|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |||||||
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Gratuluję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2350810 4] w poniedziałek mój małż pojechał służbowo do wawy, w dodatku rozładował mu się telefon już na dzień dobry, także zero kontaktu, a tu akurat przyszła śnieżyca, drogi zablokowane, trasa lublin - wawa masakra, z powrotem jeszcze gorzej... jak wyjechał o 8 rano, to wrócił na 23 a to tylko w tę i z powrotem. no po ścianach łaziłam, w tv tylko kolejne relacje o wypadkach, korkach... na net wsiadłam i tylko lookałam czy nigdzie nie ma info o oplu na lubelskich rejestracjach co to wypadek mógł mieć... i nawet Wam tu pokwękać nie mogłam, z nikim pogadać, a małą mi dawała w kość, bo też chyba za ojcem tęskniła... i nie wiem właśnie co gorsze... brak tż'ta, czy brak wizażu... a już oba braki na raz to myślałam że w psychiatryku skończę ![]() idę sobie poczytać, co w weekend nasmarowałyście ![]() Biedna ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rewelacja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, u nas masakra. Dzisiaj wizyta u gastrologa - mąż był, ale ja przez telefon w trakcie gadałam z lekarką, stwierdziła, że mała raczej nie ma skazy białkowej ( z czym absolutnie się nie zgadzam), kazała zacząć wprowadzać NAN AR, najpierw mieszać z nutramigenem, potem całkiem na nie przejść. Nie wiem, co mam robić. Mało tego - jakiś czas temu matkokrzesno widząc Agatkę u mnie na rękach mówi: tyyy, a con ona tak dziwnie rączki w tył wygina? ja to zbagatelizowałam wtedy, ale zaczęłam obserwować i faktycznie. No i dzisiaj przed gabinetem tego gastrologa jakaś mama zaczepia męża i pyta się, czy chodzi na rehabilitację - on w szoku i mówi, że nie, a ona, że jej teraz półtoraroczny synek właśnie z powodu tych wyginanych rączek w tył dostał skierowanie ![]() No i nie wytrzymałam - na wizytę u neurologa czeka się miesiące, więc znalazłam rehabilitantkę, panią dr która specjalizuje się w maluszkach (zresztą ogólnie zatrudnia fajną kadrę, z tego co na stronie znalazłam), pogadałam z nią przez telefon i jadę na 9:30 jutro na kontrolną rehabilitację. Z tym, że od razu mi powiedziała, że ona spokojnie jest w stanie określić, czy neurolog będzie konieczny i od razu mi powie. I tak teraz czytam - nie chcę się nakręcać, ale ja już naprawdę nie mam pojęcia co się z moją córką dzieje (niejedzenie, żaden lekarz nie wie czemu, marudzenie ogromne, bardzo niespokojny sen - ona lepiej spała jako noworodek!, koszmar przy ubieraniu - usztywnia rączki, robi piąstki, ryk potworny od razu) i nie wiem, czy nie jest to wzmożone napięcie mięśni. Najgorsze jest to, że takie napięcie wcale nie musi ujawnić się na początku. Nic, może czegoś konkretnego się jutro dowiem... A w pracy fajnie. Jutro też po reh. do pracy, zadzwoniłam tylko do dyr że się spóźnię, coby mogła kogoś na zastępstwo posłać, bo na jednej lekcji sama jestem. A dzieciaki zrobiły mi wielgachne serce, laurki i kwiatki daly ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
witajcie
nie mam czasu zeby dzis pisac bo musze sie kapac i leciec spac.jutro o 9 mam egzamin na prawko a strasznie si eboje bo sniegu straasznie duzo a wciaz pada ![]() wczoraj troszke jezdzilam wiec moze bedzie ok choc i tak wiem ze nie zdam bo malo kto zdaje za 1 razem ![]() u nas straszny marud...zreszta od 3 dni. widac ze zeby bola ![]() ![]() no nic trzymajcie sie papa |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piekne zimowe zdjecia macie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zazdraszczam samodzielnego zasypiania ![]() ![]() U nas z fridą ostatnio maskara - mała nie pozwala się zbliżyć do swojego nosa ![]() ![]() Poza tym teściowa znów mnie dziś zabiła rewelacjami na temat żywienia dzieci, które wyczytała w swojej książce z lat 70-tych. Ponoć 7-miesięczne niemowlę należy karmić piersią tylko 2 razy dziennie ![]() ![]() Nie chcę być niegrzeczna wobec teściowej, ale jak jeszcze raz powie mi coś równie ciekawego, to nie ręczę za siebie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie no, ona jest bossska po prostu ![]() Czy u was tez nie można wielocytować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malvinka jak zwykle wyjątkowa i niepowtarzalna ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23517595] Dziewczyny, u nas masakra. Dzisiaj wizyta u gastrologa - mąż był, ale ja przez telefon w trakcie gadałam z lekarką, stwierdziła, że mała raczej nie ma skazy białkowej ( z czym absolutnie się nie zgadzam), kazała zacząć wprowadzać NAN AR, najpierw mieszać z nutramigenem, potem całkiem na nie przejść. Nie wiem, co mam robić. Mało tego - jakiś czas temu matkokrzesno widząc Agatkę u mnie na rękach mówi: tyyy, a con ona tak dziwnie rączki w tył wygina? ja to zbagatelizowałam wtedy, ale zaczęłam obserwować i faktycznie. No i dzisiaj przed gabinetem tego gastrologa jakaś mama zaczepia męża i pyta się, czy chodzi na rehabilitację - on w szoku i mówi, że nie, a ona, że jej teraz półtoraroczny synek właśnie z powodu tych wyginanych rączek w tył dostał skierowanie ![]() No i nie wytrzymałam - na wizytę u neurologa czeka się miesiące, więc znalazłam rehabilitantkę, panią dr która specjalizuje się w maluszkach (zresztą ogólnie zatrudnia fajną kadrę, z tego co na stronie znalazłam), pogadałam z nią przez telefon i jadę na 9:30 jutro na kontrolną rehabilitację. Z tym, że od razu mi powiedziała, że ona spokojnie jest w stanie określić, czy neurolog będzie konieczny i od razu mi powie. I tak teraz czytam - nie chcę się nakręcać, ale ja już naprawdę nie mam pojęcia co się z moją córką dzieje (niejedzenie, żaden lekarz nie wie czemu, marudzenie ogromne, bardzo niespokojny sen - ona lepiej spała jako noworodek!, koszmar przy ubieraniu - usztywnia rączki, robi piąstki, ryk potworny od razu) i nie wiem, czy nie jest to wzmożone napięcie mięśni. Najgorsze jest to, że takie napięcie wcale nie musi ujawnić się na początku. Nic, może czegoś konkretnego się jutro dowiem... A w pracy fajnie. Jutro też po reh. do pracy, zadzwoniłam tylko do dyr że się spóźnię, coby mogła kogoś na zastępstwo posłać, bo na jednej lekcji sama jestem. A dzieciaki zrobiły mi wielgachne serce, laurki i kwiatki daly ![]() A jak dokladnie wygląda to wygianie rączki? To są obie rączki czy tylko jedna? U nas jedna rączka wygina się do tyłu, jak trzymam małą na kolanach ![]() Mam nadzieję, że w końcu znajdziesz przyczynę kłopotów i szybko wyjdziecie na prostą ![]() Cytat:
![]() ja zdałam za 2 razem ![]() ja bez problemu mogę, co zresztą widać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23517595]Gratuluję
![]() Dziewczyny, u nas masakra. Dzisiaj wizyta u gastrologa - mąż był, ale ja przez telefon w trakcie gadałam z lekarką, stwierdziła, że mała raczej nie ma skazy białkowej ( z czym absolutnie się nie zgadzam), kazała zacząć wprowadzać NAN AR, najpierw mieszać z nutramigenem, potem całkiem na nie przejść. Nie wiem, co mam robić. Mało tego - jakiś czas temu matkokrzesno widząc Agatkę u mnie na rękach mówi: tyyy, a con ona tak dziwnie rączki w tył wygina? ja to zbagatelizowałam wtedy, ale zaczęłam obserwować i faktycznie. No i dzisiaj przed gabinetem tego gastrologa jakaś mama zaczepia męża i pyta się, czy chodzi na rehabilitację - on w szoku i mówi, że nie, a ona, że jej teraz półtoraroczny synek właśnie z powodu tych wyginanych rączek w tył dostał skierowanie ![]() ![]() szajunia ![]() i nie nerwuj sie za bardzo tymi rączkami, poczekaj do jutra, ranek jest zawsze mądrzejszy niż wieczór - i nie czytaj już nic ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Raczkowanie
|
szaja
![]() Malvinka jest przecudna ![]() ![]() Cytat:
![]() Wielocytować mogę, ale nie pokazyje mi wszystkich avatarów,mojego też nie widać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Araczki, jakie świeżutkie zdjęcia , tak z dzisiaj z po 19 coooo??? ![]() ![]() Szaja Agu sie do tej pory świetnie rozwija więc to jakaś betka będzie ![]() Zaraz będzie top model ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Raczkowanie
|
Szaja trzymam kciuki za wizytę , daj znac jak było
i ja chyba tez się wybiorę bo Olo cały czas pręży nóżki szczególnie ale i cały się pręży i do tego stęka jak najęty Araczki czy ty myślisz że włoski Malwinki kiedyś opadną? są nieźle wyczesane ![]() spradka i cała reszta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | ||||
Zadomowienie
|
Szaja, to czekamy niecierpliwie na jutrzejsze wiesci od rehabilitantki. Nie zamartwiaj sie poki co
![]() Cytat:
![]() Bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() A moze tescciowej chodzilo o to, ze oprocz innych pokarmow te 2 karmienia... Ja przestalam byc grzeczna wobec mojej bo czasami mnie dobija ![]() Cytat:
![]() Ja wielocytuje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2082 |
Raczkowanie
|
witam
![]() chciałam się tylko przywitać, bo oglądam tap madl ![]() Nie było mnie parę dni i mam 12 stron do nadrobienia a tak w ogóle to wczoraj nie działał mi wizaż, nie wiem czy Wam też bo nie doczytałam. U nas znowu marudzenie się pojawiło, bo wychodzą dolne dwójki ![]() Buziaki dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ogladamy to samo ![]() ![]() u nas o godz. pozniej ![]() Cytat:
![]() ![]() ja niedawno przeczytalam trylogie Stieg Larsson'a (Mezczyzni, ktorzy nienawidza kobiet, Zamek z piasku, ktory runa i Dziewczyna, ktora igrala z ogniem) - rewelacja
![]() |
#2084 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ostatnio jednym tchem połknęłam 2 tomowa powieść Małgorzaty Gutowskiej "Cukiernia pod Amorem - Zajezierscy" i "Cukiernia pod Amorem - Cieślakowie" w przyszłym roku jesienią ma być III tom. Bardzo ładne prezentowe zestawy są w empiku. Taka trochę historyczna saga o losach Polskiej rodziny... fajne, na luzie, lekkie. I drugie fajne - dwulogia ![]() Poza Tym, taki ostatni Hit- "służące" Kathryn Stockett, no i to co dzisiaj pisałam, "Dawno, dawno temu i prawie naprawdę" dopiero kilka stron, ale zapowiada się fajnie. Poza tym, osobiście jestem fanką "starej" Chmielewskiej, szczególnie "Większego kawałka Świata" Czytałam z milion razy, na pamięć znam prawie, no ale to stareee. Na prezent to coś bardziej z nowości nie? Edytowane przez spradka Czas edycji: 2010-12-01 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. mam głupie pytanie.. czy któraś z Was nie ma gdzieś przypadkiem zapisanego mojego avatara na kompie? Kurnaaaa obkopałam cały internet ale nie mogę znaleźć mojej pędzącej żaby
![]() ![]() Pytam bo ludzie różne rzeczy zbierają i może akurat... choć szanse marne..
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oglądamy to samo, dobrze że zmierza ku końcowi bo chała troche a jednak wciąga ![]() O kurde, faktycznie poginęły avatary, Siala poczekaj na górze jest napisane że przywracanie wszystkiego potrwa jeszcze kilkadziesiąt godzin, może Ci oddadzą Twoją żabę, a może się zmęczyła i sobie gdzieś poszła, poleżeć? ![]() Spadaaam bo mnie małż od lapka odciąga. Bleeeeee. Dobrej nocy wszystkim. A dzieciaki spokój mnie tu!Grzeczne maja być wszystkie! ![]() Edytowane przez spradka Czas edycji: 2010-12-01 o 20:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Witam po przerwie, ja akurat miałam co robić ![]() ![]() jest strasznie zmierzły, cherla, katar, goraczka., taki biedulek z niego..... ![]() ![]() Walczymy na wszystkich frontach: zastrzyki, flegamina, inhalacje, oklepywanie, maść majerankowa, pulmex, sól morska, nasivin, frida w użyciu... i do kompletu, jakby tego bylo mało- zapalenie spojówek ma, więc oczka zakrapiamy. ![]() padam, więc krótko: wszystkie dzieciaczki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() witam po przerwie. masakra jakaś z tym wizażem. hurtem gratuluję miesięcznic, ząbków, umiejętności i słusznych wymiarów ![]() zdjęcia jak zwykle pikne! u nas ok. nowych zębów nadal brak, obroty na brzuch jakoś dalej nie wychodzą, ale zaczęło się coś w rodzaju pełazania do tyłu i podrywania do siadu. sposób działa nadal, dynia z ziemniakiem wchodzi, ale jednak brokuły lepsze ![]() Szaja - trzymam kciuki za jutro, za dobre wieści. ps. jutro małż jedzie do Wro (już się o niego boję) na spotkanie z promotorką. trzymajta kciuki, zeby nie musiał za wiele poprawiać i mógł w piątek złożyć pracę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla niemowląt karmionych sztucznie, w 7 miesiącu zaleca się 4 mleczne posiłki, więc co dopiero niemowlęta karmione piersią ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 |
Konto usunięte
|
Sialuś, proszę:
http://www.gadudodatki.pl/awatary/show/id/86053 Fryzura Malv bosssska ![]() ![]() Co do rączek - trzymam ją na rękach, a ona obie ręce daje w tył głównie, b. rzadko normalnie, do tego dochodzi masakryczne wyginanie się w tył w takcie jedzenia. Evean, idź, dla spokoju własnego choćby. A ja mało czytam ostatnio, choć kocham. Moich własnych, nieprzeczytanych książek czeka na mnie z 50. Np. Archipelag Gułag, 3 tomy, Blondynka na czarnym lądzie, kilka Cusslerów, kilka(naście) podróżniczych... A teraz jadąc do pracy słucham pottera, bo często stoję. W kibelku podczytuję Zaginione Dzienniki Adriana Mole'a ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Velluto, a niekoniecznie, bo np. na nutramigenie podali: 2-3 dawki po 210ml. Plus rzecz jasna inne posiłki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23519988]
Witam po przerwie, ja akurat miałam co robić ![]() ![]() jest strasznie zmierzły, cherla, katar, goraczka., taki biedulek z niego..... ![]() ![]() Walczymy na wszystkich frontach: zastrzyki, flegamina, inhalacje, oklepywanie, maść majerankowa, pulmex, sól morska, nasivin, frida w użyciu... i do kompletu, jakby tego bylo mało- zapalenie spojówek ma, więc oczka zakrapiamy. ![]() ojej ![]() ![]() A gdzie on się tak załatwił? |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.*****************/konkurs/konkurs_glutenowy Ale pewnie teorii jest wiele, moja pediatra trzyma sie starej wersji ktora mowi zeby podawac gluten od 10 miesiaca. Zalaczam zdjecie Macka z rehabilitacji. Cwiczenie polega na robieniu jakby kolyski. Trzymajac dziecia jak na zdjeciu turlamy go z jednego boczku na drugi, ponoc ma to na celu przystosowanie do przekrecania na bruszek. Jest jeszcze jedno cwiczenie ale nie mam zdjecia. Trzymajac dziecia za udko, przekrecasz go na brzuszek, pamietajac zeby raczka byla ulozona wzdluz tulowia, a wracajac na plecki, trzymasz za ramie, a druga raczka ma byc ułożona przy glowce. Ciezko to wyjasnic slowami, jutro wrzuce zdjecia. Drugie zdjecie obiecalam dla izy240 Zdjecie sprzed ponad 2 miesiecy, z poczatku rehabilitacji, w tej pozycji najlatwiej sprawdzic jak to jest z tym ciagnieciem glowki. Tak jak pisalam po 3 dniach cwiczen juz bylo widac rezultaty. Cwiczenie dosc ciezkie, Maciek strasznie przy nim stekal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Konto usunięte
|
Ałła, to jest dokładnie to ćwiczenie, które kiedyś opisywała Bratka, i faktycznie działa, sama tak z małą ćwiczyłam i bardzo ładnie załapywała, że może się obracać na boczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23520089]
Co do rączek - trzymam ją na rękach, a ona obie ręce daje w tył głównie, b. rzadko normalnie, do tego dochodzi masakryczne wyginanie się w tył w takcie jedzenia. Velluto, a niekoniecznie, bo np. na nutramigenie podali: 2-3 dawki po 210ml. Plus rzecz jasna inne posiłki.[/QUOTE] no nie ![]() ![]() ![]() co do tego jedzenia, to ja to napisałam na podstawie schematów żywienia, może nutramigen jakis bardziej treściwy jest i wystarczy mniej porcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23520089]Sialuś, proszę:
http://www.gadudodatki.pl/awatary/show/id/86053 A ja mało czytam ostatnio, choć kocham. Moich własnych, nieprzeczytanych książek czeka na mnie z 50. Np. Archipelag Gułag, 3 tomy, Blondynka na czarnym lądzie, kilka Cusslerów, kilka(naście) podróżniczych..[/QUOTE] archipelag jest nie do przebrnięcia usiłowałam to czytać sumiennie na studiach nie da się więc tylko po łebkach ![]() ja zaczytuję sie ostatnio w fantazy ![]() dzięki dziewczyny za namiary cosik wybiorę Ałła dzięki za info o glutenie to mnie oświeciłaś taką kołyskę ćwiczymy i nic spróbujemy to drugie ![]() Lea zdrówka dla Tymka a swoja drogą niezły asortyment medyczny w domciu posiadasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23520089]Sialuś, proszę: http://www.gadudodatki.pl/awatary/show/id/86053 [/QUOTE] OOOooo dzięki Ci wielka Szaju.. zanim odkryłam Twoją odpowiedź już się do niej dokopałam inną drogą ale ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
szaja, trzymam kciuki kochana. Musi być dobrze
![]() araczki, Malvina jest boska ![]() lea, zdrówka dla Tymka ![]() Avatarów nie widzę, wielocytuj - mam ![]() Dziękujemy z Luizką ![]() Łuki wyjeżdża o 5 rano. Nie mam czasu na czytanie, a książki czekają.
#2098 |
Zakorzenienie
|
pytanie do mających Uczniaczka - czy wasze pieski przed wyjęciem z kartonu odtwarzały tylko fragmenty piosenek? coś na zasadzie trybu oszczędzającego, żeby bateryjki wytrzymały to ciągłe klikanie sklepowe?
zamówiłam krzesełko - Pepe niebiesko-zielone ze słoniem ![]() Ewcia zaliczyła wczoraj kolejny spacer w gondoli wyłącznie na plecach, spała i nie spała, płakała tylko w Biedronie - było jej za ciepło. uspokoiła się po wyjściu i w drodze do domu znów usnęła. jaka szkoda, ze dopiero teraz, jak już z niej wyrosła ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- i jeszcze 1 pytanko - Kropka - jaką masz folię do spacerówki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Rozeznanie
|
Szaja, Velutto - nie stresujcie się na zapas, choć wiem, że łato mówić, też to na okrągło robię. Opowiem Wam pewną historię. Jak już opisywałam wcześniej również mam rehabilitowane dziecko ze względu na asymetrię i wzmożone napięcie mięśniowe. Generalnie obie przypadłości poszły sobie precz jak twierdzi neurolog i rehabilitantka, więc już wychodzimy z terapii. Ale do rzeczy. Pewnego razu dzwoni do mnie koleżanka, którą poznałam na spacerze z prośbą o namiar na poradnię reh ponieważ na kontroli lekarz zwrócił uwagę, że jej córeczka bardzo odchyla się do przodu i przy tym właśnie odgina rączki. Dziewczyna się zestresowała, a gównie dlatego, ze córka właśnie miała już 6,5!!!! Wybrała się na kontrolę do poradni i tam zarówno neurolog, jak i rehabilitant zgodnie stwierdzili, że z dzieckiem jest wszystko w najlepszym porządku, a takie odginanie w tym wieku to coś normalnego, gdyż dziecko na tym etapie trzymane na rękach wszystkim jest zainteresowane i w taki sposób się rozgląda. Dodam jeszcze, ze Kubuś już niby nie ma wzmożonego napięcia, a od paru tyg dokładnie tak samo się zachowuje, a zwłaszcza jak go odkręcę tyłem to taty to prawie kark sobie chce złamać. Podsumowując, do czego dążę - nie ma co się martwić na zapas!
Ale żeby nie było, że jestem taka mądra to teraz ja sie pozamartwiam. A mianowicie u nas od trzech dni jest nagminnę "trzepanie głową" na boki. Na początku myślałam, ze to ze zmęczenia bo odbywało się przed snem, ale dziś było nagminne. Czy macie jakieś pomysły? Uszy odpadają! Nie ma płaczu i ich tarcia. No i pochwalę się przekręcamy się na brzuszek ![]() No i mam jeszcze pytanie z serii głupich pytan. Czy mozna jedną miarkę mm zastąpic miarką mlecznej kaszki manny i w taki sposób wprowadzać gluten? Za wszystkie rady dzięki! Szaja trzymam kciuki za wizytę. Ja też w piatek na reh zapytam o to wyginanie się. Oczywiście wszystkie dzieci cudne, a fryz Malvinki boski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23519988]Tymek śpi na brzuszku, na różne sposoby...z główką w prawo, z główka w lewo, z miskiem przytulonym do buźki, z pieluszka przy policzku,... z rączkami pod bródką, wzdłuż ciala, na boki....
Witam po przerwie, ja akurat miałam co robić ![]() ![]() jest strasznie zmierzły, cherla, katar, goraczka., taki biedulek z niego..... ![]() ![]() Walczymy na wszystkich frontach: zastrzyki, flegamina, inhalacje, oklepywanie, maść majerankowa, pulmex, sól morska, nasivin, frida w użyciu... i do kompletu, jakby tego bylo mało- zapalenie spojówek ma, więc oczka zakrapiamy. ![]() o jacie biedulek przekaz mu ze ciotki trzymaja kciuki za szybke wyzdrowienie
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.