Polish Next Top Model ..? ;) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-02, 12:58   #4351
ewcik
Zakorzenienie

Dot.: Polish Next Top Model ..? ;)

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem powinna wygrac Ania Piszczałka .
Mam nadzieje,ze Ania im wszystkim pokaze i zrobi z nich najwieksza kariere...
Zdecydowanie powinna wygrać ANIA! Nie wiem czy również zauważyłyście, że przez cały wczorajszy finał najgorzej ją pokazywali itp itd.. Większość osób, pisało przed finałem, że albo Paulina albo Ola tylko nie Ania... bo ona jest brzydka.... (o gustach sie nie dyskutuje), ale przecież to nie jest finał miss tylko TOP MODEL. Ale z całym szacunkiem przecież to TYLKO Ania wygrała pokaz w Mediolanie, bo decydowali o tym ludzie z branży.. a oni wiedzą najlepiej...
Jeśli chodzi o Olę, która też nadaję się na top model, to coś mi w tej lasce się nie podoba, fakt jest fotogeniczna ale ta jej pewność siebie...
No a i tak wygrała Paulina...
Czas pokaże jak pokierują się ich losy i to która tak naprawdę osiągnie największy sukses.

Edytowane przez ewcik
Czas edycji: 2010-12-02 o 12:59
ewcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 12:59   #4352
201605021613
Konto usunięte

Zauważmy że było wszystko w finale, związane ze sponsorami

Maź factor, Blendamed

szkoda, że nie było konkursu wpieprzania FITELLI na czas
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 13:01   #4353
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
trudno się dziwić.
pomijając to, że ma najgorsze predyspozycje do zostania modelką, to, że po angielsku duka jak przybysz z kosmosu, to, że nasz naród, to jedna wielka ciemna masa, która jest omamiona ckliwymi historyjkami i bywa tylko empatyczna do małych/dużych smutnych dziewczynek z telewizji a niestety w życiu codziennym ma tyle z empatią i chęcią pomocy bliźniemu ile ja z baletem chińskim ( czyli nic. )
No ale to chyba pretensje do ludzi, a nie do Pauliny. Nie rozumiem ciągłego jechania na nią. Była, jaka była, ale sama się na Top Model nie wybrała.
Mi się ona nie podobała od samego początku, ale jak zobaczyłam te strony na facebooku to mnie pusty śmiech ogarnął i zażenowanie.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 13:02   #4354
201605021613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewcik Pokaż wiadomość

Zdecydowanie powinna wygrać ANIA! Nie wiem czy również zauważyłyście, że przez cały wczorajszy finał najgorzej ją pokazywali itp itd.. Większość osób, pisało przed finałem, że albo Paulina albo Ola tylko nie Ania... bo ona jest brzydka.... (o gustach sie nie dyskutuje), ale przecież to nie jest finał miss tylko TOP MODEL. Ale z całym szacunkiem przecież to TYLKO Ania wygrała pokaz w Mediolanie, bo decydowali o tym ludzie z branży.. a oni wiedzą najlepiej...
Jeśli chodzi o Olę, która też nadaję się na top model, to coś mi w tej lasce się nie podoba, fakt jest fotogeniczna ale ta jej pewność siebie...

No a i tak wygrała Paulina...
Czas pokaże jak pokierują się ich losy i to która tak naprawdę osiągnie największy sukses.

Jasne nie wierze że Olka i Anka nie miały żadnego ładnego zdjęcia pod wodą, za to Polina miała spoko zdjęcie
Ja też życzyłam wygranej Ance, z której w finale zrobili paszczura na zdjęciach, złośliwie??????Czy tak wyszło????
Stary 2010-12-02, 13:03   #4355
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
Wg mnie finał programu był bardzo słaby. Widzialam w nim bardzo dużo niedociągnieć.

- Po pierwsze momentami wyczuwało się sztuczność, niektorzy zapytani o cos nie wiedzieli co mówic. Krupy " łoł i oklaski w ogóle nie pasowały do zachowania publicznosci ktora byla raczej cicha
- Pare razy pokazali Piroga i Mielcarz jak zagladaja w kartki swoje i jakby przypominali sobie co maja mowic ( widac wtedy bylo ze Pirog jest zestresowany)
- Koncówka programu zupelnie byla beznadziejna!! Powinno byc uroczyste wreczenie zwyciezczyni nagrody. A ten gość przyjechal w skorze i jeansach. Wg mnie powinno to sie odbyc bardziej uroczyscie, powinni pokazac rodzicow zwyciezczyni, zadac im pare pytan po wynikach, powinno wypowiedziec sie jury bo ogoloszeniu wynikow. Jak dla mnie ten program na zywo byl zrobiony bez pomyslunku.

- Poza tym beznadziejne ujecia kamery byly!! Jak dziewczyny - cala 13 szla po wybiegu-malo te dziewczyny pokazywali! A ja chcialam zobaczyc jak ida w calej okazalosci!!!! A pokazywali je z tak dziwnych ujec ze prawie nic nie bylo widac!!!!!!!!

-Wg mnie final powinien byc bardziej kontrowersyjny- kady jury powinien wlasnie oowiedziec glosno kto powinien wygrac jego zdaniem- lub po wygranej- wszyscy mowili przed finalem ze maja swoich faworytow- ja chcialabym sie dowiedziec kto byl faworytem np. ani rubik czy krupy. O wiele fajniej by bylo gdyby wlasnie na zywo kazdy sie wypowiedzial uczciwie za kim jest kto ma najwieksze szanse.

- Poza tym chcialabym aby kazda dziewczyna z 13stki wypowiedziala sie komu kibicuje, a komu nie kibicuje i dlaczego.

Mysle ze odcinek bylby ciekawszy gdyby bylo wiecej szczerosci w nim a nie mydlenia oczu.

Poza tym, teksty Tyszki były tak niemożliwie sztuczne i żenujące, że aż przykro. Chyba jedynym szczerym jurorem był gość z NEXT, kiedy wypalił o wzroście Żylety Poza tym cały ten finał to jakaś karykatura "szoł", aż się nie chce wierzyć, że to tak na serio. Szkolna akademia po prostu.

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Tyszka powiedział, że i Ania i Ola będą wzięte pod skrzydła polskiej agencji Division, która kiedyś opiekowała się Anją Rubik Więc nic straconego! Jeszcze kiedyś usłyszymy o Ani Piszczałce
Swoją drogą chyba wszystkie uczestniczki mają podpisaną umowę na wyłączność z D'Vision. Zula miała na profilu na MaxModels informację, że musiała usunąć zdjęcia ze względu na umowę z agencją.

BTW co do ustawiania wyników to jestem ciekawa jak to było z Top Model. Na bank smsy nie mają wpływu na wyniki w Tańcu z Gwiazdami, bo tam wszyscy uczestnicy podpisują umowę na określoną ilość odcinków. Ale jak jest w Mamtalentach, Jukendensach czy Tapmadlach to nie wiem.

Edytowane przez Fela Von Helvete
Czas edycji: 2010-12-02 o 13:06
Fela Von Helvete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 13:04   #4356
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
No ale to chyba pretensje do ludzi, a nie do Pauliny. Nie rozumiem ciągłego jechania na nią. Była, jaka była, ale sama się na Top Model nie wybrała.
dokładnie
nie ma już czego przeżywać, decyzji nie cofniemy
pozostaje nam jedynie czekać na kolejną edycję...

może któraś z Was ma zamiar pójść na casting?
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 13:07   #4357
Libra2
Zadomowienie

Dla mnie to bez różnicy która wygrała i tak żadna z nich nie ma szans na międzynarodową karierę a Paulina to już w szczególności.Nie ma się co oszukiwać żaden światowej klasy projektant nie zatrudni do udziału w swym pokazie amatorki wyłonionej w jakimś programie rozrywkowym która nie dość ze nie umie się poruszać po wybiegu to jest o pół metra za niska i do tego nie będzie rozumiała co się do niej mówi. Tefauen stworzył nam jedynie kolejne celebrytki znane głownie z tego że są znane, kolumny towarzyskie w faktach czy innych czasopismach już na nie czekają.No przy odrobinie szczęścia może któraś nam pogodę zapowie czy coś. Swoją drogą to dżiuri obrało ciekawą taktykę, żeby w konkursie na tap madl wyeliminować dziewczyny które się do tego nadają a zostawiać takie które nie mają szans to trzeba być zdolnym.Myślałam że agencje bardziej się cieszą gdy modelka na siebie zarabia a nie gdy do niej dokładają ale co ja tam wiem o szołbiznesie.
Stary 2010-12-02, 13:12   #4358
Śnieżka
Zakorzenienie

nie wiem czy to wszystko nie bylo ustawione....z drugiej strony ludzie głosowali na Poline bo ona taka biedna i w ogole no i niby najładniejsza z nich trzech,co z tego ze to nie wybory miss ludzie sie nie znaja i tyle.
W ogóle niejednej dziewczynie nie przelewa sie w domu,Ania tez nie wyglada na bogata a mimo to trzeba zachowac klase i nie trąbic o tym na prawo i lewo byle tylko wzbudzac litość.Sorry ale gdybym miała córke,poszłaby do takiego programu i gadała tak,to było by mi bardzo przykro.

Edytowane przez Śnieżka
Czas edycji: 2010-12-02 o 13:18
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 13:22   #4359
Soft
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Dla mnie to bez różnicy która wygrała i tak żadna z nich nie ma szans na międzynarodową karierę a Paulina to już w szczególności.Nie ma się co oszukiwać żaden światowej klasy projektant nie zatrudni do udziału w swym pokazie amatorki wyłonionej w jakimś programie rozrywkowym która nie dość ze nie umie się poruszać po wybiegu to jest o pół metra za niska i do tego nie będzie rozumiała co się do niej mówi. Tefauen stworzył nam jedynie kolejne celebrytki znane głownie z tego że są znane, kolumny towarzyskie w faktach czy innych czasopismach już na nie czekają.No przy odrobinie szczęścia może któraś nam pogodę zapowie czy coś. Swoją drogą to dżiuri obrało ciekawą taktykę, żeby w konkursie na tap madl wyeliminować dziewczyny które się do tego nadają a zostawiać takie które nie mają szans to trzeba być zdolnym.Myślałam że agencje bardziej się cieszą gdy modelka na siebie zarabia a nie gdy do niej dokładają ale co ja tam wiem o szołbiznesie.
jestem podobnego zdania.
Nie sądze aby wygrana jakiegos zwykłego rozrywkowego programu w ktorym decyduja widzowie miała byc przepustka do prawdziwej kariery.

wiecie jaka wypowiedz Pauliny najbardziej zirytowała mnie ze wszystkich? kiedy miały sesje, ktore nawiązywały do różnych problemów dzisiejszego świata a Paulinie przypadła rola wcielenia się w fankę naturalnych futer.
Po sesji oczywiście płakała i zarzekała się, że gdyby ktoś w normalnych (nie na potrzeby programu) warunkach zaproponował jej tego typu sesję to nigdy by się nie zgodziła nawet za milion dolarów co za obłuda... rzekomo była w stanie (wbrew swoich przekonaniom) założyć te futra aby nie odpasc z programu a odrzuciłaby poważną, płatną propozycje...już to widze !

Wymiana
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43332094 #post43332094
Soft jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 13:23   #4360
Red Lipstick
Wtajemniczenie

A mnie zszokował ten profil Pauliny perfect-models. Niby takie zdjęcia wszystkie mogły sobie zrobić (miała je zresztą Ola, Kasia i na pewno jeszcze pare dziewczyn). Ale żadna z nich nie paplała w kółko, że ona nieśmiała, że nigdy nie miała doświadczenia z aparatem itp. Żałosna jest.
Stary 2010-12-02, 13:38   #4361
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Mi się ona nie podobała od samego początku, ale jak zobaczyłam te strony na facebooku to mnie pusty śmiech ogarnął i zażenowanie.

eee to nie tak, że mam do niej personalnie pretensje.
mnie zadziwia i żenuje fakt takiego a nie innego wyboru i jeszcze bardziej, żenuje mnie fakt tak słabego przygotowania i zrealizowania finału.
Stary 2010-12-02, 13:45   #4362
miłek_wiosenny
Przyczajenie

Cytat:
eee to nie tak, że mam do niej personalnie pretensje.
mnie zadziwia i żenuje fakt takiego a nie innego wyboru i jeszcze bardziej, żenuje mnie fakt tak słabego przygotowania i zrealizowania finału.
I bądźmy szczerzy, w gruncie rzeczy całego programu, który choć chwalebnie pozbył się wstawek z kłótniami, przechwałkami i sztucznego zadęcia jak w amerykańskiej wersji to jednak nie zaoferował nic w zamian i tylko potwierdził że na mapie mody jesteśmy raczej białawą plamą.
miłek_wiosenny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 13:46   #4363
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Maź factor, Blendamed
hehe a jak na backstage'u czytały Galę, to miałam odruch wymiotny...
Stary 2010-12-02, 13:57   #4364
201605021613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
hehe a jak na backstage'u czytały Galę, to miałam odruch wymiotny...

Kur... Gale czytały???? No nie przeoczyłam

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

W następnej edycji licze na sponsoring firmy, która produkuje DOMESTOS!!!

I niech pokaża jak się go używa w domu modelek!!!!

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

http://www.pudelek.pl/artykul/28838/...ur_bez_majtek/

hehehehe
Stary 2010-12-02, 13:59   #4365
201804200947
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

hehehehe
Oby nie Always i OB...
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:03   #4366
tutmirlajt
Zadomowienie

Wejdzie na strone Top model na video- zakladka extra. Tam wypowiada sie Tyszka ze ten program z przymruzeniem oka dziewczyny powinny brac....

A wolinski to jest dopiero dziad. Jak byl w DDTVN z ra Ruda to mowil ze zadna nie zrobi kariery bo wszystkie sa za niskie a teraz gada ze wszystkie trzy nadaja sie na modelki!!!!!

Poza tym nie wiem dlaczego wzieli do prowadzenia tego szol Weglarczyka!!!!

Juz bardziej nadawalby sie do tego jakis gej! Albo mogli wziac Horodynska na przyklad zeby to prowadzila z Aska razem.

Program wczorajszy to TOTALNE DNO!!! MAM OCHOTE TAM NAPISAC I POWIEDZIEC CO O TYM MYSLE! I POSADZIC ZE STRACILAM DWIE GODZINY NA OGLADANIU TANDETY
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:04   #4367
201605021613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
Oby nie Always i OB...
Miałam to też dopisać , ale uznałam to za nie smaczne
Stary 2010-12-02, 14:04   #4368
suszarka
Buc

Cytat:

Maź factor, Blendamed

no nie dziwota, skoro w większości produkcji TVNu jest bardzo silny product placement.

Cytat:
Napisane przez miłek_wiosenny Pokaż wiadomość
I bądźmy szczerzy, w gruncie rzeczy całego programu, który choć chwalebnie pozbył się wstawek z kłótniami, przechwałkami i sztucznego zadęcia jak w amerykańskiej wersji to jednak nie zaoferował nic w zamian i tylko potwierdził że na mapie mody jesteśmy raczej białawą plamą.
dla mnie cała wersja była poprawna, ale finał zwalił mnie z nóg. TVN, który ma doświadczenie w różnych formatach z finałami live, wczoraj można było odnieść wrażenie, że oni pierwszy raz robią coś takiego.
I szczerze mówiąc, zupełnie nie rozumiem, czemu tak się stało?

Cytat:
Program wczorajszy to TOTALNE DNO!!! MAM OCHOTE TAM NAPISAC I POWIEDZIEC CO O TYM MYSLE! I POSADZIC ZE STRACILAM DWIE GODZINY NA OGLADANIU TANDETY

na pewno się zmartwią.

Edytowane przez suszarka
Czas edycji: 2010-12-02 o 14:07
suszarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:07   #4369
201605021613
Konto usunięte

Ja straciłam tylko godzine. Jak zobaczyłam, że POLINCIA przechodzi, to poszłam spać

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Ale Piotrowska wczoraj staro wyglądała, z 10 lat starzej

A Rubik jak po libacji alkoholowej
Stary 2010-12-02, 14:16   #4370
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
no nie dziwota, skoro w większości produkcji TVNu jest bardzo silny product placement.

dla mnie cała wersja była poprawna, ale finał zwalił mnie z nóg. TVN, który ma doświadczenie w różnych formatach z finałami live, wczoraj można było odnieść wrażenie, że oni pierwszy raz robią coś takiego.
I szczerze mówiąc, zupełnie nie rozumiem, czemu tak się stało?

na pewno się zmartwią.
Ale moze wezma pod uwage fakt ze to bykla slabizna i kolejna edycja bedzie bardziej profesjonalna!

Naprawde zawiodlam sie na TVNie.. stacji ktora robi naprawde dobre show.. You can dance - bardzo dobrze wychodza te programy na zywo, a tu klapa na maxa.
Stary 2010-12-02, 14:20   #4371
nuugat
Zakorzenienie

to jest chyba jakiś żart.

nuugat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:22   #4372
suszarka
Buc

Cytat:
Ale moze wezma pod uwage fakt ze to bykla slabizna i kolejna edycja bedzie bardziej profesjonalna!

Naprawde zawiodlam sie na TVNie.. stacji ktora robi naprawde dobre show.. You can dance - bardzo dobrze wychodza te programy na zywo, a tu klapa na maxa.

nie ma szans, wierz mi.
oglądało się - oglądało, dobre wyniki oglądalności były - były, czego chcieć więcej?
Stary 2010-12-02, 14:24   #4373
felusia18
Raczkowanie

Cytat:

hehehehe
A może sponsorem następnej edycji będzie jakaś firma produkująca pompy odprowadzające wodę bo jak wszystkie kandydatki zaczną płakać i użalać się nad sobą to je w tym domu zaleje.
felusia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:27   #4374
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez miłek_wiosenny Pokaż wiadomość
Śledzę równolegle 15 edycje ANTM i tam Ann Ward, która mam nadzieję wygra ten program jest również bardzo nieśmiała i zakompleksiona, ale to jak ona wygląda i się fotografuje to jest coś, to jest naprawdę materiał na niezłą modelkę. Ona jedyna zabookowała sobie pracę w Versace i zrobiła wrażenie na facecie, który był odpowiedzialny za casting mimo, że chodziła jak wiatrak podczas ataku padaczki.
Można gdzieś oglądać ten program w necie?
Stary 2010-12-02, 14:30   #4375
201605021613
Konto usunięte

Ręczniki MOLA wystarczą

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez felusia18 Pokaż wiadomość
A może sponsorem następnej edycji będzie jakaś firma produkująca pompy odprowadzające wodę bo jak wszystkie kandydatki zaczną płakać i użalać się nad sobą to je w tym domu zaleje.

Ręczniki MOLA wystarczą
Stary 2010-12-02, 14:35   #4376
Fide
Raczkowanie

Pewnie Biedronka też zostanie sponsorem i główną nagrodą będą darmowe, 30-minutowe zakupy w Biedro...

P.S. Ja się cieszę, że druga edycja dopiero po wakacjach - może zdążę nazbierać na wózek inwalidzki.
Fide jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:37   #4377
tutmirlajt
Zadomowienie

Wg mnie Ola nie nadaje sie na modelke wybiegowa- bo sie strasznie garbi!! Bardzo nieladnie chodzi - ma jakas taka dziwna szyje do przodu wysunieta. Beznadziejnie sie prezentuje. Jedynie ladnie na zdjeciach wychodzi.

A Ania odwrotnie- na zdjeciach beznadziejnie, a na wybiegu- SUPER. Najbardziej Ania mi sie podobala jezeli chodzi o chodzenie i prezentowanie strojow.

A tak poza tym to ... gdzie byla ta Sona w inetrnecie kto ma najladniejsze nogi, wlosy????

Jak dla mnie usmiech Marty jest brzydki- piekny usmiech ma Sonia i to wg mnie ona powinna wygrac te nagrode. Ewentualnie Paulina.

Jezeli chodzi o nogi- BEATA!

A Wlosy- ok niech bedzie Paulina. Chociaz wydaje mi sie ze moglaby to wygrac Pamela bo tez ma ladne wlosy albo Nikola.

Nikola- swietnie wygladala na wybiegu!!! Mam nadzieje ze zajdzie wysoko! Chociaz nie chcialabym jej chyba juz widziec w drugiej edycji bo wydaje mi sie ze nie zaszlaby juz tak daleko... Ludzie juz ja poznali, poznali opinie jury- ze miala duze szanse na wygrana- wiec mysle ze specjalnie by ja eliminowali. Moze zaszlaby do polowy programu..

Edytowane przez tutmirlajt
Czas edycji: 2010-12-02 o 14:41
Stary 2010-12-02, 14:38   #4378
felusia18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fide Pokaż wiadomość
Pewnie Biedronka też zostanie sponsorem i główną nagrodą będą darmowe, 30-minutowe zakupy w Biedro...

P.S. Ja się cieszę, że druga edycja dopiero po wakacjach - może zdążę nazbierać na wózek inwalidzki.
A to dobre proponuj e jeszcze jakiś aparat fotograficzny by zrobić sobie mini portfolio
felusia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:41   #4379
suszarka
Buc

Dziewczyny, tak na poważnie, ale czego wy oczekujecie?
Programy mają nie być sponsorowane bo nam się to nie podoba?
Bo reklama jest nachalna? Bo to nie fajne?
To jest wielki biznes. I dla TVNu i dla sponsorów, proste.
Stary 2010-12-02, 14:45   #4380
miłek_wiosenny
Przyczajenie

No to na poprawę nastroju Anja Rubik w obiektywie Lagerfelda w kalendarzu Pirelli:

http://news.bgfashion.net/article/51...-calendar-2011

Nie jest może jej najlepsze zdjęcie ale Pirelli to Pirelli.
miłek_wiosenny jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości