysmy sie mamami.... ja was nie zrozumiem,bo serio,tego się nie da zrozumieć.Pisałam o przesadnym narzekaniu a wy jak zwykle to przerobiłyscie,ze ja uwazam,ze wogle nie wolno złego słowa powiedziec.Cięzki temat z wami laseczki,ale trudno.Ja jestem szczęśliwa i to że czasem mały cały czas na rękach wcale mi nie przeszkadza... PS widze,ze tu nie mozna miec innego zdania bo zaraz skrytykujecie na maxa,a forum to dla mnie miejsce gdzie mozna pogadac o wszystkim...niby o wszystkim.I ważna zasada:trzeba czytac ze zrozumieniem,ale co tam ,lepiej się kłócić.
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() : jupi:![]() ![]() :j upi:![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs Edytowane przez Eveliouses Czas edycji: 2010-11-26 o 11:54 |
|
|
|
#4265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja dostałam swego czasu bukiecik z pampków. Stoi do dzisiaj- ale to m.in. dlatego, że Oli pampersy nie podpasowałyMy już po spacerze. Krótkim, bo cholernie zmarzłam ![]() I muszę się pochwalić, że zmieściłam się w spodnie-biodrówki sprzed ciąży
|
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEN DOBRY
mały po kapieli po19.00 marudzil 2 godziny... a pozniej spal do 0.30, nast.jedzonko oczywiscie tylko po 3 godz. a kolejne az po 5, szalenstwo.... ![]() Co do kasy jaka sie uzbierała to 2700 jest od pradziadkow, z 2 ubezpieczeń za urodzenie dziecka 2950 plus pobyt w szpitalu ok.550zł, prezenty pieniężne z chrzcin - 2300, becikowe - 1000zł i tak wyszło ok.9 tys. ale drugiego ubezp.jeszcze kasy nie mamy i becikowego nie załatwialiśśmy, dopiero 8 grudnia ide do gin. to wezme zaswiadczenie. u nas chrzestny placil za chrzest - 500 zł gazowanego nie pije, pije tylko wode, czarna herbate, herb. na laktacje, z kopru, miętę i rumianek. zaraz sie zbieramy na spacer, 0 st. ale słonko świeci
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Evelio to chyba ty nas źle zrozumiałaś
czy ktoś tu pisał o tipsach? albo, że nam tak cięzko że do telewizji musimy z tym lecieć, no sorry ![]() i czy ktoś tu się kłóci? Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-11-26 o 11:59 |
|
|
|
#4268 |
|
Raczkowanie
|
Gabi a czy ja krytykowałam którąś z was w moim pierwszym poście???pisałam o swoim zdaniu na temat programu tv i kobiet w nim występujacych(i też nie wszystkich bo tą dzisiejszą bohaterkę w pełni rozumiem)
|
#4269 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Olek mi wczoraj tak dał w kosc, ze nie wiedzialam jak sie nazywam. Postanowil ryczec po prostu. ![]() On tez umie byc pogodny i radosny. Ale potrafi przejsc transmutacje w sekunde; z uchachanego Gugatka w zlosliwego, ryczacego Wyjca. Cytat:
Cytat:
Raz kozie smierc, choc czuje, ze kumpele mnie wyklną. Za to moj tata bedzie szczesliwy Cytat:
(ja mam podobnie z Olkiem...) Cytat:
wiec mecze sie z "małą Zuzanką" niestety- Niecierpliwiec, złosnik, maruda, zrzęda i wyjec- a mi cierpliwosci nadal nie przybylo, to tylko chwilowa adaptacja do panujacych warunkow Dostosowalam sie jak na homo sapiens przystalo ![]() ogolnie padam Mszu- ja tez ostatnio o adopcji myslalam Ja nie dam rady z kolejna ciaza, porodem i kilkoma miesiacami bez snu, normalnego jedzenia, odrobiny ciszy. Tlumacze Alkowi jak krowa na rowie- Uspokoj sie, bo zostaniesz jedynakiem Słoneczko.I Skubaniec chyba nie chce miec rodzenstwa. ![]() Porobilam kilka fot mojemu Sloneczku w wersji sprzed i po transmutacji
|
|||||||||
|
|
|
#4270 |
|
Rozeznanie
|
Ups
|
|
|
|
#4271 |
|
Raczkowanie
|
Zuziczku miało być "jasności po cimoku" a ja zaś spaliłam hihi
![]() jezuuu jaki on cudny!!pierwsze i drugie zdjęcie chyba sobie skopiuję koffanyi na 2 robi tutkę jak Rado!!!
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() : jupi:![]() ![]() :j upi:![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs Edytowane przez Eveliouses Czas edycji: 2010-11-26 o 12:05 |
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Evelio może się niejasno wyraziłaś, albo my źle zrozumiałyśmy, tak to niestety jest ze słowem pisanym. Ja twoją wypowiedź zrozumiałam tak, że mamy największy skarb na świecie ( to akurat fakt) i nie mamy prawa ponarzekać, bo to nie wypada, bo inni nie mogą mieć dzieci itp....
Jak moja mała sie do mnie uśmechnie to serce mi rośnie z radości i mam gdzieś, że spałam tylko 2 godziny, cohdzę od prawie 3 miesięcy w dresie budzę się zalana mlekiem, po prostu wtedy to się nie liczy. Ale przychodzi taki moment, że mam ochotę się wypłakać komus w rękaw bo jestem zmęczona psychicznie i o tym też trzeba mówic, że czasem jest ciężko a nie tylko jakie macierzyństwo jest piekne i usłane różami
|
|
|
|
#4273 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveli-
nie ma sensu dyskutować na ten temat, bo jak napisałam, każde dziecko jest inne i każda z nas inaczej jak widać odchodzi do macierzyństwa. Ja nie ukrywam jednak, że Twoje podejście jest mi najbliższe. Zachodząc w ciążę miałam kupę czasu na przyzwyczajenie się do myśli, że moje dawne życie bezpowrtonie minęło. A od kiedy Fil pojawił się na świecie to już zupełnie wszystko się przewartościowało i dla mnie to nie trauma, że piwka nie wypiję [a miałabym chęć ], że na imprezę nie pójdę że codziennie będę wypiękniona wypachniona z pysznym obiadkiem. Po prostu zdawałam sobie zwyczajnie sprawę, że życie się zmienia i nie widzę sensu wiecznie narzekać, że niewyspana, nieumalowana itp Wolę z humorem do tego podejść, pogrozić małemu, że jak nie przestanie ryczeć to go zaraz do ojca wywiozę ![]() I to odpowiednie podejście, zrozumienie naszej sytuacji bardziej pomoże "uleczyć" zszargane czasem nerwy niż malkontenckie podejście, wypisywanie, gadanie jakie to teraz jesteśmy biedne nieszczęśliwe. Pewnie, że nie ma czasu na przyjemności, czasem na wizytę w kibelku kiedy by się chciało, ale to są tylko chwilowe uroki ![]() Zresztą większość z nas ma jak widać czas na siedzenie na Wizażu więc chyba aż tak źle nie jest ![]() ![]() ![]() Ja mój wolny czas, dla pocieszenia Wam powiem, spędzam pisząc pracę mgr i ucząc się do grudniowych egzaminów. Po prostu zaje..iście I nikt nie mówi, że jest pieknie och i ach ale bez przesady, mamy śliczne zdrowe dzieci i zamiast marudzić lepiej na tym się skupić, docenić a nie księżniczkować.Mój post nie jest odpowiedzią na żaden z Waszych to tylko moje przemyślenia. Więcej na ten temat się nie wypowiem. ******* Dziewczyny poluję na podgrzewacz i mam w związku z tym pytanko do urzytkowniczek tego sprzętu Ściągam mleko, przechowuję w lodówce, jak szybko podgrzeje mi się pokarm tak żeby można było podać Małemu?? wiadomo że nie podgrzewamy we wrzątku a mały chce jeść z reguły natychmiast
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha Zuzi 3 fota najlepsza pt. You talking to me?
|
|
|
|
#4275 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a za Twoje podejscie ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Naked ale tu chodzi o to że czasami przychodzi moment ,że trzeba się komus pożalić i że w takim momencie często kobiety nie spotykają się ze zrozumienie, bo przecież powinna być szczęsliwa
ja jestem szczesliwa i nie mam co narzekać ( chociaż tż praktycznie nie ma, przychodzi zazwyczaj jak mała już spi) ale są momenty, że jest mi cholernie ciężko...co nie zmienia faktu, że jakbym miała taki wybór to w życiu nie cofnęłabym swojej decyzji o posiadaniu dziecka
|
|
|
|
#4277 |
|
Raczkowanie
|
NAKED http://allegro.pl/podgrzewacz-10w1-f...302172352.html
taki taniutki a dobrze się sprawdza jak narazie
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() : jupi:![]() ![]() :j upi:![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs Edytowane przez Eveliouses Czas edycji: 2010-11-26 o 12:24 |
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
no jesteśmy tu wszystkie w jednym "wyższym" celu, ogarnąć jakoś to całe macierzyństwo
|
||
|
|
|
#4281 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki mialam sie nie wtracac, bo bardzo dobrze rozumiem Evi i Naked, ale to co pisze Gabi i Mszu nie jest mi obce.
Mysle, ze wszystkie piszecie o tym samym i ze wszystkie Kochamy nasze Dzieci. Wiadomo, jak to na forum- tekst pisany moze byc zrozumiany roznorako, brak mu emocji i wyrazu słowa mowionego. Mysle,ze wszystkie macie racje, bo w piszecie o trudach i radosciach macierzynstwa, z ktorym jak wiadomo potrafi byc roznie 100razy w ciagu dnia. Czasem jest lepiej, czasem gorzej. Mamusia, ktora ma dziecko grzeczne naprawde nie jest w stanie zrozumiec Mamusi Krzykacza i Wrzaskuna, Mamusia dziecka bez kolek Mamusie darciucha kolkowego. Nie ma o czym tutaj dyskutowac za bardzo. Cieszmy sie, ze mamy zdrowe usmiechniete dzieci (choc czasem nieco zakrzywione w rogalik). Wymieniajmy sie doswiadczeniami i złymi i dobrymi, narzekajmy, bo znajdzie sie na forum ktos, kto nas zrozumie. Mi jest lepiej jak moge sobie czasem ponarzekac na Olka, bo choc go bardzo kocham i nie wyobrazam sobie zycia bez niego potrafi mnie wkurzyc jak kazdy inny czlowiek (niewazne ze mały). A teraz ukochajmy sie nawzajem i zyjmy w milosci! ![]()
|
|
|
|
#4282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a baty??zawsze lubiłam ekstremalkę hihi
|
|
#4283 |
|
Rozeznanie
|
eveli no to moze i ja skorzystam z twojego linka skoro nie narzekasz na podgrzewacz
naked moja mala dama tez woli sylikonowego smoka pełnego mleka od cycusia mamusi ale to chyba moja wina bo tak jak Ty zaczelam podawac czesciej mm aaa i jak tam kupilas Filusiowi skoczka z fp???to kiedy planowana obrona magistra?? a tak apropo nowej sytuacji zwiazanekj z posiadaniem dziecka ja sie przyzwyczailam ale moj tz chyba nadal nie
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzi Olo jest cudny
![]() hmm wracając do zagorzałej dyskusji, to to nie jest tak ze ktoś w jakimś świetle przedstawia daną sytuacje, ja post Eveli też zrozumiałam tak że mamy dzieci i mamy się uśmiechać bo są zdrowe i w ogóle, owszem miałyśmy czas przywyknąć itd, i nie ma tu mamy która racjonalnie spoglądając na sytuacje wróciłaby do czasów bez dziecka, czytaj oddałaby go.. ale to chyba normalne że mimo iż pociecha rośnie uśmiecha się i w ogóle może ktoś być zmęczony, bo owszem jest tak że np Pat jest cały dzień grzeczny ideał, a potem przyjdzie taka godzina że ryczy drze się i w ogóle, i trwa to nie wiem godzinę więc w stosunku do całego dnia grzeczności nie jest źle, ale po tej godzinie ja mam już dość na resztę dnia i pierwsze co mi się nasuwa to urlop na żądanie... a jak potem wchodzę na neta i czytam TYLKO o blaskach tego okresu to mi się ryczeć chce, owszem blaski są i oby jak najwięcej ale ja uważam że powinno się też otwarcie bez krytyki mam, mówić o cieniach bo niczym złym jest a nawet bym ujeła całkiem normalnym że mamy dość nie wiem mamy taty męża jak nas wkurzy i o tym ludzie nie boją się mówić i nikt takiego mówienia nie krytykuje, a jak ktoś powie że ma dość w danej sytuacji dziecka to jest nagonka, (biorąc pod uwagę fakt częstotliwości i natężenia przebywania z nim to taka sytuacja może pojawić się często) a to że ma go dość to przecież nie znaczy że go nie kocha, wiele z nas ma czasem dość tż i nikt ich nie wywala z domu.. czy przestaje kochać ja też kocham moje dziecie ale jak widzę u np bratowej oburzenie bo jak ja mogę powiedzieć że jestem zmęczona? bo czego się spodziewałam? bo powinnam się cieszyć że je mam a resztę dusić w sobie bo NIEWYPADA to sorry... a co do siedzenia na wizazu, to jak mam być tak totalnie szczera to wypracowałam taki rytm że szybko potrafię na pierwszym spaniu młodego sprzątnąć i ugotować, więc na kolejnych (a mały śpi dużo i oby tak mu się grzecznie żyło długo) mogę odpocząć, co nie zmienia faktu że jak on daje po garach tak że mam ochotę go udusić (przez moment oczywiście) to jak idzie w końcu spać to sorki ale ochoty na sprzątanie i gotowanie nie mam i wolę przyjść tu i się odmóżdżyć a nie stać przy garach ![]() a teraz zmieniając temat zobaczcie co upolowałam dziś z aparatem, jako że moje dziecie dopiero teraz zaczęło kumać po co ma te ręce, (czy też napięcie w mięśniach pozwoliło mu na popracowanie nimi) to takie fotki cieszą jak cholera ![]() mam nadzieje że jak go pomasują to będzie jeszcze więcej takich małych radości
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-11-26 o 12:57 |
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#4286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PS. Ja tez tak mam z wizazem... ![]() A Mlody Panicz Pat wymiata na leżaczku! Super! ![]() Moze moj Olo tez niedugo załapie o co chodzi z tymi zabawkami. Narazie ma Hipka-Pipka (co pipka, jak sie mozna domyslic) i Potworka-Amatorka (bo słabo straszy
|
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
![]() no to masz
|
|
|
|
#4288 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wczoraj trochę zaszalałam z jedzeniem i co- i Ola dziś znowu obsypana
Idę dusić jabłka i potem naleśniki na obiad (dla TŻta). Dla mnie- ryż (bleeee....już mi niedobrze od tego ryżu) |
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzi ale śliczniutkie te Twoje maleństwo
![]() ooo a Pat jaki oj Marta rośnie Ci kawalerka ![]() my niedawno wróciłyśmy ze spaceru 3 razy zaczynała płakać, więc jak w tył zwrot i biegiem do domu a Julka wtedy w sen obfotografowałam torcik i wyciągnęłam te pampki kurcze, nie spodziewałam się, że aż tyle ich się tam zmieściło ale swoją drogą to świetny pomysł ktoś mial wymyślając to jak cioteczka wnosiła to wszyscy myśleli, że to prawdziwy tort i mama moja krzyczy - uwaga, tort się wygina laski i co to za kłótnie mi tutaj...
|
#4290 |
|
Zadomowienie
|
Eveliouses, To Ty uderzylas w stol, krytujac kobiety ktore nie odnazlaly sie macierzystwie, wiec nie rozumiem czemu sie dziwisz ze wywolalas taka reakcje
![]() Krytkujac jednych zawsze musisz sie liczyc z konratakiem, a poruszylas naprawde drazliwy temat... Jeszcze dodam tylko ze moze nie warto ogladac tv, skoro denerwuje Cie to co Ci w niej serwują. Ja nie mam tv i nie czuje sie w zaden sposob o to ubozsza. Zuzi... trzecie!!! ale blagam nie zalaczaj juz takich naked... a co to za rozliczanie kto ile siedzi na forum? i Ty Brutusie przeciwko mnie ![]() martucha... rozkrecasz sie na maxa co zdjecia to lepsze nieldugo nie bede miala problem kotre wybrac
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-26 o 13:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

prawie w tym samym czasie
a do nowego miejsca mam nadzieję szybko się przyzwyczaisz 
Zaczęłam ostatnio przesadzać z podawaniem mm, odciągałam i dolewałam pół na pół i teraz Fil wypiął się na mleko prosto z cyca
strasznie marzna mi dłonie... w mroźne dni będę zakładać spodnie narciarskie 
no ale nie ma się co dziwić, wyczuwa, że przyszło jej dorastać we wspaniałej rodzinie
czy ktoś tu pisał o tipsach? albo, że nam tak cięzko że do telewizji musimy z tym lecieć, no sorry 

biedna Ewcia. U nas usypia Tatus, jesli mamusi po jedzonku nie wyjdzie. A Mloda jest sliczna!!!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja nie dam rady z kolejna ciaza, porodem i kilkoma miesiacami bez snu, normalnego jedzenia, odrobiny ciszy. Tlumacze Alkowi jak krowa na rowie- Uspokoj sie, bo zostaniesz jedynakiem Słoneczko.

i Ty Brutusie przeciwko mnie