Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 2009 :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-28, 14:33   #1471
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Część Wam
Byliśmy u lek. i.... to raczej nie szkarlatyna
...
Kazała jeszcze przez 6 dni podawać antybiotyk, tantum werde. Smecte też bo chyba po antybiotyku Alan zaczął robić baaardzo rzadkie koopy.

Może to trzydniówka?

Nie bardzo rozumiem po co antybiotyk skoro lekarka nawet nie wie co to

Idę szykować się bo znajomi później przychodzą.
Do później
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 14:45   #1472
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o męża zajmującego się domem - wszystko zależy od samego mężczyzny, ale uważam, ze sam fakt zajmowania się domem/dzieckiem nie świadczy o utracie męskości
Zgadzam się z tym

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
kupowałam w Decathlonie.Napiszę ci firmę jak się obudzi.Nie chcę myszkować koło niej jak śpi.

Przetestowaliśmy spodnie.Zmobilizowaliśmy się na szybki wypad na sanki,póki biało i słońce wszystkiego nie rozpuściło.Szkoda tylko że przez rękawice łapki unieruchomione i takie mało chwytne
(...)
firma ciuszków:wed'ze
, no to jeszcze napisz, ile kosztował

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Nie mam prawa oceniać tego, co Ona powiedziała, ale tak sobie myślę, że trochę jest nie fair. Skoro decyzja była wspólna... A jeśli przestało Jej to odpowiadać, to może powinni porozmawiać o tym jeszcze raz? Piszę o tym, co ja bym zrobiła. Z tego, co opisałaś wydaje się sympatyczny ten Mężczyzna, więc trzymam kciuki, by Koleżanka spojrzała na Niego łaskawszym okiem

E, nie, to było o takich beznadziejnych typach, co w ogóle nie garną się do opieki nad dzieckiem, takich, którzy od kupy, czy od gorączki uciekliby gdzie pieprze rośnie - znam takich. To już wolę, aby zniewieściały Mąż siedział w domu
A Ty sobie nic nie pomyślałaś o tej sytuacji? Tak zupełnie nic?

Ale idziecie? Ciekawe jak będzie dzisiaj. Masz jakiś plan w razie czego?
Oczywiście, że pomyślałam

Byliśmy, pół godziny. Paluszki były chłodne po powrocie .

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dziś Małż wyszedł z Małą na spacer w tych butach na polarku (tych kozaczkach na cieplejsze dni), założyłam celowo tylko rajstopki a było u nas -5, żeby sprawdzić jakie będzie miała stópki, były tylko lekko chłodne, czerwone nie były a to zwykłe butki, kosztowały 50 zł.

Zaraz poszukam tego śpiworka
(...)

Jolu, taki śpiworek mamy --> KLIK

Kuba też nie miał czerwonych, ale zimne Najgorzej, że nie wiem, jakie buty kupić, bo kasę będę musiała znaleźć.

, a jaką on ma długość?

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej, ja nie uwazam, ze maz, ktory siedzi w domu jest zniewiescialy, ma przeciez szanse wykazac sie i w innych dziedzinach. Takie czasy, niewiadomo kto i kiedy straci prace, jaki uklad domowy bardziej sie kalkuluje itp. Wazne, aby decyzja byla wspolna i co jakis czas weryfikowana
-----------
mam tydzien wolnego
Bede mogla zrobic porzadek w szafkach, oddac niepotrzebne rzeczy itp, a najwazniejsze - spedzic czas z A.
U Nich chyba tej weryfikacji po czasie zabrakło, skoro decyzja była wspólna, a teraz Ona tak o Nim powiedziała.

, a może też troszkę odpoczniesz?

Cytat:
Część Wam
Byliśmy u lek. i.... to raczej nie szkarlatyna Boże jak mi ulżyło.
To już ponad dwie doby goraczki, a wysypka się nie pojawiła, śluzówki już ładniejsze, język i usta też już prawie normalnego koloru
Wczoraj wieczorem miał jeszcze 39,6 stopnia ale już w nocy było ok, dziś też nie ma temp. Tzn troszkę jest podwyższona (37,4) ale to u Alana prawie norma
Tylko lekarka nie wiedziała co to może być. angina to raczej nie, bo węzły ok, gardło ok.
Albo iina opcja to taka, że coś się zaczynało, ale bardzo wcześnie zareagowaliśmy, podaliśmy antybiotyk i teraz już ok.
Dziś zakaszlał chyba ze dwa razy, ale to raczej nic nie znaczy.

Kazała jeszcze przez 6 dni podawać antybiotyk, tantum werde. Smecte też bo chyba po antybiotyku Alan zaczął robić baaardzo rzadkie koopy.

Nooo i na dwór nie możemy aa u nas tyyle śniegu napadało.
(...)
Dzięki dziewczyny za kciuki, i że o nas pamiętałyście.
Kochane jesteście.
Wieczorem was poczytam i coś skrobnę bo teraz to tylko tak o nas napisałam, a nie wiem co u Was.
Cieszę się, że to nie szkarlatyna , zdrówka dla Alana
A podajesz jakiś probiotyk?

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ten Octenisept toktóry lepszy: TEN czy TEN?
Czy wszystko jedno?

EDIT: d o z . p l
One tylko pojemnością się różnią

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 14:47   #1473
morska
Zadomowienie

Cytat:
89.99
dowalili, bo tańsze byly, ale jak chciałam kupić to mąż mówił że śniegu nie ma i teraz jak za zboże nas skasowali
Wzięłam te, bo w sklepach wykupione, a z netu z przesyłką na to samo by wyszło
O świntuchy
Szkoda, że w Biedronce wtedy przegapiłam

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Oczywiście, że pomyślałam

Byliśmy, pół godziny. Paluszki były chłodne po powrocie .

Ojej, już po pół godzinie Coś jest ewidentnie nie tak, skoro Tymek w nieocieplonych wraca z ciepłymi. Będziesz dzwonić do Bartka? Może coś sensownego zaproponują...

~~~~~~~~~~
Dziewczyny, tu są sanki drewniane takie jak chciałam i ze śpiworkiem, co myślicie, brać?
Tylko jakiś krótki ten śpiworek chyba Sama już nie wiem
Edit. Chyba jakaś ślepa jestem, ale czy ten śpiworek jest przymocowany do sanek?

.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-11-28 o 14:51
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 14:58   #1474
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, już po pół godzinie Coś jest ewidentnie nie tak, skoro Tymek w nieocieplonych wraca z ciepłymi. Będziesz dzwonić do Bartka? Może coś sensownego zaproponują...

~~~~~~~~~~
Dziewczyny, tu są sanki drewniane takie jak chciałam i ze śpiworkiem, co myślicie, brać?
Edit. Chyba jakaś ślepa jestem, ale czy ten śpiworek jest przymocowany do sanek?
Spróbuję zadzwonić
Dodam jeszcze, że było -2, a Kuba miał rajstopy frotte i na to frottowe skarpety

Mnie się wydaje, że nie jest , a czy ten śpiworek nie przypomina tego, co kupiłyśmy w zeszłym roku?

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-28, 16:34   #1475
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
One tylko pojemnością się różnią

a mi sie wydawało że to cos innego bo rózne opakowania
Cytat:

.
fajne te sanki
a śpiworek uwazam jak Jola, raczej jest odpinany

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

aha czeko, dogoniłyśmy Was, jest 8 zabek dolna 2
Stary 2010-11-28, 16:41   #1476
syla39
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Byłam już wcześniej ale nie mogłam dokończyc bo Lenka się obudziła. Nie będę juz cytowac tylko podziekuję Dziękuję wszystkim za życzenia zdrówka Niestety cos się rozwija tylko nie wiem co Jest gorączka i biegunka i nic poza tym

Dziewczyny tutaj polecają a w przedszkolu nawet wymagaja żeby dzieci miały na sobie ubrania z wełny, między innymi skarpetki. I powiem wam że są bardzo ciepłe Mam dla Lenki body, spodenki, bluzki, skarpetki i zawsze jak ją z tych ubranek rozbieram to ma ciepłe ciałko. Bardzo dobrze trzymaja temperature

Kurcze obudziła sie moja córcia i ma 38,8st także dokończę później...

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 17:12   #1477
agga19851985
Wtajemniczenie

Laseczki mam do Was pytanie bo widzxiałam że rozmawiałyście o badaniach moczu. Alan na 3-dniówkę jest już raczej za duży (antybiotyk podajemy dlatego że już zaczęliśmy i nie wolno przerywać, mamy skrócony czas podawania antybiotyku.)
Ciągle myślę skąd ta wysoka temp. u niego i pomyślałam że to może bakterie w moczu??
I teraz powiedzcie mi czy do badań ogólnego i na posiew jest potrzebne skierowanie?
Na ogólne badanie, mocz pobieramy do woreczka i nie trzeba dezynfekować pupy, nie musi być środkowy, tak?
Na posiew, mocz pobieramy do pojemniczka, trzeba zdezynfekowac siusiaka i musi być środkowy, tak?

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 17:21   #1478
syla39
Wtajemniczenie

Aga szkoda że Alanek bierze antybiotyk. No ale dobrze że to nie szkarlatyna

Kasia super komplecik dla Laurki

Pisząc o tych ubraniach z wełny najbardziej miałam na mysli skarpetki ktore może warto kupic i nadal chodzic w Bartkach Dziwne że nowe butki i zimne stópki Chyba że są za małe i dzieciaczki nie moga ruszac paluszkami Już sama nie wiem

Stary 2010-11-28, 17:32   #1479
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Byłam już wcześniej ale nie mogłam dokończyc bo Lenka się obudziła. Nie będę juz cytowac tylko podziekuję Dziękuję wszystkim za życzenia zdrówka Niestety cos się rozwija tylko nie wiem co Jest gorączka i biegunka i nic poza tym
(...)
a może ząbki?
Cytat:
Laseczki mam do Was pytanie bo widzxiałam że rozmawiałyście o badaniach moczu. Alan na 3-dniówkę jest już raczej za duży (antybiotyk podajemy dlatego że już zaczęliśmy i nie wolno przerywać, mamy skrócony czas podawania antybiotyku.)
Ciągle myślę skąd ta wysoka temp. u niego i pomyślałam że to może bakterie w moczu??
I teraz powiedzcie mi czy do badań ogólnego i na posiew jest potrzebne skierowanie?
Na ogólne badanie, mocz pobieramy do woreczka i nie trzeba dezynfekować pupy, nie musi być środkowy, tak?
Na posiew, mocz pobieramy do pojemniczka, trzeba zdezynfekowac siusiaka i musi być środkowy, tak?
jak nie bedziesz miała skierowania to możesz zrobic prywatnie i zapłacisz wtedy
ogolne u mnie 6zł a posiew to w zależności od tego czy wyjdzie jakas bakteria, np ok 20/30 zł posiew +każda wyhodowana bakteria ok 10zł

o pobieraniu juz wszystko wiesz, jestes lepiej przygotowana niz ja byłam
Stary 2010-11-28, 17:36   #1480
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
a może ząbki?

ogolne u mnie 6zł a posiew to w zależności od tego czy wyjdzie jakas bakteria, np ok 20/30 zł posiew +każda wyhodowana bakteria ok 10zł

o pobieraniu juz wszystko wiesz, jestes lepiej przygotowana niz ja byłam
oj za dużo jest tych własnie "może" i dlatego zaczynam akcję pt. poszukiwanie przyczyny gorączki

Ach co ja bym bez was zrobiła

Stary 2010-11-28, 18:44   #1481
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Dziewczyny tutaj polecają a w przedszkolu nawet wymagaja żeby dzieci miały na sobie ubrania z wełny, między innymi skarpetki. I powiem wam że są bardzo ciepłe Mam dla Lenki body, spodenki, bluzki, skarpetki i zawsze jak ją z tych ubranek rozbieram to ma ciepłe ciałko. Bardzo dobrze trzymaja temperature

A może to z powodu ząbków?

Dzięki za radę, rozejrzę się

Cytat:
Dlaczego za duży na trzydniówkę?
Tak

Cytat:
Pisząc o tych ubraniach z wełny najbardziej miałam na mysli skarpetki ktore może warto kupic i nadal chodzic w Bartkach Dziwne że nowe butki i zimne stópki Chyba że są za małe i dzieciaczki nie moga ruszac paluszkami Już sama nie wiem
Nie są za małe

Cytat:
To drogo, u nas posiew z antybiogramem 20 zł.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

skierka, proszę coś napisać

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-28, 19:01   #1482
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
hahaha ma się głowę nie od parady

ja? skądże

a ja odpiszę bo to ciekawy temat...

nosz kurka...nadzieja zgasła...a Wojtusia brałaś udział w aukcjach w ostatnich 90 dniach?

no co Ty już?

Poniżej Zuzulkowe butki
Załącznik 3558339Załącznik 3558340Załącznik 3558341Załącznik 3558342
na wszelki wypadek zmieniłam sobie hasło, chociaz mnie o to nie prosili.
Brałam udział w aukcjach w ciągu ostatnich 90 dniach
Buciki fajne.... mamy takie same tylko nasze niedługo juz za małe będą

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

ale chyba coś pomyliłaś - implant wstawia się jak brakuje zęba a koronę dla wzmocnienia zęba, który jest w buzi

sądząc po cenie domyślam się, ze chodzi o most, ale jak brakuje 1 zęba to wstawia się most 3-punktowy czyli jakby 3 korony, a 2 korony to nie wiem o co chodzi

zaletą implantu jest to, ze nie szlifuje się swoich zębów i w razie utraty sąsiednich zębów (ew kiedyś w przyszłości) można wykorzystać implant jak swój ząb, a wady - cena, bardziej trzeba dbać o implant (w kwestii higienicznej i kontroli), różne są procedury, ale zazwyczaj trzeba dłużej czekać, bo implant musi się wgoić, potem śruby gojące i dopiero korona - można to robić jednoczasowo, ale nie zawsze jest to możliwe i nie w każdym systemie - całość może trwać nawet pół roku - zależy który ząb

a most - jest tańszy, można go szybko zrobić i na tym kończą się jego zalety, bo trzeba oszlifować pod korony sąsiednie zęby, co jest nieodwracalne i już zawsze te zęby będą musiały być okoronowane

oczywiście każde rozwiązanie jest lepsze od chodzenia bez zębów, a most jest uzupełnieniem trwałym , więc na co dzień komfortowym

wybór zależy od finansów moim zdaniem i czasu jaki jest wymagany i jakim dysponujecie
trzeba wypytać o koszt całkowity - bo trzeba jeszcze sprawdzić czy przy implancie nie trzebaby było zrobić dodatkowych zabiegów przygotowujących kość, koszty tymczasówek itd...
przy moście tak samo - tymczasówka wchodzi w grę

jak coś jest niejasne to pytaj

ten lakier to Color Alike

sprawdziłam i meżowi brakuje górnej czwórki i szóstki.
To pewnie o ten most chodziło, pokręciłam
TZ sie przestraszył i powiedział ze woli bez zeba chodzic
ale zmusze go jakoś, tylko musimy na coś sie zdecydować.

dopiero wrocilismy do domu. ide nadrabiać
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 20:28   #1483
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
, a jaką on ma długość?
Bez dopinki 90cm, z dopinką 110.
Przymierzałam z dopinką i jest sporo za duży, bez dopinki też powinien dać jeszcze radę.

Cytat:
Spróbuję zadzwonić
Dodam jeszcze, że było -2, a Kuba miał rajstopy frotte i na to frottowe skarpety
Strasznie mnie to dziwi, bo to przecież zimowe i bardzo ciepłe buty.
Zuzka miała tylko zwykłe bawełniane rajstopki i zwykłe skarpetki na popołudniowym spacerze i nogi były ciepłe.
A takie coś da się zareklamować?
Stary 2010-11-28, 20:51   #1484
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Bez dopinki 90cm, z dopinką 110.
Przymierzałam z dopinką i jest sporo za duży, bez dopinki też powinien dać jeszcze radę.

Strasznie mnie to dziwi, bo to przecież zimowe i bardzo ciepłe buty.
Zuzka miała tylko zwykłe bawełniane rajstopki i zwykłe skarpetki na popołudniowym spacerze i nogi były ciepłe.
A takie coś da się zareklamować?
, to ten mój też coś ok. 90 cm ma, ale jest bez dopinki

Mnie też , nie wiem, czy można reklamować, zobaczę co powiedzą u producenta. Myślę intensywnie, jakie buty kupić.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Zapomniałam się pochwalić - mamy 14. ząbek

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-28, 20:59   #1485
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

i nareszcie chwila relasku, myslalam ze z malzem filmik obejrzymy ale on musi jaki opis technologiczny napisac wiec wlacze cos i bede na all

Cytat:

wow Kubus idzie z zabkami jak burza a ktorych mu brakuje do kompletu?

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 21:24   #1486
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też , nie wiem, czy można reklamować, zobaczę co powiedzą u producenta. Myślę intensywnie, jakie buty kupić.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Ja już kręćka dostaję bo szukam Lilce butów i spodni ocieplanych Od kilku dni non stop na all i nic mi się nie podoba, bo nic nie ma. Różowe średnio do zielonej kurtki

Dogoniliście nas
Stary 2010-11-28, 21:26   #1487
syla39
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny, biore pod uwage że to może byc na zęby ale zaglądałam i nic nowego ani spuchnię tego nie widzę Poza tym chyba za duża temp na ząbki (38,8st) No i łapie się albo za uszko albo za główkę, może ja boli

Cytat:

Jak kupowałam zimowe butki w Pl to Pani w sklepie doradzała "Primigi" i takie kupiłam. Polecała je najbardziej ze wszystkiech jakie tam były a już na pewno że są lepsze od "Geox'ów"

U nas na razie 12, też niezły wynik

Stary 2010-11-28, 21:33   #1488
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, biore pod uwage że to może byc na zęby ale zaglądałam i nic nowego ani spuchnię tego nie widzę Poza tym chyba za duża temp na ząbki (38,8st) No i łapie się albo za uszko albo za główkę, może ja boli
Syla na ząbki dziecko też może ciągnąć za uszko
Stary 2010-11-28, 21:38   #1489
agga19851985
Wtajemniczenie

heh a my mamy 11 zęboli
Sory że tak ni z gruszki ni z pietruszki ale siedze na all i szukam prezemtu pod choinkę . Syla skoro łapie się za uszko to może warto do lekarza sie przejechać? żeby tylko jakaś infekcja sie nie rozwijała. Jesli boli Lenke ucho to dlatego też łapie sie zagłowę. Trzymam kciuki.

Miramej nie wiem czemu za duży na trzydniówkę. Lekarka tak powiedziała. Chyba coś kojarzę ze trzydnówka to bardziej u niemowlaków malutkich występuje.

Może zrobimy listę prezentową dla takich gap jak ja, tzn. co kto kupił dla dzieci pod choinkę? Wiem że już był ten temat wałkowany ale chyba na niczym konkretnym nie stanęło?
Jak gadam głupoty to powiedzcie
Więc Alan od dziadków dostanie BUJAK little tikes (już go mamy w domu- super jest). Od chrzestnej dostanie ARKĘ NOEGO kiddieland. A od nas....hmmm właśnie ni wiem, chyba tego pelikana pchacza + duże klocki kolorowe (bezfirmowe) albo KOSTKĘ EDUKACYJNĄ eichhorn, a na mikołajki dostanie sanki.
Wszystko oczywiście ściągnięte od WAS

Stary 2010-11-28, 21:38   #1490
megi b
Wtajemniczenie

Cześć
Cytat:
taaaa, tyle że ja muszę urlop brac, a nie zawsze tak od reki mi się uda dostac
ostatnio na szybciocha mocz łapałam bo na 10 musiałam w pracy byc

no ale dziecko najważniejsze, więc coś wymysle jesli bedzie koniecznośc, no i najgorsze że jak mi się nie uda w czwartek złapac to poźniej musze zapylac 50 km w jedna strone z tym moczem
Hmm, a nie możesz oddać gdzieś bliżej? Bo taki pobrany mocz trzeba szybko oddać najpóźniej godzinę od pobrania.

Cytat:
A bo czytałam, że powinien być świeży, czyli krótko po otwarciu, bo szybko traci sterylność. Dlatego polecają w tabletkach. Czy to prawda, to nie wiem, nie sprawdzałam, bo zawsze tabletkę rozrabiałam O tu np. jest o tym.

Dlaczego nas olali?
O nie wiedziałam ale myślę, że ten gotowy nie jest zły bo nie raz już taki używałam i wynik moczu był jałowy.
Też bym chciała wiedzieć chyba dla pewności zmienię.

Cytat:
Nie było nas jakieś 2h.Blisko domu wierciła się niespokojnie, ale dotrzymała.Nieźle zapełniła nocnik po powrocie.
Wczoraj żadnych strat.
Zero pampków i zero zmoczonych rzeczy nawet po godzinnej drzemce suchego jej wyciągnęłam
super!!!

Cytat:
Nie chodzę sama do piwnicy
Ja chodzę bo muszę, szybko biorę wózek i uciekam

Cytat:
Zdrówka

Cytat:
Część Wam
Byliśmy u lek. i.... to raczej nie szkarlatyna
A wiecie co właśnie jedliśmy kiełbaski z grilla Mężowi tak siezachciało , że poszedł odkopał ze śniegu grilla i usmażył Jak wrócił to stwierdził że czuł sie jak w górach Snieg, zapach kiełbasek, grill...mmmm mniam.
ufff
ale ma zachcianki

Cytat:
Jest gorączka i biegunka i nic poza tym
Okurczę jakiś wirus pewnie, zdrówka

Cytat:
Ho ho cała buziolka ząbków U nas dalej 11

A my zaliczyliśmy spacer do południa. Amelia średnio zachwycona śniegiem bo trochę śpiąca była. Potem wizyta u babci i dzień zleciał. Mnie dalej choróbsko trzyma i postaram się iść jutro do lekarza (3 lata nie byłam) bo martwi mnie ten ból w klatce piersiowej

Na sobotę jesteśmy zaproszeni do "koleżanki" małża, którą poznał na kursie dla płetwonurków. Ma to być obiado-kolacja. I teraz poradźcie mi co kupić bo tak głupio z gołymi rękami przyjść Ta babeczka jest starsza koło 50 lat ma, nie wiem może jakieś wino ale jakie HELP

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 21:49   #1491
agga19851985
Wtajemniczenie

Megi ja bym kupiła wino, chyba najlepiej pół słodkie. wino to zawsze bezpieczny prezent. Takie jest moje zdanie

A z tym lekarzem (a raczej jego brakiem przez 3 lata!!!). Pójdziesz tam prawie jak człowiek pierwotny= nic nie wiem, nic nie rozumiem
A tak wogóle to jakim cudem uchowałaś się bez lekarza przez 3 lata?

Stary 2010-11-28, 21:50   #1492
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

kupilam wlasnie sanki na all brat mowil ze sie dorzuci polowe

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Na sobotę jesteśmy zaproszeni do "koleżanki" małża, którą poznał na kursie dla płetwonurków. Ma to być obiado-kolacja. I teraz poradźcie mi co kupić bo tak głupio z gołymi rękami przyjść Ta babeczka jest starsza koło 50 lat ma, nie wiem może jakieś wino ale jakie HELP
malz poleca wino półsłodkie białe Pellegrino Marsala (wloskie)
kupisz w dobrym sklepie z alkoholami albo w makro cena ok. 30zł

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2010-11-28 o 21:51
Stary 2010-11-28, 21:55   #1493
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Megi ja bym kupiła wino, chyba najlepiej pół słodkie. wino to zawsze bezpieczny prezent. Takie jest moje zdanie

A z tym lekarzem (a raczej jego brakiem przez 3 lata!!!). Pójdziesz tam prawie jak człowiek pierwotny= nic nie wiem, nic nie rozumiem

jakoś mi się nie spieszyło

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
kupilam wlasnie sanki na all brat mowil ze sie dorzuci polowe

malz poleca wino półsłodkie białe Pellegrino Marsala (wloskie)
kupisz w dobrym sklepie z alkoholami albo w makro cena ok. 30zł
He he dobry wujek

O widzisz co fachowiec to fachowiec daj małżowi ode mnie... w policzek żeby nie było

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 21:56   #1494
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Może zrobimy listę prezentową dla takich gap jak ja, tzn. co kto kupił dla dzieci pod choinkę? Wiem że już był ten temat wałkowany ale chyba na niczym konkretnym nie stanęło?
Jak gadam głupoty to powiedzcie
Więc Alan od dziadków dostanie BUJAK little tikes (już go mamy w domu- super jest). Od chrzestnej dostanie ARKĘ NOEGO kiddieland. A od nas....hmmm właśnie ni wiem, chyba tego pelikana pchacza + duże klocki kolorowe (bezfirmowe) albo KOSTKĘ EDUKACYJNĄ eichhorn, a na mikołajki dostanie sanki.
Wszystko oczywiście ściągnięte od WAS
He he he
My mamy bujak Little Tikes , drewnianego pelikana , drewniane klocki w pudełku Eichhorn (to na mikołajki), zamierzam kupić stolik edukacyjny Boikido (to coś w stylu tej kostki Eichhorn) i chyba zdecyduję się na Lego Duplo.

Cytat:
Ja chodzę bo muszę, szybko biorę wózek i uciekam
...
A my zaliczyliśmy spacer do południa. Amelia średnio zachwycona śniegiem bo trochę śpiąca była. Potem wizyta u babci i dzień zleciał. Mnie dalej choróbsko trzyma i postaram się iść jutro do lekarza (3 lata nie byłam) bo martwi mnie ten ból w klatce piersiowej

Dlaczego uciekasz?

Idź koniecznie.

Wino to dobry pomysł ale nie wiedziałabym jakie kupić. No to pomogłam

Ja też mam pytanie
Czy warto dać 85 zł za nowe spodnie "narciarskie" dla Zulki? Mają membranę i są wykonane z materiału, który jest wiatroszczelny i nie przepuszcza wody
Stary 2010-11-28, 21:58   #1495
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bardzo rozumiem po co antybiotyk skoro lekarka nawet nie wie co to
Też mi to przyszło na myśl.

Aga a to ta sama p.dr ?

Cytat:
, no to jeszcze napisz, ile kosztował

Kuba też nie miał czerwonych, ale zimne Najgorzej, że nie wiem, jakie buty kupić, bo kasę będę musiała znaleźć.
spodnie 99zł
kurtka 85zł

A ja napiszę tak.To że są chłodne nogi nie znaczy że są zmarznięte.
Sama mam chłodne stopy po powrocie ze spaceru a mam konkretne trapery CAT w których nie marzne.
L ciepłych nie ma, ale nie ma też zimnych.Chłodnawe raczej.
Cytat:

a te wełniane zakładasz bezpośrednio na ciało czy na body?

oj

Myślę że na ząbki ciut za wysoka.Pewnie się coś zaczyna dziać

Cytat:
Ja już kręćka dostaję bo szukam Lilce butów i spodni ocieplanych Od kilku dni non stop na all i nic mi się nie podoba, bo nic nie ma. Różowe średnio do zielonej kurtki
?

no i zapomniałam co chciałam :/
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 22:01   #1496
Wojtusia
Zakorzenienie

megi ja bym wino kupiła

nic mi sie nie chce, obejrzałam w tv co chciałam, TZ juz zasypia.

od szukania prezentów na All juz kręćka dostaje. Dalej nie mam prezentu dla brata i rodziców....

kupilismy Oli ten domek kształtów smoby, na mikołaja dostanie, a pod choinkę nie mam pojęcia. U was wszystkich jakos tak duzo tych prezentów....

Dla TZ miałam te perfumy zamówic, ale zapytalam go wczesniej i stwierdził ze juz mu sie znudziły i nie chce dobrze ze zapytałam wczesniej. Miałam mu kupic radio do samochodu, ale samo sobie kupił, i taka z nim zabawa...
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 22:03   #1497
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

He he dobry wujek

O widzisz co fachowiec to fachowiec daj małżowi ode mnie... w policzek żeby nie było
powiedzial ze na Mikolaja beda bo konika na biegunach na gwiazdke dostanie

chociaz na cos sie przydal ten moj malz no jasneee

Cytat:

Ja też mam pytanie
Czy warto dać 85 zł za nowe spodnie "narciarskie" dla Zulki? Mają membranę i są wykonane z materiału, który jest wiatroszczelny i nie przepuszcza wody
a nie macie wogole spodni takich grubych na szelkach? chcesz jej te spodnie kupic na szalenstwa na sniegu , a kombinezon ma? sorki za pytania ale jesli ma i spodnie i kombinezon to uwazam ze zbedny zakup takich spodni
Werka ma jeden kombinezon jednoczesciowy i jedne spodnie na szelkach tez na snieg , ale bardziej do kurtki na spacery bo wygodniej niz w kombinezonie

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-28, 22:06   #1498
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
?
No Lilka
Zuzanna to inaczej lilia wodna i stąd to mówię też na Nią Zulka i Lulka

I bardzo chciałam Lilianę ale Małżowi nie podobało się to teraz tak na Nią wołam
Stary 2010-11-28, 22:07   #1499
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
U was wszystkich jakos tak duzo tych prezentów....
my kupilismy arke noego na mikolaja a na gwiazke chyba Kubusia interaktywnego(zamiast Miki bo lepszy)kupimy , no chyba ze cos innego wymysle

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-28, 22:09   #1500
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
kojarzy mi się tylko z 1...nerwobóle
Cytat:

Aga,przypomniało mi się, jak dobrze że to nie szkarlatyna

Cytat:
Ja też mam pytanie
myślę że warto
Bardzo uradowana byłam po dzisiejszych sankach, w szczególności że rajstopki suche mimo kilku wywrotek w śniegu i po trzymaniu kulki śniegu na kolanach jadąc na sankach.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości