|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
A mnie naszła ochota, żeby pochwalić sie moją córeczką, więc wrzucam fotkę.
Siedzę w pracy od rana, cycki mi prawie pekają. I czasem zerkam sobie na moje maleństwo. Na szczęście o 16ej wychodzę z domu. Jak ja bym chciała nie musieć pracować, buuuu ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() Jeszcze tylko chwilka i koniec pracy. Ja musiałabym pracować ale jeszcze nic nie znalazłam. Nikt się nie kwapi żeby zatrudnić "młodą" mamę. No chyba że wraca po macierzyńskim to nie ma wyboru (na szczęście)
![]() |
#1653 |
Zakorzenienie
|
dusiaka córeczka śliczna jak zawsze
izazula trzymam kciuki,żeby coś się ruszło w sprawie pracy mrowak i na jaką opiekunkę się zdecydowałaś?:starszą czy tą młodą?bo ja przeoczyłam...
#1654 |
Wtajemniczenie
|
Olunia bosko wygląda
![]() Anakazar albo dopiero by się zaczerwienił hehe Mrowak ja smaruję tylko linomagiem krem,jak byłam to przepisała mi maść-kupiłam i przeczytałam,że to maść na sterydach elocom czy coś takiego,posmarowałam kilka razy i dałam spokój.Jemu się robią zaczerwienione te policzki i jakieś tam krostki ale nie wystające.Tylko dziwi mnie troche to,że jak by to była pokarmówka to nie powinien mieć jeszcze gdzieś na ciele coś?tylko policzki? bo skaza np może się ujawnić później?czy jakby miał to by miał od urodzenia? i dziwi mnie to,że raz ma raz mu to jakby blednie czyli tak jakby od pokarmu(już kiedyś podejrzewałam kurczaka-odstawiłam ipowoli znowu dostawał)teraz też dostawał zupki z piersią kurczaka-odstawiam całkowicie jeszcze raz mięso i wszelkie wędlinki jeżeli teraz nie będzie gładziutkich policzków to chyba osiwieję.Wiem,że nie ma sensu iść z tym do lekarza bo jak sama nie wymyślę od czego to ma to ona tym bardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję, dziękuję w imieniu córci ![]() Izazula- trzymam kciuki, żeby dobra praca się znalazła. Tylkooliwka- wiesz, nie umiem poradzić w kwetii alergii i uczuleń. Po prostu nie miałam z tym dotąd problemu. Może inne nasze mamuśki w końcu tu zajrzą i coś podpowiedzą.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zakorzenienie
|
oliwka a może warto pójść do lekarza,może coś zasugeruje mądrego?bo jeśli to nie pokarmówka to szkoda,żeby Danio miał ograniczone jedzonko.
Ja Ci powiem tylko,że jak Ninka dostała pierwszy raz gruszke to właśnie tylko poliki zareagowały zmianą koloru,resztą ciała była ok. dziewczynki apel do was https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486466 zajrzyjcie i klikajcie na psiaki,właśnie trwa ta akcja,gdzie psiaki dostają karmy w zamian za nasze klikanie ja również wysłałam linki do znajomych
#1657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nareszcie jakaś dobra strona mojego zlamania - nie muszę stać w tych okropnych korkach ![]() Marowak - a może to zasługa nowej niani że tak Gabrysia się poprawiła ![]() ![]() Dusiak - Ola śicznie wygląda - taka śnieżynka ![]() ![]() IzaZula - ja też trzymam kciuki za pracę.
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
witam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
![]() ![]() ![]() osz. ale teskniłam!!!! A JA WIEM DLACZEGO WCZORAJ WIZAZU NIE BYŁO!!! ------- bo poniedziałki to nasz dzień o SEXIE i im sie ostatnio p[rzepalały przewody i postanowili wtym tygodniu że sie zabezpieczą i awarie wymyslili.. taaakie ploty do mnie doszły ![]() MAM PYTANKO.... czy któras może mi doradzic podpowiedziec.. czy sa jakies oferty pracy albo gdzie uderzyć.. jakbym chciała popracowac ale w domu , na kompie np. bo ja nie dam rady narazie nigdzie pójsc a krucho u nas ... czy wogóle sa takie prace ???? u nas bezzebnie nadal.. nie siada sama nie raczkuje.... a krzyczy na nas taaak starsznie głosno jak cos chce.. łobuz mały mi rośnie! Temperament sie rysuje oj oj oj Dusiaczku ale Ola jest boska!!! ![]() P0P.. córka cie leje??! ![]() cos sobie nagrabiła mrowaczku.. czy ty wiesz jaka świezośc bije z twoich postów!! oj ŚWIETNA DECYZJA odnośnie opiekunki! ![]() ![]() A JA SIE CHWALE.. chociaz tym moge..... MICHALINKA dzis kończy 8 MIESIĘCY!!! ![]()
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
kupiłam taki kombinezon Michasi
z mała pomoca materialna babci ![]()
![]() |
#1660 |
Zakorzenienie
|
gratuluje 8 miesięcy
![]() kombinezon cudowny ![]() ja namiętnie szukam kombinezonu dla Macieja ale jakoś nic mi się nie podoba chciałabym żeby miał łączone stopki a to już żadkość w rozmiarze 80 ![]() ![]() ![]()
#1661 |
Wtajemniczenie
|
Oliwka Marcel identyko jak Dani ma stale czerwone poliki (zrobię jutro fotkę i Ci pokażę), ale powiem Ci że ja niespecjalnie szukam przyczyny
![]() ![]() A czemu nie widzisz fotek moich latorośli?? dusiaka cudna Oleńka z tymi zębulkami ![]() Ja też się mogę pochwalić - my już zębulców 6 sztuk mamy ![]() ![]() Gratulacje dla Misi z okazji 8-miesięcznicy!!
#1662 | |
Wtajemniczenie
|
za pierwsze 8 m-cy
![]() Masz rację,chyba pójdę z nim do lekarza tylko muszę wyczaić kiedy będzie tak inna babka niż ta moja.A czy może mieć uczulenie na sól?słyszałyście żeby ktos tak miał?bo on czasami je z nami ziemniaczki takie z naszego obiadu i dzisiaj ma jeszcze bardziej niż wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
no właśnie nie wiem gdzie są te zdjęcia przejrzałam od 53 strony Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-12-01 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
moj tez ma czerwone poliki
![]()
#1664 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzo zdrowka Cytat:
a jak tam Twoja noga ? ja mam sposob by mniej bolala ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
sliczny w zalaczniku moja fryzura przed cieciem drastycznym po cieciu jak ktos mi zrobi zdjecie :P i Jula z misiem ![]()
![]() |
#1666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rumieńce to może nie do końca, czerwone plamy i raczej blisko ust ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- drcron Julka jest śliczma rośnie panna na potęgę Współczuje Ci tej chorej sytuacji z teściem ![]()
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-12-01 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Wtajemniczenie
|
Oliwka mój Marci też teraz nie wychodzi na spacery przez tę pogodę... ale mimo to ma pucorki cerwone - prawdę mówiąc nie zauważyłam by to suche było, ale ja go często kremuje ...
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moze u Maciusia to jakies uczulenie jest takie zgrubiale czerwone plamy
![]() |
#1669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wasze dzieci też puiękne, więc szybko nam tu zapodajcie jakieś zdjęcia. MICHALINKO DROGA, BUZIACZKI I STO LAT Z OKAZJI 8 MIESIĘCY
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli nie jestem sama ale ja jednak uważam,że to sprawa uczuleniowa bo raz jest mniej a raz więcej ostatnio już prawie minęło i nagle się nasiliło,wczoraj jadł taki krupniczek ryżowy on był z piersią kurczaka(było w niej odrobinę soli i majeranku) i już był po południu bardziej zaczerwieniony,a dzisiaj jeszcze bardziej. daję mu znowu kropelki fenistil Piękne zdjęcie Julci a fryzurke mało widać. Gmyrelka gdzie te zdjęcia są?na której stronie? może jestem przewrażliwiona.....ale dzisiaj naprawdę ma dużo bardziej i bródkę nawet miał czerwoną Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-12-01 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1672 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
reima ma super kombinezony niestety dtrogie
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
Za kciuki serdecznie wszystkim dziękuję
![]() Madzwinia - kombinezon fajnisty. Taka praca o której piszesz też by mi się przydała. To się nazywa elastyczne formy zatrudnienia. Niestety polscy pracdawcy rzadko z tej formy korzystają a szkoda bo mogliby wiele zyskać. drcron - Julka wygląda bardzo dorośle
#1675 |
Zakorzenienie
|
#1676 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i przychodzi na 4 godziny dziennie, więc nie zdąrzy się znudzić i zmęczyć mała, więc chyba zradością wraca i już mówi, ze mogłaby Gabryśkę zjeść ![]() ![]() Olunia piękna!!! Jula to samo-w ogóle my to mamy kwiat dziecia polskiego na tym forum! Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo możliwe! Cytat:
![]()
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
anakazar - wklejaj tego linka codziennie albo daj go sobie w podpis to bedziemy klikac . bo ja chętnie klikam ale mam skleroze
![]() Mrowak - super że niania fajna i że mała ja lubi . A 4H pewnie fajny czas i napewno aktywnie go z małą spędzi .
#1678 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Madziwnia kombinezonik cudo Trolla no faktycznie kiepska sytuacja szkoda żeby termin przepadł , powrotu do zdrowia życzę Ania to faktycznie sie wpakowaliście a ostrzegali , ostrzegali ![]() My już łopatę w bagażniku wozimy w razie draki , jeszcze muszę koc wrzucić. Tylkooliwka a może powinniście iść do pediatry-alergologa niż do zwykłego Dusiaka i Drcron dziewczynki śliczne ![]() Drcron , współczuję sytuacji z teściem co za ..... w takiej sytuacji też bym wolała nawet niewygody ale żeby spokojnie sobie żyć, mam nadzieję że wam się uda w końcu wyprowadzić. Tez wierzę w to powiedzenie , może trochę inaczej :"prawo trzech" co zasiejesz to po trzykroś zbierzesz. Anakazar kliknęłam i też dałam do zakładek będę klikać codziennie , tylko zastanawia mnie na jakiej zasadzie to działa ___________________ U nas choróbsko jeszcze nie minęło, mnie tez rozłozyło , gardło mam zawalone i katar co za okropieństwo na szczęście bez gorączki się obeszło . Zimnica u nas wieje , sypie , nie wiem co jutro zastanę za drzwiami. Mam nowego domownika , kotek się przybłąkał a właściwie kotka , i tak mi się jej szkoda zrobiło że dałam jej jeść i siedzi u nas , no nie w mieszkaniu ale trochę w kotłowni , trochę pod wiatą ma budę już zrobioną. Tż się śmieje że schronisko brata alberta u nas , bo to nie pierwszy raz ![]() Juz dawno ją widziałam że chodziła ale myslałam że czyjaś , aż podeszła któregoś dnia tak miałczała żałośnie sypnełam jej trochę psiej karmy to mało w całości nie łykała, biedne te zwierzaczki teraz. A słyszałyście ile w irlandii się koni błąka bezdomnych, ludzie się ich pozbyli ,tak po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dusiaczku Olunia przesłodka ![]() Tylkooliwka tak czytam o Danielku i powiem ci, że moja Lena też ma czasami krosteczki na buzi. Nie są czerwone ale buźkę ma czasami szorstką. Jednak bardzo często ma suchą skórę wokół noska. Podajrzewam, że to od jedzonka ale nie wiem jakiego. Trudno teraz stwierdzić od czego alergia bo nasze maluchy coraz więcej jedzą nowych i urozmaiconych potraw. Może mu samo przejdzie? Póki co ja smaruję buźkę Lenki kremem linoderm czy jakoś tak taki z czerwoną nakrętką dla niemowlaków. Jest konsystencji wazeliny i dobrze nawilża. Po baaardzo długich namysłach kupiliśmy w końcu fotelik samochodowy. Wiem, że temat ten na forum był już dawno przerabiany ale chciałam tylko poinformować, że zdecydowaliśmy się na Ramatti Venus Confort 9-18kg. Pięknie się rozkłada do pozycji prawie leżącej. Może któraś z Was też go ma? U nas nie jest aż tak zimno dziś na termometrach -10 ![]() AniaP współczuję sytuacji. Widziałam w tv co się dzieje w Wawie. Dobrze, że ludzie "dobrego serca" jeszcze istnieją.
![]() |
#1680 |
Zakorzenienie
|
A gdzie to reszta dziewczyn się podziała
![]() Cigi , Darusia , coś się cicho zrobiło ostatnio Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-12-01 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.