Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 2009 :) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-02, 14:57   #1891
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
no co Ty
To się nabrałaś

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
laski wiecie ze 9 grudnia mam egzamin
Będziemy trzymały kciuki

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Napisze w skrocie co u nas...
Ta pogoda mnie dobija. Teraz jeszcze jak jest tyle sniegu i zimno to wychodzimy na 30 min na dworek a tak to w domu siedzimy. Nawet nie moge wyjsc z małym do kolezanki ktora mieszka na sasiedniej ulicy bo chodnik zasypany, droga boje sie isc, wozek nie ruszy a na sankach Kuba nie chce jezdzic.
Czasami jam juz dosc tych 4 scian.

Kuba zdrowy. Juz ok 2 tyg. nic mu nie jest wiec planuje wybrac sie na dniach na szczepienie.
Stracił troche apetyt. Kilka dni nie chciał jesc kaszy, obiadku. Kombinuje i dogadzam mu jak moge a jemu nic nie smakuje.
Mleka nie chce pic, ani modyfikowanego ani krowiego. Od razu wyczuje, ze ma je w kubku a dodaje kakao, jakies zmiksowane owoce - mleko neee i odklada kubek.
Dobrze, ze zjada kaszke i jakis serek albo jogurt pitny bo tak to by wogole nabiału nie jadł..
Zupy ze sloiczkow sa tez na nie. Moja gotowana jeszcze jakos zje ale jak poczuje jakis kawałek miesa juz kreci głowa.
Mam nadzieje, ze to wybrzydzanie jest chwilowe.

Bardzo ladnie powtarza, praktycznie juz wszystko. Czasami smiesznie prezekręca litery

Mamy bunt w łazience. Głowy nie da umyc, jest płacz i wyrywanie sie. Zębow tez nie chce myc. Juz 2 rozne szczoteczki mu kupiłam, zagadujemy z małzem jak tylko sie da a on nie, zaciska usta i nic nie da sie zrobic. a jak sam wezmie szczotke do buzi to zaraz umoczy ja w pianie i ja zjada

I zaczał ogladac bajki na kanale mini mini. Codziennie rano po kaszce wlaczam tv, siada i oglada (ja przez ten czas doprowadzam sie do porzadku). Juz tak wszystko zapamietał, ze wie jaka bedzie bajka leciała. Noddy - to Nod, Pomocnik swietego mikłaja - to Miki, Śniegusie - to pipi itp. I jak sie jedna bajka koncy to on juz mowi jaka bedzie nastepna. Zaskakuje mnie kazdego dnia.

Nagrałam kilka filmików ale TŻ sie na nich zalapał i cos tam gada wiec nie wkleje ich ale moze uda mi sie nagrac jeszcze cos fajnego
To Wam pokaze mojego bystrzaka
A ciągle podjada między posiłkami? Może to dlatego nie chce jeść?

A głowę prysznicem Mu myjesz?

za postępy

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Cass, pozwalajcie mu się bawić szczoteczką
i nawet jak on nie chce otworzyć buzię to Wy myjcie przy nim zęby i w którymś momencie mu przejdzie - my mamy to już za sobą

mój bardzo chciał mi umyć zęby, a potem musiał koniecznie myć moją szczotką, a nie swoją - na wszystko pozwalałam... teraz jest już ok
No nie mów, że nie całujesz Tomka w usta, bo boisz się zarazić Go próchnicą, a dajesz Mu swoją szczoteczkę do buzi

Cytat:
Kochana, uwiez mi, ze kombinuje jak mogę Juz nawet odstawiłam mu paste bo moze mu przeszkadzała (mył samą wodą). Zmieniłam szczoteczki, bo moze inna bardziej kolorowa, ladniejsza wpadnie mu w oko i bedzie chetnie mył. Zawsze staram sie myc przy nim zeby, on wtedy tez trzyma szczotke w buzi ale wiecej ja gryzie niz szoruje ząbki. A wieczorem podczas kapieli chce szczotke ale tylko po to zeby bawic sie piana i ja zjadac.
Ja ja chce mu myc zeby to zaciska usta.
Czy któreś dziecko nasze jest w stanie samo wyszorować ząbki?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:03   #1892
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No nie mów, że nie całujesz Tomka w usta, bo boisz się zarazić Go próchnicą, a dajesz Mu swoją szczoteczkę do buzi

Wyjęłaś mi to z ust

Żadne
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:04   #1893
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
A ciągle podjada między posiłkami? Może to dlatego nie chce jeść?

A głowę prysznicem Mu myjesz?

za postępy

Wlasnie sęk w tym, ze nawet podjadac nie chce Czasami zje wafla ryzowego albo kawałek jabłka.
Wyraznie ma mniejszy apetyt.

Polewam kubkiem.

Nie mam na mysli typowego szorowania ale Kuba potrafił sam ładnie myc zabki, tzn. widac było ze te włokna czyszcza zęby a teraz tylko gryzie szczoteczke.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:08   #1894
Titi09
Raczkowanie

Cytat:

Czeko, to Wercia w avku? Super zdjęcie

Ta pogoda mnie dobija. Teraz jeszcze jak jest tyle sniegu i zimno to wychodzimy na 30 min na dworek a tak to w domu siedzimy. Nawet nie moge wyjsc z małym do kolezanki ktora mieszka na sasiedniej ulicy bo chodnik zasypany, droga boje sie isc, wozek nie ruszy a na sankach Kuba nie chce jezdzic.
Czasami jam juz dosc tych 4 scian.

Kuba zdrowy. Juz ok 2 tyg. nic mu nie jest wiec planuje wybrac sie na dniach na szczepienie.
Stracił troche apetyt. Kilka dni nie chciał jesc kaszy, obiadku. Kombinuje i dogadzam mu jak moge a jemu nic nie smakuje.
Mleka nie chce pic, ani modyfikowanego ani krowiego. Od razu wyczuje, ze ma je w kubku a dodaje kakao, jakies zmiksowane owoce - mleko neee i odklada kubek.
Dobrze, ze zjada kaszke i jakis serek albo jogurt pitny bo tak to by wogole nabiału nie jadł..
Zupy ze sloiczkow sa tez na nie. Moja gotowana jeszcze jakos zje ale jak poczuje jakis kawałek miesa juz kreci głowa.
Mam nadzieje, ze to wybrzydzanie jest chwilowe.

Bardzo ladnie powtarza, praktycznie juz wszystko. Czasami smiesznie prezekręca litery

Mamy bunt w łazience. Głowy nie da umyc, jest płacz i wyrywanie sie. Zębow tez nie chce myc. Juz 2 rozne szczoteczki mu kupiłam, zagadujemy z małzem jak tylko sie da a on nie, zaciska usta i nic nie da sie zrobic. a jak sam wezmie szczotke do buzi to zaraz umoczy ja w pianie i ja zjada

I zaczał ogladac bajki na kanale mini mini. Codziennie rano po kaszce wlaczam tv, siada i oglada (ja przez ten czas doprowadzam sie do porzadku). Juz tak wszystko zapamietał, ze wie jaka bedzie bajka leciała. Noddy - to Nod, Pomocnik swietego mikłaja - to Miki, Śniegusie - to pipi itp. I jak sie jedna bajka koncy to on juz mowi jaka bedzie nastepna. Zaskakuje mnie kazdego dnia.

Nagrałam kilka filmików ale TŻ sie na nich zalapał i cos tam gada wiec nie wkleje ich ale moze uda mi sie nagrac jeszcze cos fajnego
To Wam pokaze mojego bystrzaka
u nas z jedzeniem to nie ma problemu a z mlekiem to dopiero jak mu kupiłam nestle z miodem, bo tak to niechciał pić, ale Kubie może poprostu mleko nie podchodzi

bunt w łazience to i u nas jest głowy nie da spłukać i na dodatek coś mu się ubzdurało i od jakiegoś czasu nie chce usiąść w wannie myje się na stojąco jak go próbuję posadzić to krzyk i podnosi nogę na wannę bo on wychodzi istny cyrk

myć zęby uwielbia, ale obowiązkowo zabiera szczoteczkę z łazienki ze soba do łóżka i nie da sobie odebrać

powiedzcie dziewczyny czy Wasze dzieci też nie lubią ubierać rękawiczek czy tylko ja mam przeboje przed wyjściem z domu ?
Stary 2010-12-02, 15:08   #1895
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
cześc

od wczoraj Was podczytuje i ciagle mam następną strone do przeczytania ... nie nadążam ... w efekcie nic nie piszę

brrr przerażajaa ta historia z zębem ... współczuję Ci i oby się jak najszybciej zagoiło!
(...)
a co do temp, to my od poniedziałku ogrzewamy tylko kominkiem rano zeszłam na dół to było 15 stopni ... ale moze juz dzisaij skończą to centralne robić i będziemy mieli ciepło

To pisz bez cytowania

Aniu, Wy już w swoim domu mieszkacie?

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
A zaraz idziemy na spacerek Muszę się zabrać w końcu za kupno sanek, bo zima mi minie na tym odkładaniu, wybieraniu...

To dobrze Bardzo zgrabne wymiary
(...)
Czytałam o tym zębie i Niech się goi

W Tombucie są wkładki ocieplające już od rozmiaru 18? Może pomogłyby?
Mnie też

Dzięki , muszę się zastanowić, bo nie wiem, czy wkładka pomoże. A co z boku?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ee poczekaj jak sie rozgada to buzka mu sie nie zamknie
a my za to w tyle z zabkami
Zobaczymy

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wyjęłaś mi to z ust

Żadne

No właśnie, ja sama Kubie myję, Jemu daję szczoteczkę po myciu i On wtedy myje po swojemu, ale nigdy nie zaliczyłabym tego, jako MYCIE.

A propos rękawiczek, jak temp. była na plusie lekko, albo 0, założyłam Kubie rękawiczki na polarze z H&M. Porażka , więc też szukam dobrych rękawiczek jeszcze

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-02, 15:13   #1896
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
...
No właśnie, ja sama Kubie myję, Jemu daję szczoteczkę po myciu i On wtedy myje po swojemu, ale nigdy nie zaliczyłabym tego, jako MYCIE.

A propos rękawiczek, jak temp. była na plusie lekko, albo 0, założyłam Kubie rękawiczki na polarze z H&M. Porażka , więc też szukam dobrych rękawiczek jeszcze
Jolu, jeśli zastanawiasz się jakie buty kupić Kubaskowi to może takie typowe śniegowce? Koszt ok 50 zł. Ja myślę nad takimi.

Ja też tego nie uważam za mycie. I też najpierw myję ja a później pozwalam, żeby sama sobie umyła

Ja też szukam

Cytat:
Napisane przez Titi09 Pokaż wiadomość
powiedzcie dziewczyny czy Wasze dzieci też nie lubią ubierać rękawiczek czy tylko ja mam przeboje przed wyjściem z domu ?
Moja nie lubiła ale musiała polubić. Zakładam i nie pytam o pozwolenie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:13   #1897
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie sęk w tym, ze nawet podjadac nie chce Czasami zje wafla ryzowego albo kawałek jabłka.
Wyraznie ma mniejszy apetyt.

Polewam kubkiem.

Nie mam na mysli typowego szorowania ale Kuba potrafił sam ładnie myc zabki, tzn. widac było ze te włokna czyszcza zęby a teraz tylko gryzie szczoteczke.
Może zęby Go bolą albo dziąsła?

Uważasz, że On na tyle dobrze mył, że Ty nie musiałaś poprawiać?

Już wiem, dlaczego u nas nie ma problemu z myciem głowy, my prosimy Kubę, żeby się położył

Cytat:
Z ubieraniem rękawiczek to ja mam problem, namęczę się, że ho ho, ale mamy beznadziejne

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-02, 15:18   #1898
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Hej Mamusie

Nie mam czasu, tylko podczytuje-zglaszam ze żyjemy

I czerwonowłosa jestem od wczoraj:P
Stary 2010-12-02, 15:18   #1899
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jolu, jeśli zastanawiasz się jakie buty kupić Kubaskowi to może takie typowe śniegowce? Koszt ok 50 zł. Ja myślę nad takimi.

Ja też tego nie uważam za mycie. I też najpierw myję ja a później pozwalam, żeby sama sobie umyła

Ja też szukam

Moja nie lubiła ale musiała polubić. Zakładam i nie pytam o pozwolenie
Te śniegowce niedrogie wydają mi się luźne, a Kuba jeszcze na tyle dobrze nie chodzi , pokażesz jakieś przykładowe?

Teściówko

Daj znać, jak znajdziesz coś fajnego

Kuba ma nowe zajęcie - wycieranie powierzchni, stołu, krzesła, szafek, podłogi, szkoda, że czasem zaczyna od podłogi i idzie ze szmatką do stołu

I drugie - wycieranie rąk papierowym ręcznikiem - poprosił mnie o ręcznik, ja się zastanawiam, co On chce z tych rąk wytrzeć, patrzę, a On sobie oblizuje i wyciera, oblizuje i wyciera

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-02, 15:18   #1900
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
u nas z jedzeniem to nie ma problemu a z mlekiem to dopiero jak mu kupiłam nestle z miodem, bo tak to niechciał pić, ale Kubie może poprostu mleko nie podchodzi

bunt w łazience to i u nas jest głowy nie da spłukać i na dodatek coś mu się ubzdurało i od jakiegoś czasu nie chce usiąść w wannie myje się na stojąco jak go próbuję posadzić to krzyk i podnosi nogę na wannę bo on wychodzi istny cyrk

myć zęby uwielbia, ale obowiązkowo zabiera szczoteczkę z łazienki ze soba do łóżka i nie da sobie odebrać

Probowałam juz roznych smakow

A stawanie w wanience to u nas norma Staje, siada, podnosi noge, kuca i znow wstaje...

U nas z rekawiczkami nie ma problemu. Sam domaga sie zeby je załozyc. I nie sciaga nigdy.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-12-02, 15:24   #1901
Titi09
Raczkowanie

Cytat:

A zaraz idziemy na spacerek Muszę się zabrać w końcu za kupno sanek, bo zima mi minie na tym odkładaniu, wybieraniu...

.
my też sanek nie mamy i wypadałoby jakieś kupic tyle tylko, że sama nie wiem czy lepsze takie metalowe czy całe drewniane choć ostatnio Czeko wlejała linka i Wercia zadowolona to może jednak zdecyduję się na te z metalem
Stary 2010-12-02, 15:24   #1902
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
JJa też tego nie uważam za mycie. I też najpierw myję ja a później pozwalam, żeby sama sobie umyła
Ja tez najpierw mu sama myłam i nie było z tym problemu ale od pewnego czasu jest bunt - nie da zebym mu umyła.

Cytat:
Może zęby Go bolą albo dziąsła?

Uważasz, że On na tyle dobrze mył, że Ty nie musiałaś poprawiać?

Już wiem, dlaczego u nas nie ma problemu z myciem głowy, my prosimy Kubę, żeby się położył
Nie sądze zeby go bolały. Poprostu takie ma widzimisie i juz. Charakterek to on juz ma

Nie uwazam zeby sam sobie dobrze umył ale lepsze to niz wcale miałby nie wkładac szczotki do buzi. Tak jak pisała p4w, trzeba kombinowac az w koncu przestanie sie buntowac i pozwoli zebym umyła mu ząbki.

U nas prosmy juz nie działają

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-12-02, 15:28   #1903
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez najpierw mu sama myłam i nie było z tym problemu ale od pewnego czasu jest bunt - nie da zebym mu umyła.

Nie sądze zeby go bolały. Poprostu takie ma widzimisie i juz. Charakterek to on juz ma

Nie uwazam zeby sam sobie dobrze umył ale lepsze to niz wcale miałby nie wkładac szczotki do buzi. Tak jak pisała p4w, trzeba kombinowac az w koncu przestanie sie buntowac i pozwoli zebym umyła mu ząbki.

U nas prosmy juz nie działają
No to trzymam kciuki, żeby Mu minęło, tym bardziej, że je słodycze
A piątki Mu nie idą, czy już ma?

No u nas jest tak, że tłumaczę, że najpierw musi się umyć, to potem się będzie bawił w wanience. I wiem, że Kuba to rozumie, choć liczę się z tym, że pewnego dnia może nie zechcieć współpracować

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-02, 15:32   #1904
skierka1981
BAN stały

tutaj takie moze sie komus przyda choc pewnie cena tez bedzie spora
http://allegro.pl/rekawiczki-na-snie...342782445.html
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:35   #1905
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
No to trzymam kciuki, żeby Mu minęło, tym bardziej, że je słodycze
A piątki Mu nie idą, czy już ma?

No u nas jest tak, że tłumaczę, że najpierw musi się umyć, to potem się będzie bawił w wanience. I wiem, że Kuba to rozumie, choć liczę się z tym, że pewnego dnia może nie zechcieć współpracować
Słodycze ograniczyłam mu praktycznie do zera wlasnie przez wzglad na zabki. Nie domaga sie i to mnie cieszy. Nawet biszkopta nie chce a bardzo pozmakowały mu chrupki ryzowe. Kupuje juz takie normlalne "dorosłe" ze słonecznikiem, dynia itp. Uwielbia je.

A piatek jeszcze nie widze ale zaczał sie bardzo slinic wiec moze są juz tuz tuz

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-12-02, 15:37   #1906
skierka1981
BAN stały

http://allegro.pl/benger-rekawiczki-...341259612.html
http://allegro.pl/rekawiczki-wed-ze-...343799624.html
http://allegro.pl/h-m-rekawiczki-na-...346379405.html

tyle znalazlam takich cieplejszych...
Stary 2010-12-02, 15:38   #1907
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
tutaj takie moze sie komus przyda choc pewnie cena tez bedzie spora
http://allegro.pl/rekawiczki-na-snie...342782445.html
Mam tego typu, ale myślałam, że na zabawę w śniegu i na wielkie mrozy, poza tym, mam rozmiar 74/80 i są duże, muszę przymierzyć je Kubie

Cytat:
Słodycze ograniczyłam mu praktycznie do zera wlasnie przez wzglad na zabki. Nie domaga sie i to mnie cieszy. Nawet biszkopta nie chce a bardzo pozmakowały mu chrupki ryzowe. Kupuje juz takie normlalne "dorosłe" ze słonecznikiem, dynia itp. Uwielbia je.

A piatek jeszcze nie widze ale zaczał sie bardzo slinic wiec moze są juz tuz tuz
To dobrze, może nie będzie tak źle.
Więc może nie myje, bo Go jednak bolą

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-02, 15:38   #1908
skierka1981
BAN stały

http://allegro.pl/sanki-spiworek-wel...336868442.html

my bedziemy mieli takie sanki
Stary 2010-12-02, 15:43   #1909
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
O ile dobrze pamietam, ktos ma fontanne z Playskoola?
Jak sie sprawuje, maluch zainteresowany?
My kupilimsy taką Kubie, jeszcze nie dotarła (moze dzisiaj) i zastanawiam sie czy ja polubi
My mamy Zuza bardzo ją lubiła...ale teraz stoi bez ba(k)terii...Anulka nie bij

Cytat:
Ja jak zakładam w domu to się denerwuje, ale jak tylko wyjdziemy to od razu chce

Cytat:
propos rękawiczek, jak temp. była na plusie lekko, albo 0, założyłam Kubie rękawiczki na polarze z H&M. Porażka , więc też szukam dobrych rękawiczek jeszcze
dlaczego? Jakie macie? Ja chciałam z H&M ale teraz już nie wiem

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

poka poka

Cytat:
Kuba ma nowe zajęcie - wycieranie powierzchni, stołu, krzesła, szafek, podłogi, szkoda, że czasem zaczyna od podłogi i idzie ze szmatką do stołu

I drugie - wycieranie rąk papierowym ręcznikiem - poprosił mnie o ręcznik, ja się zastanawiam, co On chce z tych rąk wytrzeć, patrzę, a On sobie oblizuje i wyciera, oblizuje i wyciera

Cytat:
my też sanek nie mamy i wypadałoby jakieś kupic tyle tylko, że sama nie wiem czy lepsze takie metalowe czy całe drewniane choć ostatnio Czeko wlejała linka i Wercia zadowolona to może jednak zdecyduję się na te z metalem
a dla dzieci to różnica czy metalowe czy drewniane?

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Zu ślini się od 4 m.ż bez przerwy
................

Kurna zaraz jadę do domu i muszę jechać firmowym autem...i mam stracha bo ono takie nieobliczalne jest

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-12-02 o 15:44
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:46   #1910
morska
Zadomowienie

Mariola - wszystkiego naj, najlepszego

Cytat:

No właśnie nie wiem Ale też nie wiadomo w czym jest problem - podeszwie, czy innej części? Ciekawi mnie co powiedzą u producenta.

Rączki zmarzły? Tymkowi zakładam zwykłe nibywełniane. Na śnieg kupiłam Mu takie nieprzemakające - oczywiście w sklepie taniej.
Edit: Doczytałam, że macie takie

Cytat:
Te śniegowce niedrogie wydają mi się luźne, a Kuba jeszcze na tyle dobrze nie chodzi , pokażesz jakieś przykładowe?

Ja chciałam kupić za niecałe 50 zł w Decathlonie, tyle, że już je wykupili a do innego mam za daleko i nie mam jak ich dostać
Która ma blisko Decathlon, przyznać się?

Hehehe Świetne
Tymek ma manię chodzenia tyłem i ciągle na coś wpada Zaczyna dopiero teraz kojarzyć, że trzeba się czasem odwrócić, by zlustrować trasę

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Już mniej więcej wiem, jakie Tymek otrzyma prezenty
Na Mikołaja od nas zestaw instrumentów, a od Babci dywanik-maskotkę żyrafę (z Biedronki)
Reszta pod choinkę -
od mojego Brata - stolik-kostka Boikido
od jednej Babci - bujak piesek
od Dziadków - matę wodną aquacośtam

tylko od nas pod choinkę jeszcze nie wiem co
Pelikana też kupiłam, ale już dawno dałam - nie wytrzymałam

.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-12-02 o 15:53
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:51   #1911
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

tez mam problem zalozyc malej rekawiczki , ale chociaz nie sciaga

a jesli chodzi o mycie zabkow to Werka myje sama daje jej szczoteczke z ociupinka pasty i szoruje, potem gryzie, ssa a jak na nia popatrze to szoruje-cwaniara

Morska a nie wiesz moze po ile w sklepie sa te rekawiczki?

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2010-12-02 o 15:52
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:51   #1912
skierka1981
BAN stały

morska a te rekawiczki w srodku polar maja? cieple sa??
Stary 2010-12-02, 16:33   #1913
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego? Jakie macie? Ja chciałam z H&M ale teraz już nie wiem
(...)
Kurna zaraz jadę do domu i muszę jechać firmowym autem...i mam stracha bo ono takie nieobliczalne jest
Takie

Cytat:
No właśnie nie wiem Ale też nie wiadomo w czym jest problem - podeszwie, czy innej części? Ciekawi mnie co powiedzą u producenta.

Rączki zmarzły? Tymkowi zakładam zwykłe nibywełniane. Na śnieg kupiłam Mu takie nieprzemakające - oczywiście w sklepie taniej.
Edit: Doczytałam, że macie takie

Ja chciałam kupić za niecałe 50 zł w Decathlonie, tyle, że już je wykupili a do innego mam za daleko i nie mam jak ich dostać
Która ma blisko Decathlon, przyznać się?

Hehehe Świetne
Tymek ma manię chodzenia tyłem i ciągle na coś wpada Zaczyna dopiero teraz kojarzyć, że trzeba się czasem odwrócić, by zlustrować trasę

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Już mniej więcej wiem, jakie Tymek otrzyma prezenty
Na Mikołaja od nas zestaw instrumentów, a od Babci dywanik-maskotkę żyrafę (z Biedronki)
Reszta pod choinkę -
od mojego Brata - stolik-kostka Boikido
od jednej Babci - bujak piesek
od Dziadków - matę wodną aquacośtam

tylko od nas pod choinkę jeszcze nie wiem co
Pelikana też kupiłam, ale już dawno dałam - nie wytrzymałam
Nie spodziewam się cudów

Zmarzły , nasze są trochę inne, bez gumy. 50 zł za rękawiczki to bardzo drogo, moim zdaniem.

Kuba tyłem też chodzi, ale czasem się ogląda. Czasem

Fajne prezenty , jak dacie instrumenty, to będzie wesoło

Cytat:
a jesli chodzi o mycie zabkow to Werka myje sama daje jej szczoteczke z ociupinka pasty i szoruje, potem gryzie, ssa a jak na nia popatrze to szoruje-cwaniara
I Ty nie poprawiasz?

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-02, 16:46   #1914
UnholyOne
Ola-Unhola

Jak ja się wkurzyłam...
Wiecie co robiłam od dwóch godzin???

Avatarka przerabiałam, chciałam ruchomą animację w formacie .gif. No ale była za duża, więc musiałam ją zmniejszyć, ale nie jak normalne zdjęcie (wtedy animacja nie działa), tylko w specjalnych programach...w Infraview rozbiłam na klatki (45 szt), potem zmniejszałam, zapisałam z przeźroczystoscia 0...a i tak okazało sie, ze dalej jest za duzy.....
I mam zwykły....
Ide na obiad....
Stary 2010-12-02, 16:51   #1915
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

I Ty nie poprawiasz?
poprawiam mowie ze musze sprawdzic czy dobrze umyla i żeby pokazala mamie zabki i mama umyje teraz

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Jak ja się wkurzyłam...

Avatarka przerabiałam, chciałam ruchomą animację w formacie .gif. No ale była za duża, więc musiałam ją zmniejszyć, ale nie jak normalne zdjęcie (wtedy animacja nie działa), tylko w specjalnych programach...w Infraview rozbiłam na klatki (45 szt), potem zmniejszałam, zapisałam z przeźroczystoscia 0...a i tak okazało sie, ze dalej jest za duzy.....
I mam zwykły....
Ide na obiad....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 17:14   #1916
morska
Zadomowienie

Cytat:
Morska a nie wiesz moze po ile w sklepie sa te rekawiczki?
Wiem, bo w sklepie kupiłam - 29,90

Cytat:
morska a te rekawiczki w srodku polar maja? cieple sa??
Mają materiał - ale czy to polar? Może są różne rodzaje polaru? W każdym razie mają coś, co wydaje się ciepłe i całe wyglądają porządnie, ale jak się sprawdzą okaże się, jak zwykle, w praniu

Cytat:
Zmarzły , nasze są trochę inne, bez gumy. 50 zł za rękawiczki to bardzo drogo, moim zdaniem.

Fajne prezenty , jak dacie instrumenty, to będzie wesoło
No drogo, dlatego kupiłam za 30 - zawsze to mniej

Tymkowi Może będziemy szybciej zabierać, niż dawać

.
Stary 2010-12-02, 17:44   #1917
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Mariolu! Sto lat Kochana, zdrówka i czego sobie zamarzysz

Cytat:
Mariolka wszystkiego najlepszego...dużo zdrówka, miłości, pociechy z Synka i Męża...szczęścia i uśmiechu oraz spełnienia wszystkich marzeń

Cytat:
MARIOLKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Mariolko, przyjmij też ode mnie życzenia

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Mariolko sto lat dla Ciebie
Cytat:
My po premierze saneczek na dworku-mala zachwycona krzyczala"jadymy,jadymyyy" ,ale mialam z niej ubawpozniej jeszcze maly spacerek i do domku, dalam jej dzisiaj sloiczkowy obiadek i zjadla caly

kochana jest ta Wercia
Cytat:
Mariolu sto lat spełnienia marzeń, cierpliwości, zadowolenia z pracy i abyś zawsze była zdrowa i szczęśliwa

Cytat:
Mariolu Sto lat kochana

Cytat:
Czessccc!
Pamięta mnie ktos jeszcze?
Pewnie, ze tak
W tylek chcesz, aby ci wena powrocila?
Cytat:
Mariolu z okazji Twojego Święta życzę Ci
Odwagi i sił, by porywać się na cele i zmiany,
które z pozoru wydają się trudne,
a później wprost wymarzone,
realizacji planów i nowych marzeń
i kolejnych natchnień oraz dużo, dużo zdrowia

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
coś mu dokucza? Może lubi się poprzytulać w środku nocy

Martysia też ma wysokie podbicie, duży problem mieliśmy z zimówkami
Mysle, ze to zeby
No wlasnie, te wysokie podbicia
Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Mariolu masz dziś urodziny? To w takim razie
STOOOO LAAAAAT, STOOOO LAAAAT.
A małża masz ... pociesznego
A może wy lepiej wogóle z domu nie wychodżcie, bo wiesz ... tyle sniegu u was to jeszcze drogę domu zgubićie

maz najlepiej zostalby w domu, ale mial wielka radoche na sankach
Cytat:
No i wszystkiego najlepszego kochana

Cytat:
Mariolu, Sto lat!!!
Wszystkiego Najlepszego, spełnienia marzeń i duuuzo szczęscia i pociechy z Twoich Chłopaków
Stary 2010-12-02, 17:55   #1918
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamusie

Nie mam czasu, tylko podczytuje-zglaszam ze żyjemy

daj fotke

Cytat:
Jak ja się wkurzyłam...

I mam zwykły....
Ide na obiad....
fajowy, oryginalny na pewno ja kiedyś robiłam gifa koleżance, taki rysowany z wklejoną głową ze zdjęcia. To była historyjka pt. M i Kubica
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 17:57   #1919
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
opowiadaj, opowiadaj

laski wiecie ze 9 grudnia mam egzamin
Trzymam kciuki, ale jak bedzie tyle sniegu, to chyba przeloza.
Cytat:

ciesze sie, ze Kuba zdrowy
Antonio rowniez nie lubi myc glowy i zebow
Cytat:
Mariolu wszystkiego dobrego z okazji urodzin, zdrówka, odpoczynku, wolnego czasu, zdrówka dla Antonio

Uśmiałam się z bałwana w Wenezueli

ale ale z TV mogl sie nauczyc, nie?
Cytat:
Mariolu sto latek w zdrowiu i szczęściu i pociechy z chłopaków
Stary 2010-12-02, 18:00   #1920
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

aaa Maju a Zuzka lubi takie sery? Ja bym dała, ale Alan i tak nawet tego nie powącha.

Mariola ta Twoja wyspa naprawdę uboga Wracaj do nas, tu wszystko kupisz
jak sie dzis okazało lubi

z ust mi wyjełas

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Mayaszko, trzymam kciuki za wyniki

Cytat:

Trzymam kciuki, oby wyniki wzorcowe były

Mariolka wszystkiego naj naj najlepszego i spełnienia wszystkich marzeń

Cytat:
Czessccc!
Pamięta mnie ktos jeszcze?
ktoś Ty?

Cass, co do ząbków to... hmmm
Zuzia sobie pozwala umyc, tzn najpierw ja jej myje, tłumacze dokładnie co robie, że teraz góra, dół i że zaraz skoncze i jej pozwole samej i zawsze zdaje to egz
wogóle duzo jej tłumacze co robie i ona to rozumie (przynajniej tak mi się wydaje )
Cytat:

poka
ja przed świętami idę, też na czerwone włoski

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości