|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
proszę obiecane fotki
![]() szkoda że to tak szybko zleciało
|
#2192 |
|
Rozeznanie
|
czeeść
![]() ja też jestem uzależniona... zaglądałam po kilka razy dzienie, żeby sprawdzić czy już działa ![]() a moja Oleńka wczoraj skończyła roczek!!! a w weekend imprezy urodzinowe ![]() czy Wy też już dostajecie kota siedząc w domu te kilka dni?! moja Olcia już chyba w każdy kąt wlazła i ogólni jej się trochę nudzi.. więc muszę jej co chwila wymyslać jakieś zjaęcia ![]() a oto i filmik Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2010-12-01 o 13:40 |
|
|
|
#2193 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mordeczki moje
ależ ja tęskniłam za Wami !!! szef mój dziś mnie doprowadza do furii, więc tylko na chwilkę wpadłam się odstresować zobaczyć czy już działa forum! wieczorkiem nadrobię
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też sie za Wami stęskniłam, normalnie nie było po co kompa włączać
![]() Lucky - wróżba na roczek? co to takiego? WSZYSTKIEGO NAJ Oleńko Marta - fotki super ![]() Aniulka - Wojtuś też się bardzo ślini, no ale u nas są tylko 4 zęby więc to dlatego Ola - świnia z tej niańki! Szkoda słów na takich ludzi
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie, że już działa
![]() Marta fajne zdjęcia i tort super sama robiłaś ![]() Dziewczyny mam pytanie chodzi o kapcie dla naszych maluszków. Moja jeszcze nie chodzi tylko za rączki. Czy lepiej żeby miała coś na nóżkach? np. lepsze skarpetki z abs czy lepsze pantofelki np.befado ![]() Są różne opnie na necie nie wiem co lepsze ponoć najlepiej boso co wy o tm sądzicie ![]()
|
|
|
|
#2196 |
|
Wtajemniczenie
|
o wizaż działa
wszystkim roczniakom tj.Gabrysi, Kingi, Dominiki i Oleńki wszsystkiego naj |
|
|
|
#2197 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Dziewczyny napiszcie jak wygląda teraz jedzonko waszych maluszków? Wszystkie zbliżają się do roczku lub już są po, ile mleczka a ile innych posiłków? Jak to u was wygląda? |
||
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
suonko, u nas jedzenie wygląda wesolutko
rano mleczko,zmieniłam jej nan active na bebilon, jest słodziutkie i bardzo Blani smakuje, zjada ok 180ml, później twarożek albo paróweczki takie dziecięce albo kanapki z szynką np albo jogurcik, na obiad je tylko brokuły (ja już nie wiem jak z nią walczyć..) i inne warzywa, troszke mieska jej wcisne i tyle, kluski kladzione ewentualnie, pozniej owoce albo serek homo. i mleczko przed snem..
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
ja gotuję na krowim. Witajcie Mamusie, a ja od ostatniego postu w ogóle tu nie zaglądałam i dopiero dzisiaj patrzę a tu mi ten komunikat wyskoczył ![]() Domi, Lucky te sanki fajne są bardzo. My prawdopodobnie dostaniemy sanki na Mikołaja od dziadków więc przyjmiemy jakie będą ![]() kurcze ale mrozi dzisiaj... rano było u mnie -21 A no i jeszcze życzonka uśmiechu i słonka dla roczniaków którym nie przesłałam buziaków : Mamrotkowej Gabrysi, Marii Kingusi, Gissh Dominiki oraz Lucky Oleńki Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-12-01 o 15:10 |
|
|
|
#2200 |
|
Rozeznanie
|
Suonko, u nas to idzie tak:
jak wstaniemy kaszka z połową słoiczka z owocami, przed drzemką banan lub jogurcik, po drzemce obiadek - jeden mały słoiczek, potem obiad razem z nami - zazwyczaj zupka + troszkę drugiego i znowu drzemka i po drzemce ciasteczka/jakiś owoc lub jogurcik i wieczorem przed snem kaszka z owocami i niestety! w nocy cycuś
|
|
|
|
#2201 |
|
Zadomowienie
|
U nas koło 10 kaszka
koło 13 obiadek słoiczkowy albo swój po drzemce obiadek nasz ziemniaczki lub kluseczki mięsko biszkopciki chrupeczki poźniej koło 17 owoce koło 20 kaszka Kachula od jakiego alegrowicza kupowałaś laptopa? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
STO LATEK DLA OLEŃKI!!!!!!WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINEK!! Maria ja kupowalam od p.h.Dominik czy jakos tak Stesknilam sie mordeczki moje kochane ![]() I chcialam powiedziec ze od poniedzialku juz do pracy chodze buuuuuuu
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-12-01 o 16:26 |
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Suonko u nas tak:
na dzieńdobry czyli ok 6-7 mleko modyfikowane ok 10 kaszka smakowa ok 14 obiadek - albo swój albo słoiczkowy ok 18 jakieś owocki albo serek albo jogurt no i na dobranoc znowu butla. Czasem robimy zamianę że o 10 dajemy owocki albo jaogurt albo serek a o 18 kaszkę. No i już 5 bezcycowych nocy za nami Kachula bądź dzielną Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-12-01 o 16:33 |
|
|
|
#2204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stasiu |
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
domek z koca już przerabiałam, wszystko... jeszcze ma lekki katarek, wiec nie będe ryzykować, ale chyba cięzkie czasy nadchodzą dla nas![]() Wszystkiego Najlepszego dla Oleńki Póżniej będę nadrabiać, ale myślałam ze oszaleję bez Was
|
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
witajcie moje kochane mamuski
))zabieram sie za ndrobienie, kilku(nie wszystkiego, bo jest tego troche)stron. ale na wstepie wszystkiego naj, naj, naj wspanialego dziecinstwa dla stasia, oliwi, gabrysi, dominisi i kingusi od cioci i miriam )))moje dziewcze jeszcze spi wiec moze cos mi sie uda jeszcze tutaj skrobnac ![]()
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
No i wszystkiego Naj... dla solenizantek Gabusi i Kingusi oraz Piotrusia...
Jeszcze raz piękne dzięki za życzenia "Konspiracyjny Staś" Kachuli powalił mnie na łopatki Cytat:
![]() Domi, byle do piątku
|
|
|
#2208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytam bo do tej pory czekam na prezenty.Kupiłam 24 listopada i do tej pory cisza. Pisałam do niego że nic do tej pory nie przyszło odpisał że dziś powinny być a tu cisza. Napisałam że jak do piątku nic nie przyjdzie to rezygnuje z jego zabawek. Wkurzyłam się na niego!
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2010-12-01 o 17:22 |
|
|
|
|
#2209 |
|
Rozeznanie
|
nadrobilam
)![]() picie, jedzenie i snieg- tematy przewodnie )dziewczyny moja miriam b. duzo spi, i mi brakuje czasu na podowanie jej wiecej niz dwa "dania" tz sniadanie i obiadek, kolacja to mleczko przy ktorym zasypia ![]() no i miraim jeszcze sie budzi w nocy na jedzenie(mleczko):brzydal : wiec nasz dzien wyglada tak: wstaje o 10:00 (dzisiaj o 11:30) na sniadanko jemy kaszke,ok 14:00 idzie spac, zasypia z butla wiec ma troszke mleczka lub herbatke, (czasami zje przed spaniem odrobine kromeczki) spi od 14:00 - 18:00 naprawde!!! i zazwyczaj ja budze ![]() je obiadek, i o 21:00 kapiel, ok 21:30 butla na noc. w nocy ok 5:00 butla owocow nie chce za zadne skarby, ani warzyw..... juz nie wiem co jej podawc, wydaje mi sie, ze kwasy jej nieodpowiedaja a jak wcisne to.... mam fontanne. moze macie na to sposob???
|
|
#2210 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuski!
Wybaczcie, ze tak dawno do Was nie zagladalam, tzn troszke Was podczytywalam, ale nie mam ostatnio ani weny, ani sily na pisanie... My juz po przeprowadzce, mam nadzieje, ze to juz ostatni raz, pozniej juz tylko na swoje. To jest jakis koszmar, nie wiedzialam przez kilka dni w co mam rece wsadzic. A od kilku dni moja Bianka znowu zaczela mi plakac w nocy i lapas sie za uszko. Dzisiaj sie okazalo, ze znowu ma zapalenie ucha i znowu mamy antybiotyk. Dziewczyny rece mi opadaja, to juz kolejny w ciagu miesiaca!!!! Powoli trace sily, nie wiem juz co mam robic, wykupilam juz przez ostatnie tygodnie chyba z pol apteki i nic jej nie pomaga Z takich bardziej pozytywnych rzeczy to mala ma juz 11 zabkow w tym trzy piatki jej sie przebily Leniwiec maly nie chce chodzic!!!W sobote w koncu robie malej urodzinki, wyszlo mi 16 osob, duzo nie przyjedzie ze wzg na pogode, ale to i lepiej, bo bylby scisk. Wiec tworze teraz menu, zamowilam juz wszystko na przyjecie z Hallo Kitty, z tej str internetowej co wczesniej polecałyscie )Przepraszam, ze nie odniose sie do postow, moze pozniej jak Bianka zasnie, bo juz marudzi Buuuziaki
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.onet.pl/minou-kapcius...330594759.html
co myślicie o takich paputkach
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Mario ja zamawialam 21 i 25 juz mialalm przesylke w domu tylko u mnie byl problem z kolorem ale wczoraj im odeslalam tego rozowego latopika i wczoraj tez dostalam odrazu tego co chcialam
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
|
|
#2213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lece nadrobic i postaram sie potem cos naskrobac
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie wreszcie forum działa
Ale u nas pogoda sypie strasznie
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Super że forum działa, brakowało mi Was ![]() Wszystkiego najlepszego dla Roczniaków Lucky spryciula z Twojej Oleńki ![]() Ja miałam też robić tę wróżbę, ale było takie zamieszanie że zapomniałam ![]() A Ty jesteś śliczną Mamuśką Ja tak na chwilę dzisiaj, bo Filuś ma biegunkę od wczoraj i trochę padnięta jestem, dzisiaj cały dzień mu wciskałam kleik marchwiowo-ryżowy i smectę. Biedaczek, ma taką pupcię zaczerwienioną i całą w krostkach, płacze tak żałośnie przy zmienianiu pieluszki ![]() Zaharia, Miriam bardzo dużo śpi. Aż mi się wierzyć nie chce ![]() Nie zrozum mnie źle, ale co na to pediatra? W sumie dzieci są różne, nie dziwię się, że w nocy się budzi na mleczko, bo w dzień w sumie niewiele je
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Maria piękne zdjęcia..a. tort mniam!
Paputki super ale ja to się zastanawiam czy moga być takie miękkie... Słyszałam raz, że tak raz, że nie i już nic nie wiem ![]() Zaharia ja bym dała mniej kaszki rano skoro aż tak ją trzyma... a o 14 obiadek a do popicia soczekz wodą rozcieńczony(przemycanie owoców) i wtedy niech śpi i do 18 najedzona porządnie:F po wstaniu dałabym własnie coś z owoców, deserków...a jak nie chce to może serek owocowy chociaż? o 21 kolacje Bo plan ma taki nie bardzo... napewno bym starała się go zmieniać, bo tak się przyzwyczaiła i jej to pasi... myśle, ze jak nie zainterweniujesz to dalej tak będzie Pewnie to troche pracy ale dacie rade!Brombi współczuje
|
|
|
|
#2217 |
|
Rozeznanie
|
brombi- biedny filus tak sie meczy.
pedi powiedziala, ze jesli dziecko tyle potrzebuje, to powinnam jej nie wybudzac, widocznie jej organizm na tym etapie meczy sie szybko i potrzebuje wiele czasu na regeneracje, powiedziala rowniez, ze to okres przejsciowy i zapewne minie. ale musze jej krew zbadac, pod wzgledem tarczycy bo ja mam problemy (jak wiecie) wiec martwi mnie, ze moze i ona jakies nieprawidlowosci. w przyszlym tygodniu ide do pedi wiec wezme tez skirowanie na morfologie. katarina - buziaczki dla bianeczki - biedactwo.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2218 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Mój tż jak zwykle na meczu więc piszę Nie wiem jak w taki mróz można wytrzymać na stadionie 2 godziny i jeszcze za to płacić?![]() Od mojego ostatniego postu przybyły nam 2 zęby więc mamy już aż 4 ![]() PLISSS może ktoś wkleić tą stronę z bajerami na roczek?? Suonko co do jedzenia to u nas jest tak ok.7 mleko 150 ml 9 -10 - śniadanie: kaszka albo kanapki drzemka 12-13 obiad drzemka 16 -17 deser: owoce same lub z jogurtem naturalnym 19 kaszka wielozbożowa lub kanapki 20 po kapieli mleko 150 ml Maria ja też słyszałam, że najlepiej w samych skarpetach jak dziecko chodzi. My mamy takie grube ze skórzaną podeszwą, ale chyba kupię jakieś kapcie jeszcze, bo mieszkamy na parterze i ta podłoga jednak chłodna jest. Katarina dużo zdrówka dla Bianki, a może do jakiegoś innego lekarza się wybierzecie? Zaharia Tyle śpi? ale sama nie wiem czy zazdrościć czy się martwić ![]() Może to kwestia waszego klimatu, który bardzo by nam się tu teraz przydał, bo dzisiaj było -12 stopni ![]() Taka pobudka o 10 to mi się marzy......... ![]() ![]() oby tak dalej
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
No i miałam jeszcze napisać, że Oliwka słodziutka jest, a Mamusia to wygląda bardziej na jej starszą siostrę
Zebra Co do tego planu, to musisz wziąć pod uwagę, że Zaharia mieszka nad morzem śródziemnym, a tam się żyje dopiero wieczorem, myślę że dlatego ta aktywność Miriam jest przesunięta, bo tam wszyscy późno kładą się spać ![]() Właśnie Zaharia, możesz jej dodawać owoce do kaszki, próbowałaś tak? A może kisiel by jej zasmakował, taki robiony na soku. Tylko czy tam u Was jest mąka ziemniaczana ? Ale mogłabyś galaretkę na soku zrobić Nie wiem czego się w Grecji używa do galaretek Żelatyny jak u nas, czy może agar?
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi ja rozumiem, że może być inaczej ale obiad tak późno to nie za dobrze... Oczywiście moim zdaniem. Sama tak jadam czasem a kłade się późno i mi jednak z tym wszystkim ciężko potem. Daltego tylko myslałam, żeby o 14 obiad przed tym długaśnym snem. Bo skoro tyle spi to pewnie potrzebuje.
Kamilla gratuluję! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

i wtedy niech śpi i do 18 najedzona porządnie:F po wstaniu dałabym własnie coś z owoców, deserków...a jak nie chce to może serek owocowy chociaż? o 21 kolacje