|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Pietrusiu u nas tez dzis w nocy ma sypac snieg i to dość mocno,nie jestes sama ja tez sie boje śniegu i jazdy po nim tym bardziej ze to bedzie mój debiut tej zimy
No i juz sypie śnieg,jak ja jutro na rehabilitacje i do pracy pojade?????
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-12-01 o 22:17 |
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- GRATULUJE!!!!!!! Ja też bym tak chciała ![]() Ale musze już pochwalić (obym tylko nie zapeszyła) że Wojtkowi mleko modyfikowane zaczeło podchodzić , wczoraj wypił 100 ml n raz w ciągu 2 min, ale koniecznie musi je pić sam, bo jak ja chwytam butle to wrzeszczy. Oby tak dalej
|
|
#2223 |
|
Wtajemniczenie
|
zaległe życzenia dla wszystkich solenizantów!
Lucky, fajna wróżba mądra dziewczynka z Oli ![]() Wczoraj oglądaliśmy zdjęcia Nili od początku zdaliśmy sobie sprawę, że nieźle ją wyciągnęło! kiedy była maluszkiem to była niezłym okrąglaczkiem a my tego zupełnie nie widzieliśmy
|
|
|
|
#2224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
Składam zaległe życzenia dla naszych roczniaków...
Oliwii, Stasia, Gabrysi, Kinguni, Dominisi, Oleńki A ja uziemiona, wyjechałam do pracy o 7:20 na dodatek z synkiem, bo do przedszkola i wróciłam na ...8 Żaden pług nie przejechał, zero śladów samochodów, ledwo przejechałam wioskę i się wróciłam - nie chciałam ryzykować i to z dzieckiem... Okazało się że dobrze zrobiłam bo teraz siedziałabym gdzieś w zaspie między wioskami![]() Obejrzałam fotki Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-12-02 o 09:58 |
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
no faktycznie dobrze zrobiłaś, u nas z tym odśnieżaniem też kiepsko, już po wyborach więc co sie mają przykładać :/
a propos wróżby, przypomniało mi sie że już ją widziałam ale było to u mojego chrześniaka w Piekarach Śląskich na chrzcie i tam postawili książkę i kieliszek, Kuba wybrał kieliszek :P
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Wkoncu działa
Lece szykowac sie do laekarza później do Tarnowa do neurologa...pewnie wieczorem wpadne ![]() Net Mi cos nie śmiga ,poczta, porazka pewnie wirus jakis sie wdarł albo nie wiem co
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-12-02 o 10:16 |
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek Mamusie
kurcze Wizaz dziala, a ja czasu nie mam, zeby korzystac... ![]() Po pierwsze duzo zdrowka dla solenizantow Musze powiedziec, ze "widzialam sie" z wami ostatnio w piatek a od tego czasu mam wrazenie, ze moje dziecko sporo sie zmienilo...tzn. wydoroslalo...oto umiejetnosci, jakie nabyl od tego czasu: - ukladanie piramidki - wrzucanie pileczki tam, gdzie wie, ze bedzie grala muzyczka jak wrzuci - mowi swiadomie "nie" (a konretnie "Naj" )- orientuje sie troche w kolorach, tzn. jak zbiera pileczki to np. same niebieskie albo tylko zolte - rozpoznaje, kiedy czytajac mu ksiazeczki mowie cos, co nie jest prawda (np.pokazuje kota a mowie, ze to owieczka) i upomina mnie ![]() - nasladuje krowke i - probuje - kotka - jeszcze bardziej lubi ksiazeczki...potrafi sie dlugo skoncentrowac na opowiadaniu jednej...a jak sie skonczy przynosi mi nastepna... Niby male rzeczy, wiem, ale zauwazam roznice... Poza tym mamy male ciagle problemy ze snem w dzien, ale podejrzewam, ze dokonuje sie u nas przestawienie potrzeb malego na sen i czekam na efekty... ![]() Zabawki, ktore zamowilam sa juz u nas...przetestowane, wiec jakby ktos potrzebowal to moge zdac relacje... ![]() Nas tez zasypalo...a wybieram sie z malym do miasta...zobaczymy jak damy rade... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-02 o 10:34 |
|
|
|
#2229 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: za nockiCytat:
że tak długo śpi Mój siostrzeniec (teraz 11 letni) gdzieś tak do 1,5 roku budził się na jedzenie i szedł spać Moja mama się o niego zamartwiała, ale nic siostrze nie mówiła... A on co? Wyrósł z tego W końcu mu przeszło, a teraz się śmiejemy, że ma adhd bo nie usiedzi min na miejscu Co do owocków to moja też nie bardzo je jadła Pytam o jedzonko naszych maluszków, bo teoretycznie już 2 dania powinno się dawać, a ja nadal 1 daję. Jeśli podam 2 to dostanie tylko 2x mleczko. Nie za mało na takie małe dziecko? Na razie u nas jest tak: ok 8 mleko z kaszką ok 11 obiadek z mięskiem i żółtkiem co drugi dzień ok 14 jogurt lub deserek ok 17 kaszka biszkoptowa ok 20 mleko z kaszką na noc Dodam, że u nas nie podanie kaszki do mleka nie wchodzi w grę, bo: 1. mała je tylko i wyłącznie łyżeczką więc nie dało by rady 2. ona i tak samego mleczka nie zje bo jej samo nie podchodzi |
||
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, ktos pytal o jedzonko, wiec my jemy tak:
ok. 6 / 6:30 - mleczko (nie zawsze chce..) 8 - sniadanko (np. jajecznica z chlebkiem moczonym w mleczku) 10 - drugie sniadanko np.jogurt 12 - obiadek 15 - deserek owocowy 17:20 - kolacja kaszka ok. 22 - mleczko
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina to super
Karzda rzecz cieszy i dobrze! Suonko myśle, że nie je za mało. Piotrek je tylko jedno danie- bo my tak jadamy dla mnie 2 to za dużo. Oglądałam sanki z oparciem do pchania, bo chrzestna Piotrusia takie mu kupiła:F Fajne są! Ale nie wiem które hehe. Kilka ich było... |
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina ja proszę o relację bo nie wiem co wybrać na urodziny dla Olki
![]() dla Andre za nowe umiejętności! Ola naśladuje tylko pieska i krówkę
|
|
|
|
#2233 | |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
jak zwykle was zaniedbałam ale moj syn przestawil sie na jedno spanie a oprocz tego chce zebym ciągle z nim chodzila za reke po całym domku i tak jest całymi dniami. Bawie sie caly czas z nim, czasem puszczam mu bajkę na tv żeby choc chwile miec czas przygotowac obiad. Niewiem jak nauczyc go samodzielności. Oprocz tego wielkie przygotowania do urodzin. Jutro moj syneczek konczy roczek. Bozinku jak to zleciało. Imprezke odprawiamy w sobotę za tydzien. Musze zajrzec do naszej kk bo potrzebuje przepisy na jakies dobre a raczej pyyyyyszne sałatki do zimnej płyty. Roczek robię w domu więc troche sie stresuje. Jesli chodzi o jedzonko to my jemy tak: 7 - mleczko 180ml 9 - śniadanko (bułka z bieluchem lub jajeczkiem albo paróweczka cięlęca) 11- czasem drugie śniadanko (jogurcik) 13 - obiad(jednodaniowy) między czasie jakies owocki w biegu(banan , mandarynka , jabłuszko itd) 17 - kaszka 19.30- mleczko na sen ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Karenina jak ty to robisz ze potrafisz malusiego zainteresować książką bo jak ja zaczynam czytac to Franek wyciąga mi książkę z rąk i nie da sobie nic przeczytać. |
|
|
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i musze dodac nowa "umiejetnosc", ktora zobaczylam dzisiaj - André wklada kubeczek do kubeczka...takie z piramidki bierze i sobie wklada... No i wlasnie teraz widze, ze probuje dzialac z sorterem...tylko mu ksztalty oczywiscie nie pasuja i wtedy cwaniaczek maly otwiera sobie sam pokrywke od sortera i tam wrzuca klocki jak leci.... ![]() Chetnie, a co mam relacjonowac? Ktora zabawke? Bo sporo ich... ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Szczerze musze przyznac, ze nie wiem jaki moj w tym udzial, bo on po prostu zawsze lubil jak sie mu czytalo...czasami chodzil wkolo czasami siedzial...teraz siedzi i pokazuje, co go specjalnie interesuje no i teraz to juz nie lubi tylko uwielbia...i to duuuzo...ja mam troche dosc...jak go widze biegnacego do mnie z kolejna ksiazka to... ![]() Ma te ksiazeczki z twardymi stronami, ale wczoraj sprobowalam normalnej ksiazki i udalo nam sie dojsc do polowy basni o Kocie w Butach...mila odmiana nie powiem... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-02 o 11:29 |
||
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
łał, a mój szkrab nie naśladuje żadnej gadzinki
![]() co do karmienia, to ja nadal karmię na żądanie, ale je tak raz dziennie cyca (od dwóch dni staram mu sie cyca zastąpić w dzień mlekiem), owocki (ze słoiczka albo tarte świeże),serek danio, krome chlebka z szyneczką (z reguły na śniadanie, czasami z jajecznicą), obiadek (zależy co my mamy bo jada już nasze obiadki), i po kąpieli o ok 20 już tylko cyc.
|
#2236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Grzes też bardzo lubi te kubeczki - bardzo się wnerwia jak chce na siłę włożyc większe w mniejsze i mu nie wychodzi, ale uparcie próbuje, też lubi bawić się piramidką - tzn nakłada obręcze na kijek? chyba Wiecie o co mi chodzi co do wrzucania do sortownika to tak jak Twój Andre klapka w góe i poszed do przodu co do książek to zazdroszczę mały interesuje się książkami ale aby mi je wyrwać z rąk |
|
|
|
|
#2237 |
|
Raczkowanie
|
Przyłączam się
Ja mam kłopot z jedzeniem ostatnio. Oskar nie chce nic oprócz mleka praktycznie. Żadnych owoców ani warzyw, ani mięsa, a jaj nigdy nie lubił. Obiad jak zje raz na tydzień to jest święto, a tak to tylko jakieś chrupki. Już nie wiem co robić. Nasz plan ostatnio wygląda tak: 9,30 - pobudka i mleko 13,00 - stwierdza, że nie chce obiadu, a więc mleko i spanie 15,30 - próba wszystkiego co się da, je kawałek suchego chleba i kilka łyżeczek jogurtu, kawałek węliny+ butla mleka oczywiście 22,00 - butla i spanie. Gratuluję nowych umiejętności Waszym dzieciom. Pisaliście o wróżbie na roczek, mam film jak Oskar wybierał, wziął kieliszek. http://www.youtube.com/user/vitreus9.../0/fL7Mfbtw5Lc |
|
|
|
#2238 |
|
Raczkowanie
|
super to z tą wrożbą, muszę też sprobować :p
ale jak się Oskarek długo zastanawiał hahahaha dobreee |
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
świetne ciężki wybór |
|
|
|
|
#2241 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))Cytat:
galretke musze sprawdzic, a co jest lepsze agar czy zelatyna? Cytat:
![]() mowisz zeby- ida, bo slini sie okropnie ![]() moze tutaj problem???oskarek ale sie zaprezentowales )) dobre![]() ![]() kareninka- brawa dla naszego andre- zdolniacha z niego. miriam tez bardzo lubi ksiazki, co mnie niezmiernie cieszy ))
|
|
|
#2242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dopiero co weszlam do domu....matko jedyna....jak nastepnym razem bede chciala wybrac sie z André do sklepow to przypomnijcie mi prosze o dniu dzisiejszym...moze jeszcze same sklepy byly ok, ale pod koniec no i sama jazda autobusem - masakra jedna wielka...
Dlaczego nikt nie wie, mysle, ze moze bylo mu niewygodnie w wozku i byl zmeczony troche, ale w domu jakos od razu spac isc to nie chcial... ![]() No i nie bede nawet wspominala o - doslownie - przekopywaniu sie przez zasypane drogi... Teraz spi a ja dochode do siebie...nawet toreb z zakupami nie mam sily otworzyc.. Ide spokojnie poczytac, co napisalyscie poki ksiaze spi... ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Radza sobie te nasze chlopaki, co? A jak zamknelam raz to wieczko i ni mogl otworzyc...ale awantura byla - az mi przyniosl, zeby zrobila z powrotem jak trzeba ![]() Cytat:
Ale zaby nie bylo, ze wybor przyszedl mu z taka latwoscia... Cytat:
Jak bylismy w Portugalii w lecie to tam maly tez spal o wieeeele wiecej niz w normalnie tutaj...mysle, ze to naprawde klimat No i odwoluje ogloszona niechec mojego syna do picia - teraz po jedzeniu sam domaga sie picia a dzisiaj sam chodzil z niekapkiem po domu. Podejrzewam, ze ten Nuk'a, ktory mial wczesnej mu nie odpowiadal a ten kubeczk, ktory ma teraz o wiele lepiej... Co do jedzenia - mamy strajk na obiadki...calkowity, niewazne co i w jakiej formie...jakos tak 3 dni juz pod rzad...Poki co nie przejmuje sie, czekam spokojnie... ![]() Jestem w szoku jak dziecko potrafi sie zmieniac w krotkim czasie...dlatego az tak nie przejmuje sie pewnymi rzeczami...na razie... ![]()
|
|
#2243 |
|
Zadomowienie
|
My już w domku siedzimy drugi tydzień
rano zjadła kaszke potem mleczka. Pomocy
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zadomowienie
|
Hey nie bylo mnie troche ale jakos nie mam czasu wcale a wcale
Wczoraj chcialam was nadrobic to znowu wizazzrobil sobie odwyk od nas![]() Cytat:
zakupilismy sanki bo sniegi takie ze zeby wyjs na dwor musimy sie z godzine ubierac a potem 3 godizny przebijac przez zaspy. nikt nie raczy przejechac plugiem i osniezyc nam drogi. a sanki mamy takie: http://allegro.pl/hit-oryginalne-san...337140913.html pan sprzedawca sie pomylil i nam wyslal te troche drozsze z rączka o pchania ale bardzo nam sie podobaja. jutro zamierzamy wyprobowac my po szczepieniu na odre rozyczke i zakupilismy takze szczepionke na meningokoki. prze szczepieniem nakleilam plasterki filipowi na nozki zeby go nie bolalao a pani mi mowi ze z niego juz duzy chlop i w raczki bedzie szczepiony bylo troche krzyku ale dalismy rade Fifi ma 75cm i 11kg![]() ja dzisiaj upieklam dwie babki jedna do domu i jedna do znajomych bo idziemy zaraz a wczoraj jeszcze jeszcze jedna musialam upiec dla tesciowej ![]() duzo zdrowka zycze chorym dzieciaczkom i 100 lat dla solenizantow ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- ah zapomnialam. do ilu stopni mozna wychozic z takimi dzieciaczkami jak nasze?? jak jest -10 to mozemy isc na sanki ??
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowka duzo... Cytat:
Mamy Magica Aventa ![]() Agus badz tak dobra i napisz ile te sanki waza... ![]() Hmm..do ilu stopni..? Mi sie wydaje, ze nasze malchy sa juz wieksze i to ograniczenie do -10 ich nie dotyczy...Poza tym u nas wczoraj bylo -9...to mam z malym cala zime w domu siedziec? Nieeeee... ![]() Maly spi, malza nie ma, bo ma kolacje swiateczna w Berlinie a ja mam...SPOKOJ.....cudny blogi spoooookoj.... ![]()
|
|
#2246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wkurza mnie tz bo nie pozwala mi kupic zadnego:[ ok tz wroci to ci sanki zwazy ale zwazyc same czy z oparciem i ta raczka do pchania??![]() jak ja Ci zazroszcze tego spokoju, ja juz nawet nie wiem co to takiego jest. chociaz ostatnio sie dowiedzialam co to kino bylam w kinie aaaa
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-12-02 o 19:43 |
|
|
|
|
#2247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aventu sa fajne Widzialam tez takie trzymajace cieplo Aventu, jutro kupie ![]() A zwaz tak jak mozesz, nie bede przeciez wybrzydzac ![]() Cytat:
Czekaj czekaj...kino..? Co to jest to kino..? Aaaa juz wiem, to jest to miejsce, w ktorym jak ostatnio za malzem - podczas pobytu we wroclawiu kiedy moja mama zostala z malym - bylismy na naprawde super filmie obydwoje...prawie zasnelismy....
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina relacjonuj po kolei
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musze na allegro popatrzec na te kubeczki aventa
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia o to super
![]() A my wychodzimy i przy -12 byleby zamieci nie było Kubeczek mam TT od 9 msc. A jaką wode cytrynową dajesz ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

a my tego zupełnie nie widzieliśmy
Żaden pług nie przejechał, zero śladów samochodów, ledwo przejechałam wioskę i się wróciłam - nie chciałam ryzykować i to z dzieckiem... Okazało się że dobrze zrobiłam bo teraz siedziałabym gdzieś w zaspie między wioskami

klask i: za nocki

Wczoraj chcialam was nadrobic to znowu wizazzrobil sobie odwyk od nas