Spotkaniowo-zakupowo-plotkowy Kraków - część 6~ - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-27, 01:36   #2581
Neciak89
Zakorzenienie

Dot.: Spotkaniowo-zakupowo-plotkowy Kraków - część 6~

Czy chce ktoś wybrać się ze mną jutro/dziś(sobota) do G.Kaz?

Jedwab mam dla Gg, Mju, Ecrulo, Jojly, Trust, Ineso, Melki i Malli, jeśli któraś jeszcze chce, to kupiłam jeden na zapas

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Hula - nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja też się właśnie z facetem pożarłam, częściowo powodem było moje zmęczenie.

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12521212 moja propozycja aukcji gumiszczy

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.

Edytowane przez Neciak89
Czas edycji: 2010-11-27 o 02:51
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 03:13   #2582
Himka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Pewnie byśmy chciały
Cen nie widać przy większości.
Bo trzeba się zalogować
Niektóre ceny są naprawdę rewelacyjne np większość kolczyków za 1,50 (netto), mają biżu sztuczną, biżu srebrną, akcesoria do włosów, ekspozytory, torebki, i mase innych pierdół ;P
Chciałabym w miarę szybko zamówić, tzn żeby przed świętami przyszło bo chcę zamówić kilka rzeczy na prezenty
Trzeba zamówić za co najmniej 100 zł (ale ja już wybrałam rzeczy na ok 50 zl)
przypominam adres: http://hurt-bizuterii.pl/
Himka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 08:51   #2583

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Pani blond po lewej i pani brunetka na podłodze.

Pani blond po lewej to Himka, pani szatynka (nie brunetka ) na podłodze to ville
Cytat:
Więc ja prosiłabym Part2, bo Lalaith niechcący u siebie usunęła
Ja będę mogła ci przesłać dopiero w poniedziałek, bo teraz jestem na weekend w domu, a zdjęcia mam na laptopie, który został w akademiku

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Dla mnie Święta = Last Christmas + ciężarówki coca coli + Kevin sam w domu
Tak samo!
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 08:56   #2584
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ok, ja się żegnam, czas do Krakowa

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Himka, ja też pewnie coś zamówię, ale to jutro jak wrócę z Krakowa to sobie popatrzę

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.

Edytowane przez trustmyself
Czas edycji: 2010-11-27 o 09:01
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 09:12   #2585
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ineso - http://joelens.blogspot.com/2010/11/...h-muffins.html
A dr. oetker wprowadził cudne dekoracje do ciast i muffinek - białe cukrowe płatki śniegu, i żółte gwiazdeczki chciałam to za ciężkie pieniądze kupować na allegro, a tu taka niespodzianka
http://vkuhniata.wordpress.com/2010/...tella-muffins/ idę się uczyć rosyjskiego.
Ja się po angielskiemu nie będę męczyć Ale mi to przypomniało, że miałam zrobić ekstrakt z wanilii a TO wczoraj wytrąbił resztę łiski
Chyba sobie zrobię czekoladowe muffinki dziś z ewentualną domieszką bananów - mam @ i w ogóle atmosfera w pracy mnie dobija i mi źle
Cholerko, miałam Ci kiedyś pisać, że na galerii w Czyzynach postawili kramik z żelkami. A Carrefour wypuścił nową serię akcesoriów kuchennych i są tam foremki do wycinania ciasteczek w ,,innych" kształtach ale nie pamiętam jakich
Cytat:

Lenek, idziemy na tygodniu do tej kazimierzowej knajpy?
Do jakiej?

Przeczytałam I część Millenium od lalaith, kto następny - Hula?
Oraz II cz. Zmierzchu od Ax - ale na to chyba nikt nie czeka?

Cholerko, muffiny szafranowe z suszonymi pomidorami i oliwkami http://www.750g.com/fiche_de_cuisine.2.123.24699.htm

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2010-11-27 o 09:25
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 09:42   #2586
Jusztynka89
Rozeznanie

GG do Jusztynka89

http://hurt-bizuterii.pl/ Ja na pewno bym coś przed świętami też zamówiła

Tunel 2-3-4-5-6-7-8
Waga 72 - 63 - 55
Zapuszczam włosy
Japoński
Jusztynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 10:02   #2587
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:
Laski, zamorduję Was. Wyszłam z 7mioma jedwabami z Natury
Panie sie nie pytaly czy nie otwierasz konkurencyjnego sklepu?
Jak nikt nie wezmie tego dodatkowego jedwabiu to ja jako maniaczka mazidel moge przygarnac

Cytat:
Wiemmmmm, pragnę je zrobić
A ja pragne je zjesc

Laski, widzimy sie dzisiaj o tej 16 czy nie? Jutro nie wiem czy moglabym byc-ostatnio mi sie plany zmieniaja z godziny na godzine (ale ja glupia jestem...)

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 10:32   #2588
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Laski, zamorduję Was. Wyszłam z 7mioma jedwabami z Natury

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc coś mi się kojarzy, ale bardzo mgliście, co oznacza, że w ogóle nie identyfikuję tej piosenki ze świętami. Dla mnie Święta = Last Christmas + ciężarówki coca coli + Kevin sam w domu
A podobno w tym roku ma nie być Kevina To święta się nie liczą

Cytat:
Napisane przez e milka Pokaż wiadomość
Laski, widzimy sie dzisiaj o tej 16 czy nie? Jutro nie wiem czy moglabym byc-ostatnio mi sie plany zmieniaja z godziny na godzine (ale ja glupia jestem...)
ehh mi dzisiaj nie pasuje i jutro też nie Coś mi ostatnio terminy spotkań nie pasują Zawsze to wypada jak A. ma wolne...

Miłego dnia

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 10:40   #2589
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
A podobno w tym roku ma nie być Kevina To święta się nie liczą
Dokladnie-demotow o tym jest pelnoe (mowilam juz, ze demotywatory to prawie rak dobre zrodlo informacji jak np tvn24?)

Stary 2010-11-27, 12:19   #2590
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
"I wiedząc, że oprócz ropy naftowej, miłość, a nawet kult Nutelata nie będzie zaskoczony, że dzisiejszy przepis jest głównym składnikiem Nutela."
Chyba jednak wolałabym normalne tłumaczenie.

Cytat:
Poproszę kogoś, kto zna rosyjski, żeby mi to przetłumaczył, a jeżeli się nie uda - zrobię na podstawie tego
All that jazz zna od urodzenia.
Cytat:
Malla, ale na prawdę jest różnica pracować w Wigilię a w pierwszy i drugi dzień świąt. Pierwsza jest pracująca, dwa pozostałe nie.
To zależy, gdzie się je spędza i z kim. Boże Narodzenie trwa aż 3 dni, spokojnie można w nich zmieścić i pracę, i naukę, i huczne świętowanie z rodziną. Potrzeba wolnego na wszystkie te dni u 20-parolatka jest strasznie roszczeniowa.

Hula ma dość blisko do domu i myślę, że dałaby radę dojechać do pracy na 26.12 po południu. Wilk syty, owca cała. Zmuszanie ludzi z Krakowa do pracy w tych dniach bez żadnych benefitów jest trochę nie fair...

Sama w Krk skisłabym z żalu przez święta, bo to czas, który powinniśmy poświęcić bliskim, więc jeśli miałabym dojazd albo TŻ przy sobie, to nie miałabym nic przeciwko, żeby pracować w tym czasie, jeśli jest taka potrzeba.
Jak ktoś ma postawę "bo to przecież dzień niepracujący", to się nie dziwię, że od Nowego Roku jest dużo nowych miejsc pracy... To nie są czasy szkolne, dorosłość to nie wieczna zabawa i pewne rzeczy trzeba po prostu przyjąć na klatę.

Dla mnie najważniejsza jest Wigilia i przygotowania do niej. Choćbym miała dojechać na godzinę 21, nie odpuszczę jej. Uważam, że 4 godziny w pociągu plus jego opóźnienie to nie jest mało, a jakoś daję radę i nie narzekam.
Pozostałe dni świąt nie są dla mnie aż tak ważne, żeby rzucać pracę i przez cały rok wisieć na garnuszku rodziców Drugi dzień Świąt często spędzam w pociągu do Krk i jakoś nie zwijam się z żalu, mając w pamięci ten czas, który udało mi się spędzić z rodziną.
Pracowałam 1 stycznia od 6 rano i nie była to trauma. Spędzałam wtedy Sylwka na domówce w Krk, o 2 wróciłam do domu, o 5 wstałam. Nieraz przychodziłam po imprezie do pracy, więc co za różnica - kwestia nastawienia. Tu akurat o Huli nie mówię, bo jedzie na Podkarpacie, więc musi mieć czas na dojazd i powrót.
Stary 2010-11-27, 12:29   #2591
Ineso
Matka Smoka

Zrobiłam w końcu tą maskę mleko z żelatyną - masakra! najpierw zużyłam paczkę żelatyny i nadal było za rzadkie, potem mi wykipiało w mikrofali a ściąganie z twarzy to dramat. Nienawidzę peeloffów

Malla,
podaj mi proszę przepis na maseczkę od Ciebie (tzn z wodą się ją tylko miesza?) i linka do niej, żebym wiedziała jaki efekt widzieć

Ja od dwóch lat pracuję w wigilię na ochotnika, bo pozostałe osoby są spoza miasta. Benefitów nie mam, ale za to jest skrócony dzień pracy i o 14 jestem wolna.
Stary 2010-11-27, 13:12   #2592
Malla
Nie depcze krokusów

Ineso - tak, tylko się miesza z wodą lub hydrolatem, nie mam żadnego przepisu z proporcjami
http://www.helfy.pl/skin-toneup-mase...a-ajurwedyjska.

Zmykam się szykować na imprezę
Stary 2010-11-27, 13:23   #2593
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Pani blond po lewej to Himka, pani szatynka (nie brunetka ) na podłodze to ville
Dzięki za odpowiedź nie mam pojęcia skąd, ale kojarze Was!

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Cholerko, miałam Ci kiedyś pisać, że na galerii w Czyzynach postawili kramik z żelkami.
A właśnie, w Krakowskiej też jest. Ale to cholerstwo drogie, już na openerze tańsze były.. żeby 8zł za sztukę?

Cytat:
Panie sie nie pytaly czy nie otwierasz konkurencyjnego sklepu?
Jak nikt nie wezmie tego dodatkowego jedwabiu to ja jako maniaczka mazidel moge przygarnac
Nie, ale pytały się czy to dla mnie

Ech, nie wiem co z tym spotkaniem w końcu.. Ustalmy tak, kto może przyjść, to o 16 w Galerii Kazimierz w Coffee Heaven.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-11-27, 13:25   #2594
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:

Hula - nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja też się właśnie z facetem pożarłam, częściowo powodem było moje zmęczenie.

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12521212 moja propozycja aukcji gumiszczy

u nas już jest wszystko dobrze
mam prawie cały wolny weekend więc spędziliśmy trochę czasu już razme i jest ok
i cały tydzień mam wolny więc też nadrobimy, mam nadzieję że już będzie ok

ja nie mam kiedy tamtych gumek zużyć a Ty już juz nowe chcesz

Cytat:
Napisane przez Himka Pokaż wiadomość
Bo trzeba się zalogować
Niektóre ceny są naprawdę rewelacyjne np większość kolczyków za 1,50 (netto), mają biżu sztuczną, biżu srebrną, akcesoria do włosów, ekspozytory, torebki, i mase innych pierdół ;P
Chciałabym w miarę szybko zamówić, tzn żeby przed świętami przyszło bo chcę zamówić kilka rzeczy na prezenty
Trzeba zamówić za co najmniej 100 zł (ale ja już wybrałam rzeczy na ok 50 zl)
przypominam adres: http://hurt-bizuterii.pl/
ja chce

Cytat:

Przeczytałam I część Millenium od lalaith, kto następny - Hula?
Oraz II cz. Zmierzchu od Ax - ale na to chyba nikt nie czeka?

Cholerko, muffiny szafranowe
ja mam już od e milki

a ktoś ma kolejne części?

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

Hula ma dość blisko do domu i myślę, że dałaby radę dojechać do pracy na 26.12 po południu. Wilk syty, owca cała. Zmuszanie ludzi z Krakowa do pracy w tych dniach bez żadnych benefitów jest trochę nie fair...

Sama w Krk skisłabym z żalu przez święta, bo to czas, który powinniśmy poświęcić bliskim, więc jeśli miałabym dojazd albo TŻ przy sobie, to nie miałabym nic przeciwko, żeby pracować w tym czasie, jeśli jest taka potrzeba.
Jak ktoś ma postawę "bo to przecież dzień niepracujący", to się nie dziwię, że od Nowego Roku jest dużo nowych miejsc pracy... To nie są czasy szkolne, dorosłość to nie wieczna zabawa i pewne rzeczy trzeba po prostu przyjąć na klatę.

Dla mnie najważniejsza jest Wigilia i przygotowania do niej. Choćbym miała dojechać na godzinę 21, nie odpuszczę jej. Uważam, że 4 godziny w pociągu plus jego opóźnienie to nie jest mało, a jakoś daję radę i nie narzekam.
Pozostałe dni świąt nie są dla mnie aż tak ważne, żeby rzucać pracę i przez cały rok wisieć na garnuszku rodziców Drugi dzień Świąt często spędzam w pociągu do Krk i jakoś nie zwijam się z żalu, mając w pamięci ten czas, który udało mi się spędzić z rodziną.
Pracowałam 1 stycznia od 6 rano i nie była to trauma. Spędzałam wtedy Sylwka na domówce w Krk, o 2 wróciłam do domu, o 5 wstałam. Nieraz przychodziłam po imprezie do pracy, więc co za różnica - kwestia nastawienia. Tu akurat o Huli nie mówię, bo jedzie na Podkarpacie, więc musi mieć czas na dojazd i powrót.
gdybym sylwestra spędzała w krakowie to nie byłoby to dla mnie żadnym problemem pracować w sylwestra lub nowy rok

wymyśliłam że może zrobię tak że nie zostawię dyspozycji i powiem im że jestem świadoma konsekwencji i licze na to że inne dziewczyny będą mogły... podobno 2 poprzednie lata obstawiały właśnie osoby z krakowa i pozniej miały wolne....

jedna dziewczyna powiedziała ze może 26 rano przyjść
inna powiedziała że do niej rodzina cała przyjedzie do krakowa na święta więc też mozę na jedną zmianę przyjść... jeszcze ktoś się musi znaleźć.....
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 13:27   #2595
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:

All that jazz zna od urodzenia.

To zależy, gdzie się je spędza i z kim. Boże Narodzenie trwa aż 3 dni, spokojnie można w nich zmieścić i pracę, i naukę, i huczne świętowanie z rodziną. Potrzeba wolnego na wszystkie te dni u 20-parolatka jest strasznie roszczeniowa.
Skoro już uogólniasz na 20-to parolatków, to gdybym ja pracowała w CC (a chciałam) to postawą roszczeniową by było gdybym chciała spędzić te kilka dni z rodziną oddaloną o kilkaset kilometrów, z którą widuję się kilka razy w roku?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
u nas już jest wszystko dobrze
mam prawie cały wolny weekend więc spędziliśmy trochę czasu już razme i jest ok
i cały tydzień mam wolny więc też nadrobimy, mam nadzieję że już będzie ok

ja nie mam kiedy tamtych gumek zużyć a Ty już juz nowe chcesz
U nas też już dobrze

No Malla zaproponowała zakup, to dałam link

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-11-27, 13:29   #2596

Cytat:

To nie są czasy szkolne, dorosłość to nie wieczna zabawa i pewne rzeczy trzeba po prostu przyjąć na klatę.
(...)
Pozostałe dni świąt nie są dla mnie aż tak ważne, żeby rzucać pracę i przez cały rok wisieć na garnuszku rodziców
Ale właśnie ktoś wcześniej o tym wspomniał. Jest różnica między stałą pracą, taką po studiach. Hula studiuje i nie ma przymusu pracowania całkowicie na swoje utrzymanie. I to nie jest praca, z którą wiąże przyszłość. To tylko coś dorywczego. Chyba każdy by nie wydziwiał na przymus pracy w Sylwestra, gdyby to była "jego" praca, stała i nieprzypadkowa.

Cytat:
Dzięki za odpowiedź nie mam pojęcia skąd, ale kojarze Was!
W sumie Kraków jest mały
Stary 2010-11-27, 13:44   #2597
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Skoro już uogólniasz na 20-to parolatków, to gdybym ja pracowała w CC (a chciałam) to postawą roszczeniową by było gdybym chciała spędzić te kilka dni z rodziną oddaloną o kilkaset kilometrów, z którą widuję się kilka razy w roku?
Neciak, zanim zaczniesz się oburzać, to czytaj ze zrozumieniem. Pisałam o osobach, które mają możliwość dojazdu.
Cytat:
gdybym sylwestra spędzała w krakowie to nie byłoby to dla mnie żadnym problemem pracować w sylwestra lub nowy rok
Dlatego zaznaczyłam, że nie piszę o Tobie... To było tak ogólnie, że można dać radę.
Cytat:
podobno 2 poprzednie lata obstawiały właśnie osoby z krakowa i pozniej miały wolne....
jedna dziewczyna powiedziała ze może 26 rano przyjść
inna powiedziała że do niej rodzina cała przyjedzie do krakowa na święta więc też mozę na jedną zmianę przyjść... jeszcze ktoś się musi znaleźć.....
Zobaczymy. Jakoś się ułoży, w końcu jest Was tam trochę. A nie dałabyś rady na 26.12 wieczorem?
Cytat:
Napisane przez ville
Ale właśnie ktoś wcześniej o tym wspomniał. Jest różnica między stałą pracą, taką po studiach. Hula studiuje i nie ma przymusu pracowania całkowicie na swoje utrzymanie. I to nie jest praca, z którą wiąże przyszłość. To tylko coś dorywczego.
Pracowałam w święta na studiach. Nie miałam przymusu pracy, nie wiązałam z nią przyszłości, ale miałam możliwość życia za 500 zł lub życia za 1500 zł, dlatego mi zależało i nie narzekałam.
Cytat:
Napisane przez ville
Chyba każdy by nie wydziwiał na przymus pracy w Sylwestra, gdyby to była "jego" praca, stała i nieprzypadkowa.
I tu się nie zgodzę, bo sama pracuję z takimi ludźmi.
Stary 2010-11-27, 13:46   #2598
Ineso
Matka Smoka

Hula, ja mam od lalaith też II część, i ona ma III ale u koleżanki póki co. To drugą przytrzymać dla Ciebie jak skończę?
Stary 2010-11-27, 13:53   #2599
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Dlatego zaznaczyłam, że nie piszę o Tobie... To było tak ogólnie, że można dać radę.

Zobaczymy. Jakoś się ułoży, w końcu jest Was tam trochę. A nie dałabyś rady na 26.12 wieczorem?

może bym i dała rade ale pewnie bym musiała wyjechać już o 10 rano;/ przemyślę to jeszcze
może umówię się z dziewczynami tak że dam dyspozycje na sylwestra a gdybym ją dostała to ktoś ją za mnie przejmie... tylko żebym nie została zrobiona w balona ;|

mam jeszcze czas do 11 grudnia na podjęcie decyzji co mam zrobić z tym faktem

Cytat:
Hula, ja mam od lalaith też II część, i ona ma III ale u koleżanki póki co. To drugą przytrzymać dla Ciebie jak skończę?
chętnie bym przeczytała ale z czasem u mnie krucho więc nie chce przetrzymywać książki jeżeli inne dziewczyny będa na nią chętne
jeżeli nie będzie oprócz mnie kolejki to poprosze o przetrzymanie, a jeżeli ktoś będzie chciał to nie ma problemu niech ktoś przeczyta a ja póżniej
Stary 2010-11-27, 13:56   #2600
Malla
Nie depcze krokusów

Hula - a mają tam zwyczaj umawiania się, że ktoś pracuje w te święta, ale już nie musi w następne? W mojej pracy ludzie jakoś potrafili się dogadać... Głupio by było, gdyby kazali Ci pracować w Sylwestra lub Wielkanoc albo wypad :/
Stary 2010-11-27, 13:58   #2601

Cytat:

Pracowałam w święta na studiach. Nie miałam przymusu pracy, nie wiązałam z nią przyszłości, ale miałam możliwość życia za 500 zł lub życia za 1500 zł, dlatego mi zależało i nie narzekałam.
Ale właśnie o to chodzi, że niektórym wystarcza 500 zł. I wtedy może im nie pasować praca w Sylwestra.

Chociaż właściwie zgubiłam sens tematu, nad którym dyskutujemy.
Stary 2010-11-27, 14:01   #2602
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

dubel

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Hula - a mają tam zwyczaj umawiania się, że ktoś pracuje w te święta, ale już nie musi w następne? W mojej pracy ludzie jakoś potrafili się dogadać... Głupio by było, gdyby kazali Ci pracować w Sylwestra lub Wielkanoc albo wypad :/
średnia długość pracy w kinie to podobno 3 tygodnie
więc jdnostki są zatrudnione tak że pracowali w ciągu wielkanocy i wigilii w kinie

u mnie na dziale jest jedna dziewczyna któa pracuje od stycznia ale już złożyłą wypowiedzenie a tak to staż pracy na moim dziale najdłuzszy jest od końca sierpnia

Edytowane przez HulaGirl
Czas edycji: 2010-11-27 o 13:59
Stary 2010-11-27, 14:02   #2603
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Wyciagnelam przed chwila zimowe buty i je wypastowalam...przypomnij cie mi na wiosne ze mam juz wiecej butow nie kupowac bo nie mieszcza mi sie w szafie! Zwlaszcza, ze wiekszosci pozniej i tak nie nosze

Cytat:
a ktoś ma kolejne części?
Ja ostatnio chcialam kupic kolejne ale sie powstrzymalam-glosik w mojej glowie krzyczal 'magisterki!'

Czy tylko ja nie mam jeszcze konkretnych planow na sylwestra?

Stary 2010-11-27, 14:04   #2604
Neciak89
Zakorzenienie

Emilka - ja też nie mam i nie mam pojęcia co będę robić, skoro pracuję do 16-tej.
Przyjdziesz do GK? Pewnie spotkanie będzie dosłownie chwilowe..

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-11-27, 14:05   #2605
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Ale właśnie o to chodzi, że niektórym wystarcza 500 zł. I wtedy może im nie pasować praca w Sylwestra.
No właśnie, ale wtedy niech nie narzekają
Cytat:
Chociaż właściwie zgubiłam sens tematu, nad którym dyskutujemy.
Ja też
Cytat:
średnia długość pracy w kinie to podobno 3 tygodnie
więc jdnostki są zatrudnione tak że pracowali w ciągu wielkanocy i wigilii w kinie
u mnie na dziale jest jedna dziewczyna któa pracuje od stycznia ale już złożyłą wypowiedzenie a tak to staż pracy na moim dziale najdłuzszy jest od końca sierpnia
To kiepsko, nie dziwię się, że nie patrzy się na innych :/
Mam znajomego w Kinie Kijów, pracuje już 4 lata, no ale tam nie ma takiej masówki. Skończył bardzo trudne studia i ma niezłą mózgownicę, ale po prostu lubi kino
Cytat:
Czy tylko ja nie mam jeszcze konkretnych planow na sylwestra?
Ja nigdy nie mam. Pracuję do 17, więc wyjazd w góry odpada. W tym roku wolne w tym okresie bierze koleżanka, tak się dogadaliśmy.
Rok temu zaraz po pracy wsiadłam w samochód i pojechałam do Rzeszowa.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2010-11-27 o 14:07
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 14:07   #2606
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
To kiepsko, nie dziwię się, że nie patrzy się na innych :/
Mam znajomego w Kinie Kijów, pracuje już 4 lata, no ale tam nie ma takiej masówki. Skończył bardzo trudne studia i ma niezłą mózgownicę, ale po prostu lubi kino
też lubię kino ale nie za takie pieniądze jak płacą u mnie
bo gdyby płącili jakoś normalnie albo dawali dodatki za pracę w święta to jeszcze spoko

niby w zeszłym roku było tak że jak ktoś pracował w święta i sylwestra to 17 godzina pracy w tym okresie byłą płącona 50zł... to układali grafik tak żeby ludzie pracowali po 15h ;/;/

wogóle to słyszałam że mają być paczki świąteczne dla pracowników
w zeszłym roku były jakieś słodycze i wino
Stary 2010-11-27, 14:12   #2607
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
niby w zeszłym roku było tak że jak ktoś pracował w święta i sylwestra to 17 godzina pracy w tym okresie byłą płącona 50zł... to układali grafik tak żeby ludzie pracowali po 15h ;/;/
Więc nie dziwię się, że pracownicy tę firmę olewają... Czasem miałam wrażenie, że w poprzedniej pracy szefowie włazili nam w tyłki. Do czasu, gdy połowę osób zwolnili
Cytat:
wogóle to słyszałam że mają być paczki świąteczne dla pracowników
w zeszłym roku były jakieś słodycze i wino
Fajnie, u nas nie ma nic - żadnych imprez integracyjnych, wyjazdów, gadżetów (nie - mam smycz )...

Zmykam się pakować, dobrze że mi o winie przypomniałaś, nie wpadnę na imprezę z pustymi rękami...
Stary 2010-11-27, 14:14   #2608
Neciak89
Zakorzenienie

Jeśli macie numer do Wilczycy do bardzo proszę!
edit: mam

Emilka - nie ma spotkania jednak jakby co.

Kosmetycznie

Cytat:

Edytowane przez Neciak89
Czas edycji: 2010-11-27 o 14:15
Stary 2010-11-27, 14:17   #2609
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Więc nie dziwię się, że pracownicy tę firmę olewają... Czasem miałam wrażenie, że w poprzedniej pracy szefowie włazili nam w tyłki. Do czasu, gdy połowę osób zwolnili

Fajnie, u nas nie ma nic - żadnych imprez integracyjnych, wyjazdów, gadżetów (nie - mam smycz )...

Zmykam się pakować, dobrze że mi o winie przypomniałaś, nie wpadnę na imprezę z pustymi rękami...
oo i impreza będzie świąteczna, ludzie z 4 kin naraz a każde kino ma około 50 pracowników :|
i kupony na darmowe piwo mają być ;]
Stary 2010-11-27, 14:19   #2610
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Ja się po angielskiemu nie będę męczyć Ale mi to przypomniało, że miałam zrobić ekstrakt z wanilii a TO wczoraj wytrąbił resztę łiski
Chyba sobie zrobię czekoladowe muffinki dziś z ewentualną domieszką bananów - mam @ i w ogóle atmosfera w pracy mnie dobija i mi źle
Cholerko, miałam Ci kiedyś pisać, że na galerii w Czyzynach postawili kramik z żelkami. A Carrefour wypuścił nową serię akcesoriów kuchennych i są tam foremki do wycinania ciasteczek w ,,innych" kształtach ale nie pamiętam jakich

Do jakiej?

Cholerko, muffiny szafranowe z suszonymi pomidorami i oliwkami http://www.750g.com/fiche_de_cuisine.2.123.24699.htm
Po francuskiemu to ja ani ani potrafię powiedzieć "nie rozumiem".

Ekstrakt z wanilii na łychalu? Fuuuuj...jakie foremki, jakie? a wczoraj byłam w Galerii Krakowskiej i mogłam zajrzeć...niech Ci nie będzie źle
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości