Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 2009 :) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-27, 14:43   #1411
morska
Zadomowienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Ale wypasione kremy na zimę macie
My będziemy smarować zwykłą maścią witaminową za parę złotych.
W zeszłym roku próbowałam też Nivei na każdą pogodę i jakiegoś Rossmanowskiego Babydream na mróz i wiatr, ale maść bardziej do gustu mi przypadła.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Klub buraczany
Albo antyburaczany

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
(...) a Zuzi nic nie jest
morska, ale widzisz ostatnio wyszła nam ta klebsielle pneumoniae 10^6 i lekarz nie kazał nic robic tylko za jkais czas powtorzyc, no i teraz zrobiłam i tamtej nie ma za to jest e-coli
Rozumiem Ale wynik "zdrowego" moczu powinien być jednak jałowy. Może nie jest taki przez zanieczyszczenie przy pobieraniu. Może. Ja jednak wolałabym mieć pewność.

Coś jeszcze przyszło mi do głowy - pisałaś, że odkażasz rivanolem - jakim? Rozpuszczasz tabletkę czy masz taki gotowy w płynie?

.
Stary 2010-11-27, 15:06   #1412
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Obrane?
(...)
Ja mam to samo z Mamą, co Ty z Teściową. Po kryjomu chce wciskać Mu jakieś ciastka, ciasta i czekoladki - nawet takie ewidentnie nie przeznaczone dla dzieci. I uważa, że Tymek jest "biedny" i cierpi, że tego nie je. Wstyd normalnie mi za takie Jej teorie.
Tak

Moja Teściowa też czasem nie wytrzyma i mówi, że Kubuś biedny, bo np. nie je ciągle biszkoptów , a mnie się z tego śmiać już chce i przekornie mówię, że zastanawiam się, czy w ogóle Mu ich nie wyeliminować

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Z czasem na pewno będzie lepiej, początki przeważnie bywaja trudne

Używamy tego kremu:

http://allegro.pl/bubchen-krem-ochro...331809751.html

Albo z Vit.A ale on chyba tylko w Norwegii jest Polecają go na każde warunki pogodowe
Zobaczymy

, sprawdza się ten Bubchena?

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Własnie,
czas chyba już buźki smarować kremem zimowym.
Mamy dwa.
http://allegro.pl/flos-lek-sopelek-k...328035146.html
http://allegro.pl/iwostin-sensitia-k...330922235.html

Szukam tanich używanych spodni z podszewką dla chłopaków na allegro i powiem szczerze, że dla B nic nie ma, a dla A jest kilka sztuk, ale na pewno nie tanich...Żeby używane spodnie z podszewką szły za 40 zł....
Chyba się za późno zabrałam

Dobra lece, bo się zasiedziałam.
Miłego i do miłego
Zadowolona jesteś z tych kremów?

Ja też nie mam, jedne tylko

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Jak dla towarzyskich celów to na pewno nie będą mieli nic przeciwko, żebyś przez dłuższy czas tam z nim przebywała, jeżeli tylko taka potrzeba będzie
Taką mam nadzieję na początek

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
I nas dzisiaj zasypało. Amelii przyniosłam z balkonu trochę śniegu i mówiła, że to feeeee Rano się jej pytam co Ci się śniło i zawsze odpowiada tata i pytam i co jeszcze a ona myśli myśli: Babka !!! ale już więcej nie powtórzyła

Cytat:
Miramej, megi a wasze dzieciaczki miały jakies inne objawy?
Kubuś był płaczliwy bardziej niż zwykle, poza tym nic.

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Musi byc pierwszy poranny.
Na posiew? Nieprawda.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Anula, Kubuś też dziś wrócił ze spaceru z chłodnymi stopami

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 15:14   #1413
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Na posiew? Nieprawda.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

co do tzw. porannego moczu to moim zdaniem w przypadku naszych dzieciaków średnio ma to zastosowanie - skoro one i tak w pampersa sikają w nocy kiedy mają ochotę i nie ma przerwy w oddawaniu moczu to nie upierałabym się, żeby to był akurat ten pierwszy... chociaż oczywiście jak najświeższy odwieziony do badania

cholera, więc jednak te buty są felerne...Powiem Ci, ze wściekła jestem, tyle kasy za nie wybuliłyśmy, a gdzie tam dzisiejszej temperaturze do prawdziwych mrozów... Jeszcze Martynka bidulka kataru się nabawiła - to pewnie przez te nogi zimne

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 15:24   #1414
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
co do tzw. porannego moczu to moim zdaniem w przypadku naszych dzieciaków średnio ma to zastosowanie - skoro one i tak w pampersa sikają w nocy kiedy mają ochotę i nie ma przerwy w oddawaniu moczu to nie upierałabym się, żeby to był akurat ten pierwszy... chociaż oczywiście jak najświeższy odwieziony do badania

cholera, więc jednak te buty są felerne...Powiem Ci, ze wściekła jestem, tyle kasy za nie wybuliłyśmy, a gdzie tam dzisiejszej temperaturze do prawdziwych mrozów... Jeszcze Martynka bidulka kataru się nabawiła - to pewnie przez te nogi zimne
Ale poranny mocz potrzebny jest do badania ogólnego, nie na posiew. I oczywiście w przypadku dzieciaków - masz rację.

No ale co jest felerne? Mają tę wyściółkę, są ocieplane Nie wiem, co robić

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

A my nie mamy sanek - chciałabym drewniane, ale chyba śpiwór by się jednak przydał, a jak sprzedają w komplecie, ładnie wyprofilowany do sanek - to sanki są metalowe

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Czytałyście?

http://nt.interia.pl/internet/wiadom...o,1562940,2258

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-27, 15:25   #1415
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale poranny mocz potrzebny jest do badania ogólnego, nie na posiew. I oczywiście w przypadku dzieciaków - masz rację.

No ale co jest felerne? Mają tę wyściółkę, są ocieplane Nie wiem, co robić

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

A my nie mamy sanek - chciałabym drewniane, ale chyba śpiwór by się jednak przydał, a jak sprzedają w komplecie, łądnie wyprofilowane do sanek - to saniki są metalowe
rozumiem

Ja też nie wiem - na dzień dzisiejszy chodzi mi po głowie sprzedanie ich na all i kupno innej firmy. Tylko po pierwsze- jakie niby miałabym kupić? A po drugie- nie będę chyba miała sumienia sprzedać ich i wiedzieć, że jakiś dzieciaczek przemarzł

Martynce dziadkowie kupili takie zwykłe drewniane w TESCO ale jeszcze ich nie widziałam...

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 15:31   #1416
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie wiem - na dzień dzisiejszy chodzi mi po głowie sprzedanie ich na all i kupno innej firmy. Tylko po pierwsze- jakie niby miałabym kupić? A po drugie- nie będę chyba miała sumienia sprzedać ich i wiedzieć, że jakiś dzieciaczek przemarzł

Martynce dziadkowie kupili takie zwykłe drewniane w TESCO ale jeszcze ich nie widziałam...
No właśnie - jakie? Bartki mają dobre opinie, może inne buty są takie same?

Ale bez śpiworka masz?

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-27, 16:24   #1417
morska
Zadomowienie

Cytat:
Tak

Moja Teściowa też czasem nie wytrzyma i mówi, że Kubuś biedny, bo np. nie je ciągle biszkoptów , a mnie się z tego śmiać już chce i przekornie mówię, że zastanawiam się, czy w ogóle Mu ich nie wyeliminować

Jeszcze biszkopty pal licho, ale moja Mama wciska Tymkowi co ma pod ręką, np. trufle, czekoladę z całymi orzechami laskowymi

O kurczę. A spacer był pieszy czy w wózku?
Ciekawe jaki mój wróci....

Cytat:

A mnie nikt nie prosił o zmianę hasła.

.
Stary 2010-11-27, 17:06   #1418
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
A wczoraj Tymek - najprawdopodobniej po przedwczorajszym szczepieniu - dostał gorączki - niby niewielkiej, bo oscylowała koło 38 stopni i bardzo nie rosła dalej, ale i tak w panikę wpadłam mówię Wam - bo wiecie -nasza pierwsza gorączka a rano w sumie jeszcze nie wiedziałam od czego to może być.
Poszłam do pracy zostawiając Męża z instrukcjami i nakazem informowania "co minutę"

Jak zwykle - waga ciężka (13,2 kg), wzrost średni (82 cm).

Nie tylko Nawet nie wiem, na którym programie to zapodają .
To pewnie tak jak mówisz od szczepienia była gorączka..nie ma się co martwić

To jesteśmy 3

Ładny wynik

Cytat:
, mam już wyniki, niestety niektóre wartości odbiegają od normy , robiliśmy CRP, a dlaczego Ty je zasugerowałaś?
Doczytałam że wyniki od normy odbiegają nieznacznie...więc trzymam żeby to nie było nic poważnego

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
też coś mi się nie zgadzało
zmyliłaś mnie w poście pisząc "jeszcze swojego nie mam" i kminiłam, czy w naprawie, czy co

myślę nad tym intensywnie więc napisałam "jeszcze"

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Jestem dziś kłębkiem nerwów, aż mi siępłakać chce z tej bezsilności. Moje dziecko cierpi a ja nie mogę mu pomóc.
Współczuję przeżyć mam nadzieję, że dziś już lepiej...

Cytat:
Tak, są wypisane wartości referencyjne dla określonego wieku.
Pociechą jest, że Kubuś ma ładne żelazo i wapń
czyli jest się z czego cieszyć

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Mysle, ze na uzytek wlasny , wnioskujac z tego, jak ostatnio sie zachowywala

dzien mi minal nie wiem kiedy
czyli nie była to sprawa życia lub śmierci

ale fajny dzień

Cytat:
ogólne super

żeby to coli to nie było nic ważnego tak jak powiedział lekarz

Cytat:
Wypiłam mleko z miodem, gardło mnie boli i pięta mi pękła Sypie się
starość nie radość

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
moja mala Gwiazdka ma wielkiego siniaka na policzku wyglupiala sie i uderzyla o kant stołu.......
ehhh tak się kończą szaleństwa

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Małż mnie deko wkurzył ale poprawiłam sobie TYM humor
Stary 2010-11-27, 17:10   #1419
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

tak was czytam i dzieki wam przypomnialo mi sie ze nie mamy kremu na buzke kupie chyba nivea na kazda pogode

Miramej,Anula dziwne ze wasze maluszki maja zimne nozki
Werka ma kozaczki z CCC , zakladam jej jeszcze skarpete ale nie zawsze i nigdy nie ma zimnych stopek, nawet teraz jak snieg i cale butki pod sniegiem , ciekawe jak te z Cocodrillo sie sprawdza bo z tych powoli wyrastaa wogole to na snieg chyba kupie jej sniegowce na all sa fajne

Miramej a czemu nie chcesz metalowych sanek?? ja wlasnie takie chce bo napewno dluzej posluza

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 17:14   #1420
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

dziewczyny dzieki wielkie za wszystkie rady w sprawie pobierania moczu itp.

i postaram sie Wam juz nie zawracac wiecej głowy w tym temacie

Cytat:
Coś jeszcze przyszło mi do głowy - pisałaś, że odkażasz rivanolem - jakim? Rozpuszczasz tabletkę czy masz taki gotowy w płynie?

.
własnie nie odkażam :/
to dziewczyny mi radziły żebym kupiła cos do odkażania skoro często pobieram mocz

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

żeby to coli to nie było nic ważnego tak jak powiedział lekarz

ide sprzatac bo sprzedałam Zuze babci na pół godz a juz 10 min mineło :/
Stary 2010-11-27, 17:20   #1421
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

My sanki chcemy kupic drewniane, bez spiworka.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 17:22   #1422
Karolinak82
Zakorzenienie

Anulka zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
u nas śnieg
u mnie też

Cytat:
W piątek było -9st i Lenka pierwszy raz spała w środku a nie na dworze Troszku mi ulżyło

Cytat:
Byłam wczoraj w HM i ten kombinezon kosztuje 130 zł + komplet czapka i rekawiczki ze zdjęcia 25 zł, czyli nowe 155 zł. Za 100 chyba się opłaca
no i już prawie komplet wyprawkowy zakupy fajne

Cytat:
Na 90% ta firma jest w aptekach super pharm...ale mogę się mylić

Cytat:
Rano się jej pytam co Ci się śniło i zawsze odpowiada tata i pytam i co jeszcze a ona myśli myśli: Babka !!! ale już więcej nie powtórzyła
Stary 2010-11-27, 17:22   #1423
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Ale wypasione kremy na zimę macie
My będziemy smarować zwykłą maścią witaminową za parę złotych.
W zeszłym roku próbowałam też Nivei na każdą pogodę i jakiegoś Rossmanowskiego Babydream na mróz i wiatr, ale maść bardziej do gustu mi przypadła.

Albo antyburaczany

Rozumiem Ale wynik "zdrowego" moczu powinien być jednak jałowy. Może nie jest taki przez zanieczyszczenie przy pobieraniu. Może. Ja jednak wolałabym mieć pewność.

.
My bedziemy uzywac Nivei. Zadnych wypasow.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 17:30   #1424
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, nie wiem czy u nas nie to samo Nad ranem dawała czadu, na razie spokój, zobaczymy co będzie dalej
i dla Was zdrówka

Cytat:
o kurka...coś jest nie tak chyba

Cytat:
A my nie mamy sanek - chciałabym drewniane, ale chyba śpiwór by się jednak przydał, a jak sprzedają w komplecie, ładnie wyprofilowany do sanek - to sanki są metalowe

Czytałyście?

A ten śpiworek co ja zamówiłam? Tani jest

Cytat:

A mnie nikt nie prosił o zmianę hasła..

Mi kazali zmienić

.........
Nadrobiłam

Zu śpi...buntowała się przed drzemką więc jej powiedziałam że skoro nie chce to nie, ale żeby mi o 17 nie zasnęła...no i padła o 16 ciekawa jestem o której na noc pójdzie spać

Byłyśmy dzisiaj na zakupach..i.......KUPIŁYŚ MY BUTKI

co tu jeszcze...śnieg leży nie lubię zimy ale Zuzce się podoba

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-11-27 o 17:33
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 17:50   #1425
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Mi kazali zmienić

.........
Nadrobiłam

Zu śpi...buntowała się przed drzemką więc jej powiedziałam że skoro nie chce to nie, ale żeby mi o 17 nie zasnęła...no i padła o 16 ciekawa jestem o której na noc pójdzie spać

co tu jeszcze...śnieg leży nie lubię zimy ale Zuzce się podoba
oj pewnie Zu bedzie szaleć do późna

hmm, mi nie kazali zmienic hasla, chyba że.... musze sprawdzic w koszu, bo czasem maile od allegro od razu wywalam
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 17:55   #1426
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze biszkopty pal licho, ale moja Mama wciska Tymkowi co ma pod ręką, np. trufle, czekoladę z całymi orzechami laskowymi

O kurczę. A spacer był pieszy czy w wózku?
Ciekawe jaki mój wróci....

A mnie nikt nie prosił o zmianę hasła.
Kuba jeszcze nie jadł orzechów w ogóle, boję się, że jest uczulony.

Pół na pół. A jakie Wy macie buty?

Mnie prosili

Cytat:
Doczytałam że wyniki od normy odbiegają nieznacznie...więc trzymam żeby to nie było nic poważnego
(...)
czyli jest się z czego cieszyć

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Miramej,Anula dziwne ze wasze maluszki maja zimne nozki
Werka ma kozaczki z CCC , zakladam jej jeszcze skarpete ale nie zawsze i nigdy nie ma zimnych stopek, nawet teraz jak snieg i cale butki pod sniegiem , ciekawe jak te z Cocodrillo sie sprawdza bo z tych powoli wyrastaa wogole to na snieg chyba kupie jej sniegowce na all sa fajne

Miramej a czemu nie chcesz metalowych sanek?? ja wlasnie takie chce bo napewno dluzej posluza
No dziwne

Bo są cięższe, a ja je będę nosić z 4. piętra

Cytat:
dziewczyny dzieki wielkie za wszystkie rady w sprawie pobierania moczu itp.

i postaram sie Wam juz nie zawracac wiecej głowy w tym temacie
Nie zawracasz głowy, ja też dużo pytałam i dziewczyny pomogły

Cytat:
o kurka...coś jest nie tak chyba

A ten śpiworek co ja zamówiłam? Tani jest
(...)
.........
Nadrobiłam

Tylko co?

Ja mam śpiworki, tylko chciałabym taki fajny do sanek, dopasowany, żeby nie zjeżdżał i żeby Kubie wygodnie było.

żeby Zu była łaskawa

Jakie butki kupiłyście? Pokaż

Spotkałam dziś koleżankę ze studiów. Nie widziałyśmy się 10 lat . Ma dwójkę dzieci i tylko Ona pracuje, świetnie zarabia, dziećmi zajmuje się Mąż. Oni są bardzo długo razem, to Ona zawsze była tą bardziej "przebojową" częścią Ich związku i tak zostało. Tyle, że powiedziała, że przez to, że tak jest, Jej Mąż nie jest już "męski" w Jej oczach - a to była Ich wspólna decyzja. I ciągle o tym myślę - czy też bym tak myślała na Jej miejscu. Co Wy sądzicie o takim układzie?

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-27, 17:58   #1427
Wojtusia
Zakorzenienie

a i zapomniałabym, dzięki za odpowiedzi, skoro piszecie ze ble ta torebka jest to poszukam innej

Czemu nie ma Svi?
Stary 2010-11-27, 18:04   #1428
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mnie tez prosili o zmiane hasla

Cytat:

Bo są cięższe, a ja je będę nosić z 4. piętra
aaa teraz rozumiem

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-27, 20:22   #1429
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
no i doigrałyśmy się, Martynka ma zaczątki kataru i zaczyna pięknie kaszleć Wczorajszy spacer z pewnością świetnie nam w tym pomógł
Pojadę potem do apteki po jakiś syropek, może uda jej się wybronić
Zdrówka

Cytat:
Heh, nie wiem czy u nas nie to samo Nad ranem dawała czadu, na razie spokój, zobaczymy co będzie dalej
I dla Was zdrówka

Cytat:
Dzięki , myślę jednak, że łatwo nie będzie, bo Lenka, jak sama pisałaś, nie boi się ludzi, jest otwarta, Kubuś wręcz przeciwnie. No ale mama nadzieję, że z czasem będzie coraz lepiej i lepiej
Myślę, że szybko się zaklimatyzuje

Cytat:
Hej

Byłam wczoraj w HM i ten kombinezon kosztuje 130 zł + komplet czapka i rekawiczki ze zdjęcia 25 zł, czyli nowe 155 zł. Za 100 chyba się opłaca

Kupiłam wczoraj Antosiowi czapę z rękawiczkami:
http://allegro.pl/h-m-czapka-rekawic...329002749.html za 25 zł
Chciałam taką, ale nie było rozmiaru (oczywiście w sklepie 29,90 )
http://allegro.pl/h-m-czapka-uszatka...326055148.html

Bartkowi czapę:
http://allegro.pl/h-m-czapka-pilotka...330386136.html za 30 zł
i rękawiczki:
http://allegro.pl/h-m-rekawiczki-vin...331515168.html za 14,90
i kalesony dla Straszaka:
http://allegro.pl/h-m-rewelacyjne-ka...340425060.html za 39,90

Wniosek...ale zdzierają na allegro

Dzisiaj jadę na noc z dziećmi do przyjaciółki
Pewnie posiedzimy przy kompie, to się odezwę.

Miłego dnia życzę
Wszystko mi się podoba

Miłego

Cytat:
Ja mam to samo z Mamą, co Ty z Teściową. Po kryjomu chce wciskać Mu jakieś ciastka, ciasta i czekoladki - nawet takie ewidentnie nie przeznaczone dla dzieci. I uważa, że Tymek jest "biedny" i cierpi, że tego nie je. Wstyd normalnie mi za takie Jej teorie.
Strasznie biedny i strasznie cierpi

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
3. czy ta torebka jest fajna?http://moda.allegro.pl/listonoszka-d...330456049.html
potrzebuje czegoś z długim paskiem zeby przez ramię przewiesić i w miarę dużej znaczy mniej więcej A4, i nie moge nic ciekawego znaleźć.

5. co wy chcecie dostac na swieta? bo mama mnie pytała co chce a ja jakos nic nie moge wymyslec, chyba nie mam weny.
Torebka nie podoba mi się

Ja chcę bieliznę

Cytat:
...
Ja też lubię być taka przekora

Nie kupię Bartków w takim razie, tylko jakie teraz?

Cytat:

...
Czytałyście?

Małż przyniósł sanki i robiłam przymiarkę naszego śpiworka z wózka (kupiłam rok temu) i jest super. Tylko muszę jakieś pasy mocujące śpiworek wykombinować. Ale nawet bez nich jest ok

Cytat:
Pokażesz?

Cytat:
Spotkałam dziś koleżankę ze studiów. Nie widziałyśmy się 10 lat . Ma dwójkę dzieci i tylko Ona pracuje, świetnie zarabia, dziećmi zajmuje się Mąż. Oni są bardzo długo razem, to Ona zawsze była tą bardziej "przebojową" częścią Ich związku i tak zostało. Tyle, że powiedziała, że przez to, że tak jest, Jej Mąż nie jest już "męski" w Jej oczach - a to była Ich wspólna decyzja. I ciągle o tym myślę - czy też bym tak myślała na Jej miejscu. Co Wy sądzicie o takim układzie?
Ja nie mam zdania. To zależy dużo od mężczyzny. Mój pomaga mi przy Małej jak może, kąpie Ją, przebiera, karmi ale nie widzę Jego siedzącego z dziećmi w domu.

Dobry wieczór

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-11-27 o 20:55
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 20:51   #1430
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej Gorgulku

Aga jak tam Alanek??

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-27, 20:56   #1431
gorgulek
Zakorzenienie

Czeko

Co tam wcinasz i czym popijasz?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 21:44   #1432
agga19851985
Wtajemniczenie

Cześć
CZeko U nas marnie, a nawet gorzej niż marnie.
Byliśmy dziśrano u lekarza bo okropnie w nocy gorączkował i okazało się że Alan ma podejrzenie szkarlatyny
Dziś było jeszcze za wcześnie na dokładną diagnozę i jutro jedziemy potwierdzić albo obalić diagnozę. Juz wykupiliśmy mu antybiotyk, wolimy go podawać nawet jeśli to nie szkarlatyna. Skutki uboczne tego dziadostwa są straszne
Alan cały czas goraczkuje, temp. oscyluje w granicach 39-40 stopni, nawet po podaniu lek. przeciwgoraczkowych.
A co za tym idzie ciągle ma napady częstoskurczu, teraz właśnie walczy z kolejnym
Ja już nie wiem co mam robić, wczoraj w nocy prawie nie spałam, siedziałam i sprawdzałam temp. i dziś nie zapowiada się lepiej. Do tego jeszcze to serce, ciągle do niego chodzę i patrzę czy oddycha
Idę sobie stąd bo nic wesołego nie mam do powiedzenia, a Wy raczej nie chcecie słuchac o cudzych problemach bo i tak kazda z Was ma mnóstwo swoich.
Dam wam jutro znać jaka jest ostateczna diagnoza

Własnie skończył mu się napad, ufff chociaż o jedno moge być spokojna, bo w czasie snu baaaardzo żadko ma napady, wiec już w nocy nie powinny sie powtórzyć.

Pola jest z nami od 03.XI.2015

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-11-27 o 21:50
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 22:06   #1433
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Czeko

Co tam wcinasz i czym popijasz?
hehe taaa bo Czeko to zawsze cos podjada nie

zaraz bede jesc Capresse a pije desperadosa

Cytat:
Cześć
Byliśmy dziśrano u lekarza bo okropnie w nocy gorączkował i okazało się że Alan ma podejrzenie szkarlatyny
Dziś było jeszcze za wcześnie na dokładną diagnozę i jutro jedziemy potwierdzić albo obalić diagnozę. Juz wykupiliśmy mu antybiotyk, wolimy go podawać nawet jeśli to nie szkarlatyna. Skutki uboczne tego dziadostwa są straszne
Alan cały czas goraczkuje, temp. oscyluje w granicach 39-40 stopni, nawet po podaniu lek. przeciwgoraczkowych.
A co za tym idzie ciągle ma napady częstoskurczu, teraz właśnie walczy z kolejnym
Ja już nie wiem co mam robić, wczoraj w nocy prawie nie spałam, siedziałam i sprawdzałam temp. i dziś nie zapowiada się lepiej. Do tego jeszcze to serce, ciągle do niego chodzę i patrzę czy oddycha
Idę sobie stąd bo nic wesołego nie mam do powiedzenia, a Wy raczej nie chcecie słuchac o cudzych problemach bo i tak kazda z Was ma mnóstwo swoich.

Własnie skończył mu się napad, ufff chociaż o jedno moge być spokojna, bo w czasie snu baaaardzo żadko ma napady, wiec już w nocy nie powinny sie powtórzyć.
o Boze skad ta szkarlatyna?? jakby to malo problemow zdrowotnych mial Alenek
kochana kazda z nas pisze tu o problemach swoich i maluszkow wiec masz zagladac i pisac bo sie martwimy, mam nadzieje ze nocka bedzie spokojna i daj znac jutro koniecznie co powie lekarz

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-27, 22:18   #1434
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że szybko się zaklimatyzuje
(...)
Ja też lubię być taka przekora

Nie kupię Bartków w takim razie, tylko jakie teraz?

Małż przyniósł sanki i robiłam przymiarkę naszego śpiworka z wózka (kupiłam rok temu) i jest super. Tylko muszę jakieś pasy mocujące śpiworek wykombinować. Ale nawet bez nich jest ok
(...)
Ja nie mam zdania. To zależy dużo od mężczyzny. Mój pomaga mi przy Małej jak może, kąpie Ją, przebiera, karmi ale nie widzę Jego siedzącego z dziećmi w domu.
Optymistka

, ja nie wiem, co zrobić, nie bardzo mam skąd wziąć na inne buty

Iwonka, a jaki Wy macie śpiworek?

Bardziej chodzi mi o to, czy też uważałabym Małża za "niemęskiego", gdyby nie pracował i zajmował się dzieckiem.

Cytat:
Cześć

Szkarlatyna? Skąd?

Dlaczego tak piszesz? Przecież nieraz chyba każda z nas się żaliła i była wysłuchana.

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-27, 22:29   #1435
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
oj pewnie Zu bedzie szaleć do późna

hmm, mi nie kazali zmienic hasla, chyba że.... musze sprawdzic w koszu, bo czasem maile od allegro od razu wywalam
Obudziłam ją o 18 i miałyśmy iść po mleko, ale że moja Mama chciała większych zakupów to pojechałyśmy...wróciłyśmy , kąpiel, jeść i o 21.20 już grzecznie spała

właśnie nie mogę sobie przypomnieć czy maila dostałam czy przy logowaniu kazali..ale skłaniam się bardziej przy drugiej opcji...codziennie loguje się na all więc zauważyłam

Cytat:
Tylko co?

Ja mam śpiworki, tylko chciałabym taki fajny do sanek, dopasowany, żeby nie zjeżdżał i żeby Kubie wygodnie było.

żeby Zu była łaskawa

Jakie butki kupiłyście? Pokaż

Kurka wodna ciężko powiedzieć, skoro i Wasze i Anulkowe takie to nie może być felerny egzemplarz...może ten model jakiś nie za bardzo szczelny jest? w sensie może wiatr przepuszcza albo coś...

No tak zapomniałam, że masz dwa....ehhh jaka ja jestem czasami ja zobaczę jaki będzie ten Tchibo i jak będzie trzeba to jakieś tasiemki doszyję żeby z sanek nie zjeżdżał

nawet była...szybciej zasnęła niż zazwyczaj

W Smyku Cool cluby...upatrzyłam je już jakiś czas temu, ale koło mnie nie było rozm. 23 (a jakoś się na niego nakręciłam) a dzisiaj pojechałam specjalnie do centrum do drugiego Smyka i jak je zobaczyłam to chyba z godzinę siedziałam na podłodze w Smyku (Zu szalała z zabawkami) i zdecydować się nie mogłam...w końcu wzięłam rozm 22 a tych u mnie było multum...jednak jestem
Chłopięce ją fajne

hmmm ja myślę że miałabym podobnie w końcu facet to musi być facet...powinien dbać o Rodzinę, przynajmniej robić wszystko (czasami się nie udaje) żeby niczego nie brakowało...chyba nie czułabym się zbyt dobrze jako oficjalna głowa Rodziny....

Cytat:
Pokażesz?
Pewnie...tylko podładuje troszkę aparat

Cytat:
U nas marnie, a nawet gorzej niż marnie.
Boże straszne Biedny Alanek i biedna Ty...będę mocno trzymała kciuki żeby to nie była szkarlatyna....a Alan ma te wszystkie objawy? w sensie wysypka, język biały?
i nie gadaj głupot...po to tu jesteśmy żeby gadać o wszystkim a nie tylko o tym dobrym...trzymaj się dzielnie i spokojnej nocy

Czas edycji: 2010-11-27 o 22:33
Stary 2010-11-27, 22:31   #1436
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

chyba wrecz przeciwnie,
byłabym ogromnie dumna że mam takiego męża
Stary 2010-11-27, 22:35   #1437
Karolinak82
Zakorzenienie

p4w w douglasie u mnie widziałam lakiery Essie i Opi to chyba rzadko spotykane, co?

Mayaszko...w sensie jakiego Męża? bo nie bardzo rozumiem
Stary 2010-11-27, 22:39   #1438
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Kurka wodna ciężko powiedzieć, skoro i Wasze i Anulkowe takie to nie może być felerny egzemplarz...może ten model jakiś nie za bardzo szczelny jest? w sensie może wiatr przepuszcza albo coś...

No tak zapomniałam, że masz dwa....ehhh jaka ja jestem czasami ja zobaczę jaki będzie ten Tchibo i jak będzie trzeba to jakieś tasiemki doszyję żeby z sanek nie zjeżdżał

nawet była...szybciej zasnęła niż zazwyczaj

W Smyku Cool cluby...upatrzyłam je już jakiś czas temu, ale koło mnie nie było rozm. 23 (a jakoś się na niego nakręciłam) a dzisiaj pojechałam specjalnie do centrum do drugiego Smyka i jak je zobaczyłam to chyba z godzinę siedziałam na podłodze w Smyku (Zu szalała z zabawkami) i zdecydować się nie mogłam...w końcu wzięłam rozm 22 a tych u mnie było multum...jednak jestem
Chłopięce ją fajne

hmmm ja myślę że miałabym podobnie w końcu facet to musi być facet...powinien dbać o Rodzinę, przynajmniej robić wszystko (czasami się nie udaje) żeby niczego nie brakowało...chyba nie czułabym się zbyt dobrze jako oficjalna głowa Rodziny....
Kurczę, ale to buty zimowe, jeśli nie są felerne, nie powinny

No raczej ciężko pamiętać, kto ile ma śpiworków , napisz potem o tym z Tchibo, może kupię

Doczytałam, super

A to zimowe buty? Ocieplane? Po ile?

A co z szeroko pojętym "równouprawnieniem"?

Cytat:
chyba wrecz przeciwnie,
byłabym ogromnie dumna że mam takiego męża
Chciałabyś, żeby Twój Małż nie pracował, tylko zajął się Zuzią?

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-27, 22:43   #1439
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

o jacie oby to nie była szkarlatyna. Mysle o twoim Alanku. Mam nadzieje ze bedziecie mieli spokojną nockę.

Nie idź sobie. Jak sie z koms rozmawia to sie lepiej robi

Cytat:
Obudziłam ją o 18 i miałyśmy iść po mleko, ale że moja Mama chciała większych zakupów to pojechałyśmy...wróciłyśmy , kąpiel, jeść i o 21.20 już grzecznie spała

właśnie nie mogę sobie przypomnieć czy maila dostałam czy przy logowaniu kazali..ale skłaniam się bardziej przy drugiej opcji...codziennie loguje się na all więc zauważyłam

To moze haslo mieli zmienic tylko ci, których dane "wyciekły" z allegro

p4w mam pytanie zawodowe: co lepsze implant czy koronka, bo TZ musi coś wybrać i nie wiemy co lepsze. Ma do wstawienia jednego zęba (albo dwa). No i jedna dentystka poleca koronkę a inna implant (tyle ze za implant powiedziała 4 tys, a koronka za dwa zęby 3 tys. ) kosmiczne ceny jak dla mnie

i chyba sobie kupie ten lakier, podaj mi stronkę, bo nie pamiętam.
Stary 2010-11-27, 22:50   #1440
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, ale to buty zimowe, jeśli nie są felerne, nie powinny

No raczej ciężko pamiętać, kto ile ma śpiworków , napisz potem o tym z Tchibo, może kupię

A to zimowe buty? Ocieplane? Po ile?

A co z szeroko pojętym "równouprawnieniem"?
No tak ale może coś im nie wyszło z tym modelem wiesz, gdyby np. tylko Anulkowe były do diupki a Twoje ok...to wiadomo że Anulce trafił się trefny egzemplarz...ale w obu coś nie tak...a może zadzwonić do Bartka i zapytać o co kaman?

Napiszę

Nie...sandałki zgrywam zdjęcia to zobaczysz jak ocieplone...moim zdaniem wystarczająco a po 109,99, są też modele za 129,99 ale droższych raczej nie...no i więcej u mnie było chłopięcych

a o tym równouprawnieniu napiszę później bo zgrywam zdjęcia i myśleć mi się nie chce

Cytat:
To moze haslo mieli zmienic tylko ci, których dane "wyciekły" z allegro
Ty mnie kobieto nie strasz ale z drugiej strony dane były dostępne jakiegoś tam dnia od 16-17 a ja wtedy wracam z pracy więc nie mogło mnie być

Czas edycji: 2010-11-27 o 22:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości