Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-01, 20:58   #1681
aixa
Rozeznanie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

mrowak fajnie, że masz jakąś pomoc. Oby okazała się być tą najlepszą i na długo i żeby Gabrysia ją polubiła bo to najważniejsze.
Libra zdrówka życzę

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 21:19   #1682
aixa
Rozeznanie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Olunia piękna!!! Jula to samo-w ogóle my to mamy kwiat dziecia polskiego na tym forum!
no ja jeszcze swojego pokażę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lenusia1.jpg (214,0 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lenusia2.jpg (412,1 KB, 48 załadowań)

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 22:08   #1683
fasolka73
Rozeznanie

Drcron no straszne, co tu piszesz...Mi sie w glowie nie miesci, zeby dziadek byl taki dla wnusi Szok.
Zycze Wam szybkiej wyprowadzki, obys kiedys patrzyla na to, jak na cos, co Was popchnelo/zmusilo do zmiany, a ta zmiana byla najlepsza w Waszym zyciu Wszystko teraz przed Wami! I lepsze i spokojniejsze!

Madziwnia slicZny kombinezon, juz widze w nim Michaske

Ania niezla wyprawa! Ale dzielna jestes kobitka!
" Kobieta na krancu swiata-AniaP w Warszawie"

Tylkooliwka Wspolczuje Danielkowi tych polikow, zwlaszcza, ze to juz dluzej trwa... Ale co to?

Aixa , Dusiaka , Drcron
Jakie sliczne macie Gwiazdeczki!!! A Julka to na roczna wyglada, i taki wlos....

Anakazar ja tez juz "nakarmilam pieska",

Libra zdrowka zycze
Moja Hania tez jeszcze ma katar, juz slabnie, ale jednak... U niej to 10 dni, jak u mnie, nie zaden tydzien, jak u normalnych ludzi
Ale mam nadzieje, ze to juz nie rozwinie sie w nic innego...

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-12-01 o 22:09
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 22:11   #1684
ania p
Zakorzenienie

Fasolka - myślę że przez jakąś wioske indiańską by mi się lepiej szło .

Dobrej nocy .

Kurna i znowy sypie czyli od rańca szufla i darmowa siłownia .. szlag by to Ja to na zime powinnam emigrową do mieszkanka w centrum miasta - tam nie trzeba się odkopywać żeby wyjechać z domu . TZ juz złożył zapotrzebowanie na terenowca .
Stary 2010-12-01, 22:29   #1685
machaj
Raczkowanie

witam was po krótkiej przerwie
dziwnie tak bez was było... ale przynajmniej trochę w domu porobiłam przez ten czas!:P
zimno na dworze strasznie.. wieje sypie... tragedia... ja od paru dni z domu nie wychodziłam żeby się trochę podleczyć i ze mną już lepiej...

no i dziecko mi dorasta! przedwczoraj sama usiadła ale tak z pozycji na czworaka... ale strasznie się przy tym denerwuje i płacze żałośnie żeby ją posadzić aż w końcu usiądzie i się cieszy z siebie...
a wczoraj kawałek (tzn niecały metr) przeraczkowała ale dziś już nie chciała tylko z zawrotną prędkością się czołga... najchętniej pod stół albo do dziadka
no i uparciuch z niej mały... jak tylko może to sie podciąga i wstaje chociaż jeszcze nie potrafi się utrzymać na nóżkach... paluszki podwija i na takich próbuje ustać.. chwieje się i podskakuje radośnie...
ząbek już ładnie widać i coś mi sie wydaje że następna 1 wychodzi...
przez te zęby dziecko nam nie śpi po nocach... raz obudziła się o 00.40 i nie spała do 2.30 a wczoraj od 3 do prawie 5! teściowa rano zabierała mi mała i ja odsypiałam jeszcze 1,5godz...

no to tyle z pochwał mojej małej...
teraz czas na chwalenie waszych pociech i zdobyczy!
Ola Julka i Lenka śliczne ja zawsze... michasi ładnego prezentu z okazji 8 miesięcy... a kombinezon świetny!! madziu gdzie taki kupiłaś? bo ja musiałabym małej też jakiś 2 częściowy sprawić? a jak na razie nic fajnego nie znalazłam!

P0p tak o tobie myślałam... że ty biedna leżysz i nie możesz z nami poplotkować na wizażu ale jeszcze 3 tygodnie leżenia w gipsie ci zostało... tak dla pocieszenia
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 05:17   #1686
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
witam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

osz. ale teskniłam!!!!

A JA WIEM DLACZEGO WCZORAJ WIZAZU NIE BYŁO!!!

------- bo poniedziałki to nasz dzień o SEXIE i im sie ostatnio p[rzepalały przewody i postanowili wtym tygodniu że sie zabezpieczą i awarie wymyslili..
taaakie ploty do mnie doszły

MAM PYTANKO.... czy któras może mi doradzic podpowiedziec.. czy sa jakies oferty pracy albo gdzie uderzyć.. jakbym chciała popracowac ale w domu , na kompie np. bo ja nie dam rady narazie nigdzie pójsc a krucho u nas ... czy wogóle sa takie prace ????

u nas bezzebnie nadal.. nie siada sama nie raczkuje....
a krzyczy na nas taaak starsznie głosno jak cos chce.. łobuz mały mi rośnie! Temperament sie rysuje oj oj oj

Dusiaczku ale Ola jest boska!!!

P0P.
. córka cie leje??!
cos sobie nagrabiła

mrowaczku.. czy ty wiesz jaka świezośc bije z twoich postów!! oj ŚWIETNA DECYZJA odnośnie opiekunki!

A JA SIE CHWALE.. chociaz tym moge.....
MICHALINKA dzis kończy 8 MIESIĘCY!!!
z okazji 8 miesięcy

Cytat:
kupiłam taki kombinezon Michasi
z mała pomoca materialna babci
piękny, pokaż nam jeszcze Michasię w nim ja mam jednoczęściowy i kiszka z nim bo jak zasunę pod szyję to mu się guziki i zamek wbijają w policzki...o pokażę wam zdjęcie z niedzieli przy okazji

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
wiesz co ja bym wolala nawet jeden pokoj z kuchnia bez lazienki z wc na korytarzu byle zdala od tescia nawet nie wiesz jaki on jest zlosliwy dzisiaj np. Tz poszedl grac w pilke a ten otworzyl drzwi od zewnarz i cale cieplo z domu wylecialo to co ze na dworze jest - 17 i ze my mamy male dziecko zanim zobaczylam ze drzwi otwarte w sumie to poczulam ze sie zimniej robi to troche minelo moglabym tak pisac i pisac ale juz sobie odpuscilam odgryzanie mu sie juz tylko czekam az dostaniemy mieszkanie i sie wyprowadzimy z tad w przyszlym tygodniu stajemy do przetargu moze sie uda jak nie to mamy jeszcze kilka pomyslow w ostatecznosci pojdziemy na wynajem od nowego roku bo jak tutaj dluzej zostane to zwarjuje Tzta ciocia powtarza Pan Bog nie rychliwy ale sprawiedliwy a ja z utesknieniem czekam na ta jego sprawiedliwosc
rozumiem cie dosonale, pamiętasz jakie ja akcje miałam z teściami, na złość jakoś nie robili małemu, ale inne rzeczy mnie wku..ły. Teraz relacje są bardz dobre (przynajmniej tak mi sie wydaje), na wynajętym jest ciężej, ale święty spokój jest....przebąkiwałam o powrocie, ale mnie tylkooliwka na ziemię sprowadziła dzieki jej za to trzymam kciuki obyście jak najszybciej znaleźli kącik
U nas zamieć w nocy była, tż nie mógł otworzyć drzwi od klatki jak do pracy wychodził, a ja nie wiem jak dojdę do szkoły tak mnie boli łeb od tych zapchanych zatok, dobrze ze tylko 4 godziny mam i korków dziś brak Wczoraj zanim wyszłąm do pracy to kubuś się zdążył obudzić no to go zaczęłam szybko przebierać i przy zmianie pieluchy tak dzyndzlem wywinął, że obsikał mnie centralnie od cycków po kolana takim ciurkiem....dodam, że byłam już wyjściowo ubrana w sukienkę...i na gwałt musiałam się przebierać i skończyło się na jeansach i golfie białym....jak doszłam do szkoły to mi w pokoju powiedzieli, że coś mam z tyłu na łopatce- na golfie....i wiecie co tam było??-hmmm jakiś zaschnięty hafcik kubusiowy ale obciach, mówię wam ja mi było wstyd!!! oczywiście potem tż dostał opiernicz, bo jak ja rozrzucam ciuchy w łazience to on zawsze mi je na wieszaki i do szafy, a ten golf akurat na koszu do prania leżał i ten gamoń też mi go schował do szafy...a że ja w pośpiechu się przebierałam to i zapomniałam że golf był do prania dobrze, że miałam szal bawełniany to chodziłam nim
obabulonaehhh no nc uciekam małem butlę wcisnąć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1269.jpg (156,2 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1267.jpg (96,8 KB, 39 załadowań)

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 06:23   #1687
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

super to sie napisałam i znikło

No to w krótszej wersji

Madziwnia kombinezon śliczny zdaj relacje czy sie sprawdza dwuczęściowy, bo ja wlaśnie wczoraj kupiłam jednoczęściowy i udało się na rozmiar 86 z doczepianymi bucikami więc idealnie pasuje. Mam dwa na 80 i maja za krótkie rękawki i nogawki.
Dzisiaj ma przyjść czapka H&M miś z rekawiczkami.

AnaP, ty tak nie chwal miejskiego życia bo w wielkopolsce bardzo oszczędzaja na odśnieżaniu, tylko główne drogi, Więc mój poranek wygląda tak że obskrobię i pozamiatam przez 30 min auto wyjadę na 5 min Eryka do szkoły zawieść przyjeżdzam a moje miejsce parkingowe zajęte, bo blokada zamarzla i nie mogę postawić(a analfabeci co czytać nie umieją od razu wykorzystują miejsce gdzie da sie wjechać). A tż wieczorem musi normalnie odśnieżać. No i dodam że to wszystko na letnich oponach i z zamkiem centralnym co nie dziala jak temp spadnie poniżej -12

Dusiaka mała wygląda jakby wołała mamo do domu, się nie dziwię że jak na takie fotki patrzysz to tobie ciężko.

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Aixa widać że czas obniżyć jeszcze trochę lóżeczkono i jak zwykle dodam że podobna do mamusi

Baobabek to już masz co dźwigać, śliczny synuś

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 06:59   #1688
megi-megi
Zakorzenienie

Link do wskazówek na temat spacerów z dzidziolami w zimę i mrozy http://dzieci.pl/chgid,12904045,page...at_dzieci.html

Nie podoba mi się to, co jest za oknem. Chyba nie pojadę na moją Barbórkę

No i dzień dobry... a teraz Was nadrabiam
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 07:15   #1689
fasolka73
Rozeznanie

Witam

Tak, Aniu, nie chciej w miescie, bo u nas (centrum Wroclawia) trza tez odsniezac, a juz o miejscu parkingowym nie wspomne... Walka o ogien...Odsniezysz, wyjedziesz, a jak wracasz to zajete-znowu odsniezasz nowe (i tak pol ulicy )

Baobabek, ale masz fajnego kawalera To spojrzenie

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-12-02 o 07:16
Stary 2010-12-02, 08:06   #1690
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

może jestem przewrażliwiona.....ale dzisiaj naprawdę ma dużo bardziej i bródkę nawet miał czerwoną
oliwka tak pomyślałam sobie,bo jak ja się opiekowałam tym maluszkiemco mi tak Danielek go przypomina to ten Maciuś miał cały czas bródke czerwoną,a miał od tego,że tyle śliny mu leciało i sobie sam tak brode obcierał przecierając...wiem,że to policzki są głównym problemem,ale tak mi się przypomniało jak przeczytałam o tej bródce.Ucałuj Danielka od teściowej
Cytat:
a żeby było ciekawiej to na jeszcze inną Pani (moja imienniczka) ma 44 lata, odchowaną trójkę własnych dzieci, rok temu ponownie wyszła za mąż (mieszka obok naszego weterynarza, którego już zdąrzyłam za język pociągnąc kto zacz i czy spokojna sąsiadka). Jest taka...normalna. Ani nie mówi co to nie ona i czego to ona nie wie, ani też nie zamyka buzi w ciup i nie gada "a gugu" tylko. Opiekowała się wcześniej nie jednym dzieciaczkiem z tego co mówi, a jedną dziewczynką nawet od wieku 4 miesięcy, potem gdzieś jej wyjechała z rodzicami, potem wróciła i szukali jej po całym mieście aż znaleźli i wzięli ponownie. Opiekowała się tą mała od 7 do 19/ 5 dni w tygodniu więc wie co i jak. Jakimiś starszymi osobami też się zajmowała. Widzę, że ma cierpliwość do dzieci, Gabryśka jak ją widzi to się śmieje, bawią się razem, jedzą już razem obiadki.
No i przychodzi na 4 godziny dziennie, więc nie zdąrzy się znudzić i zmęczyć mała, więc chyba zradością wraca i już mówi, ze mogłaby Gabryśkę zjeść Mam nadzieję, że na dłuższą metę okaże się dobrym wyborem-wczoraj miałyśmy niezły ubaw jak kupiła sobie dwie pary rajstop i obie za małe

zagłosowałam na Gustawa- bo taki ani młodziutki, ani najpiękniejszy...

To fajnie,cieszę się że znalazłaś kogoś kto Ci się "podoba".Odpoczniesz sobie trochę od Gabusi i skupisz się na pracy.Powiem Ci,że ja teraz w domu z pracą ledwo wyrabiam...baa w ogóle nie wyrabiam.Nina skrzeczy,bo nos zawalony,ząb chyba kolejny się pcha.Mam od piątku hard core,telefon służbowy dzwoni i dzwoniodebrać muszę,dziecko ryczy jak je z rąk spuszczę i lece do łazienki. rozmawiać.Na kompie pracy leży i czeka.Masakra.Jeszcze u mnie hormony walą drzwiami i oknami(okres blisko)i sama ze sobą wytrzymać nie mogę.Wszystko mnie denerwuje-dziecko,praca,tż-który obrywa za wszystko i wszystkich.Wczoraj tak mi ciśnienie biedny podniósł jednym banalnym pytaniem,że trzasnęłam słuchawką,bo go już słuchać nie mogłam,wyłączyłam domowy i komórke i poszłam spać.Jadę od paru dni na melisie w ramach akcji"opanuj się kobieto".Na weekend jade do mamy-dziecko oddam jej pod opieke,a sama zamknę się i pracuję,bo mnie z roboty wywaląooooooo wygadałam się
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
anakazar - wklejaj tego linka codziennie albo daj go sobie w podpis to bedziemy klikac . bo ja chętnie klikam ale mam skleroze

.
Mam dwa linki-to klikajcie dziewczyny.Mój psiak wczoraj miał braki 33%do paczki,a dzisiaj już tylko 10%
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Anakazar kliknęłam i też dałam do zakładek będę klikać codziennie , tylko zastanawia mnie na jakiej zasadzie to działa

Mam nowego domownika , kotek się przybłąkał a właściwie kotka , i tak mi się jej szkoda zrobiło że dałam jej jeść i siedzi u nas , no nie w mieszkaniu ale trochę w kotłowni , trochę pod wiatą ma budę już zrobioną.
Tż się śmieje że schronisko brata alberta u nas , bo to nie pierwszy raz
Juz dawno ją widziałam że chodziła ale myslałam że czyjaś , aż podeszła któregoś dnia tak miałczała żałośnie sypnełam jej trochę psiej karmy to mało w całości nie łykała, biedne te zwierzaczki teraz.
A słyszałyście ile w irlandii się koni błąka bezdomnych, ludzie się ich pozbyli ,tak po prostu
Libra zdróweczka życzę dużoi za przygarnięcie kotka-u mnie też się zaczęło na całego dokarmianie kotów za parapecie okna.
Ja też libra nie wiem na jakiej zasadzie to działa-chyba oni mają za każde wejście na strone jakąś kase z tegonie wiem

drcron straszny ten Twój teśćale dobrze Twoja mama mówi"Pan Bóg nie rychliwy,ale sprawiedliwy"ja też czekam na taką sprawiedliwość co do pewnej osobyprędzej czy pózniej dostanie za swoje.
Trzymaj się jakoś i zaglądaj częściej do nas.
Julcia śliczna dziewczynka,a Ty pokaż nam sie w nowej fryzurce

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

aixa Lenka jaka podobna do Ciebie,czysta mamusia
baobabek Kubuś jaki już duży chłopak i jaki poważny

a ja zapomniałam napisać,że mała raczkuje już na całego i nie wiem czy bardziej się cieszyć czy martwić,bo jest jej pełno wszędzie

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 08:24   #1691
drcron
Zakorzenienie

Dzien dobry
my dzisiaj to znaczy ja po nieprzespanej nocy cala noc siedzialam kolo Julki i ja okrywalam 2 koldrami i kocem u nas w domu bylo 10 stopni ciepla rury z woda idace na gore < nie zdazylismy ich ocieplic przed minusowymi temperaturami zamarzly wiec u gory jestesmy zas bez wody ktos wygasil w piecu Tz o 2 w nocy jak wrocil z pilki dopiero na nowo rozpalal juz nie mam sily jade dzisiaj z Julka do mamy i wrocimy jak sie zrobi cieplo

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 08:48   #1692
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cześć Dziewuszki!
Normalnie każdy dojazd ranny do pracy to jest mega wyzwanie,codziennie jadę jakąś inną trasą.

Dziękuję za odpowiedzi,wyciągam wnioski i chyba udam się do jakiegoś lekarza.A dodatkowo musze wykluczyć te moje podejrzenia.

Drcron współczuję-10 stopni

Anakzar ucałuję Danielka,właśnie odnośnie bródki to wiem,że dzieci od ślinki ale tu na pewni to nie to.

Baobabek ale miałaś przygodę a z dzyndzla się nieźle uśmiałam

Aixa Lenka boska tylko Ty szybko obniżaj łóżeczko bo jak ona już stoi to zaraz może być bach.

Mrowak wreszcie i nareszcie-fajnie,że trafiłaś na taką babeczkę,może i dla Ciebie będzie lekarstwem na całe zło

Machaj Danielek też siada tylko z czworaka,do tego tak się przemieszcza i w kółko chodzi hehe.

właśnie się umówiłam do lekarza ciekawe co powie,tylko niestety na chora stronę,żeby czegoś nie złapał :/

Aniap właśnie przed chwilą widziałam kobitkę z wózkiem taką zwykłą parasolką z małymi kółeczkami co 2 kroki stała,nie mogła wogóle jechać, nie wiem gdzie ta pani się wyrwała w taką pogodę ale sobie wyobraziłam Ciebie jeszcze z jednym dzieckiem hihi

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-12-02 o 09:18
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 10:07   #1693
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!!

Oczywiscie jak bede miała juz kombinezon to ubiore michalinę i pokaze..
madzia nie strasz.. .. wszak Wójcik ma zawyzona rozmiarówke i to na 80 raczej rozmiar i mam nadzieje że przechodzi.,..

A wiecie jaki numer babka robi na allegro...
znalazłam taki sam kombinezon za 100zł aukcja... ale minimalna nie osiagnieta jeszcze była...
wiec napisałam babce za ile może go odsprzedac bez licytacji.. napisała że 190 zł.. wiec jej odpisałam że moge go kupic za 190 zł a tym samym czasie ona napisała meila że sie pomyliła nie 190 tylko 160 zł.. to sie ucieszyłam....
za chwile pisze że dostała propozycje za 190 zł od kogos i że tej sprzeda...
w tym czasie ja znalazłam ten co juz kupiłam za 150zł..
a dzis patzre ona jeszcze nie sprzedała tamtegp tylko wystawiła kup teraz za 259 zł!!!!!!!!!!!!!!!
uzywany kombinezon wójcika!! oszalała... widocznie nikt wcale takiej propozycji jej nie złozył a że ja sie zgodziłam a potem napisała 160 nto jej szkoda było chyba...
i mam ładniejszy bo róż z brązem za 150 zł!!!
Ale sie cieszę!!!!!!

za 2 godz. koniec tam,tej aukcji sprawdze czy ona go wogóle sprzda

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 10:35   #1694
megi-megi
Zakorzenienie

Madziwnia - a w Darłówku są warunki na zabawę z dzidzią na basenie? Czy tam nie ma żadnego miejsca dla takich maluchów?
Stary 2010-12-02, 10:37   #1695
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Witam!!!

madzia nie strasz.. .. wszak Wójcik ma zawyzona rozmiarówke i to na 80 raczej rozmiar i mam nadzieje że przechodzi.,..

znalazłam taki sam kombinezon za 100zł aukcja... ale minimalna nie osiagnieta jeszcze była...
wiec napisałam babce za ile może go odsprzedac bez licytacji.. napisała że 190 zł.. wiec jej odpisałam że moge go kupic za 190 zł a tym samym czasie ona napisała meila że sie pomyliła nie 190 tylko 160 zł.. to sie ucieszyłam....
a dzis patzre ona jeszcze nie sprzedała tamtegp tylko wystawiła kup teraz za 259 zł!!!!!!!!!!!!!!!
uzywany kombinezon wójcika!! oszalała... widocznie nikt wcale takiej propozycji jej nie złozył a że ja sie zgodziłam a potem napisała 160 nto jej szkoda było chyba...
Ale sie cieszę!!!!!!

Pewnie nie sprzeda jak tak kombinuje,przegięła z tą ceną!!!dobrze,że nie kupiłaś niech się z tym buja teraz.

Anakazar złap się za uczka i powiedz usssaaaaaaa
współczuję bo wiem,że na dłużej na takich obrotach oszaleć można.A jeszcze teraz jak Ninusia raczkuje,to będzie zostaw, nie rusz,odejdź,oddaj,chodź tu......
Stary 2010-12-02, 10:51   #1696
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny a wy podajecie jakieś jogurty maluchom?tzn.nie chodzi mi o te robione tylko ze sklepu.Nina naturalnego niecierpi,ze smakiem je te dla niemowlaków,ale wiem,że one za bardzo się raczej nie nadaja,dlatgo pytam czy można dać jakieś inne?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Anakazar złap się za uczka i powiedz usssaaaaaaa
współczuję bo wiem,że na dłużej na takich obrotach oszaleć można.A jeszcze teraz jak Ninusia raczkuje,to będzie zostaw, nie rusz,odejdź,oddaj,chodź tu......
Tak właśniezaczeło się już,bo szarpnęła za bieżnik z ławy i poleciało wszystko co tam było-już bieżniki pościągane(aniapa ostrzegała)na stole przy lapku leżał stos dokumentów-pofrunęło wszystko.
Nawet nie wiem kiedy ona to wszystko łapie.
Takie dziecko to huragan,ja nie chcę tych jej pierwszych kroków,bo się boję

A co do kombinezonów wójcika na all to ja się zastanawiałam dlaczego ceny używek osiągają ceny ponad 200złi ile to ludzi tam walczy o nie...ja wójcika nowy ze sklepu kupiłam o wiele taniej

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

megi a co Ci przeszkadza pogoda w pójściu na Barbórke?idz-niech męża ściska z zazdrości

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-12-02, 11:10   #1697
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
megi a co Ci przeszkadza pogoda w pójściu na Barbórke?idz-niech męża ściska z zazdrości
Bo te imprezę mam 450 km stąd
Stary 2010-12-02, 11:15   #1698
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Dziewczyny a wy podajecie jakieś jogurty maluchom?tzn.nie chodzi mi o te robione tylko ze sklepu.Nina naturalnego niecierpi,ze smakiem je te dla niemowlaków,ale wiem,że one za bardzo się raczej nie nadaja,dlatgo pytam czy można dać jakieś inne?
Ja mojemu daje naturalny na zmiane z biszkoptowym np Danona, ale sa tez biszkoptowe innych firm. W sumie tak sobie bo woli naturalne, bo on jakiś dziwny słodkiego nie lubi.

Madziwnia, ja mam dwa na 80 cm i są za małe bo małemu przy prostych rączkach nadgarstki widać a w spodenkach kostki, a w 86 jest akurat taki jak powinien być. Tylko rozmiarówka rozmiarówce nie równa. H&M jak cokolwiek kupuję to 80 pasują idealnie, a innych firm są za małe. Wójcika nic nie mam, bo w sumie nie przeplacam na te kilka miesięcy, wole mieć kilka kombinezonów na zmianę, jak się zachlapie czy zmoknie.

u mnie dzisiaj ciepło bo -10 wczoraj to było strasznie -17 z rana i do tego wiatr. dzisiaj niestety wiatr został, no i ten śnieg do kolan

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 11:19   #1699
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Bo te imprezę mam 450 km stąd
O cholera-to wiele tłumaczy

Stary 2010-12-02, 11:32   #1700
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Baobabku - Kubuś taki mniam chłopczyk. Ty też ładna mamusia

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Dzien dobry
my dzisiaj to znaczy ja po nieprzespanej nocy cala noc siedzialam kolo Julki i ja okrywalam 2 koldrami i kocem u nas w domu bylo 10 stopni ciepla rury z woda idace na gore < nie zdazylismy ich ocieplic przed minusowymi temperaturami zamarzly wiec u gory jestesmy zas bez wody ktos wygasil w piecu Tz o 2 w nocy jak wrocil z pilki dopiero na nowo rozpalal juz nie mam sily jade dzisiaj z Julka do mamy i wrocimy jak sie zrobi cieplo
Drcron - co za dziadyga z tego teścia. Wie, że marzniecie z dzieciątkiem i nic sobie z tego nie robi, tylko dokłada nerwów.
Ucałuj Julkę i odzywaj się do nas od mamy.

Madziwnia- swietny zakup. my mamy dwa kombinezony coccodrillo, tez jestem zadowolona. Warte ceny - sprzedam w przyszłą zimę na allegro.

My się dziś znowu chwalimy - Olunia skończyla nad ranem 8 miesięcy
Moja ślicna duzia dziewcynka: Ma cztery ząbki, raczkuje, gada (po swojemu) jak najęta i robi kosi-kosi.
I jak ja mam normalnie pracować? Ciągle o niej myślę.

http://www.youtube.com/watch?v=ZDgkWjTq1GM

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-12-02 o 11:37
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 12:03   #1701
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
super to sie napisałam i znikło

No to w krótszej wersji

Madziwnia kombinezon śliczny zdaj relacje czy sie sprawdza dwuczęściowy, bo ja wlaśnie wczoraj kupiłam jednoczęściowy i udało się na rozmiar 86 z doczepianymi bucikami więc idealnie pasuje. Mam dwa na 80 i maja za krótkie rękawki i nogawki.
Dzisiaj ma przyjść czapka H&M miś z rekawiczkami.

AnaP, ty tak nie chwal miejskiego życia bo w wielkopolsce bardzo oszczędzaja na odśnieżaniu, tylko główne drogi, Więc mój poranek wygląda tak że obskrobię i pozamiatam przez 30 min auto wyjadę na 5 min Eryka do szkoły zawieść przyjeżdzam a moje miejsce parkingowe zajęte, bo blokada zamarzla i nie mogę postawić(a analfabeci co czytać nie umieją od razu wykorzystują miejsce gdzie da sie wjechać). A tż wieczorem musi normalnie odśnieżać. No i dodam że to wszystko na letnich oponach i z zamkiem centralnym co nie dziala jak temp spadnie poniżej -12

Dusiaka mała wygląda jakby wołała mamo do domu, się nie dziwię że jak na takie fotki patrzysz to tobie ciężko.

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Aixa widać że czas obniżyć jeszcze trochę lóżeczkono i jak zwykle dodam że podobna do mamusi

Baobabek to już masz co dźwigać, śliczny synuś
Mieszkałam w mieście całe życie i wierz mi ale w domu jest dużo wiecej roboty jak jest śnieg .
My stawialismy na strzeżonym w wawie i oni musieli odśniezać a nie ja

Cytat:
Witam!!!

Ale sie cieszę!!!!!!

80 bedzie spokojnie dobry szymek ma 86 dwuczęsciowy i od bidy jeszcze na niego dobry a ma 94cm ja kupiłam rok temu za 229 nowy w sklepie , więc ludzie pogłupieli ale swojego nie sprzedaje bo jest brązowy to Oli kupie dodatki różowe i bedzie chodziła . w tym roku tez kupiłam dla SZymka braz to tez ola bedzie miała , kupiłam z glucka tego samego co robi pościele dla dzieci bo teraz mają też kombinezony . za 219 zł .
Ola ma cocodrillo brązowy tez po Szymku 80 , całościowy bo ja takie wole dla malucha
Stary 2010-12-02, 12:05   #1702
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

ufff dotarłam..matko przedrzeć się przez ten śnieg tu u nas to graniczy z cudem...zaspy po kolana, szłam główną drogą, co chwilę wskakując w zaspę bo samochody jeździły...i w ten sposób drogę do szkoły mającą jakieś 300m szłam 25 minut!!!normalnie idę ze 3-4 minuty spowrotem było to samo już mam dość tego śniegu, a to dopiero początek małego właśnie ululałam w wózku, trzeba by jakiś obiad zrobić, ale taaaaak mie się nie chce jeju ja chcę już 22 grudnia wtedy będę miała wolne do 3 stycznia, już się doczekać nie mogę

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 13:46   #1703
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Mamusieeeeeeeeeeeeeeeee!! Zadzwonili do mnie dzisiaj z firmy w której byłam na tej rozmowie po angielsku Czyli nie jestem takim mega ulungiem angielskim Idę na kolejną rozmowę dzisiaj już z dyrektorem biura Błaaaaaaaaaaaaaaaaagam, trzymajcie kciukasy za mnie i za zakończenie mojego żywotu sprzątaczki Dam znać jak poszło wieczorem i wtedy też Was poczytam Jestem tak podjarana/zestresowana że zaraz zejde na zawał!!

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 13:54   #1704
anakazar
Zakorzenienie

grymelka zdolna kobieto trzymam mocno kciuki i wieczorem daj znać jak poszło

Stary 2010-12-02, 13:56   #1705
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Mamusieeeeeeeeeeeeeeeee!! Zadzwonili do mnie dzisiaj z firmy w której byłam na tej rozmowie po angielsku Czyli nie jestem takim mega ulungiem angielskim Idę na kolejną rozmowę dzisiaj już z dyrektorem biura Błaaaaaaaaaaaaaaaaagam, trzymajcie kciukasy za mnie i za zakończenie mojego żywotu sprzątaczki Dam znać jak poszło wieczorem i wtedy też Was poczytam Jestem tak podjarana/zestresowana że zaraz zejde na zawał!!
ja też, ja też

Dzienniki budowy:
Stary 2010-12-02, 14:12   #1706
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
wysyłam magiczna moc już masz tą pracę!
Stary 2010-12-02, 14:25   #1707
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
To fajnie,cieszę się że znalazłaś kogoś kto Ci się "podoba".Odpoczniesz sobie trochę od Gabusi i skupisz się na pracy.Powiem Ci,że ja teraz w domu z pracą ledwo wyrabiam...baa w ogóle nie wyrabiam.Nina skrzeczy,bo nos zawalony,ząb chyba kolejny się pcha.Mam od piątku hard core,telefon służbowy dzwoni i dzwoniodebrać muszę,dziecko ryczy jak je z rąk spuszczę i lece do łazienki. rozmawiać.Na kompie pracy leży i czeka.Masakra.Jeszcze u mnie hormony walą drzwiami i oknami(okres blisko)i sama ze sobą wytrzymać nie mogę.Wszystko mnie denerwuje-dziecko,praca,tż-który obrywa za wszystko i wszystkich.Wczoraj tak mi ciśnienie biedny podniósł jednym banalnym pytaniem,że trzasnęłam słuchawką,bo go już słuchać nie mogłam,wyłączyłam domowy i komórke i poszłam spać.Jadę od paru dni na melisie w ramach akcji"opanuj się kobieto".Na weekend jade do mamy-dziecko oddam jej pod opieke,a sama zamknę się i pracuję,bo mnie z roboty wywaląooooooo wygadałam się

Mam dwa linki-to klikajcie dziewczyny.Mój psiak wczoraj miał braki 33%do paczki,a dzisiaj już tylko 10%
ja to aż tęsknię za nawałem pracy czasami, ale wiem, że jak za dużo narośnie to cholery można dostać

a co do klikania "w pieski" to wczoraj puściłam wieści wszędzie i już naklikaliśmy na niejakiego Gustawa i już psina ma karmę (zakładając ze faktycznie ak to dziala)

Cytat:
a kto to jest "ulung"?????
i trzymam kciuki!!!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:48   #1708
anakazar
Zakorzenienie

mrowak od wczoraj sporo głosów poszło,bo kilka psów zostało już nakarmionych.Moja mama codziennie klika na trzech komputerach

Stary 2010-12-02, 15:49   #1709
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
mrowak od wczoraj sporo głosów poszło,bo kilka psów zostało już nakarmionych.Moja mama codziennie klika na trzech komputerach
Anakazar fajnie, ze dalas ten link w podpisie
Ja od wczoraj karmie Dobka

Gmyrelka wierzymy w Ciebie!!!! Zobaczysz, dostaniesz ta prace
Stary 2010-12-02, 17:18   #1710
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
a co do klikania "w pieski" to wczoraj puściłam wieści wszędzie i już naklikaliśmy na niejakiego Gustawa i już psina ma karmę (zakładając ze faktycznie ak to dziala)
Ja też klikam. Dałam w pracy ogłoszenie w Intranecie całej korporacji.
A niech klikają

Dzienniki budowy:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości