|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
Weruczku moje trzy pierwsze testy pokazywały jednką kreskę bez cienia i szansy na drugą i okazało się że najprawdopodobnie owulka mi się przesunęła bo ciąża jest młodsza wg usg niż wskazuja ostatnia @....więc kciuki jeszcze potrzebne
![]() Jasiulku oby było w porządeczku wszystko
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz sama na Madurowicza się nastawiłam , ale zobaczymy co napisze jak wróci o tym szpitalu
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
tO W TAKIM RAZIE NIE DZIĘKUJĘ SŁONECZKO
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
|Ja na chwilę bo padam na twarz po zajęciach
![]() Cytat:
Rety już 22 tydzień u Ciebie ![]() Krecia mam nadzieję, że Cię mocno nie boli ![]() Anesska myślę, że trzeba odpocząć, ale takie bóle to raczej w związku z rozciąganiem. Te groźne bóle to głównie miesiączkowe, także głowa do góry ![]() Ale śniegu napadało, jechaliśmy chyba 60 na godzinę dzisiaj... Jutro koło, chyba nie dam rady się uczyć...trzymajcie kciuki, żeby baba dała łatwe zadania i żeby można było sciągać
|
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz za koło Tity
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Tity trzymam kciuki za koło
, ale Ty jesteś zdolna bestia i dasz radę
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja lubię dobre wieści przekazywać
![]() Hej! Tu Gimikis. W piątek 26.11 o 5.15 przyszła na świat SN Gabrysia. 3310g i 47cm w 40+5tc. Pozdrawiamy mamusie i trzymamy kciuki za następne. Mam fotkę ale Misiek nie śpi Oczywiście gratuluję!!! Napisałam jej że Kreti też urodziła wczoraj ![]()
|
#3368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wielkie gratulacje!!! No to sie nam mamuski zgraly![]() Oliwko - tak wlasnie zrobie
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Oto GABI:
|
#3370 |
|
Raczkowanie
|
Tity, dziękuję bardzo, właśnie dokładnie taki sam śluz mam, o to mi chodziło
![]() Izabelo, faktycznie dziwne, że taki śluz mógłby świadczyć o stanie zapalnym, zawsze kojarzyło mi się z tym swędzenie i pieczenie... No ale nic, jutro się dowiem Weruczku, jutro o 14 mam USG połówkowe ![]() Słoneczko, dzięki za kciuki, Twoje USG w środę, zgadza się? ![]() Lindsley, jak ta Twój łobuziak? ![]() Gimikis, wielkie gratulacje, malutka jest prześliczna! ![]() ![]() klask i:
7 cs... 39/40 -czekamy, kruszynko! Edytowane przez jasiulek Czas edycji: 2010-11-28 o 10:33 |
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Gabrysia śliczna
a najlepiej lind jak jej napiszesz, że ją pozdrawiamy i ma śliczną córe bo pewnie nie nadrobi wątku z małą w domu tak szybko ![]() (chociaż pewnie już jej napisałaś coś podobnego) ![]() anessko odpoczywaj ![]() jasiulek ale zapitala czas już 22tc za jutro![]() tity
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Gimikis śliczna niunia, GRATULACJE
![]() Jasiulku tak moje usg jest w środę, a za Twoje też trzymam kciuki ![]() muszę listę uaktualnić bo nam dzidziusie przybywają
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj poszedł spać o północy, wstał o 7, w międzyczasie 2 pobudki na jedzenie a teraz jęczy aż mnie głowa boli... I nie myśli żeby spać. Wiem, że to oklepane ale wyśpijcie się póki możecie (no chyba że któraś jeszcze będzie miała takie szczęście i dzieciątko spokojne jak Tymek Pomidorkowy)
Cytat:
Położyłam łobuza do łóżeczka. by zasnął. Ja też chyba się położę
|
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
Dwa dni mnie nie było a tu takie wesołe wiadomości
![]() Kretencja -Gratulacje!!!!!!!!! Gimiks - Gratulacje!!!!!śliczną masz córunię ![]() Pomidorko - super zdjęcie fajnie, że masz takiego spokojnego synka
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja, Gimikis
GRATULACJE ![]()
|
#3377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gimiks!!!! Gratulacje!!!! Córcia śliczna, taka delikatniutka się wydaje....kruszynka
![]() Cytat:
Też się martwiłam tym śluzem, ale szyjka była zamknięta więc to nie wody. Teraz znowu zmienił trochę konsystencję, no i jest go sporo. Ale wodnisty nadal jest obecny, chociaż może ciut mniej.Cytat:
A wczoraj w nocy spałam może 4 godziny...Leoś budzi się razem ze mną i łobuzuje, więc może nocne wstawanie nie będzie takie straszne ![]() Anessa i jak Twój brzuszek? Dziękuję dziewczyny za kciuki Koło chyba dobrze poszło. Jedno zadanie umiałam, a drugie nie wiem jakim cudem(bo nie rozumiałam tematu) zrobiłam i wyszło Także jestem dobrej myśli. Jakby się udało dobrą ocenę dostać to bym nie musiała egzaminu z tego pisać....![]() poza tym znowu padam na twarz. A po tych wiadomościach od Kretencji boję się cesarki...czytałam na drugim wątku, że ja bardzo bolało... |
||
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja gratulacje kochana
gimiks gratulacje przesliczna malutka |
|
|
|
#3379 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki!
Gabi sliczna Oliwko, zrobie fotke jutro i wkleje, obiecuje Tity, dziekuje ze pytasz ![]() Teraz juz wiem, ze to od za dlugiego stania i od stresu i postara sie, zeby sie to juz nie powtorzylo
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny co się działo z tym wizażem
, coś długo naprawiali no ale w końcu działa
Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2010-12-01 o 10:35 |
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
anessko już ze dwie fotki na pewno Ci się udało zrobić czekamy cierpliwie sloneczko porzadnie się wizaż musiał zrąbać... takie śniegi były niespodziewanie w sumie... ![]() A mnie wczoraj wyszedł brzuch no i tak spodnie mam pod brzuchem zapięte, czekam na ciążowe z all
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki
Ale się stęskniłam za forum ![]() Niestety zaraz wybieram się do alergologa, nie wiem jak będziemy jechać jak tak ślisko...chyba 20km/h. Mam nadzieję, że nie spędzę w poczekalni całego dnia...
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Byś pokazała a nie...
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kochane
no tak nie ma mnie chwilkę a to się dzieciaki rodzą jedno za drugim a ja czekam na wyniki z krwi i moczu a wizyta jest na 14.12. Słoneczko jak się czujesz? Anessa cieszę, że już brzuszek nie dokucza Oliwko, jaki kolor masz tych spodni i z jakiego materiału są? Tity, wiedziałąm, że dasz radę z kolosem co to dla ciężarówczki jedno koło ![]()
|
|
|
|
#3385 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Słoneczko, kciuki za wizytę, bo to dziś, prawda? ![]() Ollliwko, pokaż brzuś koniecznie ![]() My meldujemy się po poniedziałkowej wizycie
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam wiadomość od Kreti
Witam Od wczoraj jesteśmy w domu, na razie staram się nabrać sił, choć jest tyle do zrobienia! Mąż pomaga i jest zakochany w małym Po cięciu czuję się już w miarę, choć jeszcze chodzę jak Qasimodo Tymek jest aniołem, prawie nie płacze. Zdjęcie wkrótce
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulku dziś o 15.00 i się denerwuję,
Shira ja się czuję dobrze, poza mega wzdęciami jest ok Kreti a Ty juz w domku jesteś? czekamy na Ciebie |
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
pokazuje
![]() dokładnie takie kupiłam...granat.. http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-je...322122379.html Tż doradzał ![]() przed chwilą zrobiłam fotkę to jest równo 15 tydzien a ja od wczoraj mam taki już wiekszy brzuch
|
#3389 |
|
Rozeznanie
|
Hej!!!
Melduje się i ja. Gratuluje kolejnym rozpakowanym. W piątek 26.11.2010 o godz.5.15 przyszła na świat SN Gabrysia. 3310g i 57cm. Mała jest boskaaaaa.... A co do porodu muszę powiedzieć że był... lajcik A więc zaczęło się tak: W czwartek ok godz.22.30 coś mi strzeliło w krzyżu ale nic. poszłam jeszcze powiesić pranie i poszłam do łóżka. I od 23.00 zaczęły się skurcze co 5 minut po ok 1minuty wiec wstałam i poszłam wziąśc ciepłą kąpiel. Ale nic nie przechodziło więc po mału dopakowałam torbę i ok godz 0.00 wyjechaliśmy z domu. Po drodze skurcze nadal co 5 minut. Dojechaliśmy ok 1.00 do szpitala na porodówkę i się zaczęło. Najpierw papierkowa sprawa. Jakieś 10-15 minut. Przebrałam sie w koszule , poszłam pożegnać się z TŻ no i się zaczeło. Najpierw badanie ginekologiczene gdzie lekarka poiwedziałą że ładnie postepuje następnie golenie i lewatywa (wcale nie byłą straszna). No i po tych wszytskich zabiegach poszłam na porodwke. podłączono mnie pod ktg dostałam 4 czopki (wiadomo gdzie) i przepiła mi pęchcerz wody miałam zielone.na początku leżałam ale spytałam się położnej czy moge wstac. wiec tuptałam sobie wokoł łożka, połozna zaproponowała piłkę więc z chęcią skorzystała i ... rewelacja. Myśałam że na tej piłce to pod sufit bede skakała. skurcze sie nasilałi i druga cześć wod chlusneła jak skakałam na piłce. ok godz. 3.30 poprosiłam o zastrzyk bo skurcze bardziej bolałay i musiałąm wrócić na łożko. Na czoło połozna położyła mi gazik zwilżony wodą. Ok godz. 5 zaczęły sie parte. Więc nagle przy moim łożku pojawiła się druga położna , lekarka i pielęgniarka z noworotkowego. Miedzy patymi zasypiałam ale szybko udało sie wypchnąc małą na świat. połozna mowiłą co robic kiedy przec kiedy nie, kiedy oddychac. I wreszcie usłyszłąm płacz mojej Gabi. Owiniętą była pępowina wokoł szyi ale płakała. Dotknęłam moja kruszynkę i łzy aż mi się zakręciły w oczach. CUDOWNA CHWILA!!! Nie byłam nacinana. Pękła mi tylko jakaś zewnętrzna śluzówka i zszyli mnie rozpuszczalnymi szwami. Ale musieli mnie wyłyżeczkjowac bo coś tam zostało. Nic nie czułam bo mnie znieczulili. No i po godzinie dostałam kruszynkę do siebie. Jest taka idealna. Cudne uczucie bycia mamą. Karmie piersią. Mała w 2 dobie dostała żłtaczki i 2 dni spędziła pod lampami. Ale juz jest ok. Tatuś szaleje ze szczescia. Myśle że w tych paru krotkich zdaniach stresciłam cały moj porod Foteczki mojej Gabi.
Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-12-01 o 12:16 |
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
gimikis gratuluję raz jeszcze
![]() Gabrysia jest śliczna a poród aż taki straszny nie był z tego co piszesz więc super , że już po wszystkim a tatuś byl przy porodzie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

teraz sama na Madurowicza się nastawiłam , ale zobaczymy co napisze jak wróci o tym szpitalu

klask i:

, coś długo naprawiali no ale w końcu działa