|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
ptognoza pogody na zime http://media.wp.pl/kat,1022957,wid,1...wiadomosc.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
w Katowicach zadymka!!!!!!!!!!, na szczęście w pokoju jest już ciepło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie macie z tymi koszulami. U nas na bank trzeba mieć własne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | ||
Zakorzenienie
|
Witam!
przez nadrabianie forum przypaliłam skórki pomarańczowe (w planach była skórka kandyzowana własnej roboty), na szczęście patelni nic sie nie stało a tak w ogóle to połowy avatarów nie widze ![]() SR mam już skończone - wczoraj ostatnie zajęcia, jakiś nawet pseudo certyfikat dostałam ![]() za to po fenoterolu tętno mi skacze do 120 nawet :/ isoptin nie pomaga :/ Cytat:
Cytat:
te wielkie podpaski-na razie 1 paczka [10szt] podkłady takie na łózko - 2 paczki [10 szt] jak ja nie cierpię filmów z dubbingiem... wrrrr
![]() |
#4505 |
Zadomowienie
|
Madzia
![]() ![]() Ja mam ostatnio takie dni, ze mi sie tak nagle niedobrze robi...i czuje sie tak dziwnie, bo to jest takie zle samopoczucie fzyczne i psychiczne.. Nagle mnie mdli, czuje sie jakbym miala zaraz zemdlec, chce mi sie pic, jestem glodna, ale co z tego skoro wszystko jest niedobre...;/ i potem stwierdzam ze cale zycie jest bez sensu i w ogole jest wszystko glupie :P ale to trwa doslownie chwile.ze nagle ogarnia mnie wszystko co jest zle... A potem przechodzi.. A u mnie sie kolejna dolegliwosc znalazla ;/ nie moge zrobic duzego rozkroku bo mnie wszystko miedzy nogami boli :P jakbym miala zakwasy w kosciach, ale tych co sa w okolicach intymnych ;p czyzby moje cialo juz sie przygotowywalo do porodu? No i chyba pierwszy raz mi cos w nocy polecialo z piersi ;/ bo obudzilam sie na wysokosci sutka mam taka mala plamke na pizamie, ale byla ona wielkosci 1cm, jak nacisnelam na piers to nic mi z niej juz nie polecialo, tak samo w ciagu calego dnia tez nic... Ciekawe czy mi sie mleko zaczyna tworzyc :P JeSuis ja tyje ostatnio 1kg na tydzien.........;/ Powiedzialam o tym TŻowi, zeby go powkurzac ![]() ![]() A co do tych uzywanych rzeczy to ja tez bym chciala wszystko nowe...ale nie zarabiam wiec wszystkie koszty spadaja na TŻa ktory mi powie, ze jego rodzina chce nam dac, to on nie bedzie kupowac..;/ i tu moi rodzice sie wtedy wtracaja i mowia, ze ich wnusia nie bedzie pic w butelkach po kims, nie bedzie spac w uzywanym lozku, itd.itd. nawet mi mowia, ze bym powinna te wszystkie 'lumpy' wyrzucic/sprzedac i zamiast tego miec polowe mniej ale nowe..i tak juz mi sie mama dobrala do tych ciuszkow to dwa wyrzucila, bo mowila, ze wstyd nawet sam na sam zalozyc cos takiego dziecku :P ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- w ogole to sie obijamy bo juz mamusie marcowo-kwietniowe maja 4 czesc watku a my wciaz w 3 siedzimy :P
#4506 |
Zadomowienie
|
no pieknie
![]()
#4507 |
Zadomowienie
|
ten dzień jest cudowny. Przywiezli nie to dno do mojej komody, czyli kolejne 4 dni zycia z ubrankami w łozku a nie w szafie...
kuzynka, która miała byc ze mną na SR niewadomo czy dojedzie bo samochód jej nie odpala.... i muron - mnie też dopadły zatwardzenia, chyba po tym tardyferonie. dziś owsianka na kolacje... |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
Jedną koszulę mam z długim rękawem, jak znieczulenie schodzi podobno chłodnawo jest;-) ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- u mnie dzieci dostają cały czas szpitalne ubranka, mozna sobie przebrać, potem położne wrzucają do tego łóżeczka-akwarium w nogi. Nic podobno nie ginie. Ale jak zobaczę swoje dziecko obdarte to je przebiorę, albo każę mamie lub tżowi przebrać, jeśli to będzie pierwsza doba;-) ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
5 szt na łóżko- tak położna mi powiedziała 1 paczkę podpasek dużych na noc, bawełnianych. Jak coś to w szpitalu jest apteka a obok 150;-) to mi kupią, szpital mam w śródmieściu nie ma problemu ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
5 szt na łóżko- tak położna mi powiedziała 1 paczkę podpasek dużych na noc, bawełnianych. Jak coś to w szpitalu jest apteka a obok 150;-) to mi kupią, szpital mam w śródmieściu nie ma problemu widać avatary, które zostały wgrane po awarii ![]() ![]()
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-01 o 16:15 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Rozeznanie
|
aaaa zaraz SR, idę nózie ogolić, co by jakiś goryl nie wylazł przy ćwiczeniach
![]() a męża po torta orzechowego wysłałam, chyba mój pierwszy kaprys ciązowy ![]()
![]() |
#4510 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz wi?ksze a Male?stwa coraz ci??sze - Stycze?/Luty 2011 cz.I
A ja teraz dla odmiany polskich liter nie widz?.
![]() Ja mam taki problem, ?e mi si? ka?de drogie buty podobaj? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz wi?ksze a Male?stwa coraz ci??sze - Stycze?/Luty 2011 cz.I
to obejrzyj Valentino- odpał
![]() Z tańszych, ale i tak w Pl nie ma poza tym nadal b drogie Kurt Geiger Moje żebraaaaaaaaaaaaaaaaa idę jeść
![]() |
#4512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ja się nie odzywam, mnie nawet na VENEZIE nie stać. ![]() Ja muszę czekać aż małż wróci z prowiantem. A potem też muszę zrobić wielką depilację, bo rano do ginekolog, a wieczorem ćwiczenia (jak pozwoli). A już mi tak ciężko to robić... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
BAN stały
|
Cytat:
Odebrałam mój drugi stanik do karmienia ale przysłali mi drugi czarny zamiast białego... Muron też cierpię z żebrami... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
ćmi, ćmi, ćmi (moja głowa i nie wiem gdzie ją schować, czekam do 20, jak się nie poprawi paracetamol w zanadrzu się przyda, bo nie mogę dopuścić do kolejnej migreny
![]() Ja to do zabiegu we własnej koszulce jechałam, a jak wjechałam na magiczne 5 piętro to ściągnęłam i było dobrze. Oczywiście miałam zwykłą koszulkę i dres, bo stwierdziłam, że tak najwygodniej i nikt mi nie psioczył, że coś nie tak. ![]() make_up_istka powiedz mi jak zakończyło się z tą komisją? Dostałaś te wyrównanie? dziewczyny powiedzcie mi, czy mam się martwić bólami jak na @ czy nie, bo to normalne. Nie mam innych objawów przy tym. |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Cześć laski nie nadrobilsm od porannego wpisu.
Dopiero wróciliśmy od gina. Jest zle ![]() Boli mnie wszystko, pipa od tego krążka, brzuch, głowa, chce mu się ryczec... Nie spodziewałam się ze będzie tak zle ![]() Mam dostać od męża laptopa na pocieszenie to będę mogła sobie do was zaglądać... Trzymajcie się. Aha któraś z was ma krążek?? Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-12-01 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A to skracanie szyjki jakoś odczuwałaś ??? Bo teraz to i ja się już martwię bo czuję ją bardzo nisko jakby się osunęła w dół co przeszkadza mi chodzić... Edytowane przez dewi Czas edycji: 2010-12-01 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Wtajemniczenie
|
gosiaczku, przykro mi bardzo, że musisz tak leżakować do końca ciąży, ale pamiętaj, że to wszystko dla Waszego dobra
![]() ![]() ![]() Witajcie po przerwie! ![]() Widzę, że nie tylko ja przeżywam w nocy takie wojaże?! ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie dziś na termometrze w dzień -15 było Brrr! ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-12-01 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-01 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie gosiaczku, miejmy nadzieje, że jutro obudzisz się bez bólu!
#4520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wieje u mnie straszliwie, ponoć śnieg ma przywiać, a ja jutro muszę do miasta, zdjęcia do dowodu zrobić... aż mi się nie chce... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Wtajemniczenie
|
Gosiaczku-przytulam...pomysl, ze to dla twojej kruszynki to lezenie...jutro napewno bedzie lepiej...
Fajnie widziec, ze wizaz znowu dziala...
#4522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gosiaczek przykro mi... Ale przynajmniej z maleństwem wszystko ok. Może poród będzie mniej ciężki dzięki temu? Jedna z dziewczyn u nas nie ma krążka przypadkiem? Wyobrażam sobie, że najgorzej będzie z córą teraz. Pewnie to przez te choroby mam na myśli córki chorobę - widocznie się mało oszczędzałaś, a jak doliczysz stres kredytowy. Trzymaj się ciepło. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
gosiaczek - życzę dużo wytrwałości
![]()
#4525 |
Zadomowienie
|
wróciłam właśnie z SR. Dziś mieliśmy zajęcia z położną. Najpierw dała nam lste potrzebnych rzeczy, a póżnej stwierdziła, że dla malucha nie trzeba nic brać, że nawet pampersy są w szptalu. podkłady na łózko i podkłady do majtek dla kobiet też są, wiec nic z tych rzeczy ne trzeba zabierać.
gosiaczek nie martw się, urodzisz pewnie tego samego dna co ja ![]() Mam sąsiadkę, której wyznaczyli termin na 22 grudnia. Na wizycie dwa tyg temu lekarka jej powiedziałą, że jednak będze rodzić około 29 grudnia, a wczoraj wkońcu stwierdziła, że 5 stycznia. A ten styczeń wzieła z ostatniego badania usg. Z tego co ja czytałam to tego terminu nie bierze się pod uwagę, bo dzieci różnie rosną i tylko termin z pierwszego genetycznego się liczy, prawda? Sąsiadka zgłupiała na wizycie. I powiedziała ze zle się czuje. A lekarka jej odpowiedziała, ze ma iść do apteki to tam jej coś dadzą na złe samopoczucie... poprostu brak słów! |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
BAN stały
|
No nie powinno się zmieniać terminu. U mnie w takim razie główka musiałaby się urodzić 18 stycznia, a reszta jakieś dwa tygodnie później
![]() Mamie TŻa też zmienił lekarz termin, bo duże dziecko (miała nawet USG!) i powiedział że urodzi w połowie grudnia albo wcześniej a urodziła tak jak miała wyliczone od początku czyli 9 stycznia ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-01 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie stresuj się tak tym cukrem - masz na prawdę dobre wyniki więc nie szalej. Co ja mam powiedzieć jak insulinę biorę - ale i tak ostatnio jak byłam w szpitalu na dniach otwartych i pytałam czy można rodzić z cukrzyca to jak powiedziałam, ile biorę to się położna śmiała że to prawie nic. Mówią w szpitalu, że teraz co 2 ciężarna ma cukrzyce ciążową. A propo wyniku to najbardziej liczy się chyba test obciążenia na 75. Ja miałam od razu 75 a nieraz każą robić na 50 że tak wstępnie ocenić a potem jak źle wyjdzie na 50 to dają na 75 i ten wynik jest właśnie miarodajny. gosiaczek współczuję, mam radę dla Ciebie bo też musiałam około 2 miesięcy leżeć ale na początku ciąży - to tak książki, internet, filmy i jak umiesz i lubisz to haftowanie, robienie na drutach i szydełku. Ja niestety ani na drutach ani na szydełku nie umiem a takie śliczne rzecyz można zrobić dla maleństwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
BAN stały
|
Super... Już kłótnia z teściami...
![]() Mamy lód na wewnętrznej części okien (włazy dachowe) więc wiadomo że tamtędy też ciepło ucieka. Teściowa twierdzi że wcale ciepło tamtędy nie ucieka, bo ona tak kiedyś w mieszkaniu też miała... TŻ pyta czemu nie kupili tego styropianu do ocieplania skoro tak chcieli tą metodą ogrzać górę - "bo ciebie i tak nie ma często w domu to nie miałbyś kiedy tego zrobić" (jakby był styropian to byśmy po prostu nie wychodzili tyle i TŻ by to zrobił) i że nie mają już pieniędzy a niedługo święta... (już pisałam o ich zakupach) Już mnie to wkurza: "kupimy to, kupimy tamto" a -potem d***. Jak się nie ma to się nie mówi, wtedy nikt nie ma pretensji i jest zrozumiałe że nie ma się pieniędzy, więc niczego się nie oczekuje. Ostatnio się obrazili za to że moi rodzice powiedzieli że kupią wózek taki jaki chcemy, a oni mogliby kupić wtedy fotelik (wychodzi taniej, chyba że chcieliby bazę również) - my na razie założymy za to pieniądze - a przecież ostatnio mówili że nie wiedzą kiedy ten wózek kupią, może w lutym lub marcu bo nie mają kasy... No i pretensje, że to od moich rodziców a nie od nich ten wózek bedzie... No i oczywiście stały tekst: "My to waszym zdaniem wszystko źle robimy" (nawet jak poprosiliśmy żeby nikt nie robił za nas naszego prania...) |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa kupiła samochód (jak dla mnie grat totalny, bo już się psuje), a mąż zamiast zapłacić jeszcze 200 zł zaległego czynszu to się wozi autkiem, a do 5-go musi zapłacić kolejne 400 zł, ciekawe skąd weźmie na to kasę. Białej gorączki dostanę zaraz. I stwierdziłam, że skoro stać go na jazdę samochodem, to stać go na czynsz. I jak znowu zadzwonią do mnie właściciele to osobiście dam im numer do męża i niech on się tłumaczy. Ja pierd...., jak można taki wstyd przynosić. Dzisiaj rzucił hasłem, że skoro on płaci czynsz to ja mogłabym za opał zapłacić. Nie ma mowy, jak chce niech marznie. Jakoś dam sobie radę. Jak na razie to ja płacę rachunki, jedzenie, rzeczy dla dziecka (i to też mnie wkurzyło, bo powiedział, że mogłabym coś dziecku nie kupić i dać na ten opał ![]() Co do teściów to najpierw powiedzieli, że kupią wózek, potem teściowa wymyśliła, że moja mama ma się dołożyć (a ja nie mam z nią kontaktu, wiem też, że nic z tego by nie było, bo moja matka to jakaś nie w tą stronę), teraz gada, że kupi łóżeczko, a o wózku cisza. I pewnie będzie tak, że przyjdzie luty, dziecko się urodzi, a ja bez łóżeczka i wózka. Dlatego postanowiłam sobie, że stanę na głowie i zaoszczędzę na to łóżeczko, a im (w tym mojemu mężowi) niech będzie łyso, bo do gadki to oni pierwsi, szkoda tylko, że w czynach to zawsze ostatni. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- make_up_istka ja mam okna w pokoju nowe, plastikowe i powiem, że wieje troszkę od nich. Nie ma nic hermetycznego, tak więc musisz się jakoś trzymać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewuszki jak u mnie wiatr huczy, przedziwnie jakoś.......Żeby butki kosztowały 390 zł , kiedy średnia krajowa to 2300;-) A to porządne buty, ale żadna wysoka półka ![]() ja jestem typ łowcy, muszę mieć poooorządną przecenę. Kiedyś teściowa zasunęła, że kupiła płaszczyk, a la trencz, taki tani w takim supersklepie (chba cos a la Monnari) tak tanoo. No to ile? 190 zł.... Jakby kosztował 60-70 to rozumiem;-) Dodam, że nie ma wielkich dochodów ![]() Jakby któraś była zainteresowana to Miś Uczniaczek w Smyku ok 169 zł, a w realu promocja mikołajowa i 116 ![]() Muszę wanienkę kupić... Ale mnie kolana bolą. Która bierze magnez regularnie? ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
Siostra miała pessara, też pod koniec (6,5-7 mies) tylko siku przez 3 dni a potem mogła chodzić, choć b spokojnie, nic nie nosić oprócz komórki, ale chodziła...Ale może miała "więcej" szyjki. Jak masz zamiar być 2. raz w ciązy to pamiętaj żeby powiedzieć ginowi, albo przypomnieć, dostaniesz go szybciej i będzie luz do wyjęcia. Siostra czuła go tylko w pierwszych dniach. Mówi się, że po wyjęciu poród do kilku-kilkunastu dni. Ale z reguły- kilka;-) Jej wyjęli rano, o 7 skurcze takie, że do szpitala i 3 godz później młody był na świecie;-)
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-01 o 20:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.