|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Pytanie do dziewczyn kupujących Pampersy...
Czy Wam też się robią z nich stringi? ![]() Nie kumam tego kroju i tych motylków po bokach. Niby trzeba je rozłożyć, dociągnąć na biodra, zapiąć. I niby dziecko ma być całe owinięte pieluszką. A wystarczy pięć sekund i trzy kopy, żeby Daniel miał z pampka stringi. Zjeżdżają mu oba te boki do środka. I tak za każdym razem, gdy fika nim go pozapinam w body. ![]() _______________ Dzisiaj sobie w łeb strzelę. Na bank. :/ Zasnął o 22giej. Od 2 w nocy buczał na raty, co godzinę, pół. Rano to w ogóle robił cyrki, bo co kwadrans na brzuch chciał się odwracać. Aż w końcu wstał o 6:30. Chyba się nie wyspał w tzw. międzyczasie, bo od pobudki buczy. Odmówił jedzenia mleka o 7ej. Czekam aż go natchnie. Co ciekawsze z przygodą wstawaliśmy... Odwracam go po raz setny rano, żeby nie na brzuch, bo na brzuchu się budzi od razu... a on mokry. Jeszcze tak oszczany nigdy nie był. Pod samą pachę, całe plecy, śpiworek do wykręcenia, mokre prześcieradło i materac. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-11-28 o 06:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23486862]oglądałyście "Mam talent"?
![]() bez sensu... normalnie jestem wkurzona... ![]() ![]() nie dość, że sami śpiewacy, to jeszcze najgorszy z nich wygrał.... ![]() Nie oglądałam wczoraj, bo mnie wkurza. Sami śpiewacy ![]() Cytat:
![]() ![]() Nocka w miarę dobra, pomimo uciążliwego kataru. Młoda spała z nami ![]() Łukasz jedzie w czwartek na wycieczkę szkolną do Berlina ( Holiday Islands ) i strasznie się boję, bo jadą autokarem. Kurde, zapowiadają od jutra śnieżyce ![]() Łuki prosił podziękować za gratulacje ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-11-28 o 07:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Konto usunięte
|
Kropka, a może pampki za małe albo pielucho to są nie dla niego? Agatka tak przesikuje huggiesy.
Dzień dobry ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Zakorzenienie
|
co do MT:
wg mnie wszyscy wypadli gorzej niż na castingach czy w półfinałach. no jakoś tak chyba z repertuarem nie trafili. Bednarek kilka dni temu wydał płytę ze swoim zespołem, poradzi sobie. byłam za Kasią lub Sabiną (ta to szczęściara - i talent i wygląd), bardziej podobał mi się występ Kasi, Sabina mi nie pasowała do tej piosenki, którą wybrała. i zgadzam się - to nie program dla dzieci - jak ten mały tancerz odpadł, to było to szczególnie widać. pampki - u nas nic się nie dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() ------------------------------------------------------------------------------------- Dzień dobry ![]() U nas biało ![]() ![]() ![]() ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-11-28 o 08:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | |
Zakorzenienie
|
Jakieś profity z przynależności są?
![]() Cytat:
Dziś miałam z małym do mamy jechać, ale szklanka taka, że mi chłop zakazał... ![]() Moje spóźnione gratki załączam. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23489747]Kropka, a może pampki za małe albo pielucho to są nie dla niego? Agatka tak przesikuje huggiesy. Dzień dobry ![]() ![]() ![]() Nie powinny być za małe, bo to 4ki są. Premiu Care ten sam rozmiar i się nie zbijają z przodu. ![]() Widać activy nie na moje rozbrykane dziecko... ![]() U nas też piknie. ![]() Ja tylko dumam jak po śniegu zjadę z podjazdu dla wózków. :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Konto usunięte
|
Kropka, koła osobno, dziecko osobno. My tak zawsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23484085]Gratuluję 5 miesiąca Coooo, spodobało się? Tak, zastępuje. Owocek jak najbardziej, ja wczoraj dałam 3/4 bananów z marchwią i winogronem, a sinlacu jakieś 60ml wody i sypałam tego na oko, coby gęste było. W sumie wyszło sporo, 150ml na pewno. Wrąbała całe, a potem dojadła resztę owoców. Ogólnie sinlac Agacie podchodzi jak najbardziej, i myślę, że spokojnie z warzywami też możesz to dawać. Uważaj, bo w bobovicie za to sok jabłkowy jest, a u was z japcem też problem chyba był? Zaj..... Rewelacja ![]() ![]() Dokładnie tam ![]() Margo, Ewunia w wodzie świetna, foczka taka no więc tak 1. Auchan ma jakąś francuską firmę z zabawkami, BABY (nie my baby). sporo świetnych zabawek. Próbuję je znaleźć w necie, jak dam radę, wkleję co fajne. 2. Jako chyba jedyny markte w PL ma zabawki firmy SMOBY, poza auchan widziałam je tylko w necie. Ceny bardzo dobre. 3. Spisałam sobie ceny niektóre: - klocki manipulacyjne fp, te 3 takie, 48zł - piramidka fp 30zł - ślimak smakosz klocków 48zł - uczniaczek 108zł - krokodyl z klockami fp 118zł - pociąg z klockami fp 128zł Kupiłam Agatce wywrotkę fp i zastanawiam się teraz nad autkami ![]() Szaja Ty krejzolko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() super,że ma pasje..... dla Luizki zeby katar poszedł precz ![]() Cytat:
![]() ![]() głos może i ma szkoda tylko,że był upalony na maxa co było poprostu widoczne,i skmentowane w podtekstach przez prokopa i jurorów zapomniał chyba oczu zakroplic ![]() Cytat:
A my wczoraj pojechaliśmy na zakupy.....ikea aliczona..pare nowych gadzetów zakupione....szukałam dla siebie jakijs konkretnej kurtki ziowej...i ![]() ![]() Pozatym wczoraj mały załapał się na casting do galerii twarzy..co za naciągactwo...zrobili mu moze z 10 fotek i chcieli,zebym te zdjecia kupiła.....za 25zł ![]() ![]() pozatym przyszły wczoraj buciki rozm.6-12 mieięcy i są na Adrianka za małe ![]() ![]() no i jedziemy dziś do stadniny w której pracowałam....ciekawe jak młody zareaguje na konia ![]() ![]() Lece się szykować..........miłej niedzieli ![]()
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
Kurde, od paru dni sanki oglądam i już mi wracają... :/
Czy są w ogóle sanki dla dzieci w tym wieku? Daniel leżeć na wznak nie będzie. A siedzieć sam na prosto też jeszcze nie może, będzie zjeżdżał dupą podczas jazdy. Nie mogą być skośne, nie mogą mieć jednego pałąka na plecy, bo jak zjedzie to rąbnie głową w spód. :/ Jedyne co w miarę logiczne znalazłam to to: Ale na ile się sprawdza? ![]() Poradźcie coś... ![]() Edit. Jeszcze takie znalazłam. Fajne. Wygląda jakby się nie dało zjeżdżać ciągle dupskiem. Ale 9+ wg opisu sprzedawcy... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-11-28 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23489982]Kropka, koła osobno, dziecko osobno. My tak zawsze
![]() ?? że jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Tu super wypas, ale mnie na nie nie stać...
![]() http://allegro.pl/sanki-dla-niemowla...341229927.html ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Zostanie mi siedzieć w domu z małym na d... ![]() A jak matka będzie mi do niego przyjeżdżać to już w ogóle, bo ona z wózkiem naszym nie wyjdzie, nawet jak nie będzie śniegu. A jak ja wrócę to będzie ciemno. I tak do wiosny... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
IMO na sanki dla niemowlaka 6-9 miesiecznego to troche za wczesnie. Jesli wozek ma pompowane kola, to spokojnie po sniegu pojedzie, nie widze problemu. Gorzej moze byc z parasolkami na malych, plastikowych koleczkach. Mysle ze za rok sanki beda sie znacznie lepiej sprawdzac niz teraz kiedy maluchy jeszcznie nie siadzace, albo siedzace niestabilnie i na kazdej nierownosci zachodzi ryzyko gibniecia w ktoras strone. Ale to moje zdanie - widze ze jednak wiekszosc z Was planuje sanki juz w tym roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W sprawie sanek nie pomogę, bo się za nimi nie rozgladam ![]() ![]() Pampersów uzywamy prawie zawsze i nic takiego się nie dzieje, a dziecko moje do spokojnych nie należy ![]() ![]() U nas nocka do bani. Kręcił się i wiercił, aż mnie nerwy brały.Ewidentnie zęby- pieluchę to nawet przez sen wcinał. I nerwy mam,bo znowu jest infekcja oczu. Już 4 różne specyfiki lek. nam przepisywał i było dobrze, ale na krótką metę. Dziś była ropka, łzy i mniejsze oczko...szlag by to. W pon. najprawdopodobniej idziemy na szczepienie, to może coś poradzi. Jak nie pediatra, to do okulisty pójdziemy.
![]() Agatka ![]() Edytowane przez kumkura Czas edycji: 2010-11-28 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Konto usunięte
|
Kropka, no ściągasz górę z dzieckiem, znosisz ze schodów koła, a potem górę z dzieckiem na koła zakładasz
![]() ![]() Osobiście zrezygnowałam z kupna sanek na ten rok, ale teściowie kupili na gwiazdkę. Tyle, że mała w styczniu 8 miesięcy skończy i podejrzewam, że już całkiem ładnie będzie siedziała, a na góry żadne nie będę wchodziła sankami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |||||||
Raczkowanie
|
Bydgosiu, gratulacje dla syna za brązowy medal!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rzeczywiście wygląda na starszą! super! Witajcie Dziewczyny! mam chwilę, to czytam, czytam i nadrobić nie potrafię! Jeśli pominęłam jakąś miesięcznicę to wybaczcie! U nas ostatni dni zabiegane, wyjazdowe, ale lubie tak... Szczepanek ostatnio mnie zadziwia ze spaniem, bo już kilka razy zasnął mi na rekach, siedziałam i czytałam coś, a mały się przytulił i zasnął. To zupełnie nie w jego stylu ![]() No i zima przyszła! stresiora mam jak nie wiem, jak wsiadam do auta... Kropko, ja też się martwię o spacery, bo raczej moja mam nie da rady z wózkiem, jak będzie ślisko. Będę łazić jak z pracy wrócę... co do pampersów to u nas stringi się nie robią. Bianko!! czy Ty masz może ten kubeczek doidy cup? fajny, sprawdza się u Was?
![]() |
#1968 | |||
Zadomowienie
|
Bydgos, gratulacje dla Lukasza brazu!!
I zdrowia dla Luizki ![]() Cytat:
Ale fajnie. Ewa zadowolona ![]() U nas dzisiaj na basenie maz zle wypuscil Malvine i zanurkowala na samo dno basenu. Ale o dziwo nie plakala ale smiala sie w glos az piszczala ![]() Cytat:
POnoc dzialala tutaj klika, ktora "zatrudniala" takich ludzi do zebrania jak cygani normalnie. Cytat:
My chyba zrezygnujemy w tym roku z sanek. Malvina juz siedzi ale to takie siedzenie nie na sanki jeszcze.. --- U nas druga super noc. Mala sie wybrykala wieczorem, zasnela i spala do rana, zjadla i dalej spala a ja znow musialam ja obudzic na basen. Nie lubie tego, nie lubie basenu w niedziele o 9.00 rano a innych czasow brak tak oblegane sa te zajecia. Milej niedzieli babeczki!
![]() |
#1969 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23490628]Kropka, no ściągasz górę z dzieckiem, znosisz ze schodów koła, a potem górę z dzieckiem na koła zakładasz ![]() ![]() [/QUOTE] W spacerówkach x-landera nie ma opcji wnoszenia osobno: góra i koła, góra jest zapięta na stelaż. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Pomyślę jeszcze nad tymi sankami... ![]() Danio dziś zasmakował chleba. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
I znów weekend i znów wypadla z wizażu
![]() Trochę nadrobiłam.. ![]() Ale nie cytowałam.. Co do sanek.. Blanka dostaje od teściów na gwiazdkę. Raczej na górki chodzic nie będziemy ![]() ![]() Nie no jak to będzie to zobaczymy jak będą sanki. ![]() Ale bardziej przydatne będą w przyszłym roku, to na pewno ![]() Byłam dziś z Blanką na dworzu pokazać śnieg.. aleee się paaatrzyyła. ![]() ![]() Byliśmy wczoraj na urodzinach 2 letniego chłopaczka. Posadziłam Blankę do zabawek. Najpierw dałam garnuszek - ryyyk. Potem uczniaczka - ryyk. Jakiegoś tam żółwika - ryyk. Przy każdej gadającej i świecącej zabawce Blanka ryczała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny... Szczepanek zrobił kupę i było tam baaaardzo dużo śluzu... Miała któraś tak? Czekać na następną kupę, czy jest to na tyle niepokojące by jutro iśc do lekarza? Reakcja alergiczna? czy jak? wczoraj pierwszy raz podałam słoiczek z rossmanna, czy może to być powód?
#1972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki kolor ta kupka miała i co miał ten słoiczek owoce obiadek tzn jaki miał skład mozliwe ze to reakcja organizmu na cos innego poczekaj na nastepną byle nie ma biegunki i goraczki ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- ja jeszcze o zębiskach mojej małej wiecie co popatrzylam jej dzis w paszcze i nie ida jej górne zeby ![]() ![]() ![]() ma tak napuchniete na dole dząsełka jakby miały zaraz wybuchnąć przejzałam pare for na wizażu i widziałam ze parom dzieciaczkom tez tak zeby wychodziły mi to wyglada na siekacze dolne ![]() mówiłam ze moja corka wsio na opak ma ![]() Bydgos ![]() lecem bo młoda chce obiadu własnie ksiezna wstała
![]() |
#1973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się jej nie dziwię. Sama mam ochotę płakać przy tych dźwiękach. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23484085] Kupiłam Agatce wywrotkę fp i zastanawiam się teraz nad autkami ![]() auta posiadam i potwierdzam że sa świetne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() one nie nadają się do dzieci, które maja troszkę więcej brzuszka i grubsze udka... ![]() my też dziś rano przesikani na maksa... ![]() zmówili si e dzisiaj, czy co>? ![]() Cytat:
![]() Maksia próbowałam peirwszej zimy na sanki sadzać, ale dziecko zjeżdża, nie umie do porządku usiedzić, ubrany kombinezon nie ułatwia sprawy,... ![]() ![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-11-28 o 18:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23496091]
tak, i dlatego pampersów oryginalnych nie kupujemy. ![]() one nie nadają się do dzieci, które maja troszkę więcej brzuszka i grubsze udka... ![]() my też dziś rano przesikani na maksa... ![]() [/QUOTE] Z udkami się zgadzam. Wyraźnie mi nie pasuje układanie pampka między nóżkami. Ale z brzuszkiem to już nie tak całkiem bym się zgodziła. Jak dla mnie to one są za luźne w brzuszku, chętnie bym je dociągnęła mocniej, ale nie mogę bo rzepy już się spotykają. ![]() Pewnie dlatego lepiej gra nam Huggies, bo nie stykam rzepów, a pielucha leży jak przyklejona. Jakby były węższe w obwodzie. Albo mniej rozciągliwe. Pampers się za mocno naciąga wg mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Rozeznanie
|
U nas też najpierw dolna jedynka lewa wyszła a teraz idzie prawa i widzę że z nią większy problem bo bardziej swędzi i mała jest bardziej marudna.
#1979 |
Zakorzenienie
|
sposób znów podziałał
![]() byliśmy dziś z Ewcią w oszołomie. ten mój Dziabąg nie chciał siedzieć w foteliku, tylko się cały czas dźwigała do siadu. szok. ![]() po powrocie zrobiłam jej połowę słoiczka brokułów i widać było, że jeszcze by zjadła, ale bałam się, że rozboli ją brzuszek i nie dałam więcej. Kropka - nie wiem jak Twój małż, ale ja mam bardzo pozytywne wrażenia po wizycie w tym sklepie. duuuużo tam przestrzeni. wszędzie - i między kasami a butikami i w środku między kolejnymi regałami. pokój dla matek też jest. zwiedziliśmy go, bo ledwo weszliśmy do sklepu, Ewcia walnęła kupę. to się już staje tradycją ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | |
Rozeznanie
|
a jakze, przede wszystkim bonus w postaci redukcji godzin snu (bo trzeba delikwenta przebrac od gory do dolu, nie wspomne o lozeczku
![]() ![]() Cytat:
![]() ------------------------------ my po mega dlugim spacerze, obiedzie, Maly teraz przysypia z Malz, zaraz mleko ide szykowac, trzeba bedzie karmic i lulus ![]() jutro wybieramy sie do sklepu po jakies buciki dla Stefulca, bo wyrosl ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.