|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
moje tez tegonie lubia! co z puch przy skalpie!
Mam niesamowicie gladkie, lsniace koncowki, tak bardzo ze tyl sie prostuje ! gora to puch i nieogar - mam sporo 8cm wloskow, odrastaja po ostatnim wypadaniu (w czerwcu-lipcu) ale glupio to wyglada. musze chyba to przezyc... Cytat:
w sumie skrocilam mocniej niz zwykle. Mi ciezko bylo ja ulozyc, musialam jeszcze psiknac lakierem i dac sporo żelu. I tak sie pofalowala ! Ale podoba mi sie i TZ tez ciekawe jak jutro sie ulozy pokolejnym myciu.ja tez z dlugosci mam takie straki, wyrownam bo to nie ma sensu, cieniasy. Nie wiem co zrobic zeby wrocila dawna objetosc (albo az tyle ich wypadlo hm )
|
|
#28532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Eloe nie ma Syrenki Agison też nie Rybiorek z doskoku (ale ona ma naukę) o Indios i Wilczex to już nie mówię bo nie ma ich już wieki
|
|
#28533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#28534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#28535 |
|
Zakorzenienie
|
... a Agison próbuje się wreszcie wziąć za doktorat i też nie ma tyle czasu na wizaż
![]() ale podczytuję Was, kiedy mam chwilę ![]() i Wasze włoski ogladam i zazdraszczam ![]()
|
#28536 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow dziewczyny to wybaczam Wam nieobecności ambitne bestie
|
#28537 |
|
Raczkowanie
|
a moje włosy właśnie są najlepsze jak jest wilgotno.... kręcą się niemożliwie nawet bardziej niż po umyciu i dyfuzorze... ciekawe od czego to zalezy jak reagują na wilgotność.... wiecie może cos o tym?
|
#28538 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropcia
Dlatego ja swojego mezczyzne ostrzegłam, ze jesli dotknie moich wlosow jak są mokre to dam mu taki wycisk :P (oczywiscie zartuje zawsze jak do niego mowie, ale sie mnie boi )Yasmin Nie jest to zrozumiałe...Ale porobię zdjęcia 11 grudnia to zobaczycie jak to wygląda I mnie tez zaciekawiła ta teoria :P Dlatego sie tak bardzo wsłuchiwałam Tak apropo to internetu nie mialam 2 dni !! (do poludnia jak z wami kręciołki siedzialam tak pozniej wracam i wsioo )Takze prosze o zrozumienie nadrabiam braki
|
|
|
|
#28539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety mam z prawej strony przy twarzy bardzo słabe włosy, nie dość, że są znacznie krótsze niż reszta to wystarczy złapać pasmo i przeciągnąć mocniej palcami a w ręku zostają kawałki włosów ciężko jest mi zapuścić te pasmaJennifer - bardzo fajny kolorek
|
|
#28540 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#28541 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, wiem, na takie włoski trzeba ciężko pracować. Miałam napisać jak się sprawuje odżywka Leave-in Yes to Cucumbers. No więc ładnie pachnie, ogórkiem, tak świeżo. Konsystencja balsamu do ciała i tłustość też. Szczerze mówiąc przestraszyłam się tej tłustości i za pierwszym razem użyłam jej malutko, tyle co 2 groszki na całe włosy. Były miękkie i mniej się puszyły niż zwykle, ale miałam wrażenie, że mogłabym dać jej więcej. Więc dzisiaj dałam jej 5 groszków no i przesadziłam. W każdym razie jest bardzo wydajna i szczerze ją polecam. Ale jest to moja pierwsza odżywka b/s, więc nie mam porównania ![]() Na zdjęciach z dzisiaj widać, że zdecydowanie z nią przesadziłam. Włosy są na nich w jakichś 95% suche, prawie idealnie suche. Więc nie powinny tak wyglądać. Ale jutro będzie lepiej, nadmiar produktów w nocy mi ucieka w poduszkę i we włoski ![]() Chciałam wam też bardzo, bardzo podziękować. Dzisiaj jest 40 dzień stosowania pielęgnacji CG. CG ortodoksyjnej, choć na początku ubogiej - dopiero 4 dnia zaczęłam używać odżywki d/s, 10 dnia stosować własnoręcznie kręcone, bogate maski a 38 dnia używać odżywki b/s. A i tak widać różnicę. Ostatnio często słyszę komplementy pod adresem moich włosów, wreszcie się ich nie wstydzę a mój mężczyzna przestał się czepiać, że śpię z maskami we włosach Poza tym mam mnóstwo baby hairs i włosy mi szybciej rosną! Wstawiam swoje pierwsze wrzucone tu zdjęcia, sprzed miesiąca, żebyście mogły porównać. Bardzo dziękuję.
|
|
|
|
|
#28542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje! hhehee raczej Kropci nalezy dziekowac
|
|
|
|
|
#28543 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Mnie też, ale w szkole to co innego. Często zagryzam zęby, bo mam ochotę powiedzieć coś brzydkiego albo wychodzę przed klasę żeby ochłonąć...
![]() Cytat:
Cytat:
Widziałam, że dziewczyny już podały Ci linki do kosmetyków. Cytat:
Bardzo duża różnica. Pamiętam, że chyba nie chcesz cieniować włosów, ale może jednak troszkę? Byłoby jeszcze efektowniej. Ale teraz już jest superKurka_Paulina, różnica spora, bardzo ładnie Tak się zastanawiam kiedy oglądam konkursowe zdjęcia Rowenty "co miał na myśli autor" wstawiając niektóre zdjęcia, bo na pewno nie chodziło o włosy . Kropciu, już Cię nie namawiam do wstawiania zdjęć
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-11-26 o 19:29 |
|||
|
|
|
#28544 |
|
Zakorzenienie
|
O nie dopiero co scielam 15cm zeby sie go pozbyc
|
|
|
|
#28545 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Pamiętam, że niedawno ścięłaś.
|
|
|
|
#28546 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byly wycieniowane to taki marne byly moim zdaniem
|
|
|
|
#28547 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Pamiętam, miałaś o wiele dłuższe. Miałam na myśli takie minimalne cieniowanie. Ale rozumiem, że nie chcesz. Zresztą teraz, kiedy są krótsze ładniej się układają. A te na ostatnich zdjęciach są naprawdę bardzo ładne.
|
|
|
|
#28548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja nie rozumiem ocen, które te zdjęcia dostają. Np. ta dziewczyna ma 3,5 gwiazdki, a ta 2,5 (czyli tyle samo co TA ).Ja bym Kropcię namawiała, gdyby nie te dziwne oceny. Tylko się będziemy wkurzać, jeśli nie wygra
|
|
|
|
|
#28549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Ja chyba zaraz sobie olejek Heenar poloze na wloski - tylko sie zastanawiam czy myc najpierw glowe? Czy nie musze? |
|
|
|
|
#28550 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a w tej masce jajecznej to ja nie widze parafiny, jedynie gliceryne Cytat:
rzeczywiscie ako baza, bo strasznie ubogie... Cytat:
oj taaak, 2 strony nie bylo specjalnie co czytac ![]() Cytat:
u mnie to sie udaje tylko w weekend a sa duzo ladniejsze jak sobie same wyschna niz jak je susze dyfuzorem Cytat:
Kupilam dzis joanne nature Mak i bawelna w Piotrze i Pawle za 3,99zł ale sie ucieszylam mialam wrzos z mieta, ale pol butelki zostawilam na wyjezdzie, len przygarnela mama, a teraz mam te z zielona herbata (chyba ) i jakos tak srednio mi sie podoba.Mam do Was pytanko, co to jest mineral oil? przywiozlam sobie odzywke, ktora zaraz po wodzie ma w skladzie mineral oil, czyli co? Basiu podziwiam Cie, za cierpliwosc i serce jakie wkladasz w te prace. Dzielna dziewczynka !! Ja niestety szukam nowej szkoly dla synka, ta integracyjna jest jednak ze szkoda dla dzieci zdrowych
Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-11-26 o 20:39 |
|||||
|
|
|
#28551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem, tylko jak pisała Rybiorka czas wolny lekko mi się skrócił ![]() Ale staram się podczytywać wątek pielęgnacyjny i w miarę na bieżąco analizować kosmetyki W razie czego można do mnie stukać na PW
|
|
|
|
|
#28552 |
|
Zakorzenienie
|
Yasmin teraz moge sobie na to pozwolic ale i tak rano wyjde z upietymi wlosami, dopiero pozniej bedzie ok ale lepsze to niz nic
|
|
|
|
#28553 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#28554 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naprawde? to cudownie, bo właśnie 2 dni temu pytalam o jakas odzywke z parafina nie skleja mi włosów, nie obciąża, użyłam ja co prawda 2 razy, ale włosy były ładne - co prawda rozprostowały się w dzień wyjątkowo - myślę, że woda uciekła z włosów (przez gliceryne wysoko w składzie) zwariowac można A wogole to masz fajny nick, dostałam wczoraj w nowej pracy ksywke Kurka co prawda nie Paulina, hihi---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
a rano można spiać włoski, założyć czapke, albo chustke - jesli rzeczywiscie tak kiepsko wygladaja... |
||
|
|
|
#28555 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie taki mam plan
|
|
|
|
#28556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy dobry wzielam ![]() A na zakupach kupilam odzywke bez splukiwania z joanny, i kupilam bez Waszego polecenia i nie wiem czy dobrze zrobilam szampon i odzywke do splukiwania wloskow- MRS. POTERS do wlosow suchych...
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2010-11-26 o 21:22 |
|
|
|
|
#28557 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.naturallycurly.com/topics...vy-hair-type-2 fajna jest ta stronka... wlasnie sie zaczytalam
|
|
|
|
#28558 |
|
Wtajemniczenie
|
Yasmin
Olejek z wyciągiem z minerałów... ![]() Metoda trójkącikowa i liniowa hmm...
|
|
|
|
#28559 |
|
Zakorzenienie
|
ammmm nie martw się
Jeśli nawet ilej jest rafinowany to dalej jest wartościowy, chociaż mniej. I jest trwalszy Ja np wolę rafinowane bo mam alergię na wszystko co pachnie ![]() Kto mnie pocieszy? Mam od dermatolog szampon=lek z SLS (nawet nie SLES!!) i kupą silikonu... I bana na zioła i oleje :/ A już coś było widać Włosy mam jak wycior Chlip! ;(
|
|
|
|
#28560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli to lek to brac!!! Ja uwazam, ze poki cos mi nie szkodzi to moge uzywac i sama probuje na sobie rozne mieszanki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

Opowiadaj. Znam Twój ból co do piór, bo sama ostatnio z długości mam włosów 3 na krzyż...nie wiem, co się dzieje, może jakiś błąd w pielęgnacji...
w sumie skrocilam mocniej niz zwykle. Mi ciezko bylo ja ulozyc, musialam jeszcze psiknac lakierem i dac sporo żelu. I tak sie pofalowala !
Ale podoba mi sie i TZ tez
ciekawe jak jutro sie ulozy pokolejnym myciu.

ciężko jest mi zapuścić te pasma

Bardzo duża różnica. Pamiętam, że chyba nie chcesz cieniować włosów, ale może jednak troszkę?