|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
Na ogólne nie odkażaj, a na posiew zawsze I zawracaj głowę, chyba, że masz już dość tych porad ![]() Cytat:
Skoro nie jadł, to skąd takie podejrzenie?Marzyły mi się Geoxy, ale zostałam przy Tombutach Tymkowi bardzo dobrze się w nich chodzi, a najważniejsze, że bardzo łatwo się wkładają, bo upchnąć Tymkową nogę nie wszędzie się da Z resztą nie wyglądają aż tak fatalnie jak myślałam Mam już 2 pary od nich, a zimowe będą trzecie - ocieplane wełną owczą - mam nadzieję, że będą ciepłe A Bartki czym są ocieplone? A może Bartki mają zbyt cienką podeszwę? ![]() Może jakaś wkładka termiczna nadałaby się? ![]() Wynika z tego, że mnie Allegro ma gdzieś ![]() Cytat:
No Cytat:
Trzymam za obalenie diagnozy..
|
|
#1442 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
dobrze że chociaż napad się skończył bedziemy trzymac kciuki żeby jutro okazało sie jednak że to nie szkarlatyna ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
ok
|
|
#1443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Awanturnica ![]() Tak sobie zapytałam ![]() Ale podobno dotyczyło to osób, które brały udział w aukcjach do 90 dni wstecz ![]() Cytat:
Czytałam, że Geoxy zimowe to wcale nie takie super są, ale czytałam też, że Bartki są OK ![]() Wełną, podeszwa nie wygląda na cienką, ale sama nie wiem. A jest coś takiego jak termiczna wkładka? ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Idę spać, pa
|
|
|
#1444 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja chyba tez pójdę spac
![]() może jeszcze sobie pazurki zrobię
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja? skądże ![]() a ja odpiszę bo to ciekawy temat... ![]() nosz kurka...nadzieja zgasła...a Wojtusia brałaś udział w aukcjach w ostatnich 90 dniach? ![]() no co Ty już? ![]() Poniżej Zuzulkowe butki ![]() Załącznik 3558339Załącznik 3558340Załącznik 3558341Załącznik 3558342
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-11-27 o 23:14 |
|
|
|
|
#1446 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinka bardzo fajne te buciki i wyglądaja na ciepluśkie
|
#1447 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Myślałam, że pustki zastanę a tu takie tłumy
![]() Cytat:
![]() Odpoczniesz troszkę chociaż Cytat:
A i Amelia też była trochę płaczliwa, zwłaszcza w nocy. Cytat:
![]() Ja używam gotowego, a jest jakaś różnica? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fotki ![]() Cytat:
Hmm ja lubię jak małż robi wszystko wokół Amelii, ale nie chciała bym się zamienić żeby on siedział w domu, a ja do pracy. Jakoś zniewieściały by był dla mnie ![]() Boziu, ale u was pod górkę idzie Bądź dzielna kochana, tak jak do tej pory i pisz ile tylko zechcesz. Trzymam mocno ![]() Bierze mnie choróbsko jak kaszlę boli mnie w płucach Obejrzałam z małżęm film "Pogrzebany żywcem " i zbieram się spać.
|
|
#1448 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobną, bo mojemu Mężowi średnio taki układ pasuje, nie dlatego, że nie chce Mu się zajmować Tymkiem, lecz dlatego, że ma bardzo silnie zakorzeniony taki właśnie instynkt/stereotyp utrzymującego dom mężczyzny. Zgodził się w zasadzie dla mnie i nie na wieczność, lecz na jakiś czas. A jak ja to widzę? Czy ja wiem, czy niemęskie.... To tak jakby o mnie uważać, że nie jestem kobieca, bo np. nie umiem gotować, a kobieta stereotypowa powinna, prawda? Myślę, że zarabianie (lub nie) to tylko jeden z wielu obszarów i ważne jest, co poza tym mężczyzna sobą reprezentuje - czy nie zdziadział oraz czy można na Nim polegać w innych dziedzinach życia. Gdyby mój np. siedział w wyciągniętym dresie od rana do wieczora i "tylko" zajmował się dzieckiem, to wówczas pewnie uznałabym Go za niemęskiego No i druga strona medalu - nie każdy mężczyzna byłby w stanie zgodzić się na taki układ - niektórym łatwiej iść do pracy na pół dnia i nie przejmować się domem, prawda? Piszę cały czas o sytuacji z decyzją podjętą wspólnie - zależy też jakie były jej pobudki. Nie potrafię jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie, zbyt wiele jest tych "zależy". .
|
|
#1449 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinak82 śliczne te butki
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Idę bo znów się zasiedzę ![]() Dobranoc
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem dziewczyny że wygadać sięjest dobrze ale ja już sama nawet swoich mysli słuchać ni mogę, dlatego tak napisałam.
Kochane jestescie że myslicie o moim Szkrabie. Chyba już się położe, serduszko sięuspokoiło, temp. tez sięunormowała w granicach 38.7. Mam nadzieję że tak zostanie do rana. Objawów narazie alan ma mało, wysoka temp. czerwone usta, język i coś tam jeszcze ale w nerwach chyba zapomniałam. dlatego z ostateczną decyzją czekamy do jutra. Resztę opiszę wam jutro bo już padam na pyszczek, a głowa to mi zaraz wybuchnie. Dzięki jeszcze raz za dobre słowa i myśli.
|
#1451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio na szybciocha mocz łapałam bo na 10 musiałam w pracy byc no ale dziecko najważniejsze, więc coś wymysle jesli bedzie koniecznośc, no i najgorsze że jak mi się nie uda w czwartek złapac to poźniej musze zapylac 50 km w jedna strone z tym moczem kurcze to juz tak późno?
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Jutro sprawdzimy czy ciepłe pobiegamy po śniegu![]()
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
aga daj jutro znac co z Alankiem
a o której idziecie do lekarza?
|
#1454 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A, to może dobrze, że nie kupiłam Ciekawe co dalej będzie z tymi Bartkami A macie w nich jakąś membranę? Może lepiej będzie działała przy większym zimnie? Choć tyle co dzisiaj już powinno wystarczyć... Edit: Przeczytałam na stronie Bartka, że w kolekcji zimowej wprowadzili jakąś nową wkładkę, jeszcze lepiej utrzymującą ciepło, więc może im trochę nie wyszła, a dobre opinie są jeszcze o "starych" Bartkach? W każdym razie nie zazdroszczę ![]() Mogłam pomylić nazwę Dla dorosłych są jakieś ocieplające-termiczne czy jakoś tak, może są i dla dzieci, albo można wyciąć Tylko czy tam stopa się jeszcze zmieści ![]() Cytat:
Cytat:
O tu np. jest o tym.Dlaczego nas olali? ![]() ~~~~~~ Dobranoc .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-11-28 o 00:23 |
|||||
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
tefal http://www.tefal.pl/All+Products/Coo...ra+Compact.htm
torebka mi się podoba a na prezent sama nie wiem co bym chciała ustaliliśmy z mężem że nie robimy sobie prezentów Mąż kupił sobie nowy aparat.... aga, jeju,co to znowu za obalenie diagnozyWpadłam o tej porze bo od południa nie miałam dostępu do kompa i jutro od rana też nie zajrzę bo jadę malować. Zaszalałam ...kupiłam małej komplet spodnie narciarskie-nieprzemakalne w sensie i kurteczkę.Spodobały mi się też śniegowce...ale jakoś żal sianka mi było bo butki (niby) mamy, ale wzdycham do nich teraz... ach.... A teraz wróciłam z tesco.Byłam po sanki i dorwałam takie jak chciałam.Drewniane. A teraz uciekam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
z rana zrobiłam fotki, pomyślałam że może któraś będzie ciekawa
i zaległe pianinko, które obiecałam wstawić Miramej Wcz ten wyjazd to głównie w poszukiwaniu sanek. W 2 sklepach nie było to odbiliśmy się spory kawał za miasto. I tak jedziemy i mówię... "o kurczę, wiesz czego nie ma L między nogami". Padł blady strach bo wiedziałam ile wypiła u siostry. Stwierdziliśmy, że to nasza wina i co najwyżej zasika fotelik i wszystko będzie do prania. Nie było nas jakieś 2h.Blisko domu wierciła się niespokojnie, ale dotrzymała.Nieźle zapełniła nocnik po powrocie. Wczoraj żadnych strat. Zero pampków i zero zmoczonych rzeczy Wstawiłam pranie, pije kawe.Jest tu ktoś? czy iść się kąpać, malować itp
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-11-28 o 08:56 |
|
|
|
#1457 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie chodzę sama do piwnicy ![]() A ja nie wiem, myślę, że musiałabym się znaleźć w danej sytuacji ![]() Cytat:
Dlaczego uważasz, że jeśli jakiegoś mężczyzny nie stać by było na przystanie na taki układ, to chodząc do pracy nie przejmowałby się domem? Cytat:
, chociaż czytałam, że membrany sprawdzają się przy starszych dzieciach, nie mam zdania na ten temat, bo się nie znam.Tylko, że my mamy chyba z tej starej kolekcji ![]() *** Pięknie u nas dziś, ale aż się boję spaceru przez te buty ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
, oglądałam kiedyś podobne pianinka na all, ale były dla dzieci 3-letnich ![]() Jakiej firmy ten kombinezon? Fajny dla Laury
|
|
|
#1458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() sądząc po cenie domyślam się, ze chodzi o most, ale jak brakuje 1 zęba to wstawia się most 3-punktowy czyli jakby 3 korony, a 2 korony to nie wiem o co chodzi ![]() zaletą implantu jest to, ze nie szlifuje się swoich zębów i w razie utraty sąsiednich zębów (ew kiedyś w przyszłości) można wykorzystać implant jak swój ząb, a wady - cena, bardziej trzeba dbać o implant (w kwestii higienicznej i kontroli), różne są procedury, ale zazwyczaj trzeba dłużej czekać, bo implant musi się wgoić, potem śruby gojące i dopiero korona - można to robić jednoczasowo, ale nie zawsze jest to możliwe i nie w każdym systemie - całość może trwać nawet pół roku - zależy który ząb a most - jest tańszy, można go szybko zrobić i na tym kończą się jego zalety, bo trzeba oszlifować pod korony sąsiednie zęby, co jest nieodwracalne i już zawsze te zęby będą musiały być okoronowane oczywiście każde rozwiązanie jest lepsze od chodzenia bez zębów, a most jest uzupełnieniem trwałym , więc na co dzień komfortowym wybór zależy od finansów moim zdaniem i czasu jaki jest wymagany i jakim dysponujecie trzeba wypytać o koszt całkowity - bo trzeba jeszcze sprawdzić czy przy implancie nie trzebaby było zrobić dodatkowych zabiegów przygotowujących kość, koszty tymczasówek itd... przy moście tak samo - tymczasówka wchodzi w grę jak coś jest niejasne to pytaj ten lakier to Color Alike ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- agga, współczuję całej sytuacji - mam nadzieję, ze to jednak nie szkarlatyna ![]() Kat, fajny ten stolik jeśli chodzi o męża zajmującego się domem - wszystko zależy od samego mężczyzny, ale uważam, ze sam fakt zajmowania się domem/dzieckiem nie świadczy o utracie męskości ja w każdym razie nie miałabym nic przeciwko, ale podejrzewam ze mój małż tak i to na niego cała sytuacja źle by wpływała a tym samym na nasz związekjeśli mężczyzna sam podjął taką decyzję i akceptowałby ją ja nie miałabym nic przeciwko temu a koleżanka... - trochę jest nie w porządku wobec męża - powinna dążyć do zmiany całej sytuacji, bo nie wróży to niczego dobrego
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-11-28 o 10:53 |
||
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
kupowałam w Decathlonie.Napiszę ci firmę jak się obudzi.Nie chcę myszkować koło niej jak śpi.
Przetestowaliśmy spodnie.Zmobilizowaliśmy się na szybki wypad na sanki,póki biało i słońce wszystkiego nie rozpuściło.Szkoda tylko że przez rękawice łapki unieruchomione i takie mało chwytne ![]() p4w to zwykłe pianinko, jeśli o to chodzi.Małe. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- firma ciuszków:wed'ze
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-11-28 o 12:03 |
|
|
|
#1460 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż wczoraj w nocy kupił w Tesco zestaw 5. dziecięcych instrumentów - po obniżce ok. 32 zł Nawet fajne ![]() Cytat:
A jeśli przestało Jej to odpowiadać, to może powinni porozmawiać o tym jeszcze raz? Piszę o tym, co ja bym zrobiła. Z tego, co opisałaś wydaje się sympatyczny ten Mężczyzna, więc trzymam kciuki, by Koleżanka spojrzała na Niego łaskawszym okiem ![]() E, nie, to było o takich beznadziejnych typach, co w ogóle nie garną się do opieki nad dzieckiem, takich, którzy od kupy, czy od gorączki uciekliby gdzie pieprze rośnie - znam takich. To już wolę, aby zniewieściały Mąż siedział w domu A Ty sobie nic nie pomyślałaś o tej sytuacji? Tak zupełnie nic? ![]() Ale idziecie? Ciekawe jak będzie dzisiaj. Masz jakiś plan w razie czego? .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-11-28 o 12:45 |
||||
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dowalili, bo tańsze byly, ale jak chciałam kupić to mąż mówił że śniegu nie ma i teraz jak za zboże nas skasowali ![]() Wzięłam te, bo w sklepach wykupione, a z netu z przesyłką na to samo by wyszło
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja sie tylko witam i ide obiad konczyc ale jestem wkurzona ![]() napisze pozniej w klubie
|
#1463 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia, ciuszki i pianinko fajne
ja tez musze za sankami pojechac a my dzis wstałysmy 9:30 ![]() wczoraj wieczorem leze sobie w łożeczku i tak sobie myśle, że ja chyba tabsów nie wykupiłam, dzis rano patrze a recepte nosze w torebce, a data wystawienia 28.10 do lekarza nie chce mi sie znów jechac więc musze bz refundacji kupic :/
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-11-28 o 12:40 |
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
kat, no nie takie zwykłe skoro są różne opcje i guziczki
|
|
#1465 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś Małż wyszedł z Małą na spacer w tych butach na polarku (tych kozaczkach na cieplejsze dni), założyłam celowo tylko rajstopki a było u nas -5, żeby sprawdzić jakie będzie miała stópki, były tylko lekko chłodne, czerwone nie były a to zwykłe butki, kosztowały 50 zł. Zaraz poszukam tego śpiworka Mi ciężko powiedzieć, bo u nas raczej Małż by w domu nie siedział. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jolu, taki śpiworek mamy --> KLIK Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-11-28 o 13:19 |
|||||
|
|
|
#1466 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Dziś leniwie-Tomal śpi my z małżem wylegiwaliśmy się w łóżuku, a teraz On sprząta. Ja siedzę na necie Potem zakupki-trzeba zimowe buty kupić Tomali bo nie ma jeszcze no i ja może przy okazji coś sobie kupię bo szafa świeci pustkami.Dodałam 2 nowe zdjęcia Tomala do albumu
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Sciskam mocno i trzymam kciuki, aby to nie byla szkarlatyna i aby napady sie skonczyly
![]() I nie pisz glupot, jak najbardziej chcemy czytac wszystko to, co masz nam do napisania. Karo, butki bardzo fajne Cytat:
I brawa dla Laurki , jestem pelna podziwu Miramej, ja nie uwazam, ze maz, ktory siedzi w domu jest zniewiescialy, ma przeciez szanse wykazac sie i w innych dziedzinach. Takie czasy, niewiadomo kto i kiedy straci prace, jaki uklad domowy bardziej sie kalkuluje itp. Wazne, aby decyzja byla wspolna i co jakis czas weryfikowana ----------- mam tydzien wolnego Bede mogla zrobic porzadek w szafkach, oddac niepotrzebne rzeczy itp, a najwazniejsze - spedzic czas z A.
|
|
#1468 |
|
Wtajemniczenie
|
Część Wam
Byliśmy u lek. i.... to raczej nie szkarlatyna To już ponad dwie doby goraczki, a wysypka się nie pojawiła, śluzówki już ładniejsze, język i usta też już prawie normalnego koloru Wczoraj wieczorem miał jeszcze 39,6 stopnia ale już w nocy było ok, dziś też nie ma temp. Tzn troszkę jest podwyższona (37,4) ale to u Alana prawie norma Tylko lekarka nie wiedziała co to może być. angina to raczej nie, bo węzły ok, gardło ok. Albo iina opcja to taka, że coś się zaczynało, ale bardzo wcześnie zareagowaliśmy, podaliśmy antybiotyk i teraz już ok. Dziś zakaszlał chyba ze dwa razy, ale to raczej nic nie znaczy. Kazała jeszcze przez 6 dni podawać antybiotyk, tantum werde. Smecte też bo chyba po antybiotyku Alan zaczął robić baaardzo rzadkie koopy. Nooo i na dwór nie możemy A wiecie co właśnie jedliśmy kiełbaski z grilla Mężowi tak siezachciało , że poszedł odkopał ze śniegu grilla i usmażył Snieg, zapach kiełbasek, grill...mmmm mniam.Dzięki dziewczyny za kciuki, i że o nas pamiętałyście. Kochane jesteście. Wieczorem was poczytam i coś skrobnę bo teraz to tylko tak o nas napisałam, a nie wiem co u Was.
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Aga super ze to jednak nie to wstretne chorobsko
napisalam w klubie
|
#1470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niechże Wam już dadza sposób te choróbska ![]() duuuuuuuuzo zdrówka dla Alanka ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- idę spac małz wrócił z Austrii i własnie odsypia z Z więc idę dołaczyc do nich ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Dziewczyny a ten Octenisept toktóry lepszy: TEN czy TEN? Czy wszystko jedno? EDIT: d o z . p l
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-11-28 o 14:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

Skoro nie jadł, to skąd takie podejrzenie?
Tymkowi bardzo dobrze się w nich chodzi, a najważniejsze, że bardzo łatwo się wkładają, bo upchnąć Tymkową nogę nie wszędzie się da 

Trzymam
za obalenie diagnozy.

wiesz, gdyby np. tylko Anulkowe były do diupki a Twoje ok...to wiadomo że Anulce trafił się trefny egzemplarz...ale w obu coś nie tak...a może zadzwonić do Bartka i zapytać o co kaman?
ale z drugiej strony dane były dostępne jakiegoś tam dnia od 16-17 a ja wtedy wracam z pracy więc nie mogło mnie być

Bądź dzielna kochana, tak jak do tej pory i pisz ile tylko zechcesz. Trzymam mocno 

Dla dorosłych są jakieś ocieplające-termiczne czy jakoś tak, może są i dla dzieci, albo można wyciąć ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, oglądałam kiedyś podobne pianinka na all, ale były dla dzieci 3-letnich
dla Laury