2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-27, 19:59   #4411
Klarissa
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
Klarissa na razie to tylko smaruje kremem wyszeczuplajacy czy jakos tak sie zwie,ale zaczne brzuszki robic na pewno,ale jeszcze po cc to nie wiem czy juz mogę wolę jeszcze poczekać,aby czasem nic się nie stało,ale musze troche zwalczyc tez brzuch,ale wiem ze bedzie ciezko,bo tyle co ja znim walczyłam i nic fakt jakis efekt był,ale nie to co mi sie marzy,ale ja z rodziny brzuchatkow i tak mam zaprogramowane niestety
U mnie mama, jej siostra są brzuchate, babcia też była brzuchata i prababcia też... ale ja bym chciała przerwać złą passę

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Klarissa, dra - na brzuszek polecam serum poporodowe Musteli, stosuję od tygodnia po porodzie, teraz zaczęłam drugie opak. i wydaje mi się, że działa /mam nadz. że nie tylko wydaje /. Na biust stosuję krem przeciw rozstępom też Mustela, ale już mi sie kończy, wiec zamówię sobie krem do biustu z tej serii
Ale to chyba drogie jest?

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
oj piękny prezent ci tż zafundował I fajnie,że nie zamykacie się z dzieciaczkiem w domu tylko macie planywyjazdowe My na wiosnę wybieramy się z Martuchną nad morze...dla nas to ponad 500km,ale damy radę. Będzie to moje spełnienie marzeń...zawsze chciałam zobaczyć nasze marze wiosną, no a przy mojej pracy to niemożliwe,a więc teraz mam jedyną i niepowtarzalną okazję
Ja nad morze mam tak daleko, że prędko się nie wybierzemy (pewnie jakieś 10h jazdy...) ale w góry za to blisko dlatego można zaryzykować wyjazd. A czy się nam uda zabawić to nie wiem, ale samo to, że gdzieś pojedziemy już jest przyjemnością bo od tego siedzenia w domu wkrótce zgłupieję...

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Czy Wam też tak wypadają włosy?
Nie, ale słyszałam, że po ciąży wypadają wszystkie te włosy, które nam nie wypadały w jej okresie. No i że to się podobno zaczyna mniej więcej w 3 miesiące po porodzie - więc jeszcze wszystko przede mną

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
a propos wypadania włosowto u mnie wypadaja na nowo, zupelnie jak przed ciaza, czyli odplyw zatkany ale fajnie bylo jak przez te 9mcy nie wypadaly w ogole i podobno branie witamin i nawet smarowanie (za przeproszeniem) kocim gownem nic nie da, bo to hormony na to tak wplywaja. Mnie w ciazy wypryszczylo na plecach, uzywalam i zeli i kremow i bog wie czego, po urodzeniu Nadii samo przeszlo. Z tymi wlosami bedzie tak samo... wiec ja sie nie martwie.
To co piszesz to ja mam takie info od mojej lekarki właśnie Ja miałam w ciąży ciągle jakieś pryszcze na piersiach i też mi one zeszły i śladu po nich nie ma, tak samo jak po włosach na brzuchu, które mi w ciąży rosły jak szalone. Natomiast na głowie mi się trzymają, ale ja ogólnie w domu mam dużo włosów - ze mnie, z tż-ta, włosy są wszędzie. Jakoś mnie to nie rusza jak w ubrankach Natalki jakieś znajduję, ma dziecko włochatych rodziców i musi z tym żyć włosa zabieram, wywalam i żyje się dalej
Stary 2010-11-27, 20:50   #4412
cellaris
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

klari to skąd ty jesteś? Też gdzieś z południa?
Stary 2010-11-27, 20:57   #4413
dra
Zakorzenienie

Klarissa no jak się uda to też chce to przerwać
ale wiem jak kiedyś było jakaś dieta i ćwiczenia i wszędzie ubywało,a w brzuchu minimalnie
a też jak anorektyczka nie chciałam wyglądać,bo reszta ciała szczupła a brzuch prawie nie zmieniony i wątpie,ze uda mi się go zwalczyć,ale no spróbuje

mi wypadają włosy jak przed ciążą,ale byłam u frzyjera podciąć,bo trzeba było jakąś nową fryzurkę
Stary 2010-11-27, 21:12   #4414
pandziolka
Raczkowanie

moje włosy wypadają jak szalone.od jakiegoś czasu boję się szczotki to włosów

wklejam kilka złapanych uśmieszków Wojtusia.
mszu błagam o wyrozumiałość
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 21:35   #4415
NIKaP-n
BAN stały

pandziolka, ale z Niego słodas
właśnie mi przypomniałaś, że mamy dwa rożki beciki czy jak im tam sie zwie...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 21:48   #4416
ycnan
Zadomowienie

Heyah mamunie. Nie nadążam za Wami...

Jeździliśmy cały dzień za kombinezonem dla Boryska i nic nie kupiliśmy, bo mąż sobie u***ał, że ma być taki śpiworkowaty, bo mu będzie małego łatwiej wkładać A co jemu pasowało, to nie pasowało mi. Bo on chciał jakiś tani, cienki shit kupić Ale... jutro idę do galerii i kupię sama to, co mi pasuje bo meżuś nie ma już do tego nerwów

gabisun
, jeszcze raz przepraszam za mój głupi tekst
I ja też zauważyłam od razu Twoj nowy avatar Bardzo ładne cyckowe zdjęcie
Rywalizacji w kwestii zdjęć nie zauważyłam. Choć widać, że niektóre osoby wstawiają zdjęcia i czekają na komentarz mszu
I ja na Twoją Kinie/Kinię () przede wszystkim zwracam uwagę na każdym zdjęciu Za ładna jest, żeby ją nawet kiepska jakość zdjęcia przebiła Nie chwaląc się, Borysek też góruje nad jakością zdjęć
A tak w ogóle, to mszu powinna wstawić jakieś kiepskie zdjęcie, coby innym humor poprawić O!

Pomidora, cudna z Was rodzinka Super widzieć takie zadowolone buźki
Ja małego ubieram tak, jak i Marta- body z długim rękawem (lub z krótkim + bluzka z długim) i półśpiochy. No, i skarpeciochy też

IlonaN2, wyglądasz ..inaczej. Ale bardzo ładnie Za odwagę
A synek wygląda świetnie w tym misiowym ubranku

Mpik82, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Wyjeżdżamy z małą do teściów na imieniny teścia.
No, to udanego wyjazdu
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
I jeszcze wieczorno- porannyPablicjusz
Świetny. Ale w porównaniu do naszego pierworodnego martuchowego Partyka, to jeszcze malutki
BTW, przypomina mi mojego brata ciotecznego
Aha, ja włosów jakoś nie gubię... jeszcze
Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Olkowastworzyla cos ogromniastego, ze azsie bac!

A najlepsze, że my, mamuśki się w tych musztardach babrać musimy

Weronisia, normalnie w szoku jestem, jak Pascal ładnie główkę trzyma w pionie. Silny chłop Obaj Twoi synowie przystojni że ho ho
Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
wklejam kilka złapanych uśmieszków Wojtusia.
Słodziaczek.I taki ...rozanielony

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-11-27 o 21:51
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 22:04   #4417
Majka232
Zakorzenienie

Klarissa - zamawiałam na all - 2 szt. po 200ml za ok.120 zł

Ja też pewnie podetnę włosy, ale to niewiele zmieni, bo muszę mieć długość pozwalającą związać włosy a na krótkie się nie odważę...

Moje dziecię zasypia jak mu przytrzymam rączki i nie może nimi wierzgać, a wcześniej zasnął momentalnie po przykryciu oczek i noska pieluchą (sposób opisany przez Klarissę) plus cichutkie melodyjki z konika morskiego
Stary 2010-11-27, 22:07   #4418
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

ycnan .... normalnie mszu-tyran-dykatator:brzyd al:
a tak powaznie -DO WSZYSTKICH- to prosze tu nie robic cyrkow, bo to juz przestaja być smieszne

pandziolka wyluzuj! Wazne ze Ty jestes zadowolona ze swoich zdjec. A jesli masz jakies pytania odnosnie fotografii to chetnie na nie odpowiem.

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-11-27, 22:08   #4419
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

a propos wypadania włosow
to u mnie wypadaja na nowo, zupelnie jak przed ciaza, czyli odplyw zatkany ale fajnie bylo jak przez te 9mcy nie wypadaly w ogole i podobno branie witamin i nawet smarowanie (za przeproszeniem) kocim gownem nic nie da, bo to hormony na to tak wplywaja. Mnie w ciazy wypryszczylo na plecach, uzywalam i zeli i kremow i bog wie czego, po urodzeniu Nadii samo przeszlo. Z tymi wlosami bedzie tak samo... wiec ja sie nie martwie.
Widze temat włosów się pojawiła Ja już ich nie mam aż tak dużo Mi strasznie wypadały i to tez był powód do ścięcia ale główny to chęć zmiany I teraz czuję się świetnie a włosy odrosną

Mamy rodziców w gościach nadrobię was jutro Aha i robię sobie jutro wypad Mama zostaje z małym a my jedziemy po garnitur dla TZ
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 22:37   #4420
Pomidora
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja tak na szybko, bo mój ssak zaraz się obudzi.

Dziękuję wszystkim bardzo za miłe słowa odnośnie mojego maluszka i naszej małej rodzinki Fajnie, jak ktoś uważa nas za sympatycznych

I dziękuję za odpowiedzi dotyczące ubierania - ja małego też w dzień ubieram w półśpiochy, albo polarowe spodenki, bodziaczek i jakaś bluza, a dżinsy na wyjścia - czyli nie jestem nienormalna

Mszu, muszę ci tutaj nastukać, bo ja się pytam i pytam, a ty się na mnie wypinasz i mi nie odpowiadasz No co z tym balansem bieli, jakie ma oznaczenie? Please, ja chcę się uczyć. Żeś się fochnęła na mnie czy jak?

Evelio, bo ja jako polonistka mam zboczenie zawodowe czytania ze zrozumieniem A tak na serio - po prostu trudno czasem odczytać intencje w necie, jak nie widać twarzy, nie słychać głosu i nie wszystko można wyjaśnić

A teraz wyrzucę po com tu wstąpiła Oglądałyście moze "Mam talent"? Normalnie potwierdziło się, ze Polacy to takie patetyczne krówki - postawić im średnio utalentowaną sierotkę, która skrzypiec nie ma, na scenie, dać do zaśpiewania Geperdową i mamy wygraną Noż w mordę jeża, aż mi wstyd za nas A takie rewelacyjne głosy, tacy artyści musieli odpaść. Ja sama agitowałam rodzinę za "My, myself i I", ale prawda jest taka - dla mnie każdy tylko nie to dziecię nieszczęsne To się wypowiedziałam. Podobno o gustach się nie dyskutuje, ale mój jest taki, że gustu to PL nie ma

Idę się myć i spać. Buźka mamuśki

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 22:58   #4421
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
A teraz wyrzucę po com tu wstąpiła Oglądałyście moze "Mam talent"? Normalnie potwierdziło się, ze Polacy to takie patetyczne krówki - postawić im średnio utalentowaną sierotkę, która skrzypiec nie ma, na scenie, dać do zaśpiewania Geperdową i mamy wygraną Noż w mordę jeża, aż mi wstyd za nas A takie rewelacyjne głosy, tacy artyści musieli odpaść. Ja sama agitowałam rodzinę za "My, myself i I", ale prawda jest taka - dla mnie każdy tylko nie to dziecię nieszczęsne To się wypowiedziałam. Podobno o gustach się nie dyskutuje, ale mój jest taki, że gustu to PL nie ma

Ja oglądałam i się z Tobą zgadzam. Jak usłyszałam o domu dla rodziny i skrzypcach to już byłam prawie pewna że Magda wygra. Chyba naprawdę ta dziewczynka ma ciężką sytuację rodzinną, ale program dot.talentu, który ona ma, ale mi bardziej podobała się Sabina i ten chłopak co reggae śpiewał

Mój syneczek śpi obok na łóżku, a ja senna już jestem, ale zamiast spać to w necie grzebię....
Stary 2010-11-27, 23:11   #4422
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
ycnan .... normalnie mszu-tyran-dykatator:brzyd al:
O Wszechmocna Pani, padam na kolana i kłaniam się nisko w akcie poddania. Niechaj Ci, o Wspaniała, błogosławią duchy naszych przodków w dalszej Twej brutalnej walce z tworami cyfrowymi nazbyt niegodziwymi ...Amen

Ależ ja jestem zła

Pomidora, w kwestii polskiego Mam talentu, podzielam Twoje zdanie wszyscy, tylko nie ta dziewuszka. Miała dziś nie być smętna. I co? wyskoczyła z ładną, ale staaarą piosenką. Po co takie dziewuszki śpiewają piosenki starych bab (czyt. z dawnych lat)?!
Me, myslef, and I do mnie nie przemawia, ale już wolałabym ich zwycięstwo. Ja byłam za Bednarkiem i dla mnie dziwne jest, że NIC nie dostał za to drugie miejsce A dziewczyna, która zajęła "niewiadomojakie" miejsce dostała 100 000zł
W każdym razie zgadzam się w 100%, że Polacy (w sensie większość wysyłająca smsy w tym programie) gustu nie mają
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 23:20   #4423
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Fotki z wczoraj i dzisiaj

Mszu, nie wiem jak się bawić balansem bieli, a ma zwykłego idiota jaki jest skrót do bieli na aparacie?

w ogóle to trudno mi zrobić zdjęcie uśmiechniętego Tymuszki bez lampy
No wybacz kurde, gdzie mi uciekla na czesc forum
Zeby znowu nie bylo o fotografii , to... jeeeej, jak Tymusiowi ładnie włoski odrastaja No sympatyczne spontaniczne zdjecia! Lubie takie!

Szczerze, ja mam balans bieli ustawiony na automatyczny,bo przy swietle dziennym moj aparat w tym trybie calkiem niezle sobie radzi. Z reguly wiekszosc cyfrowek tez daje rade. Schody pojawiaja sie kiedy masz sztuczne oswietlenie. Mozesz wtedy sama probowac ustawic balans bieli, wlaczajac probnikowanie i robiąc zdjecie czegos bialego, co ma Twoj aparat w tym swietle uznawac za biale. Np próbkujesz na białej kartce papieru przy danym oswietleniu.
Oznaczenie powinien miec BW (black&white)

a propos programu sie nie wypowiem, bo jestem dziwadlo i procz tego ze nie chodze do kosciola, to nie ogladam tv

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
O Wszechmocna Pani, padam na kolana i kłaniam się nisko w akcie poddania. Niechaj Ci, o Wspaniała, błogosławią duchy naszych przodków w dalszej Twej brutalnej walce z tworami cyfrowymi nazbyt niegodziwymi ...Amen

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-27 o 23:26
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 23:22   #4424
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram

Ja głosować nie mogłam, ale trzymałam kciuki za Bednarka oraz "My, myself i I", nawet ta pierwsza co śpiewała też fajna była... no trudno...
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 23:27   #4425
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Dobry wieczorek
nie nadrabiam, zrobię to po weekendzie, napiszę tylko swoje zdanie odnośnie finał Mam Talent- jak dla mni powinien wygrać Piotr Lisiecki

dla mszu nie oglądającej TV [ja też meeeeega rzadko, od kiedy na Na Wspólnej usypiam Borsuczka i musze ogladać w necie ]- http://www.youtube.com/watch?v=7XF-oS9Dak4 -az mnie ciarki przechodzą

bylam dziś we Wro postudiowac kapkę, wlazłam do pasażu grunwaldzkiego i zostawiłam w H&M [dział dzicięcy] prawie 2 stówki ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że tuz po tym jak ex napisał sms, że za tydzień [wtdy się widzimy] dostanę "alimenty" bieżące i zaległe

dobranoc

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-11-27 o 23:35
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 23:33   #4426
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
dostanę "alimenty" bieżące i zaległe

to super wiadomosc, ze tatuś postanowił sie dołożyć do utrzymania pierworodnego Szkoda tylko ze tak nieladnie zachowywal sie jak bylas w ciazy pamietam jak dzis tego smsa co Ci napisal

Stary 2010-11-27, 23:39   #4427
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
to super wiadomosc, ze tatuś postanowił sie dołożyć do utrzymania pierworodnego Szkoda tylko ze tak nieladnie zachowywal sie jak bylas w ciazy pamietam jak dzis tego smsa co Ci napisal
żeby to był 1 taki smsowy wybryk a dostawalam różne- od bluzg po stwierdzenie,że to nie jego dziecko związek czy nawet przyjaźń nie wchodzą w grę, acz dla dobra Fifka dostanie mini szansę sie jeszcze wykazać jako ojciec żeby mi dziecko kiedys nie zarzuciło, że nie zrobiłam wszystkiego... więc honor w gacie i zobaczymy. Póki ex się zgadza na moje warunki to niech widzi ile stracił i jakby cudnie mogło być gdyby nie był takim odmóżdżonym idiotą.
Stary 2010-11-28, 01:52   #4428
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Heyah mamunie. Nie nadążam za Wami...

Jeździliśmy cały dzień za kombinezonem dla Boryska i nic nie kupiliśmy, bo mąż sobie u***ał, że ma być taki śpiworkowaty, bo mu będzie małego łatwiej wkładać A co jemu pasowało, to nie pasowało mi. Bo on chciał jakiś tani, cienki shit kupić Ale... jutro idę do galerii i kupię sama to, co mi pasuje bo meżuś nie ma już do tego nerwów

Ja mam 3, choć nie wiem po co

Świetny. Ale w porównaniu do naszego pierworodnego martuchowego Partyka, to jeszcze malutki
BTW, przypomina mi mojego brata ciotecznego
Aha, ja włosów jakoś nie gubię... jeszcze
I mam nadzieję, że nie będziesz gubić, szok dla mnie co się dzieje...
A co do Pawcia, to powiem Tobie Kochana, że mnie pocieszyłaś (albo tak na tych fotach wyszedł). Bo wszyscy mówią do mnie - ale pół roku to synek już ma, prawda? Duży jest, 68 już ledwo, no chyba że kaftaniki to 62 jeszcze Mu czasem wcisnę, ale body, śpiochy - 68 nie wszystkie już dobre. A jak jeszcze zobaczyłam ostatnio na żywo Zuzolowatego Oluszkę- to mój mi się gigant wydaje

Co do ciuszków, Pomi bo mi "umkło":
najczęściej body dł. rękaw i na to krótki rękawek i półśpiochy, albo body krótki rękaw i na to kaftanik i półśpiochy, albo body bez rękawków i na to pajac. Na wyjścia już gruby kombinezon i czapka- pilotka i rękawiczki.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 07:34   #4429
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Dziękuje dziewuszki za życzonka Urodzinki się udały, znajomi przyszli, posiedzieliśmy Milenka była grzeczna... bo
kolo 13.30 jak juz nie mogłam wytrzymać jej płaczu, prężenia i róznych innych historii daliśmy jej czopka VIBRUCOL, potem na godzinke na spacerek - na ktorym tez sie darła - i potem było spokojnie.. normalnie chciałabym miec takie dziecko - przebudziła się bez płaczu, pobawiła, znoajomi z nią "pogadali" powbawili się, potem jedzonko, spać...
i na ostatnim jedzonku po 20.00 też szybciutko usneła.. bez płaczu histerii... BOŻE jak ja zazdrosze WAM takich dzieci na szczescie moja jest zdrowa i dziękuje BOGU,ale tyle co łez moich ona i swoich wyleje to szkoda słów

a od rana juz Mila spać nie może dostała mleczko i dalej szaleje.. BIDULKA chyba walczy z kupą.. bo się napręża i stęka bąki puszcza i nic...
Daje jej od wczoraj też BOBOTIC, moze pomoże..

Naked - super, że kaska będzie, choć tyle od Ex się należy. Kupisz za to FIfkowi dużo potrzebnych rzeczy ;-)

Nikuś - Pawcio przystoijniaczek

Weronisia- Pascalek to już "duży" chłop i jak ładnie głowke trzyma siłacz jeden

Pomi- Co do "Mam talent" - to uważam dokłądnie tak samo - normalnie porażka...
Mam tez takie wrażenie, że psycholodzy od manipulacji długo siedzieli nad repertuarem tej dziewuszki aby móc chcwycić ludzi za serce!!
a tak poważnie uważam, ze mam talent nie powinien być dla ŚPIEWAKÓW - od tego był IDOL, jest SZansa na sukces...
DLA mnie to BYł TALENT -
http://www.youtube.com/watch?v=5a4dw8saqtk człowieka aż serce ściskało (ruskie mam talent)

Gabi - fajne cycowe zdjęcie KINI hih - mała wie co najlepsze Moja tak czule obejmuje butelke z Aventu

A dziś w gości to teściów - zawioze im urodzinowego ciasta a jest troche jego jeszcze znajomi przynieśli więc mogę WAS też obdarować - zapraszam na CIACHo I kawę

a ten smietanowiec jest pyszny i baardzo łatwy do zrobienia jakby co
Stary 2010-11-28, 08:01   #4430
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

U nas sypie śnieżek i jest ok.-4 st. Brrr zima, zima, zima. Kurcze, a ja tak uwielbiam spacerki z małym, zawsze to wyjście do ludzi, synek śpi, a mama sprint z wózkiem, wiec szybciej można wrócić do formy, zwłaszcza jak ma się wertepy na około i żeby się wydostać z osiedla to trzeba przez błoto i piach się przebić, bo chodniki to się w pewnym miejscu urywają, nieważne, w którą stronę pójdziemy. Chyba napiszę o tym do gazety, bo mnie to wnerwia
Noc u nas ok. Po kąpieli jedzonko o 20.30, kolejne o 2 i nast. 6, więc super

Mpik - fajnie, że malutka była spokojna podczas wizyty znajomych.
Ciastem chętnie bym się poczęstowała, ale mam szlaban na nabiał i tysiąc innych rzeczy, więc wcinam pieczone jabłuszko.
Może córcia ma kolki itd. bo Twoja dieta jej nie służy?
Stary 2010-11-28, 08:24   #4431
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

witamy i my z rana
no kurcze doszedł i do nas śnieg a muszę lecieć zaraz po pampki dla małej i niestety z nią... boję się zeby nie rozwyła mi się w markecie, bo ostatnio lubi na spacerze płakać... a nie mam z kim jej zostawić, bo wyrzuciłam TZ-ta z domu w piatek... w końcu ...

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 08:27   #4432
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

też miałam nadzieję, że wygrają, byli po prostu boscy! poszłabym chętnie na taki koncert jak wyszła finałowa 3 to już wiedziałam ,że wszystki babcie, rodziny na pewno głosowały na małą...ehhhhh...

Cytat:

Ależ ja jestem zła
noszzz...kurka, kawą się poparzyłam

Mszu czuję się trochę winna, że to przeze mnie to całe zamieszanie się zrobiło, ale już pisałam, że żadna twoja wypowiedź mi nie przeszkadzała tylko tej diablicy ( Ycnan ), która zresztą masz już wybaczone No i też muszę przyznać, że twoja w tym zasługa ,żę Kinia ma lepsze ( wg mnie ) fotki , a na te rzeczy, o których pisałaś w życiu wcześniej bym nie zwróciła uwagi...a więc możesz być z siebie dumna, że taka Gabi zaczęła się choć trochę wysiłać przy fotach no to teraz pisz co sądzisz o moim avatarze
A w moim poście chodzió mi o to, żeby bardziej zwracać uwagę na dzieciaczki niża na technikę zdjęcia, chociaż przyznam, że należy im się jak najlepsza oprawa

o boszzzzz...mała mi odpłynęła w leżaczku

Mpik dziękuje za komplement a po co będziesz ciasto do teściów wiozła? mi przywieź

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-11-28 o 08:30
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 08:30   #4433
Majka232
Zakorzenienie

MisQa - szybko zima zawitała, to fakt
Kurcze, więc podjęłaś radykalny krok wyrzucając Tż-ta i myślę, że dobrze zrobiłaś po tym co wcześniej o nim pisałaś. Ja się zastanawiam czy wychodzić dziś na spacer, ale po południu jak będzie przynajmniej -2 st. to na pewno wyjdę
Stary 2010-11-28, 08:30   #4434
hagar1
Rozeznanie

Majka232
wczoraj pisałaś o tym że stosujesz serum Mustela na piersi. mamy pytanie czy po zastosowaniu trzeba myć piersi przed karmieniem? ja mam krem innej firmy i muszę przed karmieniem myć piersi. To trochę upierdliwe za każdym razem ganiać do łazienki więc przestałam krem stosować a po porodzie o stan moich piesi boje się najbardziej.
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 08:32   #4435
Majka232
Zakorzenienie

gabisun - to samo odnośnie Me Myself and I powiedziałam dziś Tż-towi, że z chęcią poszłabym na ich koncert

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

hagar - serum chce kupic a stosuje krem na rozstepy z tej serii i nie zmywam przed karmieniem
Stary 2010-11-28, 08:34   #4436
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
MisQa - szybko zima zawitała, to fakt
Kurcze, więc podjęłaś radykalny krok wyrzucając Tż-ta i myślę, że dobrze zrobiłaś po tym co wcześniej o nim pisałaś. Ja się zastanawiam czy wychodzić dziś na spacer, ale po południu jak będzie przynajmniej -2 st. to na pewno wyjdę
no niestety moja cierpliwość się skończyła... skoro wszystko jest ważniejsze od małej i skoro chce sie imprezować i nic go nie interesuje to trudno, musiał poszukać sobie nowego lokum

Stary 2010-11-28, 08:36   #4437
Majka232
Zakorzenienie

Pochwalę sie co ostatnio zamówiłam
http://allegro.pl/sliczna-ramka-z-gl...327171306.html

Mam nadzieję, że w tej glince uda się zrobić ładny odcisk rączki i stópki (stópki synka tak mnie rozczulają, że szok )
Stary 2010-11-28, 08:38   #4438
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Pochwalę sie co ostatnio zamówiłam
http://allegro.pl/sliczna-ramka-z-gl...327171306.html

Mam nadzieję, że w tej glince uda się zrobić ładny odcisk rączki i stópki (stópki synka tak mnie rozczulają, że szok )
też kiedyś już o takim czymś myślałam fajna pamiatka dla maluszka będzie

Stary 2010-11-28, 08:39   #4439
martucha84
Zakorzenienie

ja tylko na sekunde mam identyczne zdanie co do mam talent... boż....
strasznie, dla mnie I myself są super, bo robią coś innego, Lisiecki i Ejzemberg mają cudne głosy, ale moi faworyci to ta ruda dziewczyna kasia Sochacka bo jest taka energetyczna, ojjj bawiłabym się przy jej muzyce, i Bednarek bo to moje muzyczne klimaty

no ale, ludzie patrzyli przez pryzmat skrzypiec i nowego domu dla dziewczynki...
Stary 2010-11-28, 08:45   #4440
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
witamy i my z rana
no kurcze doszedł i do nas śnieg a muszę lecieć zaraz po pampki dla małej i niestety z nią... boję się zeby nie rozwyła mi się w markecie, bo ostatnio lubi na spacerze płakać... a nie mam z kim jej zostawić, bo wyrzuciłam TZ-ta z domu w piatek... w końcu ...
o kurcze, odważna decyzja, ale po tym co pisałaś o nim to myślę, że słuszna taka niezdrowa atmosfera w domu nie jest dobra dla dziecka a co no na to? rodzina już wie?

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
gabisun - to samo odnośnie Me Myself and I powiedziałam dziś Tż-towi, że z chęcią poszłabym na ich koncert
może sie kiedyś uda bo to było coś niezwykłego, nie jakieś tam zwyczajne śpiewanie

Misqa trzymaj się kochana, pewnie teraz przed tobą niełatwy czas...

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości