|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
Już piszę. Mamy dwie kurtki i jedne spodnie takie grube na szelkach ale one są na styk (dostałam od koleżanki). Nie kupiłam kombinezonu jednoczęściowego bo spodobała mi się kurtka wczoraj taka "narciarska" i ją wzięłam. Te spodnie byłyby i na sanki i do chodzenia. Chcę mieć po prostu dwa komplety na zmianę, choć wiem, że "za chwilę" Zulka wyrośnie z tych co dostałyśmy i wtedy byśmy zostały z jednymi (których jeszcze nie mamy |
|
|
|
|
#1502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
![]() pomogłaś bo potwierdziłaś, że winko ![]() Ja nie pomogę, co to membrana? Cytat:
Nie dogodzisz ![]() Ej no tak Cię rozpieszcza, pizza co chwila cuda na patyku więc chyba częściej się przydaje ![]() Mam nadzieję, że znajdę to winko na moim zadupiu
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
kurdeczka, dziewczyny zasiałyście we mnie ziarnko strachu, no
![]() Nie wiem co masz na mysli mówiąc , ta sama? To jest pani doktor do której jeździmy prywatnie i która podejrzewała u Młodego szkarlatyne. Wogóle to ufam tej babce, ona pracuje w szpitalu. przyjmuje nas o każdej porze dnia i nocy, świątek piątek czy niedziela i jeszcze nie zdażyło mi się (oprócz tego przypadku) żeby postawiła Alanowi złą diagnozę Ja uwierzyłam jej w każde słowo. A co, nie jest tak że jak się zacznie brać antybiotyk to już trzeba wziąć całą kurację?? Bo mmoże ja nie wiem i podaję go Młodemu bez potrzeby ![]() Dodam że dziś już od rana nie gorączkuje i znowu rozrabia na całego ![]() Ale jutro z samego rana wieziemy mocz do badań bo chcę być spokojna o jego zdrowie.
|
#1504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wyjątkiem tego na Mikołajki (Zuzka tylko do nas pewnie dostanie). Cytat:
![]() Doczytałam ile Wasze kosztowały Małż mówi, żeby brać. |
||
|
|
|
#1505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teżetowi Cytat:
no ciężko, trzeba przyznać ![]() to jeszcze tak na dobranoc fajna torba? http://moda.allegro.pl/item1333561966.html |
||
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie niewiele, ale cieszę się z tego co już dla niej mam i dostałam- od mojej mamy
Cytat:
Mam dla L kombinezonik od środka cały we futerku,na zewnątrz zwykły materiał.Niestety po pierwszej wywrotce była cała zmoczona.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mysle ze nam starczy kombinezon na zime bo ma 86 a jest za duzy -widac na zdjeciach ma nogawki podgiete a te co kupilam do kurtki sa na 92 i pewnie za rok beda dobre(nie bylo mniejszych w Cocodrillo i wzielam bo mama zaszyje szelki i ok)a mas gdzies w poblizu Swiat Alkoholi albo makro?
|
|
#1508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No przeca mówiłam że od Was prezenty sciągnęłam Ja bym nie kupiła tak drogich spodni. Wolałabym cały komplet z kurtką. Jak sama piszesz Zuza szybko z tego wyrasta. Nie wolisz kupić tańszego i tak samo wodoszczelnego? My mamy zwykły kombinezon z all za 50 zł i też nie przepuszcza wody, jest cieplutki. Chyba taki co pisała kiedyś o nim CASS. Cytat:
chyba że to typowy dla dziewczynek to nie chce ![]() Ja dla małża kupuję portfel (lepszy skórzany), saszetkę, taką w pasie przewieszaną i chciał jeszcze grubyyyy szlafrok, bo mu biedakowi zimno jak wychodzi po kąpieli ale nie wiem czy mi funduszy wystarczy![]() a poza tym nie wiem czy zasłużył na tyle prezentów ![]()
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, gratuluje zabka
![]() My mamy 8 ![]() ![]() Odpoczywac zamierzam, ale ja bycie z Antosiem traktuje jako odpoczynek od obowiazkow zawodowych, bo to innego typu praca. Sama mysl, ze nie musze isc do pracy dobrze mi robi i czuje sie wypoczeta ![]() Wspolczuje przejsc z butami, fatalna sprawa . my juz powoli wyrastamy z 22, ale mam inne, mam nadzieje, ze sie sprawdza, zreszta nie spodziewam sie jakis wielkich mrozow.Agga, prezenty super. Jak ja lubie czytac, co kupujecie swoim Maluszkom pod choinke! Nawet pojecia nie macie jak bardzo lubie ![]() Tylko nie wiem, co p4w kupuje, jesli kupuje ![]() ![]() Antonio ma znowu wieeeelka faze na ksiazeczki, co chwile oglada i mi przynosi, abym poopowiadala lub poczytala . Ciesze sie, ze zamowilam mu tez ksiazeczki na Mikolaja i Gwiazdke. Lubie, jak siadamy na dywanie, on pakuje mi sie na kolana i mamy takie fajne chwile razem. Wkrotce zaczne mu czytac cos o Bozym Narodzeniu ![]() A propos... jakie planujecie choinki? U nas kiczowata jak zwykle, z tym, ze w tym roku beda tylko drewniane, slomiane zabawki (z wiadomego Antosiowego powodu) oraz slodkosci. Kalendarz adwentowy juz mamy, taki: Załącznik 3559896Załącznik 3559897
Otwieranie codziennie jednego okienka bardzo mi utkwilo w pamieci i jest to jedno z najmilszych wspomnien okolobozenarodzeniowych. Bonus - Antonio przysposobiony zimowo ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-11-28 o 22:27 |
|
|
|
#1510 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zobaczymy co lekarz wymyśliCytat:
|
|
#1511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzo lepsza niz ta co ostatnio wklejalas-podoba mi sie ![]() Cytat:
ja to sie zastanawiam czy nie kupic jeszcze sniegowcow , Werka ma kozaczki te co teraz smiga 20 , w zapasie ma rozm. 21 kupiony ale mysle czy nie kupic jeszcze jednych
|
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() To taka specjalna warstwa wewnątrz, która oddycha, jest wodoszczelna. Cytat:
Za wyniki ![]() Cytat:
się urodziła.Taka sobie i jeszcze 115 zł
|
||
|
|
|
#1513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapytałam czy ta sama z ciekawości, no bo po co antybiotyk jak nie postawiła diagnozy? oczywiście że trzeba dać całą serię, ale jak jest na co. Nie podważam jej kompetencji, bo nie mam w ogóle prawa. Osobiście uważam że podanie antybiotyku zapobiegawczo jest dziwnym rozwiązaniem, ale gdyby mój dr. powiedział "podawać" to jak w dym bym szła/czyt.podawała Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja siostra ma na imię Lilla- Lilka, a nasz brat mówi na nią OMO LIPOSYSTEM
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas jest tak samo, co chwile kupuje malej nowe i tez siadamy na dywanie i jej opowiadam co jest na obrazkach , mala chetnie slucha i sie uczy, potem sama mi pokazuje i zgaduje jak ja pytam ![]() ja chce kupic male drzewko w donicy , tak jak rok temu, bombki beda te same Antonio Muscat albo Riesling
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O szlafroku tez myslałam, ale TZ jakis niechętny, on lubi goły łazić, znaczy w bokserkach . Trzesie sie z zimna, ale szlafroków nie lubi. Cytat:
U nas choinka bedzie, kolorowa na maksa, kiczowata, z cukierkami, bąbkami, łańcuszkami itd. Uwielbiam takie " swojskie" choinki. Wszelkiego rodzaju jednokolorowe, monotematyczne kojarzą mi sie z wystawami sklepowymi.
Ja nigdy nie miałam kalendarza adwentowego, nie bylo u nas takiej tradycji, ale myślę, że to fajna sprawa tak codziennie otwierać okienko i czekać aa bonusik ma piękne oczka! Ide spać, dobranoc |
||
|
|
|
#1517 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
w dziurze mieszkam ![]() skoro mówisz że tylko godz to ciekawe co oni z tym moczem robia jak ja np bym w pon zawiozła, to co te 2 dni w lodówce trzymaja? Cytat:
![]() tez uważam że wino jest OK, ewent do tego jakieś czekoladki ![]() maluję pazurki
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1519 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam, ale jak Amelia po raz 1000 przynosi tą samą książeczkę to czasem mam dość ![]() Kupiliśmy w zeszłym roku. Wszystkie bombki i ozdoby są plastikowe ![]() Ładny Słodziaczek kochany Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale cały komplet za 50 zł na pewno nie jest tak samo wodoszczelny jak same spodnie za 85 zł. Ze spodni nie wyrosła, dostałyśmy już takie na styk. Cytat:
![]() Ja planuję też tylko slomiane, drewniane ozdoby i jakieś słodycze Kalendarz fajny pomysł Jak ja dawno takiego nie miałam ![]() Antoś jak zwykle boski Może ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubie jak jest kolorowo
|
|
#1522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ona też mówiła że podawanie zapobiegawczo jest ... takie niemedyczne, ale ze względu na chore serce Alana i na to że powikłania szkarlatyny w dużej mierze dotyczą serca, to ona wolała podać wcześniej zapobiegawczo niż za późno. Nie wiem czy zrozumiałaś wszystko bo sama dokładnie ni wiem jak to opisać. Ale będę dalej go podawać, bo ufam tej babce i wiem że nie napewno mu nie zaszkodzi a tylko może pomóc
|
|
#1523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za podpowiedźJaki kolorek robisz?
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
ja myslalam o takich
http://allegro.pl/sniegowce-kozaczki...338618327.html
|
#1525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macie te od 1,5 roku czy od 2 lat? ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Oglądałam je wczoraj Fajne są. Ja sama nie wiem jakie już kupić. Mamy jedne te średnio ocieplane
|
||
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1527 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tyle ze ja mam chyba inny styl Cytat:
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas hitem zabawkowym sa teraz zwierzatka, wszedzie z nimi lazi, bawi sie , do kapieli zabiera , kaze im spac , jesc daje
![]() no wlasnie te co Werka ma teraz sa cieple a te wieksze troche mniej i dlatego myslalam zeby na dluzsze wyjscia na dwor kupic cieplejsze -sniegowce tylko musze dokladnie zmierzyc jej stopke
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-11-28 o 22:51 |
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przemawia do mnie w 100% L jak była o wiele mniejsza to na zwykłą inf. też dostała antybiotyk, bo nie było do końca wiadomo co u niej z serduszkiem(byliśmy przed kontrolą), szmerami i ubytkiem międzykomorowym i też mójdr. mówił że trochę inaczej wygląda leczenie w takich przypadkach, bo powikłania mogą być tragiczne w skutkach
|
|
|
|
#1530 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

pomogłaś bo potwierdziłaś, że winko
dobrze ze zapytałam wczesniej. Miałam mu kupic radio do samochodu, ale samo sobie kupił, i taka z nim zabawa...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chyba że to typowy dla dziewczynek to nie chce 

od obowiazkow zawodowych, bo to innego typu praca. Sama mysl, ze nie musze isc do pracy dobrze mi robi i czuje sie wypoczeta
. my juz powoli wyrastamy z 22, ale mam inne, mam nadzieje, ze sie sprawdza, zreszta nie spodziewam sie jakis wielkich mrozow.