|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ![]() A ja próbuje ograniczyć małej podawanie piersi, próbuja ja przekonać do butelki i do słoiczków i zwykle się to kończy mega rykiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja gotuję krupnik z kaszą jaglaną na cielęcinie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja znalazłam kiedyś aukcję, gdzie przesyłka była kurierem za 85 zł ! To dopiero przegięcie! Ale nagminnie ludzie zawyżają koszty przesyłki i poprostu na tym zarabiają ![]() Ja widać teściowie to temat rzeka ![]() Fajna czuprynka ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() Ja sie na tym wogóle nie znam, nie interesują mnie takie rzeczy, tylko reklamę w tv widziałam i moi znajomi mają to więc prezentowali mi co można z tym robić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cześć dziewczyny, witam wew mroźne przedpołudnie
![]() Ja od rańca na nogach ( bladym świtem o 8 wstałam ![]() ![]() Wyjeżdżamy rano i wracamy wieczorem, ale pomyślimy , może zostaniemy na noc ![]() ![]() z drugiej strony to były pierwszy raz od keidy jesteśmy małżeństwem...( od lutego) a raczej od kiedy się tu przeprowadziłam ( od października zeszłego roku) kiedy bylibyśmy sami na noc. Tak to zawsze są teście.... ![]() ![]() ![]() Najlepszy numer był w październiku bo teściowa wykupiła wycieczkę do Tunezji, na tydzień całą firmą jechali. Dziewczynyyyyy jak ja się cieszyłam!!!! miałam cały tydzień zaplanowany łącznie z menu, w końcu mogłabym porządzić w kuchni po swojemu, no i pobyć z mężem i z dzieckiem SAMA. ![]() A teściu w dzień wyjazdu rano zawinął dupę , pojechał do swojej matki, wyłączył komórkę i nie pojechał, wrócił dopiero wieczorem jakby nigdy nic.Do tego akurat były moje urodziny... Byłam tak w****iona ze zapowiedziałam małżowi że pakuję siebie, Jasia i jadę do mojej mamy bo nie wytrzymam i pogryzę. No to pojechał z nami bo się bał ze nie wrócę ![]() ![]() No to się wyżaliłam.... I kupiłam msobie wczoraj w końcu kurtkę , ciesze się bo jest fajna i połowę tańsza niż przeznaczyłam kasy, to dokupiłam sobie jeszcze parę rzeczy i takie fajne golfy dla Jasia w mothercare. ( za 39 zeta dwie sztuki - tylko wziełam takei na 9-12 mcy i nie zauwazyłam ze te juz nie sa zapinane przy szyi jak mniejsze rozmiary, ale ciągną sie dobrze, może Jaś przeżyje... Tylko gdybym wiedziała, że jedziemy na ten basen to kupiłabym sobie jeszcze jakiś strój jednoczęściowy bo są supertanie teraz a dzisiaj juz mi sie nie chce jechać ![]() A TERAZ TAK: GRATULUJĘ MAMOM I DZIECIOM WSZYSTKICH MIESIĘCZNIC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To JUŻ PONAD ROK JAK SIĘ ZNAMY, BARDZIEJ LUB MNIEJ, I ODKĄD NASZE DZIECIACZKI POJAWIŁY SIĘ NA ŚWIECIE ![]() Na razie tyle, słyszę nawoływanie z łóżeczka , idę grzać obiadek i na spacerek, zimno ale przyjemnie bo nie pada i nie wieje. Ciekawe czy Jasiek wejdzie w kombinezon, jak nie to cebulka a ja ma nowiutki do pozbycia się.... przypaliłam Jasiowy rondelek na wodę...wstawiłam pełny i zapomniałam... cieeekawe dlaczego ![]() Edytowane przez spradka Czas edycji: 2010-11-26 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chlopców też można fajnie wystroić. ![]() ![]() Ale ja pewnie założe Tymkowi body z kołnierzykiem i na to bezrękawnik lub koszulę. ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale to jest zabawka, która spiewa piosenkę, niczego nie uczy, więc nie zależy mi żeby była po polsku. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23457003] Lea a ile za ten pociąg dałaś? BO za kup teraz widzę po 69zł bodajże...[/QUOTE] 51zł plus 13zł przesyłka. ![]() Cytat:
![]() Dlatego, jeśli o używki chodzi, chwalę się zakupami na Allegro dopiero jak już wygram aukcję ![]() ja mam ziemniaki, rybkę, i surówkę. ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kurka dzieciaczki sie zmówiły bo ja mam to samo ![]() ![]() ![]() Olencja dobrze ze nic sie nie stało młoda tez juz ma za soba zaksztuszenie ale chrupkiem kukurydzianym młoda sce zbyt duzo amneła no tylko ze ja go wyciagnełam palcem przylepil sie jej na podniebieniu ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() jakby chciała aczkowac ale nie potrafi tegi skoordynowac ![]() tata ewci przeciez jest najdumniejszy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie podobna jazda ale wozkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ale twój mąz niezle sobie to wykombinował musze sprzedac to mojemu :0 jesli pozwolisz ![]()
![]() |
#1805 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
my tez nie mamy obnizonego ale musimy bo młoda obgryza łozeczko ![]() chwyci sie za szczeble i tak zwisa głowa i obgryza boczne szczeble (mimo ze ma gryzaki koło siebie) a jak siedzi to nachyli sie na te głowne belke i tez ja obgryza mam pamiatke na łozeczku sa dziurki jakby chomiki sie do łozeczka dobierały ![]() dobrz ze z zebem juz lepiej ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() a chciałam pogratulować innym dzieciaczkom zebiolków GRATULUJE DZIECIACZKI - z okazji bycia gryzowcem ![]()
![]() |
#1806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23441066] Byłam dziś z Tymkiem u lekarza, bo coś mu charczy w klacie... ![]() ale osłuchowo oki, mam tylko flegaminę podawać, pulmexem smarować, oklepywać i inhalować. ![]() ![]() kurcze TYMUŚ wracaj szybko do zdrówka ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23441676] Nie, no ok, kilka moich rzeczy było, a że stół w kurzu cały (wieczorem nie było widać tego, to taki szary remontowy pył) no to wiadomo, trzeba sprzątnąć. Ale mnie trzepnęło, bo tekst najpierw, że cały stół moimi rzeczami zawalony i bajzel jak zwykle ![]() [/QUOTE] jakbys o moim mówiła oni to chyba w standardzie maja ![]() ja sie nie przejmuje a jak juz mi 100 razy o tym mówi to ze stoickim spokojem mówie zeby najpierw sobie swój syfek ze stolu zebrał ![]() i nagle jest cicho sza....... ![]()
![]() |
#1807 | |||
Konto usunięte
|
kapuśniaczek
![]() mi też wiecznie pomysłów brak... no i albo ja czegoś nie jadam, albo małż. mamy trochę ograniczone pole manewru... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() byłam wczoraj w nocy w teskaczu. tyyylu ludzi na dziale zabawkowym w życiu jeszcze nie widziałam. tym bardziej, że była godzina 22:00 a tam hordy dorosłych ludzi zachowujących się jak dzieci. sterty zabawek, w tym połowa grająca, brzęcząca, szeleszcząca... dom wariatów ![]() na szczęście były pszczółki, więc kupiłam ![]() ![]() ![]() a przy okazji zapytam... ogarnia ktoś co się robi z kasami samoobsługowymi w tesco? ![]() Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2010-11-26 o 12:07 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- ja mam kalafiorek ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1809 |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2346090 7]kapuśniaczek
![]() mi też wiecznie pomysłów brak... no i albo ja czegoś nie jadam, albo małż. mamy trochę ograniczone pole manewru... ![]() ![]() ja odnoszę dziwne wrażenie że faceci w pewnym wieku robią się... no co najmniej dziwni... przynajmniej takie mam obserwacje ![]() hehe... ja tak często robię... wstawiam wodę, zapominam, wchodzę przypadkiem do kuchni a tam garnuszek pusty... ![]() ![]() byłam wczoraj w nocy w teskaczu. tyyylu ludzi na dziale zabawkowym w życiu jeszcze nie widziałam. tym bardziej, że była godzina 22:00 a tam hordy dorosłych ludzi zachowujących się jak dzieci. sterty zabawek, w tym połowa grająca, brzęcząca, szeleszcząca... dom wariatów ![]() na szczęście były pszczółki, więc kupiłam ![]() ![]() ![]() a przy okazji zapytam... ogarnia ktoś co się robi z kasami samoobsługowymi w tesco? ![]() Ja nie mam z kim małej zostawić więc się nie wybieram. A co do kas to poprostu kasujesz przez czytnik przesuwając, tylko w nich ciągle coś się psuje, a to kartą nie można płacić a to coś się zatnie ![]()
#1810 |
Zakorzenienie
|
moje kochanie
jak jej nie chce sie juz siedziec robi tak jak w you can dance "gleba" na podłoge i brzuszki ![]() ![]() nagrywac ja musze podstepem bo jak zobaczy aparat tel to nic nie chce robic tylko sie patrzy a jak mówie zeby cos pokazała to chce wszystko naraz ![]() sorki ze taka kopia ale kamery sie nie dorobiłam jeszcze ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-11-26 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
Zadomowienie
|
Dzieki babeczki w imieniu Malvinki za gratki dla niej
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23450059 A ciekawa jestem, jak u was zalecają - do jakiej temp. dziecko na spacer? [/QUOTE] nie wiem, zapytam w poniedzialek ale znajac finow to moje pytanie wyda sie glupie. Pewnie bez ograniczen ![]() ![]() chyba jakals paste upichce, mam pomidory, ostra papryke i kapary, troche rukoli i bedzie. Zreszta maz mnie wnerwil to sie zastanowie czy cos bedzie na obiad dzisiaj. Cytat:
![]() A tesciem sie nie przejmuj chociaz tesciowie to faktycznie, jak powiedziala Velluto, temat rzeka. Ja dzisiaj z mezem poklocilam sie wlasnie o kolejny genialny pomysl tesciowej. spradka, super wyjazd sie szykuje. Bawcie sie dobrze ![]() Ja tez kupilam sobie kurtke a od meza dostalam fajne, zimowe buty wiec jestem zaopatrzona na zime. U nas noc dzisiaj fajna. Najpierw wykapalam mala w koncu w duzej wannie wiec miala ubaw, pozniej zjadla i poszla spac i do 23.30 budzila sie z rykiem co 15 minut. Pozniej zdjelam jej skarpetki z rak bo nie wyrabialam a ona bez ssania paluszkow zasnela elegancko i spala do 6.30 dostala mleka i spala jeszcze do 8.00 ale musialam ja obudzic bo szykowal nam sie wyjazd do mechanika i na szczepienie psa (przy okazji wyszlo na jaw, ze ma chore uszy ![]() Zima zimna dzisiaj.Bardzo.
![]() |
#1813 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Założylam jej dziś kombinezon. Pod spód spodnie i bluzkę na dlugi rękaw. I cieplutka była ![]() U mnie zima kiepska ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A kurde jak był sezon na truskawy to o nich zapomnialam ![]() Cytat:
Ale słodziutkaaa ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zadomowienie
|
Zobaczcie coś
![]() http://www.kciuk.pl/Ciaza-Chyba-obca-forma-zycia-a32291 |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daje bardziej niż Blanka. Az mnie żebra zaczęły boleć ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moja jest z Canpola a kupiłam w dobrze zaopatrzonym sklepie dzieciowym po prostu ![]() Mała super ![]() ![]()
![]() |
#1817 | |
Zadomowienie
|
Myszka super masz córę
![]() Edzia ty też ![]() Cytat:
![]() Powodzenia ![]() Ale Szaja pytała o aukcję na "kup teraz" więc nie powinno być problemu ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23459281]ja nabyłam po angielsku, ale na Allegro są tez po niemiecku, po hiszpańsku... ![]() ![]() Ale to jest zabawka, która spiewa piosenkę, niczego nie uczy, więc nie zależy mi żeby była po polsku. ![]() ![]() Dzięki za info ![]() A tak - Mluvicí pejsek ![]() Dziękujemy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zadomowienie
|
Edzia - super ta Twoja mała
![]() Araczki - mam nadzieje, że to pies ma chore uszy, a nie Malvinka ![]() My już po spacerku ![]() ![]() ![]() AAAAA W carrefour tych mniejszych są 6-paki chusteczek nawilżanych pampers za 25 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
a zapomniałam napisac że młoda odkryła szczebelki w łóżeczku
![]() ![]() juz sie nie moge doczekac kiedy sama usiądzie ![]()
#1820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzis w miare znośne dzieciątko...wyszliśmy na dworek i nawet usnoł na 20 min ![]() Właśnie zamierzam dac słoiczek brokuły z cukinią i szynką z kaszka psenną...no i astanawiam sie ile mam dać?3-4 łyzeczki? Uczniaczek po angielsku i pewnie dlatego udało mi sie wychaczyć go za taka cene ![]() zamówiłam tez dziś buciki ,mate antyposlizgową do wanienki i butelkoniekapek avent..bedziemy uczyc sie pic,bo już czas najwyższy ![]() ![]() ja zastanawiam się nad tym,ale jest napisane ze dopiero od 18mieiecy więc zastanawiam się czy sienie wstrzymac z bólami ![]() bardzo mi sie podoba ![]()
![]() |
#1821 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zadomowienie
|
bydgoś- ja u twojej panny widziałam fajne botki , te skarpetkowe - gdzie nabyłaś
![]() ![]() mam butki - kapciuszki takie swiąteczne z reniferkiem , pokazywałam tu i raczej nie bede do swiąt z nimi czekac bo mi wyrośnie , a młoda odziedziczyła po mnie tendencje do ciągle zimnych stóp ![]() a może ktoś ma linka do takowych ![]() i musze pannie na zime buty kupic bo mi z terazniejszych wyrasta - ma kto pomysła na wygodne i ciepłe butki ![]()
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam dziś Ewci ciepłe butki, te z firmy Bobas. tu u mnie w sklepie stacjonarnym. tak tak - wyszłam do ludzi, bo już nie jestem spuchnięta ![]() ![]() mało tego, że wyszliśmy, to spacer był chyba pierwszy od miesiąca we troje, bo tatuś ma chwilowo trochę luzu. i - tadam! - spacerowaliśmy godzinę, a Ewcia cały czas jechała na plecach (gondola) ![]() ![]() a jeszcze wracając do wizyty w sklepie dzieciowym - mają tam zabawki FP, więc pytam o szczeniaczka i słyszę, że się niedawno sprzedał. pytam o cenę, a baba mówi, że mi nie powie. nie dlatego, że nie pamięta, tylko dlatego, że skoro go nie ma, to po co chcę wiedziec... ![]() jutro basen, będą nowe foty ![]() Amelka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23433538]
To gdzie ty pracujesz, że tak ci dowalili chamsko? Mój mąż w Saturnie i zawsze jest tak, że jeśli wigilia - to nie sylwester, no i ustawiają grafik tak, by w święta każdy miał choć 3 dni razem wolne. [/QUOTE] dom pomocy społecznej.U nas nie ma czegoś takiego jak świeta.Będe mieć wolny sylwester w zamian ![]() ---------------------------------------------------------------------------------------- cześć dziewczyny. Michaśka idzie na rehabilitację bo ma słabe napięcie mieśni.Bardzo to dziwne bo do niedawna dżwigała głowę a teraz nie potrafi.Moze osłabiła się przez przeziebienie ![]() Dzięki za podpowiedzi ![]() ![]() A tak się przyznam,że Miśka próbowała trochę biszkopcika:/ dosłownie odrobinę i jej smakowało. Ostatnio moje dziecko usypia samodzielnie.Mam nadzieję,ze to nie przejściowe ![]() Mam pytanko.Czy te ćwiczenia rehabilitacyjne bolą,czy to jest w formie zabawy i dziecko tego nie odczuwa? Idziemy dopiero za 20dni...szkoda czasu bo mogłąbym z nią już ćwiczyć w domu.I kiedy są rezultaty bo przez to Miśka moze póżniej siadac ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-11-26 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | ||
Raczkowanie
|
bozie jaka słodka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hello jestem nieustannie zakochana w swoim synu ![]() tak tak u nas tez zdarzają się takie dni ![]() Amelka jest mądra i śliczna i ach!!!!!!!!!
http://www.suwaczki.com/tickers/n59ysg184p7pgzsj.png Radość i szczęście są wyborem ![]() Edytowane przez evean Czas edycji: 2010-11-26 o 15:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
Iza - nosisz ją tak, jak pokazywała Bratka? Ewci to pomogło, bardzo szybko nastąpiły postępy.
a właśnie - pisałam wczoraj, że jeszcze nie skumała, że można się podciągać za różne rzeczy, a dziś moja panna złapała się zabawek na pałąku leżaczka, patrzę, ona - myk - i siedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dzieciaki takie właśnie są - potrafią zaskakiwać co dnia. Gratulacje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | ||
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2346090 7]
a przy okazji zapytam... ogarnia ktoś co się robi z kasami samoobsługowymi w tesco? ![]() W uk są te kasy w każdym spożywczym markecie.Jak masz mało zakupów to jest fajna sprawa.Jak jest cały wózek zakupow to juz trza iść do kasjerki. Moja starsza cóeka ma frajde jak sama kasuje na tej kasie. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Przyczajenie
|
Hej Mamusie!
chciałabym kupić piłeczki do suchego basenu, póki co mały będzie w kojcu 1,20 m x 1,20. Napiszcie proszę ile piłeczek kupić żeby nie było za mało? |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
Śliczne wszystkie dzieciaczki
![]() silpe, kupiłam te butko-skarpetki w zwykłym sklepie z bielizną i skarpetkami. Mąż jedzie dzisiaj o 22 do Tesco, ciekawe co zdobędzie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.